Prohledat tento blog

středa 9. září 2015

Großtante Anna

Drážďany po spojeneckém náletu 1945 




   Moje pratetička byla Němka. Prastrýc už dávno ležel kdesi poblíž  Stalingradu a čuchal ke kytičkám zespoda, ale ona sama přežila v Drážďanech i velké spojenecké bombardování - kobercový nálet minul její dům jen o dvě ulice. 
Po válce to nebylo v Dolním Sasku moc dobré, město bylo příšerně rozbité a ani jídla nebylo dost. Ale dobře jsme se s tetou Anne snášeli - ona sice česky uměla jen pár slov, ale to malým klukům tak moc nevadí - hodně se dá naučit empiricky. Třeba co je to Strudel jsem pochopil hned, jak nám ho pocukrovaný donesla na talíři. Úžasná dobrota. 


Masový vrah Adolf Hitler
    I když kvůli Hitlerovi přišla o muže a po válce i o dům a musela pracovat do sedmdesáti - důchod na přežití nestačil - měla stále v kredenci zarámovanou Führerovu fotku, zakrytou, aby neprovokovala návštěvy. Vytrvale tvrdila - kdyby Dolfi neprohrál válku, mohli se Němci stát výbornými hospodáři celé Evropy. A s rozzářenýma očima vzpomínala, jak se na ni jednou Adolf při nějaké slávě v Drážďanech  podíval  "...mich direkt an!". Spořádaná Němka, která ctila svého Vůdce. 


   Jak by vypadalo nacistické "hospodářství"  mohl nejlíp posoudit můj táta, který jen souhrou náhod (a drobných podvodů) přežil nejen pobyt v koncentračním táboře, ale i "pochod smrti" kdy se nacisté s německou důkladností pokoušeli přemístit vězně dál od fronty - protože měli (i v posledních týdnech prohrané války) montovat součástky do letadel Focke-Wulf.

   Ale prateta byla už stará a tak se o KL raději nemluvilo. Jen táta dostával na talíř největší porce. Protože byl hubený. Snad z toho lágru. Was sonst. Ale na Hitlera se nadávat nesmělo - tetička totiž vždy odcházela z místnosti, aby to nemusela poslouchat. 

   Proč o tom píšu? Protože právě ta německá disciplinovanost a morálka mě dneska začíná děsit. Dnes je spousta Němců, kteří poslouchají Andělu Merkelovou a přitakávají, že Německo musí být k dnešním imigrantům vstřícné. Jakoby se snažili nějak podvědomě odčinit to, co se dělo před bezmála devadesáti lety. I když to tehdy to odnesli komunisté, židé a Slované - teď má být každý německý občan vstřícný k Arabům, černochům a muslimům. Tedy nejen k Syřanům, prchajícím z utečeneckých táborů v Jordánsku.


   A tohle je přesně úkaz, ze kterého na mě jde strach. Imigranti, jdoucí až příliš často jen "za lepším" do vstřícného Německa už překročili všechny myslitelné počty, které se dají dlouhodoběji zvládnout. Nastanou problémy s integrací, s možnostmi státu vyplácet stále tak vysoké dávky jako doposud, nebude je kde ubytovat a nebude dost trpělivých učitelů němčiny. Použitelných odborníků je mezi nimi nepatrné množství. Přistěhovalci se budou cítit odstrčení, začnou se shlukovat v komunitách, kde se spolu domluví a začnou si vynucovat to, na co mají podle svého, poněkud pokřiveného názoru právo. Násilím, jak jim káže jejich letora.. Abych tomu uvěřil mi stačilo pár záběrů z TV zpravodajství, kde se na ostrově Lesbos pokoušeli migranti prorazit policejním kordon a dostat se na trajekt, který je postupně odváží do Athén. Matka se snažila hysterickým křikem a pak přímo tělem svého, rovněž vřískajícího děcka prorazit bariéru. Nebo záběr z maďarského nádraží, kde otec rodiny hodí na koleje svou ženu a dítě, pak si na ně lehne a sehrává hysterickou scénku pro TV kamery, že je snad chce policie tlouct. Nebo záběry z jiného nádraží, kde migranti skopávají z perónu do kolejí  balenou vodu a sušenky - prý proto, že je přinesli policisté. Evidentně tedy nemají hlad ani žízeň. Jen vztek na ty "hnusné maďarské policajty", kteří je nechtějí hned vpustit do ráje. 


   Veřejnou publicitu má však kameramanka maďarské televize, které ujely nervy. Rozhodně se to nemělo stát, to je pravda, je to hrubé lidské i profesionální selhání, ale zaplatila za to okamžitým vyhazovem. Ale "sluníčkáři" teď mají skvělý důkaz o xenofobii Maďarů. Záběr provinění kameramanky je v klipu několikrát opakován, zpomalen, aby byla vidět ta odporná nenávist blondýny. Ano, nezapomněli uvést barvu jejích vlasů i to, že je ze stanice blízké pravicové straně  Jobbik.  Ale nějak zapomínají uveřejňovat i ty opačné důkazy. 










 Incident na kolejích. A ten malý incident na kolejích, herecká akce, je pod bedlivým dohledem spousty kamer. Profesionálních i amatérských. Na snímku jich napočítáte sedm. Tou osmou je snímek pořízen. Vzpomeňte si, kolik z té scénky bylo pak uveřejněno v TV zprávách. A jak to vyznělo. 






Detail

   Všimněte si nohy té ubohé běženkyně. Nemusíte být ortoped abyste zjistili, že má nohu deformovanou dlouhým nošením lodiček s vysokým podpatkem - vbočený palec, deformovaný malík. A jak tak prchají tisíce kilometrů před válkou, riskujíce svůj život, nezapomínají na pečlivé nalakování nehtů na nohou. 

   Je naprosto pochopitelné, že migranti jsou vystresovaní - zaplatili spoustu peněz (někteří všechny své peníze) převaděčům, riskovali plavbu po moři v lodičkách, které vypadají, že se potopí v nejbližších pěti vteřinách, pak šli spousty kilometrů pěšky, dávali úplatky - načež je zlí Maďaři (a taky Češi) nechtějí pustit do ráje, který se letos jmenuje "Germany". 

Ubozí, vysíleni a pohublí... 

   Nicméně mnoho z nich, zdá se že většina nejsou váleční uprchlíci. Nebo alespoň ne aktuální uprchlíci. Mnozí z nich žili v léta v Turecku v pronajatých bytech, ale nemohli tam sehnat odpovídající práci - "Turek" je totiž "rasista" a práci dá raději nějakému jinému Turkovi než Syřanovi. A na petrodolarech zbohatlé muslimské země v okolí Sýrie uprchlíky nepřijímají téměř vůbec. Asi vědí, proč. Znají své sousedy lépe než my, kteří jsme vytrvale indoktrinovaní falešnými pocity našich všemožných provinění a přesvědčováni o povinnosti napravit svět. Na vlastní náklady a ihned. Žurnalisté  se snaží vyhovět a vhodným výběrem záběrů deformují realitu jak to jen jde. 



  Vzhledem k obrovskému počtu příchozích bude stoupat napětí mezi nimi a původním obyvatelstvem, které pocítí (nejen finanční) nepohodlí a omezování svých práv, ale i obyčejný lidský strach. 

   A to bude ten okamžik, kdy se dostane na výsluní nějaký nový "pán s knírkem". Ti, kteří se pokoušejí  o "zvednutí praporu" u  nás, například Tomio Okamura nebo Martin  Konvička a spol. jsou jen malinkými "předskokany" toho pána, který nutně přijde. Na to zdvižení "praporu odboje" musí být určitá, nikoliv nekonfliktní povaha s charismatem. A vztek davu. Napřed jen toho primitivního, až pak se přidá "všechen lid".



   Čím déle se bude EU věrchuška snažit situaci bagatelizovat, vytvářet falešné veřejné mínění pomocí zmanipulovaných průzkumů, pečlivě prostříhaných anket a umlčování "xenofobů", tím nastane větší a rychlejší překlopení lidové nálady. Někteří tvrdí, že "pána s knírkem" nebude potřeba. Já myslím, že se i tak nějaký najde. 


Tenhle snímek se mi, ani nevím proč, dost ekluje....
   V "papiňáku Evropa" nebo přesněji Německo totiž stoupá tlak - a pojistný ventil jaksi nefunguje. Někdo ho zablokoval. A až přijde ten zmíněný "pán s knírkem", půjdou Němci disciplinovaně za ním. Jako za vrahem miliónů - Hitlerem. A budeme se strašně divit nějaké nové variantě "noci dlouhých nožů". Němci totiž neumí upouštět páru českým způsobem - černým humorem. 


My jsme (naštěstí) stále ty staré známé "smějící se bestie". 




  Ještě k serióznosti zpráv. Výbuch v Bořinách. On ten bezdýmý střelný prach je "fakt nebezpečný". Trubičky jsem v minulém tisíciletí používal jako distanční sloupky ve svých elektronických konstrukcích - je to vynikající izolant na bázi celuloidu a lze jej soustružit, řezat v něm závity atd. Jenom se nesmí brousit na el. brusce - to vám pak "vybuchne" v rukou. Respektive - shoří jako celuloidové pravítko. 
Jeden čtenář mi poslal "fotošoupnutý" snímek, jak by to mělo vypadat podle novinových titulků.



Příště tu vyvěsím povídání o tom, jak jsem měnil až vyměnil - o svých dvoustopých "přibližovadlech".  Dost už bylo politiky, ideologie a manipulací.




47 komentářů:

  1. Kdo nevěří, ať.....toho to doběhne. Málem i mne.
    Kekolohybům šílený nápad ZAŽEHNI A LEŤ
    4p

    OdpovědětVymazat
  2. Tak z toho nejsem moc moudrej. Budete tedy volit BPI/IvČRN, nebo chcete aby se to demokraticky vyřešit nepodařilo a se těšíte na toho Hitlera?

    OdpovědětVymazat
  3. Pokud je to otázka na mě, odpovídám - není koho volit.
    Asi se poprvé od převratu "demokraticky" vzdám možnosti "ovlivnit příští vývoj". Takže z toho logicky vyplývá, že budu muset - čekat.

    OdpovědětVymazat
  4. Ale proč ne BPI?

    OdpovědětVymazat
  5. Jsem téhož názoru. S ohledem na rozložení a poměr sil nevidím rozumný důvod proč se jakkoli angažovat a plýtvat drahocenným časem na marné počínání místo abych ho využil pro své dobro. Problém vidím daleko hlubší, v neschopnosti státu, v neschopnosti suveréna, který ho vytváří (otázka je kdo je tím reálným suverénem)v disfunkci obecné kultury. Má to historické příčiny. Ne rezignace na záležitosti obecné. To je rozum, který mi říká, že není rozumné stavět se do cesty povodni ani mezi dvě rozběhnutá hovada, která se mocí mermo chtějí srazit. S trochou nezbytného optimismu spoléhám na fungování zpětných vazeb a zdravého sobectví politiků, kteří touží po znovuzvolení, tak se snaží. Ne nám, lidu poddanému, který vždycky nějak přežil, ostatně bez něj to nejde, ale jim teče do bot.

    OdpovědětVymazat
  6. Pro Z.Ž.: Proč ne BPI/IVČRN?

    Zabývají se jen úzkým spektrem problému. Je to jen "NE" ideologie. A jejich charisma je pro mě slabé, řídké. Jejich stránky mi nejvíc připomínají takový politický BLESK nebo ŠÍP. Kdybych to měl říct odborně - požívají příliš vysokou hlasitost na malý výkon. A signál se už trochu "dusí".

    Druhá věc je, že se na mě nabalují takoví "tajní neonácci" a pokusí se získat vedení. Problém, který už stál popularitu hnutí PEGIDA. Mám rád věci poněkud promyšlenější.
    A nijak to nesouvisí s tím, že jsem jim před časem poslal nevelký obnos na provoz. Proto, aby mohli tvořit jakousi protiváhu našim sluníčkářům, Zeleným, Antifa a multikulti.

    Kdybych měl k tomu schopnosti, založil bych raději SNR - Stranu pro Nezkreslenou Realitu. Ale tuším, že bych moc členů nenabral. Lidé věří slibům - i těm nesplněným.
    [;>))

    OdpovědětVymazat
  7. Re: Problém vidím daleko hlubší, v neschopnosti státu

    Zatím ještě máme svobodné volby, takže to je _naše_ neschopnost. Ta podstatná chyba je sice už neangažovanost v mezivolebním období, ale nejít ani k volbám, to už je tuplovaná hanba. I kdyby šlo jen o obvyklou volbu menšího zla a udržování volebního patu, aby se ty dvě skupiny mafiánů aspoň částečně neutralizovaly. Ovšem teď když bude k dispozici čerstvá, historicky ještě neznemožněná strana, a dokonce se skutečným programem, na kterém záleží (a to tak že urgentně), tak nejít k volbám je čirý masochismus. (Nehledě na to, že novou stranu by se slušelo podpořit přes pětiprocentní klausuli, i kdyby žádný program neměla.) To se tak těšíte na ten islámský režim nebo na toho totalitního diktátora?

    Re: Zabývají se jen úzkým spektrem problému.

    Ale tím nejakutnějším. Když je v lodi díra, je v první řadě ji třeba ucpat a pak teprve přide čas na to ostatní.

    Re: jejich charisma je pro mě slabé, řídké

    A co tedy třeba A. B. Bartoš, ten by se vám zdál dostatečně hustej, nebo čekáte na ještě většího magora?

    Re: se na mě nabalují takoví "tajní neonácci" a pokusí se získat vedení

    Zatím se dost úpěšně daří se od takových distancovat; pár radikálů se sice na demonstrace dostaví, ale nemají ani podporu z pódia, ani ohlas u převážné části davu.

    Re: tuším, že bych moc členů nenabral

    Nenabral, protože většina lidí je líná se nějak angažovat. Já jsem nesehnal ani tři lidi do přípravného výboru :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Ještě je nezatracujte, Kocoure. Hampl slíbil, že jim pomůže formulovat nějaký takový všeobecný program, aby měli kromě toho "ne" co nabídnout. Třeba budeme příjemně překvapeni.

    A i kdybychom tím programem nebyli příjemně překvapeni, ono i takové jasné a hlasité "ne" má v tuto chvíli svou důležitost. Když nám sem teď "junckeři" (to je jako bývali "quislingové", jenom ještě o něco horší) chtějí proti naší vůli lifrovat nezvané hosty, je takové "ne" vysloveně klíčové. Neřekneme-li "ne", nebudeme mít kde řešit to ostatní, protože napřesrok už tady nemusí být žádná země, která by nám říkala pane. Podáme jeden prst - a hrc, pazoura v háji až po ramenní kloub.

    A teď opět přepínám zpět do režimu mlčícího anonymního čtenáře. Děkuji za pozornost. :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Jestliže chci vidět svého nejlepšího vůdce, podívám se do zrcadla. Činím tak každé ráno. Při holení. Je úžasný. Nikdo jiný pro mě nemůže udělat víc než on.

    OdpovědětVymazat
  10. Natürlich Herrr Schmacherrr!
    Každý svému štěstí strojvůdcem! - to říkám už dávno. [;>))

    OdpovědětVymazat
  11. Heil Já!
    To jsem si vypůjčil od vyspělejších sousedů, originál je v římštině, a to je z jednoho filmu kde Delon hraje Cézara a Brutus je naprosto neodolatelný sympaťák, který má pro tatínka vždycky úžasný dáreček...

    OdpovědětVymazat
  12. Maďarská kameramanka:

    Ta statečná ženská má „větší koule“, než drtivá většina chlapů kolem ní a v Evropě obecně. Naprosto sdílím její pocity i chutě, jen mám obavu, že kopance stačit nebudou. Bude to potřebovat něco podstatně rasantnějšího.

    OdpovědětVymazat
  13. Díval jsem se na ty záběry mnohokrát, Draku.

    Přesto že té kameramance rozumím (být Maďarem, možná bych se instinktivně zachoval stejné - jenom chtěla pomoct "svým policajtům", tak si myslím, že zasahování do děje je z puristického hlediska nepřípustné. Najednou už není zpravodajka, ale MAĎARSKÁ ZPRAVODAJKA. A to je rozdíl - i kdyby ty záběry byly nachlup stejné.
    To, jak se zachovala její stanice (vyhazov) je ovšem školní případ přizdis_áčství.
    ¨
    A to nemluvím o způsobu publikování toho incidentu: opakování, zpomalování atd. Ten Brit, který to natočil, je myslím obyčejný práskač. To co provedl mi nejvíc zavání odstraňováním konkurence. (Nebo u kameramanky neuspěl jako muž? [;>))
    ===
    Podobně jsou na tom záběry z rozdávání potravin. Jistě, kdyby se běženci spořádaně postavili do fronty a nedrali se k sendvičům způsobem "urvi co můžeš" mohla celá scéna vypadat jinak.
    Ale: Podobné scény s házením potravinové pomoci dozadu, aby se dostalo i na ty vzadu, kteří nemají takovou sílu jako ti, kteří sem prodrali dopředu jsme přece viděli spousty - z Afriky. A rozhazovali tam balíčky do zadních řad právě lidé z "neziskovek", kteří kritizovali maďarskou policii, že krmí běžence "jako zvěř"..

    Ze stejného důvodu, jako to dělá hospodyně, když krmí slepice. Aby se dostalo i na ty slabší.

    OdpovědětVymazat
  14. Až uvidím, že policie nebo pronásleduje zločince, nebudu mu stát v cestě ani snažit se ho zadržet, nejen proto, že bych při tom mohl utrpět újmu na zdraví, nebo dokonce přijít o života, ale protože ten běžící zločinec je běženec. Stavět se do cesty běžencům nebo jim dokonce podrážet nohy je špatné a hodno odsouzení.

    OdpovědětVymazat
  15. Beženci / Obuvníkovi:

    Toto nejsou běženci, aspoň vetšinou ne, je to jen invazní armáda, co se za běžence vydává. Přišli sem aby se tu usadili, vydatně namnožili a následně tu z tohoto tu z tohoto území udělali území islámské. Místní pak budou moci buď konvertovat k islámu, nebo budou vymláceni podobně, jako cokoliv cizorodého na jejich původním území. Příkladů už jsme za poslední dobu viděli víc než dost. Odsouzení hodné je tedy prohlašovat tuto invazní armádu z běžence a nedělat nic proti tomu, co tady podniká a podnikat nadále hodlá.

    OdpovědětVymazat
  16. Kameramanka a uřvaní tupouni / StK:

    Z arogantních uřvaných tupounů, kteří vědí všechno nejlíp a řvou to do světa tak nahlas, že by jeden ohluchl a nedají ani zaznít jinému názoru, začínám mít osypky, alergické reakce a chuť umlčet jim ty zatracené kušny tím, že bych je přetáhl dubovou latí po hubě, to by pak nastalo báječné ticho, aspoň na chvíli...

    OdpovědětVymazat
  17. Ten sražený starší pán s děckem prý je slavný syrský fotbalový trenér. Kromě toho, že je to pro ten případ zcela irelevantní jsem pochopil, proč Sýrie nikdy nevyhrála mistrovství světa ve fotbale.
    [;>)

    OdpovědětVymazat
  18. StK:

    Mně je fuk, kdo konkrétně to je, pro mě je podstatné, že:

    1) Na italské pašeráky chlastu a cigaret, má italský berňák (stát) letadla ozbrojená kanony a raketami vzduch -> voda.

    2) Na invazní armádu, co se sem žene v počtech, které nezvládáme už teď a tím méně pak do budoucna, se tváříme, že nemáme nic...

    Není to celé padlé na hlavu? Když někdo neplatí daně, potopíme ho a zastřelíme ho a když nás sem přijde nejdříve, dobýt a úspěšně vyžírat, pak rozvrátit stávající pořádek a následně vymlátit původní obyvatelstvo, tak to z něj budeme nadskakovat nadšením? Nedostali se jakousi podivnou náhodou k moci nějací magoři z uzavřeného oddělení?

    OdpovědětVymazat
  19. Výbušná situace / EK:

    Těch výbuchů, požárů a jiných „nestandardních“ situací kolem mnoha firem a oborů podnikání je kolem nás už tolik, že je zjevné, že to prostě nemůže být náhoda. Není-li to náhoda, logicky to musí být úmysl. Kupodivu ale nikdo není dopaden a nikdo nejde nadlouho, nejlépe v některých případech na furt sedět. Logicky pak ale takovýchto „nestandardních“ řešení jinak „standardních“ situací bude přibývat. Ledaže by se ti lemplové policejní, justiční a jiní vzpamatovali a řádně přitvrdili.

    OdpovědětVymazat
  20. Nojo, Draku, když v roce 2002 byla povodeň, voda brala i účetnictví.
    Jenže zařiď povodeň...

    OdpovědětVymazat
  21. EK, munice nehodlala čekat a demontovala se sama.

    OdpovědětVymazat
  22. Povodně a účetnictví / Obuvníkovi:

    Naše daňové zákony jsou takové, že:

    1) Důkazní břemeno je na firmě či podnikateli.

    2) V případě, že nejsou k mání doklady, může berňák stanovit výši daně podle pomůcek.

    Zkrátka nemusí to být až takové „terno“, když se ztratí doklady a účetnictví, jak by se na první pohled mohlo mylně zdát.

    OdpovědětVymazat
  23. Draku, nejde jen o berňák a daňový doměrek. Například o předlužení či jiné hospodářské delikty. To by ses divil kdo všechno měl účetnictví v zátopovém pásmu. A jako na potvoru samý takový kdo byl rád, že je vzala voda.

    OdpovědětVymazat
  24. Ztráta účetnictví:

    Je to prostě v lidech. Kradly ty naše potvory jako vzteklé straky už za císaře pána a tak když přišla válka, projevilo se to a monarchie prostě nevydržela a rozpadla se. Z mnoha jiných důvodů samozřejmě také, ale toto sehrálo svou nemalou roli a vydatně přispělo k onomu konci. Za 1. republiky se v tom pokračovalo a za bolševika to nabralo taková tempa a roměry, že až hrůza no a teď se zdá, že se to ještě více rozvinulo a zdokonalilo jak v metodách, tak i rozměrech a dopadech. No a lid obecný, když vidí jak to všchno smrdí od hlavy také necítí jakékoliv zábrany a mantinely. Právem, proč by měl? Jenže ono to už pmalu ale jistě začíná hrozit rozpadem společnosti jako takové a ta plíživá imigrační invaze, ta to celé jen urychlí. Jak to nakonec skončí uvidíme, ale nic moc pěkného to nejspíš nebude.

    OdpovědětVymazat
  25. Přátelé,
    jedna stará (doufám že nepříliš zvojtěná) lidová moudrost:
    Pokud se skoro všichni okolo zbláznili, vypadá pár těh co zůstali normální jako největší blázni.
    A vidí se mi, že bláznovství se stalo normou:
    ekologismus (slunečníky, větrníky, žabičky ....)
    multikulti, integrace naruby (přizpůsobení většiny menšinám) ... obecně kdysi v mém okolí takové chování zváno bylo sr:aním do vlastního hnízda


    Pokud jde o volby, myslím že by clověk měl snažit se z té hromady shnilotiny vyhrabat tu část, která se mu jeví jako nejméně shnilá. Byť pro každého z nás tu tady se tím nejméně shnilým může jevit cokoliv jiného. Jinak, pokud se situace vyvine jinak než bychom rádi, což se určitě stane, můžeme spílat jen sami sobě že jsme se o nic nepokusili.
    Mě osobně jeví se lepší stav, kdy po vyjádření 90+% voličů bude parlament obsahovat 2 až 3 strany lehce nad 10% a zbytek těsně nad 5% než když mlčící většina bude 60+% a vítěz s nejdisciplinovanějším jádrem bude mít přes 1/3.

    OdpovědětVymazat
  26. Sraní do vlastního hnízda / kapitánu Nemovi:

    Ano, ochrana žabiček se z toho všeho jeví být ještě tak nejméně škodlivou. I když cokoliv nemístně přehnaného věci spíš škodí.

    Výběr shnilotin:

    Svého času jsem padoucha Babiše neměl zrovna v oblibě, nicméně jeho volání po tom, aby NATO chránilo vnější hranice unie mi připadlo velmi k věci, místu i situaci. Dokonce i z Bohouška Sobotků a padoucha Chovance padaly čas od času rozumné komentáře směrem k bruselským a jiným Quislingům. Bylo to ale jako když hrách na zeď háže, když už jsme u těch moudrostí rčení.

    Doba je turbulentní a nabitá nepříjemnými až vyloženě hrozivými událostmi. Dobývá nás invazní armáda s těmi nejhoršími úmysly a naši Quislingové s ní spolupracují, zvou jí sem a snad by jí ještě s radostí a s chutí zajistili bezpečnou dopravu sem na naše území, aby se snad chudinkové po cestě sem neutopili...

    Tohle jim samozřejmě bude spočítáno při volbách, ale já jsem přesvědčen, že ve spoustě evropských zemí zoufale chybí švýcarský politický mechanismus odvolávání politiků co ztratili důvěru. A podle toho, co je slyšet od lidu obecného německého, jí ti němečtí Qusilingové už dávno nemají, ale jsou pořád u koryt a vydatně škodí nejenom Německu, ale nám všem kolem také.

    OdpovědětVymazat
  27. Draku, švýcarský mechanismus nechybí. Není součástí kultury. Jako mnoho jiného jinde. Žádná armáda nás nedobývá. Otevřeli jsme dveře od domu a rozeslali pozvánky, že pohostíme, obdarujeme a ubytujeme každého žebráka. Tak dlouho a vydatně jsme sypali ptáčkům až došlo na hororové scény od Hickoka. Ptáci hřadují na posraných parapetech, zlobně klapají zobáky, mlátí do skla a dobývají se dovnitř. Někteří zdejší tvrdí, že tomu lze předejít tím, že je budeme víc krmit a že rozbití okna zabráníme tím, že je otevřeme okno...
    Znáš historii, jako by to bylo nyní jiné než kdy jindy... Jen kulisy jsou jiné.

    OdpovědětVymazat
  28. Svýcarský mechanismus / Obuvníkovi:


    Ten švýcarský mechanismus nám velice chybí, spolu s tou kulturou, která mezitím kamsi beznadějně vysublimovala v době nedávno minulé.

    OdpovědětVymazat
  29. Schumacher to popsal přesně.

    Platí jak pro holuby na našem balkoně, tak pro Syřany, Afghánce, Eritrejce, Jordánce, Iráčany atd. Prostě prom všechny, které jsme (my, Evropa - tedy kromě mě a pár milionů dalších nepřejících a přízemních lidí) poctili nuceným exportem našeho klonu demokracie.

    Vzhledem k tomu, že se všude budují ploty a stavějí hlídky tak to vypadá, že Schengenský prostor pomalu přestává existovat. Pokud nás EU různými úředními podrazy (bude se rozhodovat ve shromáždění, kde platí většinová volba a na shromáždění nejvyšších státních představitelů (summit) se o kvótách nebude smět hovořit) bude tlačit do "německo-sluníčkářského" řešení, je to další veliký krok ke konci EU. Už vidím ty mezinárodní spory o to, zda musíme vrátit dosud vyplacené "dotace".
    Už se to projevilo v náladách Británii - které kvóty nehrozí (má výjimku - co teprve u nás, za železnou oponou? Ostatně i Německo si už nemyslí, že to zvládne a začíná kopat kolem sebe jako chcípající kobyla. Co je hrozné - začíná se špekulovat o tom, že s Putinem by to nebylo tak zlé.

    Bylo.
    Ale rozhodně nechceme, aby nám poroučeli mentální nedospělci z Komise EU a podobní dobro*erové.

    OdpovědětVymazat
  30. Draku, otázka, jestli tu ta kultura kdy byla. Všeobecně, nejen omezená na elitu, která byla opakovaně zašlapávána do prachu. A po listopadu 1989, kdy spolu se "socialistickou" morálkou bylo do prachu zašlapáno co zbylo z morálky buržoazní (ona ta socialistická byla v podstatě její modifikací), jsme zas v hovnech. Jako po každém převratu. Tu a tam jsou náznaky že se z nich hrabeme, jenže tohle trvá generačně dlouho. A jaká rána zas přijde. Jenže, to jsou dějiny. Pod jednou, pod obojí, pod jednou...tyhle sochy, tamty sochy, bouráme, stavíme, bouráme, vyvěšujeme, oběšujeme, rehabilitujeme, podepisujeme, kontrapodepisujeme, vylučujeme, normalizujeme, lustrujeme, multikulturalizujeme, europanizujeme....a vždycky to nějak ochčijeme a bestiálně se tomu zasmějeme. Bohužel ne nepříteli ale sami sobě.

    OdpovědětVymazat
  31. Schumachere,
    opičky nestaví památníky a nepíší knihy. Ale když člověk stráví několik hodin u výběhu šimpanzů, zjistí, že jsou stejní jako my. Koalice, opozice, momentální vůdce tlupy, ten, kdo chce být vůdcem, prostituce za banán nebo kousek melounu - dokonce jsem viděl, jak matka proti nas*anému samci nastrkovala své děcko - tedy opičátko.
    To mi blesklo hlavou, když jsem viděl, jak stejně to dělají naši "lumíci" - imigranti. A
    le opičky ještě nemají policii a armádu. Mají se co učit.

    P.S.: Před chvíli jsem se snažil nasypat hrdličkám tak, aby jim to nesežrali holubi. (Nemám je rtád, serou mi na balkon a odhánějí jiné ptáky. Jednoho zvlášť agresivního jsem chytl za ocas a křídla a vyhodil do prostoru. Za deset vteřin byl zpátky a už zase odháněl hrdličky. Mě si nevšímal ani když jsem ho odstrkoval. Plachost? Ani náhodou když jde o dlabanec.

    Prostě kdo zaváhá, nežere, milé hrdličky.
    Agrese nebo smrt.
    Venceremos!

    Tedy ne my, ale oni.

    OdpovědětVymazat
  32. Kdo zaváhá, nežere:

    Kocour má pravdu. Kdysi jsem se díky rozpoutání 1. světové války a vzniku legií během ní a jejích následků, tedy touhy vítězů poškodit monarchii, domohli samostatného státu. Pravda, o té samostatnosti by se dalo s úspěchem pochybovat a s úspěchem pochybovat by se dalo i o mnohém dalším, nicméně se obávám, že se blíží doba, kdy zase bude třeba vzít zbraně do rukou a o tu vlastní hroudu pod vlastníma nohama se s tou invazní armádou pořádně servat a buď jí odsud vykopat, nebo jí prostě vymlátit. Kdo bude příliš váhat, nebude mít budoucnost.

    OdpovědětVymazat
  33. Draku, účelem invaze je mít se lépe než doma. Blahobyt. Cílem invaze jsou zdroje. Těmi zdroji není "životní prostor", půda, nerostné bohatství či přírodní zdroje obecně jako v případě jiných migrací a invazí. Tímto zdrojem jsou výsledky práce lidí jiné kultury. S ní tento blahobyt je neoddělitelně spojený tak jako bída je neoddělitelně spojená s kulturou invazní. Nepřicházejí aby se podíleli na vytváření blahobytu, aby reprodukovali kulturu, která je jeho zdrojem, ale aby dílem nevědomky, dílem záměrně ji ničili a nahrazovali vlastní kulturou bídy. To z dlouhodobého pohledu, jestliže tomu nebude zabráněno, povede k vytvoření rovnovážného stavu, tak jako v částech nádoby oddělených osmotickou membránou. Čím více bude přibývat invazní kultury, tím její výsledky budou méně přitažlivé. Jako kdybychom sud vína dolévali vodou. Zpočátku to nebude příliš znát, posléze bude. Vědomí této zpětné vazby nás však nepotěší, protože náš životní čas je omezený, nemůžeme si ho vybrat, žijeme teď. Nemůžeme čekat na vytvoření rovnováhy parazit - komensál -symbiont. Až a otázka je jestli vůbec dojde k přetavení v novou úspěšnou kulturu. Víme jak historicky dlouho to trvá. Pragmaticky pro své životy, pro životní čas, který nám zbývá, musíme řešit teď a tady. Svoji nelibost, případně i hněv bychom měli adresovat ne migrantům, ale našim politikům. Těm, kteří se ucházejí o naši přízeň a kteří jsou na ní existenčně závislí. Pozorujeme, že jejich vztah k invazi se mění, mění se jejich chování. Jedni se chtějí se udržet, druzí, v opozici, se chtějí dostat na jejich místa. Pozoruji, a mnoho lidí jim na to skáče, jak odvracejí pozornost a hněv od sebe a přenášejí je na migranty. Jenže právě naši politici, především zákonodárci, to platí obecně v celé EU, vytvářejí podmínky nejen nebránící invazi, ale dokonce, jak podporujeme, ji podporují. Proto naším nepřítelem není migrant, který se chce mít lépe, jde, třebaže i mylně, podle mediálního obrazu, který mu sami předvádíme, za blahobytem kultury, která je mu cizí a kterou i opovrhuje, ale naši politici, kteří se ucházejí o naši přízeň. Ti, jejichž podobizny na nás hledí z plakátů, televizních obrazovek, z médií obecně. Ti, kteří usilují o naši přízeň. Stejně tak sami sobě jsme svým nepřítelem, pokud nemáme rozumná pravidla, pokud je nevynucujeme, a pokud ta rozumná sami nedodržujeme. Pokud nereprodukujeme a nerozvíjíme kulturu, která je zdrojem blahobytu. Každodenní kulturu v´obecném slova smyslu. Stačí rozhlédnout se kolem sebe.
    Nepodléhejme rétorickým cvičením, manipulacím, odváděním od skutečných příčin invaze. Těmito příčinami je prosazování něčích krátkodobých zájmů avšak v ne krátkém historickém období. Ptejme se a hledejme, kdo na tom a jak vydělával a vydělává. Hledejme ekonomické vazby a peněžní toky. Nenechejme si zakrývat výhled prapagandistickými ideologickými plakáty té či oné strany, těch či oněch zájmů. Ptejme se, požadujme a nespokojme se s odpověďmi, že je to těžké, s výmluvami na politiku Evropské unie, na nařízení, implementace, smlouvy podle kterých musíme to či ono (když na to přijde tak Německo či Francie nemusí), na známý otřepaný argument nedozírných následků. I když ano, proč by nedozírné následky neměl nést politik, který nedělá politiku ku prospěchu těch, kteří ho zvolili? Ledaže by...ledaže by to s tou naší demokracií bylo jinak než jak nám předkládají.

    OdpovědětVymazat
  34. A je to tady : "Když nám vnutí uprchlické kvóty, budeme se bránit soudně," řekl Bělobrádek.

    Co na to říci. Oni nám je vnutí, čili necháme si je vnutit a pak se budeme bránit soudně. Úžasné. Zeptal buch se Bělobrádka, co kdybychom nenechali si je vnutit. A jak takové vnucování probíhá a jaké mají vnucovací prostředky. Jaké transakční náklady jsou s tím spojené na obou stranách. Co nenechat si je vnutit? Co nám v takovém případě mohou? Jak to řekla žába krokodýlovi? "Trhni si."

    OdpovědětVymazat
  35. To je jediné, co mě zajímá, Schumachere.
    Co by se stalo, kdyby Sobotka na mimořádném summitu povstal a přesto, že "o tom nebude řeč" prohlásil do mikrofonu, že ČR odmítá přijmout toto rozhodnutí Bruselu. Má na to koule? Myslím, že Orbán i Fico jsou na tom v kalhotách natolik dobře, aby to udělali.
    Pak teprve nastane to pravé hemžení mezi červíky... [;>))

    OdpovědětVymazat
  36. Kvóty a další unijní bordel:


    Nevěřím příliš v to, že by nás Bohoušek mile překvapil a poslal bruselské spolu s kvótami kamsi do dáli, jak je toho už dávno silně zapotřebí. Já si myslím, že začínáme silně potřebovat aspoň našeho českého Orbána a ještě líp Pinocheta.

    OdpovědětVymazat
  37. Draku, po tom bych nevolal. Abychom se spolu neocitli v jednom lágru nebo, hůře, před popravčí četou. Nikdy nevíš kde se to zastaví.

    OdpovědětVymazat
  38. Obuvník má pravdu
    Ono pro obyčejné čičmunďáky by nebyl velký rozdíl jestli by tady zavedli svůj pořádek ti co vyznávají právo šaríja, nebo ti co se zdraví vztyčenou pravicí anebo jiní vyznavači jediné pravdy. Spoustě lidí už otrnulo od pořádků padesátých let. Zase by byli (ti obyčejní čičmunďáci) jen "kanonenfutr" či položka v evidenci.

    Nechci propagátora jediné správné pravdy a schopného vůdce s životaschopnou ideou nikde nevidět.

    OdpovědětVymazat
  39. Pinochet, Orbán a pod. / Obuvníkova a kapitánu Nemovi:


    Pokud vím, tak Pinochet „pustil žilou“ chilským bolševikům. A já to tak vím, tak bolševici jsou svým způsobem snad ještě horší sebranka, než Hitler a jeho náckové. Pinochet svého času stabilisoval ekonomickou situaci státu a na závěr odstoupil a vyhlásil volby. Co proti němu kdo má? Zrovna někoho takového bych se já osobně nebál. Stejně tak pochybuji, že by nám sem ve velkém zval nějaké necivilisované pitomce a nechal je tady ničit civilisaci a vracet poměry o několik set let nazpátek. Mějme na paměti, že ze všech zatím známých totalit, které už tu na planetě kdy byly a josu, je islám ten nejhorší známý a myslitelný druh ze všech. A za okolností, kdy mi sem „demokratická“ soudržka Anděla zve vozembouchy do unie ve velkém a de facto tím přibližuje okamžik, kdy by se mohli pokusit to tady převzít a zbytek vymlátit, tak jako jinde, nevím o kolik desítek let, bych naopak uvítal, kdyby jí nějaký ten Pinochet odstavil od moci a naložil s ní jak třeba, tady buď zavřel do blázince, nebo do basy.

    Orbán:

    A co má kdo proti Orbánovi? Staví plot když je třeba? Staví! Na rozdíl od prodejné či poblázněné Anděly, která její pitomou hubou dělá víc škody, než užitku... Maďarským Cikánům také seškrtal dávky tak, že už není výhodné množit se pro prachy.

    Upřímně řečeno, nejraději ze všeho bych byl, aby ti tzv „standardní“ politici dostali trochu zdravého selského rozumu a prachsprostého pudu sebezáchovy a začali urychleně činit co je třeba, jak je třeba a bez zbytečných odkladů. Zatím mě ale spíš přesvědčují o tom, že v lepším případě připravují půdu pro vládu silné ruky a to v té nejhorší, tedy islámské variantě. A to mi už ten Pinochet a Orbán přijdou jako mnohem lepší, přijatelnější a hlavně civilisovanější varianta.

    OdpovědětVymazat
  40. Draku, právě ty se svojí svobodymilovností, abys neskončil na stadiónu....

    OdpovědětVymazat
  41. Obuvníkovi:

    Zastřelení na stadionu by se měli obávat především ti, kdož hlava nehlava dláždí cestu té nastupující islámské totalitě. To já nejsem a proto se nebojím. A když už jsme u toho, tak smrt prostým zastřelením na stadionu, je jaksi mnohem „lidštější“, nežli smrt upálením zaživa či ukamenováním, s oblibou praktikovaná oněmi tupými, agresivními, mohamedánskými, zarostlými opicemi, nemyslíte?

    OdpovědětVymazat
  42. Kocoure,
    jsem toho názoru, že pokud se nepodaří provolit BPI na takovou úroveň, aby mohl alespoň částečně ovlivňovat situaci, tak to opravdu otevře cestu někomu, kdo bude jinší sekáč a zcela určitě se nezakecá (abych citoval klasika). A nezbude než se zapřít a podporovat jeho, protože islám prostě bude prakticky vždy horší varianta.
    Jinak mají program širší, byť trochu netradiční.

    OdpovědětVymazat
  43. BPI:

    Na tom, co říká A.S.P., je hodně pravdy.

    OdpovědětVymazat
  44. Jistě Pergille,
    pokud mám mluvit za sebe: kdybych byl postaven před volbu islám nebo jistá podřízenost Ivanovi, je Ivan menší zlo. Vycházím to z toho, že je to "kultura" přece jen příbuznější, pochopitelnější. Sice východní, ale evropská.A navíc - my starci s ní máme své zkušenosti, dokážeme se v ní orientovat.
    ¨
    Ne, že bych byl šťastný - ale když nebude EU "konzumovatelná" (nebude se schopna/ochotna bránit mohamedánům) budeme muset mít silného zastánce, abychom přežili jako národ.
    Jak to před lety předpovídal můj nadřízený podplukovník. Někam patřit budeme muset. Vlevo nebo vpravo. A mám hluboké podezření, že větší "vlevo" je teď na západě. On to předpovídal a ačkoliv už určitě nežije, měl pravdu.

    OdpovědětVymazat
  45. Samozřejmě, jednoznačně.

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)