Prohledat tento blog

středa 13. ledna 2016

Lidumilové




   V těchto dnech dostávají důchodci od vladařů čtyřicetikorunový příspěvek měsíčně k důchodu. Je to výsměch, švejkárna, Kocourkov, turecký hospodářství, ba i Zvonokosy, všecko dohromady. Socka rozesílá dopisy, kde vyčísluje kdo - kolik - za co. Marně jsem počítala, co jen ta dopisová akce stojí peněz - nedopočítala jsem se, tak vyhodím sumu - milión? Víc? Míň? Kdyby se někomu chtělo to počítat - důchodců (jen starobních) je cca dva a půl miliónu. To je dva a půl miliónu jenom adres například atd. atp. 
    Za měsíc budou důchodci dostávat další dopisy. Radostí se osypou - za 1200 stovek jednorázově. Opět stejný poštovní i pracovní kolotoč.



   Myslím, že by všichni důchodci klidně položili těch čtyřicet plus všechny výdaje s jejich oznamováním na hromádku, kterou by rádi věnovali na nějaký kalý čin. Možná, že by to i na Hradě dloublo, zvyšuje se počet lidí Hradní stráže, myslím o sto mužů. Jednak musí líp ohlídat prézu, potom případné další vlající trenky a jiné nezbednosti. (Kdybych nebyla v letech, hned bych se šla taky ucházet :-)... U policie by mohli zůstat už vyškolení lidi, kteří valem odcházejí, protože mají malé platy. Sestry v nemocnicích, doktoři. Je toho moc.



   Dávám k úvaze zdejším moudrým hlavám. Rozčilujme se zase někdy pro něco jiného než jsou ...slimáci.





Astra     




========================================================




Kocourova škodolibost


    Dostal jsem mailem s textem "Vyměním důchod po pětačtyřiceti létech práce za kapesné a práva imigrantů v Německu!" Ale vůbec si nejsem jist, zda by se tenhle, aspoň od pohledu spokojený důchodce byl ochoten pětkrát denně vrhnout mna zem s hlavu otočeno k Mekce, držet měsíční půst během Ramadánu, nedat si už nikdy pivo ani vepřo-knedlo-zelo, neposlouchat svou oblíbenou dechovku (fuj!) nebo byl schopen se opásat dynamitem a jít se někam mezi lidi odpálit místo toho, aby si šel jen tak posedět do parku na sluníčko.

   Což ovšem neříká nic o kompatibilitě kultur nebo o jakýchsi právech hostů. Ani o tom , že snad máme platit účty za toho, kdo je sem pozval. 

   Tahle poznámka nijak nesouvisí s Astřinou poznámkou o nevkusném natřásání se věrchušky, ale připomíná, že na všechno je dobré se dívat tak trochu "po židovsku", tedy dialekticky . Ze dvou stran, nebo raději ze tří. 

[;>) 
  
     

18 komentářů:

  1. Věrchuška má spoustu sublaterních úředníků a těm je třeba zajistit práci. Odeslání dopisu odhaduji na 10.- Kč, dva dopisy to bude 20.- Kč x 2 500 000 = 50 000 000.- Kč.
    Dobré, ne?

    OdpovědětVymazat
  2. Já to spočítat nedovedu, ale tolik? Fakt? To si myslíš, kocoure? Tam moje fantazie nesahá. Osypu se asi já!

    OdpovědětVymazat
  3. Nejlepší je nepřemýšlet a nepočítat, protože když už s tím jeden začne, mohl by se snadno dostat „do ráže“ a začít vážně uvažovat o další defenestraci, ale pokud možno nejen pražské, ale různě jinak městské a ve všech krajích bez výjimky. A pak už by to chtělo rozšířit to rovnou na celou Evropu.

    OdpovědětVymazat
  4. Když byl medvídek Pú v rozpacích, vždycky pravil - Nevím, nevím, bude asi pršet. Já též - nevím, nevím. Možná, že bude sněžit, barometr to napovídá, ale nevidím, kde je napsáno, kam zmizeli lidi. TAKOVÁ DOBA A TADY ANI HLES. Je tohle noumáuní? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak vypínám bednu a jdu ke dnu. Asi to tu vymřelo po meči! Ti chlapi dneska nic nevydržej!

      Mńouk

      Vymazat
  5. No - je to divné.
    Ale co nadělám. Dokonce i návštěvnost je asi čtvrtinová než obvykle. Že by něco podnikl Velký Bratr Google? Nějak vyřadil tenhle blog ze slosování? Ale jak? Nebo "naši čtenářové" prostě nudíme.

    V mainstreamu (TV i ČRo) se dneska objevují přiznání politiků, že to Německo a EU "asi na jaře nezvládnou", další státy EU zavádějí neprostupnost svých hranic (Rakousko, Dánsko, Slovinsko)- zatím prý jen pro běžence. Lokální němečtí politici tvrdě kritizují Mutti Merkel...
    Zdá se,že se zaoceánská loď EU pomalinku obrací, aby nenarazila na ledovec zvaný "akutní nedůvěra vládě a médiím". Jenom nevím, jestli to stihne včas. Titanic to tehdy nestihl. A hudba na horních palubách mu nepomohla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je otázka,
      jestli ta voda kterou loď jménem EU nabrala už nevyřadila životně důležité systémy ve strojovně a na kapitánském můstku, jestli se ještě dá loď řídit. Jestli ne a loď je jen neřiditelný vrak unášený multikulti korektním proudem, je nejvyšší čas nestoupit do záchranných člunů.

      Vymazat
    2. ... nastoupit...

      píšu jak hotentot, měl bych si dávat víc pozor a pečlivěji po sobě číst ...

      Vymazat
    3. Tak mám pocit, že řídící systém lodi EU je totálně zavirovaný, minimálně některé podsystémy ....
      http://zpravy.idnes.cz/nizozemsko-policie-zadrzeni-dia-/zahranicni.aspx?c=A160115_172425_zahranicni_aba

      Vymazat
    4. 1) Říká se mlč, a nic se ti nestane. Kdo příliš kecá, musí počítat s problémy.

      2) Co se EU týče, te není zavirování dílčích systémů, ono je to celé takové CRIPPLED BY DESIGN.

      Vymazat
    5. ...Jedním z vodítek k zadržení byly příspěvky muže na jeho účtu na Facebooku, kde svými činy po boku kurdských milic (YPG) veřejně chlubil... neboli komu není shůry dáno...
      ====
      A na kapitánském můstku EUTANICU jsou už skoro všichni "pod vlivem". Jenom není jasné pod jakým.

      Vymazat
  6. Týden byl náročný. Zima je nějak delší, únavy se nastřádalo nějak víc. Teď vidět a slyšet občas soudruhy a soudružky, jako je třeba Jourová do Brusele odsunutá, no to je zážitek na nervy vskutku náročný... Jeden je pak optimistou jenom a pouze proto, že nic jiného už prostě nezbývá.

    OdpovědětVymazat
  7. Jo, bude to zřejmě únava materiálů. Jestliže zbývají pouze politické inspirace, to není žádná sranda. Člověk se nemá nad čím rozšoupnout do vesela!
    Takže - dobrou sobotní hnilobu.

    Eurosjednocení nám byl čert dlužen. Říkala jsem to od začátku, protože si vážím svobody, která se těžce nabývá, ale lehce pozbývá.Tahle novodobá RVHP je dobrá propast. Pomaličku ale jistě se do ní státy sunou. Kašlu na to. Dnešní mladí, kteří by měli začínat zasahovat a lepšit náš život, jsou zhýčkaní, bez pocitu odpovědnosti, bez zájmu o svoji-naši budoucnost. Žijí dnes. Po nich potopa! A stáří to nevytrhne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáří se nedožije trpkých konců. Ale někteří "staří" mají děti. Těm se divím, že "drží hubu a krok".
      To taková Veronika Žilková hubu nedrží - a měla by. Stropnickému by měli předepsat viagru, jinak tu bude ta jeho nadržená včelí královna provokovat pořád. Ono se to dobře provokuje, když je někdo manželkou ministra obrany.
      Nebo je tady druhá možnost: O herečku Žilkovou už není takový zájem, nic netočí, nikde nehraje (strpět na place ochranku manželky pana ministra je asi dost protivné) a je potřeba se "zviditelnit", tak jako kdysi, kdy se nedomykavost jejich hlasivek vydávala za "nejerotičtější hlas" v Česku. Reprodukovaná příhoda s bohatým Arabem, který si ji chtěl vzít domů (Arabové jsou bohatí, ale ne vždy chytří) by tomu nasvědčovala. Ostatně když se řekne Agáta Hanychová, tak pochopíte mentalitu celého rodu.

      Vymazat
    2. Teprve teď jsem si přečetl reakce pod vyjádřením herečky Žilkové. Nebyl jsem tak zlý, jak jsem si myslel. Téměř dva tisíce negativních reakcí.

      Ale, věřte nebo ne, ne všechny herečky jsou tak ordinerní, i když každá herečka se živí tím, že vzbuzuje u publika nějaké emoce. Je ale dost takových, které nemyslí jen rozkrokem.

      "ANO Babiš" bude mít z toho rozhovoru s Veronikou pramalou radost. Jistě, Žilková je svobodná osoba, která si může říkat co chce. Ale fakt, že je manželkou Babišova ministra obrany je neoddiskutovatelný a ANO to bude stát další pokles preferencí. Stropnický s tím už nic nenadělá a Babiš taky ne.
      Inu, jak je libo, Andreji, jak je libo.

      Vymazat
    3. Máš pravdu, kocoure. U těch dvou - matky a dcery, nelze odhlédnout od toho, že to s jejich sexuálním životem nebude nikterak žhavé. Obě mají k ordinérnosti silně nakročeno. O jejich mužích se mi psát nechce. Svůj k svému. Většina žen, které se chovají podobně, má probém s erotikou.To je evidentní.Žilková je celkem slušná hérečka, ale ve všech rolích mi připadá takňák stejná. Nicméně, mají-li teď v domě ministra, měly by se víc hlídat. Ale to je jejich vizitka. Co dělají a jak to dělají.

      Vymazat
    4. Nesmála se náhodou celá multikulturní fronta v čele s Bohouškem Freemailem Blbým Heslem Sobotkou Babišovi, když říkal, že by NATO mělo hlídat vnější hranice EU? Jakkoliv ho považuji za kozla zahradníkem a za hrozbu i těm zbytkům náznaků demokracie, které tu ještě zbyly aniž by je potuchu zlikvidovala EU, tak zrovna v tomhle měl pravdu. A smích celé multikulturní fronty byl mimořádně hloupý a krátkozraký zároveň.

      Vymazat
    5. Na Parlamentích listech je docela zajímavý zajímavý článek o důvěry hodnosti a „objektivitě” našich veřejnokrávních a debilisačních médií... A co si budeme zastírat, ono určité napodobení polské cesty, by bylo řešením neúnosných poměrů, kdy celý ten moloch financovaný z našich peněz, jednak pracuje proti zájmům nás všech a ještě pumpuje ne zrovna transparentně ty prachy ve velkém všelijakým nenasytným spřáteleným černým děrám.

      Vymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)