Prohledat tento blog

pátek 25. října 2013

Podotek Starého Kocoura, už nejen obrazový



Boj o židle pokračuje. Parlament je "jasný", teď půjde o vládu. 

Tak co říkáte výsledkům, Útulníci?

- Prý nastala degradace demokracie. Myslím si tajně, že demokracie je už nějaký ten pátek degradací smysluplné vlády



- Spojení idejí stran ANO a ČSSD bude takové, že Andy B. prosadí nezvyšování daní, Michael Hašek (symptomatické jméno) snížení DPH a poplatků ve zdravotnictví takže se (jediné řešení !) prudce zvedne státní dluh. Zaplatí to naši pravnuci, děti ani vnuci to nestihnou.

- V ČSSD nastává boj o koryta, Sobotkovi hlava už dlouho na krku držet nebude. Ostatně v ČSSD je to zvykem. Velký Standa Koloťuk a Sexymozek Paroubek už přece založili slušnou tradici pro (sebe)obětování. 

- Lidovci, jak pravil mladý sympatický a žlutý předseda "chtějí být v každém případě u toho" - ale to se taky dalo čekat. Už se chystají na mnohokrát vyzkoušenou roli Jazýčku na vahách.

- Nejvýše postavený nejnižší šlechtic čeká, kolik rektorů VŠ prokáže, že má koule a nepřijde na slávu. Zatím je poměr 8:20 nebo naopak. Uvidíme zítra odpoledne. Taky bude zajímavé zjištění, kdo všechno obdrží metály. Prý se bude vyznamenávat daleko víc, než bylo zvykem. Není to pravda, za "starých dobrých časů" si matně pamatuji tu smršť státních cen a vyznamenání. Takže se ty cena vyznamenání devalvuje. Ostatně Nobelova cena "Za mír" už tu devalvaci má za sebou. Arafat, Obama...


- Snowden, z CIA zběhlý elektronický špion si podepisuje stále lépe rozsudek smrti. Naivní a hloupý člověk. Podařilo se mu rozeštvat leckteré státníky z EU a Baraka O.z USA. Budou požadovat skončení sledování. A jsou demonstrace v USA. Naivita demonstrujících je obrovská - žádají okamžité skončení sledování. Ale až zase udeří citelně Al Káida (a to není otázka zda, můžeme se jen ptát kdy) budou zase chodit po ulicích Washingtonu s plakátky a řvát, cože dělaly výzvědné služby. Totéž se bude ptát Andělka Merkel a jí podobní, dnes uražení a rozhořčení Panevropší politici. 
Tedy - ne že by se mi oko Velkého bratra nějak líbilo. Ale prostě tu je, je to odedávna souboj mezi utajováním a odhalováním utajovaného - a ten tu byl už za dob starého Říma a asi už i dříve.



- Heslo dne v USA je prý "YES, WE SCAN!" Není to moc líbivé heslo, ale proti tomu původnímu aspoň dává smysl.

- ODS čušá a líže si rány. A kmotři se rozhodují, zda se uchýlí do ilegality nebo přejdou k Andymu Babišovi. Případně ke "spisovateli" Haškovi. Ale tuhle partu má už obsazenou jiná garniryrqa kmotříklů. Takže nastalo bezčasí.

- Mladý Marek B. je opět v parlamentu. Uspořádal si volebně kroužkovací minikampaň za 200 000.- Kč a  - a dostal tak (tak-tak) svou oblíbenou židli v parlamentu. Vzhledem k platu poslance a náhradám bude mít tu částku zpátky do čtvrt roku. Tedy do doby, než nový parlament opět spáchá harakiri v zoufalství z toho, že První občan nedbá tradic a nespoután Ústavou nebo dokonce elementární slušností bude manipulovat v rámci svých nejasných pravomocí s vládou ČR dle své velké libosti.

- Napoleonek Vítek B. se do parlamentu nedostal. Hořce si postěžoval, že už nemůže vést boj proti dinosaurům v prvních řadách protikorupční armády. Vidíte to, a to v studní síni plakal, když si plně uvědomil plný dopad kauzy zrádné blondýny Kočí Kristýny. Inu "některé věci si za prachy nekoupíš", jak s pochopením zpívá Ríša Müller.  Někdy si holt lidé zapamatují...  

- A ukazuje se, že koule mají i takoví, od kterých by to jeden nečekal. Bravíí Mišík!

Tady budu dopisovat nesouvislé věty, tak, jak mi budou přicházet nesouvislé myšlenky. Pokud vůvbec budou nějaké přicházet.    

139 komentářů:

  1. No, židle celekem pěkný, což o to, fotka ještě hezčí, ale co s tím?

    OdpovědětVymazat
  2. Inu - nic.
    Nabídka volných židlí.
    Bez voleb.

    OdpovědětVymazat
  3. Napsal jsem své zásadní (byť pocitové) stanovisko k Pergillovi. Vůbec si, jak víme, zaslouží velice nezůstat nepovšimnut.
    Truman Capote: Než začneme kroutit hlavou, je dobré se přesvědčit, že nějakou máme.

    OdpovědětVymazat
  4. StK:

    No jo, ale proto jsou taky volné, že z nich neplynou žádné miliardové, nebo aspoň milionové, dokonce ani tisícové veletoky a dokud se to nezmění, tak volné i zůstanou :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Přesně tak, Draku.
    Když si uvědomím, že na 200 židlí v parlamentu je cca 5 900 zájemců o sezení na ni, znamená to, že na každou židli je cca 30 zadnic.
    Nevím poč, ale děsí mě to. Když jsem nabízel židle za mixpultem, taky bývávalo na jednu kolem dvaceti, třiceti. Jenže já se adeptů vlezle doptával, zkoušel jsem je. A několikrát se stalo, že jsem musel rozeslat dopisy s poděkováním za účast a vypsat "nové volby" - tedy konkurs. I tak jsem se asi třikrát spletl.
    Kdyby bylo cosi takového i ve volbách do Parlamentu,situace v republice by vypadala poněkud veseleji, co říkáte? Byla by to republika, (slyším tam pořád to res publica - věc, záležitost veřejná) a ne zaprděná kotlinka, plná ovčanů, se stále samolibým, sebestředným a občas i přiožralým bačou.

    Já už raději končím a jdu to tam "vhodit". A hned po volbě budu pracovat na "Škrtiči". Příznačné.

    OdpovědětVymazat
  6. Jakube, také s Pergillem většinou souhlasím. Má dar vystihnout, že král je nahý, neokecává a nebere si servítky bez ohledu na to, že se jeho názory někomu nelíbí. Jen nejsem tak militaristicky tvrdý abych volal po vyhlazení milionů lidí proto, že mají protivné režimy, náboženství a vůdce. Potěšilo by mě, kdyby se ozval, že to ve stavu nasranosti, chápu, že důvodné, užívá jako nadsázku.

    OdpovědětVymazat
  7. Aha. Asp to tam umístí až v pondělí odpoledne.
    Šlo o nastínění rozdílů mezi účastníkem referenda ve švýcarském kantonu a u nás, resp. v postcom prostoru ("východní Evropa" - z toho rostu, pitomci povýšení západní). Proč tentýž systém může bez vnímání, komu je dán k použití, být jednou ideální, jindy/jindy bleskovou cestou do pekel. Za nadšeného vytí ulice. Pardon, lidu. Vlastně to už se taky nenosí. No tak občanů...

    OdpovědětVymazat
  8. Malý exkurz, prosím:
    Res = věc, prostě předmět. A zakonitě brzy se to rozšíří na "záležitost". A Plautus má: Hoc, quod res est - "to, co jest věcí, podstatou věci" - zde to znamená p r a v d u . Lucretius užívá s u m m a r e r u m - souhrn věcí = svět = kosmos, víme? Lucretius: rerum natura = "povaha věcí" = podstata světa. A "moc", "majetek" - a odtud krok - no? Ale čerta, ještě strpení: res Romanae (opěvuje Vergilius) = římská (světová) moc. No a teď můžete zajásat: res publica - republika!!
    Ale samozřejmě n i k o l i v ! Přijďte na příští termín, kolego.
    To je za antiky STÁTNÍ MOC, STÁT (obecně) a dokonce (dyť logicky) - POLITIKA!
    Význam r e p u b l i k a je vysoce novodobý. A vidíme - aspoň kdo se náležitě učí, ŽE, pánové - vlastně nepřesný; Římana by nenapadlo použít r e s v názvu státního útvaru.
    Ach ach, pánové. Co tak život praktický - ?

    OdpovědětVymazat
  9. Trochu jsem se v tom vysvětlování ztratil, Jakube. Je to na mě složité. Tak nějak lidově, dělnicky, by to nešlo?
    Asi fakt přijdu na další termín... [;>)

    OdpovědětVymazat
  10. Jaj. Tak nějak po dělnicku, jak by to řekl Kléma... No to si musím promyslet. Musím konečně na chvíli někam na kafe a něco.
    Na Klému nemám, to musí být jasné předem... Prostota, p o n a š e m - to je mnohem větší fuška -
    Vono, vědí, v Tarnopoli jednou pravil rabín k Šlojmemu, co se ale neustále stavěl skromným, skromňoučkým: Šlojme! Už toho mám dost. Hned se přestaneš dělat tak maličkým! Vždyť NEJSI tak velký!!
    Šabat šalom.

    OdpovědětVymazat
  11. Žádné překvapení. Nakonec dal hlas Svobodným, třebaže jim nepomohl. Podle testu bych měl volit středopravě, podle reálného zájmu levě, protože jsem psychopat, který ví, že obcné dobro nemusí být v souladu s jeho aktuálním zájmem, volil pravici, třebaže Machem před tím varován. Kdyby SSO těsně přelezla, byl bych spokojenější. Ale jako realista nejsem nespokojený. Propad ODS je logický, ČSSD na to jak je nemožná, má ještě dost. Babiš zaskočen úspěchem.
    Výsledek, včetně úspěchu Babišova ANO celkově hodnotím jako projev zásadní nespokojenosti s dosavadní tak zvanou pravicí.

    OdpovědětVymazat
  12. TAK KDO Z NICH DOSTAL NEJVÍC NA PRDEL????

    OdpovědětVymazat
  13. Schumacherovi:

    To Vás šlechtí a jim to třeba aspoň pomůže k nějakým penízkům za výsledky. U nás v rodině to asi bylo 50% na 50% mezi Karlem a Svobodnými, tedy hrou na co chceme a co určitě projde do sněmovny.

    Sledovat Babiše při povolebních debatách je opravdu docela utrpení. Nespokojenost se skutečně dovede projevovat zoufale a destruktivně zároveň. Sobotkovi to ale docela přeji, ať si to hoch užije, dosyta.

    OdpovědětVymazat
  14. Tož co temu pravím, ogaři?
    Ále - na tu hrůzu je to dobré. Šak lepší než drátem do oka, né?

    OdpovědětVymazat
  15. draku, u nás to bylo 50 na 50 mezi SSO a ANO. Velmi jsem váhal, málem použil osvědčený rozhodovací generátor "panna/orel", nakonec po velkém vnitřním boji a přestože co naplat, pořád je ve mně něco z odchovu klecového zvířete, a s vědomím, že je ztracený, dal hlas SSO.

    OdpovědětVymazat
  16. Schumacherovi:

    Já si myslím (jsem si tím dost jist), že AB není žádným spasitelem, spíš naopak, jen se to ještě mezi lidem v dostatečné míře neví. Nicméně dík jeho klíčovému postavení, protože faktickým vítězem voleb je Babiš, ať si Bohoušek Sobotků mele co chce, je to mimo mísu a hodně z cesty zároveň. Jeden jediný, hodně cynický Škromachův úšklebek během Bohouškova řečnění řekl víc, než je třeba. Teď je docela slušná šance, že se na to během povolebních vyjednávání docela rychle přijde. Babiš buď pochopí, a začne rozumně a pragmaticky jednat, nebo ho to semele a vypadne ze scény stejně rychle, jako se na ní dostal. Zatím ale nevidím jedinou známku racionality. Volby v řádném termínu 2014 se dost možná kvapem blíží.

    OdpovědětVymazat
  17. Jakubovi S.:

    Myslím, že ta studená sprcha byla pro (KS)ČSSD velmi poučnou a že se možná do budoucna naučí býti méně destruktivními, debilisujícími a destabilisujícími zároveň. Třeba se také naučí nezvat na scénu všelijaké kombinace lidových milicionářů a strašáků do zelí, jako je třeba Zavadil a děsit jimi lidi...

    Jak tak ale koukám na Bohouška Sobotku, spíš to vypadá, že on a jeho parta jsou dost nechápaví a nepoučitelní zároveň.

    Bude zajímavé sledovat další vývoj

    OdpovědětVymazat
  18. Zdá se, že Zeman s Haškem neztráceli čas a pustili se do Sobotky, hlava nehlava. Dost možná, že se tím dopustili amatérské chyby, protože odstavením Sobotky z vyjednávání dali nepokrytě najevo, že se pravděpodobně Zeman chystá zopakovat trik s Rusnokem, ale tentokrát asi s Haškem, kterého se chystá jmenovat premiérem. Že to pro ČSSD může být polibkem smrti, který jí pošle do propadliště dějin za ODS, je oběma pánům asi putna... Sobotka má poslední šanci vyrazit s Haškem dveře, ta rasantně, jak to jen půjde a hlavně dokud je ještě čas, je-li vůbec k dispozici a hlavně zbývá-li mu na to ještě dost sil a spojenců. Jinak by měl raději odejít a zkusit si založit jinou partaj, prostě vzít své věrné, mladého Dienstbiera a odejít od Haška se Zemanem, Škromachem a dalšími. Možná mi nakonec nic jiného nezbyde. Možná by ho to mohlo zachránit, spolu se zbytky reputace té jeho rozhádané partaje. A teď si představte, co by bylo, kdyby tohle zvítězilo stejně přesvědčivě, jako Fico. Ten bordel a brajgl, co by tu po téhle partě zůstal, si snad ani představit nedovedu.

    OdpovědětVymazat
  19. K tomu kroku by Draku potřebovali odvahu.
    Protože "co kdyby se to nepovedlo". A odvahu riskovat jsem zatím viděl jenom u Okamury a Babiše. A to jen proto, že vlastně neměli, krom peněz, co ztratit. A nějaké ty zbytné miliony měli po kapsách oba.

    Naši !běžní" politici, ta selátka pevně přicucnutá ke státním ceckům už ty koule dávno nemají*. Kdyby je měla ODS, tak je tam teď zemětřesení - není vhodnější doba na založení ODS II. než dnešek. Ale kmotři - no ti přece mají prachy. A "vo tom to fšecko je".

    */ A na příď Titanicu ODS vystrčili před volbami ženu, Mirku Němcovou. To mi taky něco říká o tom, kdo má v ODS ještě právo mluvit jako muž.

    Pozn. pro Informaci: Přispívat opravdu není povinné. Píše jen ten, kdo chce.

    OdpovědětVymazat
  20. StK:

    Možná, že postačí jen racionální úvaha, preferenčních hlasů měli dost, svou voličskou základnu tedy mají, stejně jako pučisté. Navíc padouši nejsou u lidu moc v oblibě. K tomu navíc už Křupan dávno nemá to postavení, co během voleb, stačil už naštvat či vyděsit kdekoho, navíc jsou tu určité známky jeho zdravotního a psychického kolapsu, nenápadné, ale jsou, má xicht, jako z gumy, že by vyčerpání, nebo i menší mrtvička? Zdravě moc nežije a co si budeme povídat, má svůj věk a ta kampaň, co má za sebou, hádání se kde s kým, kutí piklí, obavy z případných odpovědí, či příprava na ně, atd, atp, mu musí dávat pořádně zabrat a on už není zdaleka nejmladší a pln sil. 10letý odpočinek z Vysočiny promrhal během pár měsíců. No, uvidíme, chytří ani stateční ti kluci určitě moc nejsou, je klidně možné, že to Zeman s Haškem momentálně úspěšně "uhrají" čímž ale z dlouhodobého hlediska tu partaj odepíší. Takové by ale stejně škoda nebyla, Té Haškovy, Škromachovy a části dalších, jim podobných, tedy určitě ne. Zachránit by jí aspoň z části Mohli Bohouš se Zaostálkem a mladý Dienstbier, buď udělat "čistku" a pučisty vyházet, nebo se odštěpit, podle toho, co bude reálné, je ale velikou otázkou, zda jim to vůbec docvakne, oč tady a teď vůbec jde a hlavně že už nemají mnoho času a že by to měli udělat okamžitě, nejde už déle čekat. Třeba je k tomu dožene ani ne tak odvaha, jako pocit vzteku, bezmoci a touhy po pomstě. Byť Dienstbier statečný myslím, že je, důvody pro to jsou, ale mohu se mýlit, uvidíme. Přeji jim hodně štěstí, jinak by na levici zůstali jen autentičtí bolševici a hajzlové Hašek se Škromachem.

    ODS toť hodně smutný příběh. Jsou tam ale i lidé jako Jana Černochová, autorka onoho moudrého článku a spolu s ní řady dalších bezejmenných lopotných a každodenních pracantů, jejichž známější představitelkou je například Miroslava Němcová. Je tam k vidění Evžen Tošenovský. Lidé mají poměrně krátkou paměť, takže myslím, že zbaví-li se bezpodmínečně a rasantně figur, jako je Bém a dalších symbolů bezbřehé korupce a tunelování, tak přežijí a budou mít i šanci přežít a zase někdy uspět. Měli by začít skromně a od komunální úrovně postupně dospět až k významnější roli ve sněmovně. Ztratit důvěru je snadné, nabýt jí znovu je lopotné. Nicméně je mnohem věrohodnější, pokusit se o to pod starým názvem. Jinak si myslím, že na příď chce Němcová sama, konečně jí došlo, že má velké zpoždění, že to měla udělat už před volbami a že další váhání by mohlo pohřbít jí i stranu. Přeji jí hodně štěstí, lepší pozdě, než nikdy.

    OdpovědětVymazat
  21. Draku,
    z toho co je z ČSSD mediálně vidět (podrobně ji nestuduji, tak možná jedině Dienstbier za něco stojí, ostatní je stará plíseň a červotoč (na Dienstbierovi zatím na vzdálený kouk není nic vidět).

    OdpovědětVymazat
  22. Tak prohlášením, že neúčast rektorů na slavnostním večeru je falešná solidarita Zeman definitivně potvrdil ztrátu posledních zbytků soudnosti. Tuhle floskuli jsem naposledy slyšel od učitelek na základce (noo, možná ještě na vojně, ale tím si nejsem jist)

    OdpovědětVymazat
  23. Ano, kapitáne, tak jest!!
    A klasicky hutný jasný komentář.
    Pí Němcové je mi líto. Je to poctivý pracant, na úrovni, a reprezentativní. V parlamentě aji v partaji. Holt si zvolila špatnou loď. A zasvěcený psavec jako pí Černochová - taky škoda jejího spojení s tou bárkou.
    Byl jsem dva dny bez TV, ale volali mi, že snad měl asi zas nějakou virózu, když rozprávěl svým blahovolným idiotským povýšeným stylem (už nejsu slušný) s p. Moravcem.
    RES PUBLICA mělo za blahých dob řádné přehledné římské říše (ach, kdeže loňské říše jsou) význam "veřejné záležitosti", zabývání se jimi = politika. Ano? Teprv po staletích se označení vynořilo, vlastně nedopatřením či nedorozuměním, jako nazvání toho útvaru, který takovouto politiku umožňuje - republiky. Dyť bratři na severu to mají dodnes, rzecz pospolita, pravda?
    Dějiny jou sbírkou fakt, kterým by bývalo bylo lépe zabránit - S. J. Lec. Jeden z velikých Poláků mého srdce.

    OdpovědětVymazat
  24. Mno,
    je dobré, že ani ČSSD + lidovci nedaji s tichou podporou komunistů většinu.
    Koalování ČSSD + TOP (a lidovci by se přidali, protože TOP je KDU-ČSL b-tým) taky bez podpory komunistů nepůjde.
    Úsvit a ANO mohou snadno získat pozici "jazýčku na váhách".
    Možná je i "velká koalice tradičních stran" (= vč. TOP) bez komunistů; to ovšem spolehlivě naštve voliče a zablokuje akceschopnost parlamentu.

    Mohlo to dopadnout i hůř (např. na vládu ČSSD s podporou KSČM), těžko mohli svobodní dostat ústavní většinu :-)

    OdpovědětVymazat
  25. Kapitánu Nemovi:

    Mě je KS(Č)SSD, jako strana pro mě programově nevolitelná, poměrně dost ukradená, ale na druhé straně, ono opravdu není od věci znát toho, kdo mi nemá moc v lásce a nepřeje mi, taková znalost se může i hodit. Na druhou stranu i oposice by měla být pokud možno slušná a representovaná slušnými lidmi. Já si myslím, že to Hašek, Škromach a Tejc hodně přepískli, že hrají Zemanovu hru. Z nějakého důvodu si ale neuvědomují (zaslepeni vlastní důležitostí a ambicemi), že Zemanovi je srdečně fuk, dopadnou-li blbě a že mu ve skutečnosti jde o nesestavení vlády, a následně tedy o udržení Rusnoka po co nejdelší dobu, tak dlouho, aby mohl přihrát ty správně věci, těm správným lidem. KS(Č)SSD tedy čeká tuhý vnitřní souboj s ambiciózními idioty a Zemanem na jedné straně tím o něco slušnějším křídlem na té druhé. Pučisté asi nakonec nedopadnou dobře ale než skončí špatně, mohou natropit poměrně dost škody a k další nepřímo napomoci.

    Uvidíme jak se to nakonec vyvine.

    Křupan se ale opravdu projevuje čím dál tím křupanštěji. On bere Hrad jako svůj domov, kde si může dělat co chce kdy chce a jak chce a ne jako zaměstnání, kde je přeci jen zavázán dodržováním určitých zvyklostí, zákonitostí a kde by jeho chování mělo mít náležitou úroveň. A on se navíc k tomu ani nestydí, toto své nechápání elementárních záležitostí, nahlas troubit do médií... Co také chtít od Křupana?

    OdpovědětVymazat
  26. Protože celý den poctivě pracuji na "Muzejní noci" - tedy na její akustické podobě, dal jsem si malý "voraz" a koukal chvíli na ČT24. Překvapilo mě, že Jakub Železný na začátku zmínil nepřítomné (na konci prý taky, říkala žena). Odvážný hoch. Jinak mě nepřekvapilo už nic. Díval jsem se do těch ztučnělých tváří, lačných veřejného uznání, publicity nepřítomných pohledů se známkami počínající senility a vzpomněl si na hru Nositelé řádů. A na takový na opravdu povedený kousek, Znovuzrození, který prý sepsal sám Leonid Brežněv. (Tedy uveden byl nějaký Nikolaj Mirošničenko - ale to snad byl jen zapisovatel. Dílo bylo v ich-formě.) My to tehdy v r. 1982 hráli a kromě věrchušky, která měla návštěvu povinnou tak, jako měl prostý lid prvomájový (existenční) pochod, na to chodili i normální lidé, kteří to ovšem brali jako nádhernou DADA šaškárnu. Gynekolog mé ženy, MUDr. Radim Uzel, vynechal jenom jedno představení - a mrzelo ho to pak léta. Hezké na tom všem bylo, že Leonid Iljič umřel deset dní před československou premiérou zmíněného dramatického díla. Opět - symptomatické. Premiéra již tedy "klasického díla" - autor byl po smrti.
    Tak tyhle nepopsatelné pocity jsem si opět prožil dneska večer. Chtěl jsem něco napsat o Sněhotovi (Snowden) a jiných naivních (nejen) ajťácích, ale není to dneska možné. Jindy. Po takovém zážitku u TV si přeji jen to, aby se do Zeměkoule trefilo něco většího, aspoň 50 km v průměru. Homo sapiens opravdu není perspektivní druh.

    OdpovědětVymazat
  27. Lidi, četli jste dnešní článek Frýborta k 28. říjnu na Psovi?
    Takovou smíšeninu velkoněmeckého nacionalizmu a marxizmu jsem už dávno neměla příležitost číst.
    Češi - nehistorický národ, zaostalý, mravně zkažený, který nemá smysl udržovat násilně při životě. Státotvorně neschopný. Engels jako vystřižený. A nejen ten komunistický šovinista. Jsou za tém i jiné hlasy.
    Když tak moc chcete dál existovat jako samostatný stát, obnovte tedy staré české království, říká nakonec ten exilový "vlastenec".
    Kape mu na karbid anebo mu straší na pavlači? Anebo jde o něco jiného?
    Škoda, že tu není Šaman, ten by mu to náležitě vysvětlil.
    Já jen zírám.

    OdpovědětVymazat
  28. A zářivě zlatý obal paní Lívie! To jsem oněměl. Ani špetka úrovně. A ovšem národní vdova (už nikoliv s. Gustýna). Nebylo lepší smlsnout si přihlížením Skřivánků na niti?
    Znovuzrození - no to je úžasná vzpomínka. Srdečně závidím. Je záznam?
    Poslyšte, rabojsaj: co to ty prezidenty žene k tomu, že se najednou jmou pera a pustí se do spisování? Nastane u nic náhle totální zatmění sebereflexe? Nebo zaměňuju příčinu a následek?

    OdpovědětVymazat
  29. Proboha Informace,
    proč se durdíte jako jeptiška, které někdo sáhl na zadek? Inu Frýbort to vidí takhle. No ať vidí. Tahle nedůtklivá reakce je právě to, co Vlastenec posměšně nazýval "čecháčkovstvím" a důkladně tím naštvával lidi. Mě to třeba nevyrušilo vůbec. Naopak - když jsem před lety žvanil v Rakousích s místňáky u piva, docela jsme se shodli na tom, že rušit R-U nebylo nezbytně nutné. Ostatně - co jsme jako "samostatný" stát tak zvláštního získali? Stejně tancujeme, jak velcí pískají. Tedy tvrdíme, že to píská "Brusel", ale ve skutečnosti je to Germán s Gallem. A Germán to vede, protože má větší svaly.
    S ostatními charakteristikami docela souhlasím. Češi nejsou o nic lepší než Němci nebo Poláci. Případně SDlováci nebo Maďaři. A Royalisté (Koruna Česká či jak se to jmenuje) přece kandidovali i v posledních volbách. Že naprosto propadli je už jiná záležitost.
    Koukám, že Čechy lze naštvat jednoduše - řeknete jim do očí, co si o nich myslí okolí.* A už jdou pro cepy a sudlice. A tohle že má zakládat stát? No - ale založilo ho a ten stát podle toho vypadá.

    */ V Polsku u příbuzných raději předstírám, že myslím jako Polák. Jinak bych byl terčem (dobromyslných) posměšků. A možná ani tak moc nelžu. Určitě nemám ztopořenou národnost.

    OdpovědětVymazat
  30. Omlouvám se. Těm několika slušným co nejsou zašpiněni rudooranžovou vazelínou, utaženi na těstovině, pro slávu nebo z naivní důvěřivosti činí roští pro dětinsky blábolivého alkoholika z hradu.
    Takovou trapárnu jsem ještě neviděl. "Zemasaryk" rozdal vazalům ceny za řiťolezbu.
    Potěš Jakeš!

    OdpovědětVymazat
  31. Každý, kdo koná nějakou práci si přeje být oceněn. Každý!
    a v ocenění své práce doufá třeba od Boha, je-li to misionář nebo od věřících, když je knězem. Od publika čeká ocenění herec, od pacientů lékař. Od posluchačů muzikant a od zaměstnavatele dělník. Prodavačka zase doufá, že se její drobné každodenní práce všimne zákazník, kuchař a číšník očekávají, kromě zaplacení, i nějaké to slůvko uznání od svých hostů. Na tom není pranic divného. Od státu, potažmo od presidenta mohou očekávat ocenění vojáci a jiní hrdinové, hasiči, policisté a diplomati.
    Ale člověk je už tak ustrojen, že když mu kdokoliv nabídne slávu, málokdo odolá. Jen ti nejpoctivější. K sobě poctiví. Protože to je rozhodnutí o sebeúctě. A můžete to své rozhodnutí pak obracet a zdůvodňovat jak už sami chcete. Marně.

    Nejvíc mě mrzí medaile pro Jiřího Suchého, se kterým jsem se párkrát setkal. Skromný, dělný pán. Pan Herec a Pan Autor. Po vyznamenání se pro mě nestane větším, důležitějším, ale jenom starším člověkem, který si těch pár minut slávy klidně mohl dovolit pominout, aniž by se jeho zásluhy jakkoliv zmenšily nebo byly zapomenuty. Zůstal by i tak nepřehlédnutelnou ikonou českého divadla a bude-li se na něj v budoucnosti vzpomínat, určitě to nebude proto, že byl nositelem nějaké medaile od jednoho dočasného hradního pána.

    "Škoda (lásky), pane Suchý..."

    OdpovědětVymazat
  32. No nazdar! To už se podařilo těm různým sudetoněmeckým vlastimilům natolik vám vtlouct do lebky, že jste "nehistorický národ" a že jako takový nemáte ani právo na státní existenci, že jen přikyvujete z obavy, aby vás nenařkli z čecháčkovství?
    Čím se vůbec ten pan Frýbort zabývá? Historií asi ne, té rozumí asi jako husa astronomii. Že by filoozofií? V tom případě zůstal pořád v prvním stádiu marxizmu. Nebo, že by se přenesl do vyvinutějšího stadia velkoněmeckého nacionalizmu?
    Jo, holt nemáte co slavit. Jakejpak nezávislej stát, když jste si ho nedokázali ubránit ani proti třetímu Reichu a ani proti batjuškovi Stalinovi. A teď se zmítáte v politických skandálech a korupci.
    Jestlipak si pan Frýbort přečetl na příklad mimořádné číslo vídeňského týdeníku Falter, které se zabývá patnácti největšími skandály korupce a rozkrádání státního majetku v Rakousku v posledních letech?
    Asi ne, protože by pak musel zmlknout. Cožpak ctnostní Rakušáci, dědici velké tradice "císařského Rakouska, státu ne zrovna pokrokového, ale funkčního, spolehlivě spořádaného, přísně právního" můžou taky krást?
    A asi taky nic neví o skandálech císařského Rakouska, no nedivím se, vždycky se je snažili ututlat.
    Jo, jediná cesta ke spáse je obnovení království českého. A koho pak zvolit za krále? Co to povídám, jakápak volba, koho poslušně přijmout za krále?

    OdpovědětVymazat
  33. Skřivánci na niti byla daleko lepší volba jak strávit večer, než ten tristní pohled na Křupanovo soukromou slavnost. Mišík je pro mne jednička, pan Suchý je pro mne už jenom legenda. Co se týká pana Frýborta - vždycky psal velmi rozumně (a jeho čeština, včetně třeba vzorného používání přechodníků a tvaru písmene já, mne, mě, mi - byla přímo vzorová), ale časy se holt mění... (a totéž bohužel mohu říci i o panu Vlkovi st.). Teď už jenom čekám, jak to dopadne v ČSSD. Zřejmě mermomocí chtějí v příštích volbách dopadnout tak, jak teď dopadla SPOZ (mohli bychom se tady začít sázet, kdy si zopakujeme parlamentní volby).

    OdpovědětVymazat
  34. No tak já si toho Frýborta přečtu a budeme uvidět, jak to na mne zapůsobí, no...
    Ale no tak, s tím Jiřím Suchým. Je to super zasloužilý, národem i mnou téměř pětapadesát let milovaný bard, koryfej /nevím přesně, co to je, ale už to nechám/, osobnost non plus ultra. Stačí, že se velmi viditelně k věci postavila většina rektorů, resp. škol. Byla to přece c h a l l e n g e , co? V osmdesáti nepožaduji po takových lidech, tak zasloužilých o to, že jsem (a jsme) při tom všem marasmu a ponižování nepropadli zcela bezútěšnosti, a dokonce mohli být trvale něčím okouzleni, aby ještě vždy pevně zaujali stanovisko. Jsem tolerantní? Moudrý? Ústupný trapný stárnoucí nýmand? Zbabělý? Nad věcí?
    Ať si každý vybere. Nějak se vždy po pobytu s knihami, hvězdami, lesem, čajem a hudbou začínám (definitivně?) vzdalovat efemérnostem tohoto světa. A čím dál obtížněji a méně rád se do něj vracím.
    Ostatně snad víte od fyziků, že čas asi neexistuje. Měli jsme jen potřebu něco takového si vytvořit.

    OdpovědětVymazat
  35. Prý Babiš je jako Berlusconi.
    Co mají společného? Oba jsou podnikatelé, co vstoupili přímo do politiky. Jinak nevím, Babiše neznám.
    Spíš bych chtěla poukázat na velice důležitou složku státního a politického života. Sudnictví. Jak funguje český vyšetřovací a soudní systém?
    Podle toho, jak se státnímu zástupci Ištvánovi podařilo položit vládu během několika dní, bych řekla, že nemá Itálii co závidět.
    Bacha.

    OdpovědětVymazat
  36. Ale já to přece Jiřímu Suchému nemám za zlé, Jakube.
    Je to jeho věc, ale nejsem si jist, jestli ho to už dneska ráno po probuzení nemrzelo. Ale pořád je to jeho věc. Jenom říkám, že na hodnocení jeho přínosu pro lidi(?), národ(?), kulturu(?) tenhle metál nemá žádnou váhu.
    Neboli: být oceněn třeba Nobelovou cenou míru spolu s Arafatem nebo Obamou?
    Jakou pak má cenu ta Cena míru?

    OdpovědětVymazat
  37. Pro Informaci:
    Neobhajuji znovuzavedení Království Českého. To už je na první poslech pitomost. Jenom se podivuji nad snadností, s jakou lze "roduverného Čecha" vytočit při jakékoliv negativní zmínce o tomhle národě.

    Jo jo: Kdo neskáče, není Čech! [;>)

    OdpovědětVymazat
  38. informace, vládu nepoložil státní zástupce Ištván, ale kantýnská, která si zajezdila na předsedovi vlády. Ten předvedl mimořádný talent jak jedním vrzem (řekněme, že si zavrzal víc), prosrat rodinu, vládu a politickou stranu. A navíc si tu ženskou, které by se nikdo soudný nedotknul ani bidlem, uvázal na krk. Ve srovnání s ním si Clinton musí připadat jako břídil.

    OdpovědětVymazat
  39. StK,
    znovuzavedení Království Českého měl být jen rétorický závěr článku, který je sám o sobě už dost uhozený. Takže to je jen závěrečná pitomost k úvahám, které nestojí ani na hlavě ani na nohou. Pan Frýbort docela zapomněl, že se český národ a potom stát rozvíjel a žil v kontextu evropské politiky a to v kontextu dost složité politiky a situace. Klást národu za vinu, že si nedokázal udržet ani vlastní samostatný stát, ukazuje jenom, že pan Frýbort kašle na historii. Dívá se na počínání Čechů, jakoby se odehrávalo v nějakém vzduchoprázdnu, v nějaké prázdné baňce, perfektně izolované od vnějších vlivů.
    Ale na formování lidí, etnik, národů historický kontext má vliv a to ne nějaký druhořadý, ale rozhodující.
    Tak jako podmínky života na naší zeměkouli zformovaly nás, druh homo sapiens.
    Můžete to snad popřít?
    Historické, mocenské, politické, ekonomické podmínky ve střední Evropě během dlouhých staletí podmínily i vývoj národů, co zde žijí. Každý má své osobitosti, své reakce. Nechci říci charakter, protože to je dot sporná otázka. Můžeme brát politiku vládce nebo vládnoucích vrstev za vyjádření charakteru národa a jeho vůle?
    Nepovažuju se za "roduvěrnou Češku" a negativní zmínky, nejsou-li míněny se zlým úmyslem uškodit, ranit, zasměšnit, mne hned tak neroztočí.
    Ale podobná skládka drbů dost snadno zjistitelného původu mě tedy nutně vede ke kritickému posouzení toho, co chtěl autor říct. A způsobu, jakým to argumentuje.
    Myslím, že zrovna u příležitosti státního svátku si to mohl autor klidně odpustit.

    OdpovědětVymazat
  40. Nojo, Info,
    to je zas ta moje jakási nevšímavost k invektivům (invektivám?) týkajících se mě a mých vlastností. Národních například. Za život jsem "nas*al" spoustu lidí jen tím, že mě nedokázali "vytočit". Speciálně jsem klidný, když včas odhalím, že se mě někdo SNAŽÍ vytočit. Takže - Frýbort sem, Frýbort tam. Není důležitý. Ale mívám často pocit, že i ostatní dokáží kontrolovat situaci jak já říkám "ze sloupku". No - nedokáží. [;>/
    A vůdce / vládce / president je sice oficiálním představitelem, ale naštěstí ne průměrným modelem "národní povahy". Někteří to popírají, ale nějaké rysy, závislé na národnosti (výchova, ne rasa) jsou - i když zdaleka ne tak jednoznačné, jak se raduje:
    - opilec Slovák
    - ukázněný Němec
    - rozverný Francouz
    - ohnivý Ital
    - zbožný Polák
    - remcající Čech

    To víte nejlíp sama, že takové zjednodušení nefunguje.

    OdpovědětVymazat
  41. Schumachere,
    souhlasím s Vámi na sto procent, nechci překračovat normu a tak neřeknu na sto padesát.
    Předseda vlády byl slaboch a ke všemu ještě hlupák na desátou, ale stejně to jelo dolů až moc rychle. Stačilo jen přitužit zákrok a udělat randál kolem.
    A co když to zkusí i s Babišem? Berlusconi má neuvěřitelnou odolnost. A Babiš?

    OdpovědětVymazat
  42. Info - dodatek:
    Vlastenec mě neiritoval osobně. To, co mi vadilo bylo ke konci jeho už opravdu průjmovité plácání o ničem a taky reakce ostatních štamgastů Hospůdky, kterým silně vadil. Včetně hospodského. Toho si velmi vážím, ale nechápu a nebudu se snažit pochopit jeho zahleděnost do minulosti, do faktu, že mu vyvraždili rodinu a sebrali majetek. S takovým "životním postojem" se přece nedá žít. To je na prd, koukat pořád do zpětného zrcártka a škubnout sebou vždy, když se někdo (třeba i mimoděk) otře o židy. Nebo o Čechy.
    Mám svůj názor, někdy pevný, někdy ne, ale hlavně nikomu neberu ten jeho. Maximálně se s ním přestávám bavit,pokud jeho názory jsou příliš obskurní nebo jinak nepřijatelné.
    Ale po téměř půlstoletí výcviku mezi umělci snesu kdekoho a kdejaký názor. Nemusím přece souhlasit - ale nemusím se toho druhého hned pokoušet přesvědčit o své jediné pravdě nebo ho zabít. [;>)

    OdpovědětVymazat
  43. Ohnivý Ital? Snad jste chtěl říct připitomělý konformista.
    Včera levicové plátky, všetně listu la Repubblica se radovaly, že v ČR půjdou komunisti do vlády. Prý nastal konec té izolaci, kam je zavřeli jako prašivé ovce po devětaosmdesátém. Komunistů se už dnes lidi nebojí. Patří do vedení EU a NATO, jako všichni jiní.
    Co byste jim řekl?

    OdpovědětVymazat
  44. Nesluší se tu napsat, co bych jim řekl.
    (Donce jsem si vzpomněl na několik sprostých italských nadávek. [;>)

    OdpovědětVymazat
  45. Nevím, jestli jste je četl, ale Šaman napsal serii výborných článků, dokumentovaných a doplněných přímými svědectvími o zabírání pohraničí.
    Prý má v úmyslu napsat i román.
    Mně se tedy moc líbily. Našel přiléhavou, efektivní formu.
    A jeho "zahledělost" do minulosti plně chápu. Někdo musí pamatovat!

    OdpovědětVymazat
  46. Snad jsem Vás ty nadávky nenaučila já? Chcete náhodou říct něco podobného?

    OdpovědětVymazat
  47. Všiml Informace. To jeho hlavní téma. A umí psát.
    Moje téma je zase manipulace s lidmi. A psát neumím, takže románu se ode mě lidstvo nedočká. [;>))

    OdpovědětVymazat
  48. Hele, když potkáte takového talyjánského nepoučitelného "zásadového" (až zásaditého - nevadí vám, že používám humor?!) žurnalistu/politika, řekněte mu líbezně do tváře: Non dire cretinate. Solamente per tua informazione, sei una testa vuota! Smetti di fare lo stupido. Sei impazzito!
    Za kolik, I? Non sono cosi stupido, no? No a teď je to na mně.
    Ad ohnivý Ital: hele, to totiž my jako chlapi nemůžeme posoudit. Na ohnivého gaye od vás jsme naštěstí nenarazili doufám že nikdo. A papagaji na plážích jsou v(d)ěčným zdrojem údivu, kroucení hlavou, fascinace. Ne? A očividně ta řekněme ohnivost nese časté plody. No, někdy i za devět měsíců... Leč pozdě bacha honit, děvenky!
    Národní charaktery: posuzuje se podle PARS PRO TOTO. Toseví že to nejni spravedlivé. A co je? O tom bych mohl časem něco víc, z dlouhých zkušeností.

    OdpovědětVymazat
  49. Informace, možná, že zkusí. Možná, že policie na něj už založila spis a prověřuje. O něčem takovém se nepíše, když není třeba to zjevit. V podstatě neveřejné vyšetřování. Buď se z toho něco upeče nepo se to dá k ledu. V mezidobí podle potřeby "investigativně" zveřejní nebo ne. Jenže Babiš není Berlusconi ani Nečas. Žije dost všední život, dbá o to aby nepřekročil lajnu zákona a nezaplétá se.

    OdpovědětVymazat
  50. K článku pana Frýborta:

    Pan Frýbort sice má v leckterých jednotlivostech možná pravdu, to mu nelze upřít, ale v celkovém vyznění a konečném závěru už je opravdu hodně mimo. Dříve psával rozumněji, škoda.

    Já si nemyslím, že máme miliony důvodů k radosti či pýše, to určitě ne, je toho hodně, co si žádá nápravu a zlepšení, v našem veřejném životě určitě ano. Na druhou stranu ale v kontextu našeho okolí, nemáme ani příliš mnoho důvodů k nějakému zoufalství, nebo sebemrskačství, jak je v článku naznačováno, to tedy určitě nemáme. Krade se tu a ve velkém a je to ostudné? Připouštím, že ano, ale teď přijde to ALE: nejsme v tom nijak ani vyjímeční, ani ojedinělí. Do korupce zde jsou zapleteny světové firmy zvučných jmen a když jde o kšeft, morálka jde stranou. Takže ano, český vyděrač a chmaták, ale podpořený nejednou zahraničním vlastníkem...

    My tady krademe tak nějak trapně, průhledně upřímně, prostoduše, jednoduše, bezelstně a až vyloženě po křupansku. Na takovou úroveň jakou nám předvedli globální oteplovači a solární korsáři, kteří zkorumpovali mezinárodní organisace a národní parlamenty, aby si tu jejich zlodějinu nechali "posvětit" zákonem, takže kradou v jeho rámci a nikdo na ně nemůže. Jenže fakticky je i tohle korupce a zlodějina, jako každá jiná, jen je společensky mnohem vražednější a nebezpečnější a zrovna v tomhle druhu zlodějiny tedy my moc nevynikáme, na to jsou největší přeborníci v EU, Německu a za oceánem.

    Takže nazývejme věci pravými jmény a nenechme si zbytečně kálet na hlavy zbytečně se nechat deptat blbými řečmi.

    OdpovědětVymazat
  51. Jo Draku,
    nazývat věci pravými jmény znamená polovinu problémů automaticky vyřešit. Jenže sám dobře víš, že je to těžké, velmi těžké. Pravda prochází jenom malým chlapečkům a královským šaškům. Ostatní bývávají za pravdu dekapitováni. Přijdou o hlavu.

    OdpovědětVymazat
  52. Dobrá zpráva je, že došlo k poklesu indexu totality na úroveň nejnižší za celou poListopadovou éru.

    Bohužel však stále ještě nebylo dosaženo úrovně prvorepublikové.

    Stanovisko PoDeS k výsledkům voleb 2013)
    uvádí tabulku porovnávající, o kolik křesel dostaly velké strany více než kolik odpovídá obdrženým hlasům.

    OdpovědětVymazat
  53. Jste moc slušný, Jakube, takhle by Vám nerozuměli.
    Když Kocour dovolí, opravím Vás.
    Testa vuota - testa di cazzo
    Non dire cretinate - non contar balle
    non fare lo stupido - smetti di far l'idiota
    sei impazzito - sei fuori di testa, pazzo patentato
    Tak asi takhle.
    A pokud jde o papagalli, vypadá to jako že jsou na vymření. Taky to vedlo k poklesu turizmu.

    OdpovědětVymazat
  54. Pokud jde o článek pana Ulče, Evropa na tom není o moc líp.
    Situace s imigrací je kritická, každý den přistává několik kocábek.
    Ale vedeni Unie se problémem bude zabývat až po jarních volbách do Euparlamentu, aby se prý předešlo zbytečným projevům falešného populismu a xenofobie. Podle zpráv italské TV.
    Má pravdu Grillo, když dnes znovu vtrhl do parlamentu a prohlásil, že nám vláda lže, že lžou media a televize, jen aby udržovaly občany v klidu.

    OdpovědětVymazat
  55. Případně můžete říct i pádněji:
    vaffanculo stronzo e chiudi quel becco, senno' le to spacco, brutto idiota, pezzo di merda, figlio di puttana!
    Ale neukazujte to Kocourovi, nebo pak bude tvrdit, že se ode mne učí nadávat

    OdpovědětVymazat
  56. Jo Info, tak takhle nějak mě učil nadávat můj italský kamarád, jinak veleslušný tenor. Jeho krásná žena se poněkud červenala.

    OdpovědětVymazat
  57. K pravdě:

    Je to hodně nežádané až vyloženě nežádoucí zboží. Mnozí lžou jiným proto, aby se na jejich úkor měli dobře, viz prolhaní prodejci všeho možného, politickými nadějemi počínaje a předraženými hrnci či jiným průmyslovým odpadem konče. Mnozí zofalci lžou často i sami sobě, třeba v tom, že oni přece mohou přestat kouřit kdykoliv (nějakou dobu jsem si to, mimochodem hodně naivně, myslel a nalhával také), to by ještě šlo, horší je to, když začnou problému s chlastem, gamblerstvím, či tvrdšími drogami, to už mnohdy končívá hodně špatně. Ono ani to celospolečenské nalhávání si, politická hyperkorektnost spolu se soužitím se zatím menšinami, které přijely provést populační anexi, následně se stát většinou a zbytek původního obyvatelstva pak bez skrupulí vymlátit, je nějak dlouhodobě udržitelné, také asi neskončí dobře. Nicméně ti, co na to upozorňují moc v oblibě nejsou. To Churchill před nějakou dobou také nebyl, a na jeho slova ale bohužel došlo a následný brajgl překonáváme dodnes a moc se to nedaří. Pravda je vskutku velice nežádané zboží.

    informaci:

    Italština je hezká melodická řeč, kterou rád poslouchám a rád bych jí ovládal, ale už patřím mezi dříve narozené jsem tedy na učení řečí asi už beznadějně natvrdlý. Trápit se nechci.

    ZŽ:

    Jak se měří, nebo určuje, index totality? Ze subjektivních pocitů dotázaných na nějakou sadu otázek?

    S těmi hlasy proti vůli voličů je to dost smutné, asi by to chtělo s tím někam pohnout. Ale beze spěchu, dal bych přednost kvalitnímu promyšlení a vyčerpávající debatě před spěchem za každou cenu.

    OdpovědětVymazat
  58. Index totality se určuje zcela exaktně, jak je patrné z té tabulky, jakožto převrácená hodnota počtu stran v parlamentu. 1 strana = 100 % totalita, 2 strany = polototalita, atd.

    OdpovědětVymazat
  59. Pro Draka i ostatní:
    Ony ty menšiny - někde už nejsou menšinami - anexi nedělají nijak plánovitě. To se jen jejich vůdcové naparují, že je ovládají*. Ti lidé se prostě chtějí mít, lépe ale na druhé straně (ten Tovje je prostě všudypřítomný) se vzhledem k nízké inteligenci (mluvím o průměru!) a neschopnosti se přizpůsobit stávají problémem bez řešení. Protože až tahle masa množících se "lumíků" nějakým způsobem vytlačí tu naši "civilizaci", jejich životní úroveň, za kterou tady přišli, nutně klesne - a to níže, než byla ta, ZE KTERÉ sem přišli.
    Není tu tolik přírodních zdrojů, zjednodušeně řečeno potrava tu neroste volně na stromech. Nebudou už žádní "hloupí křesťani", kteří by od nich kupovali "to černé, co je pod zemí", ropu. Takže se (postkatastrofický scénář - inspiroval mě dneska opět Pergill) začnou vytloukat vzájemně mezi sebou. Mají to v genetické výbavě: viz konce různých "arabských jar". Není totiž už kam jít - "na západ" už došli. A dále, za datovou hranicí, už je jenom východ - ten který nedávno opustili při své cestě za štěstím a lepším životem.**

    Tady je kulatost Země základní překážkou. Leda by vyrazili do kosmu, k cizím sluncím a (možná) obyvatelným planetám - což si ovšem v dohledné době nedokážu představit - a to mám opravdu bujnou fantazii.

    */ "Ovládneme Evropu a celý svět dělohami našich žen!"
    **/ Letadlová loď Japonsko a koláč s vyschlým prostředkem Austrálie se budou bránit do posledního muže i ženy.

    OdpovědětVymazat
  60. Obuvníku,
    na Babiše už klacek mají, ani ho nemusí hledat. Přečtěte si Polaneckého na dnešním Psu.
    Páni, to bude PRDEL! (Když Kocour dovolí.) Až to na něj vytáhnou.

    OdpovědětVymazat
  61. No to jsem se přiučil, teda přiučili jsme se! Nádhera!!
    Akorát, že jako opravdu celoživotní beznadějný, prvorepublikánsko-měšťansky vychovaný trouba - slušňák to nikdy nepoužiju. Takže, stálý výrok mé beznadějné cerky: Tati, ty toho máš v té hlavě... co tak, dyby z toho někdy, a máš nejvyšší čas, něco bylo?! (pohled vzhůru, pomalé vydechnutí, pokrčení ramen...)
    S další Evropou se to má, bude mít, opravdu takto. Zhoupne se to zcela zákonitě a nejen o n i , aji MY všichni s tou lodí půjdeme dolů. A ocitáme se v situaci, kdy nečinnost/tolerance povede tamtéž, jako jakékoli náhlé briskní akce. Do pekel. Aurea mediocritas? Ale ta taky, taky... No du se najíst, budu to vidět aspoň o 1 % líp.

    OdpovědětVymazat
  62. Moc zajímavá debata na blogu Cvrčků.
    Je humanwrightismus novým imperializmem, který pošlapává práva suveréních států? Povede k mezinárodní anarchii?
    Kde končí universální právo jednotlivce oproti právu státu chránit svůj pořádek a své občany?

    OdpovědětVymazat
  63. Migrační mapy.
    http://www.frontex.europa.eu/trends-and-routes/migratory-routes-map

    Zdroj Frontex (evropská agentura pro ochranu hranic)

    Má Itálie povinnost přijímat, hostit, dát práci imigrantům, když má sama 5 milionů nezaměstnaných?

    OdpovědětVymazat
  64. Kolik nás stojí tato humanrightistická ochrana evropských hranic?
    "il budget previsto per il 2013 di quasi 86 milioni di euro. Il 37% (oltre 31 milioni) va a finire in stipendi dei 315 membri dello staff e spese amministrative" Předvídaný rozpočet na tento rok 86 milionů euro, z toho 31 milionů jde na platy 315 funkcionářů a na administrativní výlohy.
    10 milionů na repatriaci imigrantů, kterým nebylo poskytnuto právo azylu.
    Vydání v minulém roce
    http://www.frontex.europa.eu/assets/About_Frontex/Governance_documents/Final_accounts/2012_final_accounts.pdf
    A co dělá frontex? Doprovází kocábky migrantů, aby se nepotopily a zdárně dorazily k evropským břehům.

    OdpovědětVymazat
  65. To Informace:
    Cvrčci jsou zajímaví. Polanský ale neřekl nic nového. Vše je známo, jen není zatím dost ochotných žurnalistů na "rozmazávání faktů po stěnách". A budou to mít i těžké : André(j) má své noviny. Takže když někdo říká, že není velká podobnost mezi Andrejem a Silviem, asi má silnou oční vadu. Rozdíl je jenom v tom, že Andrej je na začátku politické kariéry a Silvio už bojuje jeden ze svých poslední bojů o postavení vůdce smečky.
    Ale kdo bude v Italsku nový "alfa samec"?
    Grillo?

    OdpovědětVymazat
  66. A ještě k migrantům:
    Počítejte se mnou:

    31 000 000 € pro ouředníky
    10 000 000 € na "zpětšoupnutí" emigrantů

    Na co se používá těch zbylých 45 000 000 €?

    OdpovědětVymazat
  67. Kde končí universální právo jednotlivce oproti právu státu chránit svůj pořádek a své občany?

    No to je špatná otázka. Protože universální právo jednotlivce mají všichni. Tedy i ti občané. Ve formulaci otázky se skrývá, že na jedné straně jsou nějací jednotlivci, neobčané, mající nějaká práva a tito jsou nadřazeni jiným jednotlivcům, občanům státu. To vyvolává další otázku, co je prvotní, stát nebo občan? Formulace otázky svědčí o tom, že její autor pokládá za primární stát. Stát jako nadřazený subjekt sui generis, s nezřetelnou vlastnickou strukturou, chránící "své" poddané nazývané občany. Přežívající kontinentální feudální pojetí státu. Jestliže vyloučíme stát, lhostejno v jakém pojetí, zjistíme, že otázka nemá smysl, protože universální právo jednotlivce mají všichni. Proto otázka nemá smysl. Ledaže by byla reakcí, která vlastní rozporností odkrývá, že takto formulovaná teze o ochraně universálních práv, tuto universalitu popírá, a že je jen falešným argumentem ve prospěch zájmů ad hoc preferovaných kulturně definovatelných skupin lidí oproti jiným kulturně definovatelným skupinám. A především ve prospěch těch, pro které jsou tyto zájmy zbožím a jejich prosazování zdrojem obživy.
    Kromě toho pokládám za pozoruchodné a symptomatické, že vždy je řeč o právech, nikoli o svobodě. Protože ona práva preferované skupiny prakticky a v konečném důsledku spočívají v omezení svobody nepreferované skupiny, v tom, jdu-li až na dřeň, že nepreferovaná skupina má onu preferovanou skupinu připustit k výhodám aniž by plnila s nimi spojené povinnosti až včetně toho, preferovanou skupinu živit.

    OdpovědětVymazat
  68. StK, zbytek je režie. Kvůli té se to podniká.

    OdpovědětVymazat
  69. StK 30. října 2013 10:25...kulatost Země...
    Úžasné. Má slova, to jsme se zas velmi pěkně sešli. Podstata je v tom, že nejsou schopni udržovat a rozvíjet kulturu za jejímiž plody přicházejí a usazují se. Naopak tuto kulturu ničí. S přirozenými důsledky nejen pro domácí, ale i pro ně samé.

    OdpovědětVymazat
  70. Já se v účetnictví nevyznám, ale bilanci na 2012 r., co jsem přiložila, máte dost podrobnou.
    Asi je to na operativní výdaje. To ty lodi, celý ten systém radarů a družicového pozorování, nímořní a pozemní hlídkování něco stojí. A námořníci taky.
    Mrkněte se na ten rozpočet sám, třeba na to přijdete. Nebo si nechte od nějakého účetního poradit.
    Nebylo by levnější poslat pro imigranty rovnou parníky jako Costa Concordia?

    OdpovědětVymazat
  71. ZŽ to znamená že i v případě, co občan to strana bude zlomková totalita. Hehe.

    Vetinari je demokrat. Jeden muž - jeden hlas. Tím mužem je Vetinari.

    OdpovědětVymazat
  72. Našla jsem podrobnější seznam položek vydání za tento rok.
    http://www.ilgiornale.it/news/interni/caso-solo-briciole-lemergenza-957193.html
    Stejně to už utratili. 86 milionů je fuč.

    OdpovědětVymazat
  73. Andrej má už škrtem pera d v o j e noviny, a to z nejrenomovanějších. Nemůžu to dodnes skousnout a vím, že to neskousnu nikdy. Vím, jak je tento stav neblahý, vždy a všude, kde nastal. Zrovna mfDnes a Lidovky - zároveň se ocitnout v rukou finančního a obchodního nekultivovaného magnáta... A dodnes nevím, že by to někoho jiného pobouřilo a znepokojilo. Osobně bohužel z redakcí neznám nikoho, abych se na něj/ni obrátil soukromě s dotazem. S několika vrcholně relevantními dotazy... Asi už definitivně do tohoto brave new world nepatřím.
    A navíc, a teď hlavně: ten magnát vstoupil, a rázně, a úspěšně, do vrcholové politiky. ZA CO BUDOU STÁT NAPŘÍŠTĚ POLITICKÉ KOMENTÁŘE, ANALÝZY, ÚVAHY, HODNOCENÍ v MFDnes a LN?

    OdpovědětVymazat
  74. Ten rozpis je skvělý, Informace!
    Miliónek na nová loga na psacích potřebách. Loga na průpiskách nebo jen na hlavičkový papír?


    Ne, to fakt nemá chybu. Víte, kolik lidí se přiživí na téhle situaci? Nikdo přece nemůže vážně chtít, aby se ten proud migrantů zastavil. Víte, kolik Italů (a Evropanů) by přišlo o práci? Ti utečenci jsou pro Itálii přímo požehnání!

    [;>))

    OdpovědětVymazat
  75. A za co stály ty noviny doposud, Jakube?
    Několik mých známých už dávno před Babišem přestalo Lidovky odebírat - pro jejich značnou tendenčnost. A to nemluvím o stavu před rokem 1989. Noviny se tehdy hodily jen na balení nádobí při stěhování nebo na vysušení mokrých bot.

    Ostatně - papírové noviny už dávno ztratily svou pozici. Až si "André B." pořídí jednu nebo dvě TV stanice - to pak teprv bude tóčo.

    A kdekdo se snaží o zaveden cenzury na internet pod záminkou boje proti terorismu, dětské pornografii nebo neofašismu.
    Tohle je reálné nebezpečí a ne nějaký strašák před koncem naší civilizace.

    Všimněte si, že lidé klidně prodají svou ledvinu, aby měli na nový i-phone. Takže budeme chcípat s očima přibitýma na nějakou hračku a bude nám fajn.
    Kdo nic neví, nemá z ničeho strach.
    A taky: "Nevědomost hříchu nečiní!"

    OdpovědětVymazat
  76. Cancelleria je papír. Tedy jde asi o nový nadpis na kancelářských papírech.
    To že se na tom spousta lidí živí, je víc jak jasné. A že to k ničemu není, by bylo také jasné. Jenže celý ten jižní frontex teď prakticky té imigraci pomáhá. Italské lodi střeží během plavby ty kocábky, a jsou připravené jim pomoci, když se dostanou do nesnází.
    Vzhledem k tomu, že tu přepravu imigrantů organizují kriminální organizace v severní Africe, jejich centrála je v Káhiře, a vydělávají na tom spoustu peněz (2.000-2.500 euro za osobu), tak celý frontex s kriminálními organizacemi v podstatě spolupracuje. Ty organizace mají své lidi v Evropě, i advokáty, připravené zakročit, kdyby se něco šustlo.
    Humanitární organizace zas poukazují na to, že v italských střediscích jsou nelidské poměry, jsou tam nedostatečná hygienická zařízení. Divíte se, když na Lampeduse, ve středisku, které má kapacitu 250 lidí, je jich nacpáno kolem dvou tisíc?
    Minulý týden se v jednom jihoitalském středisku imigranti vzbouřili, museli zasahovat těžkooděnci, ale nějak moc se o tom v novinách nepsalo.

    Přečtěte si tohle:
    http://espresso.repubblica.it/attualita/2013/10/11/news/io-scafista-della-morte-1.137322
    http://espresso.repubblica.it/attualita/2013/10/10/news/immigrazione-il-racket-degli-egiziani-1.137181

    A teď se už moc o připlutí nových kocábek v novinách nepíše.

    OdpovědětVymazat
  77. Obuvníku,
    autorka článku Immigrazione e tabu' na Grillově blogu cituje z knihy známého politologa Hedleye Bulla "The anarchical society".
    http://www.beppegrillo.it/2013/10/immigrazione_e_tabu.html

    Citují ji často i čeští autoři, nevím jestli byla přeložená do češtiny. Asi ano.

    OdpovědětVymazat
  78. Za co stály doposud... ale já su neochvějný optimista: věřím, že dna žumpy se stále ještě nedosáhlo! Vše m ů ž e být ještě horší, sofistikovanější, bezútěšnější, a hlavně: nebezpečnější. Věřte taky!!
    To je blbý humor, že. Je. Ať je smutno, ať je hodně smutno, jenom když je veselo - že, JW?

    OdpovědětVymazat
  79. Jojo, britští tzv. umírnění realisti. K tomuto označení mám značné výhrady, řečeno umírněně. Nebyla.

    OdpovědětVymazat
  80. EK plánuje, a to proti naprosto jednoznačnému výsledku hlasování EUroparlamentu, velmi drastické omezení držení zbraní. Když něco podobného udělali v GB, zvýšil se počet zločinů spáchaných se zbnraní v ruce během jednoho roku na cca dvouapůlnásobek výchozího stavu.
    Pravděpodobně abychom neměli šanci se proti té lůze, co se k nám valí z jihu a východu, bránit (dneska občané v řadě zemí zakládají domobrany a občanské milice).
    Asi to opravdu bude chtít zlikvidovat nepřátele v orgánech EU (a na ně napojených organizacích) a pak teprve řešit nějaké imigranty apod.

    OdpovědětVymazat
  81. K Babišovi:

    Já nevím a dost dobře nechápu, co si od tohoto pána kdo sliboval dříve a slibuje do budoucna. Pro mne je naprosto dostačující už to, že mu patří Agrofert, který mi vysává z peněženky prachy, kdykoliv naliji naftu do nádrže auta a kteráž to nalitá biosrágora v té naftě, na které se ten padouch za naše prachy povinně pakuje, mi k tomu navrch, ještě jako bonus, huntuje motor, kdykoliv otočím klíčkem. Navíc to pak ani nejede jak má, kdykoliv od toho motoru potřebuji vyšší výkon. Na německou nebo švýcarskou naftu, to auto prostě jede úplně jinak. Babiš je pro mne prachsprostý biolihový, bionaftový a metylesterový korsár a zlobbista a jako takový, si má v soukromí užívat ty jeho v rámci zákona "poctivě" nakradené, jinak ale z morálního hlediska nepoctivě získané prachy a hlavně nelézt drze slušným lidem na oči a nedělat ze sebe svatouška. Je mi z něj na na zvracení. K jeho angažmá v politice mi nejvíce sedí jadrné balkánské přísloví, které hovoří o vši, která nažravše se na zadku, zpychne a začíná lézt do čela, doufám, že je to začátek jeho konce. Pýcha vždy předcházívá pád. Nicméně tot známo je a je to mimo jakoukoliv pochybnost. Jestliže se za těchto okolností dostal do sněmovny, svědčí o trestuhodné neschopnosti udělat si správný úsudek u docela značné části českého voličstva.

    Co se týče Babišova angažmá u StB, tak z toho co je dostupné na webu vyplývá, že agentem údajně byl od roku 1982. Třeba to časem rozlousknou bratislavské orgány. Třeba ne, prachů má dost, takže to nakonec může účinně zmařit a zůstane to předmětem spekulací. Faktem je, že jakožto čerstvě dostudovaný, nastoupil do PZO (podniku zahraničního obchodu) a nedlouho poté vycestoval služebně do Rakouska a SRN. Tohle samo o sobě tehdy rozhodně obvyklé nebývalo, do kapitalistické ciziny cestovali obvykle až kovaní zralí soudruzi, kteří se před tím "osvědčili" v zemích "tábora míru a socializmu". Mladí mužové v plné síle do kapitalistické ciziny cestovávali v mladém věku jen v případech, že buď to byla protekční dítka, což Andrej Babiš byl, nebo agenti tajných služeb, třeba StB, kterým on prý byl také. Rozhodně to nebylo obvyklé, takže to podezření je přinejmenším hodně oprávněné.

    OdpovědětVymazat
  82. informaci:

    Evropa má vskutku obdivuhodný talent pokoušet se neustále o sebevraždu v přímém přenosu. Ono je celkem jedno, jestli se konkrétně jedná o to, že si uměle podvazujeme ekonomickou konkurenceschopnost přiblblým a zbytečným bojem s kysličníkem uhličitým, umělým a zbytečným odstavováním jaderné energetiky v Německu, nebo mrháním zdroji na biopaliva 1. generace, nebo solárními tunely, nebo zda se tak děje tím, že si tady usidlujeme a rozmnožujeme agresivní tupouny, neschopné stát se platnou a užitečnou součástí společnosti a civilisace. Škodíme si na plné pecky a ještě u toho povinně jásáme, je to jak za bolševika na 1. máje, škoda slov.

    OdpovědětVymazat
  83. A.S.P:

    Omezování držení zbraní je velice bolševický počin, takže ono to chápání EU, jakožto zelenorudé organisace, je víc než na místě. Konec konců, když člověk občas porovnává RVHP a EU, tak ta RVHP se zpětně jeví jako mnohem méně škodlivá, než ta EU. Pravdou, ale je, že za bolševika to s držením zbraní bývalo velice neslavné, dnes je v tomto ohledu o dost líp. Kdyby Tomík Kanimůra náhodou uspěl ve sněmovně s těmi jeho referendy, asi by bylo na místě co nejdříve vyvolat jedno o vystoupení z EU.

    OdpovědětVymazat
  84. Tak jsem konečně dodělal požadované dílo, zítra ho jdu odevzdat do Ústavu.
    Hrozně rád bych si tady s někým "zapolemizoval", jenže není s kým. Nikdo nepíše nic proti mému přesvědčení. Dokonce ani Jakub na mě nezkouší ty jeho filosofické složitosti.
    Nojo - ale co s tím?

    OdpovědětVymazat
  85. ZŽ:

    Moc jsem v noci ten index nestudoval, tak mi to netrklo. Samozřejmě, že počet stran ve sněmovně o čemsi vypovídá, ne že ne, ale nezle brát v úvahu jenom tohle, konec konců v té národní frontě jich svého času také bývalo docela dost, jenomže to bylo dost formální že. O něčem to číslo vypovídá, ale jen v celospolečenském kontextu, do kterého to nějak zapadá, samo o sobě, bez něj, je to jen číselná hříčka, která sama o sobě toho moc neřekne.

    OdpovědětVymazat
  86. A voni si myslej, že nějaký filosofický tohuvabohu v týdle šlamastyce pomůže?
    Dyť v Izraeli to maj horší. Když byl zas jednou nálet na Tel Aviv, v davu, co frčí (už je to rutina) do krytu, se najednou zastaví starej Rosenblum a: Šma Jisroel - já jsem nechal na stole ležet svý zuby! Policistka poblíž mu dá ruku na rameno a konejšivě praví: Pane... už byste měl znát svět. Co myslíte, že sem bude padat - obložený chlebíčky?

    OdpovědětVymazat
  87. Dnes Ota Ulč na Psu - čtěte, žasněte, věřte tomu. Jakkoli se to vzpírá elementárním znalostem, zkušenostem, všemu normálního Evropana. Bezútěšné. Hrůza teoretického abstraktního světa US univerzitních intelektuálů. 1984. Válka je mír, otroctví je svoboda. A celé ú s t a v y , kde po generace řada takových tvorů je denně placena za šíření a sepisování svých fantasmagorií. SSSR, ČSSR vzory.
    Dokonce glorifikace konečně už i STALINA. On nestačí Trockij, Guevara, Mao, Lenin. Už nic. Musím se uklidnit.

    OdpovědětVymazat
  88. Re: trestuhodná neschopnost udělat si správný úsudek

    A jakou měli alternativu? Pokud nechtěli projevit silnou sklerózu a volit zase strany, které se už stihly opakovaně historicky znemožnit, tak měli jen dvě možnosti: ANO nebo Úsvit, přičemž u Úsvitu podle průzkumů hrozilo, že klausuli nepřeleze.

    OdpovědětVymazat
  89. Re: to znamená, že i v případě co občan to strana bude zlomková totalita

    Přesný vzorec je
    t = (v - p) / (v * p)
    kde
    t = totalita
    v = počet voličů
    p = počet partají ve parlamentu

    Pro v >> p lze použít zjednodušený vzorec
    t = 1 / p
    který je prakticky použitelný i pro malé komunity. Například před revolucí (neolitickou) byla průměrná velikost kmene asi 500 osob, z toho byla aspoň polovina nezletilých, takže v = 250. Pokud by měli jen 2 strany (např. Stranu náčelníka a Stranu šamana), tak
    t = (250 - 2) * (250 * 2) = 49,6%
    a rozdíl oproti hodnotě 50% podle zjednodušeného vzorce je nevýznamný.

    OdpovědětVymazat
  90. Na "ideology" se, Jakube vykašlete.
    Ti tu vždycky byli a budou. Většinou samí neo -.
    Už jednou jsme tu hovořili o neomarxistech frankfurtské školy. No, a co vymysleli nového, co dodali k marxizmu?
    Raději se zeptejte, proč ze sebe dělají intelektuálové ideology?
    Podle mého:
    1/ z narcisismu
    2/ z konformismu
    3/ z osobního prospěchu -kariéra nebo peníze. Třeba zrovna z toho SSSR. Italská PCI pobírala "kapesné" od sov, soudruhů až do r. 1992.

    OdpovědětVymazat
  91. ZŽ to znamená, že jako suverén sám k sobě jsem stoprocentně totalitní. To se mi velmi zamlouvá.

    OdpovědětVymazat
  92. ZŽ:

    Výborně!, Já tleskám! Takže když se systém tzv. tradičních stran znemožní, tak tam místo nich strčíme buď zeleného korsára, tedy zloděje, který sice zlodějem je, protože nás obírá všechny, ale je tak bezcharakterní a chytrý zároveň, že si podplatí poslance a prosadí takový zákon, že ho za to ani nejde zavřít. No a nebo si tam navolíme kohosi, kdo je tak trochy zblblý sám ze sebe a jinak ale dost mimo realitu? Opravdu si myslíte, že korsár a blázen patří do vedení země, víme-li to o nich předem co jsou zač?

    Tohle v takovéto podobě nemá uspokojivého východiska. Šíbři typu AB, budou projevovat tak dlouho tu jejich nenažranost, až způsobí opravdu hlubokou krisi a pak v tom lepším případě přijde Pinochet, v tom hroším Hitler a v ještě horším Stalin. V tom úplně nejhorším si to tu převezmou čínští žluťáci, vozembouchové, nebo Putin. Páchat pošetilosti pořád do blba a pořád beztrestně prostě nejde. Virtuální bublina praskne a přijde střet s tvrdou realitou, přijde čas za tu projevenou blbost a debilitu zaplatit. Blbost je ale velice drahý luxus.

    OdpovědětVymazat
  93. draku, to je omyl. Ne Agrofert stejně jako ne výrobce úsporek a podobného zboží. Zločinci sedí/seděli v parlamentu a ve vládě.

    OdpovědětVymazat
  94. Jakubovi S.:

    Myslím, že výlet kamsi na vzdálený ruský a čínský venkov a k několika hromadným hrobům, kde by si zblízka mohli prohlédnout na těch kostech, co tam s nimi ti soudruzi prováděli, by pro tyhle ignoranty byl víc než poučný. Ty nepoučitelné bych z toho výletu rovnou ani nevozil zpět. Pakliže ten bolševický brajgl obdivují, tak ať si v něm žijí, ale ať k tomu nikoho nenutí, mohou-li si za ním odjet. Lidská blbost je vskutku bez hranic, možná je dokonce větší, než vesmír sám.

    OdpovědětVymazat
  95. Schumacherovi:

    Zločnici jsou jak jedni tak druzí, jedni úplatek dali, druzí vzali. A platíme to my všichni. Správné by bylo, poslancům i Agrofertu zabavit veškeré majetky a jako bonus všechny zavřít, až by zčernali.

    OdpovědětVymazat
  96. draku, dejme tomu, že Putin, dej mu pámbu dlouhý život. Co jako by tady měl provádět? Má spoustu starostí aby fungovalo Rusko. Natož starosti s tímhle tady. Putin, "Rusko" má jediný zájem a požadavek. Abychom pro ně byli bezpečné zahraničí. S ohledem na historii naprosto chápu. Ve sféře dekomunizovaného Ruska bychom byli svobodnější než ve sféře komunizujícího se Bruselu. Otázka jestli chceme být svobodnější.

    OdpovědětVymazat
  97. Schumacherovi:

    Faktem je, že podíváte-li se kupříkladu na Václavské náměstí a přilehlého pražského centra, do Karlových Varů, Pardubic a poté třeba ještě do katastru nemovitostí, tak zjistíte, že ruským okupantům to tu rok od roku patří čím dál tím víc. Dokladem je i Křupan Hradní, První a Veliký, dosazený s největší pravděpodobností za ruské peníze.

    Svoboda a demokracie a spolu s nimi i jakákoliv naděje na zlepšení stavu v tomto ohledu v Rusku, odešly už dávno, spolu s Jelcinem, ať už se to někomu líbí nebo ne, prostě to tak je. Od té doby se tam jen a pouze čím dál tím víc utahují šrouby. Dost to připomíná duceho a Itálii, jen ten Putin není dost silný na to, aby dostal mafii za katr, jako kdysi duce. Vládne tam tedy jakýsi vyvážený stav a Putin na ně tlačí, ať jsou víc státotvorní a prospěšní. V pragmatickém umění a zvládání možného, je asi mistr nad mistry. Na druhou stranu, ony ty více či méně vládnoucí zločinecké gangy tam byly už za bolševika a nesvedli s nimi nic moc ani Stalin, ani Chruščev, ani Brežněv a dokonce ani Andropov. Já pořád ještě přicházím do kontaktu se spoustami lidí odtud a ty zprávy opravdu nejsou moc hezké.

    Jinak ano, chápu upřímný zájem Ruska na tom, abychom byli tak slabí, že si tady kdykoliv a bez odporu prosadí cokoliv se jim zlíbí. Smutným faktem dneška je, že k tomu jim už moc nechybí. Určitě to ale není zájmem naším, tím je abychom byli dostatečně odolní vůči infiltraci agenty na vlivná místa v politickém životě a abychom byli členy dostatečně silných vojenských paktů, aby věděli, že vojensky to také nejde. S tím jak USA slábne a stahuje se, marní ale debilní Evropa čas zelenorudým blbnutím na kvadrát, místo aby si posilovala svoje ozbrojené složky, dokud je ještě čas. S Ruskem jako sousedem, dodavatelem surovin a významným trhem, bychom v každém případě měli vyjít po dobrém, ale neměli bychom si tady nechat doslova dělat na hlavy, jako je tomu teď. Je to naše slabost a blbost zároveň.

    OdpovědětVymazat
  98. Schumachere, pragmatický idealisto,
    víte, jaké má V.V.Putin plány do budoucna?
    Vytvořit velký Euroazijský svaz, ve kterém pro vás taky trochu místa zbude.

    http://www.stratfor.com/the-hub/grandeur-russian-style

    A velice zdatně si počíná na Kypru. Vždyť je to volná cesta do Evropy.
    http://temi.repubblica.it/limes/riciclaggio-lusso-e-gas-perche-la-russia-tiene-a-cipro/43625

    OdpovědětVymazat
  99. Re: to znamená, že jako suverén sám k sobě jsem stoprocentně totalitní.

    Podle toho přesnějšího vzorce (1 - 1) / (1 * 1) = 0.

    OdpovědětVymazat
  100. draku, jenže o úplatcích nejsou žádné relevantní informace. Agrofert funguje, zaměstnává hodně lidí. Jaké důsledky by mělo jeho zrušení a převod majetku do jiných rukou? Do kterých rukou? Byl by stát s úředníky úspěšnějším správcem a zaměstnavatelem? Komu a jaký by přinášel zisk? Čerpá Babiš z Agrofertu tak vysoký osobní důchod, že jiný hospodář by byl výhodnější? Který? Jistě, Babiš byl v KSČ, evidovaný v seznamech StB, majetek zajisté nabyl nečetně a nezákonně, jak jinak než pomocí úplatků, protože jinak by takové impérium nemohlo vzniknout, uplácel zákonodárce a členy vlády aby nastavili podmínky vhodné pro jeho podnikání. Jenže to mu nelze prokázat. Navíc je cizák a nemluví pořádně česky. Proto věrni našim tradicím bychom měli volat po "Lex Babiš", případně po příslušných, například "Zemanových dekretech", Agrofert vyvlastnit bez náhrady, zestátnit, dosadit národního správce a rozdělit mezi slušné a poctivé, kteří se nezakecali. Babiše vystěhovat z vily do zemljanky v pohraničí či nejlépe odsunout na Slovensko. Nebo pro takové případy v Příbrami obnovit těžbu a zaměstnat ho tam i s celou jeho rodinou. A nad luhy a háji se rozklene pravda, láska a prosperita.

    OdpovědětVymazat
  101. draku, vojensky? Proč? A k čemu? Když lze koupit? Ostatně jestli tam máme agenty z té či oné strany, není až tak významné. Tahle země vždycky někomu podléhala.

    OdpovědětVymazat
  102. Schumacherovi:

    Jak nejsou žádné relevantní informace?

    Byl prosazen vyšší ze zákona povinný podíl biosložek, než v EU nebo ne? Byl.

    Tyje z tohoto zvýšeného podílu biosložek v palivech Babiš a jeho Agrofert nebo ne? Tyje a ne špatně.

    Co ještě potřebujete? Mafiáni a bolševici se mezi sebou řežou i při mnohem méně zjevných indíciích. Tyhle jsou natolik zjevné a průkazné, že je těžké to v tom nevidět.

    Zaměstnávat hodně lidí zlodějinou v rámci zákona, je hodně nemorální a ani trochu to není v pořádku. Nejsou o nic lepší než sběrači kovů a vlastnící výkupen, jen si zařídili, že je lze špatně stíhat v rámci zákona. Cpát se s tím do sněmovny a do vlády je naprostý výsměch jakýmkoliv morálním hodnotám.

    Kdyby kupříkladu několik poslanců výměnou za beztrestnost promluvilo, bylo by důkazů víc než dost. Kdyby se jim podívali pořádně na zoubek, orgáne převážně nečinné v trestním řízení, ani by moc mluvit nemuseli, jen by někdo musel zvednout tu tlustou línou neschopnou prdel ze židle a dělat, zač je placen, místo aby si vymáhal zvýšení platu za nicnedělání při demonstracích a demolování ministerských vrátnic.

    S majetkem poslanců, Babiše dalších palivových a energetických korsárů by se mělo naložit tak, že propadne státu a ten ho prodá nejvyšší dražební nabídce, tedy úplně stejně, jako se to děje při jakékoliv běžné kriminalitě. Před tím by ale měly být zrušeny jakékoliv dotace do soláru nad limit požadovaný Evropu nebo podíl biosložek v palivech vyšší, než požaduje EU a k jakému jsem dík členství v EU zavázáni.

    To jsou pořád ještě více či méně standardní postupy v rámci právního demokratického státu, žádného Lex Babiš opravdu netřeba, stačí jen aby ti co jsou tu od toho, dělali jen a pouze to, co dělat mají. Jenže oni nečiní a pak se nám zloději ze sněmovny smějí do očí. nezbývá než doufat, že třeba je časem nestandardně strčí ke zdi nějaký Pinochet. Už aby to bylo.

    Mladým lidem vřele radím a doporučuji, ať se zkoušejí uplatnit mimo náš stát, tohle tady a v téhle zoufalé podobě, prostě nemá budoucnost.

    OdpovědětVymazat
  103. draku, připouštím, že to tak mohlo být, jenže není to prokázáno. Slib beztrestnosti někdejším poslancům? Trestní řád nepřipouští a i kdyby tak by se vychechtali, protože vědí, že stejně nikdo na ně nic nemá, když budou mlčet. A oni budou mlčet. Vůbec v tom nemusely být milionové či kdovíjaké úplatky. Prostě lobbying, osobbí vztahy, ten zná toho, onen tamtoho, stačí zajištění drobných výhod. Pro případ velké korupce je možností je zákon o prokázání původu majetku, jenže ten neprojde v podobě účinné na tyhle případy. Chápu, že v naší generaci se to jeví jako nespravedlivé, jenže generační výměna to srovná až lidé téhle "přechodné" doby odejdou. Je přísně zakázáno brát si s sebou cokoli na onen svět. Vzpomeň na příběh klanu Kennedyů, který vydělal na prohibici. V "nejdemokratičtější zemi na světě"....Sebrat a prodat nejvyšší dražební nabídce? Ehmm, jako bys nevěděl jak probíhají dražby. Kdo za kolik by koupil přes koho. A kde na to vzal. Agrofert jako celek by stál majlant, to je sousto pro některého z oligarchů. Ze zdejších by se mohli servat Bakala, Komárek, Kellner...prakticky kandidáti na týš zonderbehandlung. Pak nějaký magnát z východu, třeba Abramovich, pardon, Abramovič. Nebo firma sídlící na Kypru, Kajmanských ostrovech, založená pár dní před tím. Nebo rozprodat po kouscích. Místním baronům. Za zlomek hodnoty podniku jako celku. A co by na to Brusel a mezinárodní soud ve Štrasburku? Pokud by se celou tuhle šarádu podařilo protlačit Parlamentem až přes Ústavní soud. Tohle je proveditelné po převratu. Jedinou možností je nechat to provést komunisty a až by se všechno zhroutilo, poučeně začít znovu budovat "svobodnou společnost". S tím materiálem, který by zbyl. S vysokou pravděpodobností, že to půjde stejnou cestou jeko kdysi. plus nějaká ta generace v prdeli. Transakční náklady. Suma sumárum, zlatý Babiš. Vždyť stejně umře. Jako my. Chápu, je to nespravedlivé. Ale život není fér.

    Právě ti mladí by měli zůstat nebo se vrátit se zkušenostmi. Jejich budoucnost je v jejich rukou a tady to, zeměpisně, není špatné.

    OdpovědětVymazat
  104. Člověk na vás na chvíli nedohlídne Útulníci
    a už už se tu šíří defétistické nálady. Proboha, čemu se tak divíte? Vždyť tu (kromě Kopretiny) není nikdo mladší čtyřiceti, takže každý snad pamatuje dobu, kdy jsme byli v exkrementech až po krk,. Teď jsme jenom po ramena - a už ječíme, že toho bude nad hlavu. Až bude, bude, zatím není. A když vytrhnu Jakubova hesla z kontextu musím konstatovat, že je to vždy o úhlu pohledu. Například ...otroctví je svoboda... Pro muslimské ženy je svobodou to, že mohou chodit se zahalenou tváří asi pět kroků za svým mužem a pánem. Opravdu to ale považují za své privilegium! Maně se mui vkrádá do hlavy jiná duševní úchylka - masochismus.
    Nebo ...glorifikace konečně už i STALINA ... Ale v CCCP byl Stalin vždy národním hrdinou. Pro mnohé je dodnes. Zachránil přece první zemi dělníků a rolníků před Hitlerem, Japonskem i světovým kapitalismem. Potvrdili mi to všichni Rusové a Ukrajinci, se kterými se znám natolik, že jsou o tom fenoménu ochotni otevřeně mluvit. Každý z nich má nějakou tu starou maminku nebo babičku, která má fotku Josifa Visarionoviče ve zlatém rámečku v příborníku (česky: kredenci) a když na stařenku dopadne nějaká svízel moderní doby, vždy odtuší totéž: "To by se za Stalina stát nemohlo!" To, že je vdova, která se musí probíjet životem sama nezavinilo vybití Rusů v kalhotách za II. světové, ale "zlý osud." Nu, što sdělat!




    glorifikace konečně už i STALINA

    OdpovědětVymazat
  105. Pokud jsou zločinci jak jedni tak druzí, tak proč má tedy být méně trestuhodně neschopné volit ty, co brali, než ty, co dávali?

    ---

    A co se Okamury týče, tak je to sice úhlavní nepřítel PoDeS, protože výslovně vystupuje proti poměrnému systému, ale těžko mu to mohu mít nějak zvlášť za zlé, když se tím neliší od převážné většiny populace, která poměrný systém v oblibě nemá, štamgasty tohohle lokálu nevyjímaje. Mezi všemi těmi politiky on jediný je jeden z nás, nasštvaných voličů. Pochopitelně je mi jasné, že dobré úmysly ještě nejsou zárukou neškodnosti. Když kamarád medvěd zabije kamenem mouchu, která mi sedí na čele, aby mě neobtěžovala, tak to po praktické stránce vyjde nastejno, jako když mě tím šutrákem majzne lupič, který jde po mojí šrajtofli. Ale i když to od toho medvěda není méně škodlivé než od toho lupiče, tak to není ani horší, takže není důvod preferovat lupiče před medvědem. A u toho medvěda pořád zbývá aspoň naděje, že třeba zas tak úplně blbej nebude.
    Ostatně pokud odhlédnu od otázky poměrného systému, který stejně ostatním na srdci neleží, tak co je vlastně na Okamurovi tak šptného? Ta jeho odvolatelnost politiků sice v praxi neznamená nic jiného, než zkrácení volebního období ze čtyř let na jeden rok, ale to se zase tak moc neliší od volání po předčasných volbách. (Co se týče toho, že volby jsou drahá záležitost, tak prostě na zadní stranu volebních lístků natiskněme reklamy a bude to zadarmo.)
    Referendum sice také není nic samospasitelného, zejména když vládní strany zneužijí státní prostředky na zcela jednostranou propagandu, jak tomu bylo před vstupem do EU, ale nepodotkl tady náhodou někdo, že by bylo na místě jedno takové referendum vyvolat?
    V každém případě si Tomia vážím jako někoho, kdo se aspoň pokouší něco dělat, a i když jeho řešení považuji za chybné, je mi to pořád sympatičtější než pasivně čekat, až se snad systém zhroutí a někdo začne budovat nový od základu na hnědé louce. (I když i to je pořád lepší než snaha tomu zhroucení napomámahat, jako onen myslitel co považuje zhroucení Sovětské unie za důsledek havárie v Černobylu a doporučeji uspíšit zhoucení multikulturalistického režimu sabotážemi na jaderných elektrárnách.)

    OdpovědětVymazat
  106. Re: Doklad o předpo_ranosti naší kultury.

    Tak nevím, já tam čtu "České ministerstvo zahraničí sdělilo, že nahrávky nebude komentovat." Tak vo co de? Vyměnili jsme je snad za nějaké teroristy, nebo splnili nějaké jiné požadavky únosců? Pokud vím tak ne.

    OdpovědětVymazat
  107. ZŽ:

    Tomík Kanimůra mi ani trochu nevadí, je dost svérázný, je možná i dost švihlý a především zpitomělý sám ze sebe, ale nevadí mi. Nejsou tu známky korupce z jeho strany, nebo nějakého jeho zbohatnutí hodně nekalým způsobem a proto proti němu nemám jakýchkoliv námitek. Pravděpodobně toho moc nesvede, možná při tom vyšilování trochu ublíží sobě a okolí. Věcně vzato, ona ta referenda opravdu jsou populisticky zranitelná a zneužitelná, ne že ne, konec konců, náš vstup do EU za hodně špatných podmínek, je toho dobrým důkazem. Přes veškeré problémy s tím spjaté, je to asi momentálně ten nejčistší nástroj vládnutí. Úplatek médiím vyjde určitě dráž, než úplatek stranám ve sněmovně.

    Zeman na hradě, je vítězstvím ruského vlivu zde, také je to naší ostudou a důkazem naší neschopnosti, starat se o své veřejné záležitosti pořádně. Není k tomu už moc co dodat, je to neveselé a ostudné zároveň.

    Babiš ve sněmovně, vedle rozhádané KS(Č)SSD, která mu svého času významně pomáhala legalisovat jeho ne zrovna čistou cestu k majetku, je dalším smutným milníkem na cestě vpřed, vstříc bůh ví čemu. Zkrátka a dobře, jedna parta hajzlů byla vystřídána další partou hajzlů, možná ještě horší, než byla ta původní. Tahle si totiž vyrábí zákony, aby mohla krást beztrestně, a mediálně v tom navíc umí chodit tak, aby to na ní neruplo, o to je horší, než ta předchozí. Zkrátka a dobře, není důvod si cokoliv malovat na růžovo a čekat od toho něco dobrého, to je asi tak shrnuto vše, co se o tom teď dá říci.

    Mladým lidem, kteří chtějí-li žít v o něco menším marastu než je ten náš, radím najít si uplatnění mimo ČR a s případným návratem počkat, dokud tohle svinstvo neodejde nevychcípáním. Teď, za těchto podmínek tu opravdu nemají co dělat, škoda času a energie. Aspoň těm mým dětem to tak radím a zdá se, že mají dost rozumu, aby to braly vážně. Já jsem před listopadem 1989 měl možnost odjet, ale nebyl jsem dostudovaný a bál jsem se následků, které by to pro rodinu mohlo mít. Po listopadu jsme naivně zůstal sedět na zadku zde a čím dál tím častěji docházím při bilancování k názoru, že to asi byla blbost. Krom Prahy by mi venku asi nic nechybělo.

    Ten systém v USA, Evropě a potažmo i u nás, pracuje na svém zhroucení sám, usilovně, jak svými vlastními silami, tak i těmi importovanými, kterým dává volný průchod a sociální podporu. Činí tak svou vlastní neschopností řádně spravovat veřejný prostor a činí tak podporou zlodějin z veřejných peněz a systémem dotací, mrvících objektivně působící trhy. Za těchto okolností není otázkou, zda to na držku padne, nebo ne, otázkou jenom je, kdy a za jak silných křečí a s jak devastujícím následky to bude.

    Shumacherovi:

    Ano, vracíme se zase ke starému dobrému:

    "Z čehos si tak dobře žijete?"

    "Z nedostatku důkazů."

    Důkazů je dost, průšvih je v tom, že je nikdo nechce vidět. A když někdo nechce, neuvidí je, ani kdyby ho koply kframflekem do rypáku.

    Jinak řečeno, většině lidí asi nevadí zlodějina jako taková, jim vadí, že obohacuje někoho jiného, takže ho svrhnou ne proto, aby se přestalo krást, ale proto, aby mohli sami krást místo něj. Takový už je tady u nás světa běh. Neztotožňuji se s ním, ale beru na vědomí, že to tak je a že pravděpodobně nemám šanci dožít se něčeho lepšího.

    OdpovědětVymazat
  108. ZŽ:


    Zeman se před nějakou dobou nechal slyšet, že se v té věci bude angažovat. Nevím jak a čeho chtěl dosáhnout, ale něco v tom smyslu prohodil.

    Na místě by ale bylo důrazné a hlasité doporučení, například z MZV či z Hradu, aby komu je krk milý, do určitých míst nejezdil a nekomplikoval tím zbytečně život jak sobě, tak svým blízkým a potažmo i státu.

    Takže MZV reaguje tak nějak neslaně, nemastně a nanicovatě a to mu mám poněkud za zlé.

    OdpovědětVymazat
  109. To Z.Ž.:
    Nepíši nic o ministerstvu, ale o naší kultuře - respektive o kultuře našich žurnalistů.
    To co mě zdvihlo nebyl příběh těch dvou naivek, ten je známý už dost dlouho a je bez pohybu nebo pohyb není MZVB nijak komentován (vědí proč), ale způsob, jakým o případu referovala TV NOVA. Srdceryvná hudba, vzkazy unesených, co si přejí zahrát na svém pohřbu* a upozornění, že po smrti budou na hezčím místě** než byly za živa. Vše zveřejněno, včetně video vzkazu jejich maminek, určených pouze a jen pro únosce.
    Takže opakuji - TV NOVA škodí pověsti českého národa. Únosy se budou opakovat - díky našim novinářům mají islamisté obrovskou P.R.

    */ opravdu si myslí, že jejich těla budou dopravována do ČR k pohřbení, aby jim tu mohli zahrát jejich oblíbené populární skladby?

    **/ kdyby skočily pod vlak, taky by se dostaly na to "hezčí místo" jak říkají, ale nedělaly by takovou ostudu a nezabíraly čas v zpravodajských pořadech.

    Ano, jsem dneska opravdu zlý - ale na takovou novinářskou hloupost nelze být hodný. Když už informovat, tak by v zájmu těch děvčat neměla TV NOVA nic komentovat (není co) a když musí, tak jen slovně, faktograficky. Ten TV projev unesených dívek je opravdu trapný a vylhaný. Vím, že jsou pod silným tlakem únosců - proto taky musí mluvit anglicky, aby věděli, co vlastně říkají - ale TV snad ne? Nebo ano?
    Myslím že ano, pod tlakem udržet si sledovanost za každou, i tak trapnou cenu. NOVA má v současnosti velké finanční potíže, jak pravilo dnes ráno rádio. A maminka a Radiožurnál mají vždycky pravdu, ne?

    OdpovědětVymazat
  110. Draku, to jsou jen indície. Od nich, k důkazům, které by obstály před soudem je trnitá cesta. V našem případě neprůchodně zarubaná. Nástup Babiše chápu jako další logickou etapu vývoje, kterou jsem očekával. Poměry, které umožnily vznik hospodářských impérií je začínají ohrožovat. Žačíná být od tamtud voláno po dodržování artikulí pořádku a práva. Další generace už bude "z dobrých rodin" universitně vzdělaná a ctihodná. Dílem. Dílem nasáklá rodinnou kulturou všechno rozfofruje.

    OdpovědětVymazat
  111. StK, včera viděl na návštěvě. Nova to video od někoho získala. Vzkazy s detaily k pohřbu, bez tlumočení konkrétních požadavků únosců mi připadaly hodně divné. Až jako by holky tím chtěly říci něco co nemohly říci rovnou. Nebezpečí vidím v tom, že únosci brzy zjistili, že holky z Česka pro ně nemají směnnou hodnotu jakou předpokládali. Jsou jim jen na obtíž. Pakticky by nebyl problém je elegantně propustit. Jenže holky lecos vědí, je jisté, že budou vyslýchány a že by mohly něco prozradit. Je užitečný každý detail vytvářející informační mozaiku. To je zásadní problém. obávám se, smrdící krchovem. Rád bych se mýlil.

    OdpovědětVymazat
  112. Schumacherovi:

    Musíme platit více biosložek v palivech, než ostatní státy EU, nebo ne? Je to v pořádku, nebo ne?

    Plundruje to krajinu nebo ne?

    Bohatne z toho Babiš a jeho monstrum, nebo ne?

    Jsou to tedy logicky zloději, jak ti, co to uzákonili, tak ti, co jim na tom tloustnou zadnice, nebo ne?

    To, že se nám tu mění jeden hajzl a zloděj a jiného, je asi vývoj, až sem, je to v pořádku. V pořádku není, nazývat to vývojem k lepšímu, nebo se z toho nějak radovat, nebo nad tím jásat.

    informaci a Schumacherovi:

    Mimochodem, osud Kypru bychom měli bedlivě sledovat, něco podobného nás možná čeká také, Rusů a jejich kapitálu je tu čím dál tím víc a je to také čím dál tím víc a ošklivěji znát. Z domova od taťky Putina zdrhají, protože to tam u něj není zrovna k žití, ale usednuvši zde, nestávají se Čechy, nesnaží se splynout, ale naopak, shlukují se, podobně jako vozembouchové, a usilovně tu vytvářejí nehmlich stejný svinčík a bordel, v jakém žijí doma. Kam ale sakra máme před nimi zdrhat my?

    Víc asi není co dodat.


    StK:

    No, naše média jsou vesměs mediální odpad. Veřejnoprávní média jsou vesměs promuslimská, procikánská, zeleně a křesťansky aktivistická a spíš protiizraelská. Debilisace tam probíhá poměrně tendenčně a dost ošklivě. Ona ta podpora odpůrců státních maturit o nich vypovídá asi ze všeho nejlépe.

    Nova se zase projevuje jako kretén co se týče případů, jako jsou unesené blběny v Pákistánu, nebo té debílie, co leze po nocích po diskoškách a následně pak po bytech pochybných individuí a pak se její okolí upřímně diví, že jí někdo zakroutí krkem, atd, atp. Není moc na výběr, vesměs je to opravdu odpad a aspoň, že máme ten interfernet a bylo by žádoucí, udržet ho co nejdéle mimo regulaci, protože jinak by na něm nakonec nebylo k nalezení nic víc, než ony srágorky zmíněné výše.

    Ta kysna má vypínač, je zapotřebí ho bez váhání používat a nenechávat si zahnojovat mozek všelijakým mediálním odpadem. Však až budou bez diváků, budou i bez prachů a bude klid.

    OdpovědětVymazat
  113. Schumacher střízlivý31. října 2013 v 16:44:00 SEČ

    Informace, jaký to pro nás bude mít praktický význam na rozdíl od toho když bychom byli v "Euroamerickém" ?
    Když odmyslím to co pocházelo z nyní opuštěné komunistické ideologie, tolik buzerace jako nyní z Brusele jsme z Moskvy neměli. Opravdu ne.
    Odpusť přízemnímu pragmatikovi nechápající vyšší cíle...

    StK, včera na návštěvě při večeři, neměl srdce mamince vypnout debilizátor, zkonzumoval díl Ulice a navrch zprávy TV Nova. Tohle muset denně tak skončím ve cvokhausu. Jestliže tohle denně konzumuje převážná část národa, pak se nedivím že je tam kde je. To je zombifikace. Výroba šediváků.

    OdpovědětVymazat
  114. Taky mi to Schumachere připadalo jako kódovaný vzkaz - ale to asi byla náhoda. Protože pochybuji, že by měli něco domluvené s kamarády nebo rodiči. Možná je něco řečeno v těch písničkách - to nevím.
    Ale zakazuji si takové úvahy, protože se člověk dostane do spikleneckých teorií ani neví jak a začne tím pádem blábolit.

    S tím krchovem bohužel souhlasím. Myslím, že si tamní "beduíni" Češky spletli s Američankami. A teď se diví, že přes Češky USA vydírat nemohou. Smůla - ale hlavně pro ty holky.

    OdpovědětVymazat
  115. Ta "rusofikace" se naštěstí týká hlavně Stověžaté, Draku.
    Ve Varech už prý Rusové pomalu vyklízejí pozice - ale hrůza - vozembouchům.
    Jen tady na severu Rusové sice pěstují neoficiální národnostní spolky (Mimo jiné pro ně i občas pracuji. Platí.), ale v běžném životě asimilují. Přestávají být vidět i slyšet a pro jejich děti je problém pochopit, odkud že to vlastně přišli jejich rodiče nebo aspoň jeden z nich. A "dla čevó adná bábuška gavarít toľko pa rúski". Ale ta od mala zažitá ruština / čeština se jim v budoucnu bude hodit*. To se pak nedá úplně zapomenout, stejně jako já nezapomenu polštinu, i když ji prakticky nepoužívám. (A neznám pravopis. Málo čtu polsky.)

    */ Zvláště pak, když pak do nich ve škole nacpou ještě angličtinu.

    OdpovědětVymazat
  116. StK a Schumacherovi:

    Ano, děvčata asi opravdu vyhrají Darwinovu cenu a na rozdíl od mnoha jiných, možná to bude i v přímém přenosu. Dívat se nebudu.

    OdpovědětVymazat
  117. Draku, jako bych slyšel jednoho se kterým to občas probíráme u piva. Přesně takhle se dokáže našlápnout. Spravedlivě. S tím, že dojde na vidle. Uklidňuje mě, že až na to dojde, že se bude snažit aby nenabral i mě. čehož si velmi vážím. Tyhle situace se historicky, když to přeleze nějakou mez se řeší těmi vidlemi. Po řadě a padni komu padni. Co se týče Rusů, zaplať pámbu, že alespoň s kapitálem...Mít kapitál, také bych si vybral Kypr. Je tam příjemně. Potvrzuju, že mnozí dělají děsný bordel. Leckteří se v tom neliší od našinců. Televize? Hrozné. Pamatuju když mě tříletého posadili před bednu, že se mi to nelíbilo a rozeřval jsem se. Pak mi bylo zle a v noci zvracel. dlouho jsem si na televizi nemohl zvyknout. Po letech odvykání mám podobné pocity.

    OdpovědětVymazat
  118. Kdyby skočily (nikoliv spadly) pod vlak, taky by se na to "hezčí místo" nedostaly, neb sebevražda je hřích (vzpomeňte na slova klasikova: "... na hřbitově při zdi, bez křížů, bez kvítí krčí se hroby. Tam leží bez víry samovrazi...")
    Zato když budou zavražděny (sdělovací prostředky opět jistě použijí slovo "popraveny", jako kdyby se to snad stalo po právu, nebo aspoň jako by únosci byli nějakým státním orgánem oprávněným vynášet rozsudek) od jinověrců, tak by se to dalo klasifikovat jako mučednictví a pár bodů pro nebeskou komisi rozhodující o vstupu do ráje by to hodilo.

    OdpovědětVymazat
  119. I kuš Zdeňku Ž.
    Jim - ať už jsou blběnky nebo to jenom tak zvenku vypadá asi moc veselo nebude.
    Se*ou mě, ale legraci z jejich situace nemám.

    OdpovědětVymazat
  120. Okamura může mít větší šanci na prosazení části svého programu než jak by se mohlo snad jevit z necelých sedmi procent volebního zisku.
    Teoreticky bychom se sice nemuseli příliš obávat, že se podaří prosadit zcela většinový systém, protože na změnu ústavy je třeba třípětinová většina, ale v ústavě není řeč o rozdělení na 14 volebních obvodů, natož pak o 5%ní klausuli, a přesto se v praxi uplatňují s odvoláním na článek 20: "Další podmínky výkonu volebního práva, organizaci voleb a rozsah soudního přezkumu stanoví zákon." Takže existují hned dvě možnosti, jak dosáhnout de fakto většinového systému bez zásahu do ústavy:
    1) Zvýšit počet volebních obvodů ze 14 na 200.
    2) Zvýšit klausuli z 5% na 50%.
    Částečně se o to pokusila v roce 2000 oposmluvní ČSSODS zvýšením počtu obvodů na 35, ale naštěstí to nakonec zrušil Ústavní soud.
    Uskutečnění tohoto záměru však nadále zůstává přáním politiků. V březnu 2013 Miloš Zeman doporučil snížit hranici pro vstup do sněmovny na 3% - ovšem se zvýšením obvodů na 35, což znamená nahrazení 5%ní klausule 17,5%ní zemanulí. (Současných 14 obvodů znamená 7%ní zemanuli, takže ta 5% klausule je vlastně svým způsobem klamný cíl zastírající, že situace je ještě o něco horší.)
    Takže pokud by Okamura, v mylném dojmu že současný málo funkční systém je skutečně poměrný a že tedy jeho změna musí být provedena směrem k systému většinovému, navrhl něco v tomto smyslu, tak by to jenom souznělo s dávným přáním politiků a mohl by snadno dostat jejich podporu.
    Co se týče odvolatelnosti politiků, to už na první pohled sice vypadá neprůchodně, ale což takhle pro začátek navrhnout zákon o odvolatelnosti presidenta? To už by (nejen) Topka mohla podpořit, ne?

    OdpovědětVymazat
  121. Ale ano, právě v takovýchto bezvýchodných situacích má naděje na "lepší místo" své opodstatnění. Shodou okolností nedávno psal Šaman o svém dědečkovi, který ztratil víru v Boha na bojištích světové války. Nechápu tu souvislost. Co by po Něm vlastně chtěl, vždyť ty vojáky zase vskřísil, nebo případně vzkřísí po konci světa. (To, že není přesně zjeveno, která z těch dvou hypotéz je správná, taky dává smysl - má to být Naděje, ne jistota.)

    OdpovědětVymazat
  122. Zavražděny popravou. Nu?
    Rozdíl mezi těmito termíny je trochu jiný, než jak je tu představeno. Je ve z p ů s o b u usmrcení. Poprava - to nemůže, prostě nemůže implikovat spravedlivou (obecně) věc. Přece - chvíli uvažujte tímto směrem, a zjistíte sami - u žádné nescházela část obyvatel, nesouhlasící s ní bytostně. Přinejmenším rodina toho nebohého, že?

    OdpovědětVymazat
  123. Když si zkusím představit, hypoteticky, že by se mi podařilo spolupřivést na svět nějakou bestii, jako byl třeba Mengele, asi bych byl rád, kdyby takového mého potomka někdo popravil a asi by se mi při tom dost ulevilo. Poprava nemusí být nutně jenom vyloženě negativní záležitost. Čínská vláda nechává na náměstích veřejně zastřelit (popravit) mordýře, co přepadávají vlaky, kde kradou a vraždí, a věřím, že mnohým jejich příbuzným či rodičům se musí ulevit. Ono chodit po světě s vědomím, že na něj přivedl grázla, chce určitě málokdo, ale nemá každý tu sílu, co měl Ivan Hrozný, aby tu záležitost i vlastnoručně napravil, takže je pak vděčný, když se to nějak vyřeší samo, bez jeho účasti.

    OdpovědětVymazat
  124. Schumacherovi:

    "Na vidle" je to tu už delší dobu a horší je, že místo aby se to lepšilo, tak je to spíš čím dál tím horší, takže nastane-li to, divit se opravdu nebudu. Spíš si myslím, že se budu divit opačně, že to vydrželo bez těch vidlí tak dlouho. Nejspíš se toho ani nedožiji. Na druhou stranu, čím déle se to bude odkládat, tím vášnivější a destruktivnější to pak bude.

    OdpovědětVymazat
  125. ZŽ:

    Zásadně nenamítám nic proti tomu, aby mne a další Tomík Kanimůra nějak mile překvapil :-)

    OdpovědětVymazat
  126. Co se děje, že se nic neděje?

    OdpovědětVymazat
  127. Jakubovi S.:

    Asi by to chtělo nějaké jiné, pokud možno optimističtější téma, zajímavé fotky, zvířata, cestopisy... :-) Z té politiky je jeden otrávený jak kobra.

    OdpovědětVymazat
  128. Jakube:
    Popravu vykonává legální státní moc. Proto i veškeré "popravy" mezi březnem 1939 a květnem 1945 byly ve skutečnosti vraždami.

    Obecně k těm pohodovým slečnám:
    Faktem je, že únos nebyl proveden z nějakých kriminálních důvodů, jak nás zpočátku masívně ujišťovali proislámští agitátoři (kteří dnes "pro jistotu" vypínají diskuse). Požadavek únosců byl jednoznačně islamistický, proislámský (IMHO rozlišovat islám a jakýsi pofidérní "islamismus" je idiocie I. stupně).
    Asi správnou reakcí by bylo pozastavit muslimům veškeré benefity (ucházejí se nyní o "uznanost" svého náboženství, což by jim umožňovalo např. vymývat mozky dětem ve školách nebo verbovat teroristy ve věznicích. Nebránil bych se ani uzavření mešit, obstavení kont různých islámských spoilků apod. A pokud by došlo na nejhorší, klidně to i na řádově desítky let petrifikovat.

    OdpovědětVymazat
  129. Mešity? Toleroval bych je na evropském území úplně stejně, jako jsou tolerovány kostely v islámských zemích, tedy vůbec.

    OdpovědětVymazat
  130. Evropská levice se už teď třese strachy, že volby do evropského parlamentu, které se budou konat na jaře, vyhrají euroskeptické strany.
    Přečtětě si, co o tom říká italský premiér Enrico Letta.
    http://www.theguardian.com/world/2013/oct/31/eu-unite-sceptics-populists-italian-pm
    Mně to bylo divné, že už několik dní noviny nepíšou o příjezdech emigrantů do jižní Itálie. Oni jezdí dál, ale na cestě je italské pobřežní hlídky naloží na své lodě a pak je vylodí v italských přístavech. A to potichu, beze slova v tisku.
    Vyšlo to najevo předevčírem, když si imigranti stěžovali, že je posádka italské námořní hlídky okradla o sto tisíc euro a o šperky. Jednoduše jim všechno zabavila, když je naložila na hlídkový člun a pak jim to prý všechno nevrátila.
    Naložila je na člun, i když počasí bylo klidné a nic jim nehrozilo.
    Takže spolupráce se severoafrickou mafií pokračuje zdárně dál. A už se o tom nemluví.
    A teď se levice bojí, že prohraje volby?
    Bojí se italských cvrčků, Marie Le Penové a dalších euroskeptiků?

    OdpovědětVymazat
  131. Ano, bojí, Informace.
    Protože tam, kde pravičák použije toho, co má mezi ušima, levičák zplodí zákon, nařízení nebo aspoň příkaz. Protože v Kotlince vidí jen sebe a sobě pár podobných. Zbytek jsou obyčejní ovčané.
    A potom prý "nerozlišujte levici a pravici". Copak se to dá?

    OdpovědětVymazat
  132. Proč je nenaloží na loď a neodvezou zpátky do přístavu v Africe?
    Nejde to.
    A je to. A pokluzené.

    OdpovědětVymazat
  133. Myslím, že už je dávno na čase, poslat všechny ty eurosoudruhy škodit zase z bruselských kanceláří už jen domů. Pochybuji, že by ta netáhla, nemehla a tupouny někdo zaměstnal, ledaže by chtěl ten podnik záměrně zruinovat. On když člověk vidí jejich regulatorní počiny a pak se dočítá o zvěsti například o tom, že chtějí nařízením regulovat, snižovat výkon vysavačů, tak si tak vzpomene na Dr Chocholouška a říká si, že ten by si tady musel určitě přijít na své. Kdy že to ty volby budou, abych to neprošvihl? Příští rok na jaře? Já ale myslím, že my tam soustavně posíláme euroskeptiky, ale my to nevytrhneme, když ale změní názor podstatný kus Evropy, mohlo by to k něčemu být.

    OdpovědětVymazat
  134. Pokud se dožiji okamžiku,
    až EU skončí*, budu se radovat skoro jako v osmadvadesátém. Ono je to vlastně tak podobné, že skoro stejné. Inženýři lidských duší, kteří vědí daleko lépe než lidé, co jim, lidem bude ku prospěchu. A jim, věrchušce, zajistí další delší (a dobře placený) pobyt ve městě čurajícího chlapečka.
    Tak přemýšlím, jestli to nakonec není symbol EU. Chlapeček, který na všechno čurá. Ale nějak nechápu symboliku Atomia. Ale já na to přijdu!

    To jsme to dopracovali...

    */ konec nebude klidný. EU skončí v křečích, kdy kdekdo bude kdekomu vyčítat kdeco.

    OdpovědětVymazat
  135. StK,
    ...pravičák použije toho, co má mezi ušima, levičák zplodí zákon, nařízení nebo aspoň příkaz...
    Nádherné vyjádření
    jenže
    má levičák co použít (vejde se mu tam víc než stranické direktivy - no, Haškovi se evidentně vešlo ...)

    OdpovědětVymazat
  136. Schumacher : král je nahý2. listopadu 2013 v 19:11:00 SEČ

    "Popravu vykonává legální státní moc"
    Pergille, to se mi líbí. Oceňuji Tvůj svérázný smysl pro humor.
    Co je to Legální státní moc?
    Odpovídám : Legální státní moc je každá státní moc, stejně jako legální moc je každá moc. Jediný rozdíl je v tom, že to co dříve bylo nazýváno jako "z vůle Boží", nyní je nazýváno "legální", případně tím myšleno "demokratické".

    Vetinari byl demokrat. Zastával názor, že jeden muž, jeden hlas. Tím jedním mužem byl on.

    OdpovědětVymazat
  137. - a že toho k vyčítání bude!
    Rozbor "legální státní moci" - velmi líbí! Placet!

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)