Prohledat tento blog

pondělí 9. května 2016

Dvojí metr a justice



   Justice, která má dbát na dodržování zákonů, "vyráběné" zákonodárci v parlamentu, "volení lidem" - po volební kampani, která nemá s realitou života moc společného, ale hodně naslibuje, má občas přetěžkou úlohu. 
  Protože kromě zákonů, které jsou často ušity na míru nějaké "nátlakové skupině" (myslivecká lobby, betonářská lobby, zelená lobby, atomová lobby atd.) se musí zabývat i dopadem na "veřejné mínění". Což není kupodivu mínění veřejnosti jak by se podle názvu mohlo zdát, ale tlaky, které vytvářejí žurnalisté  z médií, které jsou ovlivňovány buď politickými stranami nebo finančníky, případně obojími najednou. 




   Veřejné mínění jako takové je všemi ostatními složkami moci potlačováno, jak to jen zákony dovolují. O svobodě slova si už za čas možná budeme jen povídat v temných koutech, kde nebudeme předpokládat odposlechy. Demonstrace budou buď povolené, když se to vládcům bude hodit, případně se dočkáme i demonstrací přikázaných - starší si vzpomenou na "existenční pochody" na Prvního máje - nebo demonstrace nepovolené v případě opačném. Budou označeny nějakou nálepkou, která je apriorně znedůvěryhodní. 

   A kdyby přece jen místním vládci selhali a nevhodné shromáždění povolili, do davu se vmísí provokatéři, kteří pomocí provokací proti policii, která na taková shromážděni ráda pozorně dohlíží nakonec způsobí zrušení akce. A za provokaci bude opovažováno cokoliv, co se věrchušce nelíbí.  
Případně v noci před dnem "D" se na veřejných budovách objeví nasprejované nápisy, které z účastníků demonstrace udělají "extremisty", většinou pravicové nebo nacionalistické. 
A policie a justice to má řešit podle zákonů a ostatních přání vlády, novinářů, oligarchů i lidu. Myslím, že právní rozklad pohádky "O chytré horákyni" je povinnou četbou všech soudních orgánů před usnutím. Ani jim nezávidím. Tolik očekávání na všech stranách.

   Na levicové "extremisty" taky dojde - a nebude to myslím dlouho trvat. Na rakousko-italských hranicích dosti razantně zakročila rakouská policie právě proti levičákům, sluníčkářům a #přijímačům.  Jak jsem se díval na video, byl to klasický zásah typu "na hrubý pytel hrubá záplata". 

   Logika těch mladých Italů je poněkud divná: Jejich vláda není schopna uhlídat své hranice - vzhledem k délce pobřeží je to opravdu těžké, ani zabránit své mafii, aby se na tomto byznysu nezačala přiživovat. Ale místo proti své vládě, která nedovede (nechce) situaci řešit, chce donutit Rakousko, aby vpouštělo migranty na své území. Protože Německo už migranty nebude chtít přijímat - předpokládám, že do konce léta už vůbec žádné, zůstali by na starost Rakousku. Maďarsko a Česko rovněž posilují své hranice, protože se bojí případného sekundárního "zamoření" z Rakouska. Že se tímto způsobem už citelně bourá schengenský prostor je pánům, politikům jedno. Oni si to mezi sebou nějak vysvětlí a "dělný lid" do toho nemá co mluvit. Odhlasoval vstup do EU a teď už má právo jen držet  hubu a krok a poslouchat, co zase plánovači budoucnosti v EU vymyslí.

====

   Ale to je jenom takový cimrmanovský úkrok stranou. Zaujala mě jiná věc. Rétorika novinářů, politiků a vůbec všech "mluvících hlav" kolem návštěvy ruského motorkářského gangu "Noční vlci". 
Není sporu, že se jedná o drobnou provokaci ruských nacionalistů, kterou V. V. Putin podporuje, pokud ji jeho lidé přímo neorganizovali. Využili k tomu oslav osvobození ČSR od německých okupantů, takže se oficiálně celkem nedá nic namítat. Leda klást administrativní překážky. 

   Takže "pražská kavárna" a podobní vymysleli nový konstrukt: Československo v roce 1945 neosvobodili Sověti - oni ho přece "obsadili". Západní Čechy ovšem Američané neobsadili, ale osvobodili.  To ví každý inteligent! Intelektuálové především.

   Vítězové se poznají podle toho, že dobudou nějaké území a obsadí ho. Dělají to odjakživa všichni vítězové ve všech válkách. Pak obvykle dosadí svou správu - protektorátní vládu a až je po čase "vším lidem" zvolena vhodná vláda, která obsazení prohlásí za "osvobození", tak se protektorský tlak pozvolna vytratí. Ale dobytá země stále zůstává ve "sféře vlivu". Nakonec o ČSR to bylo dohodnuto na konferenci v Jaltě. Tedy se souhlasem všech vítězných mocností. 



   Ale nezní to tak špatně - byli jsme "obsazeni". A nenávisti se mohou rozběhnout. 

   Připomene se rok 1968, kdy jsme byli opět obsazeni -  armádami okolních zemí včetně té sovětské - tedy zeměmi Waršavské smlouvy a měli bychom připomínat i armádu německou (stanice "Fltafa" a Xaver - vzpomínáte?), polskou - prostě všech pět zemí.  Sice to s výročím ukončeni II. světové nijak nesouvisí, ale hodí se připomenout, že to zase byli Rusové, Rusové, Rusové.  Prostě Putinovi agenti, kteří se nás chystají zase obsadit a patrně sežrat. 

   Že jsme toho času vazaly EU  - potažmo Německa, které je zase nějakým způsobem (alespoň částečně) ovládáno ze zámoří a považováni  za trpaslíky, kteří sice mají možnost nesouhlasit, ale vždy budou přehlasováni, je náhle zapomenuto. 

   Vyrábí se staronový nepřítel na východě. Ale "dělný lid" si to uvědomuje, že mu zase  někdo někdo pokouší uklidit v hlavě rýžákem. Jenže už nám v hlavě uklízeli mnozí "uklízeči pravdy" - nicméně se zjistilo, že špína osobních zkušeností je zažraná. A hlavně, že nenávist do pátého kolena je v dnešní době naprostá idiocie. 
   1938 Německo, 1945 a 1968 Sověti Rozdíl jedné a půl generace. Moji rodiče zažili všechny tyto "zábory" a neviděli v nich zas tak velkým rozdíl. Jen ta poslední, sovětská okupace měla o několik řádů méně obětí. Ta nejnovější, EU ještě nemá oběti sečtené. Ale určitě by se našly. 

   Takového tlachání, abychom zdůvodnili vlastní osobní, zvířeckou nenávist. Ti k Východu, oni zase k Západu. Ale když na nás někdo udělá bububu, klidně to zase přehodnotíme, že? Jsme přece všichni správní Čecháčci. I na Moravě a ve Slezsku.  Ale zdá se, že v době internetové už to "ovládání stáda" není až tak jednoduché. 





Pokud je popírání holokaustu trestným činem, 
musí být trestným činem i popírání 
osvobození Československa Sovětským svazem. 
Nebo ani jedno z výše uvedených tvrzení.



30 komentářů:

  1. Ano, všímám si. Aktuálně nás osvobodila americká armáda, ktežto Rudá sovětská armáda nás okupovala. Zítra se dovíme o hrdinném odporu Schörnerovy armády proti bolševickým uchvatitelům...
    Jak ubývá pamětníků a přibývá zmanipulovaných nepamětníků. Jak se od nynějších dvacátníků dovídám, že všechno co jsem prožil, co pamatuju, bylo jinak. Oni vědí lépe.

    OdpovědětVymazat
  2. A jak to třeba mohlo být s Kristem Ježíšem.
    Na deformaci skutečnosti měli přes dva tisíce roků. Nebo s husity a Táborem. Taky už nežijí pamětníci.

    Nemluvě o faraonech.[;>)

    OdpovědětVymazat
  3. Jak to bylo s Kristem Ježíšem to nevím, ale možná, že jsem sem před časem psal,

    Jak to bylo s Pilátem.

    Kvůli potulnému kazateli nebudu riskovat rebélii. Ostatně, co jest císařovo... to je v pořádku a to ostatní, to není římská záležitost, u Jova, to ať si vyřídí sami. Ovšem, je tu taková lapálie s tím ukřižováním. Jenže můžu já pustit moc výkonnou z římských rukou? Nemůžu. Co nemůžu, nesmím. To by to dopadalo. Napřed by si tohohle ukřižovali sami a pak přišli s něčím jiným a odvolávali se na ten, ehm... precedens. Když jim vyhoví a dovědí se to v Římě, budu mít malér. V nejlepším případě mě sofort pošlou kamsi do zapadlé posádky na sever ke zarostlým smradlavým Germánům v kůžích. S těmi jejich všelijakými patoky. O zdejším galilejském víně bych si mohl nechat zdát. Ani pořádné silnice tam nemají a dovážet po víno po cestách necestách... Jako bych neznal naše erární dodavatele, ty vydřiduchy. Než do té sakramordie dovezou dobré sicilské víno, cestou jim zoctovatí. Navíc ten předražený ocet ředí vodou. No fujtajksl. A co na to manželka, ani pomyslet. Hotové peklo. Jenže když jim nevyhovím a oni si budou stěžovat do Říma, že už jsem jim jednou takhle vyhověl, dopadlo by to stejně. Kdepak. Gaie! Vyřiď Luciovi ať jim ho nechá vyvést. Už máme na ukřižování dva lotry, tak ať ho k nim přidají. Jeden navíc, na tom nesejde... Ať Lucius vezme centurii, stejně si válí šunky po hospodách, a rozestaví ji kolem cesty aby nebyly výtržnosti až ho povedou. U těhle Židů jeden nikdy neví, co natropí. U některých je prý je dost populární, říká se, že uzdravil i slepého. Ach ta moje žáha, co kdyby... Ale co, stejně jsou to jen takové báchorky jaké se povídají o každém druhém. Gaie! Kde ten chlap vězí. Gaie! Dones mi džbánek galilejského! Pořádně vychlazeného! Jak mě dneska trápí žáha. Stejně jenom z těhle starostí. A rozsviť lampy! To se nějak setmělo....

    OdpovědětVymazat
  4. Koukám,
    že Pilát Pontský je tvoje oblíbená postava. Nakonec - řekl přece "Myji si ruce." A bylo vymalováno. Co nějaký léčitel/kazatel (dneska by to byl asi pouliční filosof) bez papírů - krom toho nenáviděný židovským klérem i lidem, zblblým kněžími. Nedůležitá postava.
    No a jak zapůsobil na celé (kulturní) lidstvo, že jo. Jeden nikdy neví.

    Inu - publicistická práce s jakýmkoliv "mučedníkem" se vždy vyplatí. Ať je to vozembouch, který se odpálí jako nálož na nožičkách nebo student Martin Šmíd. Mučedníci jsou potřební. Zatím se pokusy o výrobu "sluníčkového mučedníka" nepovedly. Ani ten utopený chlapeček nezabral. Ale není všem dnům konec. Voni něco vymyslej, voni jsou hlavy!

    Merkura jsem odpoledne nezahlédl - nemám dobrý filtr ani dost siný teleskop. Ten je na horách. A v TV je to jen pitomá tečička. I malá sluneční skvrna je větší. Tak lezu do kanafasu - mám virózu. Pravou, ne presidentskou. K sakru!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prezidentská by byla lepší, kocoure, ale po té zase bolí hlava. Kde sis to uhnal,už to teď tak moc nefrčí. Pošlu ti nějaké obrázky pro zábavu, chceš?

      Vymazat
  5. Kocoure, svým způsobem kolega. Bez něj a případně bez Jidáše Iškariotského, by nebylo mučednické finále podmiňující další běh dějin. Podobně v případě Jana Husa, kdyby dostal jen vyhubováno a za trest jen stokrát napsat, že pod obojí je blbost. Byl by znám jako jeden z rektorů Karlovy university a kazatel nevýznamného náboženského proudu. Tak se to má se všemi ostatními o kterých by se jinak nevědělo.

    K tomu povídání mě inspirovala nějaká diskuse, možná, že na Šamanovi, když ji ještě měl. Jak ji zrušil, už tam nechodím, mám radši dialog než monolog.
    Četl jsem něco od Karla Čapka, jeho styl a způsob uvažování jsou mi sympatické. Velmi lidské.

    Velmi pěkný je film Life od Brian.

    Co se týče selektivní trestnosti popírání, v zákonech nehledej rozum, logiku. Není tam. Je to projev chtění. Vyražených názorů. Nezvážíš, nezměříš.

    OdpovědětVymazat
  6. Já vím.
    A byl bych rád, kdyby si to ozřejmili i "vší lidové". Ale asi je marná moje snaha upozorňovat na mediální i politické lháře a pábitele. Těch je v prostoru většina.

    Vždy si vzpomenu na jednu herečku, která se chtěla zapojit do jakéhosi finančního "letadla". Výborná herečka, sečtělá. Kreslil jsem ji na papír, jak to funguje, respektive proč to funguje jen chvilku. Že vydělají jen "otcové zakladatelé". Marně. "Pábitelé" byli silnější. Přišla asi o 30 000.- Kčs. Víc než půlroční plat. Potkal jsem ji asi po deseti letech už v Praze, kde se docela etablovala. A až tehdy mi dala za pravdu. Ale to už 30 000.- Kč byla zanedbatelná, až skoro bagatelní částka.

    Oni si ti naši "kapitáni" neuvědomují, že potlačováním pravdivých informací vyvolávají nejistotu, kolik té pravdy vlastně existuje, jak je ta pravda veliká a vzniká tak hysterie, zveličení.
    Zachytili jsme (PČR)nedávno na jižním Moravě 214 imigrantů. Kromě netu (2 instance) nikde ani žblept. Za čtrnáct dní to už v lidovém podání možná budou tisíce. (Protože ONI nám něco strašného tají...)

    Proč musím pořád upozorňovat, že Goebbels to měl daleko líp vymyšlené? Nechci vypadat jako Hučín, který už tím svým řevem obtěžuje asi i sám sebe.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kocoure, neozřejmí. Ostatně jak léta přibývají, mám pocit, jako by kolem mě přibývalo blbců. V mnoha případech jsem si pošetile stěžoval, že to není možné, aby lidi byli takhle blbí. Jsou. Nejde o to, že nevědí. Já toho nevím....Jenže oni nechtějí vědět. Někteří se tím i chlubí. Natož aby se alespoň snažili o komplexní myšlení. Každý se drží své části slona a hlásá jedinou svoji "karburátorovou"(autor Karel Čapek) pravdu.

      Vymazat
    2. Nojo Obuvníku,
      jen jestli to není relativní pocit s tím hloupnutím okolí. Ne, že by člověk nějak citelně moudřel, to si nenamlouvám, ale spoustu situací už vidím po několikáté a tedy s velkou pravděpodobností vím, jak dopadnou.

      Spíš mě zaráží fakt, že jiní, podobně staří, si ony situace už nepamatují. Museli by přece vidět ty jasné paralely - třeba s čachry s cenzurou nebo vymýváním mozků jako před čtyřiceti lety. Tehdy skoro všichni věděli, že je to hra, kterou hrajeme s věrchuškou a kterou se nehodí prohrát. Ale nejhezčí bylo, že věrchuška často věděla, že my víme.

      A absolutní odborníci, (ti, kteří vědí všechno o ničem) k stáru nějak rozostřují úhel záběru a s podivením zjišťují, že na světě je více zajiímavých věcí, než jich viděli doposud. A některé mrzí, že si tenkrát nepořídili širší sklo.

      Vymazat
  7. Do "Vzkazů"...

    Chudinka slavíček, má co dělat, aby ten rambajz přepískal.Všechny samičky už jistě sedí na hnízdech, jen tenhle zůstal na ocet.Mně takhle píská židle u PC. Heč! Schválně to nenamažu, líbí se mi to.

    OdpovědětVymazat
  8. Aby tu nebylo tak vážně, jak se hrabu v systému, jeden počítačový :

    Na velethu výpočetní techniky představen nový superpočítač plně ovládaný hlasem. Mezi návštěvníky očumuje náš ajťák ve vytahaném svetru, prohlíží, sleduje předvádění systému, poslouchá výklad, kroutí hlavou. Zástupce firmy ho přesvědčuje, že tenhle počítač rozpozná všechny hlasové povely v jakémkoli jazyce a ihned je provede. "Really?" ptá se našinec. "YES! Try!" sebevědomě ho vyzve zástupce. Ajťák se nakloní k hlasovému vstupu :
    "format c dvojtečka entr" ......

    OdpovědětVymazat
  9. JAKUBOVI - OTEVŘENÝ DOPIS - JAKUBOVI

    Milý daleký Jakube, předpokládám, že Kocourův blog čtete, i když se třeba neozýváte. Což je právě důvod, abych vám napsala. Psala bych raději na emajlovou dresu (co mají všichni vědět všechno), ale tu nemám, tak to musím řešit takto.
    Stýská se mi po vašich úvahách. Četla jsem si zpátky, co jste tady už všechno napsal, a jak krásně, tak proto píšu, abych se pokusila vás vrátit.

    Věřím, že se mi to povede. Ne-li, bude to moje první selhání za celičký můj dlouhý život, že mě muž odmítne. Nevytahuju se, to jen abyste věděl, jak těžkou máte volbu. :-) Nic za nějaké zlobení nestojí, naopak máme dělat všechno, aby nám bylo hezky. Zkuste to, milý Jakube...

    ASTRA

    OdpovědětVymazat
  10. Žijeme v realitě, jaké, které, čí?
    Některá ID prostě ....... jsou v.... už nejsou co dodat. Jen se moc neptat po důvodech.
    http://manipulatori.cz/

    OdpovědětVymazat
  11. Dva lidi z Prahy řeknou ti záhy.
    4P
    Ten před tím také
    4P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc tomu nerozumím (té básničce),
      ale "antihoax" je jednostranně zaměřený - tedy politicky. Například chybí odhalení hoaxu o muslimovi, pobodaném nějakými neexistujícími neofašisty.
      Obecný hoax je tam jen jako přívažek. Takže doporučuji "Manipulátory" konzumovat s velkou obezřetností. Aby to nebyla "manipulace při odhalování manipulací".

      Vymazat
    2. Kocoure, manipulace při odhalování manipulací jako "falešný vystřízlivovač" (Stanislav Lem : "Futurologický kongres". Úžasné čtivo, doporučuju)?

      Vymazat
    3. Již léta stojí v mé knihovně. Občas nahlédnu - ale brzy odložím. Vím, co bude dál. Lema mám téměř kompletního. Pro mě je klasikem. Hlůavně proto, že se kromě své rané tvorby zajímá o člověka, ne o technologii. Takže se ve "futuru" neplete.

      Vymazat
    4. Lem je úžasný autor. Podobně jako kdysi například Karel Čapek překonal české i evropské hranice a oslovil když ne celý, tak rozhodně pořádný kus světa, tak úplně stejně tak učinil i Stanislav Lem. Mám ho jako autora velice rád a rád ho čtu. Je podobně „lidský“ jako Čapek.

      Vymazat
  12. Mánové - v římské mytologii jsou to duše zemřelých předků. Co je to manopulace? Překlep?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejspíš ano, I a O jsou na klábosnici hned vedle sebe, ale čert ví, co to je :-)

      Vymazat
  13. Pro jednoduchou orientaci zpravidla postačí podívat se, co na to Štětina a co Papoušek a zpravidla vyjde jako správná varianta dát z větší části za pravdu spíš té druhé straně, která ale rozhodně není svatá, prostá chyb a nepochybně má i své vlastní zájmy a cíle, které jsou ne vždy totožné s těmi našimi. Nicméně největší problémy dnešní doby tkví v unii, na západ od našich hranic a v pošahaném dění za velkou louží. To už je celkem mimo pochybnost. Ohledně ohrožení budoucnosti jako takové, zejména toho nejhoršího, tedy existenciálního, už dávno nejde ten největší strach ani z Ruska ani z Číny, ale ze zvrhlého a sebezničujícího chování Spokojených států a jimi ovlivněné EU.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baže, Draku.
      Jen je třeba se vyvarovat pobytu v "komnatě ozvěn" - tedy v jednostranně zaměřené (a nevalně informované) sešlosti. Je to o tom, že člověk má tendenci věřit tomu, čemu věřit chce.
      Asi se opět jednou vrátím ke svému oblíbenému tématu. [;>) Svět sice "nevyřešíme", ale aspoň nás nebudou vodit na vařené nudli, protože falešným informacím se druhá (třetí, čtvrtá, x-tá strana) sporu snaží čelit opět falešnými informacemi.
      Vzhledem ke zručnosti některých amatérských střihačů a videoeditorů je už "trikařina" přístupná kdekomu. Ona se do těch rozklepaných záběrů z Gopro kamer dodělává falešná informace docela snadno, když víte jak na to, zvláště když je podpořená vhodným textem. O "audiomanipulaci" ani nemluvě, to je moje parketa.

      Vymazat
    2. Kocoure, samozřejmě, že je zapotřebí dbát na to, aby „strava byla pestrá“, tedy na to aby člověk neposlouchal jen jednu stranu, ale vyslechl si všechny. Všechny, z nichž leze něco smysluplného. Je zapotřebí trvat především na té smysluplnosti. Poslouchání zanícených fanatiků je ztráta času, ať už se zaklínají jakoukoliv barvou či ideologií.

      Vymazat
    3. Je samozřejmě zapotřebí umět rozeznávat propagandistický „podsouvací“ styl, což nám, kteří jsem zažili dobu předlistopadovou nečiní potíže (většinou, nebo aspoň ve významné množině případů) a myslím, že dnešní mladí také získávají slušná trénink v tomto ohledu v souvislosti s 1. generací alternativních paliv a energií z doby o něco dříve a nyní v souvislosti s invazí vozembouchů do Evropy, vydávanou eufemisticky za migrační krizi.

      Také je zapotřebí uplatňovat všechny logické „břitvy“, Occamovu, Popperovu a další. Spolu se zkušenosti v rozeznávání manipulací je to úžasný „filtrační“ aparát proti informačním jedům.

      Vymazat
    4. Nestartovat na první našlápnutí. Na základě první podstrčené informace.Nechovat se jako třaskavina.
      EK by mohl rozvést kterak že je užitečný flegmatizátor.

      Vymazat
    5. Obuvníku, mám z vojny spolehlivě otestováno, že flegmatické rysy povahy a chování na straně ovládaného, dovedou vyvolat naprosto cholerické záchvaty až rovnou pověstnou hitlerovskou pěnu u huby u toho, kdo se někoho ovládat pokouší a přitom to vůbec neumí :-) Nejdřív je totiž zapotřebí zvládnout a ovládnout sebe sama a být aspoň trochu příkladem, pak je mnohem jednodušší a snadnější chtít něco po někom jiném... Analogicky ve vztahu k médiím a propagandám, naprosto mi to „netrhá“ žíly, hledím si svého. Jen mi štve výše mých odvodů, které padnou na něco tak ubohého, neefektivního co se užitku týče, zato neskutečně efektivního, co se týče živení kdejakých spřátelených násosek a parazitů...

      Vymazat
    6. Kdyby ta propaganda (nevím, jak to nazvat přesněji) byla namířena jenom na mě, ani si ji nevšimnu. Ale když vidím, jak to nádherně funguje na - pozor, bude politicky nekorektní výraz - "nemyslící většinu" a jak tam vyvolává na jedné straně nadšený souhlas a na druhé nezvladatelný, primitivní vztek, je mi z toho smutno.

      Vymazat
    7. Ad flegma:
      Když kdykoliv mi šlo "do tuhého", nasadil jsem "vlažné flegma", byť hrané. Protože jsem býval opravdu dobře vyvinutým cholerikem. Ona ta "žluč" pomáhá jen ve fyzické rvačce, ale ani tam ne vždy.

      Vymazat
    8. Býval jsem v dětství choleričtějšího založení. Jednou jsem se ale pod vodou zamotal nohama do nějakých rostlin a zprvu jsem zpanikařil, nesmyslně sebou škubal a mlel sebou, ale ono se to tím jen zhoršovalo. Tak jsem si poručil klid, otočil jsem se k nohám hlavou a rukama, pomohl si, rozmotal to a ještě včas se dostal nahoru. Od té doby se mi i v kritických momentech většinou daří zachovat klid a rozvahu a osvědčilo se to prakticky kdykoliv a při jakékoliv příležitosti.

      Kocoure, pohled na nemyslící bytosti, ať už je to jedinec, nebo větší skupina je vždy velice smutný, zejména když jeden domyslí následky prostého faktu, že i „ta“, „ten“ nebo dokonce „tito“, mají volební právo a hlas stejné váhy jako Ty.

      Vymazat
  14. Draku, ano. S klidem a s rozvahou jsou výsledky lepší. S výjimkou případu, že jde o život, že je nutno jednat doslova jako zvíře. Bez zábran, bez pravidel, s využitím všech prostředků. I tomu by měla předcházet přiměřená úvaha. Jakmile je rozhodnuto, nutno do toho dát všechno.

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)