Prohledat tento blog

úterý 19. února 2013

Bleší trh

Bleší trh kdesi na severu Italska - asi Novara



Náš bývalý hospodský, velký Moby Dick se pokusil v Hospůdce u hřbitova "Poradit papeži" - a šlápl přitom na kuří oko křesťanům. Jedna paní nepovídala, ale rovnou napsala filipiku k článečku, (není to moc záživné čtení pro bezvěrce) ale pod ní se rozpoutala podstatně zajímavější debata. Jak jsem si tak četl, nemohl jsem nevzpomenout naši inteligentní plíseň - jak hází do jednoho pytle muslimu, židy i křesťany. No a co? 
Nikdo z jmenovaných nechce slyšet celou pravdu....  







Když zaženete krysu do kouta, postaví se i člověku. Tak jest, amen. Mám to rukolapně vyzkoušené z vojny, kde s námi na ubikacích "ščuři" žili a jednou z povinností dozorčího baterie bylo je v noci likvidovat speciální zbraní - teniskou, přidělanou na tyči od hokejky. Potkan (byli to totiž potkani a ne krysy) byl zbit humánně jen tehdy, když se dozorčí trefil nepřibitým podpatkem tenisky do hlavy. Nevelká, ale ostrá rána, pár kapek krve na světlounce šedých dlaždičkách chodby - a mrtvolka mohla putovat do popelnice a do knihy služeb bylo možno přičinit čárku. 
Ty dlaždičky - to byla Hitlerova pomsta. Vojáci bydleli ve vilách, postavených pro vojáky Luftwaffe (sloužili jsme na bývalém letišti) - kdo jim tak uklízel za II. světové nevím, ale když se po chodbách prohnala horda socialistických vojáků v kanadách, měli večení "rajónníci " hodinu co dělat. Ono totiž do té vily vlezlo 100 maníků +  velení baterie. 
K věci: když jste se netrefili na hlavu a zahnali potkana do kouta, byl s pištěním schopen do výše obličeje a zaútočit na člověka. Sice žádného z vojínů a svobodníků nikdy nezabil ani vážně nezranil, ale občas někoho vystrašil tak, že se z umývárny dal na překotný ústup. 
Lidské krysy, zahnané do kouta ale zabít umí. Výbuch plynu ve frenštátském paneláčku způsobila právě jedna taková lidská krysa, zahnaná do kouta. Nakonec si to nejdete snadno sami. Ten člověk dlužil na nájemném cca 140 000.-, byt mu byl proto exekučně zabaven a prodán. Vystěhovat se ale odmítl a  v těchto dnech měl být vystěhován soudně. Sousedům řekl, že když se ho pokusí vystěhovat, všechno to tam podpálí. Nikdo se ho ale nezastal, jeho rodina s ním už dlouho nežila.Na internetu  psal zvláštní příspěvky,  zabarvené do ruda - zdá se, že žil ve svém světě. Psychopat. 
V neděli ve čtyři ráno pustil plyn ve sklepě a ve svém bytě (plyn měl zastavený - ale odšroubovat ucpávky - na to staří hasák.) Když se dům částečně naplnil plynem, tak ho zapálil. Zůstal tam pod troskami, ale s ním tři cizí děti a dva dospělí. Další manželský pár bojuje v Ostravě na popálenince o život a mnoho naději nemá. Devět dalších bylo zraněno - zbytek nájemníků je v těžkém šoku.
Když si přečtete co ten člověk psal v diskuzích na netu , zjistíte, že podobných diskutérů je tam fůra. 

Tenhle se cítil být v koutě, byl podivín a psychopat a stal se z něj několikanásobný vrah. Nepodceňujme bláboly na netu!

S popisem hereckého pohledu na svět jsem zdejší P.T. publikum moc nezaujal - inu pro outsidery to asi nebude moc zajímavé téma. Takže tu přidávám Žibřidův týden, který dal jen tak do diskuze - a tam asi zapadl.

Poslanci si zrušili doživotní imunitu: Imunita zákonodárců a ústavních soudců by již neměla být doživotní, ale měla by se vztahovat pouze na dobu trvání mandátu. Změnu ústavy ve středu podpořila Sněmovna. Pro hlasovalo 148 poslanců, proti pět.
Pro hlasovalo 148 poslanců, proti pět.
Na jedné straně populistické, na druhé straně nutné.



=============

Losovací zařízení, využívané společností Allowance, které rozhoduje o rozdělování miliardových dotací z veřejných financí, zřejmě nebylo tak úplně losovací. Jak ukázalo pátrání HN, je zřejmě skrytě ovládáno řetězem navzájem propojených firem. Nenápadná černá krabička s displejem a třemi knoflíky až do loňska určovala, kdo si sáhne na miliardy z veřejných financí. Jenže jak ukázalo pátrání HN, existuje vážné podezření, že soutěže nemusely být férové. Předně jen pár zasvěcených dodnes ví, jak vlastně zařízení fungovalo: organizátoři soutěží vždy úzkostlivě tajili, jaký program krabičku řídí. 
Dnes je krabička nedostupná, prý se ztratila.
Má-li počítač ukázat náhodné číslo, musí ho vypočíst, jinak to on neumí. A vypočítává ho z možná složitého algoritmu, ale vstupní údaje vždy tvoří uzavřený celek. Mimochodem vstupních údajů, které by byly proměnné, je pramálo, mě napadá jen přesný čas nebo údaje z počasí, možná astronomie apod. Takže počítačem ukázané náhodné číslo vlastně z principu není náhodné. Naproti tomu mechanické losování je určeno neuzavřeným celkem vstupních údajů, nelze je dopředu odhadnout ani znovu vygenerovat. Takže nechápu, jak vůbec mohlo být losování pomocí počítače uzákoněno jako možné. 


=============


Úvaha:
Kolik vlastně máme odsouzených poslanců? Jestli se nepletu, je to Bárta, Pekárek, Rath, Škárka a Wolf. To je 5 z celkového počtu 200 poslanců. Ve zbytku společnosti, která čítá cca 10,5 mil. obyv. je cca 22000 vězňů a zavřených je tedy 0,21%. V poslanecké sněmovně je zavřených 2,5%. Ergo v poslanecké sněmovně je zločinnost zhruba 10x vyšší než ve zbytku společnosti. Co z toho vyplývá?



=============


Ve Velké Británii se prostřednictvím reportérů listu The Sun dostal na veřejnost záznam z kázání muslimského duchovního v metropoli Londýně a ve městě Slough. Klerik věřící nabádal k tomu, aby od státu brali dávky, jimiž by přispěli na náboženské povinnosti a svatou válku - džihád. Prohlásil také, že muslimové ovládnou Anglii, stejně jako další evropské regiony. „Ovládneme Anglii, muslimové jsou na postupu. Teď populačně zabíráme Birmingham,“ prohlásil duchovní Anjem Choudary. Poznamenal, že i v dalších městech je počet muslimských obyvatel na vzestupu: „Tito lidé jsou jako tsunami ženoucí se Evropou. Brusel, Amsterdam jsou z třiceti, čtyřiceti procent muslimské."To uvádím jen tak, abychom nezapomněli, co jsou ti muslimové zač.

Tolik Žibřid.

===============


Došlo mi včera slide-show o "muslimské hrozbě".  Je polsky - zítra ho rozeberu a přeložím - i když tady umí polsky asi téměř všichni "útulníci". Jenom upozorňuji poředem - zdá se mi příliš exaltované. To snižuje jeho věrohodnost. 

Ale tenhle evropský !  problém bychom měli brát zatraceně vážně. Seriózně. 
Nakonec - uvidíte to sami. 

 ===============



A další kreatury zdvihají hlavy. 


To co poslední roky v Evropě zažíváme, vypadá jako soumrak. 

Ne bohů, ale nás....





8 komentářů:

  1. Podle mne celá diskuze kolem Šamanova článku nemá smysl. Záleží na tom, z jakého úhlu se na církev římskokatolickou díváme. Buď z úhlu církevní doktriny, podle které je církev „mystické tělo Kristovo. Mystický Kristus je Pán jako hlava a věřící, kteří s ním jsou spojeni v mystické tělo. Kristus je hlavou tohoto těla, od něho přichází pravda, milost a život. Kristus je spojen s věřícími, působí a žije v nich, jako je hlava spojena s tělem, takže věřící tvoří s Kristem jednu mystickou osobnost: „Všichni jsme jeden v Kristu Ježíši" (Gal 3,28)." A papež je zástupcem Krista a pastýřem jeho oveček.
    Anebo z úhlu nekatolíka, který vidí především "totalitární "císařskou" strukturu církve, která by měla sloužit ne Bohu, ale lidem, aby se mohli Bohu přiblížit."

    Nakolik byl ideál církve jako "mystického těla Kristova", kde se Kristus se stává "životem věřících a oni žijí v něm", zprofanován církví samou, svědčí celá řada skandálů, které vyšly na jevo v posledních letech. Postovala jsem na toto téma pár příspěvků pod Žibřidovým článkem č. 6.
    Když se podíváme na římskokatolickou církev očima historika církve, uvidíme, že nikdy nebyla údem mystického těla Kristova, ale světskou organizovanou mocí, která neevangelizovala nevěřící slovem lásky, ale mečem a násilím. Upozornila bych na článek Karlheinze Deschnera Opfer des christlichen Glaubens.
    http://www.uaar.it/ateismo/controinformazione/vittime_della_fede_cristiana/ v it. překladu, uveřejněném na situ Asociace eteistů a racionálních agnostiků
    http://articles.exchristian.net/2002/10/how-many-people-have-been-killed-by.php v anglickém překladu na ex christian
    http://www.schwarze-seele.com/christenopfer.html, na diskuzní foru Schwarze Seele.
    Nedávno jsem viděla v TV podobný výklad v programu o křižáckých výpravách.

    Církev je světskou organizací, světskou mocí, která je často zapletena do majetkových nebo finančních skandálů. A propos, předevčírem byl Vatikánem jmenován nový ředitel vatikánské banky IOR. Kardinálové komise pověřené dohledem nad bankou se konečně dohodli na jménu německého advokáta Ernsta von Freyberga. Advokát Freiberg je zakladatelem Daiwa Corporate Advisory GmgH a byl vybrán společností Spencer & Stuart jako kandidát nejlépe odpovídající požadavkům komise.
    http://www.lastampa.it/2013/02/15/italia/cronache/ernest-von-freyberg-allo-ior-pDBPxiIwOPE88S6uiHnIDN/pagina.html

    Když se zas podíváme na církev očima historika církevní doktriny, můžeme pozorovat, nakolik bylo původní učení opravováno a upravováno k dobovým potřebám. Stači se jen podívat na církevní koncily.

    Nevidím tedy vůbec nic skandálního na článku J.K., naopak se mi zdá až příliš umírněný, když hovoří jen o vatikánské bance a o skandálech pedofilie.

    OdpovědětVymazat
  2. Pár slov k náboženství
    - nebo spíše k víře jako takové: Když si přečtete zpověď dcery Karla Vaše pochopíte, že když někdo v něco opravdu stoprocentně věří, je to průšvih jak mraky. V co věří je nepodstatné. Jestli v Alláha nebo Jehovu či v komunismus. "Vsjó ravnó."
    A dokonce "pevně věřit" i v opak nějaké ideologie je ideologie. Snad je to srozumitelně řečeno. Absolutní nevíra je stejná odchylka, jako absolutní víra. Zdá se (mi), že nepřirozenějším přístupem člověka k jakémukoliv problému jsou pochyby. Menší nebo větší. A nikdy nekončící snaha lidí ty pochyby co nejvíc eliminovat. Bez pochyb věří ovce svému pastýři. Možná.

    OdpovědětVymazat
  3. Na Britských listech dneska v jednom článku upozornili na skutečnost, že v Nizozemí změnili exekuční zákony poté, co tam jeden exekuovaný zabil exekutora a několik jeho pomocníků.

    Je to ošklivé, ale pokud tito lidé nezačnou pociťovat strach z důsledků excesů svých kolegů, tak nebudou mít absolutně žádnou motivaci je umravňovat - naopak budou mlžit, lhát a mlžit.
    Tak, jako se kapitalisté začali chovat "lidsky", až když pochopili, že opravdu může přijít proletářská revoluce a mohou cvakat guilotiny nebo jiné podobné obecně užitečné stroje.

    OdpovědětVymazat
  4. Vážení návštěvníci zdejší útulny,
    tady se nemluví o ničem jiném než o sobotníh volbách a o odstoupení papeže.
    Už musím vypínat televizi, abych z toho nezblbla.
    Lítají nadávky, padají hlavy a do té vřavy dnes přišel ten pitomec Monti s prohlášením, že Frau Merkel si nepřeje, aby u vlády byla strana Berlusconiho a ani levice.
    Chce snad Frau Merkel, baba jedna prdelatá, odvolit všechno sama? Nebo jsme snad už jejím protektorátem? Taková drzost.
    Proč odstoupil papež? Už má toho vosího hnízda ve Vatikánu dost. Kardinálové ho umořili.
    Prý si také otevřel na internetu stránky, aby měl přímý styk s věřícími. Z pěti tisíc příspěvků byla polovina protesty a čtvrtina sprosté nadávky. Svatý Otec z toho byl prý zdrcen.

    OdpovědětVymazat
  5. Právě přišlo dementi od mluvčího kancléřky Steffena Seiberta. Kancléřka se nikdy k italským volbám nevyjadřovala.
    Blb Monti, aby zahladil trapnost situace, začal blábolit, něco jako,že to bylo snadno vyvoditelné z její situace.
    Tak teď už nevím, komu mám nadávat.
    Do soboty nějak přežiju.

    OdpovědětVymazat
  6. V sobotu a v neděli budou volby do parlamentu.
    Už měsív nás bombardují propagandou.

    OdpovědětVymazat
  7. Mne tedy herecký pohled na (okolní a jejich) svět zaujal a zajímá průběžně. Jakkoliv zrovna nepřipodotknu (todle nechci překládat) nic. Takže aspoň teď ujišťuju. Strávil jsem opět několik hodin na příchodu, plácku a schodech u chaty + střeše velké šopy (kolny, čížci...), příjezd večer. Sníh, mokrý, zmrzlý, nabírat, házet 2-3 metry, zametat. Ale to slavnostní bílo na mé vypiplané borovici pod/nad terasou a všude na stromech, keřích, větvích. Musel jsem si pak v posvátném rozpoložení porozprávět s kamarádem-spolužákem Monsignorem. Žel po telefonu, nedá sa. A výjimečně dnes jsem byl schopen si s odstupem dát solidní večeři, žaludek to zvládl. Jsou věci, co by člověk za peníze nedělal.
    Absolutní nevíra, když tedy to nazveme takto, je samozřejmě jen druh víry. Víra v negaci. Koneckonců každá nepochybující železná vše mi vysvětlující a zdůvodňující víra je nesmírně nebezpečná. Což může ovšem vidět každý kromě zrovna toho subjektu... Tohle je však velice obsáhlé a složité téma, škoda (a nedobře) zjednodušovat. MMCh: v Itálii, z pochopitelných historických aj. důvodů, může být (a je) popírání úlohy církví - či naopak jejich apología - a zásadní přístup k nim, jak vidíme, zřetelně vyhraněnější, rozpjatější.

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)