Prohledat tento blog

čtvrtek 12. června 2014

vyváženost zpráv a jejich (ne)důležitost



Ukrajina uspořádala volby přesto, že se v zemi bojuje, je tam občanská válka. (Ale neříká se tomu tak.)
Volby prý přesto byly regulérní a jsou platné. Porošenkův mandát je prý silný.

Sýrie  uspořádala volby přesto, že se v zemi bojuje, je tam občanská válka. Ale neříká se tomu tak.
Volby prý proto nebyly regulérní a  Assadův mandát je slabý.


Když pominu, že výběr zpráv je podřízen nějaké ideologii a jsou to vlastně komentáře a ne zprávy, tak se jen skromně optám: Od kolika mrtvých denně a a na které straně budeme nazývat volby (ne)legitimními?  



   Islamisté v Iráku začínají velkou a slavnou ofenzívu. Obyvatelstvo prchá, skvělá irácká armáda, která měla prý šestnáctinásobnou převahu taktéž. Vynikající bojovníci, na které je spolehnutí.  Možná že se někteří vojáci, vycvičení americkými a českými poradci raději přidají k islamistům, protože "Alláh akbar!" a ten je přece  neopustí. 
   Američané svrhli Saddáma a následně se raději stáhli. Místní obyvatelstvo je jaksi moc "nemuselo". A proto sebevražedné atentáty a jiné radosti měly vlastně tichou podporu místních lidí. 
   Zdá se, že za Saddáma jim bylo přece jen o něco lépe. Vraždili se sice po tisících Kurdové, záhadně mizeli Saddámovi oponenti, ale v kraji byl poměrně klid. Teď už to neplatí, stejně jako to už neplatí v Egyptě, Libyi a ve všech zemích, kde proběhlo "arabské jaro". V některých z nich došlo za vojenské pomoci NATO ke svržení tamních diktátorů. Jenže k velkému rozčarování  EU i USA nejsou následné režimy ochotny spolupracovat. Pro ně je euroatlantická civilizace principiálně nepřátelská. Zápaďáci jsou vhodní leda jako donátoři - ale bez jakýchkoliv podmínek z jejich strany. Protože nástupníků diktátorů je vždy několik, není nikomu jasné, kdo má v těchto zemích hlavní slovo a jak dlouho ho bude mít. Smůla. 
Vývoz demokracie do zemí, kde se nikdy sama nevyvinula je opravdu tristní záležitost.  Zdá se, že celá Válka v Zálivu byla jen zbytečným ukazováním svalů se spoustou mrtvých na obou stranách. Začíná to být patrné. Pokud USA vyslechne volání irácké vlády, prokáže tím svou nebetyčnou  hloupost. Chystá si tím druhý Vietnam.

   Poučení pro Kotlinku: Je třeba ihned zavést  do škol brainwashingové kurzy o tom, že islám je náboženství mírumilovné atd., atd., atp. Náklady akce prý hradí nějaká nadace v USA.
Kdo je v Česku pro?


Američané vyměnili pět teroristů Al Kájdy  za svého, islamisty pět let vězněného vojáka. Byla to velká akce se značnou následnou publicitou, Barrack Obama zapózoval s rodiči před kamerami - prostě zpráva dne. Zlí jazykové (vojákovi tehdejší spolubojovníci - co oni o tom mohou vědět, že?) ale tvrdí, že on ten člověk vlastně dezertoval a přitom ho zajali "Alkajďáci". Při jeho hledání prý zahynulo dalších šest vojáků - Američanů. Za jednoho (z celoamerického hlediska nepříliš cenného) vojáka tedy vrátily Spojené státy Al Kájdě  pět vycvičených teroristů, kteří poté, co si odbudou jakousi "karanténu" v Kataru mohou následně zabít několikanásobek Američanů nebo Evropanů. 
Barrack Obama je prý muslim - a zdá se, že jako správný muslim se i chová. 
Smrt nevěřícím psům!

===================


  V Africe se to taky pěkně mele. Divím se, že to naši čačtí žurnalisté vůbec takovou zprávu uveřejnili, že jim to jejich autocenzura dovolila. (Možná si ale troufli příliš a patřičná reakce bude následovat.)
Naši čeští (i v Kotlince momentálně hostující) muslimové protestovali  proti policejnímu zásahu během modliteb v mešitě - naši policajti asi budou muset mít nastudováno, kdy se vlastně ti muslimové modlí, aby je příliš nerušili - je jasné, že nejméně pětkrát denně perlustrovat muslimy nelze. Otázkou zůstává, kdy vlastně lze. A zda vůbec. 
U ostatních, byť jen potenciálních přestupníků se to tak nebere. Není to tak dávno, kdy si zásahová PČR  jednotka spletla adresu a brzy ráno vyrazila dveře (a vyděsila k smrti nájemníky) bytu o ulici dále. Přestupník shodného jména spal ve svém bytě klidně dále. No pravda - omluvili se. Za pár týdnů. 
A  představte si  - oni se policisté těm muslimům ani neomluvili a dokonce tvrdí, že zásah byl v pořádku! Možná, že by nebylo na škodu do všech modliteben delegovat nějaký "Orgán tiskového dohledu" jako za starých časů. Ale asi by to u muslimů narazilo. U jejich české "páté kolony" určitě. A u multikulturalistů. Což bývá totéž. 
  
Alláhu Ty to vidíš a potrestáš je!   

=================

Něco veselejšího, milého, malého, našeho, českého (moravskoslezského):


...k dalším jménům na Full Moon stage patří hlasití garážově undergroundoví The Maggie’s Marshmallows, shoegazová formace Manon Meurt, šumperská kytarovková čtveřice The Finally, art hopová formace Kyklos Galaktikos, brněnské instrumentální duo Les Homosexuels nabízející jemné ševelení elektronických beatů a přívětivé shoegazeové plochy, slovenská noiseová kytarovka Kolowrat, veteráni brněnské rock’n’rollové scény My Dead Cat, syntetizátorová dvojice Palermo, kapela Prodavač okolo Pavla Kabelíka se zálibou v hudbě 80. let minulého století, čerstvá krev českého folku Stinka neboli akordeonistka Hana Lundiaková, syrová lo-fi folková  Strangers in the City a dvojice rurálních kytaristů Tomáš Palucha, která pro Colours of Ostrava připravuje speciální program, ve kterém vystoupí v pětičlenné sestavě....

   Nějak se v tom ztrácím, mám pocit, že tu někdo mluví naprosto cizí řečí. I když: poslouchat dva atomové fyziky, jak se přou o nějaký zvláštní úkaz asi bude taky dost záživné. A pro ostatní nesrozumitelné. Ale ti fyzikové to obvykle neřeší na veřejném internetovém portálu. Ovšem obávám se, že ani většina potenciálních návštěvníků Colors nebude vědět o čem ti hudební publicisté vlastně píší a tenhle text je jen exhibicí toho, co oni sami pochytali na internetu ve světě. 
   Jelikož jsem byl tímto článkem pasován za totálního neználka, lístek na Colors si nekoupím. Byla by to ode mě obyčejná snobárna. Spokojím se s tím, co pronikne mimo Svetlíkův areál až na můj balkón. Intenzita zvuku bude pro pohodlný poslech asi stačit. Obraz si prostě přimyslím. 

   Nejsem zrovna český nacionalista (vzhledem ke svému původu by to bylo směšné počínání),  ale jsem už dost starý a vzpomínám na dobu, kdy se na všechno možné používalo ruských nebo poruštěných výrazů. Namátkou: subotnik, kadr, ekran, glasnosť....  
  Mrkněte do článku z odkazu a spočítejte si jen ty anglické výrazy, které mají plnohodnotná česká  synonyma. Nehodlám tady napadat "harddisky" nebo podobné, špatně přeložitelné výrazy. (Osobně ale mám stejně raději programy s původní, anglickou lokalizací - u českých překladů musím často hodně dumat, co mi vlastně program sděluje, co po mě chce.  A to neumím anglicky - byť mě to hodně  mrzí.) 


Takže my ten rektální alpinismus máme asi v genech.  


Dolní oblast Vítkovic, místo konání Colors Ostrava, jak ji vidím já.


=================
Dodatek:
Situace v Iráku rychle graduje.  Islamisté jsou necelých 100 km od Bagdádu, ta vláda, která požadovala odchod amerických vojsk teď volá o pomoc. Obrací se na USA, Rusko, OSN i NATO. USA, které ještě včera slibovaly vojenskou podporu z tohoto postoje (myslím, že docela rozumně) vycouvaly a sdělily, že pomohou jen dodávkami vojenského materiálu a vycvičí irácké vojáky. Ti, které cvičily v minulých letech ovšem v současnosti houfně odhazují uniformy a americké zbraně a utíkají před početně mnohem slabšími, leč ke všemu odhodlanými  islamisty. Civilní obyvatelstvo i americkou výzbroj včetně vrtulníků ponechávají na místě, k dispozici islamistům. Mnozí zpravodajové potvrzují fakt, že mezi islamisty je poměrně dost zběhlých důstojníků armády, kteří s takovými hračkami dokáží zacházet, možná se tak bude bojovat americkými zbraněmi na obou stranách. To je sen každého zbrojaře - dodávat oběma válčícím stranám.

USA se tedy zachovalÿ sice rozumně - ale ne zcela čestně. Napřed svrhly Saddáma Husajna, který jakožto diktátor měl situaci v zemi pod kontrolou, umožnily vznik jakési slabé vlády, složené z rozhádaných kmenových náčelníků (vzpomeňte, jak dlouho ta vláda vznikala) a pak nestabilní zemi jejich armáda opustila, aby jiný Hussein -  Barrack Obama - měl lepší pozici jako president USA.

Poučení: 
Nevyvážejme ani naši ideologii (demokracii, kapitalismus, osobní svobodu) ani zbraně do světa, který je zcela jiný. 

Je vidět, že všemocní "západní" politici nečetli Čapkovu Válku s mloky. 
Tam to totiž všechno je!  

A ještě změna:
President Obama do Iráku možná přece jen armádu pošle. Protože by jinak bylo docela možné, že "legální" irácké vládě vypomůže Rusko.
A  to by přece nešlo...

36 komentářů:

  1. Dolní oblast.....byl jsem tam, viděl zažil....pěkný obrázek, trochu kolorovaný? Skutečně jsem v životě neviděl tolik projebaných peněz A JEŠTĚ PROJEBÁVANÝCH , bez návratu, jde to navštívit jednou a pak až s další generací dětí, to nedopadne. No nic. Celodenní výpalné 1+1/2+1/2 cca. 1200,-Kotlinků, včetně reluty bez cesťáku. Nelituji peněz, zatím je mám. Víte co jsou prepři?
    Buď připraven! Nebudeš překvapen?

    4P čerňoši

    OdpovědětVymazat
  2. JO!
    Pro osvěžení paměti cementyků:
    http://archiv.ucl.cas.cz/index.php?path=

    To je ústav! 4P

    OdpovědětVymazat
  3. Ba ne pane EK,
    žádné dobarvování, takhle to vidím z balkonu.
    Mám velkou výhodu proti jiným "postindustriálním fotografům" - mohu si počkat na dobré světlo. Na ideální světlo,. Akorát se musím občas podívat z okna, jestli už je opravdu ideální... [;>))

    OdpovědětVymazat
  4. Pořád se mi tu ukazuje Jejda, došlo k chybě!
    ?

    OdpovědětVymazat
  5. sice to s tématem prakticky nesouvisí (pokud nebudeme uvažovat zda zpráva popisuje skutečnost relativně korektně)

    http://budejovice.idnes.cz/za-trest-pro-zaky-kvuli-videu-muze-pykat-i-reditelka-f9q-/budejovice-zpravy.aspx?c=A140612_2073055_budejovice-zpravy_mbe

    ale myslím že je něco špatně ve zdejších končinách. Jestli je víceméně pravda to, co je napsáno, tak takovíto spratci a především jejich rodiče si nezaslouží nic jiného než tvrdý kasárenský režim s kamerovým dozorem 24/365 a jakýkoliv prohřešek nemilosrdně trestat.

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to je síla Kapitáne
    - ale celkem to zapadne do nově rozepsané poznámky o moderních lidech která se snad bude jmenovat "Selfie".
    Vidím tohle kolem sebe a nelíbí se mi to ani trochu. Ale zdá se, že "boží mlýny" (jakož jsemť bezvěrec) nakonec vykonají svou ponurou práci. Takoví rodiče se pak po letech hrozně diví, že je jejich dospívající nebo dospělý potomek terorizuje, když mu nechtějí dobrovolně odevzdat své finance, byt, auto...
    A ani mu přece "dělali pomyšlení..."

    Němčina má pro tohle chování krásný výraz: Affenliebe.

    OdpovědětVymazat
  7. Nevychovaní spratci a jejich rodičové / StK a kapitánu Nemovi:

    Myslím, že český termín opičí láska vystihuje totéž, co ten německý výraz. Já bych učitele bez pořádné pětačtyřicítky a možnosti jí použít, asi dělat nemohl. Člověk má jedny nervy a jedno zdraví. Co se těch nevychovaných spratků týče, tak je-li na světě něco horšího nežli oni sami, tak jsou to jejich rodiče. Nechápu, proč je s tím magistrát, školní inspekce i policajti nepošlou sice slušně, ale velmi důrazně do háje. Ale u nás bohužel žijeme v prostředí, kde si každý drzý hajzl může otravovat koho chce kdy chce a jak chce a bohužel, přes pazoury za to nedostane, no tak se nedivme.

    Kdyby si kupříkladu ti dva spratci a jejich rodiče za to třeštění a odmítání korektního a v podstatě mírného trestu, vykoledovali vyloučení těch jejich hajzlíků ze všech státních škol v kraji a museli se pak kvůli tomu stěhovat jinam, třeba by si to další drzí spratci a jejich rodičové spolu s nimi rozmysleli. Je-li někdo zjevně za hranou a navíc je tak drzý, že korektní trest nepřijímá, má dostat nášup a to pořádný, aby ho ta drzost a vzpupnost příště přešly.

    OdpovědětVymazat
  8. Tlg., neb frčím na jeden den na chatu, podívat se, jak pokročilo chátríní (ne chaty - okolí, tráva a tak). Takže: naprostý souhlas. Všichni mí kamarádi - kantoři v. v. jsou ráádi, že dnes už neučí. Kromě elementárek.
    Práva bez povinností... Téma na další přípodotek? Jasně. Vsjo budět. Vsjo v svoje vremja.
    Kontraproduktivní jednání, chování - ? Když holt to se přečasto vyjasní až dodatečně. Po bitvě. S kým - ? S našimi potomky?!

    OdpovědětVymazat
  9. Teda, kapitáne, to je záhul. Synáčka mám akorát v 9. třídě - už je přijatý na výběrovou školu (berou 60, hlásilo se 150). První, co slyšel, když dostal dopis, že je přijatý, bylo - opovaž se vykašlat na učení nebo dělat ve škole binec. Všechny dětičky (mám 3) dostaly poučení, že pokud dostanou poznámku za chování, bude doma zle a pokud si kantor stěžuje - sice si zkontroluju pitomky, že nepřeháněl, ale zatím to bylo vždy podle pravdy.
    Rodiče z tohohle článku nejspíš skončí v nějakém hospici, kam si jejich dětičky (pokud zrovna nebudou v base) přijdou pro celý jejich důchod.

    OdpovědětVymazat
  10. K drzým spratkům a jejich předkům / jinému Honzovi

    Nic jiného, než co nejdřív dostat od těch jejich spratků pořádně přes hubu, ti jejich rodičovští ignoranti, aroganti a předrzlí tupouni ani nezasluhují. Doufám, že se už brzy dočkají toho, co zasluhují a potřebují, jak prase drbání.

    OdpovědětVymazat
  11. Jenže:

    Ti dnešní spratci až vyrostou a budou mít své "vlastní spratky" (nebude jich moc, jsou to většinou takoví egoisté, že ani děcka nechtějí, protože "kdo se s tím má mazat, kdo to má platit") budou je vychovávat jak? K obrazu svému nebo budou mít svůj příběh jako memento?
    Netuším. Jen jednu zkušenost z mého života:

    Můj táta byl hrozně hodný člověk. Měl snad jen jednu chybu - nikdy nic nevyhodil. Měl v předsíni obrovskou skříň, kde schovával lecjaké poklady. Od vzácných miniaturních obrazovek až po narovnané zbytky drátků, protože - co kdyby ten drátek stačil... A pořád v té nasrvané skříni něco hledal. "Tady to přece bylo! Nevzal to někdo?" Někdy o tátově skříni napíši. Poklady měl navršeny na sobě v naprosto nepřehledných "kulturních vrstvách". A dokonale se v nicjh nevyznal ani on sám. Když něco doma dělal, matinka ho pak musela několikrát vybízet, aby po sobě uklidil. Dal to všechno - do skříně v předsíni.

    Ve mě to vyvolalo reakci až mnohem později, až v okamžiku, když jsem začal "šéfovat" tehdy malému kolektivu. Zjistil jsem, že když není pořádek na pracovišti (ve věcech, v plánech i ve vztazích) tak je pracoviště značně "samožerné" - spousta času a energie se spotřebovává na hledání předmětů (...kde to ten Franta zase zastrčil), vyjasňování kompetencí (...ale tohle přece vždycky dělal ten, kdo posledně nahrával) a na práci zbývá už jen málo času a energie. Stal jsem se "buzerantem" (= pořádkomilným šéfínkem) přes to nebo snad právě proto, že jsem si vybavil, jak to dělal táta. Sice s láskou - ale taky neuvěřitelně neprakticky.

    Přes čtyřicet let jsem byl v tomhle ohledu poněkud nepříjemným šéfem pro své kolegy. Dneska už jsem jen externista, šéfuje můj "žák". Ale je to jiná povaha. Už za první rok jeho činnosti se nmohé dobré zvyky rozpadly, pořád někdo něco hledá a nenalézá, kolegové se vzájemně dohadují, kdo to měl udělat, kdo za to může a na práci zbývá stále méně času. všude leží věci, nic se neuklízí do skladů. Pořádek je, ale jenom takový "vnější" - za všechny mluví jen ten nový šéf a nikdo nesmí mít jiný názor než má on. Tedy mít ho smí, ale mluvit o něm nesmí. Svá rozhodnutí vyhlašuje, aniž by je předem jakkoliv konzultoval s kolegy a do poslední chvíle své plány z nějakého důvodu tají. A tak se stává odtažitou, poněkud směšnou postavičkou, ačkoliv jako profesionál je opravdu dobrý. Říká se mu "frontmen" - protože jeho hlavní náplní práce je být "tváří úseku".

    Marně přemýšlím, jestli nakonec za to všechno nemůžu sám, protože jsem požadoval pořádek ve vztazích a hluboce pohrdal pořádkem v papírech, které mě nutily popisovat život podle předpisů - tedy falešně. Protože "práce přesně podle předpisů" je vlastně velmi účinná stávka - co si budeme povídat. No a můj "nástupič" to dělá přesně opačně.

    Malá legrační poznámka nakonec: Bylo nás šest na dvě budovy, dneska je kolegů devět - a já, kterého nějak zapomněli poslat do definitivního důchodu. Ale celkem se to stíhá...[;>)

    OdpovědětVymazat
  12. "konečné řešení"
    Svatým právem občanů – už od dob americké deklarace nezávislosti z roku 1776 – je změnit zákon či režim, když tento je nesprávný a bezprávný. Chceme-li dostát smyslu demokracie, měli bychom si to připomínat a jednat podle toho.

    link do OAZA- http://neviditelnypes.lidovky.cz/pravo-zaloba-oaza-0zq-/p_spolecnost.aspx?c=A140612_112502_p_spolecnost_wag

    JOJO je to tak.
    4P

    OdpovědětVymazat
  13. Pro EK:
    V USA je prý každý jedenáctý občan právník. Advokáti se musí nějak živit, tak tedy podněcují spory a obě strany pak v těch sporech zastupují.

    Bohužel mám pocit, že na heslu CCCP náš vzor! se změnilo jen to první slovo. Teď je tam "USA".
    OSA a OAZA (a mnoho jiných podivných organizací) jsou na tom podobně, jako ti američtí advokáti.

    OdpovědětVymazat
  14. OAZA a OSA zla / Ochrana autorských práv / StK, EK:

    Zrovna tahle sebranka si tak moc a tak intensivně říká o to, aby jí při nějakém "výkyvu" dav s chutí a nadšením navěšel na kandelábry, že se jí to dost možná nakonec i splní... Vůbec bych se nedivil. Kdybych něco takového viděl, tak minimálně bych tomu nebránil a s radostí se i podíval, jak jim to tam bude slušet, pijavicím nenažraným.

    OdpovědětVymazat
  15. Byla by zajímavá debata až kam má jít ochrana autorských práv. Tvůrci které znám to řeší různě. V každém případě je to dobré téma.
    ===
    P.S.: Čleství v OAZA jsem před několika klety odmítl s tím, že se raději starám, abych dostal řádně zaplaceno při odevzdání práce a nějaké dodatečné "desátky" mě nezajímají. Odpověď z OAZA byla: "No jak chcete, ale budete toho hořce litovat..."
    Částky, které navrhovali byly tak jak tak směšné, myslím že by se k tomu, kdo opravdu na věci pracoval vůbec nedostaly. Spotřebovala by je "obsluha problému" čili advokáti.

    OdpovědětVymazat
  16. Ta situace v Iráku mi poněkud připomíná Súdán a Egypt v době povstání Mahdího. Tehdy taky evropany vycvičená armáda utíkala jak zajíci, případně přecházela k nepříteli.
    Situci museli zachránit evropští vojáci, kteří při ztrátách v poměru cca 20000 : 6 mahdisty (vedené už jeho nástupcem) v bitve u Omodurmánu převálcovali a za rok a něco dokončili úklid země.
    Při představě použití kulometů proti vyjícím náboženským fanatikům s meči a kopími by se ovšem sluníčkáři zbřídili. Nicméně právě po nějakém ekvivalentu toho postupu z roku 1898 to jednoznačně volá.

    OdpovědětVymazat
  17. A.S.P / Irák:

    Uvidíme co bude. To, co šlo zmrvit, bylo už dávno zmrveno. Teď si nikdo si nechce pálit prsty, aby ten čurbes dal do pořádku. Nedivím se, taky bych nechtěl. Na druhou stranu, těží se tam významná část světové spotřeby ropy, takže mi trochu překvapuje lehkost, s jakou se oněm událostem dává volný průběh. Že by už ten výpadek byl nahrazen a bylo to tedy fuk? Nebo už jsou s islamisty domluvení a dávají jim tím pádem volnou ruku?

    OdpovědětVymazat
  18. I islamisté chtějí jíst, Draku.
    Takže aby to nebylo tak, že bude jedno, od koho tu ropu kupujeme - a zase bude důvod aby po euroatlantické civilizaci požadoval islám svou legitimitu - protože on je ten řád, který si podmaní svět.

    OdpovědětVymazat
  19. Vyprávěl mi před několika lety můj bývalý kolega v práci: Jeho sestra se po mnohaletém působení jako učitelka základní školy v jižních Čechách (Rožmberk nad Vltavou) po odchodu do důchodu odstěhovala do Teplic. A tady ji přemluvila její kamarádka z mládí - taky učitelka - aby si šla přivydělat nějakou korunu k důchodu. Vydržela to ve škole se skřípění zubů půl roku a pak to ve stavu naprostého nervového vyčerpání vzdala. Jak kolega pravil, říkala: Ty děti tady, to nejsou děti, to je sběř! To se nedá s Rožmberkem ani srovnat! Takže ono to s tou oprsklostí žáků a hňupovstvím (jak jinak to nazvat?) jejich rodičů bude asi dost rozdílné podle krajů - Praha, Severočeský a Severomoravský kraj zřejmě budou v tomto směru naprosto v čele.

    OdpovědětVymazat
  20. Krmení islamistů / StK:

    Zrovna islamisté, za tu jejich expansivní touhu sežrat a zaprasit celý svět tou jejich odpornou anticivilisací, zasluhují "nakrmit" ochuzeným uranem a napalmovým kobercovým humanitním bombardováním, co se do nich jenom vejde. A jen zas někde něco hlesnou, tak pořádnej nášup...

    Sígři a jejich rozložení v krajích / Pedrovi:

    Ten případ těch drzých spratků a ještě drzejších rodičů, se odehrál na jihu Čech, v Českých Budějovicích. Možná, že dítka na jihu Čech a Moravy, ve víc klerikálním prostředí, jsou v průměru trochu víc bohabojná a slušná, a je možné, že více bolševický a dryáčnický sever, je v průměru o dost horší. Praha je věrným odrazem celého státu a nejen jeho, máte tu i všelijaké náplavy až rovnou záplavy, poslední třeba tu ruskou a ukrajinskou... A také začínají být čím dál tím víc docela vidět i všelijací vozembouchové, div že neprasknou samou pýchou, chudáci duševní mrzáci... Zkrátka svět se nám před očima mění a většinou spíš k horšímu.

    OSA / OAZA zla / StK:

    Myslím, že kdyby všichni, koho se to týká, buď vyvinuli tlak na zákonodárce, aby tihle kolektivní paraziti neměli automaticky a ze zákona dáno, že někoho zastupují, nebo kdyby aspoň napodobili Jarka Nohavicu, který podnikl aktivní právní kroky a parazity z OSA si tím nakonec vytřepal z kožichu, udělali by dobře. Kupodivu se i v rámci toho, co tu máme, něco pořád ještě dělat dá. Tak bychom toho také měli využívat.

    OdpovědětVymazat
  21. Draku, není to provokace? S niž nelze nesouhlasit? Já přizdi S.R.Á.Č, kam se hrabu se zákonným hromaděním včelstev do úlů a sběrem železa v poslední době i plastů tužených uhlíkem. Watch out for flying ground and Approach.R.
    4P

    OdpovědětVymazat
  22. Ochranný autorský svaz, Ochranný zvukařský svaz, Ochranný svaz interpretů, Ochranný svaz režisérů, Ochranný svaz pomocných režizérů, Ochranný svaz kameramanů, Ochranný svaz pomocných kameramanů, Ochranný svaz scénáristů, Ochranný svaz Skriptek, Ochranný svaz osvětlovačů, Ochranný svaz kulisáků, Ochranný svaz tahačů kabelů, Ochranný svaz elektrikářů, Ochranný svaz pomocných elektrikářů, Ochranný svaz ceteringu, Ochranný svaz....kohokoli kdo má jakýkoli podíl na reprodukovaném díle.
    A všichni řvou "Ševče zaplať!"
    Divím se, že nevymysleli zvláštní poplatek za neužití díla. Jako náhradu ušlého zisku.

    OdpovědětVymazat
  23. K vymahačům výpalného / Obuvníkovi:

    Parazitistický způsob života, representovaný buď vymahači výpalného, v podobě rozličných "ochranných" svazů, nebo zase jiných hajzlů, vymýšlečů a rozdělovačů dotací, se mi bytostně hnusí. Myslím, že už to všechno dávno volá po tom, aby se Švec místo placení výpalného sdružil v dostatečném počtu a vší té parazitistické nenažrané verbeži zaplatil dosyta, avšak ne penězi, ale ve službách, konkrétně zvalchováním hřbetů a nakopáním do nenažradných zadnic a držek a to tak moc, aby na to do smrti nezapomněli a po několikaměsíčním žraní brčkem si pak našli důstojnější a hlavně prospěšnější způsob obživy.

    OdpovědětVymazat
  24. Díky Schumi!
    Konečně jsem se pořádně rozchechal Poplatek za neužití díla je nádherný nápad, i moje žena se poprskala kávou. (Má ji pít rychleji!)
    Ale přesně tam směřujeme - vždyť se platí penále, když nespotřebujete tolik kubíků vody, kolik máte ve smlouvě, neodeberete tolik silných megawattů, kolik jste se zavázali...
    Liší se to zase tak moc od toho nápadu? Napadá mě, že bych měl platit pokutu za to, že málo poslouchám rádio a prakticky se nedívám na TV - takže na ně nemůže působit reklama tam implementovaná. Zadavatelé tedy budou žalovat TV, že se na ni nedívá dost lidí a oni nemají takový odbyt, jaký předpokládali. Pokutu budou platit ti diváci, kteří si neodkoukají zaplacené penzum. A R-TV poplatky jsou stále povinné - pokud neprokážete, že nemáte přivedený proud. Máte-li přívod 230 V/50 Hz, jste potenciální divák nebo posluchač a musíte sám složitě dokazovat, že nejste.*

    Tak mě napadá, že tohle se dá postihnout slovíčkem úplnost - tedy totalita.

    */ Zákon nepamatuje na lidi, žijící v zemljance nebo lesní kuči a poslouchající rozhlas pomocí krystalky. To by se mělo napravit. Kdo věrohodně neprokáže že je hluchoslepý je potenciální...

    OdpovědětVymazat
  25. Velmi nerad jsem omylem vymazal Drakův komentář. Už to neumím vrátit zpátky.
    Omlouvám se a prosím Draka o zopakování - já bych mohl jen tak popaměti.

    OdpovědětVymazat
  26. Poplatek za neužití díla je g e n y t á l n í a navíc zcela logický nápad!
    Byv dva dny s potomkama v matičce, dovoluji si vašnosty s plným důrazem upozornit na třeskutě krásný ničemu nepodobný restaurační podnik přímo na venclsplacu: VÝTOPNA. Kolejiště s nadchody, mosty, podchody, vším, mezi tím stoly. Pití vám doveze až na stůl jízdou přes dvacet metrů vláček s pokaždé jinak pojmenovanou a jinou mašinkou. Holky jich napočítaly dvanáct. V paláci Fénix. Pro dědečky s vnoučkama božské... A mj., čistě teoreticky!, dvě ne-netečné šikovné slečny-servírky. No, kouří se tam - ale dyť na nádraží to nevadí... Pohádky o mašinkách! Najman!

    OdpovědětVymazat
  27. Vymazaný komentář / StK:

    Tohle mi nedělejte, poslední dobou se ohledně paměti a inteligence cítím asi jako generál Scheißkopf z Hlavy XXII a v tomhle stavu rekonstruovat vymazané komentáře opravdu není snadné, no ale když už se stalo, tak to tedy zkusíme ;-)

    Pokus o rekonstrukci:

    Poplatek za neužití díla / Obuvníkovi / StK:

    Myslím, že jste oba na omylu. Poplatek za neužití díla byl už dávno vynalezen, jen byl pojmenován trochu jinak, víc eufemisticky, proto, aby se oškubávaní tak necukali té jeho absurditě. Už dávno ho ale platíme jako mourovatí a to v ceně pevných disků, flashek, datových karet, optických mechanik a médií do nich a také v cenách tiskáren, skenerů, kopírek a já nevím, čeho všeho dalšího ještě. Nenažraným korzárům se ho ale podařilo vpašovat do cen kdečeho, se světlo výjimkou rohlíků a chleba, ale možná i tam to už je, jen o tom ještě nevíme. Já jen doufám, že všechny takhle "slušně" vydělané peníze, nechají ti nenažraní padouši v lékárně, protože si za tu jejich zlodějinu, do zákona zabudovanou, nic jiného nezasluhují.

    Není to doslovné, ale v tomhle duchu to tak nějak bylo.

    OdpovědětVymazat
  28. Poznámka: Po rohlíku by se dalo třeba psát potravinářskou barvou / inkoustem... a rázem by z něho byl "paměťový rohlík" podléhající dani. A co takhle provázek? Viz "uzlové písmo Inků"? Že jsem pako? Možná - ale oni nejsou?
    ====
    Drakovi: To všechno jsou ty volby pod komentářem, které se objeví až po najetí myší. Stačí, aby název článku byl těsně nad tím, já měl moc rychlou reakci a neštěstí je hotovo, toto jsou totiž kromě "spam" nevratné akce (nevím proč a taky nevím, proč jsou volby "vymazat/odebrat obsah/spam" do poslední chvíle neviditelné.) Inu - vcítit se do duše programátora není moc snadné.
    (Můj syn je ajťák, tak vím...) [;>)

    P.S.: Jdu teď do banky stěžovat si na "mlamoje" na help-line. Vůbec jsem se včera nedostal k zadání jména / hesla, věc zmrzla, ale on mě vyslýchal (prý pro ověření totožnosti) z věcí, jako na kolik mám nastavené limity, pravidelné platby atd., tedy věci, které si má pamatovat bankovní počítač a ne já, pak mi dal jednorázové heslo a když jsem se stále nemohl dostat do internetového bankovnictví mi doporučil změnu prohlížeče nebo počítače. Opravdu přátelský přístup - mezitím jsem zkoušel IB v druhé bance a vše O.K. Nechal jsem to nakonec tak s tím, že to vyřeším na pobočce. Aniž jsem vypnul PC jsem se ale po devadesáti minutách ještě vrátil - mezitím se však stal zázrak a do IB jsem se dostal - ale ouha, chlapec tam dal jednorázové heslo, které mi sice poslal SMS, ale nefunguje už to ani ono. Pěkně jsem se "do růžova" vyspal a jdu teď v klidu věc vyřešit. Ale po kontaktu s takovými mladými "suterény" mám chuť někomu dát přes hubu. Bez anestezie.
    Prý: "Zkuste nový počítač!"

    OdpovědětVymazat
  29. IB / Banky / Help Line / StK:

    V rámci oboru se říká, že help line bývá provozována jen zoufalci, případně trestanci, tedy těmi, co si někde otevřeli hubu a byli tam převeleni za trest. Práce je to totiž poměrně náročná na nervy a zároveň s tím, blbě placená. Navíc spousty lidí s počítadlem chtějí pracovat, ale nechtějí o něm vůbec nic vědět a tak se kolikrát rozpalují doběla, když to nejde, vlastně tedy na sebou samými, vlastní leností a nechtěním, ale může za to každý, jen ne oni. Pak se tedy na lince zpravidla setkávají zoufalci s ignoranty a lenochy a vypadá to a dopadá to vzhledem k tomu faktu většinou a kupodivu a zcela oproti očekávání, většinou docela dobře. No ale občas zoufalec / trestanec ztratí nervy a ujede, nebo se sekne, ujede mu huba / ruka, nebo i oboje a pak to nedopadne.

    U jednoho mého zákazníka se slečna nemohla do IB přihlásit přes M$ Explozer, nešlo to a nešlo. Když jí na help line řekli, ať to zkusí přes jiný prohlížeč, zkusila to přes FireFox a byla tam. Změna prohlížeče opravdu není od věci, kolikrát za život jsem chtěl tu bandu ignorantů, co je programuje, pozabíjet, to už bych asi ani nespočítal... Ono i programátoři IB, kteří se mnohdy opírají o naprosto debilní a obskurní prostředky, to je také kapitola sama pro sebe... No ale co se změny počítadla týče, to už pánovi řekněme, že ujela huba, zbytečně, měl by se omluvit. Stává se mi, že si občas někdo ošklivě vyskakuje, že to nebo ono nejde, mou vinou a neschopností, jak jinak, že, a tak si vyrobím bootovací antivirovou flashku, projedu mu plechovku, vykoušu z ní zoologickou zahrádku, projedu záznamy z proxy, abych zjistil, kde ten "expert" zase ty blechy nabral a stejně nahlas mu to pak s gustem omlátím o hlavu, kam že to leze v pracovní době... Příště je pak najednou klid, hajzl se už ozve, ale skromně a potichoučku, bez blbých keců, kdo za co může / nemůže...

    Co mi ale uniká je, proč těm zoufalcům / trestancům na help line IB všech našich bank nepořídí nějaký multiplatformní nástroj (jako je například TeamViewer), který si klient stáhne, spustí, pracovník se připojí a vidí to samé co on a pak už je práce o 95 % snadnější a efektivnější, i když také to má svá úskalí, vysvětlit některým lidem, aby se s vámi v určité klíčové momenty netahali o myš a klábosnici, je skoro nemožné, takže ani s báječnými nástroji není ta práce zrovna med :-)

    Zkrátka a dobře, může se stát, že na obou koncích telefonního spojení bude arogantní tupoun a ignorant. Tupounů je po světě většina, ale ten na té help line je placen, sice mizerně, ale za to, aby byl vlídný, vstřícný a nápomocný a to se ve vašem případě tak úplně nestalo a tupoun také pokud vím nejste, tak mu to tedy dejte po právu "sežrat", ať hoch dělá zač je placen ;-)

    OdpovědětVymazat
  30. To Drak:
    Zašel jsem na pobočku, ve dvou minutách jsem byl (přes nové dočasné heslo, které mi vygenerovala krásná úřednice do mobilu) v účtu a vše funguje. Vzhledem k tomu, že do stavu "vyplňování políček" jsem se dostal už večer ANIŽ bych vypínal nebo restartoval počítač, dokonce ani prohlížeč, tuším na 90%, že v něm chyba nebyla. Když jsem zjistil, že dočasné heslo už nefunguje a na helpu už šli spát, vyřešil jsem to dnes návštěvou pobočky s výše uvedeným výsledkem. Tak nevím - možná jsem ignorant. Ale jistý si s tím nejsem. [;>)

    V podstatě jsem se začal nabuzovat už v okamžiku, kdy jsem na help-line čekal na spojení a v telefonu mi dva herci přehrávali scénku, jak se mě snaží odbavit, ale "že je přede mnou paní Ptáčková" atd. Na help člověk volá přece jen tehdy, když má problém a blbé kecy ho můžou leda rozhodit. Prostě někteří reklamní kreativci jsou vskutku mizerní psychologové.

    OdpovědětVymazat
  31. Dodatek: Na help-line oné banky už raději volat nebudu. Pamatuji si dobře hlasy (profesionální deformace) a kdybych tam opět uslyšel onoho mladého suveréna, asi bych to musel stejně odmáčknout.
    Jo a anitvir mi přes noc v počítadle nic nenašel.[;>/

    OdpovědětVymazat
  32. IB / help line / StK:

    Kecy během čekání:

    Když už na help line volám, což se mi jednou za čas přihodí, ne kvůli mě, ale kvůli mým chlebodárcům, tak počítám s tím, že mi to nezvednou hned. Pustím si tedy pevnou nebo mobil nahlas, abych ten křáp nemusel držet na uchu rukou a něco mezitím dělám. Debilní ale je, že oni na to čekání mají obvykle scénář:

    dlouhé debilní jalové kecy -> krátká většinou nanicovatá hudba -> zbytečně dlouhé ještě blbější jalové kecy -> krátká většinou nanicovatá hudba -> .. a tak pořád do blba ... -> konečně operátor help line, který to většinou nevyřeší, protože je to většinou zoufalec (nic neumí) a problém se předává o úroveň až dvě výš, kde už to většinou dopadne.

    Průšvih je, že hudba je dobrá ať už je jakákoliv, tak ta je neutrální a nevadí, můžete se soustředit na cokoliv jiného, co zrovna děláte, ale jakmile se ozvou blbé kecy, tak zpozorníte, není-li to už konečně operátor a samozřejmě, že není a tak je jednak po pozornosti a druhak jeden začíná pěnit a autora scénáře by vlastnoručně rozerval na kousíčky...

    Scénář:

    Krítké kecy -> hudba -> operátor

    By byl mnohem jednodušší a také mnohem příjemnější.

    Berme to ale tak, že jsou mezi námi spousty blbců, kteří se někde nějak musí živit a ono to zákonitě někde musí být vidět, třeba zrovna na tomhle.

    Co se v konkrétním případě stalo?:

    Asi se to z nějakého důvodu něco popsulo a poté pak "šprajclo" na straně serveru. Například databáze dlouho odpovídal na dotaz a aplikaci mezitím "uhnil" timeout a zůstalo to v nějakém předem nedefinovaném stavu. Co, jak a proč. o tom můžeme jenom spekulovat, není to naše plechovka pod naší správou, takže ani nemáme šanci to zjistit. Možná, že by něco šlo vycedit z prohlížeče a záznamů o tom, co dělá a z cookies a pod, ale myslím, že to za tu práci s nejistým výsledkem nestojí. Operátor na help line to evidentně nezvládl, a zasloužil by dostat pár facek po té nevymáchané hubě... Zkrátka účet z nějakého důvodu nebyl dostupný a změna hesla nepomohla. Možná také třeba proto, že platnost toho dočasného nebyla dost dlouhá, nebo ho ten mamlas vygeneroval blbě, i to se stává. Nebo také nemusel mít dost práv, zatímco paní na pobočce měla. Prostě spekulujeme a to je většinou k ničemu. Jisté je jen to, že neměl být hubatý. Jestli na help line kvůli sobě samému voláte cca 1x za několik let, jako já, už tam na něho s takřka "raketovou" pravděpodobností, větší než 99,9999% nenarazíte. Životnost lidí na help line je krátká, hroutí se z té blbé práce dost rychle a dík mizerným platům fluktuují poměrně rychle a ochotně :-)

    Já bych to hodil za hlavu a neprožíval to, setkání s blbcem nepotěší, ale patří to čas od času k životu.

    OdpovědětVymazat
  33. Draku, tak mě napadl OSP - Ochranný svaz posluchačský, vybírající poplatky od autorů a všech zprostředkovatelů toho nevyžádaného otravného hluku, kterými zamořují veřejný prostor a který jsem nucem poslouchat proti své vůli a případně i obrázků na které jsme nucen koukat. Jak já k tomu přijdu, když jsem jimi takto obtěžován. Zástupci svazu by měli kontolovat, zda všichni kteří tím takto obtěžují, řádně platí poplatky OSP za užití ucha, případně oka.

    OdpovědětVymazat
  34. Hlásím se jako jeden ze zakládajících členů s číslem legitimace max. 000002

    OdpovědětVymazat
  35. OSP / Obuvníkovi a StK:

    Sem bych se také přihlásil, vcelku dobrovolně. Zacílit by se mělo ani ne tak na autory, jako spíš na zákonodárce, dílem zblblými po setkáních se zlobbisty a dílem ne zblblých, ale "zainteresovaných"... No a také by se zároveň s tím mělo zaútočit na ty kolektivní výběrčí výpalného.

    Na čísle legitky zase tak moc nesejde :-)

    OdpovědětVymazat
  36. Aji ja bych se přihlásil

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)