Prohledat tento blog

středa 6. března 2013

Žibřidův týden (9) (a Kocourovy podoteky)



   Ministerstvo spravedlnosti se rozhodlo alespoň zčásti zmírnit dopady novoroční prezidentské amnestie. Tento týden poslalo do připomínkového kolečka novelu zákona o soudních poplatcích, která má odpustit poplatky lidem, jimž rozhodnutí Václava Klause zkomplikovalo možnost domoci se náhrady škody jako poškozeným. Poplatek činí čtyři procenta ze sumy, kterou chce poškozený vysoudit. Ministerstvo uznává, že poškození musejí vynakládat nemalé peníze na zaplacení soudního poplatku, zatímco pokud by nebylo amnestie, mohli by získat pravomocné a vykonatelné rozhodnutí, aniž by byli povinni cokoli platit. Předseda pražského městského soudu Jan Sváček tipuje, že by mohlo jít o milióny až desítky miliónů korun s ohledem na to, kolik kauz bylo amnestií zastaveno.



Oběti trestných činů skutečně nejsou ti, na které Klaus při amnestii myslel.





Malíř Pavel Brázda (68) vrátil prezidentu Václavu Klausovi medaili Za zásluhy v oblasti umění, kterou obdržel v roce 2008. „Působení pana Václava Klause v úřadu prezidenta považuji za neblahé, o čemž mě definitivně přesvědčily jeho postoje a kroky v posledních měsících,“ řekl Brázda ČTK.



Sociální demokraté uzavřeli s komunisty v několika krajích koalice. Umožnili tak, aby se do krajských funkcí dostali třeba bývalý bývalý politruk Pohraniční stráže Václav Sloup nebo rezident Státní bezpečnosti Václav Kučera. Hašek, který je hejtmanem na jihu Moravy, to označuje za velmi problematické. „Současná KSČM je nezreformovanou stranou. Miroslav Grebeníček se ve Sněmovně otírá o Jana Palacha, Marta Semelová adoruje pohraničníky. Komunisté chodí dávat věnce na hrob Klementa Gottwalda. Pokud se komunisté jasně neoddělí od těchto věcí a v programu neopustí věci, jako je útok na soukromé vlastnictví, je pro mě nepředstavitelná vládní koalice s KSČM,“ dodal.

Alespoň někomu to taky vadí. Koneckonců by jistá část ČSSD byla pro mě i volitelnou, ačkoli je to levicová strana.




Kolem amnestie Václava Klause se objevily nové pochybnosti. Není jasné, kdy a kde ji premiér Petr Nečas kontrasignoval, na Hradě ani v Úřadu vlády to totiž nebylo.


Onuce Nečas to možná podepsal někde na chodbě a s antedatací.


==II==


A pokračuje starý, událostmi poněkud znechucený Kocour:





   Včera, 5 března to bylo přesně kopa let ode dne, kdy zemřel masový vrah Džugašvili. Počet jeho obětí se odhaduje mezi 20 - 60 000 000 lidí. Podle průzkumu ruských agentur hodnotí Stalinovu osobnost pozitivně asi třetina Rusů. Každý desátý občan Ruska pohlíží na někdejšího diktátora s nadšením.  
Jedna naše sólistka mi před lety vyprávěla, že její babička měla v kredenci (dlouho jsme se dohadovali na upřesnění slova "kredenc") fotku Josifa Visarionoviče a na výročí jeho smrti ji vždycky vytáhla ven, zapálila u ní svíčku a pomodlila se. Její muž, děda naší Rusky,  přitom zahynul v gulagu, kam se dostal hned po válce.  
Lidé se občas chovají naprosto nepochopitelně.  Napadá mě jenom jev, zvaný "stockholmský syndrom", kdy se rukojmí nakonec zastávali svých únosců.  Ostatně konečně netřeba chodit  až do Ruska, viz výše...


Tak nám obžalovali presidenta z velezrady pravila paní Millerová. Za tři dni to už president nebude, ale několika senátorům  to stálo za to. Za co, milé děti? Inu, za vlastní zviditelnění přece. Taková mstivost se v pohádkách očekává jenom skřetů, čili zlých trpaslíků. U nás v Kotlince se toho ujali socdemáčtí senátoři. Tedy valnou většinou, byli tam i jiní. Zvlášť hezká je účast Dientsbiera mladšího, kde se maně do prosté kocouří mysli vkrádá Jan Neruda: 

Čas nový nové chce mít činy,den nový vzešel k nové práci nám,
jeť sláva otcův krásný šperk pro syny —
však kdo chceš ctěn být, dobuď cti si sám! 



a populárního "čechojaponce" Tomio Okamury, takto neúspěšných uchazečů o presidentský úřad. Asi jim zabylo trochu líto, že oni se velezrady dopustit nemohou, to snad může jenom president republiky. Nanejvýš se mohou před veřejností "odkopat".
Opravdu, ať tento akt msty a závisti "vysvětluje" kdokoliv jakkoliv, je to stejný počin, jako když vystrašení lovci zastřelí - stářím uhynulého medvěda. Aby měli taky nějakou tu zásluhu na jeho skonu. A tím i nehynoucí slávu a lepší místo u poradního ohně.
Přitom netvrdím, že jsem osobně nebyl docela spokojen s koncem presidentování tohoto  "samolibého staříka", jak ho nazval t.č. vězeň, úplatkář  MUDr. David Ráth. Dokonce i s tím vědomím,  že se nám na Hrad v pátek nastěhuje jiný samolibý stařík - Ing. Miloš Zeman. U něho (asi marně) doufám v to, že si uvědomí  vlastní trapnost při tvorbě bonmotů "ať to stojí, co to stojí". Nebo mu to řeknou jeho mediální poraděnkové. Protože tento pán projevil kus zdravého rozumu. I před lety zostouzený Jiřín Čunek, kterému se pokoušeli dokázat ledacos,  protože nazýval věci pravými jmény se ozval. A opět prostou řečí. Kdy už ho někdo konečně umlčí?
A mimo Českou Kotlinku začínáme být k smíchu. O charakteru národa žijícího v České Kotlině se můžete přesvědčit zde. Z čísla podepsaných mě trochu mrazí. A všimněte si, že na první stránce podpisů není ani jeden dělník.

Opravdu, výraz "velkomyslný Čech" je jednoznačný protimluv. 



Hugo CHAVEZ
foto LN
   A včera rovněž zemřel Hugo Chávezjiný slavný muž zleva. Levice to bude mít ve Venezuele o dost těžší - její ikona padla. A slibovaný blahobyt přes masívní znárodňování je stále v nedohlednu. 
A  vzbouřený důstojník Chavez bude jako V.I.Uljanov. Nabalzámovaný.











================================

Dodatek podvečerní

Poslouchal jsem si celé dopoledne a část odpoledne projevy politiků, většinou už mrtvých a začalo mi být  smutno, na co všechno lidé nenaletí. Jak je jednoduché strhnout dav.  Stalin, Hitler, Mussolini, Chavez, Grillo, dokonce nějaká paní z italské PD.

Začalo se mi z té míchanice exaltovaných hlasů dělat tak hrozně divně. Nevolno.
A protože je to moje profese, tak vám to tady předvedu zvukovou koláží. 

Tak tady je politika tak, jak ji vnímá Kocour. 




================================


Saúdové mají nedostatek katů.



Saúdská Arábie se řadí k zemím s nejvyšším počtem poprav na světě. Od začátku roku katové sťali hlavu 15 lidem. Mezi trestné činy, které mohou vést k verdiktu smrti,patří vražda, znásilnění, ozbrojená loupež, opakované užívání drog, odpadnutí od víry, falešné proroctví a čarodějnictví.
Zdroj:http://www.lidovky.cz/saudove-trpi-nedostatkem-katu-mec-nahradi-strelne-cety-pgu-/zpravy-svet.aspx?c=A130311_095309_ln_zahranici_jv


Taková aplikace práva šaríja by v naší kotlince nutně vyvolalo genocidu. Zvláště pak "opakované užívání drog" (čti opilectvi), "falešné proroctví" (kromě politologů a ústavů pro výzkum veřejného mínění by byli houfně popravování třeba i meteorologové). Zbytek populace by padl do kolonky "odpadnutí od víry". Nakonec by se popravil kat sám.


[;>))




================================

59 komentářů:

  1. Že části ČSSD nevadí profláknutí exponenti minulého režimu mě nepřekvapuje. Když to postavím vedle jejich postoje k odcházejícímu prezidentovi...
    Jinak mě nepřekvapuje postoj senátorů, ale dost mě šokovala Wagnerová - jako bývalá soudkyně ústavního soudu přece musí vědět, že nemá šanci. Vlastně když se nechala hned po skončení mandátu u ÚS zvolit do senátu... Prostě některých provfesionálních představitelů (jedno čeho) se nezbavíme.

    OdpovědětVymazat
  2. Jen tak mimochodem.
    Šla jsem si přečíst dnešní úvodník na Psu a co vidím? Tak krásně si tam nadávají - trojjazyčně! To skutečně dokazuje vysoké jazykové schopnosti!
    Znalost jazyků anebo jazykovou vysokou bojovou schopnost?

    OdpovědětVymazat
  3. Bleskově a zcela mimo téma(ta), jen tlg: sděluju nadšeně, stržen, uchvácen (lze-li to použít i racionálně - lze), abyste si jako já včera v Levných knihách všimli drobné netlusté knížky SUCHÉ A VLHKÉ (Rychlý výpad na fašistické území) od momentálně nejslavnějšího Newyorčana, píšícího francouzsky a žijícího v Barceloně - ano, Jonathana Littella. Okamžitě se do nejbližších LK vydejte a vydejte za ni 9 (ano!) Kč. O Léonu Degrellovi. Spousta fotografií, neuvěřitelný psychoan. rozbor (nejen valonského) fašismu (nejen). Diskurs se slavným něm. badatelem Theweleitem. Četba i fota: kruté, úděsné, jen pro silné povahy. Syn je stržen Lask. bohyněmi - tímto bude ještě víc. Ale dám mu to, až to vsákne do mne.

    OdpovědětVymazat
  4. x První Jakubův zákon: politici n i k d y nemyslí na oběti čehokoliv. (Ti opravdu idealističtí kvůli zaslepenosti IDEJÍ; ti druzí - netřeba vysvětlovat.)
    x Je to t r o l í mstivost. Potměšilá, promyšlená radostná, důsledná, trvalá.
    x Samozřejmě, že je ex definitione, principiálně nereformovatelná. Dokazatelně, zřejmě, jasně. Čím dál větší úsilí mne stojí vůbec o tak základních věcech debatovat. Opačný názor: buď pitomec nebo zavilý partajník. Víte o třetí možnosti - ?

    OdpovědětVymazat
  5. Ke dnešní Psí diskusi si dovolím bonmot:
    "Byl to velmi vzdělaný člověk. Uměl sprostě klít ve všech světových jazycích!"
    (Není můj. Je to parafráze na něco, co jsem kdesi četl.)

    OdpovědětVymazat
  6. Komu adalah ajak lembu!
    Kdybyste zcela negómali, je to v umělém jazyku, zvaném indonéština: Ty jsi vůůl! Pro běžnou denní potřebu mne a kamaráda 1960 základní věci naučili piloti z Djakarty (čti Ď-), co se v H. zaučovali na migy a do G. jezdili do lázní a za holkama. (Chtěli tam udělat pročínský převrat, leč Soekarno je předběhl, komunisty vymlátil a čínští zmizeli.) Ale třeba na holku s tímhle, to nejde, že. Takže, vyslovte pomalu a něžně: Saja tjinta padamu! Tedy: Miluju tě... a možno připojit, tím nic nezkazíte: - gadis manis - krásné děvče!
    No nadávky, vulgarismy a pod. mám v hlavě snad v 15 řečech. V pubertě jsem tím oslňoval holky. Lope de Vega či Jindra Heine zabírali taky, ale ne dycky.
    No ša di šiu - zabitý případ. Mandarinština. Můj novotvar.

    OdpovědětVymazat
  7. Esli to není Stanislaw Jerzy Lec. No vida, další od severu. 67 vyšla půvabná malinká knížečka, nabitá jeho oslnivýma moudrostma. Koupil jsem ji ihned za nepatrný honorář za asistenta scény v ČT. S kytarou po Velké řece.

    OdpovědětVymazat
  8. Vůdce a dav, jak slyší jejich vztah Kocour. Vůdce řve jako bejk a extatický dav huláká.
    Jenom "otec národů" mluvil tiše, zato ovace sledovaly za kařdým jeho druhým slovem. Musel to být projev na nějakém sjezdu strany. Tam se muselo tleskat povinně a každý se bál přestat jako první, aby to pak neodskákal. A tak tleskali, div si ruce neumlátili.

    OdpovědětVymazat
  9. Když si tu jednotlivé projevy poslechnete pozorně Info, zjistíte i přes mizernou technickou kvalitu, že potlesky jsou tam "vestřiženy". Ty původní byly buď krátké nebo málo nadšené. Jedině Grillo je natur.
    Džugašvili nemá žádný projev ukříčený - dokonce ani ten na "Krásnoj plóščadi" po slavném vítězství, takže asi opravdu nikdy neřval. Tehdejší "radísti", jak říkají zvukařlům Rusové, z toho asi moc velkou radost neměli - hrozilo rozhvízdání systému - zpětná vazba. A za to asi byla Sibiř.
    ===
    Ale prodlužování aplauzu je i u záznamu Hitlera - ten prostřední potlesk je opakován 4x, závěrečný 2x. Inu, svět je rád klamán.
    (Dneska by se na to nepřišlo - domíchával jsem už potlesky i u soutěže Miss ČSR - v přímém TV přenosu.)
    Nejlepší rétor byl podle mě Beníto. Ale ten zase měl v dole davu svou klaku i s dirigentem, která se mu starala o zvukovou kulisu publika. A potom určitě Cvrček - ale to je profesionál, herec, takže mu stačilo napodobit své úspěšné předchůdce. Stejně mám silné podezření, že to nemyslí vůbec vážně, že jenom zkusil, zda jde lidi dokonale zblbnout tak jednoduchými prostředky.
    No uvidíme, jak se to "taliánsklé grillování" rozvine dál.

    OdpovědětVymazat
  10. Drvivé! Mám pár slovakismů, co - cítím - nemají ekvivalentní ekvivalenty v Č, taky tento.
    Vůdce (kterýkoli) a dav
    (jakýkoli).Už dávno může být virtuální, nebo skutečný, leč zesílený, multiplikovaný, upravený, opatřený ozvěnami, sólovými výkřiky (správnými) a pod.
    Ano, Soso je zcela jiný případ než všichni ostatní. Sám nikdy neztratil sebeovládání, v ničem, liška kavkazská bohoslovecko-lupičská. A zajisté měl strach před opravdovou emocí davu, každého kdykoli. Vždyť se na něj naprosto přesně pamatuju, z týdeníků, filmů, z rádia. A klika. T ě m h l e skládaly tak nadšené holdy davy a davy? Ano, těmhle. Vlevo Berija, vpravo Malenkov, Bulganin, Chruščov - na koho se podívali (kromě stafáže: Čapajev, Vorošilov, Kalinin...), tomu šlo okamžitě o krk. A milióny parýrovaly. A ti na tribuně nebyli, ani jeden, ani omylem takoví profíci v získávání lásky davu, jako duce, führer, Berlusconi, Horthy, Goebbels, jistý právník Castro, mestici z Américy del Sud. A v Gruzii národní zneuznaný svatý. Mrtví už nesdělují své mínění.

    OdpovědětVymazat
  11. Teď jsem si vyslechl Cvrčka. Poslechněte, pro mne je to beze vší pochyby s gustem a naplno předvedená herecká etuda!

    OdpovědětVymazat
  12. Kdo netem zachází, netem taky schází.
    Právě se na webu objevilo nový site http://www.deputati5stelle.com/
    anonymní, kerý apeluje na členy Hnutí5Hvězd, aby se osvobodili od nadvlády a kontroly Grilla a Casaleggia.
    Uveřejňuje všechny adresy zvolených senátorů a poslanců a vyzývá občany, aby je zaplavili meily a přesvědčili je, aby se osamostatnili.
    Kromě jiného požaduje, aby Grillo a Casaleggio vrátili Hnutí všechny peníze, co na něm vydělali.
    Kdo ví, odkud se ten site objevil.
    Podívejte se!

    OdpovědětVymazat
  13. Jakube,
    podle Crozzy cvrčkové jako praví ekologisti nikdy neřeknou - šláp jsem do hovna, ale korektně - komprimoval jsem biomasu.

    OdpovědětVymazat
  14. Souhlasím, Jakube. Mně Grillovo kázání tak trochu připomíná našeho herce Menšíka, ten uměl rozčilení krásně předstírat.

    Jinak, díky Kocoure, že jste si dal tu srovnávací práci s projevy, je to zajímavé.

    OdpovědětVymazat
  15. Parááda!
    Kdo s webem zachází, s webem schází... do kamene tesat.
    Je nějaká +- italská obdoba Kdo s čím zachází atd.? Ad ognuno il suo, každému což jeho jest - to ovšem není to samé.
    MMCh,všimněte si rozdílu ve znění téhož přísloví tady a tam: Jaký pán, takový krám x Tale padrone - tale cane!
    Je to rozhodně přesnější. Krámy se nepřizpůsobí. Pejsek každému křivákovi, když je to jeho páníček. Že?

    OdpovědětVymazat
  16. informaci:

    Vlastník je poměrně dobře schovaný a z Kanaďanů bych řekl to jen tak někdo nevymlátí, takže asi to bude nějaký zkušený a osvědčený spindoktor, který dobře ví co a jak:

    Registrant:
    Contact Privacy Inc. Customer 0133708136
    96 Mowat Ave
    Toronto, ON M6K 3M1
    CA

    Domain name: DEPUTATI5STELLE.COM


    Administrative Contact:
    Contact Privacy Inc. Customer 0133708136, deputati5stelle.com@contactprivacy.com
    96 Mowat Ave
    Toronto, ON M6K 3M1
    CA
    +1.4165385457
    Technical Contact:
    Contact Privacy Inc. Customer 0133708136, deputati5stelle.com@contactprivacy.com
    96 Mowat Ave
    Toronto, ON M6K 3M1
    CA
    +1.4165385457


    Registrar of Record: TUCOWS, INC.

    Takže se do toho dali profíci.

    Nemáme těch postřehů o vyjadřovacích a potažmo dementálních schopnostech oněch zelených scvrklých mozečků více? :-DD

    No to víte, mozek potřebuje ke svému provozu bílkoviny a k vývoji ještě víc, a těch v zelenině nadbytek rozhodně není, takže ty výsledky jsou pak dost prachbídné. Ony jsou prachbídné i s dostatkem bílkovin, natož pak bez něj...

    OdpovědětVymazat
  17. Ah - él va a cóndores! Magnífico, amigo. Ten ptačí šlechtic si jen sedí, nesnižuje se ke zbytečným pohybům či projevům. Pak rozepne svá nekonečná křídla a pomalu se vznese... a hned zas přistane a zvolna je složí. Él pasa. El cóndor pasa. Přelétá, letí. (Ano, pasar je jakkoliv se přemísťovat, nejen jít či přecházet, procházet - čili u ptáků pře-, prolétat.) Eslipak to často slyší, když se tam zastavují ti podivní tvorové, la gente, los hombres? Být to papoušek, dávno už to umí zpaměti.Ovšem takový těmi na druhé straně pohrdá. Na Lešné vidím jasné pohrdání a nekonečný smutek třeba u našich příbuzných - goril...
    Možná nemáte ponětí, ale příběh téhle legendy je dlouhý, složitý, poutavý, a ani S a G ji nekončí. Detektivně justičně historicko muzikologická causa přes generace. Vlastně přes staletí a obojí Ameriku. Že to nevíte?
    Adiós, amigos cóndores.

    OdpovědětVymazat
  18. Grillové "grilliáš" a Vévéčkáři - mají určitě dost společného. Zajímalo by mě velmi, jak v té "italské varietě VV" fungují peníze.
    Česky: Kdo to vlastně platí! Pak nastává čas na druhou otázku, která může být i otázkou první: Cui bono?

    OdpovědětVymazat
  19. Dementální schopnosti: skvostné! Hned si adoptuju!
    A ano, dyť je to jasné: průběžný nedostatek či dokonce absence bílkovin. Já dyž si v řeznictví vybírám a pak kupuju (s čicháním a tak) bůček, ovar, špeček - má známá hláška, na kterou paní řezníková už čeká, je: A zas budou nějaké vitamíny! Dámy okolo se tváří sice pobaveně, leč simultánně jaksi smutně... nevíte proč?! Přitom stačí (další má známá hláška) džauly či kalorie odfouknout a je.

    OdpovědětVymazat
  20. Bodré podoledne, mě nešokuje nic, protože by bylo s podivěm, kdyby lidé, a že politici jsou lodé, by nyní byli lepší než kdykoli před tím. Jako ve čtrnáctém, jako v osmatřicátém, jako kdykoli potom i tisíce let před tím. To že tady žijeme v období relativního klidu je důsledkem výsledné rovnováhy sil a relativního blahobytu, protože těm, kteří o tom vždy rozhodovali se nevyplatí válčit a nemají čím zbubnovat sice remcající ale stále blahobytný lid aby se stal kanonenfutrem. Nemějme iluze, že je to zmoudřením. Je to jen plnými břichy línými válčit. Problém je v tom, že jednak je to dočasné, protože blahobyt není na furt, hlavně když se proň nepracuje a druhak to není všude. A když na to přijde, břicha splasknou a začne kručet, uši se natáhnou k bubnu a nohy začnou samy mašírovat jak známe. Málo kdo ví, že od toho nás dělí tenoulinká hranice několika obědů a dní bez elektřiny. Při pohledu na aktuální dění v podHradí si říkám, že mnoho lidu prokazuje, že má mravy poddanské, nikoli občanské. Ale tak moc to nesleduju natož abych se pídil po kdejaké kanálii. Čas je vzácný.

    Schumacher

    OdpovědětVymazat
  21. Draku,
    Vy jste kanon v informatice! Jak jste na to přišel?
    Budou to možná otcové těch zběhlých dětiček z Pd. V diskuzi pod výzvou byla včera spousta příspěvků cvrčků, kteří autorům toho sita nadávali, ale byl tam jeden, který poukazoval na jiná videa a články, zaměřené kriticky proti 5 Hvězdám, zvlášť na finanční čachry s nemovitostmi Casaleggia a comp.
    Vydělává kromě toho spolu s Cvrčkem na propagačních publikacích a videích s Cvrčkovými projevy, které sám vydává a pouští na trh. A na reklamách na jeho blogu.
    Zřejmě ten diskutér je zase od této nové společnosti.
    Jenže nemylte se. Těch 25-26 procent nedostali cvrčkové od uživatelů iternetu, ale od lidí, co se chodili dívat na komická představení na náměstí. Tam jim to pěkně Grillo vtloukl do hlavy.
    A teď, podle průzkumu mínění, kdyby se šlo znova k volbám, dostalo by Hnutí 30 a víc procent.

    OdpovědětVymazat
  22. Už je to tady. Na blog beppegrillo.it se za žádnou cenu nemohu dostat. Že by ho zatemnili? Grillo totiž dneska uveřejnil článek "Attenti ai lupi!", kde nadává italským novinářům, hlavně televizním. Že prý soustavně pomlouvají Hnutí, deformují zprávy, udělají pohovor s nějakým supercvrčkem, rozžvýkají ho jako žvýkačku a pak ho vyplivnou. Jako bojovník za demokracii, i když v tekutém stavu, navrhuje zavřít televizní kanály, nechat jen jeden státní bez politického dozoru stran. Nepřipomíná vám to něco? I za socializmu bylo těch kanálů víc, ne?
    Takový jeden pohovor jsem sledovala včera večer. Ostřílená novinářka Lilli Gruber z La 7 a novinář z Corriere della Sera se tam marně pokušeli dostat z jednoho novopečeného senátora nějaké konkretnější vyjádření, jaké jsou další plány vedeni Hnutí, pokud jde o ustavení nové vlády. Všechny snahy marné, neosenátor, mimochodem advokát, odpovídal jen naučenými frázemi z Grillových projevů, ze svého mínění ani ň. Skutečně na posluchače moc inteligentní dojem neudělal. A hlavně ne dojem nějak autonomně myslícího člověka.
    Grillo zato vydal pohovor novinářům Time, kde mimo jiné říká, že cílem Hnutí je získat 100 při příštích volbách a pak rozpustit všechny strany a také Hnutí, protože tak dosáhne svého cíle osvobodit plně společnost.
    http://world.time.com/2013/03/07/italys-beppe-grillo-meet-the-rogue-comedian-turned-kingmaker/
    A až ji "osvobodí", co potom?
    O obsahu článku Attenti ai lupi! na blogu informuje il Giornale.
    http://www.ilgiornale.it/news/interni/grillo-allergico-ai-giornalisti-sono-pagati-sputtanarci-poi-893389.html

    OdpovědětVymazat
  23. Čort adín, idí s politíkoj, jsou i jiné radosti. Třeba "vyplesknout" kočičku před obědem, nebo po obědě.
    Co s Cvrčky...

    OdpovědětVymazat
  24. Pro Schumachera, "antisemitu":
    Nakonec se vždycky ukáže, že ta nejhorší hodnocení bývají nejblíž pravdě. Prostě pesimisté vždy nakonec zvítězí. jejich překvapení bývají zásadně jen příjemná.

    V souvislosti s "podhradím" (nějak se mi to rýmuje s "tlustým podhrdlím") nemohu nevzpomenout na charakteristiku, že našinci jsou jak cyklisté: shora se hrbí a dole šlapou. Že raději nevíte, kdo to (údajně) řekl?

    A ještě jeden poznatek: Pokud máte hlavu v něčím ánusu, potřebujete po jejím vytažení určitý čas na reorientaci, kam dál. Já vím, je to hnusné - ale tohle jsem už viděl tolikrát (pravda, v menším), že mě to nejen nepřekvapuje, mě to dokonce ani nepohoršuje. Jsem holt příliš Starý Kocour.

    A pro kamarádku Info: Když se zamyslíte nad Grillem, měl by Vám v hlavě pořád znít ten klip, mixáž, kterou jsem pro útulníčky vyrobil. Je to totiž "furt to samé".
    ("A neříkej to samé, říkej raději totéž. To je to samé!" řekl pan učitel.)

    OdpovědětVymazat
  25. Ano. Je to to samé, i když to není zcela totéž. A já si to v (mo)mentálním otupění skutečně nevybavuju, kdo to dokonalé vystižení poddanských duší má na svědomí.
    No, Němci třeba tu opětnou reinkarnaci - reorientaci po totálním pádu do nicoty zvládli úžasně. Zatímco Velcí bratří naprosto ne.
    Lvi jsou pro fotografa a kazdého paráda. Na pána všeho nikdo jiný nemá. Aji v zajetí jím zůstávají. A je to na nich každým coulem vidět, pořád. Ne nadarmo jsou hlavními hrdiny téměř všech dokum. aji hraných příběhů ze subsaharské Afriky. A jsou v ostr. zoo ještě lvi indičtí, co jsem tam viděl asi 85? To teda je n ě c o . Tehdy to bylo jediné zoo s nima v ČS(S)R! Nic vzácnějšího tam asi nebylo a není, řekl bych.

    OdpovědětVymazat
  26. Ta lvice je "Indka"!
    Lev indický je poddruh lva pustinného, jediný lev, který žije na asijském kontinentě. Posledním útočištěm lvů indických je nevelká rezervace Gírský les na poloostrově Kathiawar, kde jich žije přibližně 300. Žijí ve smečkách v počtu 5 až 6 zvířat. V zoologických zahradách patří lev indický k vzácnostem.
    Ale je poznat, že je to ženská. Napřed pobíhala s páníčkem, který řval jako lev v temném koutě výběhu - tam se nedalo fotit - navíc za ní byly mříže - ty na fotkách opravdu nesnáším. Tak jsem šel pryč, ale marnivá kočka mě dohnala, předehnala a ladně si lehla na poražený kmen - jednoznačně pózovala. Koukala se mi přímo do očí. No - nefoť to. Musel jsem za plot, až k mřížím, aby nebyly na snímku vidět a kolemjdoucí ošetřovatelka lvů mě varovala, že letos už tahle lví dáma vytrhla foťák dvěma lidem. Na mě ale byla lví dáma hodná.
    Krkavci, které jsem šel hlavně fotit jsou už ale tak fixovaní na člověka, že okamžitě přiletí k pletivu, usadí se na něm a "komunikují". Je to sice príma, dal jsem jim nakonec 1/4 rohlíku, který jsem měl na svačinu, popovídali jsme si, ale fotit se to nedá. Břicho černého ptáka na pletivu. Dravci seděli až "pod stropem", za nimi pletivo - takže taky nic. Ještě že ta marnivá lvice - a Rašmí, naše ostravské slůně. Pochodovalo s matkou a dvěma dalšími po rozbahněném výběhu a měl jsem pocit, jako bych byl naživo v "Jurském parku". Naprostá autentičnost. Až je zpracuji, pochlubím se. Když je tak nehezké všední dopoledne a nejsou tam žádní návštěvníci, tak si zvířátka chtějí povídat. Dokonce i sova (sýček velký) mě pozdravila zahoukáním jako z hororu. A pózovala.

    Já jsem měl dělat ošetřovatele zvířat - nebo možná raději nějakého hlídače v rezervaci. Byl bych teď daleko méně "opotřebený". Mám zvířata raději než lidi.
    Hlavně některé lidi.

    OdpovědětVymazat
  27. Dobrou noc. Jdu spát. Od půl deváté nepřetržitě novináři v televizi pokrytě a nepokrytě nadávají Cvrčkovi za jeho výroky.
    Zřejmě pořádně komprimoval biomasu, jak se má říkat podle ekologického desatera.
    Zhasínám telebednu a šlus.

    OdpovědětVymazat
  28. Dveřníku,
    zatímco jste blaženě chrupal v peřinách la gioiosa macchina di guerra (veselá válečná mašina) Pd se nezastavila. Dnešní číslo levicového týdeníku l'Espresso vychází s velkými titulky "Grillo, l'autista e la cognata" (Grillo, šofér a švagrová) a podtitulkem "Tredici società in Costa Rica. Per gestire affari e aprire un resort di lusso nel paradiso fiscale. Promotori: l'angelo custode dell'ex comico e la sorella di sua moglie." (Třináct společností v Costa Rice. Pro řízení spekulací a otevření luxusního hotelu v daňovém ráji. Založené strážným andělem bývalého komika a manželčinou sestrou)
    http://espresso.repubblica.it/
    Poznámka - strážný anděl je šofér Grilla.
    Takže, jak vychází z článku, levicová Pd a novináři již pilně slídí po stopách Cvrčka s cílem ukázat, o jakého pokryteckého padoucha jde. Hlásá střídmost, otevřenost, průzračnost, brojí proti boháčům, co převádějí peníze do zahraničí, a sám? co dělá?
    Veselou válečnou mašinu založil před březnovými volbami v r. 1994 tehdejší tajemník PCI/Pds (nyní Pd) A. Occhetto sloučením osmi levicových a ultralevicových stran a straniček do jedné koalice v přesvědčení, že volby najisto vyhraje a PCI se nakonec dostane legitimně k moci. Udělal mu škrt přes rozpočet Berlusconi založením strany Forza Italia, která volby vyhrála.
    Za těch dvacet let se Veselá válečná mašina v pronásledování nepohodlného protivníka značně zdokonalila. Podívejte se na všechny procesy proti Berlusconimu. Myslíte, že se nepustí s úspěchem i do Cvrčka?

    OdpovědětVymazat
  29. Tak je to Indka, přece! Já jsem se nechtěl hned znemožnit, když se mi to přímo někde v hlavě vynořilo.
    Samozřejmě, ošetřovatel zvířat, speciální kamarád těch či oněch, a vůbec jakýkoliv pracovník v zoo - to je poslání. Na Lešné to nikdo jen tak nenechá. A nikdy nemají volná místa.
    A teď pozor, v rádiu citovali tu bezvadnou chytrou přitažlivou robu Táňu Wilhelmovou. A mě to vzalo a posílám to celé rodině a vůbec:
    Není důležitý, kdo sedí na Hradě. Důležitý je, aby doma bylo veselo a byly zalitý kytky.
    CO?!
    No neberte to. Že už to máte v hlavě? A taky to rozešlete?

    OdpovědětVymazat
  30. To záleží na Italech samotných, Informace.
    Jak tak vidím, "hlídací psi demokracie" jak si říkají sami neboli "senzacechtivé hyeny" jak jim říká náš budoucí president, nejdou na každého něco. Třeba jak jste podfoukli učitelku ve čtvrté třídě. A když nenajdou, vymyslí nebo zinscenují. Podhazování všeho schopných krásek do postelí všelikých činovníků - proboha, to je známé už od středověku. Tedy - popsané - známé už asi od nepaměti. Odolá tomu dlouhodobě jen ten, který má raději chlapce...
    A říkají tomu "investigativní novinařina."

    OdpovědětVymazat
  31. - no a tomu zase chlapci...
    Hlídací hyeny demokracie. Ale t a k o v ý hyenismus, jako je vůči hlavním postavám scény teď tam na jihu, to tu chválabohu přece nejni.
    Naopak konsternován konstatuju vlezdo- é servilitu skoro všech médií vůči VK, jakož i MZ,
    Oboje je na blití. To druhé víc.

    OdpovědětVymazat
  32. Je pohopitelné, že události v jiných zemích mohou zajímat méně. A pak zajímají hlavně senzační zprávy. Jako ta, co uvěřejnila česká media o odsouzení Berlusconiho na rok vězení pro rozšiřování tajných informací. Nikoho nenapadlo, aby se podíval blíž na to, jaký je to nesmysl. Ale za to docela české noviny zapoměly informovat, že den před tím byl Berlusconi kasačním soudem definitivně zproštěn viny ve věci daňového úniku. Takže takhle se dělá informace.
    Dobrá, o cvrčkách už psát nebudu.
    Ale co mám komentovat? Nechutné scény vynášení Morany z Hradu? Proboha, vždyť Klaus byl pořád ještě prezidentem!
    http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/217936-narcisky-rozdany-morana-ve-vltave-aktiviste-slavili-klausuv-odchod/
    Itaská media na tu lidovou veselici naštěstí nereagovala.

    OdpovědětVymazat
  33. Ale proč byste Info nepsala o Cvrčcích - kdo jiný z téhle Útulny by měl?
    Je zajímavé být "u toho". Přece nebudu psát o Cvrčkovi já a Vy zase o vynášení Morany a jiných Kotlinkovských hnusech. [;>)
    Já měl na mysli jenm to, že Italové rozhodnou, nakolik bude pomlovačná kampaň na Grilla úspěšná.
    A NAOPAK: NAKOLIK GRILLO DOKÁŽE ZBLBNOUTY ITALY.
    A konstatuji (ani nevím, jestli se zadostiučiněním), že Italsko je na tom dost podobně, jako Česko.
    Novináři, politici, pomuvy, manipulace. Jen ten "italský lid" se mi zdá být v průměru chytřejší. Ale je to možná tou vzdáleností a neschopností si pčřesně přeližit diskuzi na netu. Kdysi se psalo, že podle záchodů poznáš kulturnost národu.
    Myslím, teď je to podle internetových diskuzí. Internetoví diskutéři většinou zřetelně markují inteligenci většiny národa. Jakub to možná přepíše do bonmotu, já mám málo času, neb jsem v Ústavu a už mě zase volají.

    OdpovědětVymazat
  34. informaci:

    To je snadné, zadejte si do Wiki whois a tam si počtete. Kdyby se Vám nechtělo, v praxi postačí, podle toho, který systém používáte, buď použít klienta, který se za Vás zeptá, ve světě Unixu, Linuxu a BSD je to whois. U Maců je to Network Utility, záložka Whois, s tím, že políčko předvoleného serveru je nejlépe nechat prázdné a ona se pak zeptá všech známých. V neposlední řadě, stačí obyčejný prohlížeč a do něj zadat jeden z odkazů:

    http://www.iana.org/whois

    http://whois.iana.org/

    no a do dotazovacího okénka už zadáme co nás zajímá. Také existuje pro svět Woken halda utilitek a doplňků pro prohlížeče, ale toho je opravdu přehršel.

    Frčím pracovat, když u toho nepadnu vysílením, tak se večer vrátím :-)

    Ten potlach o všem možném mi trochu (někdy i dost) chybí, ale s časem je to teď u mne mizerné a do konce měsíce určitě nebude líp :-(

    OdpovědětVymazat
  35. Co na rozích, to na blozích.
    Kdo se vidí v Síti, hned se chytrý cítí.
    A teď (zrovna na MW) něco kouzelného pro divadelníka, co mě vzalo - on to ovšem asi bude znát, no nic: - Copak mít talent a bejt u divadla, to dokáže každej... ale nemít talent a bejt u divadla čtyrycet let, tomu říkám umění!

    OdpovědětVymazat
  36. Zeman měl docela hezký projev, jsem nemocná, jsem doma, takže jsem ho poslouchala, nějak bylo, nějak bude. Náš stát přežil Gotwalda, Zápotockého, Novotného, Svobodu, Husáka, přežil i Klause a přežije i Zemana. Na Zemanovi se mi líbí jeho rozhodný proizraelský postoj.

    OdpovědětVymazat
  37. Cvrček se nedal dlouho čekat s odpovědí na útočný článek v týdeníku l'Espresso, o kterém jsem psala dnes ráno. Na blogu a v některých internetových listech vychází prohlášení šoféra, na jehož jméno, podle novinářů Espressa, by mělo být zaregistrováno několik společností v Costa Rice, kam údajně Grillo ulil peníze. Šofér prohlašuje, že žádné nelegální účty nemá, že společnost, zapsaná na jméno švagrové, je ve skutečnosti malý obchůdek s biopotravinami, mimo jiného už zavřený. Sám po nějakou dobu žil v Costa Rice, ale žádné peníze nemá.
    http://www.beppegrillo.it/2013/03/lautista_la_cog/index.html

    Blog mimo jiné uvádí pod prohlášením odkazy na předešlé články o majiteli ediční skupiny la Repubblica- l'Espresso, inženýru Carlu De Benedetti, držiteli členské legitimace č. 1 Pd (Demokratické strany) Bersaniho. V článku se o inženýrovi odhalují některé jeho "hříšky", mimochodem již dávno známé, jako že zhuntoval firmu Olivetti, kde pracovalo 70.000 informatiků, inženýrů a techniků, přesto že prodal státu k ničemu nepotřebné zastaralé psací stroje, aby se zachránil od krachu, anebo informaci, také známou, že inženýr přemístil své fiskální trvalé bydliště do Švýcarska, aby platil míň daní.

    Inženýr Debenedetti je také známý pro douhou kauzu s Berlusconim o prodeji nakladatelství Mondadori. Je to kauza moc spletitá, bych ji tu mohla vysvětlovat, táhla se od r. 1995 až do listopadu r. 2011, kdy byl Berlusconi odsouzen k zaplacení 540 milionů škod Debenedettimu a 560 milionů úroků. Koho to zajímá, najde podrobnosti na it. Wikipedii pod heslem Lodo Mondadori. Také zajímavá kapitola o italském soudnictví.

    V jiném článku na blogu "La libertà di stampa è precaria" (Svoboda tisku je nejistá), najdeme zajímavou větu "Vi hanno detto che la libertà di stampa è minacciata dalla mafia, da Berlusconi, dalle mille leggi bavaglio. Minchiate." (Řekli vám, že svoboda tisku je ohrožována mafií, Berlusconim a tisícem roubíkových zákonů. Kraviny.) Ve skutečnosti existuje kasta novinářů, podporovaných státem a tak postavená na roveň kastě politiků. Kterým slouží.

    Takže Cvrčci hned zavětřili, odkud fouká vítr a ránu vrací. Ta demokratická Pd, zapletená do různých skandálů, poslední je krach banky Monte de Paschi (včera se mimochodem zasebevraždil jeden z funkcionářů banky), také není nějakým zrcadlem ctností.
    Neměli by raději zametat před vlastním prahem?

    OdpovědětVymazat
  38. Ano Jakube,
    těch "čtyřicet let u divadla" podepisuji. Taky jsem dokázal tak dlouho - a dokonce ještě trochu déle předstírat talent! Od 21/8/1970 dodnes profesionálně, jako "placený amatér" už od 3. března 1965. [;>)))

    OdpovědětVymazat
  39. Páni. Všecka čest stranou. Nejdýl na jednom místě jsem byl čtrnáct let.
    A I, tak u vás taky jsou procesy, co trvají přes patnáct let? Máme holt, přiznejme si to konečně, s jižní Evropou víc společného, než to vypadalo... Kraviny = minchiate. To jsem neznal, a nemá to ani Rosendorfský! Ovšem on nemá ani cavolata, má jenom sciocchezze! To jsou, abyste věděli, všecko slova pro b l b o s t i . Někerý slovníkáři jsou v tomhle holt un pocco výběroví, prudérní!
    Ano, Hani, jasná a dobrá poznámka k situaci. A upozorňuju ostatní na tvůj velice pěkný článeček včera na Psu!

    OdpovědětVymazat
  40. Jkube,
    Rosendorfský toho ve slovníku nemá víc. Byl to asi nějaký purista.
    K těm soudům. Zítra napíšu něco o odsouzení Berlusconiho pro šíření soudních tajemství. Na popukání. Takovou absurditu svět neviděl. Šaman tam má nějaké nepřesnosti. Nedivím se, v Česku o tom nic nevědí.
    Byl to megaskandál s prodejem dvou bank, zapletené do toho byly tři italské a tři cizí banky, padla při tom hlava guvernéra Italské státní banky a ředitelů italských bank.
    A teď nakonec soudí Berlusconiho, že prozradil "soudní tajemství".
    Kus z nějakého divadla absurda.
    Ale zítra, teď dobrou noc.

    OdpovědětVymazat
  41. Jo děkuji Jakube. Tady dávám link
    Kdo jsou "správní Židé"?
    http://neviditelnypes.lidovky.cz/svet-kdo-jsou-spravni-zide-d0m-/p_zahranici.asp?c=A130306_102340_p_zahranici_wag
    Shrnutí o antijudaismu/rasistickém antisemitismu/laickém antižidovství/politickém antisionismu.
    Kromě zrůdy Rotta byli všichni ostatní slušní, Sylvie, pan Křivan, pan Tejkl, pan Servát, pan Vaněk, paní Martinovská, paní Janovská, paní Boublíková, pan Šulc a další.

    OdpovědětVymazat
  42. Pokusím se, jak jsem slíbila večer, napsat něco o odsouzení Berlusconiho na rok vězení za rozšiřování soudního tajemství v případu velkého skandálu v r. 2005, který se rozvinul kolem prodeje dvou italských bank Antonveneta a Banca Nazionale del Lavoro. Do skandálu byl zapleten tehdejší guvernér italské Státní banky Banco d'Italia, ředitel banky BPL (Banco popolare di Lodi), ředitel pojišťovací společnosti Unipol a různí jiní podnikatelé. A mnoho politiků. Aféra je velice složitá, abych ji mohla shrnout, kdo má zájem, může si vyhledat heslo Bancopoli na italské nebo anglické Wikipedii.
    Co s tím má co společného Berlusconi? To, že list il Giornale, jehož majitelem je Berlusconiho bratr Paolo, uveřejnil 31/12/2005 a 2/1/ 2006 dva články, kde na základě telefonických soudních odposlechů, se píše o zásazích do jednání kolem prodeje BNL ze strany politiků levicové Pd, v první řadě Piera Fassina, tehdejšího sekretáře strany.
    http://www.ilgiornale.it/news/dalle-intercettazioni-emerge-l-attivismo-segretario-quercia.html
    http://www.ilgiornale.it/news/fassino-consorte-aspetta-denunciare.html

    Il Giornale zveřejnil některé věty z telefonátů mezi Fassinem a ředitelem Unipolu Consortem, z nichž vyplývá, že tajemník strany byl nejen informován o průběhu jednání, ale dohadoval se s Consortem i o tom, co by měla podnikat Unipol (pojišťovací společnost vázaná nejen politicky na Pd ale i ekonomicky, sdružovala i levicové kooperativy), aby banku koupila.
    Tyto telefonáty mezi Fassinem a Consortem byly tehdy považovány vyšetřujícím soudcem za nepodstatné a tak ani nebyly zasekretované. Berlusconimu je přinesl jakýsi Favata, který dostal kopie od soudního interceptora telef. hovorů, který pracoval pro prokuraturu. Takže interceptor je jednoduše okopíroval a prodal Berlusconimu. O žádné tajemství se tehdy nejednalo.
    Berlusconi na vlastní žádost podal svědectví římské prokuratuře o machinacích Unipolu a vedení Pd a jejich nátlaku na ředitele pojišťovny Generali Antoina Bernheima, aby prodal Unipolu své akcie BNL. Tehdy prokuratura prohlásila, že tyto informace nemají "trestní závažnost" a založila je do archivu, jak psala la Repubblica
    http://www.repubblica.it/2006/a/sezioni/politica/affaripol3/archidic/archidic.html

    Berlusconi využil některých vět z telefonátů, hlavně radostné zvolání Fassina «E allora siamo padroni di una banca?» (Jsme tedy vlastníky banky?) v předvolební kampani 2006, kde mimochodem vyhrála levicová koalice, vedená Romanem Prodim.
    Takže zřejmě zas tak příznivé účinky pro Berlusconiho koalici to zveřejnění nemělo.
    Ale v dnešní situaci zřejmě ty články nabývají - ku podivu - "trestní závažnosti". Ale zásahy Pd do prodeje BNL nikdy pro prokuraturu "trestní závažnost" neměly.
    BNL nakonec koupila francouzská Paribas. Zcela nezávisle na článcích v il Giornale.

    OdpovědětVymazat
  43. Napsal jsem jí (kromě chvály): Rott je šrot. Je dobře, že se k takovým nesnižuješ.
    Je typické a charakteristické, že kde a kdy se díky mase a/nebo anonymitě vynoří vděčná netrestatelná možnost odventilovat si cokoliv, je otázkou krátké doby, než každý zakomplexovaný hrubý primitiv (= jednoduchý nevzdělaný typ bez zpětné vazby) připadne na ty žžžidáky. Elementary, my dear Watson! Jenom přípodotek, o tom se nemůžu rozepsat. Na podzim o tom zkusím před určitým fórem (myslím osobně) in extenso (snad 4x) přednášet. Ovšem je to trvalý ekrazit.
    Naprosto zákonitá je ubohá úroveň gramatiky, stylistiky, interpunkce. Až je jich jednomu líto. - Ne, není.

    OdpovědětVymazat
  44. Ano, nebudu se s ním špinit. Rott mě napadl "ad hominem" (jinými slovy jako člověka), nikoliv "ad rem" k tématu článku, v čem tedy lžu atd.
    A navíc neumí ani vyjmenovaná slova po p, napsat pytel s měkkým i "pitel", no to je primitivnost. Rott nezná vyjmenovaná slova "pýcha, pytel, pysk, netopýr........" atd. To se učí ve 3. třídě ZDŠ. Napsala jsem mu jenom "Rotte, není nad věcný argument",zbytek se s ním špinit nebudu, kdybych klesla na jeho úroveň, ztratila bych veškeré sympatie a to nechci.

    OdpovědětVymazat
  45. Jasně.
    Na dobrou noc tedy něco z téhle oblasti - vzpomněl jsem si na obdobu toho, co jsem napsal včera o nadání a divadle.
    Před sto šedesáti lety se přední rakouský rabín v soukromém kroužku vyjádřil: Nú... je to schön, sehr schön, že teď jeden náš člověk po druhém začíná v Rakousku dělat kariéru! Ale to, neračte mi mít za zlé, ještě není rovnoprávnost... - Ale rebeleben, jakpak to? A co by ještě vůbec... - Nú - rovnoprávnost přece bude teprve, až kariéru budou dělat i hloupí židi!
    Přemýšlejte - to není vůbec hloupé, že?

    OdpovědětVymazat
  46. Než nám Dveřník vyvěsí nový článek ke komentování, dodám pár zpráv o tom, co se děje v politickém povolebním kotli v Itálii.
    Doufám, že mě ještě chvíli snesete.
    Tajemník Demokratické strany (postkomunistické Pd) Pier Luigi Bersani se zmítá jako ryba chycená v síti. Strana sice dorazila k cíli jako první, ale, jak sám neutěšeně konstatoval, nevyhrála volby. Aby mohla vytvořit vládní koalici, k tomu jí chybí spojenec. Cvrčkové tvrdohlavě odmítají vstoupit do koalice, čekají, že po neúspěchu s vytvořením nové vlády se půjde znova k volbám, kde svůj náskok ještě zvýší. Berlusconi je pro Bersaniho nepřijatelný, jak by vysvětlil těm voličům ze staré gardy, co mu ještě zbyli, to spojenectví s úhlavním "nepřítelem demokracie", který je, jak jim tvrdilo vedení Pd, vinný za současnou situaci úpadku morálky, politiky a ekonomiky? Po dvaceti letech nepřetržité "dezinfekce" Itálie z hovnometu strany, namířeného proti novému Satanovi a jeho režimu - berlusconizmu - by to přívrženci strany nepřežili. Museli by si nasadit ochranné dýchací masky a na to strana nemá peníze. Nemá ani žádnou pořádnou banku! BNL (Banca Nazionale del Lavoro) se jim v 2006 nepodařilo koupit (Satan do toho vstrčil drápy) a banka Monte dei Paschi, kterou měla strana pod kontrolou, před volbami zkrachovala.

    Ke všemu ještě zvedá hlavu vnitřní soupeř - florentský starosta Renzi, který již prohlašuje, že se půjde k novým volbám a tentokrát stranu nepovede Bersani.
    Co si teď počít v takovém obležení? Bersani dostal spásný nápad - obrátit se k intelektuálům, ať taky nějak přispějí k rozuzlení situace. Podal mu v tom pomocnou ruku držitel členské legitimace č. 1, velkokapitalista Carlo Debenedetti, majitel listů la Repubblica, l'Espresso e MicroMega. Uveřejnil hned dvě výzvy intelektuálů, jednu obrácenou k voličům, aby protestovali formálně proti zvolení Berlusconiho do senátu. Jeho zvolení je neslučitelné se zákonem DPR 30/3/1957 n°361, podle něhož Berlusconi jako majitel televizí, které dostaly koncesi od státu, nemůže zastávat veřejné funkce. Je ten zákon z r. 1957 ještě platný, když doposud Berlusconi byl předsedou čtyř vlád? Jak to, že toho strana (PCI/Pds/Pd) doposud nevyužila? Byla snad tak neodpustitelně roztržitá?
    Ale věrní přátelé se dali okamžitě do práce - sebrali, prozatím, 154.196 podpisů.
    http://temi.repubblica.it/micromega-online/firma-anche-tu-per-cacciare-berlusconi-dal-parlamento-facendo-applicare-la-legge-361-del-1957/

    OdpovědětVymazat
  47. Druhá výzva intelektuálů se obrací přímo ke Cvrčkům. "Caro Beppe Grillo, cari amici del Movimento 5 Stelle", (Drahý Beppe Grillo, drazí přátelé Hnutí 5 Hvězd), vaším vítězstvím ve volbách se otevírají velké možnosti, jak změnit od základu politický systém nejen v Itálii ale v celé Evropě. Velká přležitost je tu teď, v této chvíli, využijte ji a nečekejte na další vítězství, abyste se mohli stát jedinou stranou. Využijte této přležitosti, ta nová by se nemusela vyskytnout. Spojte se s námi, pomozte nám osvobodit se od berlusconizmu, zbavit se podnikatele, který by nikdy neměl sedět v parlamentu a tím míň být předsedou vlády. Chápeme, že je nesnadné dát důvěru kandidátovi na místo premiéra a vládě stran, které doposud jen slibovaly a sliby neplnily, ale přesto hlasujte pro vládu, která ve svých osmi programových bodech vychází vstříc vašim požadavkům.
    Od včerejška podepsalo výzvu 20.094 intelektuálů a i neintelektuálů.

    A co na to Cvrček? Reaguje svým obvylým sfottò (výsměchem). "Quando il pdmenoelle chiama, l'intellettuale risponde. Sempre! In fila per sei con il resto di due" (Když strana pd bez el volá, intelektuál odpoví. Vždycky! Sešikovaný do řad po šesti a s dvěma zbývajícími vzadu."
    A pokračuje. "Hlavním úkolem intelektuálů je vysílat do světa výzvy. Co by byla ve skutečnosti nějaká výzva bez seznamu intelektuálů, kteří se tlačí, aby ji mohli podepsat jako první?" Co je to zač takový intelektuál? "Italský intelektuál je povětšinou levicový, obdařený dobrými city vůči společnosti a politickou postdatovanou prozíravostí. Intelektuál nikdy nemá pochyby o správnosti toho, co dělá, protože je ve svém přesvědčení podpírán nezviklatelnou vírou ve vlastní inteligenci, nedostižitelnou normálními smrtelníky."
    (Musím z vlastního říci, že to Cvrček bezvadně trefil, padne to jak ulité.)

    Takže, ubohý Bersani, co teď? Cvrček se obalamutit nenechá. A výzvu podepsal jako první výkvět italských intelektuálů. Dokonce se tam stkví podpisy dvou emeritních profesorů ze Scuola Normale Superiore di Pisa!
    Ten Cvrček ale ale neuk v lese chovaný!

    OdpovědětVymazat
  48. StK:

    Ohledně těch zvířat mi mluvíte z duše, když se tak zamýšlím nad tím, co ze všeho možného na světě bych dělal opravdu rád, tak strážce v reservaci se vzácnými zvířaty, s právem zastřelit pytláka rovnou na místě, je na jednom z nejvyšších míst mého žebříčku.

    OdpovědětVymazat
  49. Zesměšnit umí Grillo brillantně, to se musí nechat:-)

    Včera přijel za mnou na návštěvu můj dlouholetý kamarád Ital, tak se mi, Informace, hodil Váš rozbor povolební situace - díky!

    Jak se vůbec může demokratická strana (Pd) rozhodnout, že do koalice nepůjde s jinou demokratickou stranou (PdL), ale se stranou totalitní? Zůstává sama ještě vůbec demokratická? Byla vůbec někdy dost demokratická, když ji tvoří i komunistické části?

    OdpovědětVymazat
  50. Žibřide,
    jsem ráda, že se Vám můj příspěvek hodil.
    Asi Vás bude italký přítel považovat za zavilého berlusconiánce.
    Na Demokratické straně je demokratický jen název. Ve skutečnosti je to různobarevá směsice bývalých PCI, bývalých levicových demokřesťanů a bývalých členů protestního hnutí v osmašedesátém a v sedmdesátých letech, které pak PCI vstřebala. Na příklad Massimo D'Alema, který jako vůdce studentského hnutí házel penízky po policajtech jako zaprodancích reakčního režimu, pak vstoupil do strany, kde mimochodem jeho otec byl v ÚV strany, a teď je členem Ústředním výboru. Jeden čas byl ministrem zahraničí vlády Prodiho a dokonce předsedou vlády, od října 1998 do dubna 2000, za Ds (Democratici di sinistra), tak se tenkrát právě jmenovala strana.
    Teď mají hlavu v pejru. Nevědí, jak ze situace ven.
    Zkuste se zjistit, jakého zaměření je Váš přítel. Stačí, když řeknete Berlusconi.

    OdpovědětVymazat
  51. Nezůstává.
    Nebyla.
    Vanitas vanitatis. Semper idem. Přeložím: Furt stejně blbí.

    OdpovědětVymazat
  52. Nicméně: občas je kolem nás vidět něco, co bych nazval asi "ageresivní autoritářská demokracie". Dost se to podobá někdejší "vládě lidu" nebo kulturní revoluci v Číně. Zfanatizovaný dav. Heslo taky známé: "Kdo nejde s námi, jde proti nám!" Jakub ví.
    Podíval jsem se na dokument jak já říkám "O nejstatečnějším českém židovi" - o Arnoštu Lustigovi. Smát se do obličeje všem nepřátelům - to on uměl.

    A v souvislosti s tímto: Není třeba stále plakat nad tím, co bylo. Je třeba velmi pozorně sledovat cestu před sebou a správně odhadnout, co se skrývá ze nejbližší zatáčkou. Jestli cesta pokračuje dál nebo tam číhá loupežnická banda. Já bych počítl jraději s tou bandou. Neznamená to, že bychom už teď měli sundávat kalhoty. Brodu nevidno. Ale pozorně se dívat - to bychom měli určitě.

    OdpovědětVymazat
  53. Jazyk má Cvrček břitký, což o to. I trefný by byl. Teď jen zůstává otázkou, co s tím a jak z toho dál.

    StK hovoří o agresivní autoritářské demokracii, což je cosi, co já vnímám jako síly, které se projevují sílem z unie, to zrovna když nám cpou do palic, že bychom si měli zavřít jaderky, nahradite je solárními korzáry, hýkqt z toho nadšením a škemrat poníženě o dotace v Bruseli, k tomu tady ještě nadšení vítat vrůstající vliv islámu a podstrojovat Cikánům odvyklým pracovat.

    Zpátky k Cvrčkovi, smetlo to se stolu dobře a trefně, ale co dál? Destruktivní umíme být všichni, všichni dobře vím co nechceme, ale jen málokdo ví, jak z toho všeho ven a jak dál, aniž by to směřovalo do ruda, zelena, nebo hněda, nebo rovnou k totání anarchii nebo sežrání národního státu Bruselem.

    OdpovědětVymazat
  54. Pro Draka:
    Stát nemusí být "národní", homogenní a jednojazyčný, ale musí mít společné směřování, společnou ideu - ale dobrovolně přijatou! Nevadí mi přistěhovalí Rusové, Vietnamci, Poláci, Slováci Němci a nakonec ani ti Cikáni - všichni, kteří se cítí být zdejšími a ctí tento stát, tuto kulturu, tento odkaz jsou pro mě Češi. Včetně mě. Cítím se být Čechem ne proto, že jsem jím z 25%.

    OdpovědětVymazat
  55. Informace, zklamu Vás, kamarádím se s voličem "Demokratické" strany a přívržencem Montiho. Nicméně je zároveň euroskeptik a Grilla vnímá jako totalitní ideologii. Myslím, že spíše a hlavně neměl koho volit, a jako intelektuálovi se mu nedaří dosáhnout kompromisu s Berlusconim, ale spíš s tou levicí, i když mi přiznal, že ví, že jsou tam schováni i komunisté (že jsou v nějaké straně i komunisté je tady v Čechách minochodem slabý argument, tady jsou bývalí komunisté ve všech stranách).

    OdpovědětVymazat
  56. Draku,
    "jak s tím a jak z toho dál" je otázka, jak říkají Američani, za milion dolarů.
    Bersani má "strategický" plán, jak to řešit: vyhodit soudními rozsudky Berslusconiho z politiky, zbavit ho občanských práv, aby nemohl na dalších pět let kandidovat a zároveň rozložit cvrčky pokoutním jednáním. Už to zkouší všelijak s jednotlivci, levicové noviny se vždy zaradují, že se našla nějaká škvíra, jak pronikout do jejich monolitní monokratické struktury a pak mu znova Velký Cvrk zabouchne dveře do frňáku. Teď naposled jim Bersani nabídl křeslo předsedy senátu, když podpoří jeho návrh vlády.
    Grillo oznámil, že Hnutí předloží prezidentu republiky svůj návrh na složení vlády. Kdo tam bude, zatím není známo. A že Hnutí s Bersanim jednat nebude.
    Teď právě byla na La 7 beseda novinářů se synem Daria Fo, kterého chtějí cvrčci kandidovat na prezidenta republiky, Jacopem. Jacopo Fo hovořil velice rozumně, to jsem musela uznat. Země musí co nejrychleji vyjít z ekonomické krize, jinak se propadne. Navrhuje drastické snížení výdajů na politiku a na státní aparát. Italští poslanci mají nejvyšší platy v Evropě, takový regionální guvernér bere dvakrát až třikrát tolik jako Merkelová. Kromě toho tam hovořil i o tom, jak podpořit malé a střední podnikatele, kteří buď zavírají nebo utíkají do zahraničí. Nejsem odborník, abych to mohla posoudit, ale některé návrhy jsou téměř totožné s návrhy Berlusconiho.
    I o těch nadměrných výdajích na politiku se hovoří už alespoň takových pět let, ale nikdo nic neudělal. Totiž rozhodnutí by mělo vyjít z řad samých politiků v parlamentu a ti pokaždé jednání potopí. Samozřejmě.
    Co dokážou cvrčkové, jestli vůbec dokážou něco jiného než udělat zmatek, to je taky pěkná otázka.
    V každém případě už to, že se nechtějí paktovat s Bersanim, svědčí o jejich přímočarosti.

    OdpovědětVymazat
  57. Žibřide,
    Váš přítel to má v hlavě pomíchané. Jak může být euroskeptik a volit při tom Bersaniho stranu a sympatizovat s Montim? Vždyť Monti je přímo kretůra Bruselu, který ho ve vobách nepokrytě podporoval a Bersani si měsíc před volbami jel do Berlína pro požehnání Merkelové a německých finančních kruhů? Klepněte ho do hlavy paličkou, ať se mu v ní rozsvítí.
    Teď už i v Bruselu, v MMF, v mezinárodních financích uznávají, že to Monti s jeho "austerity" přehnal (četla jsem o tom dnes dva články ve finančních listech) a že Itálii je třeba pomoci, aby přešla na politiku ekonomického růstu.
    Monti vůbec neměl být jmenován předsedou vlády a pak hlavně neměl lézt do voleb. Z toho povstal ten dnešní bordel. Teď to Brusel uznává, ale trochu pozdě.
    Levicová Pd a s ní koalizovaná SEL jsou komunisti. Pd umírněnější, SEL bývalá exttrémní Prc (Rifondazione comunista) plus zelení.
    To ten Váš přítel neví? Spadl snad z nějaké planety?
    No jo, intelektuál, jak ho popisuje Cvrček.

    OdpovědětVymazat
  58. Bersani z té situace musí mít doopravdy nahnáno. Teď navrhuje cvrčkům, prostřednictvím jedné své senátorky, založení společného blogu, kde by členové Pd a Hnutí diskutovali o situaci a dohodovali se o vhodných opatřeních.
    Že by se Bersani podrobil pravidlům tekuté demokracie?
    Prosí je o hlasování důvěry jeho menšinové vládě. Netrvá na původních osmi programových bodech. Upraví program podle návrhu cvrčků.
    Jsem z toho vedle jako jelen. Takové spuštění kalhot jsem tedy nečekala.
    To je nejposlednější zpráva o situaci.

    OdpovědětVymazat
  59. Teda ten Jih je teď tekutý, pozdrav pámbů. Ale tady se to rozteklo taky velice pěkně...

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)