Prohledat tento blog

neděle 19. května 2013

DALAJLÁMA
















SAKRA, NEMÁ TEN TIBETSKÝ STAŘÍK NAKONEC PRAVDU?



Temné zrcadlo
(SERIA ZÓNA 2)

24 komentářů:

  1. Tak málo slov na tak široký jev plný pravdy, no páni!!!!!!!!!!!!!!!! Každý obyčejný leštič řekne "vystřel a zapomeň" . Ani žádná Informace ze slovní ždímačky nemyšlenek již nic neodstředí.
    šest v čest!

    OdpovědětVymazat
  2. EK nedolesk a bída umění20. května 2013 v 10:16:00 SELČ

    K té fotce: to co čouhá ze zdi, to tlusté ocelové přeplátované asi mědí, nejsou to přívody k elektro obloukové peci kdes v ocelovém srdci po infarktu republiky ?
    No, jen se ptám.Pokud je to něco uměleckého, pak se omlouvám do třetího kolene.

    OdpovědětVymazat
  3. Daj si mladej rači pozor, ať se jim neudělá z toho věčnýho pucování platfus.
    https://plus.google.com/photos/105799217872782776071/albums/5440790560298831393/5449382247086230146?banner=pwa&pid=5449382247086230146&oid=105799217872782776071

    OdpovědětVymazat
  4. 4 EK:
    Pokud vím, ze zdi nic nečouhalo. To, co plave na hladině směsi nafty a oleje v ZÓNĚ 02 je kousek nějaké dřevěné palety. Jezírko je dost hluboké na to, abych v něm utopil své skvělé brýle typu "sestřelený americký pilot". Ani jsem nestačil zadokumentovat jejich skon. Hladina té tekutiny je pořád jak černé zrcadlo, nikdy se nevlní. Ale zato lepí. Nutno vidět a čichat...

    OdpovědětVymazat
  5. EK do louže toskánska20. května 2013 v 10:57:00 SELČ

    no jasně , už to vidím. Paleta, děkuji za Informaci o stavu Toskánska, lesklá, vaská, smrdutá olejnina, fenolové jedovaté jezírko. Já popleta.

    OdpovědětVymazat
  6. Informaci děkuji za informace - ten soubor fotografií jsem si stáhl. Velmi interesující. Např. jsem si občerstvil pravidla hry Ovčinec, kterou mě učil hrát můj děda, který R-U pamatoval z útlého mládí.
    Ale něco mi to připomíná, něco mi to připomíná... A ti vlci jsou taky dva, každý na jedné straně, i když cíl mají společný! Principem hry je, že ovečky se musí držet v neproniknutelném houfu, aby vlk nemohl skočit doprostřed stáda. Jen tak dorazí do bezpečí ovčince. Jako v životě. Tu hru bych zavedl do nížších tříd místo debilních množin. Je nesmírně užitečná pro pozdější chápání jakékoliv (celo)společenské situace.

    A k "nihilistické technice". I když na to moje italština zdaleka nestačila, stroj mi kupodivu podal dostatečné vysvětlení. Složitě formulovaná myšlenka, že smyslem života společnosti není pouhá výroba, spotřeba a technický rozvoj, ale je potřeba i idea.

    Ježíšku na křížku - to ti filosofové neumějí říct normálně? To si vždycky na všechno musí vymyslet nějaký "odbordelný termit"? Vlastně ano - to by jim pak rozuměl kde kdo a to přece nemohou připustit... [;>)

    OdpovědětVymazat
  7. StK,
    nechtěla jsem posílat celé album, není moje. Našla jsem ho náhodou, když jsem hledala vhodnou ilustraci k odpovědi EK. Ten platfus se mi zdál zdvořilejší než ty vystrčené holé zadky na latrině.

    OdpovědětVymazat
  8. Schumacher ehm antisemita20. května 2013 v 12:36:00 SELČ

    Pfilosofové to nemohou říci normálně, protože kdyby to říkali normálně tak by tomu každý rozuměl a přišel by na to, že nejsou žádnými pfilosofy, nýbrž žvanily. Tak obecné "pravdy" balí do jenom jim srozumitelné řeči, aby prosťáčci padali na tlamy před jeich učeností a přinášeli jim rozličné obětiny, o které jim předně jde.
    Co se týče Putny, je mi putna.
    Dalajlámův výrok se mi moc líbí.
    Zdravím všechny v souhrnu. Tak nazdar, ať jse kde jste.

    OdpovědětVymazat
  9. Trochu bych ty "Atisemitovy" výroky zjemnil, Obuvník mi to snad/určitě odpustí:
    Myslím, že nějaké zobecňující závěry by někdo měl dělat - a taky je dělá. Filosofové. Protože v "denním běhu událostí" nemá běžný člověk šanci se zastavit a zamyslet na tím, kam to všechno pádí a je náchylný nalítnout na řečičky jakéhokoliv Pábitele (ve smyslu Krysaře, Jakub odpustí zneužití literárního termínu, vlastně dvou) a dojde k tomu, že politici opravdu pronášejí s vážnou tváří naprosté lži a nesmysly a my jim ještě za ně zatleskáme (a příště je opět zvolíme). To je mimo jiné obsah té zmiňované teorie "technické nihility" - o "dodržování tempa (pofiderního) rozvoje" bez toho, že bychom měli představu o (alespoň dočasném) cíli.
    Jenže: Za texty lidi, které je dobré číst se schovávají jiní, kteří pod nánosem cizích slov a ve šroubovaných větách říkají naprosto obvyklé, recyklované pravdy. A chtějí za to uznání, prebendy a peníze. Nejsem schopen (a ani ochoten) sledovat všechny ty sociologické, filozofické a jiné směry - občas si jen přečtu něco o tom, jak "obyčejný Franta s Marií" vnímají kumšt - TV, rozhlas, divadlo. Protože z praxe (1966-213) vím, jak to ve skutečnosti "většinově vnímají", měl bych se smát, pokud se mi podaří prokousat se odbornými (často novými, právě vymyšlenými) termíny a konstrukcemi moderních veleduchů - teoretiků umění.
    Nesměji se, na*eru se, že jim to vůbec někdo vydává a platí. Ten obor je ale hermeticky uzavřen sám v sobě a jiné, než vlastní podněty není, zdá se, schopen přijmout. Že jsou jejich závěry naprosto odtržené od reality nemusím připomínat. A nejraději ve svých dílech posuzují už děje dávno minulé, kde není tak velké riziko, že by se spletli - vše se dá dohledat v archívech.
    Když si přečtete páre statí o moderním německém divadle, kde po sobě nazí herci močí a naznačují soulož, pochopíte, že divadelní teoretik toto obhajující vzletnými slovy je obyčejné, zvrhlé howado, které si utahuje ze svých čtenářů. Je to přitom "vystudovaný PhDr."
    Možná jsem starý primitivní kocour, ale tohle, prosím, nejsem ochoten adorovat.
    Ne každý kdo má titul je ho hoden. A výše zmínění "hermetici" si mezi sebe opustí jen ty, kteří s nimi budou "držet basu".
    Divím se, že ti, kteří "jsou u věci" proti takovým žvástům nahlas neprotestují.
    Takové žvásty totiž dehonestují filosofi jako celek.

    OdpovědětVymazat
  10. Teatrolog (ó...), adorující tohle a odhalující za tím h l u b o k é významy a podtexty, je ovšem ubožák, kterému nedochází, že se ztrapňuje a zesměšńuje. I nazvat jej howadem by byla nezasloužená pocta.
    Ovšem jsou okamžiky v životě lidském, že se i hovado zblázní.
    Na prvním či druhém Festivalu něm. divadla v Praze se takové věci děly v pusté vysočanské fabrice. Když jsem se to od jeho organizátorky dověděl, rozhodl jsem se návštěvu o m i t o v a t (z řeči texaských Čechů kdysi - opomenout, vynechat).

    OdpovědětVymazat
  11. Obávám se, že Dalajláma vystihl (ne)smysl našeho současného (ne)bytí pár jednoduchými větami a to prosím pěkně aniž by si k tomu potřeboval vymýšlet tuny slov, kterým stejně nikdo nerozumí. Takovéhle filosofy mám rád, jak ke čtení, tak k popovídání si, takové, co jsou opravdu moudří a co si na nic nehrají a to si myslím, že Dalajláma je, na rozdíl kupříkladu od toho nafoukaného pána v Terstu a hromad dalších podobných mnohde jinde.

    Mě se to zase mnohdy jeví, tak, že jediným, zato ale mohutně naplňovaným smyslem civilisace je produkovat a množit odpad, například komunální, technologický, biologický, chemický, genetický, mediální a já nevím jaký ještě, ale především odpad jakéhokoliv druhu. Dalším smyslem zase je záhuba a zkáza čehokoliv, co tím odpadem není.

    OdpovědětVymazat
  12. EK pár masných hadrů od MP21. května 2013 v 6:33:00 SELČ

    Draku, Máš co leštit a olejovat? Vypomohu. Není v nedohlednu doba kdy bude třeba dobře udržované a naleštěnné artefakty použít na nafoukané "pány" v Terstu i jinde.
    Č. V ŠVEST30

    OdpovědětVymazat
  13. On je, pánové, s odpady vždycky problém.
    Musí se likvidovat nebo recyklovat. Ale co s odpadnímui myšlenkami či celými idejemi a teoriemi? Recyklovat? Nebo zlikvidovat, pro jistotu i s autorem? Protože špatný nápad (boj proti oteplování Země např.) se nedá jen tak odhodit. On pak pak totiž hnije a vydává hnusný puch. Nehledě k tomu, že překáží. A takových je víc.

    OdpovědětVymazat
  14. Firma s monopolem na likvidaci nápadů. To je nápad na sci-fi!! Sdělím Šamanovi.

    OdpovědětVymazat
  15. To už jsme měli (viz vedoucí úloha strany).
    A EU k tonu v některých směrech nemá rovněž daleko.

    OdpovědětVymazat
  16. No jo vlastně. To mě nenapadlo. Tak jsem to totiž nemyslel. Totiž nemyslel jsem asi skoro vůbec. Ale teď myslím, že tak to nejspíš bylo myšleno.

    OdpovědětVymazat
  17. Totiž, Jakube: Někteří (ti už protřelejší životem) si uvědomují, že za "aplikace jistých aspektů futuristickéhop schematu zvaného 1984" vlastně několik desetletí tu už žili.
    To je utvrzuje ve dvou předpokladech: "dá se to přežít". Když je člověk jako sekyra, to jest dostatečně zaťatý a - protože je dnes ještě stále docela dobře, tak nejspíš "bude hůř". Tento mix pocitů mě vlastně vede k tomu, že tu stále obsluhuji tuhle "útulnu". Jeden pocit bez druhého by mi zcela vypnul motivaci něco takového dělat.

    Díky vybraným hostům je tu čisto a snad i útulno. Takže je snad docela "milo pobýt."

    OdpovědětVymazat
  18. Pokud by se proti oteplování bojovalo tak, že spalování fosilních paliv by bylo nahrazeno jadernými elektrárnami, tak bych to za špatný nápad nepovažoval. A stejné je to i s většinou ostatních kontroverzních otázek. Černobílé vidění světa, fanatici na obou stranách, a do toho ti, kteří toho zmatku dokáží využít k tomu, aby si na tom namastili kapsu.

    OdpovědětVymazat
  19. ZŽ:

    Určitě není špatným způsobem boje proti spalování fosilních paliv jejich co nejširší náhrada nejdříve jadernou a později fúzní energetikou. Ono není od věci vyrábět i biopaliva, ale buď jen z kukuřičných či obilných přebytků, tak jako se to děje například v Brazílii, nebo zase z řas, které jsou za tím účelem vypěstovány a které se dají pěstovat v nádržích někde na pouštích, kde to nikomu nevadí a ne aby se za tím účelem zabírala černozem, jako je tomu u nás... Jenže zrovna tyto způsoby jsou obávám se až ty úplně poslední, které mají ti solární a biopalivoví a další korsáři a nenažraná tunelářsko propagandisticko zlobbistická sebranka na mysli. Naopak jadernou energetiku by nejraději zadupali do země a tu fúzní by nejraději zakázali vyvíjet. Padouch Kalousek už začal v Hospodářkách napadat dostavbu Temelína, to jen abychom věděli, koho v těch nadcházejících volbách důsledně vykroužkovat. Zrovna Kalousek už by opravdu potřeboval z té politiky doslova vyrazit, když už nemá dost cti v těle na to, aby vypadl sám. Tělo to on asi má, ale s tou ctí, s tou je to horší, on je to na našem území posledních několik desítek let čím dál tím užší profil, zato ty vyžírky, padouchy a nemehla jak kdyby na padácích bez přestání shazovali...

    OdpovědětVymazat
  20. draku,
    Bratr Kalousek má pravdu z pohledu účetního.
    Dokud bude trh zdeformovaný povinným výkupem extrémě dotované neregulovatelné obnovitelné elektřiny, finančně se investorovi nevyplatí stavět žádný nedotovaný zdroj.
    A současně má pravdui Nečas, že nový zdroj kvůli zajištění energetické bezpečnosti potřebujeme.
    Ta situace je prostě kvůlivá oteplovačské věrchušce EU a našim servilním (a zkorumpovaným) poslancům v neřešitelném hazardu a nezlepší se, dokud jak EUvěrchuška, tak naši poslanci nedostanou rozum. Pochybuji, že by k tomu došlo osvícením.

    OdpovědětVymazat
  21. kapitánu Nemovi:

    Při té usilovné eurozelenobolševické snaze způsobit vlastně ci nejmenší konkurenceschopnost evropské ekonomiky se světem a zbytek nechat rozkrást všelijakým zlobbistům se upřímně podivuji nad tím, že ekonomika unijních zemí pořád ještě není na huntě. Čím dříve se tam konečně dopracujeme a celý ten vyžírkovský a parasitní cirkus spadneš konečně na držku, tím dříve se na troskách těch dotačních blábolů a nesmyslů začne možná budovat něco normálního, smysluplného a hlavně životaschopného. Tou dobou by se ten Temelín mohl víc než hodit, takže král hazardu a přítel solárokorsárů nechť už laskavě sklapne a jde-li mo účetní stránku věcí, ať podá odhlášku z EU...

    OdpovědětVymazat
  22. Jak pravili dnes ráno v rádiu,
    EU bude od června dodávat zbraně syrským povstalcům. Rozumný postoj ČR se do konfliktu nezapojovat byl přehlasován zbrojaři francouzskými a anglickými. Tak si říkám, kolik dalších mrtvých vojáků a civilistů bude v Londýně a Paříži potřeba, aby "páni z Brusele" pochopili, že v první řadě si je třeba hlídat vlastní pátou kolonu doma a nes_at se do cizích rvaček*. To, co dělají navíc ani není nic humanistického - konflikt bude trvat déle a bude víc mrtvých. Bohužel spíš těch okolo, než rváčů samotných. A dopadne více raket na Israel. Někdy si myslím, jestli tohle není pravou příčinou podpory blízkovýchodních konfliktů. Snaha Izrael nenápadně poškodit.

    */ Příslušníci VB kdysi (i policajti dnes) se do cikánských rvaček nepletou. Počkají za rohem a pak, po bitvě, pozvou sanitku, případně i pohřební službu. Protože v okamžiku, kdyby se pokusili do bojů zasáhnout, obě cikánské party by se spojily a společně jim daly na budku. Načež by pokračovaly v započatém konání. (To není teorie. To je vypozorováno na ulici!)

    OdpovědětVymazat
  23. Kocoure, v šedesátých letech sloužil v Plzni příslušník VB, chlapík spíše vyšších středních let. Malý, obtloustlý, černý - no typický cikán, vlastně Rom. Snad podpraporčík - už si nepamatuji. Občas řídil provoz na křižovatce u "mrakodrapu", ale žádná sláva to nebyla, spíš tam provozu překážel než že by ho řídil. A když byl někde konflikt, v kterém byli zamícháni naši nejmenovaní spoluobčané, tak tam byl vyslán "chladit horké hlavy". Až byl jednou vyslán zklidnit rvačku zuřící mezi dvěma partami - byli takoví nějak víc opálení, takoví typičtí jižané. Rvačka pokračovala dál, ale jeho odvezla sanitka s rozpáraným břichem. Pak už žádné rvačky neuklidňoval.

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)