Prohledat tento blog

pondělí 1. prosince 2014

HateFree Culture





    Češi jsou vůči gayům a lesbám tolerantní, vyplývá často z řady výzkumů a média tento názor s oblibou přebírají. Je tomu ale opravdu tak? Včera odstartovala kampaň proti násilí z nenávisti – HateFree Culture, projekt, jehož iniciátorem je vládní Agentura pro sociální začleňování - píše se na stránkách Rádia Wave 


   Někdo se nám za naše peníze (agentura je totiž "vládní") opět pokouší jak se po našemu říká "valiť kliny do hlavy". Podíval jsem se na mateřské FB stránky oné komunity a zdvihl se mi adrenalin. A nejsem sám. Stačí si přečíst uveřejněné reakce. To, co se snaží tato facebooková aktivita propagovat je krajně nechutné. Naštěstí ne nebezpečné tady v Kotlince. Viz většinové reakce návštěvníků. A to nemusejí být zrovna  necenzurované. Jsou to možná ty, co zbyly, které tam iniciátoři kampaně nechali.

   Že ale lze dostat do nesmyslného způsobu uvažování celý národ svědčí třeba veřejné mínění v Norsku. A.B. Breivik je pak výsledek všeobecného zhloupnutí. Protitlak. Je mi líto, ale Norové si budou muset udělat jasno dost rychle - nebo postoupit své území, ženy i národní tradice novým, dravým přistěhovalcům. Když jsem kdysi  po Breivikově činu poslouchal TV rozhovor s nějakou norskou intelektuálkou neurčitého věku a dost fádní vizáže která tvrdila, že většinu znásilnění Norek, které provedli přistěhovalci z blízkého Východu si zavinily norské ženy samy tím,  že chodily v noci bez mužského doprovodu  - samy po své zemi! - tak jsem si pomyslel něco o tom,  že "kdo chce kam, pomozme mu tam". Nejsem naštěstí Nor. Myslí-li si většina Norů, že je tohle správná cesta, tak ať to klidně nechají tak. Za dvě tři generace se budou tradovat nejasné pověsti o o tom, že tam na severu žil národ světlovlasých Norů, kteří v dávných dobách měli své hrdiny. A po dalších několika generacích ani to.

   Mladí lidé, evidentně bez jakýchkoliv existenčních starostí nás vyzývají ke smířlivému postoji k těm, kteří nás chtějí, podle jejich vlastních slov, zlikvidovat. Jsem letitý odpůrce všech možných residuí a dávných nenávistí, ostatně přečtěte si pár článků na mém blogu, ale nejsem do té míry dobrým křesťanem, abych nastavoval dobrovolně tvář k facce, natož krk k podřezání. Tohle "hnutí" považuji za zločineckou organizaci, které se pokouší zlikvidovat naši civilizaci. O to se snaží leckdo - ale militantní muslimové poslední dobou nejhlasitěji. Když si přečtete kodex diskutéra HFC (Hate Free Culture) zjistíte, že máte právo souhlasit, nanejvýš jemně nesouhlasit. Pokud budete nesouhlasit více budete vymazáni nebo zablokováni. Takže tady končí ona svoboda názoru, o které se píše na začátku. 


   Dívám se na ty mladé tváře, které patrně ještě nikdy nepracovaly rukama ani hlavou. Mladí intelektuálové , je to tam samý Bc., které nejspíš podporují nebo přímo živí jejich rodiče (nebo my všichni, prostřednictvím státu)  a pomalu kdybych tady měl místo obrazovky zrcadlo, možná bych vykouzlil i nějaký nenávistný obličej taky. Ale právě při pohledu na ty "nichtsmochry" na obrázcích. Začínají se mi hnusit úplně stejně jako mladí nácci s vypracovanými svaly a vyholenými hlavami, kteří papouškují názory generace již dávno mrtvé.
Nebo mladí nabušení Cikáni, kteří předloni demonstrovali na demonstraci "Roma Pride" na náměstí v Přívoze a se skládacími obušky v kapsách tepláků Niké čekali na to, kdy je konečně napadnou skíni. Policie tomu zabránila. Nicméně já, gadžo s šedou hlavou jsem mezi nimi volně procházel, fotil  - a žádné nepřátelství tam nebylo. Dokonce mi nabízeli, jestli se nechci s nimi napít. Coca-Coly. V tom horku mi to přišlo vhod.       

   Skuteční intelektuálové a humanisté se pak diví, jak to, že je průměrný  "Čecháček" tak hrozně nemá  rád. Odpovím za sebe: Protože žádný z nich se zatím neozval proti zběsilém propagandě téhle nevycválané pseudosvobody. 

    Je to ovšem svoboda naprosto egoistická. Jak tam čtu, romská dívka postoupila změnu pohlaví. Všichni mu gratulují, jak je (už hoch) statečný. Zajímalo by mě ale, jaký ta změna pohlaví bude mít efekt pro společnost. Jestli tento mladý chlapec bude vychovávat své romském potomky (pochopitelně adoptované, funkční varlata mu asi nevyrobili) v duchu soužití s majoritou nebo naopak v v obvyklém názoru "My Cikáni (potažmo Romové) jsme něco víc, než ty bledé tváře, gadžové, kteří jsou tu jen proto, aby nám zajistili nějaký alespoň minimální blahobyt. Pochopitelně znám několik Cikánů. kteří si něco takového nemyslí. Nekradou, pracují. Ale z důvodů, který znají jen oni sami si za ženu vezmou z 90% opět Cikánku - snad aby nedošlo k rasovému mísení. Ale svá roztomilá Cikáňata vychovávají běžným gádžovským způsobem. Takže je naděje, že tu budou prostě lidé s o něco tmavší pletí. Věřte nebo ne - je to opravdu v chování. Pokud se Cikán chová "většinově", tak si většinou ani nevšimnete, že vypadá trochu jinak.

   Ale ke změně pohlaví: Rozhodně ta reoperace i ostatní léčba není zadarmo. Kolik pacientů se bude muset spokojit s menším komfortem, s menší naději na řešení své nemoci, protože zdravotnická kasa není bezedná?. Pro jistotu - stejně bych poněkud nesouhlasně kroutil hlavou, kdyby ta dívka přešitá na kluka byla "bílá". Tohle není zrovna rasismus - ale prostá úvaha. Některé děti mají smůlu a umřou dříve než by musely, jiné se zase mohu nechat přešívat na opačné pohlaví. Kdesi na Západě i dvakrát - tam a zase zpět. Nevěřím totiž, že si všechno platil(a) sám(a). S Cikány to ale nemá nic společného jak se nám snaží podhodit na stránkách HFC. 

   Znám se s několika gayi a nikdy mi nevadili - pokud se nepokoušeli o nějaké sexuální sbližování. Ale dlužno říct, že se to stává velmi, velmi zřídka - gayové mají spolehlivý "kompas" a poznají, kdo je a kdo není gay. A s "hetéráky", jak jim něžně říkají se sbližovat nepokoušejí. Jako kolegové a přátelé jsou fajn - většinou mají větší kulturní rozhled a vkus než podobní heterosexuálové (nevím, čím to je, ale je to tak) - a pokud halasně nepropagují svou sexuální orientaci, tak snad nemohou vadit nikomu.

   Jistěže, je spousta různých předsudků - o gayích, Cikánech a možná jsou i o muslimech. Na rozdíl od většiny zpráv, které se manipulací být nezdají. Pochopil bych, kdyby tahle "iniciativa" brala jeden předsudek a HOAX po druhém a klidně je argumentačně vyvrátila. Jenže místo toho tady máme novou nalejvárnu - jen s opačným znaménkem. Kdyby ti, kteří na onom portálu uveřejňují své vlastní fotky v "nenávistné křeči", jak se píše v návodu ke zhotovování oněch selfie také uveřejnili, čeho v praktickém životě dosáhli. Čím přispěli společnosti. To, že někdo vydá CD nebo je zpěvačkou v kapele případně "moderátorem" v rádiu neznamená nic. Z těch "známých tváří znám (povrchně) snad jen procento - a to se pohybuji v kultuře. Tady se jedná o do sebe uzavřenou společnost, kde se znají jen její členové. Hermetici. To je v pořádku. Tu společnost by ale měli raději držet uzavřenou, nechtějí - li vzbudit dostatek nenávisti těch, kteří sice dobře snášejí gay komunitu i Cikány, ale nesnášejí mladé mluvky bez větších životních zkušeností. 

   Protože z těchhle mladých "užitečných idiotů" jde pomalu stejný strach jako z muslimských válečníků za které tak plédují. A když se něčeho bojíme, tváříme se vlastně stejně, jako když něco nebo někoho velmi nenávidíme. Takže strach se vždy poněkud mísí s nenávistí. 

   Po propagandě Hate Free Culture neubude ani strachu, ani nenávisti. Spíše té nenávisti (a strachu z podrazu) přibude. U mě se jim to povedlo už za pár minut čtení. Odpouštět a zapomínat na minulost je třeba. Nezapomínat ale na to, co se teprve chystá.




Nikdo ve mě nedokáže vzbudit stud za to, že jsem se narodil v Česku a že tu nechci mít lidi, kteří tu nechtějí pro změnu mít nás, nemuslimy. Lidi, kteří mají v plánu, že nás vyhladí.
   Ale vy to vlastně taky nechcete. Jenom ve své nezkušenosti ze sebe dobrovolně děláte hlupáky. Fotíte se v grimasách jako blbečci a píšete o věcech, o kterých nemáte ještě pojem. Netušíte, komu vlastně sloužíte. Hlavně, že vaše fotky visí na netu, že? 
Ani já netuším komu sloužíte - ale že je tu něco hodně špatně, to pro změnu vím jistě.

Všechny fotky jsou z webu, uvedeného v článku.

22 komentářů:

  1. NO!
    JE S PODIVEM KOLIK NENÁVISTI JE V TÉ BÍLÉ RASE !Nikdo z multikulti, afro, afroam, yellows, magenta, cyankulti ani z duhy natož z dětí i matek země jihočeské, prostě nikdo z lehkoživek nenávidí. Staňme se jimi a budem vysmátí bez nenávisti až..... do hrobu. Amen.
    Neobjevil jsem možnost jak přidat nesouhlas s hatefree, jen souhlasy na mne mrkají na celé stránce. Jsem as nehate ? Spíše blb. Dávno jsem mohl, zdá se je pozdě na odpor. A slunce jasné vystrkuje ...!
    4P

    OdpovědětVymazat
  2. Já ty jejich „hoaxy“ prolít. Dokonalý hastroš.
    Bohužel, na státní cecek jsou nalepení dokonale.

    OdpovědětVymazat
  3. Něco takového jsem potřeboval, abych se zotavil z úporného tříhodinového překládání, nevyspání, trudnomyslnosti, lhostejnosti, blížících se vánoc, dalekých vnoučků a vůbec.
    A já jsem po týdnu mimoděk - přemýšleje o jiném, leč jaksi dovedu myslet simultánně - náhle přišel na to, jak dešifrovat ten "dialog" Miloše Kuraše s vědcem z UK. A nikdo to zatím takto neuviděl! A je to anticky prosté, ve dvou-třech větách vyjádřitelné. Řeknete si: Tak něco základního - ! Jak prosté, milí watsoni. Nechat uležet, párkrát probrat se známýma kapacitama, vyslechnout jejich mínění, poznat, že se míjí s vaším... a najednou to před spaním vysvitne. Howgh. Takže - sdělit?

    OdpovědětVymazat
  4. Tak jsem si to, co jsem v noci vyrobil prolítl a budu muset přidat jeden odstavec - proč vzniká nenávist a předsudky - více méně pomluvy. Zdá se, že je to právě proto, že systém nechce (zakazuje) nazývat věci pravými jmény. Když se pak dozvíme nějaká fakta, je nám už dost jedno, zda jsou ověřená nebo nejsou. Je to náhle protiargument, protiváha propagandě, kterou zřetelně tušíme, byť k relevantním informacím máme zapovězený přístup. (Čtverečky v TV - např.) Procento přestupků a trestných činů mezi většinovou a třeba rómskou populací se nesmí uveřejnit. (V USA jsou to zas černoši a latinoameričané.) On si někdo myslí, že potlačováním faktů někam dojdeme? Dost mi to připomíná roky 1948 - 1989 a třeba můj první výjezd "na Západ". Zjištění, jak mě komunistická propaganda celou dobu obelhávala bylo dost tristní. Stejnou desiluzí projdeme v okamžiku, kdy přestanou působit takovéto "pátém kolony" v našem státě. Jestli se dožijeme. Takhle si totiž každý myslí, že je to jenom on, který vidí nepravosti.

    OdpovědětVymazat
  5. "Zajímalo by mě ale, jaký ta změna pohlaví bude mít efekt pro společnost..."
    Ono záleží na úhlu pohledu.
    Z pohledu ekonoma, při zvážení komplexních transakčních nákladů...

    "Za dvě tři generace se budou tradovat nejasné pověsti o tom, že tam na severu žil národ světlovlasých Norů."
    To vyvolává otázku kdo tu nesvětlovlasou většinu bude živit.

    Tohle všechno, ačkoli se to nezdá, jsou projevy luxusu. Netřeba se tím trápit. To přejde....

    OdpovědětVymazat
  6. Jistěže sdělit, Jakube.
    Je tu stále volné místo - tenhle spor je pro mě sice čitelný - ale ne dokonale. Předpokládal jsem, že B. Kuras bude víc "nad věcí".

    Jinak současná politika mi připomíná naše zdravotnictví před mnoha lety. Tehdy nikomu neřekli, že má smrtelnou nemoc, ale stále motali o dalších vyšetřeních atd. Umírající se to musel dovtípit sám - a sám se s tím vyrovnat. Někdy mylně. Četl jsem o bilančních sebevraždách - které neměly reálný základ, jen mylný předpoklad - třeba rakoviny.
    Dneska vám řeknou lékaři i beznadějnou prognózu - je to sice rána, ale máte aspoň čas uspořádat své poslední věci.

    Takže bych byl docela rád, kdyby to platilo i v politice - nebo spíše propagandě. Od té ruské nebo islámské se ta naše "poskomunisticko-západní" liší jen mírou propracovanosti, co si budeme povídat...

    OdpovědětVymazat
  7. A co bychom od toho projektu chtěli? Je to za naše prachy, místní i evropské natolik zjevná vymývárna mozků. Nic víc nic méně. Je to tak debilní, že na to snad může naletět jen někdo hodně blbý od přírody, případně v případě, že prodělal lobotomii. Ta parta těch lidí kolem, to budou z větší části části lunatici, kteří to tam odřou z nadšení a prakticky zadarmo, tomu odpovídá ten duch. Mezitím se v pozadí se napakuje pár cynických grázlíků, těch opravdových příjemců těch dotací. Nebo že by ta parta tou nepřehlédnutelnou debilitou tu věc vlastně velice sofistikovaně sabotovala? Tohle přece nikdo soudný nemůže brát vážně...

    Já to říkám pořád, že dotace jsou mimořádně toxická záležitost a tudíž mimořádně nežádoucí a že by tudíž vůbec neměly být. Tohle mimochodem zářný příklad, lepší těžko hledat.

    Mimochodem, ona už nedávná reorganizace v ČRo, kdy zanikla stanice Leonardo a skončilo to v jakémsi nanicovatém Plusu už plíživě nese své děsivé plody. Místo pořadů vědeckých posloucháme (já to přeskakuji, nechci zblbnout), jaké jsou Lékaři bez hranic, Člověk v tísni a další požírači dotací úžasné a nenahraditelné organisace, no prostě hnus. Zamyslel se vůbec kdy někdo na reálnými důsledky a dopady jejich činnosti? kdyby ano, už by jim nedal ani zlámanou grešli, takže evidentně ne. Vysílání původně osvětové a vědecko-populární se nám tu změnilo před očima na agitku určené k vymývání mozků zpracování potenciálních sponsorů pro škodnou všeho druhu.

    Obávám se, že bude ještě hůř.

    OdpovědětVymazat
  8. Draku, naštěstí jsou (ještě) jiné zdroje.
    Včera večer při návštěvě rodného domu zhlédl hlavní "zprávy" na ČT, Nově, Primě. Ano, mnozí lidé tohle považují za standard. Už si zvykli na svojí denní dávku hnoje.
    Na druhou stranu, co se týče tématu článku, je a z přirozených důvodů to zůstane velmi menšinovou záležitostí. Mediální obraz neodpovídá realitě. Ten luxus přejde a krom toho je omezení velikostí prostoru na trhu určovaném poměrem poptávky a nabídky.
    Islámská menšina zatím nečiní závažný problém. Mediálně zveličované jednotlivosti nejsou významné. U nás v kotlince rozhodně ne. Veškeré pokusy západních sousedů, vesměs bývalých koloniálních velmocí, o podělení se s námi o důsledky jejich politiky, končí na naší neatraktivitě a obousměrné propustnosti hranic. Nejsme přitažlivou cílovou zemí. Jinde, zatím, mají nižší a plnější žlaby. Ani pro teroristy, kteří mají omezené zdroje a prostředky a proto zvažující transakční náklady vs. imaktfaktor nejsme cílovou zemí. Přes intenzívní snahu našich politiků.

    Čtu "Těžké melodično" od Prachetta a velmi si užívám.

    OdpovědětVymazat
  9. Ano Draku,
    tohle, že to celé je vlastně šikovná provokace, která slouží k posílení preventivní islamofiobie a podobných fóbií mne napadlo na počátku. Dokonce jsem napsal v tom duchu i perex. Pak jsem si ale uvědomil, že když může něco dopadnout špatně tak to taky špatně dopadne a když nemůže, tak taky a perex jsem smazal. Nicméně - alespoň u mě to mělo právě tento "boční efekt", uvědomění si, kdo má v rukou sdělovací prostředky - zatím ne všechny. A právě tihle mladí "cápci" zahánějí průměrného obyvatele kotlinky, "ovčana" do opačného tábora než by chtěli.

    Místo abych pracoval (odpadla mi dneska stříhací frekvence s baletem) jsem si vyhledal několik jmen ze seznamu těch "nenávistných selfie". Je to bohužel tak, jak jsem psal. "Nichtsmachři" a ještě dobře umístění, jak pravil Honza ze Žižkova.

    P.S.: Leonardo jsem měl na ploše a když jsem nedělal se zvukem, pouštěl jsem si promluvy. Pro mě daleko přijatelnější zvuková "kulisa" než současný popík. Druhá volba byly "starý fláky z HD". Brouci, Kameny a jejich doba. Nebo Simon & Garfunkel. Takže už zbývají jen tihle - i když já mám nejraději tichounký šum ventilátorů v PC. [;>)

    OdpovědětVymazat
  10. ...Nejsme přitažlivou cílovou zemí... píše Obuvník.
    Tohle bezesporu pravdivé tvrzení mě snad má naplnit hrdostí? Mám (kdybych byl mladší) pilně pracovat na tom, abychom naši Kotlinku pro "Fremdlingy" patřičně zatraktivnili?

    OdpovědětVymazat
  11. To vyvolává otázku kdo tu nesvětlovlasou většinu bude živit.
    jak živit? Sarančata také nikdo neživí, prostě se zase přesunou tam kde cítí žrádlo, tak bylo, je a bude!
    TO příjde Óbuvníče!
    4P

    OdpovědětVymazat
  12. Sarančata:

    Blbé je, že tahle sarančata jsou až přes míru agresivní a vše kolem devastující a ničící, takže nejprve totálně zlikvidují všechny a vše v místech, která navštíví a teprve pak až vychcípou hladem sama, protože přestane být kam se slétat na čerstvou kořist. To není jako model a výhled do budoucna ani moc veselé, ani moc perspektivní. Napomáhat něčemu takovému je vyloženě úchylné a zrůdné zároveň.

    OdpovědětVymazat
  13. Je nás skutečně tak málo?
    Kde se sejdeme?
    Co si na ně přinesem?
    Jak to uděláme?
    TO NEJDŮLEŽITĚJŠÍ!
    Jak obejdeme bonzáky, kteří čekají na teplej bonz?
    To fakt nevím.
    4P
    A zase pšouk.

    OdpovědětVymazat
  14. STK, EK, sami jste odpověděli. Dokud budeme méně atraktivní než "vyspělé západní demokracie", můžeme být v klidu. Že budeme méně atraktivní, je téměř jisté. Pořád tu žlaby budou méně plné a ve větší výšce. Přežijeme. Mnoho jsme přežili....

    OdpovědětVymazat
  15. S těmi žlaby pozor. Někteří beznadějně dlouhodobě nezaměstnaní mladí Španělé a Italové kupříkladu docela rádi nacházejí zaměstnání zde a méně plné žlaby ve větší výšce jim kupodivu vůbec nevadí. Ono tu zase na spoustu báječného jídla a pití nejsou zase až tak našponované ceny. Ono asi je-li člověk normální, potřebuje, aby měl pocit, že je co platný a to se na sebelepší podpoře opravdu získat nedá.

    Zkrátka chci říct, že rozdíly tu nějaké jsou, a mnohdy mi i docela štvou, ale nic není napořád. Mění se to v čase. Naše ekonomika je hodně provázaná s tou evropskou, takže její zakolísání k lepšími i hrošímu jsou s jistým zpožděním i našimi. Těžko tedy v nejbližší době vyloženě čekat, že bychom se nějak rychle "dotáhli" na úroveň západního okolí.

    No nebyl bych si zkrátka těmi žlaby a relativní neatraktivitou až tak jist. To nemusí vydržet věčně, zejména po určitém přemnožení v nějaké té o něco vyspělejší zemi a následném zatížení její ekonomiky nad určitou mez, kdy už to půjde poznat. Pak se najednou tady ty naše žlaby mohou stát relativně dostupnějšími. Proč si myslíte, že pořád melou o kvótách?

    Je tu ale cosi, v čem jsme na tom lépe než okolí. Vozembouchové prý totiž dost neradi psy, prý je to nečisté zvíře. No a zrovna těch my tu máme docela nadbytek a oproti zbytku Evropy několikanásobný nadprůměr :-) Pravda, občas si ve vzorku podrážky odneseme nechtěný "dáreček", ale má to vzhledem k době a jejím problémům i svá mnohá neocenitelná positiva :-)

    OdpovědětVymazat
  16. Těm "anti hate" dámám bych ze srdce přál blízké setkání čtvrtého (či pátého - prostě ten se sexem) druhu s partou nadržených muslimů. I když ... při pohledu na některé z nich bych očekával, že by moc neprotestovaly. (A že ostatní ženské berou v souladu s heslem "podle sebe soudím tebe".)

    OdpovědětVymazat
  17. Ono by je to nadšení pro nadržené fousáče asi brzy přešlo, Počítám tak do minuty po skončení prvního aktu...

    Byl by čas zahalit tvář a beze slova věrně sloužit svému pánovi. Už by jim nezbyl prostor pro nenávist. Jen pro strach a smrt.

    OdpovědětVymazat
  18. Ono by vskutku nebylo od věci, aby co nejvíce zastánců rozličných menšin a jejich práv, předvedlo reálné dlouhodobé soužití s těmi menšinami. Tím reálným soužitím myslím, že by ti z těch menšin nesměli mít ani páru o tom, že před nimi stojí jejich užiteční idioti...

    OdpovědětVymazat
  19. Myslím, že jim (menšinám) je to jedno - všechny nás považují za idioty a dokonce za užitečné.

    OdpovědětVymazat
  20. Užitečná idiocie / StK:


    A mají pravdu ne? Až o nás začnou trvrdit, že jsme držgrešle, kruťásové, náckové a podobně, tak spolehlivě poznáme, že nastal obrat k lepšímu.

    OdpovědětVymazat
  21. Jestli zrovna obrat to nevím, ale znamená to, že si přestáváme hrát na idioty.

    OdpovědětVymazat
  22. No, pravda obrat to ještě být nemusí, ale je to aspoň spolehlivý příznak aspoň náznaku orientace správným směrem. Jakmile můj parazit / nepřítel řve a spílá mi, vím, že konám správně. Jakmile ztichne, nebo mi chválí, je to přinejmenším krajně podezřelé.

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)