Prohledat tento blog

čtvrtek 4. února 2016

Zpravodajské hry


   Je fakt, že co nevidíme na vlastní oči (a za plného světla), co si nemůžeme ohmatat, očichat nebo olíznout nemusí být pravda. Množství neověřitelných informací, kterými nás zásobují prostředky mainstreamové žurnalistiky (a i těch proudů bočních) je prostě nezvládnutelné. Obyčejný člověk se v tom prostě "plácá". Ba ani investigativní novináři nemají jasno. Toho využívají jak tajné služby naše i cizí, tak naši i cizí politici a hrají mezi sebou i s námi, veřejností, hry, které podvědomě modelují politické postoje "Pepíka a Mařky", představitelů klasických ovčanů. Nezbývá nic jiného, než zachovat chladnou hlavu a počkat, jak to doopravdy dopadne. 



   My se už nejspíš  pravdu nedozvíme, ale i naši potomci nebudou s jistotou vědět, jak to bylo. Vezměte si třeba do nekonečna omílanou sebevraždu Jana Masaryka. Stále nové a nové teorie, konstrukce, které z jeho smrti obviňují tu Sověty, tu někoho jiného. Nebo už po několikáté změněná historie vysídlení pohraničí. Před Druhou válkou i po ní. A nepomůže, ani když si popovídáte s místním (bývalým) komunistou, potomkem odsunutého Čecha nebo neodsunutým Němcem. Každý vám řekne jinou historii. A teď už ani to. Už se s nimi potkávám jen na místním hřbitově.  Obdivuji obrovskou odvahu historiků, kteří něco tvrdí imperativně, kategoricky. Vždy se totiž může objevit kolega, který na základě naprosto stejných indicií předestře P.T. publiku zcela odlišný příběh. 



   Momentálně se "řeší" návrat jisté "delegace" kterou "unesli" "teroristé" v údolí Bikáa v Libanonu. Těch úvozovek!
Protože - kdo vlastně byl v té pětičlenné skupině?  Pětice zmizela v Libanonu kolem 18. července, kdy místní policie našla auto s jejich doklady.Jedním z nich je obhájce Fajáda Jan Švarc. Dalším je podle médií voják Martin Psík, který má zkušenosti ze zahraniční mise v Afghánistánu, a údajně měl na starost bezpečnost výpravy. Jako překladatel skupinu doprovázel cestoval Adam Homsi, který už dříve Libanon navštívil a mluví několika jazyky. Pětici uzavírají televizní reportéři z Jindřichova Hradce Miroslav Dobeš a Pavel Kofroň. Podle médií se dříve zabývali Fajádovou kauzou, nyní chtěli natáčet o situaci v utečeneckých táborech.


Ale co tam ve skutečnosti měla dělat? Kdo ji tam vyslal? Opravdu jela do Libanonu vyjednávat o propuštění kuchaře Pavla Hrůzy, který byl zajat ISIS v Libyi? Proč tam jeli dva televizní pracovníci? Jakou náhodou byl jejich libanonský řidič příbuzným zadržovaného "teroristy" Alí Fajáda? Který je ale možná agentem libanonské rozvědky a ne zástupcem ukrajinského obchodníka se zbraněmi jak tvrdí? 
Spekulací našeho i libanonského tisku je spousta. Dokonce mám  dojem, že někdo pro novináře cíleně uvolňuje informace podle nějakého scénáře. Třeba úvahy, zda bude Alí Fajád vyměněn za naše lidi nebo nebude se objevily současně v několika médiích. Ovšem oficiálně se tato možnost nepřipouští - a mlží se.  

Limuzína s černými skly. Klasika.


   Tak tady nám někdo lže. Ale jak zjistit realitu?  Uvidíme, ale toho Fajáda nám už asi nikdy neukážou s tím, že "nemáme nárok". Nebo že byl odeslán do USA?

____________________________________________________


   A než jsem stihl tenhle článeček dopsat je, jak pravil starý rabín na smrtelné posteli, všechno jinak. Neboli naše "strana a vláda" z nás dělá idioty, kteří si nepamatují ani co měli včera k večeři.

   Libanoncům jsme nyní pro srandu. Pokud jsme Fajáda vrátili do Libanonu, můžeme očekávat další únosy našich občanů. Koho jsme asi propustili za ty dvě děvenky, které se vrátily do Česka - jedna z nich už jako konvertovaná muslimka? Nebo - na kolik to přišlo každého občana republiky? A koho pustíme nebo kolik zaplatíme za toho kuchaře, kterého drží ISIS? Protože spolupráce je to dobrá - ministr spravedlnosti Pelikán má bratra muslima. Pokud se tomu dá věřit, ale tak to sám potvrdil. 



   Reakce USA, kterým jsme překazili jejich zpravodajskou hru je podle očekávání velmi ostrá. A příště bude USA asi dobrým úkrytem pro naše zločince - nebudou je asi vydávat. A primáš Sobotka už nebude do USA  patrně pozván nikdy. A on by o to tolik stál!

___________________________________

P.S.: Objevila se nová teorie, která popírá vznik vesmíru prostřednictvím  Velkého třesku. Jejim tvůrcům se částečně podařilo vysvětlit "poruchy" stávajících  teorií, například nutnost počítat s nějakou neviditelnou  "temnou hmotou" a taktéž neindikovatelnou "temnou energií". Zato si museli přiznat, že vesmír nikdy nevznikl a nikdy nezanikne. Čili "všechno je jinak", znova vymysleli něco, co se učili už naši rodiče - pokud byli nevěřící a nepřijali teorii "vzniku všeho" v sedmi dnech. Ale také tam mají nějaké nevysvětlené otázky - třeba fluktuace ve zbytkovém tepelném šumu celého viditelného vesmíru.


Od učené disputace teologů, kolik andělů se vejde na špičku jehly se tohle nedá moc odlišit.  Stejně, jako se nedá odlišit zpravodajství a vládní oficiální informace od vyprávění pohádek.   




Dodatek z 5/2/2016 aneb kdo si stále cintá na pentli:


Ministr Stropnický ale v části rozhovoru pro HN zveřejněné již ve čtvrtek na serveru IHNED uvedl, že podmínkou propuštění Čechů bylo, aby se Fajád nedostal do rukou vyšetřovatelů z USA. Později v tiskovém sdělení napsal, že jeho vyjádření pro HN „bylo uvedeno v širším kontextu souvislostí, které jsou pro tento případ důležité“.

„Jedna publikovaná věta je příliš zjednodušující a nepopisuje komplexně složitou podstatu kauzy. Chci plně podpořit vyjádření ministra zahraničních věcí (Lubomíra Zaorálka z ČSSD), že vláda s teroristy nevyjednává,“ uvedl Stropnický.



Pohled člověka, který do problematiky opravdu vidí. Střízlivý a zdá se i nestranný.


63 komentářů:

  1. Nechce se mi komentovat to příliš dlouze, oni to kvalifikovaněji udělají jiní a já si z toho něco vyberu a poskládám a nebo také ne. Pamatujete, jak Hyman Kaplan z Kyjevu říkával: „Poděšení je na naší straně...“? Tak v tomto případě jsem poněkud poděšen mírou amatérismu, idiocie, debility, servilnosti, zbabělosti a prodejnosti a to počínaje patry nejvyššími a pokračujíc dolů. Prostě je to obsahově a jinak natolik odpudivé, že se mi v tom ani nechce patlat.

    OdpovědětVymazat
  2. Nová teorie...Něco takového mám ausegerechnet na čtení.
    "Hmota a elektromagnetické vlnění ve čtyřrozměrném uzavřeném prostoru."
    Jsem z toho jurodivej a závity hicný.

    Co se týče oné výpravy do Libanonu, je to byznys jako každý jiný v té branži. Akorát výměna se už nedělá na mostě jako kdysi mezi Německy.

    Pro mě je podstatné, že jak se zdá, že instalace displeje do notebooku byla úspěšná a pacient nezemřel. Akorát po update z W8 na W8.1 funí a procesor pořád nad třiceti procenty a disk chrastí jak vzteklý i když nic nic nedělám. Tak kouknul do porcesů, co to tak žere a windows search. Indexování. Kouknul na net. "No to je pvostý Vůďo..." Prý to je problém. A že co s tím je problém. Můžu být rád, že jen těch třicet procent. Někomu žere sto. To mi žralo po prvním update, že téměř nešlo nic dělat. Div to noťas neupeklo. Nevěděl jsem co s tím, tak zpátky na osmičky a znovu update. Teď jsem vlezl do systémových nástrojů a tu službu zakázal. A už nežere a nechrochá. Zvažoval update na desítky i koupit sedmičky. Nakonec udělal kopii disku a pustím se do odstraňování veškerého nežádoucího harampádí. Zakážu aktualizace, vnucovaný přechod na desítky se mi nelíbí. Budou čistky, noťas si rozvracet nenechám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K výměně zajatců nic k dodání. Dělá se to tak - včetně jejich získávání. Nedivím se, že se bude vyšetřovat. Mě zaujaly jen ty tanečky a mlžení. A vztek strejdy Sama. I když ho docela chápu.
      Mohl bych si otevřít pobočku delfské věštírny. Ale to bych musel vyvěsit článek dneska ráno (tedy: včera ráno) a ne běhat po ZOO s foťákem. Mám 1 (slovy: jednu) pěknou fotku. No - na dvě hodiny to zas není tak málo, staří mistři jich vyrobili třeba jen pět za rok.
      Ten noťas i PC mě taky čeká, ale vůbec netěší. Líp se o tom čte, než dělá. Jsem totiž IT diletant. Only "User".

      Vymazat
  3. Nová teorie:

    Rád si počtu a popřemýšlím.

    Libanon:

    Nechci to komentovat, vypadáme jako debilové a obávám se, že nejenom jako. Nechci se v tom víc patlat, leze mi to téma dost na nervy.

    Wokna:

    Je to hnus a pajdavý polofunkční bordel, to platí obecně skoro pro všechna Wokna. Pro Jehovisty, desítky a osmičky o dost víc, než pro jiná Wokna. Rozdíl mezi 8.0 a 8.1 je především v možnosti ovládat systém i dotykáčem, což 8.1 umožňuje a 8.0 ne.

    Službu Search 4.0 jsem zakazoval už na WXp.

    Jak si nenechat vnucovat desítky.

    Vypadá to, že téma je dost inspirativní :-).

    Být to na mně osobně, vrazil bych jim za tu vlezlou drzost takovou pokutu, až by z toho dostali běhavku a třesavku najednou a kdyby to nepomohlo následoval by zákaz podnikání. Jenže já to bohužel na starost nemám.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak, tak......
    Marnost nad marnost, hra se hraje od začátku do konce, bo na opak. "Tak v tomto případě jsem poněkud poděšen mírou amatérismu, idiocie, debility, servilnosti, zbabělosti a prodejnosti a to počínaje patry nejvyššími a p...." NebuŤ(Ď) labuŤ.
    Nechme je hrát, snad nebudou nezbední. Netřeba se hrdlit a nepokojit, hra je hra tak čumte a nerušte herce. A vůbec, máte zaplaceno vstupné?? Do Burešnebureš kasičky??
    4P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neplatil jsem a dám si pozor, abych jim do volební kasičky opět nezaplatil. Ale většina vůbec nehledí, kam to strká.
      Bohužel kromě toho, že dělají divadlo tak mají v rukou kormidlo. Částečně, na holport s EU. To je problém, nic jiného.

      Vymazat
  5. Z pohledu sprostého poddaného to považuju za záležitosti panstva. Čí záležitosti to jsou ať si to vyžere. Mé záležitosti to nejsou, jsem jen sprostý poddaný, který do toho nemá co kecat. Leda se pozorováním toho můžu bavit jako gladiátorskými zápasy svého druhu. Když už. Ovšem mám lepší kratochvíle.
    Nejspíš si nechám a nakonfiguruju W8.1 i když jsem uvažoval o W7, ale musel bych koupit a proč znovu cpát peníze za koupené. Na desítky mám zatím zapomenout a zakázat pokusy o update na ně. A je pěkné počasí a čeká nás pěkný výlet. Tak i všem přeji příjemný a nerušený víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obuvníku, v případě notesu od Lenova, pakliže na tom notesu chcete míti Wokna, vřele doporučuji mít tam Wokna výrobcem a jeho ovladači podporovaná a naopak nestrkat tam Wokna, která výrobce ovladači nepodporuje. Skoro všichni „velcí“ si totiž objednávají zakázkové úpravy, mnohdy zpravidla za účelem vylevnění výrobků, někdy zase naopak chtějí majiteli za ty prachy „dopřát“ a Billovy ovladače „obecné“ s tím konkrétním železem pak chodí buď blbě, nebo vůbec ne. A Lenovo už poslední dobou zdaleka ne vše dodává včetně instalačních médií, takže před tím, než na něco sáhnete, vřele doporučují vyrobit si sadu instalačních médií buď softwarem, co je k tomu účelu k mání na disku, nebo si obsah disku, včetně bootovacího oddílu a tabulky rozdělení oddílů na disku rozumně, tedy tak, aby to šlo obnovit do původní podoby, zazálohovat. Jinak budete shánět instalační sadu, kterou výrobce rád zašle, ale za několik set Kč. Takže hodně štěstí. A on je tam dotykáč, že jsou tam W 8.1?

      Vymazat
  6. Draku, Thinkpad L540. Klasika. S hnusným základním displejem. Aktuálně s výrazně lepším fullhd IPS. Třebaže barevný prostor nicmoc. Ale pro oči daleko přívětivější. Nad hromadou dílů a šroubků jsem si říkal, že jestli se mi podaří poskládat do funkčního stavu, bude to zázrak. Nezbyl jediný šroubek. Originál předinstalovaná W8 home, vřetně recovery oddílu. Updatoval na W8.1. Obě instalace plně zálohoval Acronisem tak, že můžu obnovit na nový disk. Vyzkoušel. Kromě toho ovladače jsou ke stažení od výrobce. Instalaci čistého systému a ovladačů jsem už dříve dělal od W3.11 přes W98, XP a W7. V tom není potíž. Při koupi jsem si nemohl vybírat (za tu cenu bych bral s jakýmkoli systémem),třebaže bych nejraději W7. Jsou k mání, jenže nechce se mi platit za to co už bylo zaplaceno. Prakticky je to záležitost "vyšlapaných bot". W8.1 chodí dobře až na onu zátěž při spuštěné indexaci. Tvoje alter ego mi doporučil zůstat u nich. Systém je dobrý, na rozhraní se dá zvyknout a přizpůsobit si je. Můžu přepínat mezi dlaždicemi a plochou. Akorát chci odstranit nově přerozdělit disk na systémový disk s Windows a programy, na datový oddíl a záložní oddíl. Ještě uvažuju, že mám volný slot pro malý modul M2, do něj bych mohl dát systémový SSD a stávající nechat jen pro data. Nebo jeden disk vyhradit pro linux. Napřed nastavím W 8.1, uspořádám hlavní disk a teprve pak případně to ostatní. Intenzívní snaha přimět uživatele k upgradu "zdarma" na W10 nejpozději v červnu cítím čertovinu. Příliš mnoho dobra. A když tak proč časové omezení? A proč jako samostatný systém jsou nejdražší W7 a naopak jsou nejlevnější W10? Případně podám hlášení v technickém koutku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. L-ka moc neznám, neodvážil jsem se ani si to pořídit, ani to někomu doporučit za tím účelem, takže se dá říct, že až na pár výjimek jsem to ani reálně neviděl. Typicky přijdu do styku s T-čky, případně W-čky. A ani ta T-čka už dávno nejsou to, co to bývalo za dob IBM, bohužel, tak jako všechno kolem, i Thinkpady směřují nezadržitelně do hajzlu.

      Vymazat
    2. Proč jsou W 7 nejdražší? To je marketing, teď chtějí všem za každou cenu a stůj co stůj vnutit W10.

      Vymazat
  7. Četli jste dnes na Novinkách, že ČR zaplatila za ty dvě unesené holky - Chrásteckou a Humpálovou - l45 miliónů korun? Přičemž jedna z nich chtěla zpátky, prtože se jí tam zalíbilo. Co si o tomhle myslíte. To by mě fakt hodně zajímalo!

    OdpovědětVymazat
  8. O "tom" si nemyslím nic.
    O "nich" si myslím pořád to samé. Jedna holka za 72 500 000.- Kč. No - nekup to! Kolik by pak zaplatili třeba za Slávka? Nebo Andreje?

    Jenom - kolik zaplatí stát jako odškodnění za smrt jiných lidí? Kolik jiných lidí by třeba mohlo žít, kdyby bylo dost peněz na jejich léčbu? Akorát, že nemají tu publicitu, jako ty dvě dobrodružky.

    Mimo jiné - z jakého fondu se takové výkupné platí? Kdo podepisuje příkaz na takové platby?

    OdpovědětVymazat
  9. NIC! Každé desáté hladovějící dítě ve školních jídelnách by do dospělosti nemuselo za oběd platit.
    Jen pro Info: Co si slimáci mohou u nás nakoupit za utržené love si spočtete každý dle potřeby, zdroj : http://bvs.cz/armysurplus.html
    A to outs je ještě levněji (přechdný nedostatek nábojů 7,62 bude nahrazen včetně SA58 v dohledné době z recajkovaných zásob CA.
    4P

    OdpovědětVymazat
  10. Už jsem si to našel. Kdo dal příkaz.

    OdpovědětVymazat
  11. Je to šupárna první třídy.Blbé holky si vyjedou na výlet a doplatíme na to všichni.Jistě, mělo se to řešit, ale takhle? A ta jedna se tam zamilovala do nějakého slimáka a odchytili ji a hranicích, když ji láska táhla zpátky. To je na prášky.

    Bydlím v ulici, na jejímž druhém konci je "socka", úřadovna městské části. Chodí si tam pro přiznání příspěvků svobodné matky, a socky všeho druhu. Nehorší je, když vidím babky a dědečky, co se sotva šourají, jak se tam pomalu sunou o holích. Je to od tramvaje přesně 356 kroků. Přičemž úřad má další kanceláře přímo u tramvajové zastávky, ale tam je to pro nezaměstnané. Což jsou většinou lidi v nejlepších letech, kterým ještě nohy slouží, To je proti těm miliónům sice pinda, ale taky to o něčem vypovídá. Žijeme v Kocourkově! Promiň, kocoure!

    OdpovědětVymazat
  12. Tak pozor, ASTRO!!
    Blbé holky si vyjedou...., NENE, studované:UÁLKY?
    Hana Humpálová chtěla být vězeňskou psycholožkou
    Obě dívky studovaly před únosem na Pedagogické fakultě Univerzity Karlovy. Antonie Chrástecká, narozená v říjnu 1988, pochází z Kladenska a získala dva bakalářské tituly za práce věnované terapii závislých osob a coming-outu u dětí. Podle webu věnovaného oběma dívkám Chrástecká pracovala mimo jiné na Lince bezpečí, která se zaměřuje na pomoc ohroženým dětem, nebo v Dobrovolnickém centru Kladno.
    Hana Humpálová, narozená v listopadu 1988, se ve své bakalářské práci věnovala sociálním dovednostem odsouzených mužů, chtěla se stát vězeňskou psycholožkou. Při studiu pracovala dívka původem z Písku v zařízeních zaměřených na pomoc lidem s různými hendikepy - v Café Na půl cesty či kavárně Vesmírna, kde pomáhala lidem s mentálním postižením. Více na: http://zpravy.e15.cz/zahranicni/udalosti/cesky-se-unoscu-zprvu-baly-pak-si-zvykly-ted-se-tesi-na-novy-zivot-1175754#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink

    OdpovědětVymazat
  13. Milý EKo, POHOV! Studovaný nutně neznamená chytrý, rozvážný, znalý a zralý...Nezralé dívky si vyjely do světa, kde si chtěly potvrzovat svoje vzdělání praxí. Blbé byly, jsou a budou. Ta jedna navíc je ještě pomýlená, Jestli se jich zastáváte, znamená to, že ani s vámi není všechno v pořádku. Holky toho moc po studiích nenapracovaly, vzhledem k věku. Nepřestanu trvat na tom, že jsou to hlupačky. A měly by dřít do úmoru, aby mohly splatit do smrti aspoň jediný z milionů, které tady vykradly. Ta Hana, zamilovaná do muslimů, by se mohla vzít za ruku s Žilkovou a mohly by si to tam zkusit obě. Stropnickému by ubyla starost o uklidňováné manželky a mohl by se víc věnovat tomu, aby dělal líp svoji práci. Přečtěte si diskuze pod články o těch hlupaňách. Jo a ty jejich bakalářské "tituly" taky vypovídají o kvalitě jejich studií. Bc je dneska i každej druhej policajt.

    OdpovědětVymazat
  14. No ale přátelé - vy oba tvrdíte totéž!
    A já v tom ještě vidím humor, který nám vytváří život sám. Hana Humpálová chtěla být vězeňskou psycholožkou... Takže měla aspoň praxi v tom, jak se cítí uvězněný člověk. A navíc to je krásné potvrzení existence "stockholmského syndromu".
    Tudíž to, o co se stále pokoušejí naše hlavní média je právě příprava na stav, kdy budeme vystavení "lásce nadřízené rasy", muslimů, a budeme je muset milovat. "Bo demokracie". Najednou. Ale až jich bude víc než nás. Až se rozmístí do potřebných pozic ve státní správě, médiích, policii...

    "S islámem na věčné časy a nikdy jinak!"
    Jako bych už někdy něco podobného slyšel.

    OdpovědětVymazat
  15. EKomagogorechuálovejch8. února 2016 v 13:55:00 SEČ

    No a pak, že studovanej není chytrej?!!
    4P

    OdpovědětVymazat
  16. K dosažení titulu Bc stačí se naučit kompilovat. Prostřednictvím internetu se může stát géniem každý.

    Kocoure, ten stockholmský syndrom sedí.Párkrát ten "její" Haničku znásilnil a půjčil ji potom dalším příbuzným a Hanička byla lapena v náboženství jen to hvízdlo. Asi se jí po tom stejskalo, jináč to nevidím, Aláh ji určitě nepřitahoval,

    OdpovědětVymazat
  17. K těm dvěma blběnám, nebo uálkám:

    Selhal náš stát a to hned několkrát:

    1) Nevaruje dostatečně často a nahlas před zeměmi, kam se nemá jezdit.

    2) Když už ty 2 blběny byly uneseny, mělo se nahlas říct, že za ně nikdo nic nikomu nedá a zkonstatovat, že vyhrály Darwinovu cenu. Stejnou cenu, jakou může vyhrát kdokoliv jiný, kdo jezdí někam, kde to není bezpečné.

    3) Když už tedy byl rozum zatlačen do kouta a výkupné zaplaceno, došlo hned ke dvěma průšvihům najednou:

    3.1) Veřejně jsem dali najevo všem grázlům na světě, že jsme kreténi co platí výpalné za kretény... Takže nejenom, že jsme debilové co platí výkupné, ještě si ve státním aparátu platíme blbce, co nechají to nechají vybublat na povrch. To asi aby každý grázl, co nebude líný věděl, kde snadno k prachům přijít a jak se to dělá. Výborně, tleskám, jen tak dál! Těšme se na další vzrůšo. Už jsme zažili 2, tyto 2 blběny a teď těch 5 trumberů přivezených z Libanonu. Co bude dál?

    3.2) A když už tedy bylo zaplaceno, měl s těmi unesenými někdo pracovat. Ono je jedno jestli se jedná o skockholmský syndrom, nebo něco jiného, ale psychicky je jedna zlomená natolik, že mlátí palicí o zem a druhá se nejspíš uzavřela do sebe. Nebezpečné je to oboje, jen každé trochu jinak a když už někdo zaplatil a nechal je sem vrátit, měl by se o ně postarat i dál, včetně náležité psychologické péče a následné sověty varující před blbými cestami do blbých míst.

    OdpovědětVymazat
  18. Mimochodem, toto bublání informací na povrch bude už dost možná souviset s blížícími se volbami do krajských zastupitelstev. Bureš zdá se, že začíná mohutně „zatápět“ kotel pod KSČSSD, zejména pak Bohouškovi spolu se Zaostálkem. Zajímalo by mi, jakou roli v tom hrají tajné služby, vnitro a armáda. A co na to Chovanec. Podívejme se na tu aféru kolem Bohouškových e-mailů, teď to dvoje výkupné. Tohle není tak úplně náhoda a toto vypadá, jako úsilí směřující odněkud někam. Nelze vyloučit, že až nějak dopadnou volby do krajských zastupitelstev, tak bude-li to pro Bureše výhodné, možná, že budeme mít další předčasné volby na krku, nebo také Bureš posílí uvnitř stávající koalice. Uvidíme.

    OdpovědětVymazat
  19. Vládní tanečky,

    potažmo tanečky policejní nebo prokurátorské mě nechávají celkem chladným. Tak vždy bylo a bude a to všude.
    Jenže servilnost a zbabělost našich "publicistů" JE UŽ OPRAVDU STRAŠNÁ. Poslední dobou po večerech srovnávám během večeře TV zpravodajství. Zatím zdá se vyhrává (jinak značně bulvární) Prima. Ti skutečně podávají +/- zprávu a není to přitom PŠM - politické školení mužstva. Černá kronika je zvlášť a filmečky sebestředných debílků taky. Na ty se už nikdo nemusí dívat.
    Z internetových stanic jednoznačně vede DVTV - ale to jsou vlastně jenom rozhovory.

    V rádiích nemám moc přehled, protože tam pořád hrají (a já hudbu poslouchám jen ve mzdě) nebo opakují nějaké rozklady z předešlých dní. Soukromé stanice mají obvykle jen zpravodajský "výcuc",který berou bůhví odkud.

    Dvě prý "svobodná" internetová rádia jsou pro změnu štvavá a bájná. Jedno rudé/hnědé a druhé rudo/zelené.

    Stanice, kde by se dávaly necenzurované zprávy prostě chybí. Přitom tok zpráv se dá na netu jakžtakž vybalancovat a dokonce i ověřit. Dále stačí počítač, mikrofon, trochu vytlumená místnost a připojení k internetu. Jenže - zadarmo to ani ti čtyři, možná lépe šest lidí nemohou dělat. Na koníčka je to příliš pracné. Musí se tím živit, mít na to kromě chuti i čas. Byl bych ochoten platit koncesionářský poplatek 300.- Kč měsíčně, kdyby něco takového vzniklo. 5.- za ranní a 5.- za večerní svodku seriozních zpráv.

    Ale stát - tak ten na to nedá ani korunu. Odhad nákladů by byl 1,5 až 2 miliony. Čili pro stát pakatel. Ale to je jako si hřát hada na prsou. Člověk, který se snaží říkat pravdu bude tak jako tak brzy umlčen. Jakkoliv. Systém nesnáší pravdu.
    V okamžiku, kdyby se chtěli živit reklamou, tak vlastně skončí. Museli by mít "sledovanost". A to znamená hrát hudbu. A platit OSE a ... zapadnout mezi ostatní soukromá rádia.

    OdpovědětVymazat
  20. Kocoure, co se týče odpudivosti dění na domácí scéně Ti dávám docela za pravdu. Sám se v tom svinstvu přehrabuji již od mládí strašně nerad. Stejně jako spousty normálních lidí, kteří mají svých starostí dost a ten svinčík kolem je příliš nezajímá, jenomže co si budeme povídat, poslední dobou už bych řekl, že míra krátkozrakosti, bezohlednosti, hulvátsví, škodlivosti, amatérismu a dalšího už prostě naprosto překračují únosnou míru a obvyklé meze a to jak tady u nás, tak v zemích kolem.

    Kdysi jsem se chtěl vyměnil pár e-mailů s šéfem rádia Beat. Chtěl jsem se od něho dozvědět, kolik by potřeboval dostat od jednoho posluchače, aby je nemusel 3 x za hodin otravovat reklamou, aby se to v autě na delších cestách dalo poslouchat. Výměna nakonec nějak ustala a tak jsem se to nakonec nedovědel. Třeba by mi to ani nechtěl prozradit, toto jsou prý docela strategické informace :-)

    Stát by Ti korunu třeba i dal, kdybys se mu, podobně jako banda jiných prodejných hajzlů, jako jsou třeba ti z HateFree, zavázal k propagandě toho, co on chce a i to bys nejspíš musel mít dobré kamarády v těch správných politických uskupeních. Jenže to bys byl závislejší víc a hůř, nežli ti lidičkové na komerčních stanicích, co otročí sledovanosti, OSE a obecnému nevkusu. Byl bys na tom možná ještě hůř než ČT a ČRo. Taky nesmíš zapomínat, že když se tím celodenně živíš, těžko se pak můžeš živit ještě něčím jiným.

    Nevím, jestli jsme tady v republice jen my dva, ochotní si třeba i zaplatit za něco slušného co by bylo ke koukání nebo i jen poslouchání, ale jsem si jist, že ochota platit si za slušný obsah je ve společnosti dost v menšině. Podívej se pořádně kolem sebe, kdyby totiž ti jedinci, kteří společnost vytvářejí v průměru za něco stáli, nebylo by to s celou společností a její správou věcí veřejných tak pitomé a ubohé, jak to zrovna teď je.

    Takže to shrneme, chcem-li nějaké rozumné zpravodajství, tak:

    1) Od státu se krom propagandy, nebo nátlaku, abychom jí pro něj za peníze dělali, ničeho kloudného nedočkáme.

    2) Když bychom se vydali cestou komerční stanice, tak se staneme závislí na reklamě, OSE a obecném nevkusu, což je sice ponekud pekelné, ale zatím asi nejzvládnutelnější možnost ze všech.

    3) Najít si v soukromé sféře mecenáše s podobnými pocity a s chutí s tím něco udělat, ale to zní skoro jako sci-fi.

    Napadá někoho ještě něco?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je třeba "TO" odstranit nevratně i s kořeny. V mém životě už bylo několik příležitostí, jen z lenosti jsem je zahodil. Nebudu opakovat, proto: Zdar UÁLTROLKÁM !! Určitě se potrefené husy ozvou.
      4P
      (UŽ?)

      Vymazat
  21. Jo "ASTON :Objektivní nebo neobjektivním může být jen zpravodajství a to mohou veřejnosti zajistit jen tradiční média, ať soukromá nebo média veřejné služby. Je velmi nebezpečné, jak do veřejnosti prosákla otravná pára nedůvěry vůči nim."
    Také to cítíte, ten průsak, tu páru, z čeho asi vychází, z jaké části, snad z té veřejné za vaše poplatky, to nechápu. U těch soukro to je jen "čí cleba Jidáš"
    4P

    OdpovědětVymazat
  22. JO? Cena za vrácení "roští" z Libanonu je nad slunce jasná, propadlá kauce za toho špicla, že, ehmehmehm. Kdopak ji asi složil u soudu?
    4P

    OdpovědětVymazat
  23. Myslím EK-áčko,
    že jsi omylem spojil dva případy. Těch 150 melounů složil jiný čmoud. Ten údajně petrolejový. On není čmoud jako čmoud. A pokud jde o ty pákistánské turistky - ty jsme dopravili domů dřív, takže jízdenku jsme jim už zaplatili dávno.

    [;>)

    Aston:
    Je to novinář. Ale myslím, že marně chrání "mainmedia". Důvěra nemalé části publika je přesně tam, kde byla před rokem 1989 - abych nebyl vulgární. Ale pokud si pamětníci vzpomenou - k obrácení novinářských kabátků tehdy došlo velmi rychle. Nikdo nebyl poslán do gulagu, jen na židlích ředitelů to tenkrát "zarotovalo".
    A tak to bude vždy. Viz pařížské noviny, když Napoleon táhl z Elby na Paříž.

    "Nic není staršího, než včerejší noviny."

    OdpovědětVymazat
  24. KLINIKA ? Česky vybydlený hampejz OUNZ! Jo,smažky vařící perník zahoří s výpary toluenu a je tu zápalná láhev (džín) vržená ČT veřejnodojnou plebsu do
    placu. Není co dodat.
    4P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klinika:
      Proč se PARALELNĚ nevyšetřuje podivná činnost jejich obyvatelů vůči poblíž (zatím) stojící hospodě? Bertík Pelikán v TV pravil, "ať to nerozmělňujeme". To je asi nový výraz pro úsloví "Zamést pod koberec".
      Jsem zvědav jak dopadne vyšetřování PČR, zda budou útočníci dopadeni.

      Podle jedné teorie nikoliv, protože se jednalo o policisty v civilu, kteří měli toto za úkol - aby se odpoutala pozornost veřejnosti od jiných demonstrací. Pochopte, přece nemohou policisté "ztotožnit" své kolegy! A celý ten "útok nácků" skončil jen jednou rozbitou hlavou a jedním rozbitým výkladem. Na dvacet útočníků poněkud slabý výkon. Vzpomínáte na film "Případ Gleiwitz"? Podobnost je tu značná. Jen ten zabitý útočník, to "tělo", tu chybí. Inu, oni se v Praze spíše jen fackují...

      Vymazat
  25. dNES už dost:
    http://haiku-etc.bloger.cz/CO-NA-TO-RIKAM/NARODNI-KASPAREK-SLAVEK#hodnoceni
    4P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za odkaz, jak říkával Hyman Kaplan z Kyjevu: „Poděšení je na naší straně.“ a já to doplním o: „Ještě větší hovado, než jsme všichni čekali.“.

      Vymazat
  26. Přečetla jsem si čánek o kastraci žen v IS. Že prý už čerstvě narozené holčičky musí zkoušet na vlastní kůži, co to obnáší - narodit se. No, je to poněkud hororové téma, ale napadlo mě, jak omezit příval slimáků. Evropa přijme jen toho, kdo se nechá dobrovolně vykastrovat.Jináč alou zpátky domů! Přijď, ale plodit tu nebudeš! To by byl frmol. A kdyby se toho chytily všechny státy - bylo by vyhráno! Jsem asi geniální :-))))

    OdpovědětVymazat
  27. Obávám se Astro,
    že žádná kastrace nezabrání teroristickým akcím. I eunuch může zabíjet. Ale na kastraci se nikdy Evropa neshodne. Co by na to řekli "lidskoprávníci". Nehledě na to, že nemáme k dispozici tolik kleštičů / kastrátorů. Pěkné (historické) řešení ale uvádí K. Samková. Ale to se pořád pohybujeme v oblastí poněkud temného humoru. Ale až se Německo nasytí a "odkrkne si" imigranty, už to humor nebude.

    Německo se snaží být hegemonem. Někdy s Francií, někdy bez ní. Nejde tady jenom o uprchlíky a islám. Jde o schopnost a ochotu dodržovat vlastní, již přijaté zákony.

    Jde tady o prastarou, stále opakovanou volbu České Kotlinky: S Ruskem nebo se "Západem"? Být mezi se nepodaří - je to jako snaha hřebíku držet se uprostřed mezi póly podkovovitého magnetu. Jen si to někdy zkuste. [;>)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lidskoprávníky a sluníčkáře taky vykastrovat :-)

      Vymazat
    2. To nepomůže. Budou řvát dál, jenom vysokými hlasy...

      Vymazat
    3. Vy taky čověku nic nedopřejete. Myslela jsem, že jsem objevila Ameriku a zase nic. Ani pro srandu nemáte muňky.Pardon - buňky! A navíc je ještě úpně blbý počasí. Fuj!

      Vymazat
    4. Nojo, již v útlém dětství jsem holčičkám na pískovišti rozšlapával bábovičky... [;>)

      Ale je fajn, že si zatím můžeme z lumíků dělat legraci. I když už asi jen v ústraní.

      Vymazat
    5. Ano, tušila jsem to, kocoure ! Jsi raubíř dodneška. A máš to! :-)

      Jak jsem se výše sekla s tím muňky-buňky - to vlastně není žádná legrace. Jestli ta havěť tady už není, tak to rychle vyvstane. A česky to mluvit nebude. Nejen to. Různé svraby a neštovice všeho druhu taky.Už jsem si koupila dezinfekční mýdlo a mycí roztok na ruce. Radím dtto. Kožaři a okolní přidružené doktorské obory se napakujou.

      Vale

      Vymazat
  28. Kocoure, klinika - s odstupem se mi to jeví jako konflikt náležitě problémově disponovaných jedinců.

    Jedni hlučí na náměstí, jiní serou strachy
    Mediální magnáti na nich dělaj prachy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viděl jsem několik videozáznamů. Ne od oné slavné Kliniky, ale ze střetu tří skupin v jakési uličce. A snaha o nějakou režii tam byla vidět zřetelně. Jak bych řekl odborně, "čouhal z toho režisérismus" a ochotnické výkony protagonistů. Víc se na těch 300 km zjistit nedá.

      Jen snad to, že nelituji své neúčasti. Výrobou reklamního klipu jsem se zabavil lépe. Demonstrace pod 300 000 účastníků stejně nemají tu správnou "atmošku".

      Vymazat
  29. A nyní něco pouliční poezie pro všední den.

    Házim šavli proti stěně
    Ta se tváří vyděšeně
    Včera byla umytá
    Už je poblitá

    Za mnou orgán policie
    Obuškem mě do zad bije
    Za tu stěnu poblitou
    Už mám hubu rozbitou

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...už je zase poblitá...

      Nedodržení rytmu je pro mě velmi rušivé, Obuvníku!

      Vymazat
    2. Poezie to sice je, ale celkové vyznění moc poetické není. No ale jaká doba a okolní dení, taková poezie.

      Vymazat
    3. Běžím s hovnem proti plátnu.
      do plátna to hovno zatnu...

      Už ani nevím, jestli je to Jirous nebo kdo vlastně...

      Vymazat
    4. Ten text určitě patří skupině DG 307. Kdo konkrétně to ale napsal fakt nevím. Zase tak do podrobna to znát nepotřebuji :-)

      Vymazat
  30. prečo? patamu što ty durak!

    https://www.youtube.com/watch?v=SBK70_4nSAc

    snad to ještě nestáhnou
    4P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A odpověděli mu správně nebo ne? Podle mě ano, je to uřvaný otravný debil :-) Kdyby takhle vřískal na mě, pošlu ho do háje, kdyby nešel, pošlu ho tam ručně, tvrdě a bez dalších marných řečí ;-)

      Vymazat
    2. Kocoure, ano, v chvatu mi to vypadlo.

      Tak znovu a vylepšeně

      Házim šavli proti stěně
      Ta se tváří vyděšeně
      Včera byla umytá
      Už je zase poblitá

      Za mnou orgán policie
      Obuškem mě do zad bije
      Za tu stěnu poblitou
      Hubu mám dnes rozbitou

      Lepší?

      Vymazat
    3. Běžim s hovnem proti plátnu... Znám. Připadá mi to o něco poetičtější než dříve.
      Ano ispirace. Napadlo mě...The Plastic People Revival.
      Aby na to jednou nebyly výchovné koncerty a nezkoušelo se to v hudebce.

      Vymazat
    4. Obávám se, že jen máloco dovede zabít zájem o něco kulturního tak spolehlivě, jako zařazení do učebnic nebo povinné četby. I když já si myslím, že největší vina při nezájmu dětí o cokoliv leží především na rodičích a trochu zbývá i na školky, školy a družiny. No a nezapomínejme na neustálé deformy školství...

      Vymazat
    5. Asi indukce.
      Při čtení Schmacherova textu se mi vybavila obálka MS (Mladého světa), kde byla ona píseň, z pozice tehdejší věrchušky, patřičně znectěna. Ale tenkrát se mi ten básnický obraz tak zalíbil, že jsem si text, písničku jsem jakživ neslyšel, zapamatoval až do dalšího tisíciletí.

      Mimo mísu:
      Co takhle protestsong "Mešita"? Nějak ji v rádiu nevysílají, že? (Já rádio téměř neposlouchám, mohu se tedy mýlit..)
      To už "Běž domů Ivane!" se vysílalo tehdy častěji. Nebo "Modlitba pro Martu". Některé věci jsou prostě v principu neměnné. Jen se mění ten "úhel pohledu". Pozice.
      [;>)

      Vymazat
    6. Mešita není zrovna písnička, kterou bych musel poslouchat denně, to by asi nešlo ani s tou nejlepší písničkou ze všech, protože strava, tu duševní nevyjímaje, má být především rozmanitá a pestrá, no ale sem tam, když mi dobroserové až příliš lezou na nervy, si jí pro spravení chuti rád poslechnu, jako svého druhu protijed :-)

      Vymazat
    7. skoro mimo mísu
      Ad vzdělání
      Setkal jsem se s osobou Bc, která nejen že měla problém s praktickým použitím trojčlenky či procent, ale i s formulací problému

      Ad zpravodajství/oblbování
      Byla dnes v hlavním zpravodajství na ČT zpráva z Ruska o tom, jak se rusům zdražily splátky úvěrů v dolarech (to asi bude pravda když rubl spadl za poslední rok tuším na polovinu). Stěžovala si v ní jedna Ruska, co všechno už musela kvůli splátkám prodat a že uř nemá kde brát - to je vzhledem k předchozímu více než pravděpodobné.
      Ale, proč se u toho usmívala???

      Vymazat
    8. Proč se přitom usmívala?
      Protože Rusové jsou zvyklí přežívat mnohem větší katastrofy, než jsou nějaké sankce. Rusko přežilo Napoleona, Hitlera, Stalina - to jen v poslední době.
      A pokud šlo "Západu" o oslabení Putinova vlivu, dosáhli přesného opaku. Mluvil jsem ve dvou posledních letech s několika Rusy, zdejšími i tamními. Spoléhají na to, že je Car Putin z těch drobných lapálií vytáhne, jsou ochotni si "utáhnout opasky" - a pomalu, ale jistě začínají "Západem" pohrdat.
      Pátá kolona v Rusku je, ale poměrně hodně malá. Taková "moskevská kavárna". Myslím, že tamní muslimové dělají Vladimíru Vladimíroviči hlubší vrásky na čele, než opozice.
      ===
      Mám takový divný pocit, jestli ty sankce nakonec náš euroamerický systém neoslabují víc, než Rusko. Abychom nakonec nezjistili, že je tu spousta potištěných papírků, kterým říkáme peníze, ale nic neznamenají. Ekonomický "Boj proti Rusku" za pomoci OPEC snižováním ceny ropy nás možná také vykrvácí dříve, než Rusko.

      Vymazat
    9. Koroure, sankce neoslabují euroamerický systím, ale jen EU. Strategií USA je oslabit Rusko i EU. Udržet USD jako světovou rezervní měnu. Nejde o ideologii. Ta je jen děvkou ve službách obchodních zájmů.

      Vymazat
    10. No vida, strýček Sam nás až tak nemiluje? A co my? Taky tak?

      Vymazat
    11. Domnívám se, že by si Evropa jako kontinent, konečně měla připustit, že jsme silně zanedbali zbrojení a hledění si svého, a místo toho jsme se věnovali prožírání všeho možného ve velkém a pěstování svých zavilých nepřítel na vlastním území a to ve velkém. Jestli s tím nepřestaneme, může nám to zlomit vaz.

      Vymazat
  31. Ten provokoval na opačnou stranu, v podstatě potvrdil policejní operetku a ousvědčil rejžu i produkci z opisování scénáře!! Ne??
    4P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdo provokoval na opačnou stranu?

      Vymazat
    2. EKoprečo.
      https://www.youtube.com/watch?v=SBK70_4nSAc
      všichni jsou to policajti a ten slovák od nich láká potvrzení o "napadení" což, muž v koženém popřel.
      V podstatě potvrdil sehranou scénku v policejním divadélku výroby ultras.
      4Pbo se pletu?

      Vymazat
    3. Nepleteš, EK. Jen jsem nevěděl, k čemu se to vztahuje.

      Vymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)