Prohledat tento blog

úterý 4. listopadu 2014

Vzpoura kočiček a znásilněný zákon.

doc. RNDr. Karel Oliva, Dr.,



Zpráva z webu:

Mezi vládní koalicí a její opozicí došlo k historickému okamžiku - ke shodě. Obě strany Miloš Zeman při Hovorech z Lán, kde používal výrazy jak ku*da, ku*va nebo ho*no, znechutil. 




   Rovněž ředitel Ústavu pro jazyk český,  doc. RNDr. Karel Oliva, Dr., značně vousatý pán se vzezřením zestárlého Rasputina použití inkriminovaných slov jednoznačně odsoudil. Taktéž vrcholní politici, představitelé kulturní fronty, vědečtí pracovníci a možná i některé dělnické kolektivy... 
   Prostě každý,  kdo se potřeboval vyjádřit. Zviditelnit. Ukázat ostatním, že on takový není.

   Záležitost bude "řešit" i Rada pro rozhlasové a televizní vysílání. Jsem zvědav, k jakému závěru dospěje. Nejspíše, že presidenta České republiky už nikdy nepustí k rozhlasovému mikrofonu. Inu žurnalisté jsou velmoc. Pokud se jim znelíbíte tak vás umlčí hned. A naopak.  Nebo že bude nucen své projevy předtáčet aby je mohl zkontrolovat Hlavní správa tiskového dohledu - jako kdysi. Nevhodné výrazy nebo názory se čistě a nenápadně vystřihnou, že soudruzi!? A moderátora Jana Pokorného doporučíme exemplárně potrestat. Měl okamžitě sebrat takovému mikrofon! Měl to tušit! Za co ho platíme?!

   Myslím, že většina ze zmíněných "slušných a vzdělaných lidí" (čti pokrytců a lhářů) běžně v soukromí mluví podobně jako nenáviděný Zeman. Jistěže ne před ženami, na které chtějí zapůsobit nebo před svými dětmi (což ovšem už není tak jisté), aby jim nedávali špatný příklad. 
Kdyby si poslechli, jak děti mluví mezi sebou, asi  by se nesmírně podivili. A náramně pohoršili!
Možná by se i přiučili novým sprostým slovům.¨

   President Zeman se projevil jako - jako křupanský zeman, když výše zmíněná  slova použil při rozhovoru pro rozhlas - navíc v přímém přenosu tedy, jak se dnes říká, online. "Nebylo to diplomatické", jak se říká.

Když jsem si poslechl, co to vlastně náš první občan provedl, tak jsem si řekl, že možná měl volit jiná slova. Určitě měl použít jiné výrazy. Ale necítil jsem žádné velké pohoršení. Miloš Z. prostě použil lidová synonyma. Místo slovesa zkurvit se přece dá použít výrazu zmršit, znásilnit nebo zprostituovat. Protože o znásilnění či prostituci přece šlo - šikovně dostat do tzv. "apolitického služebního zákona" nějaké ty své staré páky, aby bylo možno práci úřadu ovlivňovat, případně zabránit takovým rozhodnutím, které by mohly jeho stranu (klan) nějak ohrozit. 
   Pokud umíte aspoň trochu rusky a seženete si záznamy některých vystoupeni Pussy Riot zjistíte, že název skupiny nijak neklame. Vzpoura kočiček (pičének, kundiček atd. - synonym je spousta) je opravdu "o tom".  To, že holky v jednom chrámu vyřvávaly "píseň" proti Putinovi a naše "západní" novinářská fronta se toho chytila, protože to bylo politicky vhodné a z provokatérek, proti kterým by u nás policie rovněž musela (už z principu) zasáhnout udělali unijní politici a jejich žurnalističtí slouhové politické trpitelky. 
    A sluníčkoví lidé? Ti přece neznají pohlaví. Všechno je "ono". Není máma, není táta je jen rodič číslo1 a 2. Snuníčkáři vůbec vnější pohlavní znaky neuznávají. Správně by tedy ani neměli vědět, o čem to ty Pussy Riot zpívaly a president mluvil. A přesto jsou krajně rozhořčeni a znechuceni. 

Pravda je jen to, co se momentálně hodí věrchušce do krámu. 
To ostatní pravda není, to je jenom provokace. 


   Ranní reakce na Hovory z Lán byly v diskuzích na netu většinou souhlasné - "Zeman to řekl na plnou hubu, tak co se štětíte". Až později se objevili námezdní diskutéři a pod různými identitami a začali ten hloupý lidový názor ředit a ohýbat. Nebo se po těžké večerní diskuzi ve vinárně vzpamatovali mladí intelektuálové a před polednem začali vytvářet správný "národní názor". 

   Tento text není obhajoba presidenta Zemana. Ten mě moc nezajímá - není to "můj president".
Toto je vyjádřením mého hlubokého smutku nad národem, který se nechá tak snadno a rychle  zmanipulovat.  Řeší se synonyma a ne jádro věcí. Vytvořil se pseudoproblém, aby nebylo dost času se zamyslet nad skutečnými problémy. Klamný cíl - tak tomu říkali vojáci od PVOS. 


Když všichni křičí, že král je nahý - račte se přátele pozorně podívat. Třeba je jen jinak oblečený. A třeba to vůbec není král, ale někdo, kdo se za krále jen vydává.




Pár názorů z diskuzí k věci na Tiscali:

josef:
Chystá se petice, která bude požadovat odvolání M. Zemana v demisi z Hradu! 
Tento kašpar, kamkoli zavítá, je stále a furt ožralý! 
Jeho předchůdce, V . Klaus, sprosté prase, bude utracen, rozčtvrcen a předhozen 
lvům, nejlépe v Brně! K oběma kryptokomunistům - no comment!

josef:
Můžete mi prosím prozradit proč tu kreaturu označujete slovem "pan"? 
Dovolím si mít zato, že oslovení pan - přináleží lidem-člověku a rozhodně ne něčemu tak odpornému jako ta prohlaná, podrazácká, sprostá, prochlastaná tlama je.

Lery: 
Vždy se hovoří "Jaký pán, takový krám" a ono to sedí. Jak se na Čechy dívá svět? Pokud tento národ si někdo vybaví, tak se sportovními úspěchy. Někdy možná ve vážné hudbě něco znamenáme. Ale politika, to je jiné kafe. Tam jsme nazýváni národem Švejků, o našich taxikářích se mluví v amerických filmech jako o gangsterech, okrádačky turistů jsou na denním pořádku. Tak co chceme? i Adolf se zmiňoval ve svém díle, že je potřeba si dát na Čechy pozor. Přirovnával to k tomu, že Čech přijde do Vídně dělat domovníka a po pěti letech se zjistí, že činžák patří jemu. A o tom, jakým způsobem jsme vytvořili miliardáře a okradli vlastní lid, tak to jsme světovou jedničkou.

njn:
Myslím že tato diskuze jenom dokazuje, jak lidi často nejsou schopni vlastního názoru a jejich "výbava" zvládá jenom přebírat názor cizí.   
Pro jednu skupinu je Zeman prasetem, hulvátem, proruským šmejdem ať řekne cokoliv a udělá cokoliv. A pro druhou je to Bůh, který má ve všem pravdu a i jeho zvratky mají pozitivní roli. 
Uvědomte si proboha že Zeman je jenom člověk.   
Když kamarád udělá faux pas nemám žádný problém mu říct, že to přehnal, že to bylo za hranou. Řeknu to každému, nebudu před nikým hrát divadlo, že jsem to náhodou neviděl, neslyšel a nebo dokonce tvrdit, že to bylo roztomilé. 
Zeman faux pas udělal. Dovolím si tvrdit, že to lze říct naprosto objektivně. Okecat to nijak nelze. Připouštím, že jeho hotentotská znalost angličtiny, byť se mu v prostředí našich politických "elit" možná jeví jako přímo oxfordská to může částečně omlouvat. Že pro slovo "pussy", které navíc špatně vysloví, použije překlad toho nejtvrdšího kalibru ( ještěže tam nevypálil to od "p" ), zatím co v pravém významu slova nejde o nic jiného než "číča", nelze označit jinak, že buďto je úplně mimo a nebo tak udělal záměrně. 
Co to značí? 
Neumí zvládat situaci, neumí se povznést nad útoky prdoláskařů, kteří do něj šijí při každé příležitosti. Já chápu jeho frustraci z návštěvy Číny, kde udělal pro stát hodně a naše havloidní média to podala tak bulvárním stylem, že je z toho člověku na zvracení. Ale jako hlava státu by to měl unést. Místo toho dal prdoláskařům další munici na zlatém podnosu. 
Zeman neumí reagovat jinak než jízlivě. A čím víc ztrácí půdu pod nohama, tím jízlivěji reaguje, čímž si sám ještě podkopává nohy. 
V jeho věku je malá šance že s tím něco udělá, řekl bych že nulová. Bude se to spíše zhoršovat, stejně jako u Havla a nebo Klause. Musíme jej brát jaký je, škoda že na dohled není nikdo lepší, doufejme že se objeví, než to u Zemana dospěje do stádia, že každé jeho vystoupení bude na bobříka trapnosti, podobně jako je to teď u knížete.

Kryšpín:
Pussy by mohly zavítat do baptistického kostela někde v USA.Ale to už bychom o nich nic v budoucnosti neslyšeli.Leda tak něco o provokaci vůči černošským věřícím a o spravedlivém lynči.


A něco z LN dnes, 5. 11. 2014:

Valerián Komárek:
Lživá kampaň
Jsou útoky proti Zemanovi v poslední době opravdu jen náhodné anebo jejich intenzita je koordinována a stupňována za spolupráce operativců tajných služeb USA s diplomatickým krytím v Praze? Čeká nás další skandál a rezignace, tentokrát prezidenta? Koho chce na Hrad kulturní fronta? Uvědomělého Havlistu? Někoho, kdo zruší Zemanovy průmyslové a obchodní dohody a kontakty českých fabrik s Čínou, abychom se v klidu mohli bít za práva Turbointernetu v Tibetu a nejen v Ratměřicích, zatímco americké firmy a USA na nějaký Tibet samy házejí bobek? Proč musí být podle Havlistů Češi papežtější než papež?

(A jak vidno zříti, stihoman je možnou odpovědí na stálé manipulace. Protitlak, jako ve fyzice)

==================================================================

... Zeman může být spokojen. Vulgaritami, kterými osprchoval Pokorného i posluchače, zazdil kontroverzní prohlášení svého pseudosoka Klause o Havlovi, odvedl pozornost od svého skandálního výletu do Číny a ještě si šplhl u Ruska ... 

   Čekám, kdy si čtenáři konečně uvědomí, že jsou opět manipulováni. A "hradní perlič" je v tom propírání mozků jen náhodou, předmětem, nikoliv aktérem - protože si neumí odpustit nějakou tu provokaci.   


P.S.: 
Jsem zvědavý, kdy se na indexu pravdoláskařů a sluníčkářů objeví i Karel Kryl. Jedna z jeho písní, "Hrob neznámého vojína" přece končí slovy "Nasrat, jó nasrat!!" To si přece představitel odboje nemůže dovolit! Skandál! Nahlásit radě, zakázat! Odstranit jeho fotografie z učebnic!

Mluvil jsem před lety s Karlem Krylem - a vyjadřovat se k tehdejší politice ještě mnohem méně vybíravě, než náš zemanský president. Ale ne na jevišti, v režii. Byl hodně nazlobený. Kdybych býval ten rozhovor natočil, divili byste se, jak vizionářsky tenkrát mluvil.

Promiň Karle, už ti věřím. Jsou to pokrytci a přizdisráči. Ale dost nebezpeční. 



45 komentářů:

  1. Kořalník na Hradě:

    Bouře ve sklenici vody, nic víc nic míň. Ten starý páprda, který propadá nestřídmosti jde-li o pití a který neví že v hospodě s kamarády se může mluvit dle libosti, zatímco v rozhlase by to přeci jen mělo mít jinou úroveň, si tu bouři způsobil sám.

    Rusko a Evropa:

    Pussiny jsou normální punkáčské kanálie, které by teoreticky měly zajímat nějaké ty ruské rebelující mládežníky. Jestli se omylem trefily do Putina a byly vzaty za záminku, aby mohly být Putinovi otloukány o hlavy, svědčí to trochu o určité personální a jiné nouzi zde, u nás a stejně tak o nedostatku soudnosti. Na druhou stranu, opět nám to ten kořala mohl sdělit jinak a určitě by u mnohých našel pochopení, u mě asi stejně tak. Uchyluje-li se ale soustavně ke slovníku těch děv, nutně ho nakonec přiřadím na jejich úroveň a přestanu se o něj zajímat.

    VIV o Ukrajinu a rozhašené vztahy s Ruskem, to už je horší záležitost. Obávám se, že jak ze strany Evropy a USA, tak ze strany Ruska došlo k aktivitám, které nejde vzít zpět a které na nějakou dobu budou v lepším případě bránit opětovnému vzájemnému zlepšení vztahů a v tom horším může ten konflikt zesílit a přerůst v něco ještě horšího. Na jedné straně lze chápat obavy Polska, a pobaltských zemí, s takhle silným a akčním sousedem a jeho menšinou v zemi, což se týká především Pobaltí, se těm zemím nedivím, že mají obavy z budoucnosti, na jejich místě bych je měl také. Na druhou stranu je opravdu nepříjemné pozorovat, jak padá jedna mezinárodní smlouva a dohoda za druhou a reálně vzato opravdu nelze vyloučit, že to nakonec nedopadne blbě. Podíl na tom všem mají jak Rusko, tak západ a blbé je, že zatím se nikdo nemá k tomu, aby to napětí, co je v vyloženě fyzicky přítomné v luftě, začal snižovat.

    OdpovědětVymazat
  2. Pro Draka a taky pro Jakuba:
    Myslím, že oba už víte, že mi nejde o obhajobu našeho "zemanopresidenta obecného", toho, jak se domnívám neřídí nikdo, žádný loutkář. Ten samorost z Vysočiny by se urval ze špagátků i Skupovi.
    Šlo mi, ostatně jako vždy o to, kdo vlastně u nás vytváří "veřejné mínění". To jsou ti loutkáři, kteří mě zajímají. Kašpárci jsme my všichni.
    I když - já se občas cukám... [;>))

    OdpovědětVymazat
  3. Prasedent:

    Ze začátku článku: "Mezi vládní koalicí a její opozicí došlo k historickému okamžiku - ke shodě."... A pak že není kořala president sjednocujícím prvkem :-)

    Loutkáři:

    Jeden z loutkářů střední třídy už se asi nemohl dívat na ty břídily, které si financoval, připadalo mu to jako vyhozené peníze a šel si to ohlídat osobně. Máme ho teď ve vládě, dělá tam ministra financí. Členka jeho týmu nám bude řídit Prahu... Na druhou stranu, když jí nedokázal zruinovat ani Bém, tak tahle už asi horší nebude.

    Loutkáře najdete mezi vlastníky těch opravdu velkých firem, jejichž majetky a rozpočty převyšují ty státní, v našem skromném případě klidně i o několik řádů. Mají zpravidla dost prostředků a rozumu, aby se svou vlastní kůží nikam nelezli a ovlivňovali jen prostřednictvím financí. AB je výjimka a i on musí poslouchat ty větší, aby ho nechali dýchat.

    Mediální šašci, mluvící hlavy a pod., jsou jen nájemná uřvaná chátra. Kanonefutr mediální palebné přípravy a informačních válek. Moc jim tu profesi nezávidím, abych pravdu řekl.

    Necukám se, nemá to cenu, protože jsem na to skoro sám. Nemám ani dost sil, ani dost vlivu, abych cokoliv ovlivnil, jen si o tom všem myslím svoje a v rámci svých omezených možností se jen snažím předvídat co přijde a případně se na to připravit, je-li to vůbec možné. Protože při aproximaci současných trendů nás mnoho dobrého nečeká.

    OdpovědětVymazat
  4. To Drak: Ano.
    Docela by mě zajímaly podrobnosti - byť je nijak mnezužikuji.
    A "cuknout se" považuji za nutnou součást dobrého mínění o sobě samém. Nenechat si aspoň nakecat veškeré pitomosti. A upozorňovat na ně. Víc toho así dělat nejde.
    Ale - častá krůpěj i kámen proráží...

    OdpovědětVymazat
  5. Kocoure, děkuju za odkaz na záznam rozhovoru. Velmi pozorně jsem vyslechl a velmi se mi líbil. Velmi věcný a kultivovaný. A pokud prezident, ano je mým prezidentem, protože jsem ho volil, a byl by mým prezidentem i pokud bych ho nevolil, užil vulgarismy, užil je ne tak, jak je spontánně užívají někteří jiní od své přirozenosti, ale užil je s rozmyslem, cíleně a v kontextu věci. Potěšila mě hysterická reakce běsnící pražské lumpenkavárny, stejně jako to, že jsme se v ní nezmýlil. Co se mi naopak velmi nelíbilo, že byl předposraně zasraně zkurveně zcenzurován podle zasraného a zkurveného zákona. Doufám, Kocoure, že mě nevypípáš.

    OdpovědětVymazat
  6. A tak se ptám, nebylo už???

    https://yt3.ggpht.com/-RHB1NZgsjPg/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAAA/cfBE9upwaC4/s88-c-k-no/photo.jpg

    odlehčete záklopky, čelem to nevypotíš!
    4P

    OdpovědětVymazat
  7. Tak na této bojovné hysterické fanaticky nepřátelské úrovni nemám nejmenší důvod ani nejsem schopen či ochoten se zapojit. Mimoběžky. Asi patřím do té mytické záhadné tak poklesle nazvané pražské lumpenkavárny. Tak jo. Sbohem. Mám jiné starosti.

    OdpovědětVymazat
  8. Jakube, bojovně hystericky fanaticky reagovala právě lumpenkavárna, která čekala na svoji příležitost. Zeman jen výstižně a přiléhavými výrazy komentoval ony "bouřící se kundy", jejich počínání a jejich adoraci. Kdyby to co prováděly v pravoslavném chrámu, prováděly tady v katolickém či dokonce v synagoze, například jako protest proti církevním restitucím či ve prospěch palestinského hnutí odporu, zajisté by se to nepřešlo povzdechem "ach ano, jaký to jedinečný výraz svobody" a laskavou domluvou,že by se mohly trochu mírnit a především při tom méně hlučet, ale stíháním za výtržnictví, případně i za "hanobení" to v případě té synagogy.
    Pro mě jsou Zemanovy výroky k lingvistickému zamyšlení jak a v jakém kontextu takové expresivity překládat. Rozhodně mi však nevadí, že sajrajt nazval sajrajtem. Který, jak se projevilo reakcí lumpenkavárenských lumpenintelektuálů, na rozdíl od oněch jen ilustrativníách výroků pronesených cíleně v kontextu odsouzení onoho sajrajtu a v úmyslu nastavit zrcadlo, oné pokrytecké žumpě nevadí. Jistě, uškodil si. U těch, kteří nepochopili nebo zblblých mediálním trychtýřem nechtějí pochopit, co tím chtěl říci. Kteří se nad počínáním Pussy Riot nijak nepohoršovali. Dokud jim Zeman nepřeložil to čeho v jiném jazyce byla plná média. Hovno, tísicekrát zváno růží, smrdělo by stejně. Hovno. Ne lejno, či en-ono, jak mě karatelsky učila babička. Hovno.

    OdpovědětVymazat
  9. Díky Obuvníče,
    Nemusím to podrobně vysvětlovat - protože omlouvat se není zač.
    Jenom doufám, že to Jakub četl nepozorně a proto si to vyložil "jaksik dživnje".
    Pokud mě někdo nas... ...nazlobí, říkám mu to přímo. Tolik odvahy mi ještě zůstalo. A taky vlastní názor.
    ===
    OT: Ty špunty, které si dávám občas do uší jsou typu SONY MDR-EX 52 LP. Našel jsem záruční list. [;>)

    OdpovědětVymazat
  10. Kocoure, Jakub to vnímá emotivně, podle prvního pocitu jako citliví lidé jeho druhu.

    Po hysterické mediální předehře o návštěvě Číny, návratu s Kellnerem a čísi vyznamenané mikině, byl jsem zvědavý co že to bude za hrůzu. Poslouchal velmi pozorně s důrazem na obsah a souvislosti. Hrůza se nedostavila. Až jsem zprvu pochyboval o správnosti odkazu a potom, jestli něco podstatného, až na vypípání nechybí. Po vyslechnutí kroutil hlavou, to že je všechno? Kvůli tomu taková bouřka? Taková hysterie? Nechápu. Petice a demonstrace za odstoupení prezidenta, který o kundách, které se samy nazývají kundami, prohlásil, že jsou to kundy? Nechápu. Vzpomněl jsem si na randál kolem plakátů s liškou staženou z kůže, protestujících proti chovu kožešinových zvířat. Nějaká rada pro reklamu nařídila jejich odstranění, prý jsou neetické. Dočkáme se zákazu zveřejňování fotografií hromad brýlí, lidských vlasů, dětských botiček, koster potažených kůží z nacistických lágrů? S odůvodněním, že je to neetické? Nad zhovadilostí se nepohoršujeme, ale nad jejím pojmenováním ano? Zhovadilé vyznamenáme, a ty, kteří upozorní na ně a na jejich hovadnosti, ukamenujeme? A spokojeni se svým počínáním blahosklonně pokyvujeme hlavami a ve společnosti podobných upíjíme ze šálku se vzorně vytrčeným malíčkem? Co jiného je to než nejhorší pokrytectví? Než vaření kůzlete v mléce jeho matky?

    Vrah se úspěšně na pozůstalých domůže odškodnění za újmu na lidských právech, za to, že ho nazvali vrahem, kdežto on není vrah, ale je osoba pravomocně odsouzená za zvlášť závažný zločin vraždy?

    Kurvaštelunk!

    Hledal ta sluchátka, narazil na http://www.thg.ru/video/cheap_headphones_2007/print.html

    Jsou tam průběhy a hodnocení. Ty dvaapadesátky mají dost velký hrb kolem pěti kHz, pak padají. Mé Sony MH1 se mi jeví vyrovnanější. Akorát nevím co s nimi udělala úprava, měla by trochu snížit zdůrazněné basy. Nemám na čem změřit. Ale uchometricky výrazně lepší, transparentnější a uvolněnější oproti VSONIC GR02, které mě zprvu nadchly, ale v porovnání s oněmi znějí trochu jako ze sudu. Sehnal jsem vrtáčky 0,2mm vypadají jako ze "stříbrné oceli", neměly by být lámavé jako černé 0,3mm, kterými jsem vrtal. Tak až budu mít čas a náladu, velmi opatrně se pustím do finálního experimentu. Podám hlášení.

    OdpovědětVymazat
  11. První Ožrala se evidentně baví tím, jak se mu daří provokovat a rozeštvat.
    Tu radost aby to bylo i na můj účet mu nedopřeji. I za tu cenu, že odejdu do vnitřní emigrace.
    Pozitivní na tom je, že možná vyprovokuje k historicky maximální účasti v presidentských volbách aby mu Všeholid řekl NE.
    Anebé naopak umně hraje na nejnižší pudy.
    Myslím, že jsme už přečkali horší pohromy, než je tenhle člověk na Hradě

    OdpovědětVymazat
  12. Ševče, i při flegmatickém vnímání konstatuji, že dělá jen ostudu.

    OdpovědětVymazat
  13. Právě proti pokrytectví píšu tenhle blog.
    O tom, že je dobré, když drzý chlapeček vykřikne pravdu o nahatém císaři. A taky o tom, že ten císař rád uvěří, že má nádherné šaty. V pohádkách bývá často hodně pravdy. Jen je číst pozorně.
    ===
    Píšu (pomalu a s nucenými přestávkami na obživu) článek "Hidden hate" o skrytých nenávistech. Vím, že už jsem tu psal o Montecích a Kapuletech - ale problém trvá a zhoršuje se - a veřejnost? Baští ty primitivní ideologické pohádky i s navijákem.

    Jenom taková věc - už jsem ji dal do sloupku: ISIL má v moci irácké rafinerie a získává obrovské prostředky prodejem ropy. Nikdo se zatím nezeptal, KDO od nich (kur*a!) tu naftu kupuje. Dále: ISIL prodává desetiletá jezidská děvčata po necelých 3 500.- Kč za kus a ostatní ženy ještě levněji. Jedna střela vzduch > země stojí skoro 2 000 000.- Kč. Kolik by se mohlo vykoupit těch ubožaček za jednu raketu? Zobchodovat a až pak ty rakety použít. Že je to nečestné jednání? A islamisté snad jednají podle nějakých námi pochopitelných regulí?
    ===
    To celé je jenom pokračování přetlačované východ /západ. Před ne tak dávnými dobami jsme lezli do zadku CCCP a USA - to byli "vrazi z volstrítu", dneska je to přesně naopak. Opravdu jsme tak blbí, že to nevidíme a nutně se musíme přidávat na tu nebo onu stranu? Neumíme použít toho, co máme mezi ušima?
    ===
    Viděl jsem teď v TV nějakou demonstraci proti "autovrahovi" - takový palestinský Oleg Hepnar. Najel dodávkou do lidí na zastávce tramvaje, jednoho zabil, několik přizabil a pak ho odstřelili. A díval jsem se na mladé ortodoxní židy, jak v kloboucích a s krabičkou na čele nenávistně cosi vykřikují. Tedy - já nemám proti židům vůbec nic, s několika se znám, pracuji s nimi bez problémů. Jsem rád, že "ozubená pleš" Sobotka potvrdil, že Česko neuzná Palestinu jako stát - ale z těchhle židů v Izraeli mi opravdu běhá mráz po zádech. Tolik nenávisti v mladých tvářích. Jsou vlastně stejní jako ti muslimáci na druhé straně té nevyhlášené války. Neverending story...
    ===
    Já se prostě nedokážu nechat zařadit do ideologie kterékoliv strany. Takže mě nenávidí asi všichni stejně. Přitom to je z židovské logiky věci, z divadelní postavy mlíkaře Tovjeho, který si vždy perfektně vysvětlí, proč se má rozhodnout určitým způsobem a na konci řekne "Ale na druhé straně..." a tím výrokem popře vše, co tak pečlivě vydumal.

    No nic, půjdu zase dělat něco užitečného, t.j. za peníze.

    OdpovědětVymazat
  14. Kocoure, hodně je to o principu akce-reakce. Jenže, jakmile vyteče dost krve, už se to začne podobat spíš sněhové kouli valící se svahem.
    anebo trumfování se furiantů.
    A té krve už dost vyteklo
    V Palestině
    mezi Ruskem a státečky na jeho hranicích
    i leckde jinde

    OdpovědětVymazat
  15. Jistě, to je pravda. Eskalace se tomu říká.
    Neznamená to ovšem, že bychom se měli my, kteří vlastně nijak netrpíme, měli přiklánět tu k té, tu k oné straně a hlavně tvrdit, že jedině tohle je ta správná strana. A tvářit se, že TOHLE je jediná skutečnost. Není.
    A to tvrdím, nic jiného.
    K eskalaci - opravdu musíme dojít až k té III. válce, po které se tu budou prohánět tlupy bojovníků - s dřevěnými kyji?
    Nenašla by se rozumná cesta, jak si každý žít na své straně plotu a nesnažit se zabrat sousedovo?

    OdpovědětVymazat
  16. kapitáne, problém spočívající v tomhle člověku na Hradě je zástupný problém. Hromosvod. Pro některé příležitostí, že si ho mají na kom vybít nespokojenost, jejímž zdrojem jsou jiné příčiny.
    Mně neurazil, naopak ho velmi chápu. Co tím chtěl říci. že nastavil zrcadlo. Ano, jeví se to jako netaktické, já bych zvolil jinou formu, jiná slova, ne "sprostá" ale neméně ostrá. Ale nejsem prezident, jsem jen ten "Móric" z jeho vtipu. Moc se mi líbil.

    OdpovědětVymazat
  17. Ševče, jeho hlas se stal v mých uších bzučením mouchy.
    V téhle (jeho) hře si nebudu brát svůj list.
    Ano, nastavil sebe jako zrcadlo. Křivé a pitvořící.
    Dovolím si parafrázovat jednu odpozorovanou pravdu: President je současně etalonem i karikaturou svých voličů.

    OdpovědětVymazat
  18. To je ale dost hnusná pravda, Kapitáne!
    Pravdy ovšem pěkné nebývají.

    OdpovědětVymazat
  19. Kořalník na Hradě:

    Vidím to velmi podobně jako kapitán, jen bych řekl, že některé moje dojmy a pocity, vyjádřil o něco lépe, než bych to udělal já sám.

    A když jsme zase u toho otrapy, tak v angličtině se význam konkrétních slov či sousloví řídí celkovým širším smyslem řečeného a okolním kontextem slova či sousloví. Je potřeba naučit se ten jazyk vnímat a používat jinak, nežli se řídit jen otrockým překladem jednotlivých použitých slov, navíc takových, která mohou těch významů mohou mít poměrně dost, od poměrně neutrálních a neškodných až po ty opravdu expresivní a rasantní.

    Zrovna onen výraz pussy, se typicky používá v případě, že potřebujeme rozlišit pohlaví například domácího miláčka, takže jde-li o kočičku, je to pussy-cat a jde-li o kocourka, je to boy-cat. Oba výrazy se používají v mateřské škole, není na nich nic hanlivého ani sprostého, slušně vyjadřují, o jaké jde pohlaví. Pussy riots by se dalo přeložit jako chuligánky, nebo výtržnice, jenže on ten kořala nesmírně rád překrucuje a následně pak exhibuje, šokuje, uráží a štve. Vykládá si věci tak, jak se mu zrovna chce, nebo hodí do krámu a tím, jak se objektivně opravdu jeví být, se moc nezatěžuje. Je živoucím důkazem teorie relativity, žije povětšinou ve své vlastní realitě, což o to, nic proti, ať si žije, ale ať z ní tak hnusně nezasahuje do té naší... Nevadí mi že se nepřiklání k primitivní antiputinské propagandě, kdy nemaje lepší munici po ruce, berou naši demagogové zavděk i takovými mentálním chudinkami, jakou jsou ty Pussiny. Už tohle o našich "elitách" a jimi zaměstnávaných propagandistech nevypovídá nic dobrého. Nicméně to, co předvádí ten hradní ožrala, nevypovídá zase nijak dobře o něm samém. Proto ho už nějakou dobu neberu moc vážně a beru ta jak říkají Egypťan Sinuhet a kapitán Nemo, tedy jako bzučení mouchy v mých uších. Je to otravné, ale vydržet se to dá.

    VIV o Ukrajinu a eskalace:

    Bylo vykonáno mnoho skutků, které cosi pokazily a bylo při tom porušeno mnoho dohod, dříve uzavřených a prolomilo se dost tabu, tedy zapovězených a nepřekročitelných hranic. To samozřejmě komplikuje a pravděpodobně oddaluje ukončení onoho běsnění na Ukrajině. Přesto doufám, že se to nakonec podaří, dojde k dohodě a v jejím rámci vymezení pravidel dalšího soužití každého na svém písečku a tak, aby si navzájem nevadili.

    IS / ISIL a prodej ropy:

    Také si již delší dobu kladu otázku, kdo od těch zmetků tu ropu kupuje. Odpověď na ní nemám. Vím ale, že ten co tu ropu od nich kupuje, je především neskutečná svině a také to vyvolává další otázky, nakolik a zda vůbec jsou využívány mechanismy proti praní špinavých peněz v bankovních systémech civilisovaného světa, pakliže nejsou tak proč? A pakliže jsou, proč ten obchod vůbec ještě probíhá? Jak to, že už dávno nebyl zastaven? Ono to někomu vyhovuje? Nejspíš ano? Kdo to je? Co je to za hajzla?

    OdpovědětVymazat
  20. Pussy Riot:
    Neumím anglicky (jsem schopen přelouskat, co mi vzkazuje počítač (někdy ale jen se slovníkem), kdyby to bylo akusticky, tak to vzdávám rovnou, takže k významu slova pussy nemám co dodat. Nicméně jsem si vyhledal na YT několik záznamů jejich vystoupení - a nerad musím dát za pravdu spíše Zemanovi. Nacpávat si zmrzlé kuře do rodidel nepovažuji za příliš chutný vizuální zážitek. A jejich "hudba" stojí za prd - je to jen řev. Bigotní Rusy (pravoslavné i komunistické) provokují Pussy úspěšně.
    Ale ten článek o tom nebyl. "Zemanopresident" mě netíží - nemohu ten fakt změnit - a moc se bojím, že by Kníže, pokud by byl zvolen, na tom byl dneska s popularitou lépe. Brala by si ho do hubu jiná, opačná parta, toť vše.
    Je zajímavé, že naši gayové, když je jich více pohromadě říkají ženám pusinky nebo pičénky. Kupodivu - docela mile.
    Ale ani o to mi nešlo. Mě opravdu znechutila ta intenzita útoku na presidenta. Ať je jaký je, je to president Českém republiky. Symbol. Začal jsem uvažovat, komu ku prospěchu, proč vlastně. Zemanovo křupanství je přece notoricky známé - i když s výrokem "novinářský hnůj" nemohu, opravdu nemohu nesouhlasit - a najednou takový atak.

    O co tu kur*a jde?

    ( *=ň )

    OdpovědětVymazat
  21. Draku, vůbec bych to nezaznamenal, kdyby média...a pak ti, kteří se vrhají na kdejakou předhozenou kost nezačali jančit.Prošlo by to kolem mně jako spousta jiného. Teprve ze zvědavosti jsem se podíval na kocourův odkaz, a posoudil chladným rozumem. Zaujalo mě, že před tím jsem od té samé ané a urvené kavárny neslyšel odsouzení těch aných vymaných und. Ale chápu, že každé konání má nějakou, třebaže ne každému zjevenou logiku. Jen se mi potvrzuje, že průchod své nelibosti nad těmi několika slovy dávají ti, kteří na Zemana již měli svůj vyřčený názor a těch několika slov využili jako vítanou příležitost dát průchod své všeobecné nelibosti. Ano, s tím by každý prozíravý politik, a jak vidno nejen politik, ale každý, kdo nechce být pro síravý, musí počítat. Tož i já si z toho beru příklad abych nedopadl stejně a zdržím se zapovězených slov. Na mě si ty ané ené mediální dky nepřijdou.

    OdpovědětVymazat
  22. S Karlem Olivou budu ještě dnes mluvit, osobně. Mezi jiným i na toto téma, pokud to nezačne sám.

    OdpovědětVymazat
  23. Hradní Kořala:

    Je mi ukradený už delší dobu a nemám zatím zbytečnou hodinu, abych jí věnoval zrovna jeho výlevům, poslední dobou jsem rád, že má trochu času na spaní, nebo aspoň čtení něčeho, z čeho bych měl trochu radost.

    Ze slovníku britské angličtiny fy Apple:

    Slovo pussy:

    noun (pl. pussies)

    1. informal a cat
    2. vulgar slang a women's genitals
    * [mass noun] woman in general, considered sexually.
    * N. Amer. informal a weak, cowardly, or effeminate man.

    Na anglické verzi Wiki to heslo také je, poněkud obšírněji a dostatečně:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Pussy

    Pussy Riots:

    Mně na tom pánovi vadí, že se chová jako čuně, dělá ostudu, chlastá, kuje pikle proti Sobotkovi, ta jeho úřednická vláda, to také byla kapitola sama pro sebe, báječná to příležitost pro jeho kamarády, podobně jako nezvaní rektorů na Hrada a zvaní jiných a rozdávání medailí kámošům a nikoliv zasloužilejším. Překrucuje si fakta, takže po něm musíte všechno kontrolovat. Je toho hodně a odmítám to dál sledovat, je pro mě příliš nepředvídatelný a pracný. Tohle spraví až Pepka, nebo Zubatá, ta poslední už definitivně. Jediné co je na něm opravdu sympatické a následování hodné, jsou jeho positivní postoje vůči Izraeli a naopak ty reálné vůči islámu, jakožto nástroji expanse.

    Pussy Riots:

    Distancuji se a je mi naprosto cizí propagandistický humbuk kolem oněch ruských punkáčských kanálií a dost dobře nechápu, jak to, že těm západním představitelům nedojde, jak tímhle shazují sebe sama a celý západ v očích ruské širší veřejnosti.

    Také je mi hodně proti srsti, vyjadřuje-li se někde při oficiálních příležitostech Hradní Kořala podobně, jako ty punkáčské kanálie. To by si měl nechat buď na doma, nebo do žižkovské zaplivané čtyřky...

    Zkrátka humbuk vznikl až po několika Kořalových excesech s krátkým časovým odstupem po sobě.

    OdpovědětVymazat
  24. Starý kocour řekl(a)...
    To je sice pravda, "zemanopresident" pravdu dal podnět, ale...
    Tady přece nejde vůbec o Zemana. Tady jde o hysterický řev jisté skupiny, který není přiměřený a presidentovy sprosťárny jsou opravdu jen záminkou. Nebýt "lánského incidentu", našli by si jiný důvod. Ostatně - Milošův slovník je známý už dávno.
    Naprosto stejný pocit z toho všeho má blogerka Vlaďka Špidlová. Reakce čtenářů na jejím blogu jsou vlastně stejné, jako pod mým postřehem. Pokusy převést debatu na téma, zdá je slušné/přípustné aby president...
    ===
    Nikoliv o "jádru pudla". A režisér Vladimír Michálek (viz sloupek) se dotýká téhož. Jedná se o cenzuru potažmo autocenzuru a vytrvalou a koordinovanou snahu "pravdoláskařů" či jak je budeme nazývat na to, aby v ostatních lidech vytvořili "pocit viny", že si dovolili uvažovat jinak. Vymývání mozku.
    Nevím, jak to napsat ještě zřetelněji. A to je co mi vadí. (Křupan Zeman a Pussy Riot jsou mi u p... ...zcela lhostejné.)
    ===
    Podobná, jenže daleko směšnější byla stále opakovaná "osvěta", že do sandálů nosí ponožky jen naprostí křupani. (Odřené nohy ze sandálů bez ponožek jsou asi víc "sexy".) Proboha - proč je zrovna tohle tak strašně důležité, když současně obhajujeme Pride parade homosexuálů jako něco normálního, ba užitečného. Holé zadky v kožených řemíncích.
    Nebo právo muslimů na jejich "právní řád". Zákaz veřejných vánočních stromků v Belgii, aby se "neurážel jemnocit" muslimských přistěhovalců, jejichž souvěrci bestiálně vraždí a znásilňují křesťany i nekřesťany o pár tisíc kilometrů dále. A podobně nechutné myšlenky se tahle sorta lidí pokouší stálým opakováním nacpat celé populaci do hlav. Už od mládí. Goebbels a jeho "Stokrát opakovaná lež se stává pravdou".
    Co mě fascinuje je to množství velmi vzdělaných lidí, kteří se do humbuku/štvanice zapojili. Nebezpečně mi to připomíná (znám jen z vyprávění) způsob, jakým se inteligence zapojila do budování komunismu v padesátých letech nebo při tzv. normalizaci v letech sedmdesátých. Viděl jsem to zblízka, chtělo se mi blinkat.

    Být vzdělaný asi není totéž jako být moudrý.

    Jakožto ne(do)vzdělance mě tahle pravda (i při mém věku) stále překvapuje.

    OdpovědětVymazat
  25. Kocoure,
    v sandálech většinou nosím ponožky, i když mi nohy nedřou, ono je nepříjemné i to, když se noha lepí k sandálu.
    Proč se většina pouští bezhlavě za vůdci nejrůznějších stád?

    OdpovědětVymazat
  26. Proč tohle dělají i vzdělanci?!!

    OdpovědětVymazat
  27. Nevím a nechápu, jak mohou lidé, z mého pohledu i relativně inteligentní a jichž si svým způsobem vážím vyrazit za vůdcem stáda.
    I když, když o tom tak přemýšlím tak se mi vybavuje, že možná v sobě mají jakýsi pocit zklamání či ukřivděnosti, že pes Život si z nich dělá své patníky:
    Nekdo jim ubližuje
    Nedostali se k lizu protože:
    - jsou příliš čestní na to, aby mezi těmi vlčáky vydrželi
    - nebyli ve správný čas na správném místě
    - nemají ty správné kamarády

    OdpovědětVymazat
  28. Bingo!

    Jenže pak se s jinými vlčáky spolčí a dělají jim "užitečné idioty".
    Nositelé akademických titulů mají asi větší přesvědčovací kapacitu.
    Něco jako nositelé řádů. Nebo zasloužilí umělci. To přece už z principu musejí mít pravdu, nééé?

    OdpovědětVymazat
  29. Nevím jestli poštěkávání v rytmu smečky je spolčení, ale ty "užitečné idioty" podepisuji

    Kocoure, kdysi kdesi jsem četl něco, co se mi moc líbilo, myslím že se to jmenovalo Modlitba skotských šlechticů, pokusím se to příliš nezvojtit:

    Pane, prosím Tě o moudrost a sílu
    Sílu na to, abych dokázal změnit to co změnit lze a přijmout to, co změnit nelze
    Moudrost abych dokázal rozeznat to, co změnit lze od toho, co změnit nelze

    OdpovědětVymazat
  30. A je Titul a titul
    Může být za to, že člověk opravdu něco dokázal, vznešeně řečeno Zasloužil se o lidstvo.
    Anebo byl jen ve správný čas na správném místě a správně poznal, kdy se mává a kdy tluče.
    Řády jak by smet.

    Pravda mnohdy není, co se vytrubuje na náměstích. Ale ani pravý opak toho.
    To že nekdo v něčem vyniká autonaticky neznamená že má i dobré morální kvality.
    Co třeba Werner von Braun?

    OdpovědětVymazat
  31. Pussinky i Miloš jsou totéž - snaha upoutat pozornost šokem vyšla na 1*. Teď to všichni řeší jako šílení. Jen se tak nějak vytratilo to, co tím chtěli sdělit... Nebo zamaskovat?
    Bavit se o nich znamená něco jako rozebírat, že ten či onen na veřejnosti nechtě "vypustil plyn" ať již horem nebo spodem.
    Co se týče IS(IL) - ty holky asi vykoupit nepůjdou - oni je potřebují sami pro sebe. Zní to hnusně, ale pro všechny by asi bylo nejmíň bolestné nechat bojující Kurdy trochu couvnout a pak použít Daisycutter nebo Car-bombu. Problém by asi byl jen kolem těch rafinérií a vrtů, ale tam by to asi rychlý výsadek Specnas a Seals zvládl.
    Ukrajina je už ztracená - skončí rozvrácená jako státečky zbylé z Jugoslávie. Je to škoda - já si furt myslím, že ukrajinci jen chtěli to, co my v ´89 - přidat se k civilizovanému světu a na východě vykopat příkop. Jen to udělali... ...tak nějak po svém, jak byli zvyklí z dob CCCP.

    OdpovědětVymazat
  32. Zní to logicky Jiný H. - ale je to stejně neproveditelné, jako ten můj návrh na výkup holek. Byla to jen taková teoretická úvaha spojená s dělením čísel.
    Kdyby se opravdu masivně vojensky zasáhlo, ten řev humanistů bych nechtěl slyšet. Navíc - po vojenské stránce se bavíme vlastně o pustých krajích, poušť a sem tam město na místě bývalé oázy. Tam sebevětší exploze "vyčistí" jen kousek území. Spálí kruh na poušti. Stejný problém jako v Afganistanu. Ani atomové bomby by ho nevyčistily. Řešení by možná přinesla nějaká biologická zbraň, nákaza, která by se šířila jen mezi těmi šílenci a ne příliš mimo ně. Jenže - naše změklá společnost něco takového nepřipouští - i když by to asi uměla. Takže je necháváme páchat tu nelidskosti a ještě je někteří obhajují - "Oni jsou prostě takoví. Snažme se je moc nenaštvat..." čili je to naše mentalita - mentalita otroků. Takže když nás islamisté považují za méněcennou civilizaci, tak vlastně mají pravdu. Díky našim "humanistům".*

    Ukrajina byl a je boj "Západu" o zásadní vliv na velké kusisko země blízko jeho nepříteli - Rusku. A je jedno, jaká byla kolem vztahů Východ - Západ rétorika. Tahle přetahovaná trvá od I. světové války vlastně pořád. Mír byl vždy jen dočasné příměří. Je pochopitelné, že Rusko nedovolí, aby "nárazníkové pásmo" jménem Ukrajina bylo zcela ovládnuto někým jiným. Proto Majdan, proto Krym, proto Doněck a Lugansk.
    Kdo na to nejvíce doplácí? Ukrajina a hlavně její obyvatelé. Ať už té nebo oné národnosti. Fyzicky a hlubokou desiluzí, která bude následovat poté, co Západ nesplní, co jim sliboval. Nesplní, protože nemůže.
    A kdo na situaci profituje? "Car Putin". Takové sjednocení Rusů kolem "spasitele celé Rusi" nebylo vidět od dob Stalina. To, že se objevují videa z protiputinovských demonstrací vůbec nic v celkových počtech neznamená. (K protiputinovskému odboji je třeba připočítat i ony Pussy Riots. Proto mají Pussinky takovou podporu Západu. Kdyby nebyly protiputinovské, ani pes by po nich neštěkl - nejspíš by je zašiili pro "veřejné pohoršení" stejně jako v Rusku.)
    A já, jako člověk, který osobně "zvonil klíči" v roce 1989 jsem velmi nerad nucen konstatovat, že být v područí bohatého Západu je sice o dost lepší - ale zdaleka ne ideální. Hlavně to každodenní vymývání mozků si ještě spousta lidí vůbec neuvědomuje. A místo "privilegovaných komoušů" teď máme "privilegované bohatce". A jak říkám - nejhorší mi připadá účast vzdělaných lidí v oněch procesech. Nyní například v "honu na Zemana".

    */ humanismus je jako máslo. Zvyšuje kvalitu života společnosti, zjemňuje ji. Ale když máslem popatláte všechno...

    OdpovědětVymazat
  33. StK, kdysi kdesi výkup krysích ocasů za účelem podpořit hubení krys vedl ke značnému nárůstu objemu obchodu. Mnozí lákáni vidinou snadného výdělku je začali chovat a rozmnožovat.

    Výkup holek by vedl k vykupovacímu byznysu a k dalším únosům. Podle zákona poptávky a nabídky.

    Jiný Honzo, Ukrajinci se kulturně od Rusů (Velkorusů) významně neliší.
    Podle stejné logiky by se k civilizovanému světu chtěli přidat i Rusové. No... skutečným důvodem, nebavme se o nevýznamné části "intelektuální elity", ono přidání znamená jediné a společné. Vidina mít se dobře. A přitom žít po svém, ve své historické kultuře. Což se nejeví až tak slučitelným.

    OdpovědětVymazat
  34. V celé té diskusi je mi nejbližší Jakubův postoj. Prosím vás, pokud jde o tu feministickou skupinu, text oné písně zpívané v chrámu je jednoznačně politický. Že jsou svérázné, nejspíš i sprosté, kvůli tomu souzeny nebyly! Ta obhajoba uražených věřících (ne textem - tam nic takového není) od bývalého komunistického (ateistického) špiona opravdu byla dojemná.
    Na Zemanově vystoupení je urážlivé, že nedodržuje základní pravidla veřejného kultivovaného projevu. Jsou prostě věci, které se nedělají a které si jako nejvyšší představitel dovolit nemůže. Ten rozdíl v užití vulgarismů u něj a jednoho slova!u Krylova vojáka je krásně názorný. U Kryla - pointa.
    Prezidentovi muži mluví jazykem Poučení z krizového vývoje. Je až neuvěřitelné, jak se jejich projev Poučení a jazyku Rudého práva podobá.
    Tuším, že je otázka několika dnů, kdy se objeví spojení: páni studenti, páni umělci. Lumpenkavárna mi vážně hnula žlučí. Co, že si jí prezident všiml až letos? Mohl by jmenovat její členy?

    Jsou rodinná prostředí, kde jsou hrubší slova slovy neutrálními, jsou prostředí, kde se prostě neříkají. A s pokrytectvím to nemá nic společného!

    Ale je ku věčná starokocourovská otázka: Co je za tím? Myslím, St. Kocoure, že bezmoc - u jedněch jsem nezabodoval, opřu se o ty druhé, taky dobrý. (To píšu o Zemanovi. Propásl svůj čas v bačkorách. Pro něj už je na slušnou kariéru pozdě. )
    ST.

    OdpovědětVymazat
  35. Hradní Kořala:

    Snažím se ho nevnímat a nenechat si kazit náladu. Jenže on se někdy prostě nedá nevidět a neslyšet, a to mi pak začíná mi vadit podobně, jako ta hloupá, ale o to víc uřvaná a rozhýkaná oslí mediální smečka. Je to se mnou podobně jako v tom vtipu, kde se říká, že: "Nemám rád rasisums a černochy." Opravdu nevím proč bych měl mít rád někoho, kdo mi považuje za podřadného, nebo rovnou nenávidí jen kvůli barvě kůže, aniž bych se na něj kdy křivě podíval... A taky nemám rád ty, kdo se mi snaží vnutit, "úžasnou myšlenku", že je opravdu dobrý nápad nechávat v Evropě množit se jako krysy lidem na první pohled podobné bytosti, které tu z toho ale smrtelně vážně hodlají vyrobit fofrem středověk, ale v osmanské verzi a k tomu navrch že bych z toho měl být nadšen. No to bych se nejdřív musel praštit do hlavy, nebo rovnou prodělat lobotomii.

    ST:

    Díky za poměrně krátké a výstižné shrnutí.

    Ukrajina / Obuvníkovi:

    Příliš si to zjednodušujete. Poslechněte si pana Rychlíka zde:

    http://prehravac.rozhlas.cz/audio/3138377

    nebo si ho stáhněte zde

    http://media.rozhlas.cz/_download/3138377.mp3

    Myslím, že toto je asi tak nejkratší možný úvod do toho, co předcházelo dnešním událostem na Ukrajině a bez tohoto úvodu se jen těžko dá pochopit, proč vlastně se tam děje to, co se tam nyní děje a také proč bude nesmírně těžké dát to zase do pořádku, pakliže vůbec nějaký takový pokus nastane. Nechci tady opakovat, co všechno se stalo špatně z ruské i euroamerické strany, ale bylo toho hodně. Skončilo to zatím blbě a jako bonus se to jeví být ve fázi přechodu do něčeho vleklého. To v tom lepším případě. O to hůř a déle se to pak případně bude dávat do pořádku, neskončí-li to nakonec něčím ještě horším, že se třeba konečně povede rozpoutat 3. světovou, ale pravděpodobnější je zatím cosi vleklého. Kdo má na východě Ukrajiny rozum a chce žít, už dávno se měl odtamtud vypakovat ať už do Ruska, nebo na Ukrajinu, podle toho, co je mu bližší, to je celkem fuk, ale největší blbost je tam zůstávat, nedává to smysl. Chtějí-li magoři válčit, prosím, jak je ctěná libost, ale je pitomost dělat jim tam živé cíle a kompars, majetek bral čert, barák se odnést nedá...

    ISIL:

    Municí bych určitě nešetřil, čím rasantější a čím víc, tím líp, pakliže se dostane do správných rukou a bude použita proti ISILákům, samozřejmě. Nebral bych je do zajetí, co taky s nimi? Fanatiky jako jsou oni, nikdo a nic nepřevychová, zastaví je jen nemoc, nebo ještě lépe smrt. Úplně nejlepší ISILák je ten, co je bradou vzhůru, v jámě a kterého už tam "zpracovává" nehašené vápno.

    OdpovědětVymazat
  36. Tak tak. Oboje. Dobré závěry a prognóza. Tedy dobře učiněná, čili špatná. Tzv. Ukrajina nemá dobré řešení a přední Východ už taky ne. Včetně... ne, já to nenapíšu. Dotaz pro logiky a psychology: co činit, vyznívá-li objektivní nezaujaté shrnutí jako krajní pesimismus? Jak nazvat to, co je případně ještě dál - ?
    Obdobná nesnáz jako se známkováním pravice - levice u politologů a politiků, resp. historiků: tam to ovšem jde většinou v kruhu, nebo spirále.
    Belgičtí muslimi vznesli požadavek, aby se ti, komu se nelíbí islám, odstěhovali. Ano - z Belgie. Nač se ještě čeká? Kdyby to nebyla tragedie, byla by to fraška.
    A že Saudi zakoupili láz. dům v Rožnově, vás všechny nechává v klidu. Radnice: "Klid - na případné stav. úpravy, dostavby či jiné určení budou muset mít povolení."
    SANCTA SIMPLICITAS!!! Člověk by řval!
    My krásně tančíme na horní palubě, nerušte nás...

    OdpovědětVymazat
  37. To Jakub S.
    Souhlas. Tohle je důležitější. Tady je Zeman jedním z mála politiků, u nás i v EU, kteří drží pro normálního člověka přijatelnou lajnu vůči islámu a riziku islamizace. Osobně by mě docela zajímalo, kolik z těch "rozhořčenců" bylo (nebo je průběžně) placeno ze saúdských a podobných fondů.

    OdpovědětVymazat
  38. Draku, nezjednodušuju. Snažím se o komplexní pohled i do hloubi času. i "Tichý Don"....Většině lidí nejde o to, kdo a odkud jim vládne, když jim vládne přijatelně. Nynější dění je jednáním "elity" bojující o moc. Ta polarizovanáa ve prospěch těch či oněch manipulovaní většina je jen rukojmím a kanonenfutrem. Jako kdekoli a kdykoli před tím. Tak je to i tady, třebaže v rámci zdejší kultury ne krvavé. Manipulovaní lidé obětují své zájmy a hájí pozice těch či oněch, jen ne své vlastní. Na ně zapomínají a místo nich si nechají implantovat cizí. Je to stejný vztah manipulujícího a vyžírajícího parazita a jeho oběti jako v okolní přírodě.

    Jakube, když jim ten barák někdo prodal... Belgičani, jistě. Ať se vystěhují. Když svoji zemi přepouštějí jiným a nemají se k tomu aby je vyhnali, dokud sami jsou v přesile, pro ne? Je to jejich, jenom jejich problém. Není to technický problém. Jenže oni sami, nikdo jiný není tomu překážkou. Muslimští imigranti se chovají racionálně. Naopak neracionálně se chovají domácí. Protože jejich vlastní "elitě", skutečnému, ne nominálnímu suvernovi, který má skutečnou rozhodovací moc, to tak z nějakých příčin tak vyhovuje. I když, není to až tak jednoduché, protože ona elita je obětí samoindoktrinace. Sama je zasažena parazitární nákazou.

    OdpovědětVymazat
  39. Kocoure, ten 7.11.2014 23:03:00 mohl být sice hnusný, leč zajímavý. Škoda, že tu nemáš sekci "Žumpa", do které bys takové přesunoval.

    OdpovědětVymazat
  40. Nebyl hnusný. Ale nesouhlasil jsem s ním. Byl totiž můj. [;>)

    OdpovědětVymazat
  41. Belgie / Jakubovi S.:

    No, kdyby Belgičané potřebovali, tak na zbraně a munici bych jim docela štědře přispěl, na světě jsou totiž věci, na kterých se šetřit nemá a tohle je přesně ten případ :-) A nebýt v podstatě už dědek, šel bych jim i poměrně ochotně pomoci s tím osvobozováním okupovaných území ;-)

    OdpovědětVymazat
  42. Pergille,
    jeví se mi více než smutné hodnocení ve stylu "je to sice hajzlík, ale tady a tam má docela pravdu, takže konec konců není až tak špatný". Je to naše blbá vizitka. Resp. těch z nás, kteří nám ho vybrali a kterým to bylo jedno. A nejhorší je, že mnoha lidem vyhovuje, nedávno jsem někde četl, že má podporu 58%. Přitom v mém okolí by jeho podpora nepřesáhla 15%. Ano, výsledky správného výzkumu musí vyjít podle přání zadavatele, ale až takhle to ohnout??

    A moje poslední poznámka k nejnižšímu šlechtici na Hradě:
    Jeho problém vidím hlavně v tom, že prostě MUSÍ BÝT ZA VŠECH OKOLNOSTÍ TEN NEJLEPŠÍ A NEJCHYTŘEJŠÍ. Takže když kníže, Kalousek, Topolánek či kdokoliv jiný tu a tam utrousí nějakou jedovatost či pro odlehčení použije "silnější" slovo, on je prostě MUSÍ TRUMFNOUT.
    A jak stárne, senilní a obklopuje se milci a pochlebovači tak mu chybí soudnost a záporná zpětvá vazba. Ta kladná, kterou od své suity dostává ho dříve či později zničí. Je ve hvězdách jestli a jak si jeho konec odskáčeme i my ostatní.

    OdpovědětVymazat
  43. StK, to jsi na sebe pes. Nebo když už dlouho nezatrollí, tak si zatrollíš sám a hned se smažeš.
    Já měl takový absťák, že sotva jsem si pořídil kvalitní rádio s nastavitelnou selektivitou a jinými vymoženostmi, soudruzi přestali rušit Svobodnou Evropu. Když jsme brblal nad tou nespravedlností, jeden chytrej poznamenal, že to je dost blbé, že mi nezbude než si to rušit sám.... :-)))

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)