Prohledat tento blog

pondělí 11. února 2013

Žibřidův týden (6)

Žibřidův celotýdenní soupis zajímavostí


Co vidíte? 








  PRAHA - Čtveřice vědců z Česka získala ocenění v prestižní mezinárodní soutěži International Science and Engineering Visualization Challenge, která má prostřednictvím obrazů přiblížit vědu širší veřejnosti.

 Z desátého ročníku si odnesli cenu za snímky rostlinných semen, které pořídili pomocí rentgenové radiografie a mikroskopu. Tým tvořili Viktor Sýkora z 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy a Jan Žemlička, František Krejčí a Jan Jakůbek z Ústavu technické a experimentální fyziky Českého vysokého učení technického v Praze.

















Zdroj: http://www.lidovky.cz/ctyri-vedci-z-cr-dostali-cenu-v-prestizni-soutezi-za-snimky-semen-p9n-/veda.aspx?c=A130204_201326_ln_veda_hm

Fantastické snímky, další z nich jsou k vidění tady, jiné odkazy jsem nenašel:
http://aktualne.centrum.cz/domaci/fotogalerie/2012/05/17/obrazem-fascinujici-fotografie-semen-z-mikroskopu/

-=II=-

Výzvu k podání žaloby na Václava Klause pro velezradu kvůli novoroční amnestii podpořilo ke středečnímu dni už kolem 20 senátorů a přes 61 tisíc lidí. Tu zahájil na konci ledna protikorupční aktivista a podnikatel Karel Janeček spolu se sedmnácti občanskými iniciativami a několika známými osobnostmi.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/janecek-presvedcil-uz-20-senatoru-a-61-tisic-lidi-fqf-/domaci.aspx?c=A130206_112656_domaci_maq

-=II=-

Podle toho, co psali v médiích, je trestem pro Klause pouze nemožnost být v budoucnu zvolen jako president a pobírat rentu coby bývalý president. To mi připadá dost málo, za VELEzradu bych čekal VELEtrest. Navíc netuším, co by se stalo obyčejnému občanu v případě trestu za velezradu – totéž?  Copak je to nějaký trest? Proč president je za tentýž zločin trestán jinak než běžný občan? No a nakonec, pokud by ten piditrest byl reálný, se ptám, zda by nebylo vhodné klasifikovat to jako nějaký jiný zločin (napomáhání k něčemu?, organizovaný zločin?), a to proto, že za stejný skutek nemůže být nikdo trestán vícekrát. Takže Janeček by vlastně umožnil z toho Klausovi vyklouznout téměř bez ztráty desítky.

-=II=-

V posledních letech výrazně přibývá tzv. singles a ubývá dlouhodobých vztahů a manželství. Lidé nejsou ochotní jeden do druhého investovat čas a peníze – obojí raději věnují sami sobě. Podle britských sociologů stojí dlouhodobý vztah investici minimálně dvaadvaceti večeří, dvou společných dovolených a také dárků a výdajů do partnera za zhruba sedmdesát tisíc korun.
http://www.novinky.cz/zena/vztahy-a-sex/292466-dlouhodoby-vztah-stoji-dvaadvacet-veceri-a-desitky-tisic-za-darky.html

A až si to singlové přečtou a sečtou, tím víc se jim nebude chtít.
-=II=-

O Karlu Vašovi, prokurátorovi, který poslal na smrt mezi jinými Heliodora Píku, je natočen film. Stručný životopis je v odkazu také, doporučuji.
http://www.vrahem-z-povolani.cz/tvurci.html

-=II=-
Zveřejňovat sponzory prezidentské kampaně až po volbách, jak to nyní činí tým Miloše Zemana, už by příště nemělo být možné. Poslanci a senátoři z různých politických stran přiznávají, že způsob financování kampaně zvoleného prezidenta ukázal na díry v zákoně, které chtějí napravit. Zákonodárci přiznávají, že financování první přímé volby prezidenta nebylo tak transparentní, jak si původně slibovali. Volební účet Miloše Zemana je prakticky učebnicí triků, jak nedokonalý zákon obejít.
http://www.novinky.cz/zena/vztahy-a-sex/292466-dlouhodoby-vztah-stoji-dvaadvacet-veceri-a-desitky-tisic-za-darky.html

Zákon nicméně zcela transparentně ukázal napojení našeho nastávajícího presidenta na nečitelné sponzory.


-=II=-

Čeští daňoví poplatníci zaplatí kvůli špatně nastavenému systému podpory fotovoltaiky až bilion korun, uvedl ministr životního prostředí Tomáš Chalupa. Energetický regulační úřad tento týden oznámil, že někteří jeho pracovníci v letech 2005 až 2011 zřejmě postupovali nezákonně při stanovování výkupních cen fotovoltaické elektřiny.
http://www.lidovky.cz/za-solarni-energii-zaplatime-az-bilion-korun-odhadl-chalupa-p47-/zpravy-domov.aspx?c=A130210_124056_ln_domov_hm

Takže nejen zbytečně drahá elektřina, zbytečně vyrobené (takže ve skutečnosti neekologické) solární panely, ale i tradiční česká krádež. Bilion peněz je mimochodem zhruba celý státní příjem ČR za 1 rok.



32 komentářů:

  1. Tak se nám to pěkně rozbíhá. To jsem před několika minutami dostal mailem...

    Trpaslíci kopou do budoucí mrtvoly. Nevím jak vy, ale já do mrtvol nekopu. Ať už jsou mi jakkoliv nepříjemné. Ale vy, milí útulníci, si klidně kopněte, pokud vám to udělá dobře.
    Klaus jako náhradní terč - to je výborný nápad .
    Čí výborný nápad?

    OdpovědětVymazat
  2. Žibřide - není tam jeden divný odkaz?

    OdpovědětVymazat
  3. Já už toho mám dost. Tak to už se prostě jen konstatuje, že budem m u s e t zaplatit závratnou částku, úplně falešně odůvodněnou, a budem to dělat už pořád? Protože holt jednou nějací zločinci to na nás všecky ušili, a nejde s tím lautr nic dělat? Když teď už všici víme, že je to závratná vrcholová zlodějna, tunel? To nelze rázem příkazem rozetnout, shora? Když je to v zájmu všech občanů (tedy kromě pár desítek)?
    Nevíte někdo, jak se v Brazílii v šedesátých zakládaly Eskadry smrti?

    OdpovědětVymazat
  4. Omluva všem, odkaz k obcházení transparentnosti účtu ze strany Zemana a jeho týmu je třeba tento:

    http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/Zemanova-kampan-vyskolila-zakonodarce-Zmenime-zakon-262193

    Petici jako výraz rozhořčení nad amnestií a nesouhlasu jsem podepsal už minulý týden, jako kopání do mrtvoly mi to nepřipadá. On je Klaus ještě dost živý. Aby bylo zřejmé, myslím, že Klaus má na mnoho věcí celkem správný a rozumný názor (za všechno jmenuji třeba povinné tepelné štítky budov). Ale amnestie je zločin a zasluhuje trest a pokud možno i nápravu, i kdyby se ukázalo, že to bylo jen z blbosti a ne z úmyslu, ale tomu moc nevěřím. Koneckonců za neúmyslné zabití je také trest, tak proč ne za neúmyslné napomáhání zločincům.

    OdpovědětVymazat
  5. Myslím Žibřide,
    že protestovat proti amnestii je stejně platné, jako protestovat proti zemětřesení nebo povodni. Ano, my můžeme...
    Nicméně nic se neděle bez příčiny, resp. přičinění někoho. A mě zajímá, kdo potřebuje odvrátit pozornost ovčanů - a hlavně od čeho.
    Čtu v těchto dnech zprávy mnohem pozorněji, než obvykle.

    OdpovědětVymazat
  6. Hmm, chápu. Ale tohle není kouřová clona od dýmovnice, ale od letecké pumy. Řekl bych, že to zasluhuje pozornost samo o sobě.

    OdpovědětVymazat
  7. Tady se uvidí Žibřide, co na ty žaloby řeknou naše soudy - i ten ústavní.
    (Tzn.: Neobhajuji amnestii - tu samu o sobě považuji za velmi populistický krok (královská amnestie), který navíc v dnešní době a při skladbě těch propuštěných (malí recidivisaté a velcí tuneláři) neskýtají žádnou záruku, že to bude mít jakýkoliv vliv na "vzpomínku na Klause". Nanejvýš ten negativní.)
    Ale já Klause nepovažuji ani teď za blba. Proto se ptám "Qui bono?"

    Taktéž jeho útoky na V.H., který je už po smrti mi jsou nějak podezřelé. Nějak nevím "odkud to fučí..."
    Ale možná že je to jen stařecký rozmar - při odchodu řádně za sebou bouchnout dveřmi, ať si ho ovčani zapamatují! [;>)

    OdpovědětVymazat
  8. Na Psu je článek Ulče o Vašovi, bolševické zrůdě, židovského původu. Bohužel vysoký podíl bolševiků židovského původu dospěl k zrůdnostem holocaustu, do takových rozměrů, který svět nepoznal, vyvraždění všech Židů bez rozdílu. USA kvůli bolševické revoluci přijali roku 1924 přistěhovalecké kvóty, které prakticky ukončily masovou imigraci Židů do Ameriky. (v letech 1880-1924 se do USA přistěhovalo přes 2 miliony Židů) a po nástupu hitlerismu a během druhé světové války Židé na americkou půdu vstoupit nemohli. Obrovské lodě s židovskými uprchlíky, do USA a Kanady, do Latinské Ameriky, do Anglie, do Austrálie, nikam vstoupit nemohli, museli přistát v Belgii, kde se během války dostali do spáru nacistickým zrůdám. Obyčejní Židé z bolševismu žádný prospěch nemělo, spíše trpěli za zločiny svých odpadlíků. Bolševici lhostejno jací, i židovští judaismem a křesťanstvím pohrdali, Bronstein (Trockij). Otec z něho chtěl mít rabína, ale on prohlásil, že z něho nikdy žádná pejzatá zrůda nebude. Tož asi tak.

    OdpovědětVymazat
  9. Útok na Havla: tak to je pro mě poslední hřebík (nikoliv zlatý) do rakve mého pořád ještě tvrdošíjně, zoufale udržovaného částečného pochopení pro tohohle trapného samolibého (spojnice Ještěprezidenta s Užprezidentem) neodpouštějícího už se nekontrolujícího penzisty.
    Hanko, šma Jisroel! - nemůžu věřit, že bys byla t a k hloupá, že bys skutečně věřila v přímé příčinné spojení mezi podílem židů v bolševické špičce a tzv. holokaustem.

    OdpovědětVymazat
  10. Kopretinko, POZOR!
    Právě teď podléháte manipulaci. Kdosi Vám nenápadně podhazuje stále opakovanou polopravdu: "Židi si můžou za všechno sami. Ty nejhorší zločiny na Židech páchali Židi." Ono - i to je pravda.
    I to! Ale není to pravidlo, úzus.
    Neboli: To, co se páchalo na Židech, nebo na Češích a jiných Slovanech, pak i na Němcích, když jsme "vyhráli" válku bylo hnusné a nebylo důležité, kdo to páchal. Pachatelé se neřídili hlavně svou národností, ale svou ideologií a povahou.
    Berta Gross (stará paní ze Sudet, po našem prostá selka) mi vykládala, že po válce se k nim, Němcům, kteří nemuseli odejít, nejhůř chovali Slováci, kteří se tam přistěhovali těsně před zabráním Sudet. Přistěhovalci, ne Češi, kteří tam s nimi žili po staletí. Z Čechů jen ti, kteří si na konfiskátech po pětačtyřicátém "nahrabali" nejvíc. A báli se o ten svůj nakradený majetek. Byly to dvě rodiny, které prý byly naprosto loajální k německým úřadům po zabrání Sudet v osmatřicátém. Mlkuvili německy (v těch krajích se mluvilo dvěma jazyky běžně), měli v pokoji portrét Adolfa a vždy vyvěšovali ty správné vlajky. "Češi do každého počasí." Jednoho zabili nějací pobudové, druhého si pamatuji. Byl jsem malý kluk, ale měl jsem po každém rozhovoru s ním pocit, že bych se měl jít důkladně umýt.
    ===
    Tomuhle matení budete vystavena celý život. Je třeba si někam "hodit kotvu", říct si, co je to ta "elementární" slušnost a spravedlnost, jinak začnete "klouzat" a všechno bude jaksi "relativní".
    ===
    To je stav Evropy dnes. Asi o tom napíšu víc - budu se trochu vzpírat Jakubovu názoru. Nerad, je to demokrat, ale musím.

    OdpovědětVymazat
  11. Z tohoto týdne, vlastně nejenom z něj, bych vyzdvihl, že jako jedni mála mi radost mi udělali naši vědátoři. To se o zbytky společnosti, zejména pak tom v politice a novinařině činném opravdu nedá říct, byť u těch novinářů se přeci jen pár světlých výjimek najde a v té politice čas od času také, ale žalostně málo.

    StK:

    No oni ti trpaslíci kopou, protože ta mrtvola se během těch předsmrtných křečí docela živě a dravě činila. Činila aktivně a s dosahem, padouchy například z H-Systému nechala jít, nemluvě o těch hromadně vypuštěných sběračích kovů a další obtížné havěti, no prostě je celkem jasné, že to byl úmysl a také je celkem jasné, že moc čistý a mravný tedy opravdu nebyl. Co se týče předvolební presidentské kampaně, tak se ta mrtvola také docela živě činila, včetně celé rodiny a trochu se jim to teď po zásluze vrací jako bumerang. No a proč kope do V.H? No kvůli K.S, mimo jiné proč také jinak?

    OdpovědětVymazat
  12. "O tom žádná" Draku,
    amestie se mi nelíbila nikdy (ani od V.H.), je to takový relikt z dob královských - tam se ale hned takové "propuštěnce" najímali za žoldnéře. (Ostatně je to stále systém verbování do Legií ve Francii.) O propuštěných tunelářích: je to prezentováno jako protest proti těm nesmyslně dlouhým soudním procesům, opakované odvolávání, nedostavování se k soudu atd. Myslím, že tím došlo jedině k "nasrání národa" a ne k zefektivnění a zrychlení soudních procesů. To je taky bolák, který musí každého přemýšlejícího hněvat. Ten člověk Janeček, co srazil autem Vietnamku je buď nemocným, nebo studuje spis nebo... A právníci berou plat a mají na rozdíl od zbytku hobitů v Kotlince zajištěnou práci prakticky na věky. Za odklady a tedy nevymahatelnost práva by měly být postihovány ty strany, které je způsobují. Třeba tím, že po neodprávněném odvolání se trest automaticky zvyšuje o 25%. A po dalším znova a znova. Způsobíůli to soudce, nechť trpí napřed srážkami z platu a pak ať jde třeba "k lopatě". Pracoval-li bych takto já, už bych byl léta v důchodu. Ostatně myslím, že nejen já bych byl nezaměstnaný.
    ===
    Jde mi spíš ale o to, že petice a nakonec i žaloby vyřeší věc asi stejně spolehlivě, jako zvonění kostelních zvonů, které má zahnat bouřku. Velký kravál a skutek utek. Protože toto musí být jasné hlavně iniciátorům těch akcí, ty neorganizuje nějaký Pepa z Horní Dolní, tak mě zajímá, co má to zvoněním skrýt, co se má nenápadně dít v době, když rozhořčení ovčané budou podpisovat petice.

    OdpovědětVymazat
  13. Omlouvám se za přehršle ukazovacích zájmen. Občas se asi takhle projeví moje Die Tante aus Dresden. A její táta. [;>)
    Budu to po sobě číst před odesláním, ne naopak.

    OdpovědětVymazat
  14. Jistěže ne, Jakube, jen jsem napsala, jak někteří lidé uvažují. Je to taková malá evropská tradice, že si Židé za vše můžou sami. Nemůžou, ale já jsem popsala cítění Američanů během hitlerismu. KKK byl během válečných let nejsilnější v historii USA.

    OdpovědětVymazat
  15. Na radu StK, jsem si přečetla článek Jana Kovanice "Několik nevyžádaných rad nové hlavě Církve svaté, katolické a apoštolské", uveřejněný v Doupěti a na Psu.
    http://samanovodoupe.blogspot.it/2013/02/co-je-cisarovo.html
    Autor článku se jistě nebude zlobit, když přirovnám jeho kritiku Vatikánu a jeho rady budoucímu papeži k iluzorní naději zkrotit tygra tím, že se bude krmit jetelíčkem. Zřejmě ví jen málo o situaci ve Vatikánu. Pííší o ní celkem umírněně dva německé listy: Bild Zeitung v článku "FREIWILLIGER RÜCKTRITT?...oder wurde der Pontifex Opfer einer Verschwörung?"
    http://www.bild.de/politik/ausland/benedikt-16/oder-wurde-der-pontifex-opfer-einer-verschwoerung-28484950.bild.html
    a der Spiegel v článku "Gründe für Papst-Rücktritt: Skandale, Intrigen, Schwäche"
    http://www.spiegel.de/panorama/ruecktritt-von-benedikt-xvi-skandale-intrigen-schwaeche-a-882656.html
    Nehovoře už o italských novinách, pro které je demise Benedikta XVI vedoucím tématem vedle předvolební kampaně. Jen la Repubblica v internetovém vydání věnovala odchodu papeže během 24 hodin dvanáct článků.
    Jaká je situace ve Vatikánu? Všichni připomínají dvě knihy o vatikánských skandálech, které napsal investigativní novinář Gianluigi Nuzzi, spolupracovník hlavních it. listů jako il Corriere della Sera, il Giornale, il Libero a to:
    1/ "Vaticano S.p.A. Da un archivio segreto la verità sugli scandali finanziari e politici della Chiesa" ( Vatikán SpA. Pravda z tajných archivů o finančních a politických skandálech Církve), kde hovoří o skandálech let devadesátých, o napojení vatikánské banky IOR na mafii. Kniha vyšla v r. 2009 a byla přeložena do 14 jazyků
    2/ "Sua Santità. Le Carte Segrete di Benedetto XVI" (Jeho Svatost. Tajné dokumenty Benedikta XVI), která vyšla loňského roku, kde Nuzzi zveřejnil dokumenty, které propašoval z Vatikánu papežův komorník. O knize se také hovoří jako o VaticanLeaks.
    V r. 1984 vyšla kniha britského novináře "In God's Name: An Investigation into the Murder of Pope John Paul I" (Ve jménu božím. Investigace o vraždě papeže Jana Pavla I.), kde David Anthony Yallop zpochybňuje oficiální tézi Vatikánu o přirozené smrti papeže, který měl v úmyslu drasticky reformovat církev ve smyslu návratu k jejím počátečním hodnotám. Paapeže našli mrtvého po necelých 33 dnech po nastoupení na stolec. Podle dokumentů a indiskrecí, shromážděných novinářem, za smrtí nebo sebevraždou? byli někteří kardinálové, napojení skrz vatikánskou banku IOR na mafii, která jejím prostřednictvím prala špinavé peníze.
    Zrovna tak noviny připomínají případ milánského ředitele banky Banco Ambrosiano Roberta Calviho, kterému v r. 1982 pomohla mafie na pokyn vatikánských kardinálů spáchat "sebevraždu" pod londýnským mostem Blackfriars Bridge, kde ho nalezli oběšeného s kapsami plnými kamení. Psala o tom tehdy evropská media, vrátil se k tomu v r. 2003 novinář Nick Mathiason "Who killed Calvi?"
    http://www.guardian.co.uk/business/2003/dec/07/italy.theobserver
    I nyní je banka IOR vyšetřována italkou prokuraturou pro nelegální pohyby peněz. Vedlo to sice k demisi ředitele banky -Ettore Gotti Tedeschi - který byl osobou blízkou papeži, ale dosud případ jeho nástupce nebyl vyřešen. Kardinálové se nemohou dohodnout.
    (Pedofilia, Vatileaks, Ior, gli scandali in Vaticano http://www.ansa.it/web/notizie/rubriche/mondo/2013/02/11/Pedofilia-Vatileaks-Ior-scandali-Vaticano-_8229251.html)

    OdpovědětVymazat
  16. Odstoupení Benedikta XVI je přirovnáváno k podobnému kroku, který učinil v r.1294 papež Celestýn V, (Pietro da Morrone mnich poustevník, který založil řád t.zv. celestinců), když odstoupil po čtyřech měsících po svém nastolení s odůvodněním, že jeho síly nestačí na tento úkol. Papež se pokusil o zreformování řízení církve a to ve smyslu obnovení prvotních hodnot křesťanství, ale výsledkem byl jen zmatek a silný odpor a to i ze strany světských institucí (neapolský král Karel II. z Anjou).
    Jeho následovník papež Bonifác VIII ho pak nechal uvěznit v podzemní tmavé kobce v pevnosti Fumone, kde dva roky na to Celestýn zemřel. Podle nejnovějších hypotéz na základě studia jeho lebky, kterou se po staletích podařilo najít, bylo mu také pomoženo ke smrti kovovým asi deseti centimetrovým nástrojem.
    Ottorino Gurgo, Celestino V e gli spirituali, 1998, ISBN 8887303002. pp. 7-8

    OdpovědětVymazat
  17. Na vraždu Ratzingera
    by nebylo potřeba žádných železných bodců. Měl přece kardiostimulátor, elektronické zařízení, které se dá nevratně poškodit/zničit třeba elmg. impulzem patřičné intenzity. Něco jako fotoblesk, ale v oboru třeba LW. Taková věc může být nošena v kapse nebo vestavěna třeba do TV kamery, fotoaparátu, diktafonu. Lidé v největší blízkosti účinek zjistí jen podle toho, že jim v ten moment přestanou fungovat mobily a el. hodinky, příp fotoaparáty.
    Z ničeho nic tedy přestane papeži tlouct srdce, skácí se a po chvíli zemře. Srdeční záchvat, který nastal po selhání kardiostimulátoru. Po důkladném prozkoumání vyoperovaného kardiostimulátoru se bude (pravděpodobně) vědět, jak byl papež zabit, kdy, (mobily ostatních přestanou komunikovat se základnou, krystalem řízené hodinky se zastaví, ale pokud přímo na místě nebude přistižen člověk s takovým zařízením v kapse, nebude se vědět KDO zabil. A proč. Co když takový aparát bude u sebe mít některý z kardinálů v podobě mobilu? To budou kardinály okamžitě šacovat a rozebírat jim mobily aby zjistili, který z nich je vražedný? Nebudou, dokud nezjistí, co způsobilo jeho smrt. A napříště bude mít kardinál-vrah už zase ten svůj obyčejný mobil. Vražedný, s vestavěným generátorem impulzu už někdo včas "uklidí".
    Papa Ratzinger je o tom, že se v jeho blízkosti může pohybovat někdo, "kdosi" s takovým "generátorkem smrti" je diskrétně informován a protože už jeho kardiostimulátor před časem vykazoval potíže (musel být vyměněn) takové informaci věří. Ten předešlý kardiostimulátor taky začal vykazovat závadu - generátor byl použit na menší výkon. Je tedy vydírán. Aby nemohl být vydírán více, raději odstoupí. Proč a kým je vydírán nechávám na fantazii čtenářů.
    (Co třeba takhle organizace pedofilních kněží? S nimi chtěl papež zatočit.)
    ===
    A uděláme ještě jeden přemet: Celá ta příhoda s "generátorem smrti" je jen fabulace jednoho z kardinálů, který chce papeže nenápadně odstranit a byl zrovna u toho, když mu předchozí kardiostimulátor selhal - a se znalosti reálií té příhody přesvědčí papeže, že to bylo "jen" varování a on sám že je jen posel někoho mocnějšího. Papež nemůže s takovou informací vyjít ven, protože by byl považován za paranoika, člověka duševně nemocného. A raději odstoupí.

    Jak se vám líbí krátký syžet Kocourovy SF?

    OdpovědětVymazat
  18. To má být ironie nebo polemika, anebo obojí dohromady?
    Všechny zdroje jsem doložila a nemám o nich pochyby.
    Jo, a zapoměla jsem napsat o záhadné vraždě dvou členů vatikánské švýcarské stráže a jedné manželky.
    A o Kristových legionářích. A jejich 25 miliardách mění.
    http://www.giornalettismo.com/archives/59304/sodano-s-p-a-storia-cardinale/

    OdpovědětVymazat
  19. No a já si zase tady na svém blogu hraju, milá Informace.
    Ani polemika, ani ironie. Já nejsem historik ani filozof. Ba dokonce ani vzdělanec. Ale rád si hraju. V daném případě dokonce na svém písečku. Neberu příliš vážně ani sebe, ale ani své okolí a nesnažím se změnit to, na co nestačím. To ostatní ano.

    (Ale teď se zase budu muset věnovat audio záznamům mezi roky 2000 až 2005.)
    [;>)

    OdpovědětVymazat
  20. Jmění, které nabyli finančními a nemovitostními spekulacemi s peněžními podporami věřících pro stavbu kostelů. Pod heslem Milovat, vzdělávat, sloužit.
    O tom věděli jak Ratzinger tak vatikánský státní sekretář kardinál Bertone a na žádný zákrok se nezmohli.

    OdpovědětVymazat
  21. Kocoure,
    syžet je to dobrý, problém je v tom, že takto by to asi nefungovalo. Po pulsu by kardiostimulátor nejspíš naskočil.
    Daleko lepší (a technicky proveditelnější) by byly mikrovlny, chytané elektrodou (táhne se od baterky a stimulátoru, které bývají pod klíční kostí, cévami do srdečného svalu - tam záleží na tom, kde je porucha, kterou stimulátor kompenzuje, na srdci umístena, jestli se to táhne žílami nebo tepnami a kam konkrétně se to v srdci píchne), je to ale dlouhé nějakých 20 cm + a bude to docela dobře chytat vlny (ty pak na konci udělají to samé, jako když mašinka spustí sama puls). Tohle se také člověku se stimulátorem stane v "rámu" na letišti.
    Mikrovlny můžete poslat i na desítky m daleko (možná i dál). V reálu můžete mít v blízkosti oběti někoho, kdo poskytne odraz (realizace = nějaká součást oděvu, kde jsou některé nitky v látce pokovené). Něco podobného se v praxi používalo (ač se to nesmělo) na odrážení televizních vln do míst zakrytých terénem nebo stavbami. Může vzniknout i stojaté vlnění mezi zdrojem a odraznou plochou, ale to je hraní někam do laboratoře, ne do reality.
    Základ zdroje záření by se patrně dal zbastlit ze standardní mikrovlnky. Na způsob MacGyvera.

    OdpovědětVymazat
  22. Pro Pergilla:
    Elmag. impulz - záleží na tom, jak velký bude kondenzátor, na jaké napětí ho měnič nabije, jaká bude plocha cívky a jak bude od papeže daleko. To ještě umím spočítat. Právě ta možnost donést věc na několik decimetrů od aparátku může hrát zásadní roli.
    Mám s impulsním polem celkem dost praktických zkušeností - o odstavování stimulátorů se ale opravdu nejednalo. Znáte tzv. "mazací pec" na magnetické nosiče? Pásky, kazety, diskety? Já jsem ji zkonstruoval na novém principu a pak se léta používala. Místo kilowattového elektromagnetu stačil kondenzátor nabitý na pár set Ws a dvoudílná plochá cívka s malým ohmickým odporem. Dokmitalo to do cca 30 msec. na cca 50 kHz a na médiu zbyl už jen šum. Největší odpor kladly pásky do prastarých počítačů - měly velkou hysterezi. Ale i ty se po dvou cyklech zcela poddaly. Nevím, jestli je elektronika stimulátoru "v plechu" nebo jen v plexi - já viděl tu "v plexi", ale i kdyby v plechu, na přívodu k elektrodám by se nakmitlo v ten ráz několik set voltů. Když už nic, srdíčku by to, myslím, neprospělo.
    Když to "prsklo", bylo to cítit i v plombách v zubu. A amalgám rozhodně není ferromagnetický. Pole bylo přitom mnohem slabší - jen to, co vylítlo ven z uzavřené plechové krabice. I tak to rušilo aparaturu na několik desítek metrů.

    Mikrovlny není špatný nápad, mikrovlnná zbraň se už objevila v jakési dobrodružné knize z Afriky, kde tím zlí Evropané (tuším Belgičané) způsobovali exploze nábojů arabských bojovníků za svobodu, poschovávaných ve skalách a jeskyních. Knihu už nemám, ale pokud si pamatuji, byla z doby MEZI I. a II. světovou. Tenkrát mikrovlny moc v pácu nebyly. Inu, pisatelé SF byli vždycky kus před realitou. U mikrovln by se ale ale taky muselo uvažovat o krátkém, nakumulovaném impulzu - bez zrcadla nebo páskového kondenzoru (obojí je velikánské) se nedají mikrovlnky moc dobře směrovat. I tam mám jistou praxi - sloužil jsem jako technik u vojenského radaru. Jediné o čem nevím nic, jsou duševní pochody velebníčků. Ty znám jenom z knih - a jde z nich trochu strach.

    (Ale jsme hnusní, že? Tedy já určitě.[;>)))

    OdpovědětVymazat
  23. Myslím, vážení pánové, že vaše rady rozhodně ve Vatikánu nepotřebují.
    Kromě toho jsem četla, že papež měl v poslední době 2 - 3 episody lehkého ictusu a že po tom špatně vyslovoval a občas byl nepřítomný duchem.
    Třeba jim papež nechopný vykonávat své funkce byl spíš vhod. Teď se zvolením nového papeže skončí i neomezená moc státního sekretáře kardinála Bertone, jestli ho nový papeý nepotvrdí v jeho funkci.

    OdpovědětVymazat
  24. Tady někdo někomu něco radí?! Opravdu, Informace?

    OdpovědětVymazat
  25. Někdo radí? no samozřejmě, jak ohřívat dálkově mikrovlnami včerejší polívku.
    Proto se cítíte "hnusný"? Hustou zeleninovou polívku můžete také zapékat s chlebem a sýrem. Je tak mohem chutnější.

    OdpovědětVymazat
  26. Aha... [;>/

    Tak teď už nerozumím vůbec. Ale to nevadí, pište klidně dál...

    OdpovědětVymazat
  27. Ale, StK,
    nerozumíte žertům? To bych byla nikdy neřekla!

    OdpovědětVymazat
  28. StK napsal:
    Jde mi spíš ale o to, že petice a nakonec i žaloby vyřeší věc asi stejně spolehlivě, jako zvonění kostelních zvonů, které má zahnat bouřku. Velký kravál a skutek utek. Protože toto musí být jasné hlavně iniciátorům těch akcí, ty neorganizuje nějaký Pepa z Horní Dolní, tak mě zajímá, co má to zvoněním skrýt, co se má nenápadně dít v době, když rozhořčení ovčané budou podpisovat petice.

    nemusí to skrývat skoro nic, jen to chce iniciátor použít jako výtah

    OdpovědětVymazat
  29. Ještě jeden názor na amnestii. Neviděl bych to tak vyhraněně, ale kus pravdy v tom je.
    Proč zavádět kastu "nedotknutelných"?

    OdpovědětVymazat
  30. Teprv ted dojel domů od úterka a čtu. Víc na Ž.t.(5) dole. Hani, to su rád, ohledně toho, cos napsala v reakci na mou reakci. Zatím satis,velmi tělesně aji duševně hotový.

    OdpovědětVymazat
  31. Reakce v britské televizi na Ratzingerovo odstoupení: "Bude obtížné ho nahradit - kde najít jiného pedofila, který by byl zároveň i nacista?"

    OdpovědětVymazat
  32. Ježíšikriste. V britské ctihodné B B C ? ! Ochotu dnešních médií upoutat plebs nelze dost podcenit...

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)