Prohledat tento blog

neděle 5. dubna 2015

1984 se nám vrací?

Foto: Internet



   Přečetl jsem si, jak okomentovala situaci kolem příjezdu US kolony paní Mirka Němcová (ODS). A poněkud mi zatnulo. Je-li tohle reakce čelní představitelky strany, která se prohlašuje za pravicovou, dokonce za "jedinou autenticky pravicovou", tak mě děsí, co vlastně znamená ta "pravicovost".



   Co že to vlastně bylo za výrok? Poslankyně Miroslava Němcová se tázala při interpelacích premiéra: „Pokud jste tedy takové to propagandistické působení podporované z Ruska zaregistroval, můj dotaz zní takto: Jak hodláte zajistit, aby občané České republiky měli přehled o těchto serverech, o těchto iniciativách. Například některá média už se toho úkolu chopila a na svých stránkách pro své čtenáře nebo posluchače nebo diváky zveřejňují některé tyto adresy, ať už je to například týdeník Echo, Svobodné fórum, v Reflexu mám dojem, že jsem nějaké takové informace četla v České televizi. Chtěla bych se vás zeptat, jestli například vláda nechystá vypracovat takový seznam a vyvěsit jej na svých stránkách a průběžně ji aktualizovat jako jednu z možností obrany, kterou byste poskytl našim občanům.“



   Takže co? Napřed rozškatulkovat názory, pak zveřejnit jejich šiřitele, pak je ostrakizovat a nakonec zakázat? A snad i porestat - mimosoudně, pochopitelně. Tak  tohle si moc dobře pamatuji paní Mirko - ale Vy taky. Navíc - kdo je nebo není "placen" Moskvou by asi nebylo třeba dokazovat. Stačil by pokyn Velkého Cenzora a bylo by všem všechno jasné. Názory mohou být prostě jen jedny, servilně proamerické a "Kdo není s námi, je proti nám!" Jak mi to připomíná mé mládí! Jen znaménko, směr se změnil.  Lid je blbeček, kterému se nesmí moc dovolovat. Hlavně nesmí mít informace z jiných, než z prověřených zdrojů, aby si, proboha živého, nemyslel něco jiného, než my potřebujeme.

   Od vzniku ODS jsem ji volil - až do předposledních voleb. Tam už té špíny, vytažené na členy téhle strany, která měla tak obrovskou podporu bylo tolik, že to nemohla být náhoda nebo zlá vůle těch druhých. Na ODS se prostě nabalilo tolik příživů, kteří ji považovali za výtah k moci a tím pádem i k penězům, že už jsem nemohl. Navíc jsem přes dvě různé osoby začal trochu vidět dovnitř krajské organizace - a řeknu vám, hezký pohled to nebyl. 

   Když byl celkem pohodlně odstřelen "Pan Čistý" z pozice premiéra, ještě jednou jsem pocítil potřebu podpořit ODS, ale přesto, že jsem se mezitím potkal na jednom ostravském náměstí (na Kuřim rynku) s paní Němcovou a poznal ji jako příjemnou dámu, už jsem to nedokázal. Petr Nečas se ukázal být stejným slabčákem, jako Mirek Topolánek - jejich vysoká funkce v nich probudila druhou mízu a oni vyměnili manželku, se kterou prožívali to dobré i zlé za "novější, mladší model". Jestli to byly zlatokopky nebo to byla regulérní "lovná zvěř" nevím, ale vím, že tohle, přesto, že to s politikou přímo nesouvisí, velmi přesně determinuje povahu takového člověka, vyneseného k moci. (Není to jenom ODS, Paroubek to vyřešil stejně...) 

  "Pana Čistého" Nečase  za jeho "harašení v slipech"  nakonec přes Janu Nagyovou dostali, podobně jako Al Caponeho na daně. Jistě, zdá se, že to v žádném případě nebylo čisté, že páni policisté a státní zástupci pracovali "na objednávku" a ještě ne moc dobře. Prokurátor Urválek byl kdysi mnohem úspěšnější. Ale účelu bylo dosaženo - státu dneska šéfuje ČSSD a ANO a lidovci podle svého letitého zvyku dělají "jazýček na vahách". Koho dneska zajímá, že se Šlachtova a Ištvanova obvinění kácí jedno po druhém. Jedeme už přece dávno dál.

   Strana, která utrpěla ve volbách porážku se stává ublíženou a svaluje vinu na cokoliv mimo sebe samu. ODS, TOP 09, předtím ODA, VV, KDU-ČSL. V současnosti spěje do nenávratna Úsvit. Všichni poštěkávají po vítězích, nadávají na "stupidní voliče" místo aby dumali, v čem to vězí, že neobstáli.

   A mají docela divné nápady. Tomio Okamura chce třeba upřít důchody lidem, kteří nemají děti. Nádherný žvást - když někdo děti mít nemůže i kdyby chtěl, musí si spořit sám, aby přežil - a jeho podíl na důchodovém pojištění spolkne stát. Prostě Tomio dřív mluví, než přemýšlí. Za podobný předstih mluvidel před šedou kůrou mozkovou považuji i výše uvedené dotazy paní Miroslavy Němcové. Nicméně přední představitelka kdysi tak slavné strany by si tohle dovolit opravdu neměla. A když se to stane a takovou pitomost vypustí z úst, měla by se ihned veřejně omluvit. Třeba se vymluvit na přepracování - ale nenechat to "kvasit". Jistěže - "ti druzí" toho velmi rychle a rádi využijí. Fair-play v politice? Cha cha!

  A přiznejme si - kde u nás najdeme něco "napravo" - SSO je sice fajn, volil jsem je, ale jejich teorie by vyžadovaly nějaké jiné, uvědomělé a sebevědomé lidi a ne ovčany, kterých máme v Kotlince většinu. Když odpočítáme ostatní obskurní strany, zbývá středo-pravo-levá TOP 09, momentálně ublížená, s bývalým lidovcem Mirkem Kalouskem, který je z principu v opozici proti všemu, o čem se má rozhodnout. (Netvrdím, že nemá často pravdu!)

  ODS si potom dovolí veřejně vznést "dotazy", které mi evokují padesátá léta nebo dobu normalizace. A nedementuje to, hned a s pokornou omluvou. Pak se hrozně divíme, že u nás nabývá tak velké popularity a moci "koblihová politika" Agrofertu. Andrej Babiš že je vpravo?  
Božínku, no to jsme s tou naší orientací pěkně dopadli.

   Problém je stále v to samém. Snažíme se rozdělit společnost na dvě části a postavit je proti sobě. Montekové a Kapuleti. Na D-F jsem dneska četl krásnou formulaci: "Kdo neplive s námi, plive proti nám!" Třeba na Rusko. Tedy kdo bezpodmínečně neadoruje americké akce na Blízkém Východě nebo postoj USA ke krizi na Ukrajině je kremrole, placený agent Moskvy atd. 

   Nikoho nenapadne že se najdou lidé, kterým se to nelíbí aniž by měli nějaký kladný vztah k "Caru Putinovi". Za chvilku bude možná stačit, když někdo zaslechne, že posloucháte z empétrojky Čajkovského nebo Musorgského a už vás půjde někam udat. Debilům prostě splývá Rusko se Sovětským svazem. A že má Putin snad až 85% podpory obyvatelstva? To ale vůbec není jeho zásluha,. To je zásluha EU, NATO a USA, kteří začali peskovat Rusko a Putina za to, že se mu nechtělo pustit odvěkého  nepřítele do krajů, které byly k Rusku aspoň částečně připoutány. Do nárazníkového pásma. Nastaly sankce, vyhrůžky, že pokud Rusko udělá tohle, tak my zase  tohle! A Rusové se semkli na obranu. Rusko prostě není ořezávátko. Ale o tom už tu byla řeč. 




Ten Ježíš nehajluje, že ne...

Kristus vstal z mrtvých.
Myslím však, že se tenhle zázrak hned tak opakovat nebude.


49 komentářů:

  1. 1. Kdo Vám vyprávěl tu pohádku o tom, jak je ODS pravicová strana? Ten by fakt moh vymejšlet večerníčky.
    2. Není možné dozvědět se, kde ten či onen server je fyzicky a vlastně to ani nic neznamená. Viděl jsem systém, která se průběžně každých několik minut přihlašoval k jiné DNS, takže to vypadalo, že teď je v Nigérii, teď v Americe, vtom zas v Rusku... Jediná šance je zachytit operátora při práci a trasovat ho. A to neni taková sranda jako v seriálu o NCIS. Například znám člověka, který se mi na fórum přihlásí z cesty po jižní americe a IP hlásí Prahu - Hostivař.

    OdpovědětVymazat
  2. Hajlující Ukřižovaný - a j u s t o Velikonocích - to je úžasný snímek!
    Jinak su z toho zatím, těsně před spaním, dost zmatený a rozpačitý... a smutný.

    OdpovědětVymazat
  3. To Báša:
    * ODS to o sobě tvrdí sama. Přečtěte si jejich programové prohlášení. Ostatně není sama, leckdo tvrdí o sobě ledacos a pravda to není.
    * Anonymizéry jsou známá věc, jen Mirce N. o tom asi neřekli.
    ===
    Nicméně ani o jednu z těch věcí mi nešlo. Jen si ještě dobře pamatuji, co bylo před takovými 25 lety. A zdá se mi, že se nám to vrací.

    OdpovědětVymazat
  4. > SSO je sice fajn, volil jsem je, ale jejich teorie by vyžadovaly nějaké jiné, uvědomělé a sebevědomé lidi

    Me to nijak teoreticke neprijde, spise naopak. Ze soucasny prebujely stat stoji za vyliz...l je snad kazdymu jasny a na to ze "stihlejsi" staty funguji lepe je dostatek prikladu. Naopak stat snazici se regulovat vsechno by musela ridit banda andelu, aby z toho nebylo peklo.

    OdpovědětVymazat
  5. Ten Okamurův nápad, pokud by se vztahoval jen na programově bezdětné, zase tak blbý není. Pochopitelně, musely by se vyřešit i věci typu adopce, asistované reprodukce (všech možných druhů) a další.
    Konec konců, za komunistů také platili bezdětní vyšší daně a svobodní ještě vyšší.

    OdpovědětVymazat
  6. maartinus - SSO:
    Jenže - bohužel tady v Kotlince převažují ovčané. Bez schopnosti se orientovat jinak, než chůzí za vedoucím beranem nebo podle poštěkávajících ovčáckých psů, které řídí pro ovčany jen tušený ovčák kdesi v mlze. Proto jsou preference SSO tak malé. Ovčan si nedovede představit svět bez detailního "návodu k použití".
    A jsme tam, kde jsme. (_!_)

    OdpovědětVymazat
  7. No právě, Pergille
    - holý Tomiův nápad je (podle mě) bezcenný. Ostatně - ty rozdílné daně ledacos srovnaly. Protože kdo se nestará o budoucnost svého druhu, neměl by být v jeho prioritní péči, když se stane slabým. Takže by se vyřešili "mamánci" a páry, které na to kašlou a vydržují si místo vlastního děcka nějakého černouška v Africe. Vlastní děcka tu mají hlavně Cikáni a Arabáši. Spousty děcek.

    OdpovědětVymazat
  8. > Ten Okamurův nápad ... zase tak blbý není.

    Ne, on je totiz ultrablby. Vsichni si plati tzv. duchodove pojisteni, coz je sice dan ze ktere se plati soucasni duchodci pripadne se rozkrade, atd. Nechtejte po me platit tohle "pojisteni" a strcte si muj duchod nekam.

    > Pochopitelně, musely by se vyřešit i věci typu adopce, asistované reprodukce (všech možných druhů) a další.

    No vidite... socialni inzenyrstvi je proste nesmysl, at delate co delate je to prilis komplikovane a nebude to fungovat.

    Nejjednodussi by bylo nechat lidi at si zajisteni na stari vyresi sami, treba sporenim nebo tvorbou pracovitych potomku. To by neproslo, zu proto ze by nebylo co rozkradat. Navic tu mame zajety duchodovy system, coz je jen jina forma zadluzeni. A dalsi problemy.

    To ty komousovy vyssi dane jsou oproti Okamurove napadu genialni. Logicky by sice nemelo jit o dane ale prave o to "pojisteni", ale to uz je (v tomto bordelu) detajl.

    OdpovědětVymazat
  9. > Jenže - bohužel tady v Kotlince převažují ovčané.

    Verim ze to v Kotlince neni horsi nez jinde. Ten odpad co vladne v ruznych "vyspelych" zemich zapadu casto neni o nic lepsi.

    > Proto jsou preference SSO tak malé.

    Spis rozdali malo koblih. A skoupili malo novin. A nemaji zadny kamose v CT. Proste mediokratura jak vysita.

    Navic volby proste nefunguji. Kdyz se zeptate prumerneho ovcana jestli chce platit nekolik tisic rocne ne OZE, tak si poklepe na celo. A ze mu to jeho posranec odhlasoval je ovcanovi tezko davat za vinu, protoze nikdy nevi co se z kandidata vyklube.

    OdpovědětVymazat
  10. To jako co? SSO?
    Tohle:
    http://jdem.cz/brzqd8

    nebo jiná ??????
    4P

    OdpovědětVymazat
  11. Tuším, že pan kolega Maartinus má na mysli Stranu Svobodných Ovčanů. Mají krásnou ideu, možná ještě hezčí, než má KSČM, ale mají málo voličů. Já a pár mi podobných nestačí...
    Jinak hraničí s anarcho-kapitalistickými (AnCap) a ultraliberálními (libertariáni) pohledy na svět. Stejně dokonalé a krásné vize jako komunismus. Jenom ti lidé, kteří by v tom dokázali žít nejsou k dispozici. Jako v tom komunismu. Takoví sluníčkáři z pravého kraje.
    Ale třeba se tu pan kolega Maartinus vrátí a vysvětlí to lépe než já.

    OdpovědětVymazat
  12. Ano, Stranu Svobodných Ovčanů.

    > Stejně dokonalé a krásné vize jako komunismus

    To bych rekl o AnCapu, o tom mam vazne pochybnosti. Ale podle me zastavaji spise minarchismus<, coz je vize spise nedokonala ale krasna. Proste stat co se nes* do vseho a necha lidi zit. Na to netreba "noveho cloveka", takhle to uz vicemene bylo. Pridejte si k tehdejsi ekonomicke a jine svobode technicky pokrok a dostanete se nejbliz k raji na zemi.

    Vicemene jde o to otocit vyvoj poslednich let, kdy stat (+EU) nabobtnal do silenych rozmeru - tendence zhorsujici a zrychlujici se. Proto cim vice hlasu dostane SSO, tim lepe i pro ty co neveri ani v minarchii, protoze by se tim tohle silenstvi brzilo.

    Kolik je v SSO AnCapaku nevim a dokud nema SSO nabeh na vladnouci stranu, tak je mi to jedno. protoze pocatecni cile jsou stejne: omezit statni aparat.

    > ti lidé, kteří by v tom dokázali žít nejsou k dispozici

    Naopak, snad kazdy produktivni clovek by z toho profitoval, uz jen tim ze zaridit/koupit si cokoliv umi lepe nez stat. Cena prace by se snizila, ubylo by uredniku a nezamestnanych. Namisto pastelkovneho by zustalo kazdemu z vyplaty vic penez. Problem by meli lidi co nic neumi a umet nechteji.

    OdpovědětVymazat
  13. Napíšu k tomu článeček. Proč to nerozebrat i tady, no ne? Jenže jsem moc stgarý na to, abych byl naivní. Vím o lidech svoje a bohužel se nepletu příliš často. [;>/

    OdpovědětVymazat
  14. Pohádky, že ODS je pravicová strana: / Bášovi:

    Pohádky, že ODS je pravicová strana šířila a šíří především ODS sama. Snažila a dosud se naží se tím oblbnout voliče, jak jinak že? Nějakou dobu to kupodivu fungovalo. Vždy, když ale došlo na nějaké zásadnější otázky či reformy, třeba zrovna na ty důchody, tak se ODS psychicky podělala, stáhla se a nechal to vyhnít v čase a prostoru, případně se vymluvila na koaliční partnery. Spoustu voličů i straníků jak stávajících tak potenciálních si tímto debilním chováním vyloženě odpudila.

    Kde server je či není / Bášovi:

    Kde server fyzicky je či není, je z hlediska propagandistického působení a šíření informací věc naprosto nedůležitá. Důležité naopak je, jak moc se server dostal do povědomí čtenářů a jestli působí, jak má. A co si budeme povídat, ta kampaň proti radaru v Brdech byla úspěšná a byla by ignorantská blbost se z toho nepoučit.

    Řeči Němcové:

    Řekl bych, že to je velmi neobratný způsob, jak vyjádřit znepokojení nad tím, že nám tady úspěšně propagandisticky působí Rusko, viz výš zmíněná kampaň proti brdskému radaru. To ale samozřejmě vůbec neznamená, že se začneme chovat tak pitomě, jak je naznačováno v onom dotazu. Tady by to především potřebovalo dostat do více reálného a žádoucího stavu především ČT a ČRo, které jsou dost neovladatelné a velice podivně zaměřené a zacílené.

    OdpovědětVymazat
  15. > neobratný způsob, jak vyjádřit znepokojení

    To jste me dostal. Ja bych zase rekl, ze pokud nejake nazory maji byt trestne, tak tenhle je aktualne jednicka.

    Pokud politici chteji aby se jejich propagande verilo vic nez cizi, pak se musi vic snazit. Treba najmout odborniky... nebo min lhat. Ale to druhe nehrozi, ze?

    > dostat do více reálného a žádoucího stavu především ČT a ČRo

    To bych vedel jak. Zrusit "koncesionarske" dane a zprivatizovat. Kdo chce muze si CT+CRo samozrejme platit dal.

    OdpovědětVymazat
  16. Léta až do únavy neustále všem ochotným hlouběji se vzdělávat a měnit své názory (jasná menšina, trvale - Gauss) sklesle opakuju, že tradiční označování pravice x levice tady a teď prostě n e p l a t í. A vůbec už ne podle toho, jak se která komunita (množina) SAMA nazývá a definuje. Podle jednoho kritéria je taková, podle jiného maková. A vůbec ve mně sílí podezření, že celosvětově to už dávno takto zřetelně neplatí. Zlaté doby (pro jasné vidění faktů) klasického, nejlépe britského parlamentarismu... Budu-li brzy mluvit s bratránkem, známým a váženým sociologem, nebo pí Jiřinou Š., zeptám se jich mj. i na to.

    OdpovědětVymazat
  17. Bylo by možno i nějakou menší stať, pokud možno pochopitelnou i lidem bez akademického vzdělání doporučit?

    OdpovědětVymazat
  18. Pokusím se. Ale právě jsem usnul u PC. Takže brou, a závtra, závtra, nur nicht heute.
    Parlament: lotři po pravici a lotři po levici (právě jsem vymyslel). Před usnutím su nejgenyjálnější, nedá sa.

    OdpovědětVymazat
  19. Kušnění Němcové / maartinusovi:

    Kušnění, i to nejpitomější, natož pak to v parlamentě, musí být beztrestné. Jinak neexistuje svoboda názoru, slova, projevu a zejména pak po projevu. A to už se dostáváme zpět k dobám v listopadu 1989 minulým. Já bych rád, aby ty doby minulými zůstaly když už ne natrvalo, tak aspoň co nejdéle. Někdo by to té ne zrovna chytré Němcové měl více či méně jemně naznačit. A víc bych tou bezvýznamnou bouří ve sklenici vody neztrácel čas. Kdybych měl takhle intensivně a neadekvátně reagovat na každou kravinu, kterou kde zaslechnu, musel bych se z toho nakonec zjevit, protože bych pro samé spravedlivé rozhořčení a reakce nedělal nic jiného a stihnout se to v reálném čase opravdu nedá.

    ČT a ČRo:

    Já bych ty poplatky, když už jsou zavedené, nerušil, jen bych občanům kteří je platí, dal jednou za rok, při podání daňového přiznání možnost ty poplatky poslat jednomu či více subjektům. Televizní televizním, rozhlasové rozhlasovým. Jednak by to byl docela hezký prvek přímé demokracie, nějak se k tomu dostat musíme a pro ty subjekty by to byla dobrá a hlavně přímá zpětná vazba. Jeden z podstatných důvodů, proč si ČT a ČRo dělají co chtějí je ten, že se nikomu nezodpovídají, aspoň ne finančně a dávno je načase, aby něco takového nastalo.

    Tihle veřejnokrávní mamlasové, se bůh ví proč, oni přece mají své finančně jisté, honí za sledovaností. Tím ale zbytečně, ale neuvěřitelně, trpí kvalita jejich produkce a zpravodajství. Jenže tím se dostávají na (ne)úroveň svého komerčního mediálního okolí. No a když se tak chovají, tak ať tedy soupeří o zdroje, stejně jako ti komerční subjekti.

    Vyprázdnění pojmů levice a pravice / Jakubovi S.:

    To, že k tomu vyprázdnění pojmů došlo a že počátek toho procesu je staršího data, to vím. To není tajemství, Už když jsem byl hodně mladý, dělali v Británii nepopulární kroky partaje, od kterých se to vlastně vůbec nečekalo. Takže jsme jen postupně dohnali vývoj zemí na západ od nás. Rád si počtu i nějakou studii, proč k tomu došlo. Nicméně sám za sebe řeknu, že ač chápu, že někomu, kdo stojí v pozadí za financováním a taháním za nitky uvnitř partají, možná může připadat jako báječný nápad provést nepopulární změny rukama partaje, od které by to volič nejméně čekal, ale na tu druhou si myslím, že je to dost krátkozraké a z dlouhodobého hlediska že to na společnost a zejména pak její politický systém působí destruktivně a že ty nejhorší účty za to všechno teprve ještě zaplatíme. Názor Jiřiny Š. mi zajímá, rozhodně se s ním rád seznámím.

    Ta definice toho parlamentu ta sedí, dík za ní :-)

    OdpovědětVymazat
  20. Konečné řešení:
    Pro: Český rozhlas, ČTv útvar poplatků


    Prohlašuji, že na žádném místě odběru elektřiny ani jinde
    nevlastním ani nedržím rozhlasový ani televizní přijímač nebo srovnatelné zařízení schopné příjmu rozhl. a tv signálu.
    podle zákona č. 348/2005 Sb v platném znění a nejsem proto poplatníkem ani nesplňuji jiné
    zákonné podmínky pro placení rozhlasového a tv poplatku.
    Český rozhlas, útv. poplatků
    Vinohradská 12
    120 99 PRAHA 2
    CZ
    adresu TV si dohledejte, máte prd co na práci.
    4P

    Jen toto stačí.

    OdpovědětVymazat
  21. Rozhlasové a jiné poplatky:
    Český rozhlas a televize nesplňují to, co by se o "veřejnoprávního subjektu" dalo čekat - informovat posluchače / diváky (bez komentářů!!) o dění "ve městě a světě" ze všech možných, co nejspolehlivějších zdrojů a nanejvýš dát slovo (vyváženě!) komentátorům i jiným subjektům. Nejsou-li schopni určit, kdo má mít "právo na mikrofon" a jak velké (kdy!) nechť se to určuje losem. Jinak bude pokračovat boj o vlivová média do nekonečna.
    Když si představíte, že by na netu byly nějaké povinné "státní" weby, které bychom si museli platit a jejich všeobecnou dostupnost by zaručoval zákon a ostatním nikoliv snadno pochopíte, že v telekomunikačním zákoně je cosi špatně. Hodně špatně.
    Nebo kdybychom museli odebírat nějaké státní tištěné noviny - ale za poplatek a ostatní denní tisk by byl zdarma - jakož už některé noviny jsou. A neplacení této daně bychom seli dokazovat tím, že jsme analfabeti nebo slepci. Vidíte tu nesmyslnost TV a R poplatků?
    ===
    Odmítnutí poplatků:
    Jsem proto to, aby byla ta média, která by měla být informativní (ne oblbovací) byla placena ze státního rozpočtu a podstatně méně, než dnes. Tím by zmizel pocit, že musí mít nějakou "sledovanost".
    Omítnout poplatky sice lze, přesně způsobem, který popsal EK (znám ale jen jednoho člověka, který to opravdu udělal - můj syn) ale zákon je postavený velmi filištínsky. Radio a TV lze třeba poslouchat i na netu, rádio je vestavěné v ledasčem, např. pevně zabudované přijímače v autech (já ho mám např i v telefonu) a případní´kontrola v domácnosti by mohla dokázat, že tam jakýsi přístroj, umožňující příjem máte - i když ho nevyužíváte nebo ani o něm nevíte. Příklad z praxe: V našem "Ústavu" se jako TV monitory používají běžné TV přijímače, které ještě mají analogové tunery. Jsou dostačující a hlavně násobně levnější, než profesionální monitory a umožňují jednoduchým přepínáním sledovat všechny TV okruhy, které tam jsou. Neumožňují sledovat veřejnoprávní vysílání, neb toto se už na analogu nevyskytuje. A digitální tuner přijímače nemají -ani připojením k anténě. Nicméně musíme za každý TV přijímač platit TV oplatek. Naši právníci to nebyli schopni zvrátit. A vzhledem k počtu monitorů to je ročně docela tučná částka. Namítnete možná, že to platí stát státu. Ano, ale na tohle žádné peníze "navíc" nedostaneme, takže někde jinde se musí ušetřit.

    OdpovědětVymazat
  22. > Kušnění, i to nejpitomější, natož pak to v parlamentě, musí být beztrestné.

    Souhlasim... vsak v me vete byl podminovaci zpusob. A ano, proste nekdo neco placnul, ja jen ze to je horsi nez nejaky blby hajlovani.

    > Já bych ty poplatky, když už jsou zavedené, nerušil

    Ja jo, skoda penez.

    > ... možnost ty poplatky poslat jednomu

    Takhle by to melo fungovat s danema. Chcete platit OZE nebo silnice nebo podporit mistni skolu nebo...

    > Vyprázdnění pojmů levice a pravice

    Viz Petr Hampl, odstavec 26. 3. 2015.

    Neexistuji ani strany pro chude (kdysi levice) ani strany pro svobodu (kdysi pravice). Jen strany velkokapitalu (fasouni) a zlodeju.

    OdpovědětVymazat
  23. TV poplatky za monitory / StK:

    Docela chápu, že asi bylo nesnadné se z toho placení „vyzout“ v době analogového vysílání, ale v době digitálního bych si to klidně bez obav dovolil a v případě problémů to hnal až do Štrasburku, protože se říká, že všeho moc škodí. A tady už po odpojení analogového vysílání ta zařízení prostě nesplňují definici nutnou pro odvod poplatků.

    Řekl bych, že tady hrají rozhodující roli setrvačnost a neochota něco risknout.

    OdpovědětVymazat
  24. na internetu používej podkast, platí poskytovatel, tak i R+TV, ne uživatel-posluchač, v telefonu odinstaluj aplikaci,v autě totéž (no na TESLE stereo to skutečně nejde, dlouhé vlny snad jen ponorky? Do bytu si kontrolu pustit nemusíš, byla by to neoprávněná (bez pr. dův.=průs.) domovní prohlídka, tu si dobře rozváží i chráničipomahači.Jen se svolením předsedy okr.soudu a při podez. z tr.činu. Nazdar 4P
    Trochu odvahy by neškodilo, když nás tak opěkně píglujou, NE?

    OdpovědětVymazat
  25. Jako obvykle to je komplikovanější.
    To EK:
    V telefonu je rádio natvrdo - mám "cihlu", se kterou se dá házet do dálky a potápět, ale není nijak programovatelná.
    To Drak:
    V Ústavu jsem zkoušel argumentovat, že vymontujeme tuner - aspoň u několika TV, které jedou na AV signál a necháme to odbornou firmou ověřit, ale odpověděli nám, že bychom si je tam mohli namontovat zpátky! Jakožto příspěvková organizace dotovaná MK ČR a městem si moc vyskakovat nemůžeme. Naše věrchuška je ráda, že ji nechají u vesla.
    Navíc můj nástupce je bohužel posera (a rektální climber), což jsem neodhalil, dokud jsem mu nepředal velení. Ten do toho vrtat nebude. Nejsou to jeho prachy. Ale nakonec ani moje.

    Takže já už nic, já externista!/

    OdpovědětVymazat
  26. > odpověděli nám, že bychom si je tam mohli namontovat zpátky!

    To jste z toho vysli jeste dobre. Tez by je mohlo napadnou ze byste je mohli dokoupit. Programatori uzivaji az 3 monitory, uklizecce by mohl stacit jeden, tak si to spocitejte.

    OdpovědětVymazat
  27. A.S. Pergill

    K té ODS:
    Nemůže být pravicová strana, kterou drží věřící (křesťané). Tahle víra je z podstaty věci levicová až levičácká.

    K těm důchodům:
    Ono by bohatě stačilo, kdyby se významná část důchodů odvozovala od částky, kterou odevzdají na daních v rodině vychovaní potomci (bez ohledu na to, zda porození, jinak biologicky vytvoření nebo adoptovaní). Myšlen čistý příjem státu, takže třeba platy v neziskovkách by byly nula. A vyřešilo by to i početné rodiny, co svými dětmi zásobují pasťáky a kriminály.

    OdpovědětVymazat
  28. Anonymní:
    to je hoooodně ujeté.
    Čistý příjem státu netvoří např. ani daně z příjmu lékařů, sester, ....
    Zkrátka veřejného sektoru.

    OdpovědětVymazat
  29. pokračování:
    Naopak, čistý příjem státu tvoří např. daně z příjmu např. advokátů ....

    Resumé
    z vašeho potomka vyroste lékař, zdravotnísestra, učitel, ... - máte peška
    z vašeho potomka vyroste advokát - máte vystaráno

    OdpovědětVymazat
  30. StK, přijímače s analogovým tunerem? Ihned přestat platit, důvod oznámit příjemci poplatků a tvrdě trvat na svém. Není rozhodující jak se zařízení nazývá, ale zda je způsobilé přijímat a zpracovávat vysílaný TV signál. Nechat se zažalovat. Žalobce má důkazní břemeno prokázat, že zařízení z něhož vymáhá poplatek je zařízením tecfhnicky způsobilým přijímat zpoplatněný televizní signál. Jestliže argumentují, že po doplnění o příslušný digitální vstupní díl by bylo způsobilé, podle stejné logiky by mohli požadovat placení poplatků z počítačových monitorů, notebooků a jakýchkoli jiných zobrazovacích zařízení. ČRO by mohl požadovat poplatek z reproduktorů a sluchátel, protože po doplnění o příslušné zřízení by byly způsobilé k příjmu. Takto by bylo možno zpoplatnit i krabici od bot, protože po doplnění o příslušné zařízení...
    Já bych nějakou cestou naznačil, že bezdůvodné placení TV poplatků by mohlo naplňovat skutkovou podstatu trestného činu porušování povinností při správě cizího majetku. Ze zvukového zařízení studia také platíte poplatek? Protože po doplnění....

    OdpovědětVymazat
  31. Zkusím to Schumachere - ale bojím se, že mě pošlou do "džu" - jako externistu, který by možná už ani neměl vědět, co se komu platí.

    Je nepříjemné vědět víc, než je nezbytně nutné. A to nejsou jenom poplatky. Ledacos člověk ví - ale nemůže dokázat. Pro Ústav bude možná pohodlnější mi poděkovat za dosavadní spolupráci...
    [;>/

    OdpovědětVymazat
  32. Kušnění / maaartinusovi:

    Nerad bych se stal kádrovákem a zaškatulkovávačem, to je jedna z posledních věcí na světě, o kterou bych stál. Ale na druhé straně ano, ten debilní nápad patří kamsi mezi potlačování svobod a vlezlé obtěžování propagandou.

    Politické strany a politický život:

    Ano, je tu nepřehlédnutelný trend směrem od ideálů k pragmatickým zájmům a čím dál tím větší problém ty pragmatické zájmy za nějaký ideál aspoň trochu a aspoň dočasně zamaskovat a vydávat. Obávám se, že už je to natolik devastující, že to reálně hrozí rozkladem společnosti na prvočinitele.

    Důchody:

    A proč by někdo měl mít děti, když nechce, nestojí o to a na svůj vlastní důchod si uspoří?

    Léta tu je průběžný systém a poslední pokus udělat z něj aspoň částečně systém opírající se o úspory prostřednictvím tzv. 2. pilíře, byl zrovna nedávno úspěšně zrušen stávající vládnoucí neobolševickou koalicí. Zrušen bez náhrady, takže víc než bezzubý a polovičatý a i tak okleštěný pokus o reformu byl zrušen aniž by se soudruzi vyžvejkli, co chtějí s tím průšvihem dělat. Následovat Maďarsko a Řecko? nejspíš, zatím nic jiného na obzoru nevidím.

    A co se podpory rodin s dětmi týče:

    Úlevy na daních?: Ano, značné.
    Sociální dávky?: Pokud možno veškeré žádné.

    A ono by se to časem pročistilo.

    OdpovědětVymazat
  33. Kocoure, bav se s volem, když nemáš bič... Dá rozum, že přijít a prohlásit "Vy bando marnotratných a posraných idiotů..." je jako rovnou spáchat seppuku.
    Nemůžeš-li uspět v přímé bitvě, použij lsti, spojence, nepřítele nepřítele, vlastnosti systému. Možná by stačilo, kdyby se ke správným odpovědným uším donesla připosrávající informace že tohle je problém jehož neřešením by mohly mít problém. kdo by stál o problém...

    OdpovědětVymazat
  34. ANO!
    ČRO bude vymáhat poplatek z reproduktorů a sluchátel, protože po doplnění o krystal pyritu je způsobilé k příjmu AM. Takto by bylo možno zpoplatnit i krabici od bot, protože po doplnění jedné drobné díry vznikne kamera obskura a to je reprodukční a potencionální záznamové příslušné zařízení...
    FČÍL MUDRUJTE A JDĚTE SE UDAT!
    4p

    OdpovědětVymazat
  35. K poplatkům:

    Shodnu se v názoru s Obuvníkem, ale jak jsem postupně v životě už ledacos zažil, tak dovedu snadno pochopit i důvody, proč se Kocour nechce angažovat a dává od toho ruce pryč. A druhá věc, co by z toho měl? Na jedné straně, když se do toho rasantně „obuje“, zbytečně mu hrozí leda tak hromada problémů a navrch jako bonus ztráta přivýdělku a práce, kterou předpokládám, že dělá rád, jinak by to nedělal. Když se to povede, tak v nějaké kapsičce zůstane víc penízek... Zkrátka krom potenciálně dobrého pocitu nemá praktický žádnou motivaci. Je tu milion objektivních důvodů nechat to jiným, těm, co jsou za to placeni. A ty nepřímé možnosti, co popisuje Obuvník, ty sice fungují, mnohdy překvapivě efektivně a dobře, ale na druhou stranu jejich účinek se ne vždy dá předem dobře odhadnout a někdy se dokonce obrátí proti tomu, kdo jich použil, takže ani to není bez rizika a tudíž je tu opět dobré zvážit, co riskuji a co mohu získat.

    OdpovědětVymazat
  36. EK:
    Polovodičový přechod se dá udělat i bez sirutoru nebo GaAs - sám jsem zkoušel kousek tuhy do krajonu amorfní uhlík), zlehka se dotýkající poněkud zaoxydovaného desetníku (slitina Al). No - hrálo to!
    Osobně bych byl pro zrušení celého úřadu. Pokud nás chce stát zásobovat (proti naši vůli) nějakými informacemi ve zvukové nebo obrazové podobě nechť to dělá z vybraných daní. Nemusí na to být další daň. Kolik by se ušetřilo výběrčích, kontrolorů a účetních...
    Mohli by jít dělat něco užitečnějšího.

    0buvník / Drak:
    Jistě pánové, u nás v Ústavu se takové věci řeší zásadně tak, že se do vhodných kanálů kápne ve vhodný okamžik správným způsobem preparovaná informace a pak už se "to roznese samočinně. Po bezmála půl století mezi umělci a jinými blouznivci o tom fakt něco vím... [;>)))
    ===
    Byl jsem fotit opičky v novém "Pavilonu Evoluce" a šimpanzi tam žili svůj běžný rodinný život. Doufám, že několik z nch bude "uveřejnitelných".

    OdpovědětVymazat
  37. Rodinný život včetně jeho přípravných fází? No esli to nebude důvodem k zakročení vrchnosti...

    OdpovědětVymazat
  38. Nejsem puritán (být v Ústavu puritánem prostě nelze) a neuráží mě nic přirozeného. Ani u lidí, ani u zvířátek. Přirozeného, takže pornografie mi nic neříká, protože na ní nic přirozeného nevidím. To jsou věci, které se odbývají různě - podle druhu. Někteří na o potřebují soukromí, jiní ne. A pro šimpanze asi "ti za sklem" nejsou skuteční, jsou to možná jen stíny, něco jako herci v televizi.

    I když - já vlastně ani nevím. V onom novém pavilonu - je pěkný, ani nevypadá jako klec, spíše jako kousek pralesa s vestavěnými okny do našeho světa - se chovají šimpanzi jinak, než kdysi v malé kleci. Toho už jsem si všiml v Tróji.

    Máme být jen tichými pozorovateli, ne vězniteli - i když jimi de facto jsme. Někdy uvažuji, jestli my, lidé nejsme v nějakém rozlehlém teráriu a nejsme kýmsi tiše a nezúčastněně pozorováni.
    Ale tahle myšlenka vůbec není nová, že? [;>))

    OdpovědětVymazat
  39. Mnohokrát jsem se v lidoopích pavilonech na Lešné soustředěně snažil představit si, jak n á s vnímají o n i . Z druhé strany skla. A je slavná povídka o axolotlech v teráriu, jednoho slavného iberoamerického spisovatele sci-fi a vůbec fantasijních témat.
    A že jsme všichni zoo pro někoho odjinud, bývá občas námětem sci-fi myslím tak od čtyřicátých let. Pokud to tak ale je, pak na nás pěkně blbě dozírají...
    Puritanismus, přirozenost, porno - chápu jak známo naprosto stejně. Jako ode mne.

    OdpovědětVymazat
  40. Byl jsem fotit opičky v novém "Pavilonu Evoluce" a šimpanzi tam žili svůj běžný rodinný život......
    no, běžný, na stropě ložnice zrcadlo, stěny z 3d TV, vodní postel, ... to je ten normální? Asi se pletu nebo prohlížím popdivné časopisy (kvety, vlasta, blesk?)
    4P

    OdpovědětVymazat
  41. EK:
    Módní časopisy naši skoro-předchůdci nečtou a právě proto se chovají přirozeně. Jeden mi dokonce zřetelně naznačil, co mu můžu i se svým aparátem (asi) políbit...

    OdpovědětVymazat
  42. Jako herce v televizi - ano!! Jsme možná něco jako jejich televize! To by chtělo otevřít se zvířecími psychology!
    Pokud jsme jejich TV, pak teda to musí vnímat jako mimořádně blbý, jednotvárný, nepochopitelný program. Zkuste si n á s takto představit. No?

    OdpovědětVymazat
  43. To Jakub:
    Reality-show jim hrajeme! Něco jako vymyšlenější "Výměny manželek" nebo "Vyhulení" či jak se tomu říkalo, když podivní týpci žili spolu ve speciální vilce, prošpiklované kamerami za polopropustynými zrcadly.
    Hrajeme situace "Náboženská válka" (Ohněm a mečem - reload), pokus o ustavení diktatury ("Hra o trůny" - reality show)a tak podobně. Kdy přijde na řadu seriál "Messiáš II."? Nebo "Sodoma a Gomora" - nový, akčnější level?
    Jsem zvědavý, jestli ty kamery někdy objevíme. [;>D

    OdpovědětVymazat
  44. Zdeněk Žíkovecký10. dubna 2015 v 9:25:00 SELČ

    Re reality-show Náboženská válka:
    Zrovna jsem viděl na facebooku IVČRN obrázek, jak nad zeměkoulí ozdobenou atomovými hříbky letí létající talíř a jeden ufoun říká druhému: Bojují o to, které náboženství je nejmírumilovnější.

    OdpovědětVymazat
  45. To je dokonalé. Okamžitě si ukládám do paměti.
    Jako bývalý lektor vědeckého ateismu Soc. akademie... koukáte, co? Prostě dostal jsem to příkazem, když už su ten fylozof, no! Mít nějakou čárečku, že. No brzo jsem se dočkal udání, že vlastně propaguju bibli a vůbec, co má nečlen Strany co mít gebír na přednášení tohoto fantastického oboru?! Jenže jako nečlena mě z OV nemohli ani nijak postihnout, byl jsem řadový pracovník - informatik a překladatel a tlumočník jednoho výzkumáku, tož co s takovým...
    Já jsem hlavně popisoval dějiny církevního umění - nic. Musím to jednou zpracovat a la Jarda Hašek. MMCh Stranu mírného pokroku v mezích zákona celoživotně bezmezně obdivuju a na kolejích jsme ji kdysi hodlali znovu založit. Jej, to by bylo tóčo... Okamžitě bych se do ní dal i dnes.

    OdpovědětVymazat
  46. něco z trochu jiného soudku
    http://zpravy.idnes.cz/muslimsky-par-prosel-prahou-dgo-/domaci.aspx?c=A150327_160853_volby-2012_vov

    Já si všimnout že někdo má pod muslimským hábitem nějaké dráty, okamžitě volám zpoza nejbližšího rohu na 112. To je jen předběžná opatrnost.

    OdpovědětVymazat
  47. Mám pro ty sluníčkové lidičky jeden skvělý nápad: Mohli by se obléct jako gay a lesba (toho na první pohled zřetelného typu) a jít se takhle projít po metropoli nějaké ortodoxní muslimské země. Mohli by zkusit navštívit i nějakou tu mešitu. A snímali by to všechno skrytí kameramani.
    To by bylo odvážné. Tohle nic není.
    [;>D

    OdpovědětVymazat
  48. Skvělý nápad / Kocourovi:

    Mohli by zkusit vlézt s biblí v ruce do nějakého megašitu, říkat by už nejspíš nemuseli vůbec nic :-)

    OdpovědětVymazat
  49. K některým věcem je zapotřebí silná dávka nadhledu :-)

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)