Prohledat tento blog

čtvrtek 24. října 2013

David Černý vyjádřil svůj názor

David Černý vyjádřil názor svůj i mnohých dalších








  David Černý vyjádřil svůj názor na současného pána Pražského Hradu. Vyjádřil i názor na působení celé té bolševické smečky kolem něho. Vyjádřil to tak výstižně a stručně, jak to jenom šlo. Vyjádřil to nejenom za sebe, vyjádřil to i za mne a mnohé další, které už míra bolševické demagogie a ignorance nenechává v klidu.



   Sympatické je, že ačkoliv naše čacká veřejnoprávní média (agentury na ovlivňování veřejného mínění) spíš mlčí, nebo se vyjadřují neslaně a nemastně, tak zájem turistů, spíš zahraničních a ne těch z Ruska, je celkem značný.


   Připadne vám snad neadekvátní či sprosté takhle vyjadřovat svůj názor? Jenomže co jiného a jakým způsobem chcete odpovídat na do blba opakované nesmysly, porušující přírodní zákony, ke kterým ty ekonomické z větší části (mám na mysli především matematický aparát, vlastně pouhé kupecké počty) patří také? Jednoho už bolí huba od marného vysvětlování prostinkých věcí tupounům, kteří nejenom, že nechápou základní souvislosti, oni, což je ještě horší, je chápat odmítají a k tomu navrch, jsou na to ještě hrdí. Přitom znalost oněch základních principů patří někam do základní devítileté školy, na to netřeba ani maturitu, natož vysokou. No a tohle návštěvnictvo upatlaných náleven ze IV cenové, nám teď navolí své představitele do parlamentu, dle svých, velmi naivních představ.



   Zkrátka a dobře, tohle je jediná adekvátní odpověď tomuto druhu lidí, Zemanem počínaje, pokračujíc přes jeho smečku až po ty poslední lihové povaleče a nálevníky ze IV. cenové, co nic moc nechápou ani chápat nechtějí a ještě jsou na to hrdí a myslí si, že někdo kolem nich musí poskakovat a starat se o to, aby měli plnou sklenku pořád a nemuseli se o nic starat.



   Čeká nás jedno z nejtěžších období po listopadu 1989. A to je tak to jediné co se dá momentálně se značnou jistotou odhadnout. A čeká nás to dík naší hlouposti, protože si neumíme vybírat ty, co řídí naše veřejné finance a veřejný život. V těchto parlamentních volbách máme zdravě "našlápnuto" k tomu, že se dopustíme dalších, hodně "nákladných" omylů.





54 komentářů:

  1. Draku, bolševická demagogie a ignorance? Takový zkušený harcovník. Jako bys nevěděl, že to je nikterak výjimečná součást obecného. Univerzální v prostoru a čase. Všechny špatné lidské vlastnosti, jen toho času nějak pomalované. Obecný způsob myšlení, jen aktuálně napumpovaný nějakým obsahem. Nepodléhej stereotypům. Jo, v módě je právě tohle. Musíme se naučit lépe vést zákopovou válku a postavíme Maginotovu linii. Tak snadno vyhrajeme - včerejší válku. Bolševismus je pasé. Ale když není lepší nabídka, jako strašidlo pořád dobrý. ¨
    Největší nebezpečí je to, které nepozorujeme a nečekáme. Ty necítíš to pomalé utahování smyčky kolem hrdla svobody? Ne, to nejsou bolševici.

    OdpovědětVymazat
  2. No Ševče,
    je dobře, že se nedržíš tak striktně svého kopyta. (Vím ale já, jaké Ty máš vlastně kopyto?) V každém případě souhlasím. Musím souhlasit, i když velmi nerad.
    A mám pocit, že komunisté - i když mají volební preference velmi (ne)slušně vysoké
    -) jsou taky jen takovým klamným cílem.
    Takovou termitovou tabletou, která, vymrštěna z letadla dělá pro bolometry samonaváděcí rakety zdaleka největší "hot spot". A nebezpečné rakety se soustředí na tenhle hořící kousíček kovu, vybuchnou u něj a letadlo, velké a nebezpečné, nechají svobodně proletět. Inu, samonaváděcí protiletadlová raketka má svůj "mozek" velmi jednoduchý.
    Ale někteří kolem nás taky. Neuvažujme prvoplánově aspoň my.

    OdpovědětVymazat
  3. Faktem je, že ta lavina rudých, oranžových a dalších různě barevných tupounů, vypadala před nějakým časem tak nějak kompaktněji, jednolitěji, odhodlaněji a celkově hrozivěji. Přišla doba předvolebních gulášů, a je po jednotě! Padouši si vjeli do pačesů, dělí se totiž kůže medvěda, co ještě běhá po lese. Dobrou zprávou je, že si vjeli ošklivě do pačesů Šlouf se Zemanem, takže ta jeho pidistrana jednoho muže, možná ani neproleze do sněmovny, upřímně vzato, tím líp, není oč stát.

    O něco horší je, že Zeman štěpí Sobotkovi stranu pod zadnicí a že mu z ní zbývá k ruce tak 1/3, zbytek si urvali kryptobolševici v čele s Haškem, Škromachem a další. Rozdíl mezi nim a KSČ(M) se tím pádem dost stírá. Jejich hašteření jim také odhání hlasy. Tím líp, není oč stát. Přesto přese všechno ale zrovna tahle lavina rozhádaných tupounů ovládne poměrně značnou část sněmovny a nebude se štítit poměrně neskrývaně se skalními bolševiky spolupracovat.

    Dobrou zprávou je, že VK udělil Hlavám vzhůru polibek smrti, takže nečekám, že by Bobošíková a spol do sněmovny prolezli, tím lépe.

    Blbé a to docela dost je, že z krize ODS a TOP09 netěží jen rudá a oranžová smečky, ale poměrně dost z toho mají i ti, které bych pracovně, sám pro sebe, nazval průtrží populistů, a to jsou Babiš a Okamura. Jejich zisk bude značný a chování nevypočitatelné. Oblbovat ale umějí dokonale, slibem přeci ani neurazíš, ani nezarmoutíš že? A jde jim to dobře. Jak tak pozoruji prostinké bezelstné dušičky ve svém okolí, užijeme si jich asi víc, než jen dosyta.

    Kaši nám asi dochutí ještě Lidovci, ale ty už známe, takže tam aspoň víme, co čekat.

    Maglajz ve sněmovně zavládne pravděpodobně asi naprosto dokonalý a průchozí nebude skoro nic.

    Možná je to jen dobře. Já si myslím, že je na čase přejít k bolševické taktice, čím hůř, tím líp. Čím dříve se rozháží všechny prachy, tím dříve to celé nakonec nezadržitelně spadne na držku a bude se muset začít znovu, s čistým stolem. Do té doby bych celé to pinožení nazval jen prodlužováním agónie, to v případě, že se k veslu dostane dobrý hospodář, nebo jejím zkracováním, to když přijdou bolševici a populisté a začnou rozhazovat, jako ožralí námořníci.

    OdpovědětVymazat
  4. Začátek konce legrace. Mé kopyto je ocelové, kované, obráběné, černěné, leštěné s dvojnožkou. nemám nikomu, ani teploušům z Plzně, za zlé úsměšky nad mím pinožením. Smutné je ,že ani oni nevědí kudy kam, o intoších a multikultech ani nemluvě, alespoň taková je informace. Seberte poslední odvahu a volte, volte jak chcete, nebude to nic platné, ale VOLTE! Já vůl budu volit č. 2, slib svobody táhne. Když ani to nepomůže, tak jen to kopyto!!
    4p, přátelé?

    OdpovědětVymazat
  5. "Rozházet všechny prachy" by bylo uskutečnitelné pouze v případě, kdyby se nežilo na dluh; pak by skutečně po utracení poslední koruny došlo k dopadu na nulovou úroveň. Jenže tu má stát (nejen náš) už vysoko nad hlavou a pod námi (v paráfrázi na rčení "sky is the limit") "hell is the limit".

    OdpovědětVymazat
  6. To EK:
    Já jsem tristní situaci řešil metodou vylučovací. Vzal jsem jeden lístek, vzpomněl, jak se chovali dosud a co slibují a - a odhodil na zem. Zůstaly mi lístky č.2 a 3. Rozhodnu se až těsně před odchodem do volebny. Nemají sice šanci - ale když si to řeknou všichni, tak ji ani mít nebudou. Navíc jsou to volby stejně jen do jara. Ze stávajícího politického guláše totiž nikdo funkční vládu nesestaví. Ani nejnižší šlechtic na nejvyšším postu Kotlinky.
    Takže : Ať žijí předčasné volby 2014

    OdpovědětVymazat
  7. Dluhy jsou jen určitý odklad naprostého průšvihu a komplikace další následné existence po pádu na držku. Zatím si jen málokdo mohl účinně dovolit dluhy neplatit. Mohli si to dovolit zatím jenom ti velcí a jen za určitých podmínek, nám by to určitě neprošlo, na ná by se, na rozdíl například od USA, nebo od ruského medvěda, bez váhání vrhli a moc by tu toho nezbylo...

    OdpovědětVymazat
  8. Vládu, která by dostala důvěru parlamentu, sice nesestaví, ale jak je vidět, vláda si může vesele vládnout i bez důvěry. Jak je možné, že si včas nikdo nevšiml, že je v našem politickém systému něco takového možné, a hlasitě proti takové nehoráznosti neprotestoval? Inu, zřejmě to všem politikům tak vyhovuje, protože by to jednou mohlo umožnit vládnout právě jim.

    OdpovědětVymazat
  9. Politikům by mělo být odejmuto právo dělat dluhy. Toto právo by mělo být převedeno, stejně jako právo emise nových peněz, na národní banku nebo ji podobnou a za tím účelem zřízenou a politikům nepodřízenou instituci. Pak, jenom a pouze v rámci běžného rozpočtu, ať se třeba postaví na hlavu...

    Politická atmosféra by se pročistila, a to že fofrem, neboť bez práva vyrábět ve velkém dluhy, by to už nebylo takových 20-30 let tak zajímavé pro chmatáky všech druhů a barev. I po splacení těch, co už jsou, by to sice bylo lákavější, ale stejně ne tak, jako teď, kdy sekat dluhy je tak samozřejmé a jednoduché, jako dýchat okolní vzduch. Dokud ta politická populistická pakáž bude moci sekat dluhy, dotud se z problémů nedostaneme.

    OdpovědětVymazat
  10. Nemají-li politici, kteří mají aspoň půlprocentní podporu, šanci na poslanecká křesla, tak čí je to vina? Všech, kromě sympatizantů PoDeS!

    OdpovědětVymazat
  11. Jenže Draku
    - není dluh jako dluh. Jsou i dluhy umělé - třeba částky, vymáhané exekutory za nezaplacení nevelké pokuty za černou jízdu. Nebo za vnucené předražené hrnce.
    Tak si říkám, že to může být i u těch "státních" dluhů. Dlužníkem ne (zcela) svou vlastní vinou.

    OdpovědětVymazat
  12. StK:

    Dluhy v malém, za předražené hrnce, nebo za předražené vymáhání pokut, mají řešit poslanci legislativou a odvolatelní soudci v rámci toho, čemu se říká dobré mravy, uplatněných při rozeznávání skutkových podstat, uznávání důkazů a napařování trestů. Sebelepší zákon je v rukách padouchů úplně k ničemu, problém není v zákonech, ale v lidech, v lepším případě v blbosti, v horším v tom, že se vědomě chovají svinsky. Prostě u nás to, co to dobré mravy jsou, ví bohužel už jen málokdo a ještě méně lidí je uplatňuje v praxi, a ono to taky podle toho vypadá...

    Velké dluhy, ty státní, by prostě neměli politici smět dělat, tím by se toho vyřešilo hodně. U těch státních dluhů jich jen poměrně málo může být skutečně vnucených. Ona jenom není vůle s tím něco dělat, protože 4 leté volební období a možnost sekat dluhy prostě takto špatně nastavují politické prostředí jako takové, není to populární slibovat seškrtání kdečeho, na co ty prachy nejsou, na to tupouny, kterých je většina, nenalákáte.

    ZŽ:

    Ono je to tím, že jazyk ústavy počítá s inteligentními lidmi dobré vůle a ne se slovíčkařícími hajzly, kteří si jakýkoliv, byť i hodně úchylný, ale pořád ještě teoreticky možný výklad ústavy, vezmou za správný a kteří dobrou vůli zákonodárce, který nechtěl stanovovat na každou drobnost přesný postup či strohý termín, zneužijí až za doraz a jakoukoliv míru slušného. S takovými hajzly a prasaty jaké v této zemi máme, zákonodárce, který ústavu připravoval, prostě nepočítal, jinak by musela zákonitě být přísnější jak v omezení možných výkladů, tak i postupů a termínů. Bu'd se tedy zlepší politická kultura v zemi, nebo se bude muset napsat ústava, co počítá i s hajzly a prasaty v politice. Při té příležitosti by určitě neškodilo odstranit tu 5% hranici, nebo se zamyslet nad jinou změnou volebního systému. Třeba víc směrem k žabožroutům, tam je to celkem zajímavé a hlavně účelné.

    OdpovědětVymazat
  13. Schumacher monarchista24. října 2013 v 19:01:00 SELČ

    Já kdybych si mohl vybrat, volil bych Marii Theresii.

    OdpovědětVymazat
  14. Schumacherovi:

    Marie Theresie, byla velice sympatická dáma, která nechala zavést v zemi povinnou školní docházku a která rodiče, co nenechávali chodit děti do školy nechala zavírat do šatlavy, už tenkrát. Školní docházka je cosi, k čemuž některé skupiny obyvatelstva nedokážeme donutit dodnes. Jenže taková či aspoň podobná, v nabídce uchazečstva do sněmovny chybí. Viděno z určitého úhlu pohledu, se dá říci, že nejblíže k Marii Theresii, má Karel Schwarzenberg. Před nějakou dobou, když "modří" pionýři, no spíš tupouni, chtěli zase jednou přihrát část peněz určených na vědu a vzdělání svým kámošům a další část ušetřit, tak Karel Schwarzenberg prohlásil: "Dámy a pánové, na vzdělání a vědu musíme peníze najít, i kdybychom je měli seškrábat ze zdi.". Tímto citátem u mne významně "zabodoval".

    OdpovědětVymazat
  15. Problém není v zákonech... nýbrž v jejich APLIKOVÁNÍ. APLIKOVATELNOSTI!
    A ochotě je aplikovat.
    A vyspělosti justice, policie, poslanců...
    Mluvíme o tom, co už dávno v antice bylo známo a studováno - rozporu či napětí mezi l i t e r o u a d u c h e m zákona. A taky: k čemu geniální propracované zákony, ústava atp. - když národ či lid či obyvatelstvo řeší vše obcházením, výjimkami, uplácením, fintami v rámci rodiny, dědiny, skupiny, klanu... řešením všeho NĚJAK.

    OdpovědětVymazat
  16. Jakubovi S.:

    Ano, o tom už tu byle řeč nejednou, a i zde o pár příspěvků výš. Člověk dnešní doby u nás, se může skoro 100% spolehnout na to, že se ho ten druhý pokusí více, či méně úspěšně, "odrbat". Já to sám pro sebe nazývám krizí důvěry a nejsem si ani zdaleka jist tím, že máme vůbec byť i malou, ale přesto reálnou šanci, překonat tento neblahý stav dříve, než se společnost jako taková, v křečích rozpadne. Nebo si myslíte, že pořád ještě máme šanci tohle překonat? Pakliže vůbec ano, tak to nebude ani moc hezké a ani moc jednoduché, se k tomu vůbec dostat.

    OdpovědětVymazat
  17. M u s í m e ji mít. Proboha, musíme. To vám zoufale pět hodin před odchodem k volbám (VOLBĚ) smířeně a nedoufaje říká historik.

    OdpovědětVymazat
  18. Celá dnešní situace je hodně podobná té mravoučné historce, kde pasáček ovcí často volá "Vlk! Vlk!" - a vlk nikde, až jednou vlk přijde a na pasáčkovo volání se už nikdo neseběhne...

    Zdravím naše čacké žurnalisty!

    OdpovědětVymazat
  19. Jakubovi S.:

    O naději se říká, že umírá poslední, někdy, ve vyjímečných případech dokonce i hodně zmůže, ale nespoléhal bych se na to, nemusí to vyjít.

    StK:

    Ano, naši čačtí žurnalisté, by za to veleúspěšné a masivní šíření hysterie, idiocie a blbé nálady zasluhovali nakopat a už ani ne do zadnic, ale rovnou do těch blbých, dutých, nezodpovědných, prolhaných hlav. Třeba to jednou nějaký Stalin nebo Hitller udělá a zvedne mi tím aspoň na chvíli náladu, bohužel jen na chvíli, protože pak bude třeba okamžitě začít zdrhat, bude-li vůbec jak a hlavně kam.

    OdpovědětVymazat
  20. Jeho Veličenstvo, Křupan Hradní Veliký I. a Neopakovatelný, záměrně nepozval na Hrad na oslavy státního svátku 2 rektory. Pikantní je, že jedním z nich je Mikuláš Bek, rektor Masarykovy university v Brně. Hradní Mluvka to odmítá komentovat s odůvodněním, že se jedná o osobní rozhodnutí Křupana Hradního, Velikého I.

    Doufám, že se rektoři projeví moudře a statečně zároveň a po vyjasnění si, zda nejde o omyl, mu tam nepřijede ani jeden. Měli by to udělat i jiní hosté z veřejné sféry, ale rektoři určitě, jich se to týká bezprostředně. To jediné by ho snad účinně zchladilo, umravnilo a vrátilo do zajetých kolejí. Něčeho podobně rázného je zapotřebí jak nyní, tak i kdykoliv jindy, kdy Křupan zkusí dát tomu svému křupanství průchod a takto nestydatě zkoušet manipulovat s lidmi a institucemi. Stojím za rektory a doufám v jejich rozum, odvahu, zdravý úsudek a občanský postoj. Není-li tohoto "zboží" dost ani v akademické obci, tak žádnou naději do budoucna nemáme a můžeme to zabalit a rovnou to tu přenechat křupanům všeho druhu.

    OdpovědětVymazat
  21. draku, naši čačtí žurnalisté jsou součástí zdejší kultury. Je to žádáno, část lidu je na jejich výserech závislá. Ostatně, "Každá zpráva je dobrá, když je špatná"...

    OdpovědětVymazat
  22. Se smolou na pupku odřeného
    objímáním stromů u lesního palouku při zvraceni požitého alkoholu, přímo po hrbech ovčanú na hrad. Kdo z vás to má ?
    Spím či bdím, toť otázka.
    4p pánové.

    OdpovědětVymazat
  23. Schumacherovi:

    Součástí naší kultury bývali i lidé, jako Karel Čapek, Ferdinand Peroutka a další, ale od té doby jsme učinili už několik mohutných kroků vpřed, dál, hlouběji, s nadšením a hlavně neomylně, směrem do bezbřehé žumpy... Mnozí z toho hýkají až vyloženě chrochtají blahem. Ačkoliv ten pocit s nimi naprosto nesdílím, vezu se v tom s nimi, protože to rozhodli i za mě.

    OdpovědětVymazat
  24. UK:

    Kdyby to byl jen špatný sen, bylo by to docela fajn, ale bohužel, je to realita dnešních dní.

    OdpovědětVymazat
  25. Rektoři vysokých škol, by měli Křupanovi Hradnímu Velikému I. a Neopakovatelnému sdělit, že odpověď na ty jeho (ne)pozvánky k oslavám státního svátku již několik dní plave na Vltavě pod okny Hradu a kdyby si Křupan nemohl vybrat, tak je to ta, co má tvar lidské ruky s dlouhým vztyčeným prostředníkem a že mu na tu jeho oslavy houfně kašlou :-)

    OdpovědětVymazat
  26. draku, Karel Čapek zemřel uštván svým ještě "svobodným" a "nezbolševizovaným" národem. Ne bez příčiny je "Druhá republika" obcházena jako smrdutá žumpa. Jako by nebyla. Ne Protektorát, ne padesátá léta, ne normalizace, ale právě "Druhá republika" je nejtemnějším obdobím tohoto národa, které předznamenalo veškerý následující marast včetně dnešního.

    OdpovědětVymazat
  27. Schumacherovi:

    No, nezapomínejme, že významnou částí toho "svobodného" a "nezbolševizovaného" národa byli Němci, zfanatizovaní Hitlerem a ekonomicky i jinak mohutně podporovaní z Německa. Takže ano, bylo to období hodně smutné a hodně ošklivé a měli na něm velký podíl i rodilí Češi, ne že ne, ale nebyli jediní, kdo to všechno způsobil. Konec konců, oni ani ti bolševici tenkrát nelenili. Určitě je ale chybou se tomu vyhýbat a nemluvit o tom, mohli bychom na to nyní i v budoucnu ošklivě doplatit.

    Ono ani dnes, kdy Němci byli dávno odsunuti, ale nelze německý vliv na česká média, ekonomiku a politiku přehlédnout. Ať už se nám to líbí nebo ne, faktem je, že jsme s Německem spjatí významně ekonomicky a tím pádem i mediálně a politicky a i kdybychom se na hlavu postavili, nic s tím neuděláme, prostě to tak je a musíme se naučit s tím žít. Naučit žít tak, aby nás to zbytečně nedevastovalo, což se nám, kupříkladu s přihlédnutím k následkům solárního tunelu a mohutného zpochybňování dostavby Temelína, dost nedaří.

    OdpovědětVymazat
  28. Dobrá zpráva:

    Většina rektorů, snad až na 2 výjimky, na oslavy státního svátku ke Křupanovi na Hrad nepřijede. Že bychom přeci jenom měli nějakou šanci?

    OdpovědětVymazat
  29. Rektoři hurá! Doufám, že jich bude většina - všici snad ne... nebo že by dokonce? Ale jak bylo praveno v komentáři LN či mfDnes, pan zeman si akci plete se soukromým večírkem. A když beru v potaz ty neuvěřitelnosti s kouřením atd. ... není toho už za těch pár měsíců dost?!
    Tzv. druhá republika - zcela na sebevraždu (tehdy), co najednou vyplavalo na povrch ze všech žump. Každý dosud odstavený od lizu, slávy, moci, novin ucítil neopakovatelnou příležitost. A šel po ní.

    OdpovědětVymazat
  30. draku, ti Němci v naprosté většině zůstali v odtržených Sudetech. Tohle byli Češi. Kdo udával za Protektorátu? Češi. V naprosté většině ne ze strachu. Ti od Rakouska se odtrhnuvší, vlastenecky vychovaní Češi. Čest těm, kteří zůstali lidmi. Jako například Kamill Resler. Stačí vygůglit.
    Jak já v kontextu všeho včetně naší současnosti toho Alexandra Bacha chápu....

    OdpovědětVymazat
  31. Jakube, nemám z toho radost. je to projev zdejší tradiční malosti a nenoblesy na obou stranách. Ano, projev zdejší kultury, ach, tak vzdálené, kultuře britské, praktické s jejím "understatement".

    draku, kdybychom se na hlavu postavili, to bychom udělali. Jenže postavit se na hlavu a vytrvat, významná část populace nemá v nátuře. V genech. Tak je vyselektována. A když se někdo postaví hned je z uvnitř stáda velmi umravňován.

    OdpovědětVymazat
  32. Jakubovi S. a Schumacherovi:

    Nikdo soudný asi nebude mít radost z toho, že na Hradě je Křupan a po křupansku úřaduje, takže maje jaksi automaticky pozvat na oslavu svátku všechny rektory, bez výjimky, jenže náš Křupan pozve jen ty, co ho nechali předvolebně kampanit na jejich universitách a ty, co ho nenechali, tak ne. Nepozvat rektora 2. největší a nejvýznamnější university v zemi, Masarykovy, je opravdu dost mimo mísu. Ona ani ta ta Jihočeská není zcela bez významu, takže to Křupan opravdu nezvládl a vyloženě to přehnal.

    Rektoři jaksi tedy byli do této Křupanovy malosti zataženi proti své vůli. Já si myslím, že odpověď až na pár vlezdoprdelků (takoví se bohužel vždy najdou) zvládli víc než dobře a v rámci možností slušně a důstojně a nenechali se zatáhnout do nějakých mediálních trapností. Ztrapnil se křupan, když arogantně řekl, že to nebude komentovat. Zkrátka a dobře ano, je to projev naší zaprděnosti a malosti, ale je třeba rozlišovat kdo jí tady aktivně projevuje a zatěžuje jí veřejný prostor a kdo je do ní zatažen, pasivně, ale když už se to stane, tam na ní musí v rámci možností důstojně reagovat a vyrovnat se se vzniklou situací.

    Podle mého, Křupan ztrapnil nás všechny, sebe ale především a nejvíc ze všech. Rektoři to v rámci možností zvládli na výbornou. Je to dobrá zpráva, doufejme, že to bude inspirovat i jejich studenty a poslouží jim to dobrým příkladem. Zkrátka a dobře, brát to jakožto projev pokleslých mravů na obou stranách, je podle mého zcestné, protože to příliš zjednodušuje pohled na tu věc.

    Schumacherovi:

    Dovedu se postavit na hlavu a vytrvat v tom, když to považuji za účelné a žádoucí zároveň. Dovedu při tom ignorovat i umravňující okolí, cizí názory mi nedělají vrásky, zejména ne vlezdoprdelnické. Problém je v tom, že takhle prapodivně stavěných lidí, najdete v lepším případě tak asi jednoho z cca 500, což je zoufale málo. Když se takový člověk rozhlédne po svém okolí, nemá jediný racionální důvod stavět se na hlavu a setrvávat v té poloze, nemá proč, kvůli komu a kvůli čemu? To bláto kolem za to v drtivé většině vůbec nestojí.

    OdpovědětVymazat
  33. draku, i tady lze nalézt "deset spravedlivých".

    OdpovědětVymazat
  34. Přátelé, vyčkejme na pondělní večer, jak se Mlhošovi jeho soukromý večírek vydaří. Má vzácný dar jedním vrzem na*rat co nejvíce lidí.

    OdpovědětVymazat
  35. Schumacherovi:


    Těch 10 bychom snad dohromady dát mohli :-)

    OdpovědětVymazat
  36. Ano. Vzácné nadání. V kombinaci s nespornou inteligencí, vzděláním, rozhledem neuvěřitelné. Asi už definitivní neschopnost zpětné vazby a možná teď či brzy počínající senilita. Není to radostný pohled.

    OdpovědětVymazat
  37. Tož též jsem to vhodil Svobodným a žena rovněž a sousedka herečka taky.
    Počítal jsem, že neprolezou - ale aspoň dostanou trochu peněz. Druhá volba byli Piráti - stejný případ. Myšlenky zajímavé, směřování dobré - ale naděje na úspěch nepatrná pro obrovskou naivitu. Ale na druhé straně - kdyby nebyli naivní, asi by jejich úmysly nebyly tak čisté a čitelné.
    Dost jsem se vylekal - dva mí bývalí podřízení volili Babiše. Tož - o životě jsem je toho, jak vidím, moc nenaučil.

    Pak jsem rozmisťoval v Ústavu různé varianty Škrtiče (balet B. Martinů) na různé paměťové karty, aby se mohlo začít zkoušet. No a poté oběd - a zjištění, že mi doma odešel datový disk. Podařilo se mi téměř vše až na dva kousky zkopírovat do úložiště (5 hodin!) a teď budu muset aparát rozebrat a vadný HDD aspoň vyhodit ven - pořád si něco tam dole něco mele (asi kafe) a občas shodí celý stroj do modra a tak se nedá pracovat.
    Před týdnem, odešel ženě laptop, včera jsem ji donesl nový z obchodu a budu muset instalovat systém atd.(> dalo dost práce sehnat holé železo) a už tu je další investice. (Draku, jakou značku HDD SATA 3,5" mám koupit při potřebné kapacitě cca 1TB? Ale aby vydržel déle než 2,5 roku? Má smysl se řídit podle údaje 24/7?)
    Už mám těch výměn a zálohování dat fakt dost - i když mám zatím (ŤUK, ŤUK, ŤUK!) štěstí a o nic podstatného* jsem nepřišel, dokonce ani o včerejší 10-ti hodinovou práci. Jen chrochtání divokého prasete je nevratně poškozené. Ale mám nahraná jiná prasata.
    ===
    Takže nastalo předpovězené - povolební guláš, ze kterého vzejdou tak nanejvýš předčasné volby 2014. A zatím se podíváme se zájmem na to, jak se nám vybarví Slovák a Japonec. Pro ODS je to poslední šance na pokus o likvidaci blech v kožichu - kmotrů. Pokud se to nepovede, propadne se ODS pod hladinu 5% a bude konec. Nadále už jenom Ozubená Pleš nebo Pohrobek s rudou hvězdou na čele.

    No nic, vypínám a rozebírám...

    OdpovědětVymazat
  38. Jakubovi S.:

    Hradní pán je šílený a obávám se, že největším problémem budou určité nepřehlédnutelné vady charakteru a spolu s nimi značná závislost na obveselujících tekutinách a tabákovém dýmu. Pak jsou ta inteligence, přehled, rozhled a vzdělání dost k ničemu, bohužel. No nic, tohle spraví buď uplynutí volebního období, nebo zubatá.

    StK:

    S disky soucítím, když odejdou, je to přinejmenším otrava, v horším případě průšvih.

    Spoléhat se jenom na jeden disk, zejména jde-li o důležitá data, je neradno. Já to řeším RAIDem1 (dva disky zrcadlené vzájemně na sebe a počínaje W7 to myslím jde nastavit softwarově i ve Woknech, někdy je to podporováno přímo BIOSem mateřských desek nebo řadičů), s disky od WD, ale těmi drahými, těžkými, RAID edition, co skoro už nejdou sehnat. teď, jak na to tak koukám, začínal bych u řady Black, pak asi pokračoval přes Red ke Greenu. Blue zatím nevím kam zařadit. Do pracovní stanice bych nacpal dva disky zrcadlené na RAID1. Jinak také existují malé plechovky od Netgearu, kam se strčí dva disky od WD Red a k těm se dodává i jakýsi hezký, automaticky zálohující software i pro Wokna. Zkušenosti s ním ale nemám protože využívám ten pro Linuxy a Macy a ty jsou jiné. Nicméně ten RAID1 je přiměřeně spolehlivý a dostatečný a ten Netgerar je pro jistotu, někdy dovedou odejít i 2 disky skoro současně, s rozdílem ani ne 5 hodin, takže v Netgearu mám jeden černý a jeden zelený, například, a možná není od věci udělat i kombinaci na stanici. To je tak v kostce a narychlo zhruba vše. Není od věci zajistit diskům dobré chlazení, nebo jim tam strčit větrák, přehřívané odcházejí na fyzické vady povrchu. Prach pro ně také není to pravé ořechové. Jinak WD má v Čechách několik certifikovaných laborek, kde dovede zachránit i hodně zoufalé stavy za cca 10 kKč, což občas proti statisícovým ztrátám vlastně nic není. Už toho bylo několikrát využito.

    Bude-li třeba klidně se dál ptejte.

    Držím palce a přeji zdárné překonání.

    OdpovědětVymazat
  39. Toš přátelé,
    když se na výsledek voleb podívám bez emocí, nedopadlo to zas tak úplně blbě:
    socdem + komanči nedají většinu v parlamentu
    squadra nejnižšího šlechtice mimo parlament (a nechybělo moc, a byla i bez příspěvku - joj, to by teprve byla paráda)
    bobo jak by smet

    Takže vlastně Křupan dostal první facku. Sice se tváří že ne, ale myslím, že jisté množství C2H5OH bylo pro úpravu režimu potřebné.
    Vypadá to, že naplánování voleb na prodloužený víkend nebyl nejlepší tah bývalého soudruha prognostika. Zřejmě stále platí, že starého psa novým kouskům nenaučíš.

    Ale sranda to všechno ještě bude, hlavně zjištění, jak pevné jsou zásady "nových hráčů", zdá se že dnes je už keccos jinak, než včera.

    OdpovědětVymazat
  40. Škoda, že sem nějak přestala psát Informace. Asi ji to přestalo zajímat. Ale mohlo by - hodně komentátorů přirovnává Andyho Babiše k Berlusconimu. Nevím o nikom, kdo by k tomu mohl mít zasvěcenější komentář než je Silviova Zastánkyně Informace.

    OdpovědětVymazat
  41. rozhořčená informace27. října 2013 v 23:29:00 SEČ

    Vážený pane Kocourku Mourku,
    Informace vám včera napsala komentář, sice krátký, ale pádný.
    Neuveřejnili jste jí ho, zřejmě proto, že v něm bylo jadrné české slovo PRDEL.
    Co dál psát takovým škrobákům naškrobeným?

    OdpovědětVymazat
  42. Kapitánu Nemovi:

    Křupan ty facky schytává poměrně průběžně, jenže s jeho hroší kůží si z nich prd dělá. Na druhou stranu, ten výbuch SPOZ během voleb byl úžasnou satisfakcí. Bohouškových něco málo přes 20% další. Nicméně, Křupan facky i rozdává, rukou Haška a jeho spojenců rozbíjí KS(ČSSD) a zkouší jí ovládnout. Když si to Bohoušek se Zaostálkem nechají líbit, budou mít brzy po žížalkách. Ne, že bych byl jejich fanda, ale to, co stojí proti nim je o 2-3 řády horší a hlavně mnohem zákeřnější a podlejší, nežli oni 2, takže s Haškem by měli hodně rychle a hodně odstrašujícím způsobem zatočit, jinak to pro ně a potažmo i pro partaj nedopadne příliš dobře. jeto doslova, kdo z koho a ti dva a někteří další, už nemají ani moc možností, ani moc času a hlavně nic moc na výběr...

    Tohle je asi další předzvěst předčasných voleb v přibližně řádném termínu.

    OdpovědětVymazat
  43. On ten slepenec ANO + (KS)ČSSD + KDUČSL, jakkoliv je antagonistický a nesourodý, tak je vlastně vzhledem k předem deklarovaným zprávám, kdo s kým v žádném případě spolupracovat nebude, vlastně jediný teoreticky možný. Ať už půjde o koalici, nebo menšinovou vládu, jenomže ono se to začíná rozpadat na kusy dřív, než se to vůbec stihlo spatlat. Úsměvy na straně oposice docela chápu, oni vědí své. Poměrně nečekané je, že roli skandálních rozhádaných a nevypočitatelných Zelených, nebo VeVerek, teĎ kupodivu přebírají hoši z (KS)ČSSD, pod taktovkou Mlhoše Zemana. Čímž tedy mimochodem projevují, že jsou mnohem hloupější, než jsem kdy čekal, nebo se je vůbec odvážil podezírat.

    OdpovědětVymazat
  44. To Drak: Ano, pokud Bohoušek Sobotkoj s pomocí Dienstbiera ml., Zaostálka, Starce atd. s pučistickou klikou podporovanou hradním pánem rychle nezamete, tak je to konec ČSSD. Ta po ovládnutí Haškem a spol. (a s Mlhošem za zády) dojde v příštích volbách tam, kam teď (s Mlhošem za zády) došla SPOZ. To Informace: Že by Kocour cenzuroval Váš příspěvek jenom kvůlivá tomu, že je v něj jedno ostřejší slovo (jestli se dobře pamatuji, druhdy jste tady použila slova ještě ostřejší), tomu se mi nechce věřit. Vidím v tom spíše nějaký technický problém - buhví jestli ten Váš příspěvek vůbec ke Kocourovi dorazil. Ale k tomu se spíše ozve on. To všichni: Jsem zvědav, jak to nakonec dopadne s večerním soukromým večírkem hradního pána. Po rektorech a primátorech se ozval hudebník Mišík. Přidají se další?
    P.S. Moc mě potěšil volební výsledek obskurního sdružení Hlavu vzhůru (s bývalým hradním pánem za zády)!

    OdpovědětVymazat
  45. Ano Vláďa Mišík nezklamal, obrovský dík mu za to. Křupan by takových morálních facek zasluhoval schytávat víc. On sice takřka není schopen zpětné vazby, ale na druhou stranu, aspoň ho to štve, když ho to štve, neuvažuje normálně a dělá pak chyby, mnohdy dost školácké. Tím ale zahrabává sebe spolu se svými sympatisanty rychleji a účinněji, nežli by to zvládali jejich protivníci. navíc je to příznak toho, že to s námi není až tak úplně zlé, jak jsem se původně domníval. Nějaká naděje, tu pořád ještě ve hře je, byť nevelká.

    OdpovědětVymazat
  46. Kocoure,
    pole mě, má-li být ČSSD pod Haškem, Bohouškem, Zaorálkem, Škromachem anebo jako převodová páka Zavadila, tak žádná škoda jí, to ať ji raději Zeman pomele na drobno a rozfouká do větru, z téhle sebranky není co vybrat. Ta je prolezlá kmotrama jak stará houba červotočem úplně stejně jak ODS.
    Je otázka, jestli by s Dientsbierem přišel svěží vítr, anebo jestli to musí být někdo úplně nový.
    Podobně tak v ODS, přinesl by svěží vítr Pospíšil, anebo by bylo potřeba pro očistu nějaký čas mimo parlament a najít nového vůdce?

    Podobnost Babiše s Berlusconim, jak to aktivně nesleduji, je minimálně vnějškově formální:
    - podnikatel
    - vlastník medií

    Draku,
    doporučoval bych KDUČSL, aby do tohodle spolku nelezla, ale vyjádřila mu jen podmínečnou podporu, protoze stačí 4 hlasy a bude tam jen za užitečného blba (a ty 4 hlasy proti KDUČSL se najdou skoro vždy).

    OdpovědětVymazat
  47. ad facky hradnímu pánovi:
    Myslím, že ty poslední pěkně mlaskly.

    Pedro ad ČSSD: kéž by

    OdpovědětVymazat
  48. Pedro a Kocoure,
    nejsem ve stavu komentovat cokoliv. Musela bych užít jen výrazy, co žádný slovník neuvádí. A to jak o české, tak italsaké a vůbec evropské situaci.
    Co mají ti politikové a novináři vůbec v lebeční dutině? N*S*Á*O?
    To je snad nějaká epidemie!

    OdpovědětVymazat
  49. Víte, milí Útulníci,
    když je na dvorku situace (jemně řečeno) nejasná, Kocouři si vylezou do bezpečné výšky na sloupek a pokoušejí se v té drmě-vrmě vyznat. To chce ovšem čas. Ale vyznat se nakonec budou muset, protože na tom rozbouřeném dvorečku je bohužel i sladké mlíčko a tučné myši. A na dvorku sousedů to není o moc lepší, spíš stejné*. Sněhák přiblblý/Snowden/ to pořádně promíchal mezi EU a USA - ale prachy jsou prachy a celý humbuk zase časem utichne. Jenom čačtí "journalisté" budou mít spoustu materiálu na nová "objevná odhalení".
    Dobře radím - vylezte si na sloupek.

    */ Není to tak dávno, kdy odstavili Silvia B., kdy zmizel v propadlišti dějin uřvaný Grillo atd. Kdo sb´vrhne panovníka, musí mít v rukávu dalšího. Jinak vznikne na dvorku či v Kotlince nebo i v Botě ta "drma-vrma. Kladné je na všem to, že bolavý zub zvaný EU se začíná povážlivě viklat. To plomba nespraví. Ani zlatá. Vypadá to na definitivní umrtvení nebo přímo na extrakci.
    [;>))

    OdpovědětVymazat
  50. zdecimovaná informace28. října 2013 v 12:19:00 SEČ

    Právě že jsem si na takový sloupek vylezla a z té podívané se mi udělalo zle. Psala jsem o tom Jakubovi, když mě sháněl, co je se mnou. A jemu se z toho, co jsem o svém pozorování napsala, taky udělalo zle, takže se už dva dny neozývá.
    Silvia, vážený StK, neodstavili. Právě v těchto dnech rozpustil Stranu svobod (PdL) a přejmenoval ji na Forza Italia. A z té vyhodil nynější ministry, co teď za ním lezou s prosíkem.
    Je to úplná vichřice, hádají se mezi sebou politikové a soudci, Berlusca hrozí, že položí vládu.
    Je to nepřehledný a nekontrolovatelný bordel.
    Z debat je mi už zle, pravidelně při nich usínám. nesnesitelné žvásty. Ze všech stran.
    Kromě toho jsem se pokusila sebrat trochu materiálu o imigraci. Ještě horší. Prakticky EU vykrmuje ty kriminální bandy, co sem za horentní částky posílají imigranty na polorozpadlých kocábkách. A cpe do chřtánu zemím aarabského jara stovky miliard euro na "rozvoj" a ty si pak mezi sebou rozdělí místní "honorace". A rozvoj? V PRDELI, drahý Watsone! Jenom imigranti.
    Vám by z toho nebylo zle? A to není ani zdaleka všechno.

    OdpovědětVymazat
  51. Jo, a Grillo řve dál. Jen se k němu přidali zas další, tentokrát pro změnu z levicové Pd. Taky to nemají lehké, hoši.

    OdpovědětVymazat
  52. Grillo že skončil v propadlišti dějin? Dnes se vypravil do senátu a v čele svých senátorů požadoval, aby bylo proti prezidentu republiky Napolitanovi zahájeno řízení impeachmentu, protože zasahuje do oblastí politiky, které nespadají do jeho kompetence,
    Nepotřebovali byste, aby vám ho z Itálie na nějaký čas půjčili?
    A taky ukazovali v TV Merkelovou, jak si vytahuje holuby z nosu a čistí si prst o sako jednoho z ministrů.

    OdpovědětVymazat
  53. Pučte nám ho! Ať je eště větší sranda!
    Teda směch skvoz sljozy, no... no co už jednomu zbývá. Máme jít podpálit Hrad? Proč by měl shořet kvůli jednomu efemérnímu tvorovi, co je zrovna dočasně v něm?

    OdpovědětVymazat
  54. Jakubovi S. a informaci:

    Jak tak sleduji ten povolební vývoj, dirigovaný Křupanem Hradním a prováděný v reálu šašky Haškem, Škromachem a Tejcem, tak za chvíli to nebude zapotřebí, protože náš slavný cirkus skončí dalšími předčasnými volbami a tentokrát to možná lidi z naštvání a zoufalství naházejí tak, že budeme mít grilovacího Pepka vlastního a dost možná i "hustějšího" nežli je ten italský originál. já myslím, že půjčovat opravdu netřeba, vystačíme si jako obvykle sami.

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)