Prohledat tento blog

sobota 5. září 2015

Dodo aneb klídek...


 
Impotence jako životní krédo





   Na ostrově Mauricius kdysi žil jeden pták. Jmenoval se dodo. Živil se výhradně ovocem. Byl zřejmě pevně přesvědčen o tom, že když on na nikoho neútočí, že je tak zařízený celý svět. Dronte mauruicijský, jak se mu správně říká už  nežije - byl vyhuben, přesněji řečeno sežrán.




   Zdá se, že s naší mírumilovnou evropskou civilizací to dopadne stejně. Nejsme nejen schopni, ale ani ochotni se bránit. Vlny migrantů jsou čím dál tím vyšší, ale hlasy těch, kteří upozorňují na neudržitelnost situace jsou přehlušovány jinými hlasy, které nebezpečí bagatelizuj a jakákoliv slova o rychle vznikajícím problému buď odsuzují s podivnými nálepkami, které vlastně nic neříkají, nebo si z nich dělají legraci. A výroba virtuálních nálepek prosperuje. Naše - tedy spíše jejich - touha konat dobro se bezbřehá a sebevražedná. Problém je v tom, že jsme na jedné lodi a tu vedou naši kapitáni na skaliska. V té rozbouřené vodě nakonec skončíme všichni.

   Tvrdí nám, že tahle situace nemá žádné dobré řešení. Nevím, možná nemá - ale my se o žádné účinné řešení ani nepokoušíme. Oficiálně. Jenže situace nahrává neonacistům. A tady je zajímavé zjistit, že s nimi se systém dokáže docela účinně vypořádávat, i když nebezpečí z tohohle jevu je zatím nevelké. Takže pronásledujeme nejen myšlenky, ale i symboly - hákové kříže a podobně, i když ty byly vlastně jako symbol kdysi používány ve východních kulturách pro označení štěstí - a zprofanovali je až nacisté. Postihujeme i pseudosymboly - jisté kombinace čísel nebo tovární značky, které snad(!) něco řeknou členům takových organizací, ale veřejnosti jejich význam ozřejmili až jejich vykladači. Aktivita neonacistů ale poslední dobou roste, získávají více příznivců, ačkoliv se o jejich likvidaci snaží snad všichni oficiální politici.

   Vycházejme z faktu, že tak jako křesťanství a judaismus byly nezbytné při vzniku stávajících evropských států a Izraele jako jednotící idea, nyní je ale jednotící ideou pro rychle se rozšiřující celosvětový chalifát (stát) islám. A je jedno, že islámských směrů je několik a jejich vyznavači se mezi sebou zabíjejí - s křesťany to bylo kdysi stejné. Dodnes jsou boje mezi protestanty a katolíky v Irsku a teče tam čas od času krev. Jenže my stále oficiálně blábolíme cosi o náboženských svobodách a o morální nutnosti pomáhat potřebným.

   Mezitím se do Evropy hrnou nové vlny migrantů agresivně, "za lepším". A dost možná je mezi nimi daleko víc islámských bojovníků džihádistů, než si dokážeme připustit.* Vyhrůžky imámů a oficiálních představitelů islámského světa nebereme vážně - prý je to jen rétorika určená "pro vnitřní trh". I kdyby byla - mění to něco na tom, že vyzývají k likvidaci naší kultury? Nás všech, "nemuslimů"?

Docela trefná grafika k současné situaci. (Rozklikni.)
   Nejsme ochotni přizpůsobit naše evropské zákony nové situaci. Volně vpouštíme do země lidi, kteří nemají v 99% žádnou kvalifikaci a ani se o ni nebudou pokoušet. Dokonce se nebudou pokoušet ani o nějaké splynutí, asimilaci se zdejším obyvatelstvem. Očekávají ale, že se "o ně postaráme". A pokud se postaráme,  vytvoříme jim ghetta (nejsou ochotni se přizpůsobit obvyklému způsobu chování, odívání a vůbec života) a oni kromě konzumace sociálních dávek a drobnější kriminality (jsou na ni zvyklí)  začnou vzápětí vznášet požadavky. Náboženské i právní. Zkušeností ze severských zemí je dost, vyloučené lokality (no-go zones), kam si netroufá ani policie tam nejsou žádnou zvláštností. TV  rozhovor s Norkou středního věku a bezbarvého vzezření , která dává vinu za znásilnění mladé dívky jen jí samotné (neměla přece chodit sama do kina!) byl pro mne otřesný zážitek. Naprostá ztráta soudnosti a pudu sebezáchovy. Vymytý mozek, Mozeček. Lidé s méně stabilní povahou pak mohou začít uvažovat jako A.B. Breivik. Jsou takoví a přibývá jich. Pud sebezáchovy.  Nebo, chcete-li, "Každý tlak budí protitlak!"

   A pokud je označíme za neonacisty, klidně vám do očí řeknou, že pokud je tak chcete nazývat, tak nimi asi jsou. Nechtějí být vytlačeni, zlikvidování příchozími. Kulturou, která je nekompatibilní s kulturou naší. Jsou to většinou lidé prostého myšlení a větší přirozenou agresivitou, než je průměr populace. Často rváči, fotbaloví chuligáni. Toho faktu často argumentačně využívají jejich kritici. Ale není nakonec přirozené ve společnosti, kde se po internetu podepisují petice akademiků, bezzubě vyzývající k "chladné hlavě" při posuzování imigrace, ale zakazující publikaci "nesprávných názorů" - t.j. jiných, než mají oni) a odmítající tak i diskuzi s nimi. Namyšlení "majitelé jediné skutečné pravdy".

A tak vzniká "všelidový odpor" k současné imigraci. 70% obyvatelstva je proti. Lidé se pomalu sdružují, některé skupiny jsou agresivnější, některé méně, ale všechny jsou hlasitě dehonestovány různými "mutikulturalisty" a "sluníčkáři" kteří jsou často zaměstnáni ve veřejných sdělovacích prostředcích a nectí neutrální objektivitu novináře. Podporu mají v neziskových organizacích, které z přílivu migrantů profitují nebo doufají, že v blízké budoucnosti profitovat budou. Quislingové dneška, parazitující na těch, kteří "vytvářejí hodnoty" - jsou společnosti skutečně užiteční.
   A páni politici? Ti pochopitelně sbírají body do následujících voleb. Je docela legrační pozorovat,  jak mnohý středo-levý politik používá pravicové argumenty a naopak.

   Ale všichni svorně tvrdí, že současný stav nemá řešení. Ale kdo má přinést řešení, když ne politici? Vláda?  Asi to ale bude, jako téměř vždy při dějinných zlomech, "ulice".  Protože vynucená lidumilnost se nedá vynutit příkazem, zákonem a dokonce ani intenzívní mediální masáží. 

Ale při splnění několika podmínek:

  • Nebudou to praktikující muslimové - v co kdo věří je nám jedno, ale okolí o tom nechce moc vědět. Tedy zákaz muslimských symbolů a organizací, vyžadovaný se stejnou přísností, jako zákaz symbolů nacistických.
  • Nebudou vyžadovat žádné "zvláštní zacházení", žádná specifická  práva. Bude se striktně dodržovat právo hostitelské země. 
  • Naučí se rychle naši řeč a budou zaměstnatelní, aby nebyli odkázáni na sociální dávky. Jejich dávky budou vypočítávané stejně jako u původních obyvatel.
  • Podrobí se nějaké modifikaci přísahy, slibu, který musí skládat každý žadatel o americkém občanství. Tady se bude týkat i azylového pobytu - a nebudou mít například volební právo, dokud se nestanou plnoprávnými občany.
  •   Komu se zdají tyhle podmínky nesplnitelné bude posuzován jako nežádoucí osoba a bude vyhoštěn tam, odkud přišel. Neprodleně, i za cenu rozdělení rodin.  

   Pokud nepřistoupíme k tomuto rovnému řešení bude nárůst migrantů stále větší, až nakonec hněv lidí dostoupí určité hranice a najde se nějaký charismatický "lidový vůdce" (a nebude podstatné, zda bude mít knírek či patku) a současná vládní garnitura bude rychle smetena. Tím myslím nejen státní, ale i tu celoevropskou. A vrátíme se o sto let zpět.

   Druhá varianta vývoje, zdá se že stejně pravděpodobná, je totiž rychlá islamizace Evropy a návrat o 600 let zpět se všemi atributy. Náboženským fanatismem i nevýkonnou ekonomikou - tady totiž není ropa, kterou lze prodat západním těžebním společnostem a za utržené peníze stavět v mrakodrapy jako v Dubaji. Bude to mít i jisté "morální"  výhody. Například gayové budou svou úchylku úzkostlivě tajit, protože homosexualita bude trestána smrtí. Taktéž nevěra manželky nebo neposlušnost dcery otci. Dluhy se budou vracet, pokud si dlužník bude chtít zachovat obě ruce a populace nebude příliš obézní, protože se bude každoročně slavit Ramadán. Nebudou tu překážet chrámy, kostely, galerie nebo knihovny - odporuje to totiž učení Prorokovu.





*/ Je zajímavé na agenturních fotografiích pozorovat, kdo k nám vlastně utíká. Jsou to převážně dobře živení a svalnatí mladí muži, kteří by mohli nebo dokonce měli uživit své rodiče, ženy a děti. Místo toho dají cca čtvrt milionu korun převaděči, aby je dostal do Evropy a pak platí další částky při překonávání hranic schengenského prostoru.  Kde vzali tolik peněz na území zmítaném válkou? Jak to, že mají na sobě značkové tepláky a tenisky? Jsou to takoví chudáci, za jaké se vydávají?
  A mají u sebe moderní mobily - dokonce se zdá že s platnými evropskými SIM kartami. Jsou to přece známé snímky, na kterých běženci volají hned z pláže na které přistáli. Vypadá to jako nálet hranatých světlušek.  To vše nahrává těm sýčkům, kteří tvrdí, že mezi mladými muži je spousta džihádistických buněk, které, až se dostanou do místa určení začnou konat. Džihád.
   Ale nejspíš to bude jenom další téma, o kterém se prý nesmí mluvit a psát. Takže byl-li to hoax nebo nebyl se dozvíme později, až přibude teroristických útoků. 

   Pokud je mezi běženci jen jedno promile radikálů, přibude jich letos do Evropy, tedy do Německa 800. To je dostatečný počet na několik desítek teroristických útoků. 




    Omlouvám se za téma ve stylu "O červené punčošce". Ale to, co se děje v některých médiích mě hněvá, zlobí a irituje. Drzost některých komentátorů zaštiťovat se "národem" a "intelektuální elity" je bezbřehá. Nebo požadavek na solidaritu. Solidarita na rozkaz už ale solidarita není.  Další hlasatelé jediné a nezpochybnitelné pravdy! Asi jsme se toho komunismu nedokázali zbavit - a agresivního kapitalismu taky ne. Takže oscilujeme mezi nadnárodními monopoly a multikulturními sluníčkáři.  Jeden neví, co je horší. Oba antagonistické směry se nám snaží "vykecat díru do hlavy" a zabránit tak, abychom nedejbože použili té hmoty, co máme (snad) mezi ušima.  


A jak to vidí Němci? 





==============


Co se od "doby nesvobody" 1968 - 1989 změnilo? 
Přibylo jen více cenzury nebo spíš překřikování
a - již dávno naučené - autocenzury.
Dnes používáme mobily a internet.
Máme snad proto lepší informace?
Jste si jisti?

¨

11 komentářů:

  1. To je v pořádku. Tak neideálně avšak logicky funguje svět. Bude to mít nějaké důsledky, které se stanou příčinou nějakých důsledků...
    Co nás se týče, přes nás to jen teče. S jakými důsledky je odpor Ohmova zákona. Jestli nechceme aby nás to pálilo, třeba snížit vnitřní průchozí odpor a naopak zvýšit vstupní odpor. Ovšem je otázka onoho rozhodujícího "nás". Otázka kdo je suverénem disponujícím reálnou mocí rozhodnout a prosadit. Ne papírovým ale reálným. Ne převodovkou někoho jiného. Nepochybné je to, že tak jak v článku je popsáno, že budou narůstat problémy, tak bude narůstat záporná zpětná vazba. To znamená, že průběh nebude lineární. No a jak víme, když dojde k průrazu přechodu, dějí se zajímavé věci...Zatím je zajímavé sledovat reakci "jádra" Říše. Německa a Francie. Ano, rádi by se o problém rozdělili (opět otázka suveréna, který by se rád rozdělil. Chápu. Jenže jak zabránit aby se problém nepřesouval k nim a současně zachovat Schengen. Naštěstí pro nás, ten problém tady nechce zůstat. Neměli bychom mu bránit.

    OdpovědětVymazat
  2. V šengenském prostoru stejně není jak imigrantům zabránit ve volném pohybu. Těm, kterým bude přiznán statut uprchlíka i těm, kterým přiznán nebude a budou vyzváni k opuštění ČR.
    Jenom by mě zajímalo, jak se ta větší polovina imigrantů, kterým statut nebude přiznán dopraví zpátky tam, odkud přišli. A kdo to zaplatí. To je možná důvod těch vyhrůžek ze strany "starých unijních zemí". Imigranty by nám totiž asi přidělovali "netříděné".
    Máme dotace a když nebudeme poslouchat, ani dotace nebudou.
    Někde jsem ale četl: "Byli jsme před EU a budeme i po ní."
    Drzá parafráze...[;>)

    OdpovědětVymazat
  3. Byli jsme před dotacemi, budeme i po nich. Kromě toho, přerozdělování zdrojů, kromě nákladů na přerozdělování, vede k jejich méně efektivní alokaci.

    Navrhuju stáhnout knot a nenechat sebou mediálně cloumat...

    Počasí včera odpoledne vypadalo nenaloženě, na co se tahat se zrcadlovkou. Jenže když jsme se porozhlédli, změnili jsme vycházkový plán. Ještě že jsem vzal oblíbenou kapesní Fuji. Protože se udělalo pěkné světlo a nemít foťák, skučel bych. Takhle jsem skučel méně. Foťáček se snažil, ulovil pár kloudných fotek ze Stromovky a Trojské lávky. Blíží se podzim a jeho barvy, jestliže bude vhodné počasí a čas, budou žně. Akorát to těžké a rozměrné zrcadlo. Viděl jsem k němu ne drahé pevné sklo, 35 mmm f1,8 v přepočtu pro APSC 55mm. Tedy echt klasika záklaďák. Lehký "plasťáček", ale opticky prý velmi dobrý. Tak zvážím. Já to tušil, když jsme si zrcadlo kupoval, že nezůstane při tom....

    OdpovědětVymazat
  4. EKshrnutí z mého pohledu7. září 2015 v 8:47:00 SELČ

    V HALE JE UŽ CHLADNO.
    Tedy nástin z citací:
    „Tak rozsáhlé masové stěhování z jedné civilizace do druhé neznám. Evropa není sama schopna demografické reprodukce a do toho přicházejí lidé z celého světa, ale obzvlášť muslimové. Vytváří to samozřejmě pnutí a konflikty. Jako historik bych si troufl říct, že něco takového – rozsahem, rychlostí a tím, jak ten příval nenaráží na větší odpor – svět ještě neviděl.
    Dnes je to obecnější jev, děje se proto, že Evropa je bohatší a nemá děti, zatímco muslimský svět je chudý a má válku.
    Neznám v historii žádnou paralelu, kdy by většinové obyvatelstvo s takovým klidem akceptovalo zvyklosti, a dokonce kriminalitu slabší a chudší přistěhovalecké komunity.
    Komunismus stále přitahuje některé z nejchytřejších lidí v dané společnosti.“
    Prosté EKshrnutí z mého pohledu:
    Děti, učte se po anglicku (i zmizet) a skromnosti, sic považuji amíky za jednoduché (většinou) pojídače buuuurgrů, stejně nás jak doufám zachrání a když ne, tak hurá do usa, tam se nějak ukryjete, místa tam habaděj.
    Ostatně soudím, že na ozbrojení se již nebude čas, zoufalci verbují vojáky a sabotér Bureš Nebureš ponižuje rozpočet armády, zachránit by nás snad mohla jen ruská ZIMA (-40+/-)
    4p

    OdpovědětVymazat
  5. EK, ono to má obecné příčiny. Jestliže většinové obyvatelstvo s klidem akceptuje kriminalitu tuzemské komunity...
    Co se týče Evropy, co si pod pojmem Evropa představit? Evropa není nic. Jsou jen lidé a společenství která vytvářejí, obývají nějaké území, které nějak nazývají. Toto zakreslují do map, které ukazují a říkají "Tohle je naše." Od sousedů se odlišují jim nesrozumitelnou řečí, pokrmy, jinak barevnými vlajkami a lecjakými jinými zvyklostmi, kterých si velmi hledí aby se co nejvíc odlišili. A z neušlechtilých důvodů vedou loupeživé války, které zdůvodňují takovými ušlechtilými úmysly jako jsou víra, sociální spravedlnost, národ, rasa, či naklepávání natvrdo vařeného vejce na správném konci. Když neválčí a vede se jim dobře, nemusejí tolik pracovat a z nudy vymýšlejí rozličné nesmyslnosti. Například, že je nějaká Evropa, která se vylidňuje a proto je žádoucí ji zalidnit někým z daleké ciziny. V představě, že příchozí začne mluvit nějakou zdejší řečí, bude vařit a jíst zdejší pokrmy a zdejší zvyklosti se stanou jeho zvyklostmi. Načež ona Evropa místo aby skomírala, bude se těšit nebývalému blahobytu. Občas se někdo ozve, že je to stejně hloupé jako představa, že cokoli co se nalije do sudu stane se příslušným vínem, a že kdyby to tak fungovalo, nebyla by potřeba vinic, ale je přehlédnut nebo umlčen a je mu řečeno, že tomu nerozumí, případně že je ošklivý a dostane se mu mnoha nepěkných pojmenování. Dívám se do zrcadla a ať se snažím jak se snažím, nevidím nějakou Evropu, ale sebe.

    OdpovědětVymazat
  6. Tak Jak?
    Také se vám zdá, že je větší zima než dřív, že vše stojí za větší ....., že ostatní jsou blbci zaslepení, že nevíte kudy kam, že se vám nechce z postele, že je to v HÁJI?
    Je to tak!
    Stejně jsem vstal a odešel do HALY, ZASE SE BUDU BAVIT! Udělejte to taky. A jako STK, foťte, foťte, Foťte, ale moc nenápadně ukazujte.
    4P

    OdpovědětVymazat
  7. Déšť bubnuje do odlehčené balistické střechy, je chladno, zataženo a přchází zima nejen z východu. Nešiřte,nešiřte,nešiřte.KLIKNI ZDE zříš návod jak nenas.... velkého bratra a tu bandu kavárenskozelenosluníčkovou. Ostatně soudím, že na ně dojde raz dva, možná tři.
    Jdu vys..it vzduchovody.
    4P

    OdpovědětVymazat
  8. A je to v hajzlu, už to buchlo.
    4P

    OdpovědětVymazat
  9. Kocoure, ...jsem si pořídil pevné sklo. 35mm f1,8, protože objektivů není nikdy dost. Jsem si liboval jak za levno jsem koupil foťák....Náhrada kompaktu.... Už mám čtyři skla. Čímž jsem v souhrnu překročil cenu FZ1000. No ale tohle jsem vážně potřeboval. Světelné, lehké, na kinofilm v přepočtu 50mm. Prostě stará zrcadlovková klasika, kterou měl každý. Často jako jediný objektiv. Nelze nemít pevné sklo. Pořád bych měl pocit, že mi něco chybí. Bylo to nezbytně nutné. Okousal bych si všechny nehty.

    OdpovědětVymazat
  10. Když je ženská nešťastná z toho, že tloustne nebo že ji opustil její milovaný, buď si koupí nový klobouk nebo zajde do cukrárny a dá si celý talíř zákusků. A chlap?
    [;>)

    Když jsem ještě fotíval na kinofilm s Exaktou IIIa, měl jsem skla 35 mm, 50 mm s výborným podáním barev, 100 mm portrétní bez soudkovitého zkreslení a 180 mm/2,8 "olympijský" Sonar. Na ten se nasazoval aparát, ne naopak. Všechno automaty s clonou ovládanou spouští. Filtry na každý objektiv. Sluneční clony. Brašna jako na mrtvého psa jenže mnohem těžší. Levé rameno jsem měl níž. Na každé hranici se celníci divili i když jsem měl všechno zapsáno v celním prohlášení.
    ===
    Stejně jsem fotil se Sonarem jen zvířátka a na to ostatní byla ta pětatřicítka. Takže jsem skeptik.

    OdpovědětVymazat
  11. Kocoure to je ono. Jak je skla moc, je to problém. V širokorozsahovém zoomu je skla moc. Překáží i když není třeba, při focení na blízko. Světlo leze skrz všechny ty překážky. Nedělá mu to dobře. Když doleze na snímač, je už unavené, zohýbané, pokroucené. Aby to nebylo tak hrozné, je nutné kvalitní sklo. Čím větší snímač, tím víc kvalitního skla. Spousta kvalitního těžkého skla. Za těžké peníze.
    Tohle je lehoučký plasťák za relativně lehké peníze. Otevřený má pěknou světelnost, kreslí obstojně, kde bych musel jít až na ISO 3200, stačí 400. Nad f2,8 už mizí aberace a při f vyšší řeže jak žiletka. Samozřejmě, je má všechny možné vakly. Na tahání je rozdíl mezi patnáctidekovým a víc než půlkilovým objektivem. Jestli je dost široký na běžné použití je dost široký, to poznám. Tam kde bude příliš široký, můžu si dovolit ořez. Něco vyrovnají nohy. Pokusím se myslet tou padesátkou.

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)