Prohledat tento blog

neděle 26. dubna 2015

Augenblicky



Z internetu
    Proč je tolik opuštěných žen? Když vyprávějí své "hořké osudy" v TV, vidím v jejich tvářích cosi společného. Nedokážu to přesně definovat, ale ve tváři i  v mluvě tam cosi jednotícího je. Může ale za jejich osud vždycky chlap, který si vybere novou milenku  nebo má prostě raději to své pivo, fotbal nebo třeba horolezectví??  Jsou přece i ženy, které se snaží svého muže podrobit, předělat podle svého, jdou na to tvrdě, přes postel a muž raději prchá. Nebo ta sorta opuštěných žen, které svého muže hnaly do práce, aby rodina měla "vyšší standard" - a mezitím si užívaly s jinými? 



   Soudy většinou přikáží platit alimenty tomu, kdo opustil děti - které ovšem zase jiné soudy valnou většinou přisuzují matce. Organizace "opuštěných otců" sice existuje, ale zatím se ji to nepsané pravidlo "děcka má dostat ženská" nepodařilo nijak významně narušit. Takže matek samoživitelek přibývá. Nedokáží žít s mužem, nedokáží si odpovědně vybrat otce svých budoucích dětí,  ale  život bez muže je pro ně finančně nepohodlný, chudý. Je. Mnozí otcové neplatí alimenty pravidelně, mnozí vůbec. A tak se tyhle opuštěné ženy obracejí na stát - ať jim financuje ty jejich "hříchy mládí".  Takže tu je několik pravdivých historek ze života. Není totiž naprosté pravidlo, že ten, "kdo za to může" je vždycky jen chlap. I když satisticky většinou ano. Žena je přece jen spíše udržovatelka rodinného krbu, kdežto muž je lovec a rozsévač.

... jeden můj známý si vzal za ženu důstojnickou dcerku.   A ta se rozhodla, že bude doma všechno řídit. Nějakou dobu jí to vycházelo - uměla pláčem a hysterií prosadit vše, co si zamanula - její manžel, ač inženýr, byl doma vychováván přísně s imperativem, že ženám se má vždy vyhovět. Proto opustil místo, kde ho práce bavila a přijal jiné, lépe placené. V létě navíc s malotraktorem sekat trávu na sídlišti aby se měli lépe a mohli si dovolit jet na dovolenou třeba do Bulharska.. Jeho žena mu mezitím porodila dvě děti a začala studovat. Až jednoho dne přišla s podnětným návrhem, že vezme děti a odstěhuje se s nimi do Belgie, protože se seznámila s jedním bohatým Belgičanem, který si ji vezme. 
  Jak řekla, tak i udělala - ale za necelý rok byla zpátky i s dětmi - Belgičan si možná našel mladší. Protože se už soužití s novopečenou intelektuálkou (uměla přece francouzsky!) opravdu nedalo akceptovat, nastal rozvod, s kterým stále váhal. Odstěhoval se a pak už jen platil, navštěvoval soudy stanovující výšku výživného a platil a platil. S dětmi se téměř nemohl stýkat - a ke konci už ani nechtěl. Byly matkou  proti němu naprosto indoktrinované. Nevěděl kudy kam, nežil, jenom přežíval. 
   Naštěstí se seznámil v práci s kolegyní, která si ho vzala i se závazkem - a měla s nim za čas svoje dítě. Klidná, spolehlivá, ne nejmladší, ale hezká. Rodina náhle začala fungovat. Ale ještě dlouho po rozvodu s první ženou se musel soudit - jeho dcera z prvního manželství například žádala další zvýšení výživného, protože si na VŠ v Brně potřebovala platit ustájení pro svého koně. Protože jsem znal obě jeho ženy, tak mohu potvrdit, že ta druhá byla pro onoho známého přímo záchranou - na rozdíl od té první.


... každé 4. dítě nezná pravého otce: "Právě jsem se rozcházela s přítelem a chtěla se odreagovat. Kamarádka mě vzala na diskotéku. Něco jsem popila a zvrtlo se to. Skončilo to vášnivým sexem, a rovnou se třema klukama. Nevím ani, jak se jmenovali, od té noci jsem je neviděla."


... otec je Tunisan:  "Měla jsem menší románek na dovolené v Tunisu. Během čtrnácti dnů jsem vystřídala dva domorodce. Věděla jsem, že už je neuvidím a netrápilo mě to. Až do chvíle, než jsem zjistila, že s jedním z nich čekám dítě."


   Pokud se na těhotenství  přijde "včas", ještě je tady šance sehnat "náhradního tatínka" z Česka a toho pak dotlačit "k oltáři", následně se rozvést a donutit ho už jen donutit platit alimenty.  I když - v případě těch Tunisanů - nevím, nevím. 
A hodně z těch 25% nepravých tatínků si už  dnes uvědomuje, že existují spolehlivé testy DNA, které určí paternitu s velmi vysokou pravděpodobností  a tak zkouší soudně popřít své otcovství (jde to do věku šesti let a pokud tom potvrdí testy DNA). Pak tím náhle vznikají matky - stoprocentní samoživitelky. Nějak mi jich není zas tak moc líto. Asi jako těch "řítících se jezdců" na silných strojích, kteří svým řidičským neuměním spojeným s obrovskou mírou exhibicionismu často zrakví nejen sebe, ale i lidi, kteří za nic nemohou, jenom byli ve špatnou dobu na špatném místě. 

Bahno. Nikoliv však morální.

Děcek oněch samoživitelek mi ovšem líto je. 
Dětství naplněné nenávistí a pocitem ublížení. Fuj!

__________________________________________________________________



Apokalypsa?


a-teo


     Mediální šílenství kolem průjezdu dvaceti motorkářů  střední Evropou už naštěstí zmizelo z prvních míst na zpravodajských webech - teď se tam "řeší" zemětřesení v Nepálu a kvóty utečenců z Afriky. Ale myslím, že "pražská lumpenkavárna" se postará s blížícím se datem jejich příjezdu o oživení téhle pseudokauzy. 

Četl jsem o peticích, které protestují proti průjezdu oněch poněkud přerostlých kluků na motorkách. Jednu z nich podporuje skupina "intošů", kteří už vypsali petici na podporu průjezdu kolony amerických vojáků z cvičení na jejich základnu v Německu, která se jmenovala Open Doors. Možná by se měli přejmenovat na Closed Doors a ty dveře za sebou zavřít zvenku. Z podepsaných neznám ani jedno jméno. Ale třeba o nich ještě někdy uslyšíme. 

   Do dnešního dopoledne tuhle petici podepsalo 1 562 občanů. Při použití trojčlenky kde dosadíme tuhle hodnotu a počet oprávněných voličů v ČR z roku 2013 nám vyjde, že proti průjezdu protestuje 0,018 % z nich. Zbytku obyvatelstva je tenhle průjezd lhostejný - čímž nechci říct, že průjezd zrovna podporuje. A i kdyby do středy "Otevřené Dveře" nasbíraly desetkrát tolik podpisů, pořád to bude naprosto marginální skupinka. Pokud ovšem mluvíme o demokracii nikoliv o vládě elit - těch pražských, z kavárny Lumpen. Tihle samozvanci a ztroskotanci (abych použil termín z dávných dob reálného socialismu, který se mi, ani nevím proč, vybavil) si obšem osobují právo manipulovat nejen vládou, ale i občany. Protože kdo s nimi nesouhlasí, je kremrole, komouš, putinovec atd. Taky je mi to nějak povědomé: "Kdo není s námi, je proti nám!"

   Druhá petice je ještě poněkud lidovější. Tu podepsalo do dneška celých 85(!) lidí. V našem věžáku bydlí o 122 víc víc nájemníků. Takže to číslo má opravdu "váhu". Nicméně pokud se chcete přesvědčit, co je to za lidi, kteří podepisují takové výzvy, doporučuji vám otevřít si diskuzi pod touhle peticí. Člověk má pocit, že se jedná o akci předpubertálních, maximálně pubertálních dětiček.   

    Rozumně se vyjádřil Aston na Neviditelném psovi, i když s ním nesouhlasím s hodnocením "ruského nebezpečí" pro Evropu. Ale Astonů je proklatě málo, blbů ovšem ztraceně hodně.

    Jestli je to politická provokace ze strany Ruska? Jistěže! O tom nepochybujte! Je to podle ně vyvážená odpověď na nedávný "trojcestný průjezd" americké kolony motostřelců. Takže zase bychom si měli uvědomit, co bylo předtím a co potom. A jaký význam má celý ten mediální humbuk ve skutečnosti význam? Kromě zvýšení polarizace nemyslící  většiny - pardon "prostého lidu" naší republiky asi žádný. Možná že bude na lidi působit stejně, jako na mě. Půjdu se, pokud nebude moc pršet  k hrabyňskému památníku na ty Noční Vlky podívat a případně si je vyfotit. Zkontrolovat, zdali opravdu nežerou malé děti...   





Apendix 

   Poláci vytrvale nabíhají Putinovi na vidle. Ta úřední šikana  (kterou Rusové tak dobře znají z každodenního života) bude Kremlem dobře propagandisticky využita, o tom nepochybujte. Ale nejen v Rusku, ale i v Polsku a dokonce i u nás. Ovšem ve prospěch Putina. 
    Někteří polští bikeři se už postavili na stranu Nočních Vlků. Biker všude bratra má. Zaslechl jsem podobné hlasy i dneska na ulici v Hlučíně. (No co chcete, "proněmečtí" Prajzáci....) Prý je to skoro stejné jako před čtvrtstoletím, za komunistů, pravil člověk, který s kolegou někam nesl nové, nenalakované dveře od auta.  
  Putin teď bude argumentovat, že se tady někdo pokouší přepsat dějiny, výsledky druhé velké války - a leckdo mu dá zapravdu. Protože "zvonku to tak naozaj vyzerá".  

   Naše věrchuška se (zatím) chová zhruba tak nejrozumněji. Žádná podpora, ale  také žádná velká "antigesta". Nechat to co možná  nejklidněji a nejtišeji proběhnout. Zpráva v TV by měla být jen kratičká, bez dalšího rozpatlávání. V novinách jen ve sloupku. Na internetu pod zprávou nedovolit diskuzi. Ne zakázat. Jen nedovolit.

   Ale jak tak koukám, EU propagandisté se učili u špatných učitelů. Nějaký "náš" Goebbels tu chybí. To, co se dnes kolem několika motorkářů děje opravdu zvenku připomíná Husákovskou normalizaci. Problém je v tom, že tu si ještě hodně lidí pamatuje, zatím co Josepha Goebbelse málokdo

27. dubna 2014

(Pro méně bystré - Goebbels byl profesionál - bohužel na špatné straně.  StK.) 

__________________________________________________________________

Apendix 2

     A zdá se, že účelu "spanilé jízdy" Nočních Vlků už bylo dosaženo, aniž se konala. Pro další statisíce nebo i miliony Rusů je neuskutečněná jízda zřetelným znamením, že se Putin chová správně. A že tady v EU bují nejen nenávist a strach z Ruska, ale že chybí i elementární slušnost přiznat, kdo většinově osvobodil Střední Evropu od nacizmu - ať už si o tom myslíme cokoliv. 

   Pilně si vyrábíme nepřítele z celého velkého národa. 
To, co se právě děje je grandiózní ohňostroj hlupáctví.     

__________________________________________________________________

Apendix 3

    Noční Vlci se ukázali být tvrdohlaví jako osli. Oni se do té Hrabyně opravdu podívali. Čtyři z nich. I během ceremonií u památníku Rudé armády v Komenského sadech položili věnec. 
A - nestalo se nic. No to by jeden neřekl, že? 

   Tuším, že se ten strašný incident bude ještě několik dní na netu "řešit". Nebo spíše nebude. Nastává mistrovství světa v hokeji.  Kdo neskáče, není Čech!

__________________________________________________________________


Noční Vlci naposledy:  Co si ti Slováci dovolují! 



_________________________________________

45 komentářů:

  1. Budou ti noční vlci dodržovat pravidla alespoň tak jako ti co přijedou na VC Brna? A má naše čacká policie právo, schopnost a odhodlání jim to "vysvětlit"?

    S Ruskem máme styk vízový nebo bezvízový?

    OdpovědětVymazat
  2. HMMM, takže vízový.
    Myslím, že by nemělo být co řešit ...

    OdpovědětVymazat
  3. No, nevím to jistě, ale zachytil jsem zprávu, že víza už snad mají. Od Rakušáků - t.j. platná v celém schengenském prostoru. Jenom je nenechají jet ve skupině (koloně) s rozvinutými prapory.
    Takže bychom se už měli začít bát, Kapitáne? Nebo se konečně pořádně šprajcnout a počkat, čím odpoví Putin? [;>)

    To, co dělá EU+USA versus RF je klasická ukázka eskalace. Inu - někomu se to hodí. Možná oběma stranám, kdo ví ...

    Nakonec - nebýt peticí a mediální bouře, asi by si těch dvaceti chlápků v kůži skoro nikdo nevšiml. Takhle mají OBROVSKOU publicitu "...a ZADARMO!"
    Jak ten Béďa Trávníček! V tom ohledu je na naše novináře (a diskutéry na netu) naprostý spoleh!
    [;>)

    OdpovědětVymazat
  4. Tady
    http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/368030-nocni-vlci-z-kaliningradu-vjeli-do-polska.html
    jsem Kocoure četl, že část vlků víza dostala. Jestli platí pro celý schengen anebo je to něco na způsob malého pohraničního styku z toho není jasné.

    Ne vždy se vízum dává na počkání, nepletu-li se, některé státy si berou na vyřízení i několik měsíců. . . .

    Vyjdeme-li z předpokladu, že jízda vlků je Putinova trucakce po splasknutí propagandistické bubliny o našem odpodu proti průjezdu dragounů, nechť se úřední šiml nažere dosyta. . .

    OdpovědětVymazat
  5. kapitán Nemo mi připomenul vtip, co se říkal za dřevního socialismu v Brně:
    Jaký je rozdíl mezi kapitalismem a socialismem? Stačí se podívat na východní a západní Němce na Velké ceně!

    OdpovědětVymazat
  6. Astonem (Neffem) bych zrovna neargumentoval. Je to blbec. Vizte jeho výplod o nutnosti výhradně bezhotovostních plateb pro všechny. Kdyby to mělo zachránit... Prostě vůl.

    OdpovědětVymazat
  7. No tohle si já Bášo o Astonovi zrovna nemyslím. Je to člověk, který je nadšený technikou. Možná právě proto, že není technik.
    A je obchodně velmi zdatný. To druhé mu docela závidím.

    OdpovědětVymazat
  8. Kocoure, oslavy se vydařily, jsem zvědavý jak máš nafoceno, počasí je ucházející.
    Ovšem, překvapuje mě, ty uniformy...cožpak Ostravu neosvobodila americká armáda?
    No, asi ne. Ale u nás ve stolici je to trendy. Osvobodili nás jen Američané, ostatní byli okupanti....

    OdpovědětVymazat
  9. Bášo, nikdo nemá patent na rozum. Bezhotovostní platby, jestli se civilizace nezhroutí, budou standardem. Kdo před třiceti lety u nás předpokládal masové rozšíření platebních karet. Ministr vnitra přišel s nápadem multifunkční "občanky" nahrazující více dokladů. S tímhle jsem přišel před více než pětadvaceti lety, byl jsem označen za fantastu. Bill Gates byl až druhý. Nápad je to dobrý. Jenže dobrý sluha, zlý pán. Kromě toho kartička je nepraktická, nutno ji mít přinejmenším v kapse. Je snadno ztratitelná a odcizitelná. Rozumným kompromisem by byl multifunkční čip například v náramku. Obávám se, že čipová budoucnost bude taková, že se nám nebude líbit.

    OdpovědětVymazat
  10. Proč je tolik opuštěných ženských?

    Důvodů je víc. Bylo o tom hodně napsáno i hodně řečeno. Některé důvody jsou v čase s drobnými obměnami v podstatě stejné, například ten, že pán si najde mladší a hezčí model, než má doma. To tu bylo odedávna, je to tu a nejspíš to tu s námi ještě dlouho bude. Buďme rádi, že už se to dnes neřeší tak, jako kdysi za Jindřicha VIII., to by těch opuštěných bylo o něco méně, ale ten způsob toho opouštění by se jim líbil ještě méně, než to opuštění samotné.

    Já tyhle pány, co s lehkým srdcem odejdou jak od vztahu tak od dětí moc v lásce nemám, ale je objektivním faktem že takoví mez námi jsou a nic moc s tím neuděláme. Určitý počet manželství či partnerských vztahů se prostě rozpadne. Je třeba o tom vědět a je třeba dělat rozumné maximum v rámci vztahu i celospolečensky, aby se to pokud možno nedělo, ale to je asi tak vše, v nějaké míře to bude pořád. Neznám statistiky, ale ne vždy je na vině jenom pán. Nejčastěji nejspíš oba, ale poměrně často je větší vina i na straně dámy.

    Dáma je na tom při rozpadu vztahu zpravidla hůř. O ženské, které už nejsou nejmladší je pramalý zájem a když se starají o děti, tak ten zájem o to víc klesá. Toto logicky klade dámám za úkol dávat si při navazování vztahů velký pozor a případnou chybu napravit pokud možno dřív, než si pořídí potomstvo. V tomto ohledu mají chlapi výrazně jednodušší život.

    U některých patologicky zatížených vztahů je častokrát lepší, když se rozpadnou. A opravdu je možná i dobře, že již pominula ta společenská zátěž, která dříve držela partnery v nefunkčních až patologických vztazích.

    Zkrátka dámy by měly víc uvažovat a dávat si pozor zejména v době když vztah začíná, jestli náhodou nedělají blbost a pánové by zase měli víc cítit hledět si povinností, zejména když už přijde potomstvo. Při případném rozpadu vztahy by pánové měli být více velkorysí vůči svým vlastním dětem a dámy zase velkorysejší při umožňování styku tatínků a dětí. To, co se děje ve významnější míře teď, je docela hrůza. I když já osobně jsem viděl v mém okolí z celkem tří rozpadlých vztahů 2 rozpady poměrně kultivované a jeden klasický odchod a následnou totální válku a taktiku spálené země. Obávám se, že to druhé je statisticky častější a je to dost smutný fakt.

    OdpovědětVymazat
  11. Obuvníkovi:
    Fotil jsem fotil, ale málo... Ne, že by se mi polámalo nějaké kolečko, mám vždycky o jedno kolečko víc, ale stejný nápad mělo prý 12 000 Ostraváků (mně se jich zdálo daleko víc) a též občanů okolních obcí, takže k místu bojů jsem se vůbec neprotlačil. (Průjezd Dragounů byl proti tomu malilinkatým rodinným podnikem.)

    Ale stejně to byla nuda. Dělávali jsme pro pionýry podstatně divočejší ukázky přepadů táborů. Někteří si tenkrát i trochu upustili do trenýrek.

    Ale to bylo kdysi. Dám si tu práci a něco o militantních hrátkách napíšu. Fotil jsem spíš obecenstvo - bylo to mnohem zajímavější. Podivil jsem se, kolik je mezi námi "hravých militantů" rozličného věku i pohlaví. Rodinka s třemi dětmi - 1x US battledress, 1x sovětská uniforma z druhé světové a 1x naše maskáče + mdel útočné US pušky skoro 1:1. Lidi jsou hračičky.

    Teď jdu ještě nasnímat závěrečný ohňostroj z balkonu, ať to mám komplet. Pak se svalím do kanafasu - lítám od časného rána po městě a už jsem přece jen starší pán...

    Zatím dobrou!

    OdpovědětVymazat
  12. Pár slov k "Nočníkům":
    ...jde o Vasilije Vasiljeva, který do polské Osvětimi dojel na vypůjčeném motocyklu z Česka, kam přiletěl letecky na vypůjčeném motocyklu.
    Zdroj: http://www.lidovky.cz/nocni-vlci-jsou-v-cesku-v-ostrave-pry-oslavuji-osvobozeni-mesta-p8l-/zpravy-domov.aspx?c=A150430_180154_ln_domov_ele


    Lidovky jsou opravdu seriózní noviny!

    OdpovědětVymazat
  13. Ještě k „Nočníkům“:

    S těmi „Nočníky“ to končí v trapných propagandistických křečích. Nedá se k tomu o moc víc dodat. Ale nedá se to skoro číst.

    K focení / Kocourovi:

    Lidi fotím rád jen málokdy, možná to bude tím, že jich je kolem čím dál tím víc a já si od těch tlup a davů poslední dobou docela rád odpočinu :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Ale co p é z i e ?
    Přiletět letecky na vypůjčeném motocyklu je přece nádhera - to by před válkou zaplesal i Breton, Štyrský, Nezval (tehdejší), Apollinaire!
    (Ne)průjezd) = shrnuto: čím hůř, tím líp. Pro báťušku v Kremlu (no a jeho celkem bezvýznamných cca sto miliónů věrných poddaných).
    Jak si dovedeme zadělávat na z c e l a zbytečné maléry. A ostudu. A trapnost.
    A hlavně, pro mne: nemá to ú r o v e ň. Postoj či jednání v téměř jakékoliv situaci má být důstojný. Hodný inteligentního a vzdělaného národa/státu. Jsme-li jím.
    A du se dívat dolů na náměstí, co tam je na prvního oného.

    OdpovědětVymazat
  15. Ale co p é z i e ? / Jakubovi S.:

    Přiletět letecky na vypůjčeném motocyklu...

    Jak? Následkem kopance silné kobyly či výbuchu při chemickém pokusu? No tohle je nejspíš cosi co nedovedu dost dobře ani uchopit ani posoudit a tak to nechám znalejším a kompetentnějším :-)

    Neprůjezd.. Úroveň / neúroveň, nebo rovnou ostudu a trapnost?

    Inteligentní a vzdělaní lidé se v našem státě kupodivu pořád ještě nějací nacházejí a to pořád ještě i přes neskutečně zarputilou až urputnou snahu některých tupounů zničit školství, zdevastovat hodnotový systém a dílem tak ty inteligentní a vzdělané zlikvidovat tím, že noví nevzniknou a zbylé pokud možno vypudit čím dál, tím líp, tu světe div se, pořád ještě nějaké máme. Jedno pravidlo ale platí skoro bez výjimky, ty inteligentní a vzdělané nepřipustí nikdo ani k rozdělování prostředků, ani k reálné možnosti cokoliv ovlivnit. A proto tedy stačí v médiích nadhodit jakékoliv téma a ti výše postavení lunatici a tupouni už se pak naprosto spolehlivě postarají o dokonalou neúroveň ostudu a trapnost. O slavné Unii to platí snad ještě víc, než tady o tom našem malém českém rybníčku...

    OdpovědětVymazat
  16. Drakovi:
    Asi už "dědkovatím". Mám lidi rád - ovšem pokud mezi nimi nemusím být. Rád je pozoruji: přes sklo zvukové režie (kde je ještě možnost je jedním pohybem ztišit, vypnout) nebo přes dlóóóuhý objektiv kamery nebo foťáku.
    Jsem ale nějak neurotický přímo mezi lidmi, "na kontakt". Těch deset metrů odstupu mě zatím spolehlivě uklidní. Vypadá to, že budu muset co nejdříve vypadnout do svých milovaných Sudet. Jinak na mě to dědkovatění bude znát.
    Misantrop.

    OdpovědětVymazat
  17. Kontakt s lidmi / Kocourovi:

    Mám nesmírně rád kontakt s inteligentními a vzdělanými lidmi, takřka jakýkoliv, protože se ho dík objektivním okolnostem účastním méně často, než bych rád. No ale jeden musí brát zavděk jak tím, co je k mání, tak tím, kolik je toho k mání, ono by tak mohlo být hůř, protože hůř totiž může úplně vždycky, zatímco lépe jen někdy a jen za velmi příznivých okolností.

    Jakékoliv zařizování a vyřizování sice zvládám, ale nelibí pocity u toho mám čím dál tím silnější a čím dál tím častěji. Ty metry odstupu a možnost režijního ztišení či rovnou vypínání některých mi velice schází :-)

    OdpovědětVymazat
  18. No a já jsem právě dnes šokován naplno zjistil, že mne skoro všichni chlapi všeho věku okolo naplňujou hnusem a mám k nim (doslova) odpor. Oblečení, hlava, (ne)holení, vyholená hlava či ponechání čehosi nahoře (u adolescentů), klátivý rozčapený způsob chůze, ruce házejí do stran... primitivní už předem útočný výraz očí... očividná absence kinderstube... t o h l e je můj národ? Mé město? Univerzální rozgajdané oblečení (přes těřich atd.) všude a kdykoliv. Čepice s obrovským nehtem až do půli hlavy. Co si je nechají nasazeny aji po usednutí v cukrárně či kavárně. I v neděli neznámá veličina kalhoty s pukama a košile. Su z toho vykolejený, jak mě to bere. Takže stáří - ?

    OdpovědětVymazat
  19. Draku, ehm... jakej je rozdíl, mezi inteligentním a vzdělaným člověkem. Já jen jak je vod sebe poznám na ulici. Neprovokuju. Jen mne zajímají tyhle myšlenkový po(d)chody.

    Co se týká opuštěných žen s dětmi, já bych dokonce řekl, že se ten problém zlepšuje. Kdysi dávno, před socialistickým převratem, jsme s jedním kamarádem takhle sháněli baby na sex. Inzeráty.
    Byly to prostě náplavy, co se s manžou odstěhovaly do Prahe, dostaly 2+1 na Jižňáku a nápor civilizace neunesly. Takže rozvod a kolotoč: školka, práce, nákup, školka, domů, spát, školka... da capo at nauseam. Dávaly si inzeráty. V jednom bloku na Jižnim městě jich bylo tak 5-7. Když člověk odpověděl na inzerát, koupil flašku Bikavéru, tak to měl i s večeří na tutovku. kolem r. 2005 už to utuchlo. Ne, že by nebyly, ale procento lidoopů bylo větší než malé a ty ostatní se někam poztrácely. Pravděpodobně proto, že to byl zdroj levné pracovní síly do kanclů, podniků a podničků. Myslím tedy, že to plašení, jakej je to strašnej problém je s křížkem po funuse. Nové nevznikají, neb dneska už na krávu nenarazíte a nejdřív škola, i kdyby to měly bejt gender studies.

    OdpovědětVymazat
  20. Jakubovi:

    Pokaždé, když vidím to zestejnění - ve svátek jako v pátek - připomenu si své rodiče, kteří v neděli museli být ve svátečním, ač lidé zcela nevzdělaní a chudí. Na ulici by nevyšli v nějakých teplákách - ani je ve své skříni neměli. Nešlo jim o módu (ani nemohlo) a o sebepředvádění, ale o projev úcty k jiným lidem a o respektování nějaké časové struktury. I když by to nazvali jednoduše: slušnost.
    Poklesla kultura vyjadřování, proč nebýt ležérní vždycky a všude a ve všem. Falešná lidovost nahoře, pak už zbývá jen spodina dole. Lhostejnost. Vždyť je to všechno fuk...
    ST.

    OdpovědětVymazat
  21. Jakube, renesanční kavalír by jistě měl připomínky k Tvé čamaře...

    OdpovědětVymazat
  22. Pane , BÁŠO.
    Neprovokuju, ráno v zrrccadle to poznám, to sem intelikentní. Večer sem v zrrccadle už zdělanej, ani se nemusím prohlížet. S věkem (třetí mocninou) se tento problém prohlubuje. Tak to je, kdo nevěří ať se vyfotí.
    4P

    OdpovědětVymazat
  23. Odlišovat inteligentní a vzdělané / Bášovi:

    A bylo by Vám vůbec k něčemu při náhodném letmém kontaktu, jaký se dá předpokládat na ulici, odlišovat od sebe lidi inteligentní a lidi vzdělané?

    K opuštěným ženským:

    Něco se do nějaké míry lepší. To, že se objevuje čím dál tím početnější skupina ženských, schopných postarat se jak samy o sebe, tak o dítě, aniž by potřebovaly viset někomu na krku, je svým způsobem jev spíš positivní, i když já si myslím, že kluk když roste, tak prostě mužský vzor potřebuje a tomu tenhle model minirodiny zrovna nepřeje. Na druhou stranu růst bez mužského v blízkosti je pořád o řád dva lepší, než růst ve vztahu, který je nějak patologický.

    Objevuje se ale i početně rostoucí skupina ženských, které si žijí tak nějak samy pro sebe a na pořizování si dětí z vysoka kašlou. Jsem zásadně proti tomu kohokoliv k čemukoliv nutit, ale tohle už tak úplně positivním jevem nazvat asi nejde. Pánové se chovají obdobně. Nevím nakolik je to dáno rostoucí mírou sobectví a bezohlednosti ve společnosti jako takové, ale ten jev tu prostě je, ať už se to někomu líbí, nebo ne.

    OdpovědětVymazat
  24. K horšícímu se současnému zevnějšku / Jakubovi S. a ST:

    Jakube máš samozřejmě v mnohém pravdu, některé ksichty a držky, když člověk už jen vidí, otevírají se mu kudly v kapse a střelné zbraně skáčou samy do ruky. Do určité míry je to daň vyšší míře svobody. Kdysi, ještě za bolševika, když jsem kamsi odlétal, divil se jeden pán ze severní Moravy, že já jsem na fotce v cestovním pasu jen v košilce, bez kravaty. To prý na severní Moravě před listopadem 1989 nebylo myslitelné. Byť se mi zevnějšek některých, nebo dokonce mnohých, které za den potkám nelíbí, nebo mi připadne vyloženě odpudivý, tak bych byl zásadně proti tomu, aby byl někdo k něčemu nucen tak, jako tenkrát před tím listopadem ti Moravané ze severu.

    Zkrátka dílem je to u Tebe až příliš konservativní přístup, prostě nikdo nemládneme a dílem to má objektivní základ, zevnějšek některých, jejich pohled a řeč těla jsou prostě vyloženě odpudivé. Zejména pak některá tetování, piercingy, náušnice, závěsné kruhy v rypáku a podobně. Na jednu stranu je mi líto těch, na které se občas musím dívat, protože některých těch hnusů už se ti pitomci do smrti nezbaví, určitě ne levně a snadno a hlavně s zůstanou už do smrti s viditelnými následky.

    Nerad lezu do obleků, kravat, nablýskaných bot a podobně, ale když už jdu jak se říká mezi lidi do divadla, tak tu nechuť přemohu a do toho svátečního si vlezu. Když mi někam pozvou na raut, tak také. Tolika disciplíny v sobě prostě ještě najdu, zase až taková újma a tragédie to není. Na druhou stranu, to, co se dělo dříve, že se lidi v neděli oblékli do svátečního, zašli do kostela a pak šli na promenádu korsovat a producírovat se, tak to by mi přiznám se příšerně nebavilo, to se raději projdu v lese, nebo si zajdu do musea, nebo tak něco.

    A jak se říká, podle zevnějšku Tě přivítají a podle toho, co předvedeš, Tě zase vyprovodí. Zkrátka a dobře on ten zevnějšek není zase až tak určující. Když se někdo podívá třeba na Richarda Stallmana, tak na první pohled je to taková vousatá, stárnoucí, zarostlá mánička, jakých tady kolem sebe denně vidíme spousty. Jenže když si člověk třeba poslechne nějakou jeho přednášku, začte se do něčeho od něj, pořádně se podívá, co po něm za jeho profesionální život zůstalo, tak prostě pochopí, že má co do činění s jedním z nejschopnějších a nejšikovnějších lidí v oboru na celé planetě. A on je zdatný nejen po profesionální stránce, je to člověk mimořádných kvalit i morálně a eticky. A to se v dnešním světě nevidí zase tak často.

    OdpovědětVymazat
  25. No - naladění na naprosto tutéž vlnu jako já prokázal a výstižně popsal ST. Obuvník mne nepochopil - cosi plandavého kolem pupku a zadku a všeho je něco jiného než je/byla čamara. Drak: no jistě, jednotlivci... jenže já mluvím o zoufalém pocitu z množiny, většiny. A o tom p o h l e d u . A mmch na tom nedělním korsu s rodinou něco bylo, sím. Mělo to své jasné opodstatnění a byla to jistá demonstrace něčeho. Ještě v sedmdesátých jsem to užasle a fascinovaně náhle mohl pozorovat v sobotu a v neděli v Nitře, když jsme tam s Výstavnictvím budovali výstaviště pro veletrhy. Bez upozornění jsem se octl JINDE, JINDY - v Obchodu na korze. Což mmch napsal člověk odtud, ze slovenského Jihu... Len tí gardisti chýbali, a Za Boha život, za národ slobodu. Nuž ale v princípe to isté. Nedivil bych, potkat pána Krónera!

    OdpovědětVymazat
  26. Chtěl jsem na Jakubovo postesknutí o nedodržování dres-code napsat, že šaty sice dělají člověka, ale jen pro první dojem. Ale Drak to napsal místo mě asi lépe. Na druhé straně, když jsem musel na premiéru do hlediště, narval jsem se vždy do obleku - cca 10 - 15 x ročně.
    "Bo slušnost".
    I když v hledišti, zvláště při činohře a baletu je vidět pána v kompletním obleku opravdu spíše výjimečně. Připadal jsem si mezi premiérovým publikem často jako pako. V opeře a muzikálu je to ale jiné.

    Jako kluk jsem ještě zažil korza v Malém parku, hrála tam na pódiu dechovka a měl jsem kromě bílé košile (v Ostravě!!!) naraženou na hlavě rádiovku. Červenou nebo bílou. Příšerná věc, jedna z mála věcí, na které z dětství vzpomínám velmi nerad.

    A ještě něco: Když si vzpomenu, jak jsme my revoltovali oblečením a vlasy v době naší puberty, chápu, že ti dnešní musí mít zase něco jiného. Dlouhé vlasy a džíny už dávno nejsou protest.

    OdpovědětVymazat
  27. Dress-code:

    Mně tak trochu uniká, proč vlastně je ta touha po protestu či odlišení se tak silná. Svého času jsem pod vlivem okolí také zkoušel protestovat nošením dlouhých chlupů na hlavě. Jenže mi poměrně brzy došlo, že v létě je v nich dost vedro. Když se člověk s dlouhými chlupy na hlavě připlete do rvačky, může to pro něj být velice nebezpečné a práce s některými druhy nářadí jakbysmet. Zkrátka a dobře, dlouhých chlupů na hlavě jsem se zbavil dobrovolně a poměrně rychle. Ani to moc nebolelo, naopak, byla to docela úleva. Ty džíny, ty mi zůstaly prakticky dodnes, ale jsou místa, kam v nich určitě nechodím :-)

    Zkrátka a dobře si myslím, že na jednu stranu se dá pochopit jakási touha těch mláďat se nějak odlišit a vymezit. Protože ale většina z nich není schopna předvést něco, co by to jejich či širší okolí nějak positivně zaujalo, pokoušejí se o to aspoň prostřednictvím nápadného oblečení a obuvi, na které je zpravidla hrůza se jen podívat a něco podobného pak páchají se svými účesy, vousy a podobně. Zkrátka a dobře, je to taková národní taškařice, spíš smutná, než srandovní.

    OdpovědětVymazat
  28. Jakube, myslel jsem to obrazně. Oblek mi (prý)velmi sluší, ale jak můžu, nenosím ho. Ani to cosi nefunkční škrtící u krku a vystavené pocintání. Kdybych si mohl vybrat, tak "mikinu" s kapucou. Ale pozor, velmi záleží na střihu, materiálu, barvě a detailech. Tohle je kus oděvu, který může být velmi "konservativní". Vždyť v podstatě je to zkrácená mnišská kutna.
    Ovšem oblek (sako) má jednu zásadní výhodu. Zakryje rozličné tělesné nedostatky, především pocházející z nadváhy. Proto je tak oblíbený. Mnou navrhovaný oděv tuto skryvnou vlastnost postrádá, vyžaduje uměřené proporce.
    A co se týče dobové "slušnosti" a náležitosti, současník i v nejnáležitějším kvádru by ze starořímského senátu byl sofort vyprovozen.

    OdpovědětVymazat
  29. draku, u většiny "nekonformních" mladých je to jen projev jiné konformity, stádnosti. Mnohdy obchodně uměle vytvořené či dotvořené.

    OdpovědětVymazat
  30. Jo, a ta "nekonformní konformita" je pro mladé důležitější, než všechno ostatní. Někam viditelně patřit. Party, městské gangy...
    Dost se o tom poslední dobou píše.
    Já bych to nazval "opičit se".
    Je to tak snadné - a ušetří to spoustu vysvětlování, protože už na první pohled je jasné, že...
    No a "módní tvůrci" spolu s obchodníky tohle prostředí přímo vytvářejí. Zvedá to neuvěřitelně odbyt.

    OdpovědětVymazat
  31. (Ne)konformní konformita:

    Ano, zdá se, že tupouni bez ohledu na věk a pohlaví jsou na světě především proto, aby se na nich dobře vydělávalo, když na to někdo má žaludek. Těch s těmi dobrými žaludky poslední dobou dost přibývá.

    OdpovědětVymazat
  32. Spousta dobrých užitečných dobře všimnutých (/c/ JS) připomenutí a postřehů a osobní konkretizace, dík.
    Jenom - já jsem na týnejdžry mířil jen okrajově. U těch to už zopár generací tak je a v určitých soc. vrstvách to tak bylo už dalších 5-6generací. Týkalo se to dospělých chlapů v nejlepším, v tom hlavním (z jakéhokoliv hlediska) věku: třicátníků - padesátníků. A k tomu patří záhada: jak to, že jich tolik potkávám flákat se po městě, po sídlišti, ve výčepech a na piazzách a kdovíkde - když je pracovní den dopoledne, a po většinu mého života je tihle chlapi kolem mne trávili v p r á c i - ? U pásu ve fabrice (tady užíván singulár, chápete, je to souhrnně), u mašin a stolů v ZPS a RŘ, v dílnách a u zákazníků řem. služeb, šoféři a závozníci podniků... JAK TO, ŽE NEPRACUJOU, MAJÍ NA CÍGO A PÍVO, dva ze tří mají bancúchy (uhodnete?), TRÁVÍ DEN FLÁKÁNÍM OD RÁNA DO VEČERA?
    Jako všichni Baťové (to u mne nepřekvapí, že) jsem samozřejmým zastáncem pracovní povinnosti. Morální. Muž se může rodině a všem podívat do očí, a hrdě, jen když vydělává. Že dnes není dost práce pro nekvalifikované, je už jiná otázka. A: závislost dávek na ochotě pracovat. Když už tu žel jsou z našich daní prakticky pro každého.
    No su dinosaurus, ano.
    To jsem se rozkecal, a moralizuju... ach jo. Děcka to naštěstí číst nebudou. Měly by další důkaz, že táta senilní.

    OdpovědětVymazat
  33. Padla otázka. Rusko jako hrozba pro ČR?
    Chyba je v otázce. Toto je svádějící otázka implikující svádějící odpovědi. Protože čí a jaký zájem se skrývá po hlavičkou “ČR”?
    Moje otázka je jiná. Jakou konkrétní hrozbu pro mě představuje Rusko? Pro můj život?
    Dejme tomu, že ČR by patřila do sféry ruského vlivu. Jaké by to mělo všednodenní důsledky? A co třeba Rakušané, ti se nebojí? O jak mnoho jsou na tom hůře než my když nejsou ani v NATO? Kdo je ochrání před ruským vlivem? Či dokonce před ruskými tanky?
    O co, o koho, o čí zájmy jde v téhle hře? Jakou v ní máme pozici? Jsme subjektem či objektem? Jsme hráči či ti o které se hraje? Jde o naše zájmy, nebo jsme jen trofej o kterou se hraje a která to komu připadne, má zaplatit vlastní krví?
    Demokracie, lidská práva, evropské civilizační hodnoty (ano, jejich příklad jsme zažili před sedmdesáti a více lety)… Jaké místo, jakou váhu má v tomto, ve hře velmocenských zájmů, v soutěži majitelů velmocí, jeden obyčejný lidský život?

    OdpovědětVymazat
  34. Dovolím si, Obuvníku, Tvůj příspěvek zkopírovat do článku a pokusím se na jednotlivé otázky odpovědět. Odpovědi ale nebudou obecně platné. Budou takové.. ...Starokocouří.

    OdpovědětVymazat
  35. Kocoure, bude mi potěšením.
    Shledávám moudro v rčení když nejde o život jde o hovno. Jen pro život má smysl riskovat život. Ostatní "ideaály" jsou jem manipulativní kecy. Za císaře, za vůdce, za vlast, za národ, za demokracii, za svobodu...za fangli. Rozklíčovat co se za těmi hesly skrývá. Kdo a čí zájmy. Miliony těch, kteří vůči sobě před tím necítili žádné nepřátelství. Pak miliony mrtvých. Kvůli hovnu. Hovnu? Prachy, prachy, prachy. Na míru válečný byznys nevydělá. Nutno vést válku nebo hrozit válkou. Vlast v ohrožení! Stát v ohrožení! Nedotknutelnost hranic! Právo státu! Hodnoty, samozřejmě že naše jedině správné, v ohrožení! Jen my naklepáváme vejce na správném konci! Za světový vaječný pořádek!

    OdpovědětVymazat
  36. K bancúchům a dalšímu / Jakubovi S.:

    Bancúch, to je takové zvukomalebné slovíčko :-) Jinak to bude synonymum pro pupek, panděro, teřich, vanu a já nevím jak ještě jinak všelijak se pojmenovává tento civilisační projev pánské „prostorové výraznosti“ získané dík nadbytku potravy a nedostatku pohybu pro dnešní dobu tak typického.

    K těm lidem, které lze potkat v klasické pracovní době tu, či onde:

    Vzpomenu-li si na má mladá léta, pamatuji si v Praze poměrně plné ulice lidí už dlouho před listopadem 1989 a nezdá se, že by tomu dnes bylo jinak, jen cizinců je o dost víc než tenkrát. Na ten jev má vliv hodně faktorů. Jsou mezi námi lidé, kteří dělají na směny, ať už v průmyslu, zdravotnictví, dopravě či službách. Tolik zhruba z těch pracovních důvodů. Za zmínku stojí, že mezi „vyděláváním peněz“ a prací je rozdíl, takže někteří výdělečně činní vůbec nikam nepotřebují chodit, tak jako dřív. To, co potřebují, „ukočírují“ mobilním telefonem. A ano, jasně, že jsou mezi námi flinkové, co žijí z podpor a všelijaký lumpenproletariát, co žije z kdečeho, jen ne toho, co bychom považovali za přijatelné a slušné. Jak je to procentuálně si ale neznaje statistik netroufám odhadovat.

    OdpovědětVymazat
  37. Nevím. Mně se to zdá dost průkazné, nápadné, jiné než v 70.-80.
    Bancúch - 1*.
    Napadá mě autentická častuška z třicátých let:
    Velká vrata v kolchoze, jenom úzká dvířka v nich - aby jimi neprotáhl tlustý kulak plný břich!! A-jaj, ajajaj, ajajajajajajaj!!
    V téže době na Ukrajině rodiče pojídali z báťuškova a Nikitova dopuštění své hladem zemřevší děti.
    Ach jo...

    OdpovědětVymazat
  38. Rusko a případné další hrozby pro ČR:

    Po historických zkušenostech, bych na jedné straně vůbec nepodceňoval Rusko jako hrozbu, protože to, co předvedlo před 2. světovou, během ní, po ní a v době hysterie kolem brdského radaru bych Rusko a jeho imperiální zájmy a zejména pak případný střet s nimi rozhodně nebral na lehkou váhu.

    Po těch samých historických zkušenostech, bych ale nebral příliš vážně ani předválečné spojence, ani EU, ani NATO. Ať už se podíváme na nezvládnutou imigraci, nebo na rozhašený BV, vznik Kosova, ne zrovna promyšlenou a prospěšnou likvidaci Kaddáfího či nápomoc při likvidaci sekularistických armádních špiček v Turecku, mi jako dost varovný prst docela stačí. Nynější pokračování expanse na směrem na východ z jihu přes Ukrajinu, mi také nepřipadne jako nejlepší nápad a dodává tomu nesmyslnému sebedestruktivnímu chování korunu. Nepovažuji zrovna za nejlepší nápad zkoušet válčit s Ruskem. Mám z toho docela obavy. Ti, kdo o něco takového usilují, by se měli vypravit za docentem Chocholouškem. Zkrátka s Ruskem je třeba se dohodnout tak, aby existoval jakýsi rámec vzájemných vztahů, který zaručí klidné soužití a tolik vzájemné důvěry, kolik jen půjde. Tomu ale ani trochu neprospívají ani akce typu brdského radaru, ani expanse na východ přes Gruzii či Ukrajinu. Chce to rozum do hrsti a ubrat páru a to na obou stranách.

    Doktrínu „Neutral, but heavily armed“, kterou se řídí Švýcarsko a částečně snad i Rakousko a Švédsko, považuji za asi nejreálnější a nejmoudřejší přístup k tomu, co se dnes ve světě děje a pravděpodobně dít bude. Ano, je to asi výrazně dražší způsob zajištění obrany schopnosti země, než členství v nějakém spolku, jakým je NATO, ale zase je na to skoro 100% spolehnutí, na rozdíl od kohokoliv či čehokoliv jiného.

    OdpovědětVymazat
  39. Když to by chtělo aji to švýcarské obyvatelstvo... ne Slávy. A eště vyradýrované komunismem.

    OdpovědětVymazat
  40. Lidi v pracovní době po ulicích / Jakubovi S.:

    Když potýrám paměť, tak oproti létům dřívějším určitě a bezpečně přibylo takového toho lumpenproletariátu. Ten dřív prakticky nebyl k vidění, i když i na Václaváku v Koruně potkával člověk poměrně často individua, poptávající se, zda už je ten páreček volný :-) Jinak ale ať už to byla Praha, Berlín, Varšava, Budapešť a jiná větší města, tak prostě na ulicích bylo vždycky plno lidí. Dnes také, jen je víc cizinců a toho lumpenproletariátu. Ty na podporách a podobně člověk v centru Prahy skoro nepotká a když tak spíš na okrajích. Také v Praze je nezaměstnanost dost nízká, což ale v jiných regionech není, takže tam se obrázek lišit může a to dost podstatně.

    OdpovědětVymazat
  41. Obyvatelstvo / Jakubovi S.:

    Ano, naše obyvatelstvo má k dokonalosti jistě dost daleko, zejména to inklinování doleva, je dost tíživé a kontraproduktivní, nicméně i přesto si myslím, že se zase až tak moc nelišíme třeba od Rakušáků a v mnoha ohledech jsem na tom lépe, třeba pragmatickým rozumem, který se například projevuje nepodléháním protijaderné hysterii a takovým tím zdrženlivějším velmi rozvážným přístupem k mnoha evropským zjevným či skrytým kravinám či rovnou debilitám. Neřekl bych, že jsme nějak výrazně všeho schopnější, neschopnější či prohnilejší, než zrovna Rakušáci. Ano, ten pobyt na východě nás poznamenal a teď jen doufejme, že je to vratné a překonatelné.

    OdpovědětVymazat
  42. Myslím že Schumacherovi jde o totéž, o co jde mi.

    Na úvod jednu symptomatickou příhodu: Dávali jsme kdysi v minulém tisíciletí balet "Fracois Villon" - takový choregrafický pokus přiblížit toho odbojníka českému divákovi - s verši výše zmíněného. Ty verše se pouštěly ze záznamu. A po veřejné generálce obrovský poprask: "Soudruzi z KNV nejsou spokojeni se záznamem zvuku"! Ukázalo se, že jim vadil oficiální překlad jednoho verše: "...Jsem stranický, jsem zastáncem všech stran..."
    Musel se okamžitě sehnat herec, který to namluvil a ten jeden verš rychle amatérsky přebásnit a přetočit. Villon se ukázal být politicky škodlivým. Není přece možno se "zastávat všech stran". Jen té jedné, té naší.


    No a takhle to mají všechny strany. Proto jsem psal, že jsem celý životy v pozici kocoura, který sedí na sloupku vrat, kouká na ten malý dvoreček, jak se to tam všechno mezi sebou mele - a vidí to tak nějak "integrálně". Ne dohromady, všechno izolovaně, ale naráz.
    Kocour je to moc malé zvíře na to, aby mohlo něco podstatného ovlivnit. Ale dost svobodné na to, aby si myslelo své. Ale moc nefandí, jen pozoruje. Někomu fandit je k ničemu, když to všechno vidíte...

    Obuvníci to asi mají podobné. Sedí si na verpánku, zatloukají floky do podrážek, ale při práci zřetelně cítí, že leckomu páchnou nohy. Pán nebo kmán, prostě smrdí.

    OdpovědětVymazat
  43. "Fracois Villon":

    Ano, ta bolševická snaha (mimochodem hodně přiblblá) udělat z Jana Žižky prazakladatele té jejich partaje, a podobné ideologicko-dementní vejšplechty a hlavně pak naprosté nechápání skoro čehokoliv napsaného či řečeného, s tím si asi každý aspoň trochu užil svoje. Nevím, jestli si toho Villona pamatuji správně, ale myslím, že básník tím chtěl říci, že přeje vše nejlepší (straní) všem lidem (stranám), jenže vysvětlovat tohle nějakému od narození „vypatlanému“ ideologovi, kterýžto jako bonus má pravděpodobně vychlastaný mozek a prkenná játra, je asi k ničemu. Ještě, že je to pryč. Ale je to pryč? Ono je snad nějak výrazně snazší bavit se politicky korektními eurohujery a šiřiteli lásky a dobra na náš úkor a účet? Takže ono to není pryč, jen se postupně změnila jedna debilní ideologie za jinou, možná dokonce mnohem zhoubnější a debilnější zároveň.

    OdpovědětVymazat
  44. Někdy mám pocit Draku,
    že se jenom změnil slovník. Argumenty a snahy o "záchranu nás, blbečků, kteří nevědí, co je dobré a správné" jsou stejné a ti lidi tam v Bruselu mi připadají taky dost stejní jako byli ti předchozí.
    Asi jsou to děti komunistů.

    OdpovědětVymazat
  45. Změna slovníku / StK:

    Slovník se mimo jakoukoliv pochybnost změnil, zavládla tu jakási eurohujerní a multikulturní verze Orwellova newspeaku. Je to místy hnusnější než dřívější bolševické bláboly, byť se t os nimi v mnohém dost podobá, jen tyhle jsou o něco blbější a zhoubnější.

    Ano, ta nekritická sebejistota při záchraně blbečků co sami nevědí co by měli chtít, je takřka neklamnou 100% zárukou, že jsme na cestě do pekel horoucích.

    Oni jsou ti bruselští neobolševici dost podobní našim dřívějším bolševikům, jen geneze jejich vzniku je jiná. Zatímco tady se tak nějak dosti houfně prosazovali soudruzi dělnicko-rolnického původu, vybavení později do života diplomem z vokovické Sorbonny RSDr (rozhodnutím strany Dr), tak geneze těch bruselských je jiná. To jsou povětšinou rozmazlení, nevychovaní, znudění a naprosto nereální floutci z bohatých rodin, kteří dík tomu, že k reálnému životu nepřičichli ani z rychlíku a rodiče ani nikdo jiný, hlavně soudný, na ně neměl čas, vrhli se na salonní levičáctví, které časem dotáhli až k dokonalosti. A dík tomu, že ti naši bolševici začínali jako mladí v mnohem skromnějších poměrech, bývali oproti těmhle nereálným salónním debilům aspoň o něco víc schopní stát nohama na zemi.

    Oběma druhy by se dalo topit v Malešicích, škoda by to nebyla a je jich tolik, že by ani moc neubylo...

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)