Prohledat tento blog

sobota 17. srpna 2013

Týdenní výkaz pozorování



  Rozhodl jsem se, protože velká témata se často ukáží jako nedůležité plky a naopak noticky předesílají věci "velké", zavést tuhle rubriku. Pokud se tu objeví cosi, co by zasloužilo podrobnějšího prozkoumání, dám  tomu následně šanci v samostatném článečku. Vím, bude se to podobat Moby Dickojc  pátečnímu "shrnutí látky". Abychom si ale mohli čestně  konkurovat (Moby to pochopitelně vyhraje, je spisovatel) budu dávat přehled až když "bude dokonáno" -  až v neděli. Ale nebudu "zdeúředně" dbát na to, aby na každý den bylo něco. Nemám prostě tu Mobyho systematičnost.



Kdysi tady takový přehled začal psát Žibřid, ale časem zjistil, že to bere dost času a tak nenápadně vycouval - a s Drakem jsme dopadli tak, že jsme napsali v jeden čas prakticky to samé. Vysvětleno jest, můžeme začít:



@   Zní to neuvěřitelně, ale je to tak. V Národním divadle, ctihodné instituci hospodařící ročně s rozpočtem kolem jedné miliardy korun, se dlouhá léta podvádělo při vyplácení mezd. 

V rozhovoru pro MF DNES  to přiznal nový šéf divadla Jan Burian.



   Tahle zpráva jenom potvrzuje to, o čem si čiřikali vrabci na střeše. Divadlo - a to ani Národní - to nejnárodnější ze všech Národních v Kotlince, není schopno zaplatit umělce legálním  způsobem tak, aby nevolili místo prken, která znamenají svět TV nebo film. Čest vystupovat ve Zlaté kapličce v dnešní době už nestačí. A tak když "na oblasti" dostane někdo z ND "lano", neváhá a běží do Prahy. Je to mnohem lukrativnější a to ne kvůli platu, ale ve Stověžaté  se konají castingy pro všechny české a mnoho zahraničních filmů, fungují tam téměř všechna dabingová studia, herce pro seriály tam loví i TV stanice a zpěváky slavné operní domy. 
Prostě - pro herce je v Praze blaze. Takže mladý herec nebo zpěvák se "udělá kdesi v Ostravě nebo v Brně či Plzni a s nadějí čeká, až se objeví konec lana. A až se objeví, v těch "Výchovných Ústavech" na oblasti opět pracně hledají mezi studenty AMU nebo konzervatoří nové, použitelné talenty.  Věrný tomu svému Ústavu zůstává málokdo.
Takže teď se situace možná trochu zlepší - pokud pan Burian skutečně zavede pořádek v odměňování. Herci se už nebudou tak koncentrovat. v Praze.  Ale obávám se, že za dva roky to bude zase stejné - jen se najde způsob nadstandardního odměňování, na který případný audit tak rychle nepřijde. Žádný ředitel není nadšený, když mu hvězdy, které vytáhl na výsluní mizí ke konkurenci. A jediné pouto, které je schopné takový útěk zastavit, jsou v dnešní době prachy. Bez ohledu na to, co herci říkají v rozhovorech pro média. Ono se by to přiznání nevypadalo moc dobře, že? A herec přece musí být publiku sympatický. 



@ Sněmovna schválila omezení podpory obnovitelných zdrojů energie.

Chce se říct - konečně a na poslední chvíli. Jenže to rozhodnutí nemusí být konečné a záleží na tom, kolik se do nového parlamentu dostane "cinknutých" poslanců. A zda se solární baroni neobrátí na soud - třeba i mezinárodní. Je to sice poněkud chucpe, žalovat toho, kdo mě platí a kdo mi vlastně umožnil být  bohatým, ale to je život. Kdo toho má hodně, chce víc. Další věc, o které nemám příliš mnoho iluzí je zákon, jenž umožní zjistit, kdo je vlastně majitelem oněch křemíkových polí. I tam čekám tuhý odpor majitelů. 
Ale nemyslete si, že ten nový zákon řeší problém nějak radikálně. Kdeže. Čtěte:


   Návrh ukončí podporu výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů uvedených do provozu od 1. ledna příštího roku. Poslanci ale vložili do novely přechodné období, které se se vztahuje na ty, kteří ke dni účinnosti zákona budou mít stavební povolení i autorizaci a podaří se jim jejich elektrárny uvést do provozu do konce 2015. Pak se na ně bude vztahovat podpora podle dosavadního znění zákona. 

Čili času dost, ještě léta budeme platit těm, kteří se včas přisáli na státní struk. Jen jsme omezili pro budoucnost počet kojených. Aby zbylo dost pro ty, kteří už cucají.




@  Expertka na islamistická hnutí Nataša Kubíková tvrdí, že egyptská společnost je v současnosti rozdělená na příznivce Muslimského bratrstva a ty ostatní.



   "Míra nenávisti, která se v těchto týdnech objevila ve společnosti proti Muslimskému bratrstvu, je pro mě určitým šokem. Po nynějším zásahu armády to narostlo do stavu, kdy muslimští bratři jsou vnímáni doslova jako terč na odstřel," říká.


   Takže s tím loňským "islámským jarem" se naši šéfové v EU poněkud zmýlili. Řekl bych přímo unáhlili. Není to žádné všelidové hnutí, pokoušející se "strhnout své okovy" ale část obyvatelstva, ta primitivnější, náchylnější k náboženské ideologii, se snaží ovládnout zbytek té nebo oné země. Zbytek země je proti, nechtějí právo šaríja a diktaturu - té se přece zbavili nedávno. (Ale možná toho už litují...)
Jistě, v Libyi, Sýrii i Egyptě mají události poněkud jiný směr a jiný poměr sil, ale jsou si dost podobné. Podpora islamistů jdoucí z EU i USA je - aspoň pro mě - dost nepochopitelná. Jde o "uklidnění" islámských menšin v těchto seskupeních? Nebo o přístup k naftě a plynu? Nebo se snad bojíme vyvíjených íránských atomových zbraní? Chytračení celé euroatlantické civilizace se mi zdá už příliš dlouhé. Zvláště pak proto, že máme co dělat s fanatiky, pro něž jakýkoliv kompromis z naší strany představuje dobytou pozici a nový  boj. Možná bychom se měli lépe dívat na ty tváře, plné téměř zvířecí nenávisti k čemukoliv "jinému". Tady najdete mnohá vysvětlení toho, co se v Egyptě v těchto dnech děje. 
Jeden zajímavý poznatek nakonec: Princip "pracky v láhvi" funguje. Ti, kteří si objednali a zaplatili dovolenou v Egyptě se jí nechtějí vzdát - i když riskují život svůj a své rodiny. Nejvíce na své dovolené v Egyptě prý trvají Rusové. Vtírá se tedy dost nehezká myšlenka:  ...ich mnógo. Milióny.... ? 


Rabování 1
   Egypt nebude nějakou dobu houfně navštěvován, protože turisté se mu budou raději vyhýbat a chudoba se tak pprohloubí - turistika je pro něj významným finančním zdrojem. Navíc prosakují zprávy, že hordy (snad) islamistů začínají ničit historické památky. Na zničení pyramid snad sílu nemají, ale v muzeích by islámští fanatici mohli nadělat nenahraditelné škody. 

"Existují zprávy o tom, že se některé radikální skupiny obyvatel obrátily právě proti pamětihodnostem. Bylo třeba částečně vyloupeno muzeum v Malawi, což je provinciální muzeum, ale jsou tam světově proslulé nálezy z faraónské doby, množí se také útoky na sakrální stavby. To jsou všechno škody, které nepůjde nahradit"  říká egyptolog Miroslav Bárta, který má do Egypta vyrazit už v září.´, a zatím se jiní snaží o zmenšení rizika a z Egypta si pomáhají, jak to jen jde. 





Rabování 2


   Při pohledu z dálky, z bezpečí naší Kotlinky, člověka napadá historka, jak starý esenbák (policajt) poučuje mladého: "Když se začnou bít dva cikánské klany, nikdy se do toho nemíchej. Uteč za roh a zavolej na služebnu pro posily a až to skončí, naskládejte do sanitky ty, co zůstali ležet." Je to kruté, ale zdá se, že je to jediný způsob, jak zbytečně neprodlužovat utrpení lidí, zasažených islámskou ideologií...






Pořád dumám, co je mi na tom letošním egyptském létu tak hrozně povědomého. 
Už vím, pan Stejskal na to přišel.





@ "Šťastně bezdětní, mladí gayové by také neměli zapomínat, že jsou tu lidé, kteří dítě chtějí vychovávat i přes legální zábrany, a nebo dokonce už dítě nebo děti vychovávají, a také na to, že každý jednou zestárne a může čelit stejným problémům jako dnešní starší gayové – opovržení ze strany gay komunity, problémům na trhu práce a homofobnímu prostředí důchodcovských domů"  říká Petr Pávek v článku Co ti gayové vlastně ještě chtějí?




Pochod hrdosti v Praze - aneb když minorita zbytečně provokuje majoritu. Vydělat sympatie nelze, jen prodělat. 

Kdy už se konečně vydají na pochod Prahou zoofilové, nekrofilové nebo pedofilové? Také přece za svou odchylku nemohou,  je vrozená a mohou na ni dokonce být hrdi!



@  JUDr. Vlasta Parkanová, někdejší ministryně obrany, nyní vyšetřovaná policií ČR pro podezření za předražený nákup letadel CASA se rozhodla bránit proti velmi podivným praktikám PČR. Zdá se, že nám tu kromě zkorumpovaných politiků a úplatných soudců (není jich zrovna málo) vyrůstá další "pilíř moci" - policie s řízenými průsaky z vyšetřování a podléhající podivným vlivům. Už to u nás v Kotlince  pomalu začíná vypadat jako stoa. Tolik je těch "sloupů moci". 


To je náčiní profíků. Ale i amatéři mohou...
@  Občas si stěžujeme, že nás stále sleduje VB - Velký Bratr. A to nejen ten náš Malý Velký Bratr, ale i jiní Velcí Bratři, jak nás o tom s hrdostí informují zachránci celosvětové počestnosti, pánové Assange a Snowden. Hlupáci, kteří si v honbě za slávou dost zavařili. Nenamlouvejme si, že nás od úniku našich dat dokáže ochránit sebemocnější Úřad pro ochranu osobních dat.  Jednak je tady hlavně proto, aby ostrakizoval třeba obchodníky, kteří si dovolili vyvěsit do výlohy fotografii usvědčeného zloděje a dohlížel na zakrývání obličejů v TV, abychom neviděli do obličeje lumpům a podvodníkům (třeba už mrtvým). Pokud chce člověk žít aspoň trochu normálně, únikům dat nezabrání. Znamenalo by to nechodit po ulici bez čepice se štítkem staženým hluboko do obličeje a černých brýlí, nepoužívat a raději ani nikdy nemít mobil, nepoužívat platební karty, nemít počítač a už vůbec nezapínat internet a v žádném případě  tam nic nepsat, nepoužívat VOIP, internetbanking... 
Prostě přenést se nejméně o sto let zpět. 

Hrníček přiložený na stěnu
je už anachronismus...






   A ani to už nám brzy nepomůže. Takže jediná rozumná rada je se s tím, že o nás svět bude vědět téměř vše smířit a žít mravně. Problém je v tom, že mravnost je veličina velmi proměnná a závislá mimo jiné i na místě a času. 





Někdy uvažuji o tom, že celá EU komise jsou nebezpeční blázni, kteří mají za úkol postavit opravdu nepřekročitelnou zeď mezi Cikány a ostatními. Možná by se jim líbilo "egyptské řešení". Jinak si ty "příkazy z Bruselu" nedovedu logicky vysvětlit. 


Ale pamatujte si: "Nepřítel naslouchá!", "Pozor na záludné VeVerky!" a "Čert nikdy nespí..."


109 komentářů:

  1. Řežou se tam v Egyptě mezi sebou hoši o sto šest. A Obama a Unie si teď lámou hlavu, co teď. Astonka už svolala ministry zahraničí EU, aby se dohodli na společném prohlášení a eventuálních krocích.
    Samozřejmě je pro zachování "demokracie" a ochranu práv Bratří. Co jiného, že?

    OdpovědětVymazat
  2. Ta privilegovanost a nedotknutelnost vozembouchů už mi dost leze krkem, pokud si toho neráčili všimnout oni sami a jiní, tak jsou tu i jiní a kupodivu i ti jíní by nepochybně měli rádi své místo pod sluncem, svá práva a své jisté, jak se říká.

    V případě Egypta bych se omezil jen na diplomatické plkání o ničem, tedy velmi vlažnou až žádnou diplomatickou podporu a v praxi bych nebránil zbytku společnosti v čele s armádou a policií udělat si tam pořádek takový jaký uznají za vhodné a jak uznají za vhodné.

    Ono by z dlouhodobého hlediska určitě nebylo od věci dohodnout se na tom, že se vozembouchové odstěhují k vozembouchům a sekulárové a křesťané se zase sestěhují k sobě zase jinam, tak aby spolu nežili, když to nejde. A ono to s těmi vozembouchy opravdu nejde. Jenže tohle je obávám se nereálné, jak znám vozembouchy, namnoží se a po čase to zase zkusí vyhrát pro ně obvyklým způsobem, tedy přistěhováním se někam, rozmnožením se a následným vymlácením všech a všeho, o čem si budou myslet, že je to uráží, nebo to s nimi není kompatibilní. S nimi je možná jediná dohoda, ta, co jí předvedly ty buldozery a armáda. Pak je důležité nezastavit se, ale hnát je a hnát, pořád dál a dál, až do moře, dokud se poslední z nich neutopí jako krysa, podobně, jako oni chtějí zlikvidovat Izrael. Podobně, jako oni nemají slitování s nikým a s ničím, nesmí být projevena jakákoliv lítost směrem k nim, není to totiž ani trochu na místě, podobně, jako to nebylo na místě s fanatickými příslušníky Waffen SS, ti také dali pokoj až po smrti. A to ti z Waffen SS byli přeci jen o dost méně fanatičtí, než ti militantní vozembouchové.

    OdpovědětVymazat
  3. Když jsem při prohlížení denních zpráv uvažovala, mám-li tu napsat o očekávaném přívalů uprchlíků z Egypta do Evropy, o kterém se už italské strany hádají, anebo o přepychové dovolené velkého Cvrčka na jezeru Garda v hotelu s 5 hvězdičkami a o jeho zábavné parodii politicky korektního ptydepe, padl můj zrak na zprávu z Německa.
    Od 1.listopadu vstoupí v platnost zákon, podle kterého nebude nutné uvést na matričním úřadě pohlaví novorozence. Místo pohlaví mužské nebo ženské se může napsat "neurčené". Píší o tom německý SZ a FamRZ, odtud to přebírají italské noviny. Německé články se mi nepodařilo najít. Prý opatření podle expertů může v budoucnu způsobit mnoho těžkostí.

    OdpovědětVymazat
  4. A nebyl ten "nehumánní" Kaddáfí tím nejlepším hlídačem evropského předpolí směrem od Afriky? Na rozdíl od pobřežní stráže, která nemůže poslat ty lodě ke dnu, jak by zasluhovaly, takže je to ve výsledku vlastně takové drahé těleso tak akorát na 2 věci?

    Vozembouchy nebrat, ať si jdou do Íránu, nebo do Kataru, zkrátka a dobře někam, kde si mohou v klidu vyznávat tu jejich "úžasnou" víru a hlavně někam, kde když budou dělat brajgl, tak dostanou pořádně přes hubu, což oni bytostně potřebují a nemohou bez toho být. Tenhle servis Evropa bohužel zatím neumí poskytnout, takže tu nemají co pohledávat.

    Po 2. světové válce přijímala Jugoslávie uprchlíky z Albánie. Ty co je chtěli jejich vlastní lidé bez milosti fyzicky zlikvidovat, protože asi dobře věděli, co jsou ti "dárečkové" zač. Po Titovi tenkrát Albánci žádali jediné, vrátit je nazpátek a bylo by bývalo "vyřízeno", zvládli by to vlastními silami, a ten trouba se zachoval velkoryse a nechal je tam, kam nalezli... Jak to nakonec dopadlo, všichni dobře víme.

    Já bych řekl že cca 1/2 Egypta v čele s armádou také dobře ví, co dělá a hlavně proč tomu tak je. Možná to vědí i ti evropští bruselští trockisté, maoisté a pol-potovci, jen se tím nechtějí veřejně pochlubit, oč jim vlastně jde.

    OdpovědětVymazat
  5. Ty divné "svobody" nás nakonec zlikvidují. Čím je nějaký úkaz nebo zákon obskurnější a menšinovější, tím radostněji se do něj vrháme. Ano, jakési nepatrné promile lidí má pohlaví "podobojí" nebo neurčitelné. Ale jinak je určení opravdu jasné. Pokud se někdo cítí(!) být ženou/mužem a MÁ OPAČNÉ POHLAVÍ, ať si to zaplatí a nechá se "přeoperovat". Že nebude nikdy "plnohodnotným", tak jak byl předtím je jasné. Je jim to lékaři vždy vysvětleno - aspoň doufám. Pokud ale opravdu musí, tak ať je mu to umožněno. Za své.

    K "sufražetkám" - na to, jak je jich málo, nadělají strašidelný humbuk. Podobně jako gayové a lesby.

    Nakonec aby si "normální" člověk začal připadat jako vyvrhel.

    OdpovědětVymazat
  6. Co se Německa týče, už dávno jsem nabyl dojmu, že totálně zešíleli a vehementně se pokoušejí o hromadnou sebe likvidaci zprvu hospodářskou a pak o sebevraždu? Jen dost dobře nechápu, proč do toho zatahují tak vehementně i zbytek Evropy.

    OdpovědětVymazat
  7. K muslimům:
    Já si myslím, že bychom je neměli nějak likvidovaty. Je to jejich víra, co s tím. Jenomže my jsme je sem dokonce zvali (na práce, ktyeré Němci např.) nechtěli dělat, a oni se nám pomnožili jako králíci v Austrálii a začínají vytlačovat původní obyvatele. Což velmi rozčiluje nejen tamní ochránce přírody, ale i obyčejné lidi. Člověk má právo věřit v jakoukoliv debilitu - třeba ve Velkého Špagetového Boha - ale nesmí se svou vírou obtěžovat ostatní. Takže bych si každého, kdo tvrdí, že je muslim opostupn zqavolal před prověrkovou komuisi a dal mu na vybrfanou - buď se písemně a navždy vzdá své víry nebo bude vystěhovám na státu, kde je mohamedánství státní vírou. Při porušení slibu bude již vystěhován bez dalšího řízení. Kromě odporu muslůimů (tak jako v Německu nebo USA či UK se nemají nikde jinde na světě) se dá s jistyotyoui očekávat oí odpor států, kde je jsou muslimové v naprosté vš´ětšině (svých primitivů mají dost) ale hlavně jejich vůdců - protože by to znamenalo zlikvidování jejich "předsunutých hlídek" které zajišťují expanzi pro tuhle víru - respektive mocenské seskupení. Komunistům stačilo svou "vírou" často jen nakazit, muslimové se musí uchytit (nakažených touhle vírou je málo, lidi s průměrným a vyšším IQ moc netáhne) a pomnožit a teprve až je jich dost, tak si vyřvat nějaká ta privilegia. S Cikány / Romy je to stejné. S tím rozdílem, že gadžo se plnohodnotným Cikánem stát nemůže - vypadá totiž jinak. (Základ rasismu je ve vizáži, ke které se přiřazují určité, obvykle negativní vlastnosti. Je to špatně - ale většinou to bohužel funguje.)

    OdpovědětVymazat
  8. Byl jsem na skok till Denmark, Sverige och Norge, ale už su v matičce a večer budu konečně ve svém krásném zelenočerveném sídelním městě. Koukám (no už chytám pragismy), že je tu toho... Večer.

    OdpovědětVymazat
  9. Když se ocitnu na severu Skandinávie ať už v Norsku, nebo ve Švédsku a pohybuji se po silnicích, kde jsem skoro sám, nebo v přírodě, kde jsem také skoro sám, případně mezi lidmi, kterým jsem fuk, nezávidí mi ani nos mezi očima, ani foťák na krku, ani auto pod zadkem (jako je tomu třeba na českém venkově), tak mi to silně svádí tam zůstat.

    OdpovědětVymazat
  10. Italská televize oznamuje, že v bavorském Ingolstadtu, kde se odpoledne v 17 hod. má konat předvolební kampaň Merkelové, neznámý ozbrojený muž se zavřel v radnici s několika lidmi, které zadržel jako rukojmí.
    Zatím prý neohlásil, co požaduje.
    Německý Focus píše, že muž pravděpodobně utekl z blázince.
    http://www.focus.de/panorama/welt/grosseinsatz-am-alten-rathaus-bewaffneter-mann-nimmt-mehrere-geiseln-in-ingolstadt_aid_1075348.html
    Holt řed volbama začínají týct Němcům nervy"

    OdpovědětVymazat
  11. No a co, zbláznil se. Bylo by divné, kdyby to neudělal. To, co se kolem nás teď děje přece je k zbláznění... [;>)

    OdpovědětVymazat
  12. No jo, von ten pán taky asi pociťuje vlivy "odlidštění moderní civilizace", a tak to vzal hopem.
    Merkelka taky už začala hovořit o Grosse Koalition a tak ten chlapík bude třeba z Spd, která se té aleance nějak lekla, a tak protestuje.
    Uvidíte, že mám pravdu.

    OdpovědětVymazat
  13. ANO, draku... Intenzívní tentýž pocit, nutkání, zoufání, smutek, vztek, závist.
    Ještě včera jsem tam byl
    Nejen na severu. Všude tam. Večer či zítra víc.
    No jsme Slávi. Úspěšně se vyvíjející pokus se z toho vyvázat byl přerušen a započato něco, co v kombinaci se slovanstvím prostě nemohlo dobře dopadat. Taky že ne.

    OdpovědětVymazat
  14. Jakubovi S.:

    Narážíte-li na naši současnou místní situaci, tak sprostý být nechci a slušných slov pro to nemám.

    OdpovědětVymazat
  15. informaci:


    Vyčkejme si a uvidíme.

    V každém případě je to už teď minimálně dobrý podnět k zamyšlení se pro politiky, nakolik je žádoucí a naopak kontraproduktivní šířit během kampaní rozličné hysterie. Obávám se ale, že tohle je určitě od používání hysterické propagandy neodradí, to by musel nastat mnohem větší průšvih. Jenže to už zase možná bude pozdě a bude to zbytečné.

    OdpovědětVymazat
  16. Mužský pořád sedí s rukojmími na radnici. Policie uzavřela náměstí a vystoupení Merkelové a bavorského premiéra Seehofera bylo zrušeno.

    OdpovědětVymazat
  17. informaci:

    Utahají ho, unaví ho, a pak ho zkusí ukecat a když to nepůjde, zkusí ho zabavit a vletí na něj. To nastane k večeru, nebo během noci. Šlo by to zkusit to třeba i s uspávacím plynem, je-li objekt vhodný, ale po průšvihu v ruském divadle si to asi jen tak někdo nelajsne.

    OdpovědětVymazat
  18. ...vystoupení Mutti Merkel bylo zrušeno. Takže blázen vlastně vyhrál. [;>)

    OdpovědětVymazat
  19. A co vyhrál? Dlouhý pobyt v base, nebo v blázinci? A stál by někdo soudný o takovou výhru? Za nějakých extrémních okolností možná ano, ale jinak asi ne.

    OdpovědětVymazat
  20. Ten blázen totiž nespecifikoval, o co mu jde. Ale nastala jakási změna a když teď bude tvrdit, že právě o odvolání meetingu mu šlo, nikdo mu to nedokáže vyvrátit. [;>))

    OdpovědětVymazat
  21. Podstatné je, aby byl s co nejmenší exposicí v médiích zastrčen do chládku, jestli do blázince, nebo do basy, je celkem jedno. Podle toho, jak se to povede, nebo také ne, se pozná profesionalita německých policajtů a justice. Věřím, že oproti té naší policii i justici, jsou ty německé tak o 3-4 řády profesionálnější.

    OdpovědětVymazat
  22. STK
    S tou "cikánskou vizáží" je to trochu problematické: Mezi majoritou a touhle minoritou existuje docela silný genetický drift, takže spousta příslušníků majority do této minority zapadne docela bez problémů (ty by měly maximálně "árijské typy", kterých je v majoritě pár procent.

    OdpovědětVymazat
  23. Dovolím si prognózovat: Parlament se rozpustí, těsně. Pocit jízdy na mrtvém koni převáží nad pocitem, že by snad aspoň měsíc ještě...

    ČSSD, KSČM a TOP 09 pro (na nových volbách jenom získají, VV a ODS budou nejednotní ("prachy jsou prachy" a "tady už se nikdy nedostanu"!)


    ...

    OdpovědětVymazat
  24. Blázna na radnici, asi 24 letého mladíka, policie zatkla a osvobodila 2 rukojmí. Jednoho už pustil mladík během vyjednávání sám.
    Co chtěl, to jsem v novinách nenašla.
    Prý má psychické problémy a chodil na radnici obtěžovat jednu úřednici.
    Mutti M. to tedy musela zbalit a sedět doma.
    Velké podrobnosti teda v novinách nepíší.
    http://www.zeit.de/gesellschaft/zeitgeschehen/2013-08/ingolstadt-geiselnahme-rathaus

    Pokud se týká prognozy o parlamentu, nemám zas tak velké znalosti o situaci, abych mohla něco tipovat.

    OdpovědětVymazat
  25. informaci:

    Merkelová i policie to zvládli profesionálně. Na druhou stranu, naštěstí pro všechny zúčastněné, mladý muž asi je poměrně neškodný mešuge, takže ho nakonec s největší pravděpodobností ukecal vyjednavač. To je asi ta nejlepší varianta ze všech možných, když se něco takového přihodí.

    OdpovědětVymazat
  26. Tahleta zpráva je zábavná.
    Italský list Libero uveřejňuje: Caproni. Vanno in ferie dove c’è guerra poi chiedono i danni allo Stato
    (Staří kozlové*/. Jedou na dovolenou, kde se válčí a pak chtějí náhradu škod od státu.)
    Asociace spotřebitelů Codacons žádá na státu, aby uhradil 5.000 ero na rodinu těm výletníkům, co se museli vrátit dřív z Egypta anebo tam nemohli odjet.
    Má to smysl to vůbec komentovat? Co tam lezli, pitomci.

    */ ve smyslu blbci

    OdpovědětVymazat
  27. Zisky soukromé, ztráty veřejné... To už odněkud známe ne? Italský stát není první, na koho něco takového někdo zkouší. Důležité je, takovéhle chytráky důsledně posílat do háje. Aby si zase fofrem odvykli. Jestli chtějí náhrady škody, tak se mají proti škodám před odjezdem pojistit. Nebo tam nemají jezdit. Jezdit do Egypta nebyl z mnoha dobrých důvodů zrovna chytrý nápad ani v obdobích relativní stability za Mubaraka, ale tenkrát ještě budiž. Teď to ale vyloženě hraničí s čímsi mezi adrenalinovým sportem, pokusem o sebevraždu a debilitou.

    OdpovědětVymazat
  28. Ovšem na druhé straně je Draku škoda,
    že tam ti adepti na Darwinovu cenu nejedou. Průměrné IQ (a to i v Kotlince, nejen v Italské botě!) by se po jejich (předpokládaném) skonu zase o nějakou tu setinu procenta zvýšilo!

    OdpovědětVymazat
  29. Jestli se už rozmnožili, tak už je na Darwinovu cenu poněkud pozdě, genofond už byl "obohacen". Ušetřilo by se tedy jen za penzi a zdravotnictví. Na druhou stranu, ať raději sedí doma, ještě by je mohl unést nějaký vozembouch, lačný buď politických ústupků, nebo peněz, nebo rovnou obojího, vymýšlet si a požadovat, to oni dovedou až příliš dobře. A nejhorší na tom všem je, že jak znám ty evropské trotly, tak místo aby rukojmí osvobodili vojensky a to tak, aby to žádný únosce nepřežil, a když ano, tak jedině ošklivě popálený a zmrzačený a mrtvoly aby byly na kusy a hodně ošklivé, a pak jim navrch jakožto státu dali pořádně přes hubu a s velkými škodami, tak, jak se to v takových případech má dělat, tak oni by jim určitě ustoupili a k tomu navrch jim dali ještě i ty prachy. Takže tohle raději opravdu ne, jen ať tupouni pěkně dřepí doma, méně problémů a méně škod...

    OdpovědětVymazat
  30. MĚL BYSTE, KOCOURE, KOUPIT DRAKOVI FLAŠKU VÍNA.
    PŘI NEJMENŠÍM LÁHEV ŠAMPAŇSKÉHO!!!

    OdpovědětVymazat
  31. I když nebyla první cena stanovena, klidně Drakovi koupím dobrý šampus. S tím, že si pro něj dojede do Ocelového srdce republiky - a dá mi taky trochu napít, protože jsem prognózoval totéž, takže jsme vyhráli oba a dělíme se o první cenu. A nikdo jiný už nesoutěžil. [;>))

    Začíná tu být mrtvo, čtenářů často ani ne 200/den. Asi to tu zavřu.

    OdpovědětVymazat
  32. Je srpen Budou na dovolené. Třeba zrovna v Egyptu.
    Místo abyste zavíral, začněte sbírat na úhradu škod, které tam výletníci utrpěli.

    OdpovědětVymazat
  33. No to je radosti na té peci. Údajně už v Česku máme 50 tisíc muslimů a další statisíce nám chce EU poslat do naši drahé kotlinky. Samir Shehadeh palestinský Arab žijící v Česku: "Nejsem schopen ten útok (11.9.2001) odsoudit. Ale nerad bych zacházel do detailů".
    "Každý muslim si přeje, aby celý svět byl jedna islámská umma".
    "Izraelské civilní obyvatelstvo neexistuje. Veškeré izraelské obyvatelstvo jsou vojáci. Útoky Palestinců v Izraeli jsou ospravedlnitelné, neboť Izraelci vzali Palestincům území, napadli je, vyvražďují palestinské obyvatelstvo a je jim jedno, jestli mezi obětmi jsou ženy, děti nebi ti, kteří atentáty spáchali. A vraždí hromadně, podívejte se na útoky proti uprchlickým táborům a další masakry. Skutečný terorismus páchá izraelská armáda, jde o terorismus státní. Lidé v Palestině nemají na výběr, kdyby přestali podnikat tyto útoky, poddali by se izraelské okupaci".
    "Bratři a sestry v islámu, Alláh říká ve významu: tento Korán uvádí k nejlepších z cest. Jednou z cest, kterou Korán objasňuje, je to, že každý, kdo následuje jiný zákoník, než ten, se kterým přišel prorok Mohamed, je nevděčník a odpadlík od víry".
    "Uposlechnutí satana v tom, co podporuje Božímu zákoníku, je ve skutečnosti uctívání satana. Tento význam Korán a sunna potvrzují v nejednom místě Alláh říká ve významu, neuctívají mimo něj nic jiného, než sochy ženských jmen. Ve skutečnosti neuctívají nic jiného než satana. Uctíváním satana je zde myšleno jeho následování v tom, co odporuje Božímu zákoníku"
    "Muslim by správně neměl žít ve společnosti, která není islámská, výjimkou je, když zde vhodným způsobem, vyzývá k následování islámu".

    OdpovědětVymazat
  34. Věrní návštěvníci útulny tu jsou pořád! V pátek ale odjíždím s milovanou bytostí a vnoučaty na několik dnů do Kerkonoš - plánujeme výšlap na Sněžku, vracíme se až příští týden. Tak jsem zvědav, co se za ty dny schumelí. A vzkaz pro Kopretinu: Abyste se pocvičila v němčině, nechcete půjčit Die Abenteuer des braven Soldaten Schwejk? Že se na to hádání a rozčilování na Neviditelném psu nevykašlete!

    OdpovědětVymazat
  35. Poslední větu toho "proroka" bych si dovolil parafrázovat:
    "Muslim by správně neměl žít ve společnosti, která není islámská, měl by se neprodleně odstěhovat tam, kde společnost islámská je."

    OdpovědětVymazat
  36. Nezavírat! Dvěstě spravedlivých nestačí, Pane? Kolik tedy?
    Budeme jiní. Lepší.
    U cesty uprostřed (?) vysoké náhorní planiny v Norsku, vlevo vpravo tundra a nic, je zničehonic pár polokoulí, pokrytých zelenou trávou a kytkama. A jsou v nich dvířka a nahoře komínek. Sámi. A v jedné je obchůdek se starou krásnou šikmookou maličkou usměvavou paní a maličkýma trolíkama-kýčema a losím a sobím salámem a nádhernýma rukavicema a dečkama a tak. Na jeden reindeer salami jsem měl. A ptám se: Ale kolik k vám tedy, teď (12 stupňů, každou chvíli mrholí, kolem močál, nejbližší osada pár km), sem přijde lidí, má milá nebohá paní - ? - Ale pořád, pořád... dnes jste dobře desátí, nebojte!
    Bylo dvě odpoledne.
    No? Tak, ač nejsem Abraham,pravím: Možná, že se jich najde deset. Nebude zahlazeno kvůli deseti, Pane - ?

    OdpovědětVymazat
  37. A nepochopí-li a neodstěhuje-li se sám, měl by být fofrem odstěhován, povinně, bez řečí, cavyků, průtahů a odvolávání...

    OdpovědětVymazat
  38. A EU do Kotlinky ty další statisíce pošle, vhledem k tomu, že se čeká velký příval Egypťanů, a budou to pravděpodobně muslimští bratří, jestli nový režim, co zavádí vojsko a policie, vydrží.
    Někam je EU dát musí, přece si je nenastěhuje všechny do Bruselu!

    OdpovědětVymazat
  39. Když si na nějaké benzínce na D1 všimnete, tak do Německa proudí z Ukrajiny přes Polsko (aspoň podle SPZ a tabulek o lince) linkové autobusy "naplněné" tak minimálně z 1/2, ale spíš tak ze 2/3 až 3/4 Turky. Úžasný pohled. Odhadem tak 400 - 1000 Turků i s těmi jejich biologickými zbraněmi, ohadrovanými biologickými inkubátory denně. Mrazí z toho pohledu dost v zádech. Časovaná bomba tiká a tiká čím dál tím rychleji.

    OdpovědětVymazat
  40. Jak je to možné? Ukrajina není v EU a tak sem přistěhovalce z Turecka nemůže posílat. Němci je na hranicích nezastaví a nezkontrolují, odkud přišli a mají-li nějaké povolení k pobytu, vydané úřady některé země EU?
    To se mi nějak nezdá.
    Němci dělali bordel, když jim z Itálie přišlo někam do Hamburgu asi 600 Arabů a chtěli je zas poslat zpátky. A to byli legální přistěhovalci.

    OdpovědětVymazat
  41. Mimo mísu:
    Potomek byl i se svou zákonitou letos opět téměř tři týdny na Severu. Švédsko a Norsko. Dovezli stovky nádherných fotek: pustá, studená a pochmurná, ale neskutečně čistá krajina, kde si za každým kamenem dokážu představit trolla. Toho pravého, ne internetového.
    Dovezli mi i takový divný nožík nebo spíše tupou špachtli - je to zasazeno do sobího parohu a maže se s tím cokoliv na chleba. Je to zvláštní, ale žádným nožem to nejde tak dobře. Prostě - dokonalá specializace. Tož možná je tenhle kyberprostor taky k něčemu. Specializovaně.

    OdpovědětVymazat
  42. informaci:

    Jak je to možné? Nevím, ale jedou a jedou. Jedou autobusy, starými mercedesy, občas novými, osobáky i dodávkami, čím to jenom jde. Trochu to připomíná vylodění v Normandii, jen v té Normandii to znamnelo lepší vyhlídky do budoucna, zatímco tohle tedy těžko.

    Možná camrají na prázdniny a zpět, nevím. Možná je to slučování rodin. Turecká rodina asi vydá za celou evropskou vesnici. Asi je lodní doprava mezi Tureckem a Ukrajinou levná a dostupná a lístky na autobusy také. Víza asi nějaká mají, jinak by je Poláci teoreticky neměli pustit, ale pouštějí, takže asi papíry v pořádku jsou. Nebo je to nějaké selhání, nevím, nelíbí se mi to, ale to je zatím tak asi všechno, co se s tím dá dělat. Že je to s těmi lidskými právy bez povinností v háji, to už snad víme ne?

    OdpovědětVymazat
  43. Draku,
    jak píše včerejší Espresso, zatím utíkají lidi ze Syrie před válkou.
    Dall'inizio del conflitto, cioè dal marzo del 2011, i siriani che hanno lasciato il paese segnato dalla guerra civile sono più due milioni, cioè quasi un terzo della popolazione. L' Unhcr ha già contato mezzo milione di profughi in Giordania, 400mila in Turchia, oltre 600mila mila in Libano e altri 250mila tra Iraq ed Egitto e stima che si arriverà ad una fuga di 1,2 milioni di persone entro la fine dell'anno. Od počátku války jich odešlo ze Syrie víc jak dva miliony (hlavně do Libanonu, Iráku a Egypta) a počítá se s tím, že letos jich uteče asi 1,2 milionu. Ti, co chtějí zůstat v Evropě, chtějí do Německa, protože tam mají naději dostat práci.
    A u Egypťanů, kde taky začíná občanská válka, dojde pravděpodobně k něčemu obdobnému.

    OdpovědětVymazat
  44. Ano, nástupu islamistů k moci v Turecku a Egyptě, a k zesílení jejich vlivu v Pákistánu, předcházel idiotský lidskoprávní tlak na dodržování lidských práv, vyhlášení svobodných voleb, atd, atp, jakoby to byl universální recept k dosažení lidského štěstí, navíc uplatnitelný za jakýchkoliv podmínek. K jakým koncům tyhle blbé experimenty vedou už vidíme a to je jen špička ledovce, co to bude za průšvih, to teprve ještě budeme čubrnět.

    O Afghánistánu, Iránu a Iráku, radši ani nechci mluvit, o Libyi také ne, nic dobrého se říct nedá a sprostý být nechci.

    Ti, co jsou za to placení by měli k myšlení používat hlavy, a ne protilehlá místa, jak je vidět podle výsledků, které po nich zůstávají. Jakoby neměli nic lepšího na práci, než úporně zkoušet, co ta stará dobrá civilisace a ekonomiky ještě snesou, než bude konečně po nich.

    OdpovědětVymazat
  45. Obama a EU hrozí, že přestanou podporovat finančně novou egyptskou vládu kvůli násilí, páchaném na Muslimských bratřích?
    Předevčírem saudský ministr zahraničí, princ Saud al Faisal oznámil, že Saudská Arábie, spolu s Kuwaitem a arabskými emiraty poskytne nové egyptské vládě pomoc ve výši 12 miliard dolarů. Proti čemuž je americká a evropská pomoc dvou a půl milard celkem plivnutím do moře.
    Minulý pátek stařičký saudský král Abdullah (je mu 89 let) v televizním vystoupení otevřeně kritizoval americké spojence, i když výslovně nejmenoval Obamu, pro jejich nespolehlivost a nesmyslné zasahování do vnitřní politiky největšího arabského státu.
    Ovlivní to nějak rozhodnutí evropských ministrů zaahraničí, které svolala lady Ashton?

    OdpovědětVymazat
  46. Těch aspektů, které jsou ve hře je Info spousta.
    Třeba: Mám/nemám vlastní naftu nebo pohrnou/nepohrnou se mi do země emigranti z válečné zóny. A když pohrnou - mohu/nemohu je využít pro své cíle. Atd. To je přímo logická hra. Asi by se to dalo naprogramovat na počítači a zkoumat, jak to pravděpodobně dopadne. Simulace situace. O lidi a jejich práva tady jde až naposledy - důležitý je přece jenom "mediální obraz". Ale o tomhle tady přece píši pořád jako o červeném punčošce. A marně.

    OdpovědětVymazat
  47. Dnes ve 13 hod. se mají sejít evropští ministři zahraničí. Koluje návrh zastavit dodávku zbraní nové egyptské vládě a zmrazit hospodářské styky.
    I když se na tom ministři dohodnou, egyptské vládě to může být sakum ferdes jedno.Jak píší noviny. 87 procent zbraní dodává Egyptu USA, Rusko a Čína. Omezení obchodních styků je dvousečná zbraň, protože poškodí hlavně evropské firmy, které s Egyptem obchodují a tam investují. Prvním hospodářským partnerem Egypta je zase Čína, pak nsleduje Německo s 5,5 procenty exportu.
    Takže by měli hoši a hlavně dívky z Evropy postupovat obezřetně.
    Mezi tím vedoucí saudských tajných služeb princ Bandar bin Sultan vede po Evropě "intensivni lobbying" na podporu nové Egyptské vlády. 31.července jednal přímo s Putinem, i když tu zprávu ruská media dementují.

    OdpovědětVymazat
  48. "V Sýrii nyní nejde o to vybrat si ze dvou, ale z mnoha stran (konfliktu). Myslím si, že ta strana, pro niž se my rozhodneme, musí být připravena prosazovat své i naše zájmy, jakmile se situace obrátí v její prospěch. A to opozice není," napsal předseda sboru náčelníků štábů americké armády Martin Dempsey 19. srpna demokratickému poslanci Eliotovi Engelovi. píší LN. Ale v Egyptě je situace podobná - pokud je nějaká naděje na spolupráci "se západem" (kdo to vlastně dneska je, ten "západ"?), tak jedině v sekularistické polovině obyvatelstva, nikoliv v exaltovaném fanatickém Muslimskékm bratrstvu.

    OdpovědětVymazat
  49. Podle mého, ta utopie šílenců Nové Éry, co hlásají nové myšlení, všeobecnou harmonii, nové světlo a skutečné osvobození lidského ducha. už pevně zakotvila i v politickém světě. Podívejte se na multikulturalismus, novou ekologii. A nová ekologie už zapustila hluboko kořeny do ekonomie.
    Bude se tak dlouho blbnout s tímhle novým náboženstvím, dokud se všechno nezhuntuje jako při realizaci utopie komunizmu.
    Jenomže, vykládejte to někomu!
    Jste skeptik, co profanuje velké ideály!

    OdpovědětVymazat
  50. Šílence se patří zavřít do blázince a ne je mít ve vrcholné politice, jak je tomu posledních 30-40 let zvykem v Evropě a dílem i v USA.

    Je pořád lepší být skeptikem profanujícím "velké" ideály, než být šílencem, který správně a za normálních okolností patří do blázince.

    OdpovědětVymazat
  51. Zlatá slova...
    Asi nevíte, jak končí kouzelná a přesmutná Kvapilova Princezna Pampeliška: Pozdě, Honzíčku, pozdě, pozdě...
    Jeho jediná mu právě, ano, právě když už se vřítil do máminy chalupy, vyletěla do povětří a vítr ji okamžitě rozvál. Neb jí to bylo předurčeno. Jako Rusalce ten její osud.
    - A já napíšu o svém jednadvacátém v osmašedesátém.

    OdpovědětVymazat
  52. Jo, to máte tak, Draku. Ty první blouznivé utopisty do blázince zavřít nemůžete, buď jsou už v Pánu anebo pro vysoký věk by jim dali jen domácí vězení s občasným dohledem zdravotního personálu.
    Ta další generace utopii převedla velice prakticky do norem a zákonů, anebo z ní začala dělat výdělečný job a tak ji taky do blázince zavřít nemůžete. Jde o to, kdo by byl schopen takovou masu lidí zavřít.
    Takže teď se máte v duchu všeobecné harmonie, která bude v budoucnu nastolena, prozatím objímat s cikány nebo Turky (četl jste, jak zfetovaný Turek dováděl s letadlem Mutti Merkel?), třídit odpadky, pěstovat na polích plechové slunečnice, nekouřit ani doma ani nikde jinde, moc se nemýt, abyste neplýtval drahocennou tekutinu atd. Nemusím Vám to snad všecho vyjmenovávat.
    Ještě chybí, pokud vím, se o to ještě plně nepokusili, propojit Vaši mysl s Vesmírem, tedy alespoň prozatím s načalstvem, které bt Vám sugerovalo rovnou, prostřednictvím nějaké transpersonální komunikace, co si máte myslet a co máte cítit.
    Totiž, co říkám nepokusili, psychiatři a různí podobní darmošlapové jako psychologové, na tom pracují takových padesát let. Ale k použití ve velkém se asi dosud nedostali. Prozatím je to dost nákladné pro masové pouřití. Tak máte zatím media.
    Užívejte si života, Daku, dokud nedojde k Velké harmonii.

    OdpovědětVymazat
  53. V článku je nepřenost. Prague Pride 2013 se totiž již zúčastnili i pedofilové:

    www.nejenhomo.cz

    OdpovědětVymazat
  54. O tom že je pedofilie důvodem k jakékoliv hrdosti, by se dalo s úspěchem pochybovat, určitě je to ale důvod k návštěvě lékaře a léčení se.

    OdpovědětVymazat
  55. Dtto Drak!
    Ani pedofilové (jednoho tajného znám a on kupodivu tvrdí totéž, co je na jejich webu) ani homo- či bi- nebo nakonec i heterosexuálové nemají žádný důvod k hrdosti. Prostě tak je příroda zdeformovala, mají to těžší, protože jejich aktivity jsou ostatním nepříjemné a musí je dokonale ovládat a často i tajit. K pochopení okolí by "nárok" měli mít - ale aby si protlačovali výhody? Konat Pochody Hrdosti?Patologický vrah se obvykle taky s takovou dispozicí narodí. Takže i on by měl mít nárok? NE!

    Tak, jak mám i pro pedofily pochopení (nechápu, proč jsou pořádány hony na jejich pornografii (třeba i kreslenou, kdy opravdu žádnému dítěti není způsobena újma), když někteří sexuologové tvrdí, že mnoho z nich nakonec ustrne u dětské pornografie a přestane se snažit io kontakt s dětmi.

    Ale je na světě hodně věcí, které nechápu a ani nikdy nepochopím. Třeba podpora státu pro hazardní hry. Myslím, že u intelektuálně slabších vrstev nadělají daleko více škody než "homo" nebo "pedo".

    A zase jsem, bez oslího můstku na svém: Kdybychom říkali pravdu, byl by svět krutější, ale pochopitelnější a možná i spravedlivější.

    OdpovědětVymazat
  56. Ale myslím si Draku,
    že pedofilie je dnešními prostředky neléčitelná, stejně jako ostatní podobné úchylky. Lze ji (snad) na čas utlumit, ale definitivní léčbu přinese až slečna Smrt.

    OdpovědětVymazat
  57. Definitivní léčbu u aktivního recidivisty přinese sterilizace.

    OdpovědětVymazat
  58. StK a informaci:

    To, že je homosexualita vrozená, tedy genetická záležitost se už dnes poměrně bezpečně ví. O to tragičtější a trapnější jsou pak ty klerické vejšplechty ve světle toho poznání. Dotyční, když u chtějí ovlivňovat veřejnost, měli by i sledovat úroveň poznání v dané oblasti. Když už se ty jejich debilisující, leč prastaré a ctěné knihy tak silně odlišují od poznané pravdy, tak by aspoň měli skromně držet hubu a krok a neztrapňovat se.

    Zda jsou vyvolány či ovlivněny genetikou i další sexuální odchylky, včetně pedofilie, se neví, vyloučit to nelze, potvrdit zatím asi také ne, aspoň já o tom nic nevím.

    Na rozdíl od homosexuality ale pedofilie svým způsobem nebezpečná je, zejména pro objekty, po kterých je baženo, takže by měla být pod odborným dohledem a kontrolou.

    Proti výrobě a distribuci kreslené či animované dětské pornografie, určené řekněme zvladatelným umírněným pedofilům, zhola nic nemám, spíš naopak. Co se týče ale té normální, tedy fotografické a filmové dětské pornografie, tak tu lze jen těžko pořídit způsobem, který by nebyl v rozporu se zájmy dětí samotných, a tedy na štíru jak s etikou, tak zákonem. Takže tady je ten zákaz produkce a distribuce naprosto na místě.

    Sterilizace je v některých případech řešením, v těch extrémních možná i jediným bezpečným a rozumným, jinak nezvladatelných problémů s lidskou, spíš tedy pánskou sexualitou. Na druhou stranu, žijeme už v době poměrně pokročilé moderní medicíny, kdy existují báječné aparátky, jako jsou voperovávané kardiostimulátory, případně dávkovače insulinu či jiných léčiv. Když tedy víme, že existuje poměrně hodně případů, kdy psychicky labilní násilníci, či sexuální delikventi se vracejí ke své činnosti (dochází k recidivě) poté, co přestanou brát předepsané léky a navštěvovat ambulance, myslím, že by dotyčným mohlo být dáno na výběr, buď se dobrovolně nechají "očipovat", aby se vědělo kde a kdy jsou a zároveň s tím jim bude vpraven prakticky neodstranitelný dávkovač léčiv, nebo stráví zbytek života v ústavu, případně dojde k sterilizaci. Zkrátka a dobře ta sterilizace je jedním z možných řešení určitých stavů a situací, ale ne jediným možným.

    OdpovědětVymazat
  59. Tož takového světa bych se Draku dožít nechtěl
    - a nepřál bych to ani svým potomkům. Protože kromě pedofilů by se mohli začít - a kdyby mohli tak by i začali - takovým způsobem "pojišťovat" i jiné odchylky, nebo případně i to, co se dneska za odchylku nepovažuje ale může za ni být považováno v brzké budoucnosti. Třeba heterosexuální chování. Ten dávkovač je stejný jako ta chemikálie, která měla zabránit migraci zvířat z Jurského parku. Nechci být exponátem v Jurském parku! Viz pověstný brom v kávě pro vojáky.
    (Ale dočetl jsem se, že to je žvást. Nevím, u nás v Liptovském Svätém Mikuláši se do kafe nic takového nedávalo.)

    Nicméně k problému pedodofilů: Už dlouho jsem nečetl tak klidně a věcně popsaný problém jak je na jejich stránkách. Před vyslovením názoru doporučuji jim věnovat pár desítek minut. Jako vždy se nedá problém jednoznačně ohraničit. (Těch podivných úchylek je mnoho a psaní blogu je možná jednou z nich [;>))

    Kastrace jenom utlumí pedofilní touhy, nelikviduje je a rozhodně je nenahradí touhami "přirozenějšími".
    Pedofilní efebofil ale má možnost si jako partnera najít osobu, která si až do dospělosti přináší vizáž nedospělce - bezvousý obličej, vysoký hlas, štíhlá postava s úzkými rameny. Takovým typem člověka je třeba pan Vít Bárta, "majitel" Věcí Veřejných. Čímž v žádném případě o něm nic netvrdím - jenom že by vyhověl kriteriím - i ve svém věku. Předpoklad ovšem je, aby oba byli homosexuálové - pak nemůže nikdo nic namítat, je to jejich věc, jejich svobodné rozhodnutí. Podobný případ znám ze svého okolí a zatím to "funguje bez závad". Snad to jde i v případě žen: Některé klasické tanečnice přece vypadají jako nedospělé, vytáhlé holčiny. Podstatné je si přiznat, co preferuji já sám a zkusit té, vůlí jen těžko ovladatelné touze raději vyhovět. Ale rozhodně nepřijímat roli vedoucího ve skautském oddílu. Ostatně na cosi podobného "dojel" i sbormistr Kulínský. Mládí nemá skrupulí, když vycítí, že by na někoho mohlo působit svou sexualitou, neváhá a zapůsobí, aby získalo nějaký okamžitý prospěch. (O "Lolitě" jsme tu už mluvili.)

    OdpovědětVymazat
  60. Zákon o chemické kastraci pedofilů byl přijat, jak jsem četla, v 9 státech USA, v Evropě pak v Polsku, Moldavsku, Estonsku, Rusku.
    V Itálii navrhla zákon o konsensuelní kastraci pedofilů v r. 2009 Severní Liga, ale byla přeřvána levicovou opozici.
    Oproti chemické kastraci, která má účinky jen, dokud pacient bere příslušnou útlumovou látku, navrhuje Asociace pro boj proti pedofifili (L'Inferno degli Angeli)na základě lékařských úsudků kastraci chirurgickou, která se může provádět i v ambulatoriu.
    V Praze, jak píší na stránkách asociace, je chirurgická kastrace prováděna na základě konsensu postiženého.
    http://blog.libero.it/STAIRWAYTOHEAVEN/6733748.html

    OdpovědětVymazat
  61. StK:

    Je to věc nastavení priorit a vyváženého, individuálního a citlivého přístupu k věci. Určitě by o takových věcech neměl rozhodovat jedinec, měla by být možnost odvolání a přezkumu a v neposlední řadě, dotyčný by určitě měl mít na výběr, zda se podrobí, nebo zda neléčen bude dobrovolně žít v izolaci. To je jeho věc. Na druhé straně ale neobstojí tvrzení zastánců až příliš velkých svobod, v případech kdy dochází k recidivě proto, že dotyčný vysadí léky, přestane docházet do ambulance a nakonec to odnese nějaké další dítě. Zkrátka a dobře, tak jako všude jinde, jde jen a pouze o to, aby práva a povinnosti byly v rovnováze a ne na pořád na úkor někoho nebo něčeho, jak tomu dnes začasté je. Také jede v neposlední řadě o to aby to bylo ekonomicky a jinak únosné a reálné. Také by šlo teoreticky každému takovému pověsit za zadnici 2-3 policajty, pak by třeba nebylo potřeba vpravovat do něj čipy či dávkovače, ale z mnoha důvodů to reálné prostě není, tudy cesta nevede.

    Někdy si to časem přečtu, vědět něco navíc není nikdy na škodu, ale pochybuji silně, že by to nějak radikálně ovlivnilo mé názory na některé problémy současnosti a na to, jak by se mělo přistupovat k jejich řešení.

    OdpovědětVymazat
  62. Tvrdím jedno Draku:
    Jakmile se něco objeví a funguje to, už se to bude nadále používat - do té doby, než se objeví něco novějšího, silnějšího. Proto se už například nikdy, NIKDY nezbavíme odposlechů a internetového slídění, kamer v ulicích a v podnicích a reklam v TV. Tak to bylo vždy. V Evropě jsme například zlikvidovali téměř všechny lesy a až objev parního stroje, který umožnil těžit tolik uhlí, aby nám ty kopce zase mohly zarůst.

    Tady se pořád kradly kanálové mříže, auta i lidi padali do kanálů, zlomené poloosy i nohy. Pořád se vymejšlelo, jak a kdo by tomu měl zabránit. Ale co se dá obejít, to se obejde. Letos koukám - kanálové mříže jsou na kanálech, už se nekradou. Jsou totiž z plastu.
    ====
    To je to hlavní, co mám proti kastraci. Chemické, nebo jiné. Ten příklad z Jurského parku mě děsí.
    (I SF na podobné téma jsem četl. Tam se podřízenost a kázeň lidí zajišťovala pomocí rádiového vysílání. Kdo se ocitl mimo jeho dosah, trpěl jak zvíře.)

    OdpovědětVymazat
  63. StK
    Když si člověk přečte ty stránky autopresentace spolku českých pedofilů, tak je téměř dojat. Jsou sice sexuálně zaměřeni na děti, ale se sebezapřením je milují jen platonicky, respektují je a trpělivě čekají, až dorostou do věku, kdy jim budou moci vyznat svůj cit a případně s nimi mít sexuální styky.
    Chápu, je to autopresentace. Když se ale podíváme na jiné dokumenty, jako materiály mezinárodní organizace Ecpat -END CHILD PROSTITUTION PORNOGRAPHY AND TRAFFICKING (Konec dětské prostituci, pornografii a kupčení), vidíme, že za využíváním dětské prostituce a pornografie stojí velké mezinárodní kriminální organizace, které na tom vydělávají.
    Jako na mezinárodním sexuálním turismu, kdy statisíce pedofilů z různých zemí jezdí do chudých částí Azie, latinské Ameriky nebo Afriky, aby tam dali volný průchod svým sexuálním deviacím.
    Cituji z italských stránek Ecpat: Destinazioni prevalenti. Asia: Thailandia, Vietnam, Laos, Cambogia, Filippine, Nepal, Pakistan, Russia, Taiwan, Cina, Sri Lanka, India, Indonesia. America Latina: Brasile, Repubblica Dominicana, Colombia, Messico, Venezuela, Cuba. Africa: Kenia.
    Rovněž tak členové těchto zločineckých organizací kontrolují dětskou prostituci i v Evropě, kam převážejí děti, které buď koupili nebo unesli z mimoevropských zemí.
    O činnosti ECPAT se můžete dočíst na německých stránkách, kterým budete rozumět, ale mnohem podrobnější jsou ty italské, kde se uvádějí čísla případů zneužívání dětí.
    http://ecpat.de/index.php?id=1
    http://www.ecpat.it/
    Neříkám, že za vší tou špínou jsou jen vyslovení pedofilové, ale rozhodně je zapotřebí udělat taková opatření, aby se podobné věci nemohly dít. Nejen v mezinárodním měřítku organizované zločinnosti, ale i v individuálních případech jako opakované sexuální obtěžování nebo napadání na děti ze strany jedinců.

    OdpovědětVymazat
  64. A ty své dojemné pohádky ať si čeští pedofilové z "nejen homo" vyprávějí někomu jinému. Není mi pět let.
    A blog by jim měli úředně zavřít. Propagace pedofilie není zákonem dovolena.

    OdpovědětVymazat
  65. A ještě si tam dali na úvodní stránku fotografii nemluvněte. Co si vůbec dovolují?
    Prasata, rozbít jim držku je málo.

    OdpovědětVymazat
  66. Je to zase otázka přesnější terminologie, Informace.
    Kdo je pedofil, kdo je kriminální pedofil a co vlastně pohání celý ten "pedofilní průmysl". Nejsem v tomhle zrovna znalý, ale třeba gay-průmysl často obhospodařují lidé, kteří gaye osobně nesnášejí* - ale gay komunita jsou jejich zákazníci, kteří donášejí peníze. Třeba je to v pedofilní branži podobné.

    Viděl jsem před časem film, kde mluvili mladí (dětští!) prostituti z Hlavního nádraží v Praze. Už si nevzpomenu na název toho filmu, zkusím ho pohledat, jestli není na YT. Ale byla to opravdu síla. A vybírají ty v "kraju razovitem" na ty "děti ulice", tady na ulici, peníze - ale výběrčí se mi zdají dost nedůvěryhodní. Nepřispívám.

    */ Zaslechl jsem asi před rokem kousíček debaty dvou pracovníků patrně nějaké státní organizace pro integraci Romů (nebyli to ale Salesiáni Dona Bosca) o těch "jejich Romácích". Tolik opovržení k Cikánům bych čekal tak nanejvýš u tupého neonacisty či skina. Strašně mě svrbělo je postrašit tím, že je mám natočené - ale pak se mi to zazdálo jako fabulace slabé (natočené jsem je pochopitelně neměl) a ztratil jsem odvahu i chuť.

    Ovšem toho homosexuála a efebofila, "který to vyřešil", znám osobně už dlouho. Proto vím, že takto se dá. Bez toho, že by bylo komukoliv ublíženo. Boj "proti něčemu" je skvělý způsob, jak imitovat práci. Kdyby bylo možnost skutečně a bez předsudků zkontrolovat všechny ty "neziskovky", kterém pomáhají dětem ulice, prostitutkám, nepřizpůsobivým a slabozrakým atd. atp., možná by se svět divil, kdo z těch vybraných peněz vlastně žije, koho platí těmi několika desetikorunami, kterými si, jako odpustkem, snaží uklidnit své svědomí. Připadají si jako dobrodějové a nevědí, že tím z nejméně 70% financují dobročinnou organizaci samu. Když se k cílové skupině opravdu dostane aspoň 30% z vybraných prostředků, je to obrovský úspěch. (To nemám z vlastní hlavy, to jsem četl. Myslím, že za pár desetiletí se nám budou potomci smát stejně, jako těm, kteří si ve středověku kupovali u církve odpustky. Myslím, že princip je stejný.
    ====
    A nakonec, jste přece zkušená osoba a proto jistě víte, že každé preventivní opatření se dá obejít nebo zneužít. Pokud by středně šikovný hacker dostal od někoho zakázku, určitě by našel způsob, jak na váš harddisk, tajně, po síti, dostat sbírku pedofilních fotografií pod krycím názvem třeba "Studna", která ve Správci souborů nebude vidět - a pak už stačí jen anonymně nahlásit své podezření policii. A už se z toho nevykroutíte. Zvláště, pokud by jste byla muž. Ale ani ženy nejsou bez podezření. Máme přece emancipaci, ni?

    OdpovědětVymazat
  67. Nebudu tady dělat cenzuru nebo někoho napomínat. Nakonec - každý si tu dělá svou pověst sám. Jsem ale ze zkratkovitých úvah vždycky smutný, Info.

    OdpovědětVymazat
  68. StK,
    jsem matka dvou dětí a vím, co je to za práci a starosti je vychovat. Jsem babička tří vnoučat, čtvrtá, holčička, je na cestě. Myslíte, že podobné řeči, co čtu o pedofilii, ať pocházejí odkudkoliv, mne nechávají lhostejnou? Otvírá se mi při nich kudla v kapse.
    Ale nebude-li tu účinná ochrana dětí ze strany státu, budou si obstarávat spravedlnost občané sami. Stačí si najmout nějakého mafiánského řezníka.
    O hackerství mi nemusíte nic vykládat, podobný případ tu už byl. A vysvětlilo se to.
    Pokud jde o onlus organizace, některé dělají dobrou práci, alespoň burcují líné občanstvo, když nic jiného.

    OdpovědětVymazat
  69. Vidím to podobně, jako informace. Určitě je na místě přinejmenším opatrnost, obezřetnost a zdravý rozum. Není na místě naivita a neopodstatněný optimismus a důvěra.

    Možná někteří jedinci své sklony zvládají, ale určitě ne všichni a určitě ne pořád, jinak by ten "byznys" tak nekvetl.

    OdpovědětVymazat
  70. Jenom bych opravil STK
    1. Kastrace utlumí téměř jakékoli sexuální touhy, nejen pedofilní
    2. Nemusejí být utlumeny touhy zvlášť zvrácené (typu orgasmus při mučení a krvi, který nepotřebuje dráždění genitálií) - čili ty potenciálně nejhorší abnormality kastrace utlumit nemusí
    3. Pikantérie z dob reálného socialismu: Stejné preparáty, jaké se dávají při chemické kastraci, se dávaly (a asi i dávají) i dětem (hlavně děvčatům) s předčasnou pubertou. A protože byly v socialistickém (a tudíž i nedostatkovém) zdravotnictví na příděl, tak se o to těžce psychiatři a pediatři přetahovali až rvali.

    4. A jinak speciálně pro Informaci: Naprosto stejné věci, které se dnes vykládají o pedofilech, se ještě na začátku minulého století tvrdily velice autoritativně o gayích a lesbách. Včetně toho, že existovaly různé organizace, které se na tom přiživovaly (bylo jich míň, ale dnes je obecně všech parazitů víc). Včetně toho, že se strašilo "nezvládnutelnou vlnou kriminality" - tím, jak "budou teplouši znásilňovat na potkání" atd. v případě dekriminalizace homosexuality. A k ničemu takovému v praxi nedošlo. Naopak, kriminalita spojená s těmito sexuálními minoritami šla rapidně dolů.
    Takže jsem krajně skeptický i proti podobným prohlášením zaměřeným na jiné sexuální minority.

    OdpovědětVymazat
  71. Možná ještě něco:

    1. Homosexualita byla zřejmě určitým tmelem v situacích, kdy byli muži delší období na lovu a ženy samy doma. Lesbické orgie prováděly ještě někdy v 17. století ženy rybářů od Biskajského zálivu, jejichž muži byli několik měsíců na moři (veslovali až k Newfoundlandu a zpět a tam lovili tresky).

    2.U té pedofilie bych typoval na to, že byla výhodná v situaci, kdy se střetly dvě tlupy našich předků. Potom každé mládě z poražené tlupy, které neskončilo na rožni, ale v náručí pedofilově, představovalo pro vítěznou tlupu nezanedbatelný zisk. Protože na jedno +- předškolního nebo mladšího školního věku bylo nutno porodit a do různého věku vypiplat 5 - 6 dalších, které během toho procesu zemřely. Takže tlupa, která měla schopnost takto do sebe zaintegrovat mláďata poražených, měla obrovskou skupinovou výhodu. Čímž se příslušné geny v lidské populaci roztahaly.

    3. Druhou věcí je, že člověk je jediný primát, jehož samci sexuálně preferují mladé samice. Není jasné proč, ale protože je člověk také jediný primát, který myslí, tak je možné, že tyhle věci spolu nějak souvisejí. Teorií, proč by to tak mohlo fungovat, se dá navymýšlet spousta.

    OdpovědětVymazat
  72. Pro ASP:
    Jistěže, vhodné preparáty utlumí veškeré sexuální aktivity (jak se dovídám "téměř veškeré"), proto píšu že nebudou nahrazeny aktivitami "normálnějšími" či "ušlechtilejšími". Ale nebrání třeba obecně psychopatickým projevům - třeba vraždě. Jo, to kdyby na každou abnormalitu byla patřičná chemikálie - to by se žilo.
    (Mezi námi - to by teprve byla skutečná hrůza!)
    Huxley![;>)

    OdpovědětVymazat
  73. Huxley!
    Přísahám, že mne to napadlo ještě před dočtením ke konci. The Brave New World, překladatelem či nakladatelem pěkně, leč neospravedlnitelně překřtěný na Konec civilizace. Nicméně aji jeho další věci jsou magické, čtivé, inspirující/provokující, úžasné. No anglický katolík. Ta superchytrá nedogmatická menšina v zemi, kde velmi převládá jiná, leč nediktátorská denominace (kř. církev, you know).

    OdpovědětVymazat

  74. Zas mi vypadl internet. Tak po druhé.

    Nesouhlasím s Vámi, Pergille.
    Za prvé proto, že sexuální zájem homosexuála se obrací převážně k osobám dospělým a pravděpodobně téhož pohlavního zaměření. Jde tedy o konsensuální styk a není-li vynucen násilím, nepředstavuje žádnou fyzickou nebo morální škodu pro dotyčnou osobu. O trestnosti se může hovořit jen když dojde k násilně vynucenému styku, napadení, zranění, případně vydírání a pod.
    U pedofilů je to podstatně jiné. Předmětem jejich zájmu jsou děti a to od kojeneckého věku do puberálního.
    Když necháme stranou puberální věk, jde o pohlavní styk s osobou (měla bych spíš napsat se stvořeníčkem) nesvéprávnou, nezkušenou, nevědomou a pohlavně nezralou, pro kterou předčasný pohlavní styk s dospělým je traumatickým zážitkem a ve velké části případů vede k psychickým nebo komportamentálním poruchám, které pak vyžadují často dlouhodobé léčení. Jde tedy o evidentní hmatatelnou škodu, kterou má společnost povinně trestat.
    Jaké hormonální poruchy vedou pedofila k jeho sexuálnímu chování nebo jaké komplexy si jeho pomocí vyrovnává, nemůže společnost brát v úvahu. Pedofil má možnost se léčit.
    Nesouhlasím ani s Vaším "historickým" výkladem. Pedofilii je třeba asociovat spíš s vítězným vtržením vojska do jiné komunity a jeho bezuzdným řáděním, včetně znásilňování žen a dětí. Vidět hrůzou otevřené oči osoby, na které pácháte násilí, která je bezmocná a bezbranná, zřejmě poskytuje uspokojení, často i primární, psychice násilníka.
    V lidských komunitách byla v jistých obdobích pedofilie přijímána, ovšem pedofilie bez násilí, konsensuelní, a to u dětí prepuberálního nebo puberálního věku. Ale šlo většinou i o homosexuální vztah, jako na př. v antickém Řecku.
    Nejsem vůbec přesvědčena, že dekriminalizace pohlavních styků s dětmi by vedla ke snížení případů pedofilie anebo k odstranění ohavného obchodování s dětskou "sexualitou", jak to vidíme dneska.

    OdpovědětVymazat
  75. Nejsem si vůbec jist Info,
    že by Pergill mluvil o "dekriminalizaci pohlavních styků s dětmi". Mluvil od dekriminalizaci pedofilie v jejích ostatních aspektech. Např. držení fotografií nahých nebo jen vyzývavě pózujících dětí. Tam je velmi nejistá půda - ono by se mohlo stát, že bude třeba někdo z rodiny obviněn jen proto, že pořídil "nahou" fotku batolete na "chlupatině" nebo u bazénku v zahradě. Takových fotek musí být v domácích archivech Evropanů snad stamiliony.
    Protože tady je to místo, které podle mne lze snadno zneužít - politicky, osobně, nebo jen kvůli zvůli policie. O tom, aby to vše bylo trestné právě sní organizace na ochranu kohokoliv před kýmkoliv. Multikulturní ideje, absolutní genderová rovnost, pozitivní diskriminace, hysterická ochrana přírody "tak jak je" atd. To jsou ti naši "nevyžádaní profesionální ochránci nás samých před námi samými".
    Nemluvíme tu o obtěžování nebo dokonce dokonaném pohlavním aktu. V takovém případě bych s A.S.Pergillem ostře nesouhlasil ani já.
    U nás, v naším kultuře je to věc nepřijatelná - nicméně v muslimském světě a např. v Africe běžná praxe. Nad tím nemůžeme zavírat oči. A jak je dlouho, kdy byly sňatky dětí nebo dítěte s dospělou osobou běžné i v Evropě? 200 let?
    A co s tom děláme my? Souhlasíme s tím, aby v Evropě mohli muslimové oficiálně používat právo šaríja.
    To je právě to, co tak nesnáším - pokrytectví.

    OdpovědětVymazat
  76. A jedna praktická rada: pište své komenty, hlavně když jsou trochu delší, v nějakém editoru nebo třeba jen v Notesu a pak je hotové nalepte do okýnka. I kdyby se pak při odesílání něco stalo, pořád máte text v onom editoru. Ten já mažu, až když vidím koment nebo článek v definitivní podobě. [;>)

    OdpovědětVymazat
  77. Z ničeho nevyplývá, že by Pergill hovořil o pedopornografii. Přečetla jsem si to pro jistotu ještě jednou, ale o žádných fotkách nebo jiném materiálu tam nehovoří.
    Pokud jde o sňatky dětí v minulých stoletích, je zapotřebí se podívat, kdy byly skutečně konzumovány.
    Ale o tom nejde řeč - hovoří se o dekriminalizaci aktivní pedofilie. A s tou nesouhlasím. Jako i s uznáváním práva sharija v evropských právních systémech.
    A příspěvky do notesu si píšu. Už mě internet poučil.

    OdpovědětVymazat
  78. Tak to bude asi muset Pergill vysvětlit sám - já tam schvalování "aktivní pedofilie" nevidím. Co je to vlastně ta "aktivní pedofilie"?
    Když si strýček vezme holčičku na klín? Nebo když ji sáhne na prdýlku? Kde vlastně leží hranice té "aktivnosti"? To je někde stanoveno nebo si to určí někdo z příbuzných, policista, psycholog nebo snad státní zástupce nebo soudce? Nebo dítě samo?
    Do toho bych se nerad pouštěl - protože zneužít se dá úplně všechno a jakýmkoliv směrem. Byl jsem u podobného praktického případu (možná jsem to tady už psal) a dělalo se mi z konání obviňovatelů až šoufl.
    Ale netvrdím, že jsou i zcela opačné případy. Ale jsme tady zase u "Tovjeho problému".
    Kde je hranice? Kdo to určí?

    OdpovědětVymazat
  79. Ještě jednu poznámku Informace a už toho nechám:
    Četl jsem o několika (!) případech, kdy dcera, navedená matkou v rozvodovém řízení obvinila svého otce z pedofilních praktik. Manžel pak byl přes rok ve vazbě, než se psychiatři a psychologové dobrali pravdy a holčice se přiznala, že to, co má vypovídat ji naučila maminka a dokonce spolu zkoušely, jak vypovídat na policii.
    V jiném případě si dokonce manžel odseděl za pedofilní obtěžování (znásilnění) své dcery řadu let ve vězení a pochopitelně m,u to zcela zničilo život, kariéru, připravilo o přátele, rodinu. Po dlouhých letech (už si nepamatuji kolik) jeho dcera dostala rakovinu a před smrtí napsala dopis kde přiznala, že si to s maminkou vymyslely, aby se tatínkovi pomstily za to, že tehdy odešel za jinou ženou. Matka už umřela dříve, dcera ji následovala - a jak se ten chudák měl dovolat aspoň částečné spravedlnosti?
    Takže antické řešení - za nevěru zaplatil totálně a definitivně zpackaným životem. Protože když někoho obviníte z pedofilních praktik třeba po několika letech, je to slovo proti slovu. A ženy bývají v životě přesvědčivějšími herečkami.

    OdpovědětVymazat
  80. Těch několik případů, kdy byly děti navedeny matkou, aby obvinily otce z pedofilie nic nemění na faktu, že pedofilie je vážný sociální problém, který by se neměl řešit nějakou shovívavou vstřícností nebo hozením to za hlavu.
    Ono se také stává, že se dítěti nevěří, že na něm dospělý spáchal sexuální zlo-čin. protože mu nechtějí věřit. Osmiletá holčička řekla, že ji pan farář pohlavně obtěžoval, farář to před soudem přiznal, byl odsouzen, ale neuznala to komunita věřících, která sprostě napadla holčičku a její rodinu.
    Teď v Římě propukl nový skandál s pedofilními knězi. Udal je bývalý kněz, 4 z nich kupčili s malými dětmi, za jednu "seanci" se platilo 150 až 500 euro. Vyšetřuje to prokuratura.
    http://www.lettera43.it/cronaca/pedofilia-indagati-quattro-sacerdoti-per-abusi-sui-minori_43675100204.htm
    Výbor na ochranu dětí OSN poslal Vatikánu řadu dotazů o kněžské pedofilii, Vatikán má odpovědět do 30 listopadu na řadu otázek.
    http://vaticaninsider.lastampa.it/vaticano/dettaglio-articolo/articolo/pedofilia-paedophilia-pedofilia-26373/
    Podle Vás se jedná o uměle vyvolaný problém?

    OdpovědětVymazat
  81. Určitě takový problém existuje Informace a bylo by záhodno ho řešit. Klerikální pedofilie je známá nejen v Itálii, ale i v Anglii, ve Skotsku, na Slovensku a myslím i v Česku. Prostě všude. Možná to souvisí s celibátem katolických kněží - nevím. Ale aslyšel jsem i o pedofilních jeptiškách.
    Ale to už jsme v odborné debatě a tady bych jenom papouškoval cizí názory - a to cenu nemá. Já znám osobně jen jednoho pedofila a ten se svou úchylkou problém nemá.
    Takže na závěr: Za co mohou pedofilové a definice pedofilie.
    Dobrou noc přeji.

    OdpovědětVymazat
  82. Dobrá, Kocoure. Potkanku jste nečetl, jak se svěřujete jinde. O loupání cibule a potkance jsem jednou napsala článek do Šamanova doupěte a byla pod ním velice pěkná, živá diskuze. Od té doby jste si ji už mohl dávno obstarat.
    Ale aby bylo Vaše čtení zaměřeno spíš k našemu tématu zde, doporučuju si přečíst materiály k procesu proti pedofilům a zneužívatelům dětí ve francouzském Outreau, který byl definován hanbou francouzské justice a jednala o něm dokonce zvláštní komise parlamentu.
    Proces bude po létech znovu otevřen, protože byly nalezeny nové materiály, které nejen usvědčují tehdejší obviněné ze lži, svědky z křivé přísahy a advokáty obhajoby ze zastrašování dětí při výpovědech, le hlavně dokazují kolabování celého justičního systému, včetně soudců. Tehdy obžalovaní byli vlivné osoby, nakonec jim byly uhrazeny i škody a omluvil se jim sám prezident Chirac.
    Přehledný výklad o procesu najdete jen na na francouzské a anglické Wikipedii. Sorry.
    Jinak řadu článků ve francouzském tisku, včetně zpovědi tehdejšího soudce a jednoho z advokátů , který o procesu, který byl hanbou fr. justice napsal knihu.
    http://affaire-outreau.tpe2009.over-blog.com/pages/Laffaire_dOutreau_resume-948325.html
    http://www.leparisien.fr/faits-divers/les-fils-de-myriam-badaoui-n-iront-pas-au-3e-proces-d-outreau-03-07-2013-2950379.php
    http://www.lepoint.fr/societe/les-difficiles-verites-d-outreau-30-07-2013-1709809_23.php
    Les difficiles vérités d'Outreau
    Le Point.fr - Publié le 30/07/2013 à 14:59
    À l'aube d'un troisième procès, un ouvrage va au-delà des rumeurs, des polémiques et des avis partisans pour offrir une analyse dépassionnée de l'affaire.
    A dnešní italský Il fatto quotidiano.

    OdpovědětVymazat
  83. Potkanku i Loupání cibule jsem si už objednal, INFORMACE.
    Zmanipulované soudní procesy s věrchuškou - to přece nijak nesouvisí s pedofilií. Ta trestná činnost mohla být přece úplně jiná - a na věci by se nezměnilo nic.
    Pořád se míjíme - Vy o pedofilním konání, já o pedofilním zaměření.

    Nelze přece preventivně trestat za myšlenky nebo touhy, to už konečně pochopte. Policie s tím problém i u "přípravy zločinu" - pokud neseženou vyšetřovatelé zcela konkrétní důkazy o chystaném zločinu, každý rozumný soudce je tím vyžene. A právem. Už dávno by přece museli zavřít tenhle blog. A nedělám si iluze, že ho nesledují - aspoň počítačem určitě. Při jejich možnostech znají identitu každého z nás. Ale nechávají nás na pokoji - zatím nejsme nebezpeční.

    P.S.: Viděla jste film "Minority report"?

    OdpovědětVymazat
  84. Já tu hovořím celou dobu o sexuálním zneužívání dětí, a to jak pedofily, tak homo nebo eterosexuály.
    Lékařská definice sexuální deviace na tom nic nemění. Jen nás odborníci upozorňují, že jen malé procento pedofilů koná násilné činy nebo zneužívá dětí.
    Přesto jsem ale toho mínění, že legalizace této minority, by natáhla ochranný deštník nad touto kriminální činností in toto.
    Budeme snad vytvářet minoritní skupiny lidí, kteří trpí na příklad kuřími oky na nohou? A uznávat jejich práva na státní příspěvek na lepší boty?
    Abych dohnala argumentaci do krajnosti?

    OdpovědětVymazat
  85. Vážený StK,
    jestli to nevíte, Minority report už funguje, a to v USA a GB. Jmenuje se PredPol -predictive policing. Píše to la Republica.
    Minority Report diventa realtà: un algoritmo prevede i reati "PredPol", abbreviazione di predictive policing
    http://www.repubblica.it/tecnologia/2013/01/07/news/algoritmo_prevede_reati-50032539/
    A teď Vás právě sledují, vidím to na monitoru.

    OdpovědětVymazat
  86. A pozitivní diskriminace, nyní tak oblíbená v EU a hlavně USA je CO?

    OdpovědětVymazat
  87. O tom projektu v LA jsem četl snad už loni, Info.
    Je to matematický model, který "předpovídá" vznik trestného činu v určité době a určité lokalitě - podle rozboru předchozích statistik. Ale nevím, jak se osvědčil v praxi. Pokud je aspoň tak dobrý jako projekty "Aladin" nebo "Medard" na předpovídání počasí, tak by stálo za to ho zavést i u nás. Ale zprávy o obrovských úspěších jsem zatím nečetl. Jen že funguje.

    Nicméně, když vím, že se na určité křižovatce stane havárka např. jednou týdně, mohu se docela s úspěchem vsadit v pátek, že do tří dnů tam nějaká havárka bude.
    Vím o čem mluvím, nad takovou křižovatkou jsem ještě před třemi lety bydlel. Už jsme se ani nedívali z okna, stačilo slyšet brzdy a ránu. Když bylo do tří minut slyšet sirénu sanitky, bylo to horší - obvykle motorkář podcenil prudkou zatáčku doleva a přes koleje tramvaje a vyválel se na asfaltu i se svým strojem za půl milionu.

    Jsem zlý: Nebylo mi ho nijak zvlášť líto.

    OdpovědětVymazat
  88. Požadavek repektování práv minorit jako nositelé kuřích ok, nebo trpící špatným zažíváním a říhajicí po obědě, anebo předčasně oplešivělí.

    A k tomu Velkému bratrovi, co za Vámi stále kroutí očima. Víte, kolik jste tu měli špehounů za socializmu? Kolik lidí bylo kontaktováno StB a nemohlo říct ne? Nebo kádrováků, co vedli pečlivé záznamy i o tom, co jste si vzal na prvního máje na sebe?

    OdpovědětVymazat
  89. To co uvádějí na vašem /italském/ webu totiž může být způsobeno jednoduše tím, že se tam policie zjevně objeví dřív, než nastane situace vhodná ke spáchání trestného činu. Jistě, těžko bude někdo znásilňovat, když hned u východu z diskotéky stojí pod lampou policajtské auto.
    Ale tuhle "prevenci" dělali zkušení policajti u nás už za první republiky. Bez počítačů a bez aut. Jak se říká - "znali své papenheimské". Ale protože jsme místní policajty zrušili a městem dnes projíždějí autohlídky podle rozpisu, který má hlavně ušetřit benzín, tak to přestalo fungovat a musíme znovu objevovat Ameriku.

    OdpovědětVymazat
  90. Ad 24. srpna 2013 12:04: Vím.

    OdpovědětVymazat
  91. Co se Vlekých Bratrů a udavačství týče, tak si nemyslím, že bychom byli nějakou zvlášť vyjímečně udavačskou komunitou, nějak výrazně více, nebo výrazně méně než haldy jiných zemí po planetě či okolí.

    Američané, podobně jako Rusové velice rádi a velmi "vlastenecky" donášejí ať už sami, nebo při poptání se nějakým státním orgánem, na své sousedy, kolegy v zaměstnání, atd, atp. Řekl bych, že jsou v tomhle dokonce výrazně ochotnější a vstřícnější, nežli našinci.

    Na Slovensku je to řekl bych o něco horší než zde, v Maďarsku a na Balkáně zase o dost lepší.

    V Německu to zase, podobně jako v Rusku a Spokojených Státech, to donašečství a pomlouvačství kvete, až to pěkné není. Týká se to skoro všech oblastí života, ať už jde o soužití na kolejích, nebo i třeba o krátkou návštěvu zahraničního řemeslníka v místě, kde pracuje. Představte si, jeden slovenský řemeslník, jel oficiálně pracovat do jednoho města v Německu. jeho známý a bývalý kolega pracoval ve vedlejším. proto byl požádán manželkou kolegy, že až pojede, aby mu vzal svetr a pár drobností a předal mu je. Zastavil se tedy i něj po cestě za tou svou prací a během ani ne 10 minut, kdy spolu pohovořili, přijela na udání nějakého pracovitého místního hajzlíka policejní hlídka zkontrolovat, zda tam někdo nepracuje načerno...

    Zkrátka a dobře, neřekl bych že jsme v tom fízlování či udávání nějak vyjímečně nadprůměrní, spíš naopak. Nejsme o nic moc lepší než okolí a ani o nic moc horší, v tomto ohledu. Co mi tady vadí je, že po listopadu 1989 nebyly policejní a justiční struktury důsledně zbaveny a očištěny od karierních bolševiků a agentů StB a neblahé důsledky toho všeho sebou táhneme dodnes, viz např. paradoxní rozhodnutí Vrchního soudu (sluší se to vůbec i nadále psát s velkým písmenem na začátku, poté co předvedli?), který de facto legalizuje trestnou činnost v případech, kdy je páchána na půdě sněmovny. Výborně, jen tak dál, tohle nás žene do náruče nějakého dalšího Hitlera zrychlenými tempy. To to ti hajzlíci nevědí a nevidí, nebo je jim to srdečně fuk, prostě jen hasí momentální průšvih, nějak, jakkoliv, a po nich potopa? Z toho jde opravdu hrůza.

    OdpovědětVymazat
  92. Co nám řeknete o událostech v Ostravě? Prý tam lítaly cihly, popelnice a sem tam nějaká čarodějnice.
    Nešel jste je náhodou fotit?
    Mezi námi děvčaty, jestli jste tu potkanku nekoupil, tak jste špatně neudělal.
    Rzhodně z toho "rafinovaného" vyprávěčského galimatyjáše nezmoudříte.
    Já toho fabulátora silně nemusím.

    OdpovědětVymazat
  93. Informace:

    1. Upozornil jsem na to, že pokud je homosexualita způsobována geny, které zvyšují celkovou reprodukční úspěšnost (velko)rodiny, v níž se ty geny vyskytují, tak bude něco podobného platit i pro pedofilii (a dovolil jsem si nadnést jednu z mnoha potenciálních možností, jak by něco takového mohlo fungovat).

    2. Dekriminalizace některých pedofilních aktivit by IMHO pomoci mohla, protože soušasný stav poněkud připomíná "efekt přiliš drahé uzenky" (v GB ještě na začátku 19. století byl za krádež uzenky rest smrti, takže bylo výhodnější současně i zabít řezníka, protože tím zloděj snížil riziko dopadení a pokud dopaden byl, visel stejně). Maximální tresty např. za to držení dětské pornografie se blíží trestům za reálné sexuální zneužití, a pokud k tomu přičtete i profesní a občanskou likvidaci pachatele, tak je rozdíl téměř zanedbatelný.

    3. Za další zádrhel považuji to, že nepanuje celková shoda o zákonném věku, ani o tom, co jsou a co nejsou sexuální aktivity, neexistuje ani jednoznačná definice toho dětského porna.
    Zákonný věk je v rozptylu od těch judeoislámských devíti až do hodnoty nad dvacet (pomíjím státy, které ho nemají definován vůbec).
    Byly snahy prohlašovat za sexuální aktivitu i kojení (ty skupiny vůbec nebyly placeny výrobci náhražek mateřského mléka :-) ), i např. běžné ošetřování opruzenin, vyrážek apod.
    Ta definice DP umožňuje prakticky totální zvůli na úrovni výkladu (co se soudci zdá, že je DP, tak je DP a jde se za to sedět). Sama jste tu několikrát uvedla příklady, co se stane, když se soudům takováto volnost výkladů ponechá (např soudy s Berlusconim).

    OdpovědětVymazat
  94. Pergille,
    v červenci r. 2007 v Lanzarote byla přijata výborem ministrů Rady Evropy Úmluva o ochraně dětí proti sexuálnímu vykořisťování a pohlavnímu zneužívání.
    Byla podepsána 41 státy a dosud ratifikována 10, mezi nimiž Itálie, která podle ní upravila svůj zákon z r. 1998. (Jsou to: Albania, Danimarca, Francia, Grecia, Italia, Malta, Olanda, San Marino, Serbia e Spagna). Konvence vstoupila formálně v platnost 1.7. 2010, když dosáhla 5 ratifikací.
    Text najdete tady, v češtině:

    Úmluva Rady Evropy o ochraně dětí proti sexuálnímu vykořisťování a pohlavnímu
    zneužívání
    http://www.coe.int/t/dghl/standardsetting/children/Source/LanzaroteConvention_cs%20rev.pdf
    Společná dohoda o tom, co považovat za trestný čin, tedy existuje. Záleží pak na soudcích, jak ji budou interpretovat.

    OdpovědětVymazat
  95. Informace píše: "Společná dohoda o tom, co považovat za trestný čin, tedy existuje. Záleží pak na soudcích, jak ji budou interpretovat."
    Dal jsem si tun práci a text si přečetl celý. Nejsem právník - ale jako laikovi mi připadá, že ta úmluva je vlastně o ničem. Nejen že nic nestanovuje přesně, vždy záleží na lokální (státní) interpretaci a ochotě nějaké ustanovení do svého právního řádu zařadit nebo nezařadit. Možnosti jsou tam přímo uvedeny. A na výkladu soudce. Takže A.S.Pergill měl vlastně pravdu. Zabýváme se nesmírně pdrobně záležitostmi, které by se měly řešit pomocí zdravého rozumu. Ale to bychom pak nepotřebovali tolik advokátů, že?
    Začínám být zastánce, životního směru, který bych nazval minimalismus. Vystačit si v životě s minimem věcí, služeb i informací.
    Často uvažuji, že bych dal dost peněz za to, kdyby mě někdo zbavil toho neustálého náporu všemožných reklam. A za odfiltrování blbců bych dal ještě daleko víc...

    OdpovědětVymazat
  96. To je rámcová dohoda, jejíž zásady a články mají být přijaty místními legislativními orgány a upraveny v souladu s již existujícími zákony.
    Samozřejmě, že to není podrobný a vyčerpávající seznam toho, co má být považováno závazně soudcem za zločinecké chování.
    V každém legislativním systému je ponechána soudci možnost výkladu důkazů, které předloží obžaloba a protiargumentů obhajoby.

    OdpovědětVymazat
  97. Jak to skončí?
    Takhle: Holandsko 2034 pod práporem homo-pedo-multi.
    http://www.wikipink.org/images/9/9e/Roy%2C_Roger_-_Deutschland_1934_-_da_%27%27Pariser_Tageblatt%27%27%2C_8.07.1934.gif

    OdpovědětVymazat
  98. Ještěě že tu máme matičku Rus.
    Tam po nedávném schválení zákona Dumou proti šíření propagandy homodexuality (schváleného jednohlasně), již zatkli a postavili před soud čtyři holandské aktivisty gay, kteří tam přijeli natáčet film o homosexualitě.
    Na stránkách webu mladí homofobové (prý neonáckové)lákají homosexuály ke schůzkám, a když ti tam přijdou, zmlátějí je polejou smradlavou tekutinou (močí a pod). A to na veřejnosti za přítomnosti chodců a dokonce i policie, která proti tomu nezakročuje.
    Uvdí to it. sussidiario net.
    Zároveň se ptá, jestli budou dávat v Holandsku pedofilům i příspěvky na děti. A také, jestli by nebylo vhodné založit nějakou společnost na ochranu starých pánů, zlákaných a svedených malými zlotřilými lolitkami.

    OdpovědětVymazat
  99. Přečetl jsem si Váš poslední komentář Informace a pochopil jsem: Vy principiálně nenávidíte starší pány. Ty Lolitky Vás nějak vzaly. Měl bych tady uvést prastarý příběh o baletní mistrové (ne mistryni!), která musela "otestovat v posteli" každého mladého kluka, který chtěl do baletu. Pro některé to musel být v´heroický výkon, protože mnoho z nich bylo gayů. Tehdy to bylo obvyklé - už není.
    Ale vykašlu se na to, dělat tady mužsko-ženský (odvěký) spor.

    OdpovědětVymazat
  100. StK:

    Už to, že se jedná o odvěký spor, by mělo být dobrým vodítkem k pochopení toho, že je-li ten spor vůbec nějak rozřešitelný a vyřešitelný, tak že to bude vyžadovat přinejmenším trpělivost všech zúčastněných, než se to rozřešení konečně nalezne :-) Já jsem ale přesvědčen, že bez zdravého rozumu, empatie, vzájemného pochopení, vstřícnosti a dobré vůle zúčastněných to prostě nepůjde, jen si budou vzájemně otloukat o hlavu tradiční, to v tom zaseknutém případě, nebo v tom o trochu lepším i nově nalezené argumenty. Nic pro mne, Já spory, zejména odvěké, neskutečně nerad.

    OdpovědětVymazat
  101. Byla bych ráda, StK,
    kdybyste vzal na vědomí, že cituju zprávu a komentáře z internetového listu.
    Ta poznámka o starých pánech a lolitkách je tam uvedena v mnohem ostřejším a posměšnějším tonu a s podrobnostmi a odkazem na román Nabokova.
    Byla to jen krátká informace o reakcích v Itálii na zprávu o Holandsku.
    Jinak proti starším pánům nic nemám. Když se starají o své.

    OdpovědětVymazat
  102. Název článku je La lolita predatrice e il porco (Chtivá lolitka a prasák).
    V článku se tvrdí, že takový člověk patří buď do nějakého ústavu nebo do vězení, protože společnost musí chránit slabé. A soudce, který ho zprostí viny, má být vyražen se soudnictví, protože tam nepatří.
    http://www.ilsussidiario.net/News/Cronaca/2013/8/9/IL-CASO-La-lolita-predatrice-e-il-vecchio-porco-questa-storia-riguarda-anche-noi/418525/

    OdpovědětVymazat
  103. Akademický život musí být procházka růžovým sadem, Info!
    Já neobhajuji staré prďolovité zvrhlíky (na to je znám moc dobře a znám jich dost) ale ani ty Lolitky - kurvičky nebo mladé gay - prostituty případně postarší dámy, které (často zrovna v Itálii a nejvíc na severu) shánějí mladé (a za peníze i chvíli ohnivé) gigoly, aby si kompenzovaly zvadlou mužnost svých manželů a někdy (třeba) i kolegů z práce.
    To jsou věci, které existují a budou existovat i když je budeme sebevíc odsuzovat nebo se pokrytecky tvářit, že nejsou. Prostě "je to tak". Jenom tím, že jsem prožil prakticky celý život v našem kulturním Ústavu jsem to měl všechno hned zblízka, z první ruky. A je mi trochu k smíchu, když se někdo ujme role mravokárce. Podívejte se na jeden snímek z demonstrace - ten, kde organizátorka ukazuje prstem na kněze. Ten právě čte do mikrofonu poselství biskupa Lobkowitze - dvoustránkový žvást, který má Cikánům naznačit, že církev (čti Bůh) miluje Romy takové, jací jsou. Pod ten obrázek můžete napsat fůru možných replik, třeba: "To je on! Ten mi zneuctil dceru!" nebo naopak "Toho chci!" případně "Lháři!" Můžete vymýšlet i další hypotetické texty a jen já vím, co doopravdy říkala.
    A ona. [;>))

    OdpovědětVymazat
  104. Monica Mondo - starší nehezká dáma? Nebo tak nesnesitelná, že s ní už nikdo nechce do postele? To nevím a nebudu to zkoumat.
    Jenom vím, že přesně takové "svaté" rozhořčení projevovala taky Eululálie Čubíková ve Zvonokosech. A to je veselohra.

    OdpovědětVymazat
  105. Monica Mondo
    http://www.nelcuoredeigiorni.tv2000.it/wp-content/uploads/2012/09/Monica-Mondo-115x85.jpg
    Snad se Vám obrázek zvětší. Ale i takhle na nějakou zakyslou starší dámu nevypadá.
    Pochopte to, tady se na to lidi dívají jinak než Vy.
    Na vysoké tedy žádné případy prostituce nezletilých nebyly, studenti a studentky tam přicházejí 18-19 letí. Ani o žádném pohlavním kupčení studentek a profesorů jsem se nedozvěděla. A to ne proto, že bych byla slepá a hluchá. Byly by mi to donesli kolegové nebo kolegyně nebo samy studentky. Italové jsou strašně drbavý národ. Nepoví jen to, co o ostatních nevědí.
    Jen o jednom mladém asistentovi se to proslýchalo, ale studentky byly plnoleté.
    Takže moje zkušenosti jsou značně odlišné a nejsem zvyklá se na podobné věci dívat jako na něco celkem normálního.
    Jo a v tom titulku bylo: starý prasák.

    OdpovědětVymazat
  106. http://www2.tv2000.it/s2ewtv2000/s2magazine/mediacenter_v3/vedimedia.jsp?title=%22Sar%E0+bella+la+vita%22%3A+come+uscire+dall%27anoressia+nel+racconto+di+Monica+Mondo&id_sito=1&stato=1&url_media=http%3A%2F%2Fpodcast.glauco.it%2Fclip%2Fsat2000%2F.%2Fasx%2FZ97cea8d879421.asx

    Video

    OdpovědětVymazat
  107. Nikomu neberu jeho názor, Info.
    Jistě že katolická Itálie se na věc dívá jinak i oficiálně, ale viděl jsem gigoly v Benátkách i Miláně a italské prostitutky leckde - a nejen ve filmu. Jsou ale věci, které nezměníte sebesilnějším odsouzením. Existují a jak říkávala moje babička i "moźesz po uszach skakal!" No a skákat po uších snad už v mém věku ani nezkouším.
    Ale zavírat oči před skutečností - to přece nemá žádný smysl. Buď je to naivita nebo pokus o vnitřní či vnější manipulaci. Tabu! Ideologie, k vůli jejíž existenci vlastně existuje i tenhle blog.
    Ale - neupírám Vám právo věřit, že Vaše nová vlast je lepší, než se jeví mi. [;>)

    "Homosexuála nic tak nepotěší, jako když o něm prohlásíte, že vypadá velmi mužně." (Gerald Durell)

    OdpovědětVymazat
  108. ..ale není o nic horší, než jiné (katolické) státy.
    Morálně a ani v míře pokrytectví se zas tak moc neliší třeba od Polska nebo i Česka. Jenom je dáván akcent na (trochu) jiné věci.

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)