Prohledat tento blog

sobota 21. května 2016

Hate free - nenávist má zelenou

PÁR NESOUVISEJÍCÍCH POZNÁMEK

Stroj na ovládání Světa.
Tedy stavidlo na rybníku Svět.
Divide et impera! 

   Nenávist až za hrob. Nepotřebujeme přece svět, kde se snesou lidé, kteří si kdysi ublížili. Takovou verbež přece nejde snadno ovládat - oni by se nakonec mohli domluvit PROTI nám. Za každou cenu je tedy potřeba postavit jedny proti druhým. To je práce pro "nestranné, poctivé a vždy pravdomluvné  žurnalisty", kteří jsou i se svými médii vlastněni věrchuškou nebo jiným vlivným subjektem. Nebo pro pana Sýse. Možná má pocit, že mu tenhle "nesmiřitelný" postoj pomůže k většímu uznání na konci jeho kariéry spisovatele.

   U mě nikoliv. Od pěti do patnácti jsem trávil léto mezi neodsunutými Sudeťáky a starousedlými, nevyhnanými Čechy. Lidé jako my. Napřed oni ublížili našim, pak naši jim. Ale na obou stranách se vždy vyskytli lidé (a nebylo jich málo), kteří zabraňovali excesům z jedné i druhé strany. Tomu nejhoršímu. Někdy se to povedlo, někdy méně, někdy vůbec ne.
Mluvil jsem s aktéry i s jejich potomky z obou stran sporu. Lze se buď nesmyslně nenávidět nebo to nechat tak, jednat tak, jak jedná druhá strana.
Jak se do lesa volá....
Panu Sýsovi osud tuhle zkušenost evidentně odepřel.

=====

O peníze jde až v první řadě

   řekl kdysi V. Klaus senior. Někdy k pochopení postojů a jednání velmocí stačí znát zdánlivě nepodstatné informace.

   Ministerstvo financí USA zveřejnilo v pondělí rozbor amerického dluhu, který je v rukou Saúdské Arábie. Tato data byla utajována po dobu 41 let a vyplývá z nich, že v posledních letech došlo ke strmému vzrůstu saudského podílu, který ještě přede dvěma lety činil 82,7 miliard dolarů. Podle dat z března letošního roku se však jedná již o 116,8 miliard dolarů. Vynořily se však pochybnosti o tom, zda zveřejněný dluh odpovídá tomu skutečnému. Saúdové totiž začali vyhrožovat, že pokud USA přijme zákon o teroristických útocích z 11. září 2001, který přiznává díl viny i právě Saúdské Arábii, rozprodají na 750 miliard aktiv USA. 

   A najednou dostává smysl veškeré lavírování Barracka Husseina Obamy. Jeho neochota zasáhnout proti ISIS /Daeši  rázným způsobem, takovým, jakým dokázali za pár týdnů vyhrát první válkuv zálivu proti Saddámovi Husseinovi. Dodnes nikdo nevysvětlil, proč se útok na Irák vlastně zastavil a na několik let přerušil, čímž bylo umožněno několikaleté řádění Saddámnových nohsledů - třeba Chemickému Alímu, který si ze severních oblastí obývaných Kurdy udělal polygon pro testování chemických zbraní na civilistech. A pak, patrně po domluvě se svými věřiteli se najednou objevily zprávy o chemických a snad i jaderných zbraních v držení Iráku a útok se opakoval za nových ztrát na obou stranách - a utěšené spotřebě válečného materiálu. Započítáme-li dopm těchto politicko-vojenských akcí také Černého Petra amerického dluhu, vidíme, že se USA docela pokorně podřizuje přání Saudů, kteřím ale reprezentují jen jedno ze dvou nejsilnějších křídel islámu / islamismu.  S takovým dluhem se dobře vydírá. Silná Amerika je tedy kolos na hliněných nohou? Kde je její pověst neúprosného světového policajta? 

   Marné byly pokusy Západu o ovládnutí Blízkého východu intenzivní pomocí vzbouřencům. Egypt, Libye, Sýrie... ) Všude jsme se marně pokoušeli vyvézt "demokracii západního typu", která ovšem nemá v těchto končinách žádnou tradici, žádnou možnost oslovit muslimské obyvatelstvo, které je zvyklé na (většinou) snesitelné diktátory, kteří pomocí svých spřízněnců dokázali na svém území udržet jakýsi pořádek. A Západ měl s kým jednat. Státy byly většinou téměř sekulární, neboli vliv islámu nebyl zdaleka tak silný, jako je dnes, kdy zabíjí muslim muslima. Boj o moc, většinou až do poslední kapky krve či nafty.

   Teď probíhá ve vyjmenovaných zemích permanentní revoluce (občanská válka) jedné odnože islámu proti odnožím jiným, hospodářství je v rozvratu, umírají lidé a není vlastně s kým jednat. Nevíme, kdo doopravdy drží moc v zemi a jak velká ta země vůbec je. Uprchlická vlna je toho následkem.

   Pokud si uvědomíme, že odvahu USA  řešit takové konflikty s alespoň zdáním racionality podvazuje dluh USA jednomu z blízkovýchodních režimů musíme konstatovat, že nás tenhle fakt ohrožuje více, než hypotetický vliv Ruska, který si uvědomují mnozí. 

=====

Surovec?

   Pán byl asi "nervák" (cholerik se sníženou schopností sebeovládání  - možná to byl důvod, proč ztratil zaměstnání) a nesnesl, když někdo porušuje zákony. Upozorňoval na zákaz parkování. Klepal na okno špatně zaparkovaného auta. A mladá paní, jistá si svou nedotknutelností a ohromující krásou mu ukázala vztyčený prostředníček.

   No - a vzápětí dostala na budku. Vím, že to je špatně, nikdo by si neměl brát spravedlnost do svých rukou. Je to špatně - ale je to zase funkční. Mladá paní si už (možná) příště rozmyslí, než začne někoho urážet - zvláště pak, když není, obecně vzato, v právu. Vzteklé dědky nemám rád - ale zpupné mlaďochy taky ne. S tím stařeckým vztekem, pramenícím z  uvědomění si své stále rostoucí bezmoci se už asi nedá nic moc dělat - ale ty mladé by pár takových lekcí mohlo nasměrovat na správnou cestu. Jenže - kdo to udělá? Necháme to na zuřivých epilepticích?

=====

  Zvláštní jev. Všechno je jinak.  Pirát silnic se přece neuchlastal. Dodávku na svodidla nenatlačil. Je obětním beránkem, jenž snímá hříchy světa.

   Ale když už se nám ve skutečnosti uchlastal, tak aspoň na jeho smrti vyděláme! Díval jsem se na toho zpupného mladíka, jak odcházel od soudu. Nevím, jestli byl trest adekvátní provinění, nejsem právník, ale jeho chování (a předpokládám, že se tak choval pořád) si o exemplární potrestání přímo žebronilo. Príma rodinka. Možná jim taky někdo někdy dá na budku.

   Pokud každý odsouzený bude podávat žalobu na soudce, paralyzuje se tím veškerá justice a nastane období "práva silnějšího". Což už, někdy mám ten dojem, nastává. Stále více se soudní procesy vyvolávají žalobami mocných proti jiným mocným, kdy policie i soudy zvažují, komu bude vhodnější stranit. Kdo je pro ně nebezpečnější ve střednědobém nebo dlouhodobém horizontu.  Rovní a rovnější - podle Orwellovy Farmy zvířat


   A co na to "vší lid"? Nic, připojí se k té nebo oné straně a nadává na tu opačnou. Tedy - ti aktivnější. Zbytečku, který odhaduji tak na 90%, jsou tyhle hrátky a souboje zcela ukradené. Mají jiné starosti.


A dodateček: 

   Je to celé hon na soudce? Kolektivy obhájců Aleny Vitáskové a Shahrama Abdullaha Zadeha se spojily a snaží se o maximální znevěrohodnění soudce Aleše Novotného. Pochopitelně ze zjevných příčin - umenšit viny svých klientů. "Soudce je mrkev" jako na fotbale?

   Čímž ovšem netvrdím, že Abdulah je neviňátko a že šéfka ERÚ ta nejpoctivější úřednice na světě. Prostě nevím.

========


Hry a hříčky se hrají dále. 


   "Vniknutí do budovy na pražském Žižkově, v níž provozovali aktivisté podle státu neoprávněně sociální centrum Klinika, považuje majetkový úřad za protiprávní. Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM), který je majitelem objektu, to dnes uvedl v tiskové zprávě. Aktivisté museli budovu v pátek opustit kvůli nahlášené bombě, úřad pak dům uzamkl. Aktivisté dnes uvedli, že dům opět obsadili. Policie zatím nebyla požádána o zásah." 

   Zvláštní, už ta bomba nahlášená do dvou redakcí je nějak podezřelá, celé to připomíná fintu, jak dostat policii do objektu. Jsem zvědav, jestli dopadnou oznamovatele. Jenže po zásahu se budova zamkne obyčejnou FAB - kou a následně se pak
jen konstatuje opětné obsazení budovy.
  
   Podivné hry,  ale vzhledem k tomu, že poněkud znám duši úředníka, nejsou tak nevysvětlitelné. Dneska je sobota, zítra se taky nedělá - úřaduje se až od pondělka. Zákonnost musí počkat, až se pan úředník dostaví na svůj Úřad. Takový "francouzský přístup" k práci. Hlavně dodržovat pracovní dobu. 

   Tedy ne, že by tady nějaké prodlení vadilo. Ale ukazuje se, nakolik úředníci berou svoji práci vážně. Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových. 
   No - název má výborný. Jsem zvědav, jak se bude někomu z úředníků líbit, když se při potřebě pohotovostní lékařské služby v pátek odpoledne dozví, že LSPP úřaduje až od 18:00 a že si s tím žlučníkovým záchvatem bude muset zatím poradit nějak sám. 
I lékaři přece mají právo na svůj volný čas, no ni? 


=================

   Tak tohle jsem neuměl, ale umí to můj nástupce. Dodržovat svá práva zaměstnance. Docela mu to závidím.. 
Kdybych to býval byl dokázal já, možná bych byl dneska před infarktem a ne po něm.   [;>/

147 komentářů:

  1. Velmoc držená za koule obchodníky, rozděl a panuj, právníci znající nějaké paragrafy leč nechápající matérii o které rozhodují, neschopnost veřejné moci representované státem nejen ochránit vlastnické právo, ale ho i vykonávat. Ano, lidé jsou nedokonalí. Mnohdy až příliš. Jestli spatřím blížící se zástup s vidlemi, budu si hledět nestát v cestě a na vládnoucích majitelů jediné pravdy "Do zbraně! Za demokracii, svobodu a lidská práva! (rozuměj za koryto)aby pro případ, že bude vítězně po všem vylezli z děr a postavili se zas ke korytům, nebo kdy nebude vítězně po všem, aby skončili ve fešáckém exilu, mám jedinou odpověď. Nasrat!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Odpověď za plný počet bodů.
      Jenže já navíc chci vidět, kde se ten "vší lid" shromažďuje. kdo jej poňouká, kdo jim strká do rukou vidle. Ono to totiž může vzít docela RYCHLÝ spád, zdá se mi, že tvar budoucnosti je klesající exponenciála.
      Takže vyhledávám "hvízdače" a sám se tak stávám whistleblowerem. Útulna není revoluční buňkou, ale útulkem pro ty, kteří chtějí jednak být co nejblíž pravdě a jednak ji pochopit. Já osobně větší ambice nemám.
      ===
      A to jsem před patnácti lety uvažoval o přijetí nabízeného angažmá v politice. Jak já byl tehdy mazaný, že jsem to (s politováním, pochopitelně [;>)) odmítl!

      Vymazat
    2. SCHU, skvělý názor! A KOCOURE - tomu se říká mít čuch! :-)

      Vymazat
    3. "Do zbraně! Za demokracii, svobodu a lidská práva!" Nasrat!
      To se mi páčí. Pokud mi okolnosti nebo co, až půjde dav, budu z boku s dostatečným účinným odstupem, tiše, záměrně vybírat a eliminovat "hvízdače" hvizd není příjemný zvuk a nemám ho rád. Tak to je můj sen, vyložit jej si netroufám, mám čuch? Bojím se že ne..
      4P

      Vymazat
    4. Kocoure, svět, kde by se snesli vedle sebe lidé, jejichž předci si dříve pravidelně ubližovali, takový potřebujeme samozřejmě jako sůl. Jenže takový svět těžko vybudujeme překrucováním dějin spoléhaje nespíš na to, že pamětníci již prakticky vymřeli a mladé generaci je to srdečně fuk, té se nechce pamatovat pokud možno nic, krom zdrojů té či oné dostupné, vesměs přiblblé zábavy, takže nakonec budou dějiny takové, jak určí ekonomicky silnější partner, který si na to lhaní koupí víc pisálků? Již delší dobu nešlo v našich médiích přehlédnout snahu presentovat události tak, jakoby 2. světová válka začala z ničeho nic někdy kolem 8.5. 1945, kterému předcházel normální civilní krásný život a najednou se ti potrhlí zlí Češi urvali ze řetězu a začal divoký a nenávistný odsun na chudáků nevinných mírumilovné Němce, kteří přece nikomu nezkřivili ani vlásek... Dobře ale víme, že takhle to nebylo.

      Jsem na tom v tomto ohledu asi jako ten pán, který říkal, že nemá rád ani černochy, ani rasisty. Nejsem nadšen ani z toho, že haldu let po válce existují v Německu nějaké sudetoněmecká sdružení, která nemají na starosti nic lepšího, nežli šířit blbé řeči, blbé nálady a rozsévat nesvár. Stejně tak mi štve, že se tady u nás najdou Quslingové-Hermanové, ochotní jim s tím pomáhat a troubové jako Sýs, kteří jim pasivně skáčou na špek. Byť ten Sýs mi, když to domyslím nevadí až tolika, neb je v tom poněkud pasivně. Můj názor je, že naše diplomacie v tomto ohledu spíš nekoná nežli koná a že je to druhou stranou jednak zneužívání a dost možná i chápáno jako cosi mezi slabostí a přiznáním viny.

      Vidím-li se a jednám, nebo i jen neškodně klábosím s jakýmikoliv Němci, tak ani z mé, ani z jejich strany zpravidla nezazní jakákoliv zmínka o 2. světové. Oni vědí, že by to možná nemuselo být příjemné mně, já zase pro změnu vím, že by to nemuselo být příjemné jim a tak to necháváme plavat. Konec konců ani jeden z nás jsme tehdy nežili a neměli na to jakýkoliv vliv, tak proč tím ztrácet čas? Dějiny jsou tu jen k tomu, abychom se dík tomu, že už si je pamatujeme, nedostávali do těch samých neblahých situací. Jak říkával jeden chytrý Brit, odpustit a prominout jim to všechno musíme, jinak bychom těžko mohli spolu žít, ale zapomenout se na to rozhodně nesmí. Ale zrovna tak není dobré otloukat jim to o hlavy při jakékoliv příležitosti.

      Vymazat
  2. tohle je třeba pozorně číst, http://jdem.cz/b9jtk9 , a ty reakce pod článkem také ukazují odkud vane .... je to horší než si lze představit?
    4P
    Ps. nežerte srágory, vychucovače, šmakouny, křehčiče, je toho ve všem dost.

    OdpovědětVymazat
  3. Jen rychle, jen rychle, času je málo!

    Ta sešlost komentátorů pod článkem je symptomatická. A článek sám o sobě? Dost divný. Milovník pistolek ve státních službách?

    Diskutéři nemají rádi policii, považují policisty všech druhů za zbabělé darmožery (ne, že by občas neměli pravdu), ale když by dostávali někde na budku, byli by to oni, kteří by se nejvíce dovolávali jejich pomoci a vykřikovali, jak to, že to bezpečnostní služby včas neodhalily.

    P.S.: Pistole mě může ochránit před několika po určitou dobu. Až útočníků bude dost, je mi k ničemu. Ale budu umírat s dobrým pocitem, že jsem pro sebe a své blízké udělal maximum.
    [;>)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Článek je poněkud naivní, už třeba jen proto, že mezi vozembouchy a náboženské fanatiky se agentům proniká neskutečně těžko. Nicméně určitá úřední a jiná tvrdost, aby si tak nedovolovali a „nevystrkovali růžky”, dovede určité zpravodajské a jiné nedostatky nahradit. Ty posílené hlídky josu svým způsobem lepší než nic. Komentáře pod článkem jsou vesměs ubohé a nestojí skoro za zmínku. Jen jed a sarkazmy, kouska inteligence v tom není.

      Vymazat
  4. Služba státu,chyba, nestátu, ďáblům.....a andílkům paralelně, to je oč tu běží. Však to křivka dorovná: http://dfens-cz.com/proc-je-lafferova-krivka-k-nicemu/
    Někdy stačí udeřit na buben a hrdina je v prachu, nač palné když stačí akustické prostředky nebo křehčidla, a cíl se rozsype samovolně.
    4P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to sice trochu přehnané, ale v zásadě ten popis skutečnosti a jejích příčin docela odpovídá.

      Vymazat
  5. Klaus junior je mi čím dál víc sympatičtější. Viz článek zde vpravo nahoře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S Klausem juniorem v mnohém souzním. Neštítí se totiž používat zdravý selský rozum.

      Vymazat
  6. Rozbor amerického dluhu: Co se politiky západu na BV obecně a vůči němu týče, je to už tak od 80-tých let minulého století přinejmenším spíš kontraproduktivní až sebevražedný tanec slona v porcelánu, než cokoliv jiného. Ten americký tanec býval místy horší, než evropský, místy lepší, ale v zásadě se až na výjimky držel spíš těch škodlivých trendů. Saudský podíl na americkém dluhu do toho všeho vnáší o trochu více jasna. Nic překvapivého to ale není, jen máme z oficiálních míst o něco zřetelněji potvrzeno, odkud vítr vane.

    OdpovědětVymazat
  7. Nervák:

    Ať už ta nána pitomá provokovala jak chtěla, chlap by se za žádných okolností neměl snížit k tomu, aby ubližoval ženské, nebo na ní vztáhl ruku. Já si myslím, že mu ujely nervy a za tu epilepsii se schovává, ona ta drzost arogance, bezohlednost a bezmoc mohou vyprovokovat lecjaké pocity, včetně výbuchu bezmocné frustrace, ale chlap by na ženskou ruku zvedat neměl s výjimkou situací, kdy ho ohrožuje na životě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kóduje se, tak mám chvilku:
      K tomu zuřivci: Právě to "ženu ani květinou" nejčastěji zneužívají ženy. Chlap s normální mírou sebeovládání má někdy zatraceně blízko k vraždě. Nebo aspoň k pokusu o ni.
      Ostatně - myslím že provokace ženy je příčinou spousty tzv. "domácích zabijaček". Já hodil jednou po své ženě krásný hrnek (Míšeň) i s kafem. Tedy vedle, ale ...

      Vymazat
    2. Kocoure, chlap se ale, už jen proto, že je obvykle víc narostlý a může tudíž víc a hůř ublížit, prostě musí umět ovládat. Dámy by ale měly projevovat v určitých situacích víc sociálního inženýrství a zbytečně neprovokovat. Něco takového ale samozřejmě nynější sebevědomé a nijak nevychovávané a neskutečně drzé čůzy obvykle neumí, aspoň spousty z nich určitě ne. Co asi tak vyroste z malého zmetka bez rozdílu pohlaví, kterého nechají řvát na celou tramvaj bez jakéhokoliv pokusu ho korigovat? Z holčičky nejspíš nána, co bude drze provokovat, než někde dostane na budku, z chlapečka nejspíš agresivní magor, který té náně na tu budku dá, když jí potká a ona bude provokovat. Zkrátka a dobře tak dlouho chodí někteří po světě, až dostanou přesně to, oč si celá léta koledují. Já jen doufám, že na sebe narazili ti praví, což se v tomto případě nejspíš opravdu nastalo. Bohužel ne vždy tomu tak je.

      Co se držení vášní na uzdě týče, tak mně třeba pomáhá velice jednoduchá technika, zhluboka se nadechnout a stihnout napočítat aspoň do dvou, lépe do deseti a pak třeba i odvětit něco velice sarkastického až vyloženě sžíravého, nebo i jen pronést větu, že na této pokleslé úrovni a s takovým póvlem se já prostě bavit nebudu. Když už na tu přijde, kýbl studené vody odvede lepší práci a jeden si za to nemusí jít hned sednout do báně že...

      Když už Jsi začal téma domácích zabijaček, tak jeden kriminalista říkal, že pánové, kteří provokují své partnerky v kuchyni, kterážto je ale z kriminalistického úhlu pohledu místností plnou nebezpečných až vyloženě vražedných nástrojů, jsou vlastně hazardéři postrádající základní pud sebezáchovy :-) Trotli a vejlupkové jsou na obou stranách.

      Vymazat
    3. Vmísím se též s příhodou hodu hrnkem. Moje máma byla svatá žena, ale neznala někdy míru. Bydleli jsme kdysi ve stejném baráku, který jsme nabyli odkazem hodného strýčka. A moje milá máma si nějak navykla přicházet k nám každý podvečer, když jsme usedali k večeři. Jediná chvilka klidu rodinného po celodenním blázinci. Rozhodně jí to nevadilo, prostě si sedla a povídala, ale většinou spíš poněkud ryla.Až jednou dopadla poslední kapka do mého džbánu trpělivosti. Vzala jsem ze stolu hrnek s čajem a prudce jsem ho hodila do kouta místnosti. Rána jak z děla, čaj všude. Máma se lekla, vyskočila a s křikem - týýý hysterko - utíkala domů o patro níž. Manžel se držel za hlavu, zvedl oči a málem natahoval moldánky. Víš, cos provedla? Pravila jsem, že vím, že snad bude konečně pokoj. Ne, řekl on, tys rozbila můj nejmilejší hrnek. V tu chvíli jsem litovala, že na stole není ještě jeden. Máma potom nechodila, ale vydrželo jí to asi jen čtrnáct dní. Hysterka nejsem, vůbec nechápu, co mě to tenkrát popadlo, ale asi to byla bezmoc, kdy vyhecovaný člověk dokáže nemožné.

      Vymazat
    4. Ono se to dobře radí, Draku...

      Jenže když takového vnitřního počítání použiješ několikrát za den (s tím, že z profesních důvodů nemůžeš nahlas použít formulku "Když mluví blbec, je lepší odejít!", tak potom už ke stavu "výbuch za dvě sekundy" máš velmi blízko. Jednou jsem tak odešel z porady vedení a jel trolejbusem jsem do ZOO, kde jsem setrval se "zvířáky" asi dvě hodiny s vypnutým mobilem, než adrenalin klesl na přijatelnou hodnotu. Ředitel mi kupodivu vůbec nic nevytýkal, naopak prý odložil řešení pseudoproblému, kterým mě tak páni umělci vytočili "na svatého Dyndy". Asi viděl, než jsem zabouchl dveře ředitelny, v mých očích hromadnou a bestiální vraždu. [;>)
      ===
      Co pirátů silnic týče: Jsou to debilové, stejně jako ti, kterým říkám "blbci na kolečkách". Ti aspoň nebývají zdrogovaní nebo ožralí. Je ale pravda, že jich je procentuálně víc. Že se jeden mezi ně čas od času zařadí je taky fakt. Za posledních cca 7 roků jsem si nadával dvakrát. Jednou jsem vjel do cesty osobáku, který byl schovaný za přijíždějící tramvají (pán to ubrzdil a když mi pak nadával do (cenzurováno), tak jsem jen chápavě přikyvoval hlavu a byl jsem rád, že měl tak rychlou reakci. Podruhé jsem vjel do kolejí tramvaje pod ostrým úhlem a dost rychle. Stálo mě to rozbitou hlavu a pokutu.
      Tož tak k těm, co nikdy nic nezavinili.

      Vymazat
    5. Astro, ale praštit s něčím o zeď je jedno z inteligentních a zároveň přijatelných řešení, z toho je jen rambajz, úlek a větší či menší hmotná škoda, ale nejsou z toho případné následky a oplétačky. Také jsem to několikrát provedl.

      Kocoure, i tichý odchod je velice elegantním, inteligentním a hlavně hrdým a důstojným řešením, rozhodně o několik řádů chytřejším, než pak mít zbytečné problémy a oplétačky. Dokonce i praštit pořádně dveřmi, až odpadne omítka, je pořád mnohem lepší, než praštit s někým o zeď či o zem. Já mám samozřejmě při mé povaze docela kliku, že nedělám s takovými přebujelými „egy“, jako třeba Ty, dobře vím, že by mi silně svrběly ruce. A co se pokušení týče, prevence je nejlepším a nejúčinnějším opatřením, zkrátka nejlepší co může jeden pro sebe i druhé udělat je, co nejvíc se vyhýbat aktivním setkáním s pitomci.

      Vymazat
  8. Případ piráta silnic:

    Poněkud podivný případ. Nerad bych se k tomu obšírněji vyjadřoval, moc o tom případu nevím. Z toho co vím usuzuji, že není normální ani to, co ten mladík provedl, ale jedním dechem dodám, že nejspíš nebylo úplně v pořádku ani to, jak s ním bylo naloženo poté. Ožralé hovado, co zabilo na Smíchově studentku dostalo 6-letý trest a tady za zničené auto a 2 zraněné flastr jako prase? Čert ví, kdo si s kým a proč a zač „srovnával účty“. Řekl bych, že oběti z tohoto případu neznám, ale mé sympatie v tomto případě nemají ani soudci, ani obhájci, ani pachatel, ani jeho rodina.

    OdpovědětVymazat
  9. Asociální centrum klinika:

    Jestliže v té věci není konáno, je to proto, že se v do toho promítají politické vlivy a nikdo z rozumných úředníků a policajtů si nechce zbytečně pálit prsty. Nedivím se jim, v takovém vlivovém a silovém čurbesu jako je ten náš, je opravdu těžké, ne-li prakticky nemožné být poctivým úředníkem či policajtem, ke škodě nás všech, samozřejmě.

    OdpovědětVymazat
  10. Draku nejde o následek, ale o zločinný úmysl k němu směřující. Proto pokus je trestný a v některých případech i příprava. Zásadní je rozlišení nedbalosti a úmyslu. V tom i v odpovědnosti za zavinění, tedy odpovědnosti viníka, je zásadní pokrok v právních ustanoveních Starého zákona oproti například Chamurap(b)iho zákonům ze kterých lid obecný mrmlající krleš, krleš, zná jen "oko za oko zub za zub". I proto je dobré znát Bibli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obuvníku, bibli nechme stranou, ta tu nehraje roli a je to poněkud mimo téma.

      Já bych řekl, že ty dva případy se mírou hnusu a arogance neliší až tak zásadně, aby tam musel být víc než dvojnásobný rozdíl v trestu. V té dodávce jen sedělo o něco víc lidí, nežli bylo ráno na Smíchově na zastávce autobusu. Jakýkoliv úmysl v tom nepochybně nebyl ani v jednom případně, v obou se ale vyskytovala až neskutečná míra ignorance, arogance, bezbřehého sobectví a agresivní debility bez jakéhokoliv domýšlení následků vlastního jednání a také míra sebestředné zhovadilosti, tedy újezd a neposkytnutí pomoci. Pak samozřejmě ani náznak lítosti, tedy krom sebe sama z hrozícího trestu a trapné až vyloženě zhovadilé vykrucování se před soudem. Rozsudek by ale měl zohledňovat i ty následky a když nebyly fatální, mělo by to jít aspoň trochu ku prospěchu debilovi pachatelovi. Mně to prostě nesedí, případy jsou hodně podobné, ale jeden dostal napoprvé víc jak 2 x takový flastr. Smíchovský tatínek má dlouhé prsty a ten brněnský také, ale na až tak? I když ten brněnský nejspíš chlastal či fetoval také, ale ujel a tak mu to nebylo prokázáno. Smíchovského drapsli o něco dřív a hlavně byli k mání svědci toho, že pil.

      Co se stavu silničního provozu u nás týče, podle mého by za katr (nebo rovnou ke zdi) by podle mého měli jít skoro všichni, kterýchžto výsledek (ne)činnosti má vliv na (ne)bezpečnost silničního provozu u nás, počínaje zákonodárci, produkujícími mizerné normy, pokračujíc přes instruktory autoškol, kteří krom nadření se testů na zkoušky a průjezdu oblíbených tras komisařů nic jiného neučí, komisaře, kteří ta nedoučená kopyta pustí do provozu, dopraváky, kteří na svou práci z vysoka kašlou a chodí si do práce jen pro plat, soudce, kteří připustí, že někomu je vysloveno 14 zákazů řízení, ale sednout si hajzl drzá nevím proč nejde a nejde, atd, atp. Budí to celé dojem idiocie, debility, nemohoucnosti, neschopnosti a vlastně údivu, že to dosud za tak neblahého stavu už dávno nezkolabovalo v bolestných křečích a že těch mrtvol nejsou rovnou hromady. Nejspíš proto, že většina ovčanstva se ještě nepřiklonila k anarchii, ale to nemusí trvat věčně.

      Vymazat
    2. Všichni se shodnou, že piráty silnic je třeba drakonicky trestat. Řvou to tak, že se to nedá neslyšet, až by z nich jeden ohluchl. V zásadě souhlas, proč ne, ale dodám, že rozumu a rozvahy je zapotřebí mnohem víc, nežli emocí. V zásadě se ale dá říci, že krom rozhýkaných a rozvášněných oslů není slyšet nic moc jiného.

      Nikdo už třeba neříká, že je kupříkladu třeba začít dělat něco s idioty, kteří bezohledně a zatvrzele odmítají opustit střední či levý levý jízdní pruh ačkoliv nacházejíce se v něm nevyužijí rychlostní limit a zbytečně se tam motají tudíž motají jako nudle v bandě, blokují dopravu a přivádějí jiné až skoro k zuřivosti. Podobné je to s idioty ve středních pruzích, kteří jsou nalepeni na sebe na délku mezi vozy kratší než je délka vozu a v délce i stovek metrů vytvářejí zárodky nebezpečných situací. Nutí jiné buď intensivně nedodržovat rychlost, to aby je předjeli, nebo intensivně brzdit, to aby mohli přejet do pravého pruhu a odbočit za nimi, čímž jsou nuceni ohrožovat sebe i jiné.

      Stejně tak nikdo neříká, že by se co se bezpečnosti a plynulosti silničního provozu týče mělo začít intensivně pracovat na změně k lepšímu a to na všech faktorech, které jí ovlivňují, ať už jsou to zákony, práce autoškol, zkušebních komisařů, práce dopravní policie, osvěty ve veřejných médiích, dopravní výchově ve školách a školkách... Nic, slovy nic, nebo jen žalostně málo, jako když plivne do Stromovky

      Příklad: Na švýcarské dálnici, kde je limit 120 km/h jela dáma ve věku přes 80 let v levém jízdním pruhu, který zarputile odmítala opustit, rychlostí ani ne 80 km/h. Švýcaři jí odmítali předjet zprava, protože se to podle předpisů nemá a tak dáma vytvořila neuvěřitelnou zácpu. Dopraváci jí zastavili a vyřešili napoprvé věc domluvou. Když svůj čin ani ne za týden zopakovala, skončila hned druhý den u samosoudce, který jí hned druhý den na místě odebral řidičské oprávnění.

      Z toho, co slyším u nás, tedy rozhýkané osly řvoucí nenávistná a hloupá hesla a hlavně z toho všeho, co kolem bezpečnosti v silničním provozu neslyším a zoufale postrádám, soudím, že u nás v tomto ohledu ještě hodně dlouho žádné zlepšení nenastane. Možná o tom začnou přemýšlet po nějakém hodně krvavém víkendu, ale spíš zase začnou řvát hesla o zvýšení pokut a zvýšení bodových trestů za to, či ono...

      Vymazat
    3. Draku, k úmyslu se velmi přihlíží. Je rozdíl mezi usmrcením z nedbalosti, a vraždou. Tak i mezi těžkým ublížením na zdraví z nedbalosti, a úmyslným. V případně úmyslu směřujícímu k tokovému následku se na pokus, třebaže nedošlo k následku zamýšlenému pachatelem byť formou úmyslu eventuelního (pachatel takový následek předvídal a pro případ, že ho způsobí, byl s ním srozuměn)vztahuje stejná trestní sazba jako na dokonaný čin. Trest je (měl by být)ukládán v zákonných hranicích vymezených dolní a horní hranicí, v závislosti na zvážení všech okolností. Ve výjimečných případech lze jít pod sazbu. Trest uložený v pražském případě odpovídá trestům ukládaným v obdobných případech. Nedošlo k ovlivnění orgánů trestního řízení, jen ke snaze v rámci obhajoby předstírat polehčující důkazy. Na pachatele i prostředí z něhož pocházel lze pohlížet jako na osoby z pohledu slušného člověka "problémové". Jeho čin nebyl selháním, nýbrž byl důsledkem způsobu života.

      Co se týče rychlosti, jízdou 90-100, přiznávám, že občas, když mám volno a poměry to dovolují i 110, na devadesátce, ve správném jízdním pruhu, přivádím k zuřivosti mnoho řidičů. Na nalepení pět metrů za zadek v takových případech sundavám nohu z plynu. Ať se poserou, okreska není dálnice. V noci klidně 70, podle viditelnosti. Můžeš si změřit a spočítat. Dosvit potkávaček na kontrastní překážku vysoká 15 cm, reakční doba soustavy řidič-vozidlo 1,5 s, brzdné zpomalení 5,8 m za sekundu na druhou. Při nekontrastní překážce i vyšší, například tmavě oblečeném chodci a reakční době delší (až 2,4 s) je rychlost pro zastavení před překážkou přiměřeně nižší. Vyšší rychlost je jízdou "na slepo" (ano, o něco rychleji než bychom technicky měli, "na důvěru a pravděpodobnost" tak jezdíme všichni, já hlavně kvůli těm za mnou, abych (podle nich bezdůvodně) pomalou jízdou nevytvářel ještě nebezpečnější situace. Ale jsou hranice, za které nejdu. Pomaleji a "nevhodně" jedoucí řidiči mě sice nepřivádějí do nadšení, ale ani do vzteku. Pár minut neřeším, nesoutěžím s jinými. Podstatné je abych dojel v pořádku a v pohodě. Nenechám se tlačit do jednání které by pro mě zvýšilo ohrožení. Jestliže se už má kdo rozčilovat, ať jsou to ostatní.

      Vymazat
    4. Obuvníku, máte děti? Zkuste si na chvilku představit, že by tam na té smíchovské zastávce čekalo na autobus Vaše jediné, už skoro dospělé dítě. Já si myslím, že ten flastr za tu smíchovskou smrt byl velice milosrdný k tomu ožralému, sobeckému a arogantnímu praseti a že to zatracené prase si nic takového nezasluhovalo a nezasluhuje a to ani trochu. Prasátkům se tímto omlouvám. Já tu „právničinu“ do nějaké míry chápu a rozumím trochu tomu, jak je myšlená a jak funguje, ale to neznamená, že se s tím ztotožňuji a jsem spokojen s tím, jak to tady u nás funguje, a je-li paragrafové znění jakž takž v pořádku, tak pořád toho strašně moc skřípe v tom, jak je to vykládáno či praktikováno. Je to znásilňováno, překrucováno a praseno často hodně silně proti přirozené slušnosti a spravedlnosti i kolikrát i původnímu smyslu paragrafového znění. Já chápu, že právo a spravedlnost jsou rozdílné pojmy, ale nemusely a určitě by to neměly být vysloveně protiklady, jak tomu až příliš často je.

      Srovnám-li brněnský a pražský případy, oba by podle mého názoru měli „vyfasovat“ určitě něco citelně delšího, nežli je 10 let. Z tohoto úhlu pohledu ten první brněnský trest byl blíž k tomu, jak já to vidím. Na druhou stranu byl ale v dosti příkrém protikladu s místní zaběhanou benevolentní praxí. Vzhledem k tomu, že v tom brněnském případě šlo nakonec jen o zranění a hmotnou škodu, mohl by být ten trest i menší. Za ty újezdy a neposkytnutí pomoci by se ale mělo s těmi tresty citelně přitvrdit, protože ty újezdy a neposkytnutí pomoci se staly skoro pravidlem a to je hrozivě špatná záležitost. Ten brněnský osel ale měl obrovskou kliku, že nikoho nezabil. Na druhou stranu, ten brněnský, arogantní ožralý mamlas udělal nakonec asi dobře, že se upil až k smrti, jak pro sebe samotného, tak pro nás pro všechny kolem. O jeden důvod ke strachu o zdraví a život méně.

      Co se týče jízdy obecně. V místech, kde je dobře vidět, nedodržuji ta rychlostní omezení příliš úzkoprse, ale vždy dbám na to, aby to bylo bezpečné jak pro mě, tak pro mé okolí. Skoro nikdy tedy nejedu rychleji, nežli je povolená + 20 km/h. Na nikoho se nelepím a bytostně nesnáším, když se lepí někdo na mě. Je-li mlha, nebo déšť, sníh, led, noc a místo, kde se dají čekat běhající zvířata, klidně jedu 70, 60, 50, 40, je mi jedno kolik, chci dojet živ, zdráv a vcelku, to jediné je podstatné. Místní horaly znalé každé zákruty a šutru rád na vhodném místě pustím přede mě, magory, co chtějí zabít sebe sama a případně i někoho jiného, rád pustím dopředu také, nemusí zabít zrovna mě. Nečiní mi to jakékoliv potíže, nejsem příliš soutěživý typ, rozhodně bych kvůli blbému soutěžení nechtěl přijít, ke škodě, úrazu, nebo nedej bůh o krk. Momentálně zaostalé dementy, co se vám na poslední chvíli přiřítí před příď a vzápětí dupou po brzdě kvůli odbočce, ačkoliv je z vámi kilometr volného místa, tak ty bych s chutí na místě zastřelil a pak z nich vyrobil elektřinu a teplo v Malešicích. Obávám se, že to by asi byl ten jediný užitek, který by z těch pitomců kdo kdy měl. A že jich ale kolem je...

      Vymazat
    5. Draku, v té věci je sazba jeden až šest, v případě hrubého porušení zákona o bezpečnosti práce, což je vyšší intenzita porušení než porušení "jen" důležité povinnosti, je sazba dva až osm let. Podle toho co o tom vím, by si zasloužil trest násobně vyšší než dostal. V každém případě na horní hranici. Pro takové případy by zákon měl být přísnější. Každý kdo takhle v takové opilosti řídí, pohybuje se na hranici nepřímého úmyslu, protože musí být srozuměn s následkem který může způsobit. Příčinou nebylo řidičské selhání, ale způsob života. Velmi k tíži, bez ohledu kdo ji vymyslel, bych mu přičetl obhajobu, že podíl na tom nese i holka, protože na refýži nedávala pozor a kdyby dávala pozor, že mohla uskočit.

      Vymazat
    6. Jo, jsou výroky obhajoby, které by si zasloužily být okamžitě honorovány výchovnou fackou. Nebo aspoň plivancem do obličeje.

      Obecněji: Jsou výroky, a nejen obhajoby, ... atd.

      Vymazat
    7. Draku, jedna technická
      Abyste ti dementi při prohnání Malešicema vydali nějaké teplo, musel byste je nejprve trochu vysušit, v surovém stavu obsahují moc vody. Nevím přesně jakou má výhřevnost a obsah vody to co se do Malešic sváží, ale to spolehlivě shořelo i při nevhodném složení je tam (možnost) stabilizace, asi plynem nebo olejem. Skoro bych si tipnul že primární cíl spalovny je redukce objemu.
      Separace (a kompostování, protože něco se s tím udělat musí) rostlinných zbytků docela dost šetří stabilizační palivo.

      Pokud jde o řízení, vidí se mí to podobně jako Vám a Schu.

      Vymazat
    8. Obuvníku, já se v tomto ohledu ztotožňuji částečně se stanoviskem obžaloby, konkrétně s tím, že těch trestných činů tam bylo víc, ale na rozdíl od ní a soudu si nemyslím, že ta smrt byla jenom a pouze nedbalostním trestným činem, zejména proto ne, že ten hajzl se ožral jako prase a jel pak jako utržený ze řetězu, takže ten nepřímý úmysl, nebo jak se říká dotyčný musel vědět, že to může blbě skončit. Také že to blbě skončilo, ale bohužel ne pro něj, jak by debil zasluhoval a když už se to stalo, tak z místa nehody hrdinně ujel. Vyvázl z toho všeho levně a jsem z toho dost znechucený. Proč když se někdo řítí městem ožralý nebo zfetovaný, to není bráno jako obecné ohrožení a souzeno pak s hrozbou vyšších trestních sazeb? Protože on je opravdu propastný rozdíl mezi ožralou pokorným, který se plazí opatrně a pomalu domů relativně bezpečnou třicítkou a mezi ožralým hovadem co se řítí zatáčkami nesmyslnou rychlostí a s reakční dobou rovnající se jistému rozsudku smrti pro kohokoliv, kde se mu přimotá do cesty...

      Kocoure souhlas, to, oč se pokoušela obhajoba v tom smíchovském případě, to je jen na vyslovení jediného přání, toho, aby se dítěti nebo vnoučeti té soudružky obhájkyně stalo to samé, co té studentce na té zastávce. Pak bych si tu arogantní drzou čůzu docela rád poslechl, co by na to řekla. Všichni takoví jako ona, by zasluhovali něco takového. Proti té dámě i svině je charakter. Doufám, že ona i mnozí takoví jako je ona, se dočkají přesně toho, co zasluhují. Vzpomenu si při tom na takové to venkovské úsloví: „Neboj, na každou svini se někde vaří voda...”.

      Vymazat
    9. Kapitáne, o ten užitek šlo až na tom posledním místě. Šlo především o to, aby od těch agresivních matláků byl klid a pokud možno napořád :-) A co si budeme povídat, průchod malešickým provozem v roli paliva, to už jen tak někdo nerozchodí :-)

      Vymazat
    10. Draku, je velká fuška dosáhnout aby takový zdrogovaný řidič řítící se ulicemí města, přes křižovatly na červenou, a ohrožující chodce a řidiče dostal pořádný flastr, príce se štítící parazit, magor s trestním rejstříkem jak telefonní seznam, po dávce pervitinu ujíždějící policejní hlídce, jistěže měl proč, protože věděl že řídí kradené auto, nakonec se vybořil když ve snaze ujet projížděl parkem, kde taktak, že mámy s kočárky stačily uhnout, jinak by byla tragédie, hájící se tím, že hlídce nezastavil, protože nefungovaly brzdy...

      Astro, jestli i Červeného trpaslíka, tak seš nepochybně totál mešuge.

      Vymazat
    11. Ale néééé,SCHU, ještě úplně magor nejsem, navíc z televize. Jsem jenom prozřetelná. Pravděpodobně se mi přihodí, že skončím doma s kyslíkovou bombou a pomalu dohasnu. Takže si včas, dokud ještě můžu, chystám aspoň trochu zábavy, abych to měla potom snadnější. :-)

      Vymazat
    12. Obuvníku, škoda, že dotyčný nenarazil na tu kombinovanou hlídku, ta jak říkáte „bříza“, ta by to vyřešila rychle, svižně a hlavně napořád.

      Obuvníku, co máte proti Červenému trpaslíkovi? Vždyť je to jeden z nejlepších seriálů, které jsem kdy za život shlédl :-)

      Astro, nepředbíhej událostem, všechno má svůj čas. Než to přijde, snaž se chodit a hýbat se, je to jedna z mála věcí, které opravdu pomáhají.

      Vymazat
    13. Draku, co mám proti Červenému trpaslíkovi? Všechno! Všechny mé nedostatky, mé noční můry, má traumata jsou tam jak na talíři! Vždycky se mi přitíží. Je to děs!

      Astro, kyslíku co vyextrahuješ z ovzduší bude ještě spousta.

      Vymazat
    14. Obuvníku, nesmíte to tak prožívat. Vědět o svých nedostatcích, když už je máme a nedokážeme se jich zbavit, je spíš výhoda. To samé s traumaty, znát svá zranitelná místa je také spíš výhoda. Nevidím na tom nic přitěžujícího :-) Mnohem horší je o svých nedostatcích a traumatech nevědět a chovat se pak třeba kvůli tomu jako debil...

      Vymazat
    15. Ano, Draku, avšak v blahé nevědomosti jako spokojený debil. Protože k čemu jednomu je, že není za debila, když je nespokojený. Spokojený je spokojený, že je spokojený, a je mu jedno za co ho kdo má.
      "Proč si dělat problémy s cizímii názory" (R. Feynmann)

      Vymazat
    16. Obuvníku, Feynman byck nesmírně chytrý a inteligentní pán, proto mu nedělaly starosti cizí názory :-) Uměl si to totiž v palici správně srovnat a odůvodnit :-) Neříkejte mi, že nesvedete totéž, zase tak těžké to není :-)

      Vymazat
    17. Ano, jenže Feynmann byl nemírně chytrý a inteligentní.

      Vymazat
    18. Obuvníku, taky Jste chytrý chlap, jen jiným způsobem, třeba i ne tak pronikavě, jako byl Feynman, takových jako on není zrovna moc celoplanetárně, natož pak v menších měřítkách. No a? Na to, abyste nemusel brát vážně názory úplně každého osla Jste chytrý dost, věřte mi a hlavně věřte sobě samému.

      Vymazat
  11. VÝJIMEČNÉ HLÁŠENÍ

    Považuji přímo za svoji povinnost, vyhlásit zde poděkování před nastoupenou rotou panu Draku Pražskému. Zachránil moji nervovou soustavu přesným zásahem - kabelem k přídavné bedýnce pro TV v délce sedmi a půl metru se vzrušujícími koncovkami. Bez jeho pomoci bych nemohla prožívat ještě větší slasti při sledování asi miliónu dalších televizních programů. Takhle už jsem skoro mešuge, tak ještě přitlačím, abych se dorazila. Opět uvidím svůj oblíbený Star trek a další vymoženosti.

    Dráčku, díky! V nouzi poznáš přítele! Prosím všechny čtenáře, aby soukromě pákrát zatleskali. Děkuji. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Astro neděkuj, v podstatě to byla prkotinka a navíc rádo se stalo. Ten pan soused se s tím nadřel mnohem víc. A Star Trek to stálo ne?

      Vymazat
  12. Bavorské konečné řešení.
    http://www.licek.cz/2016/02/z-bavorska/
    4P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. EK ano, když mám blbou náladu, zlepšuji si jí mimo jiné například poslechem tohoto zdařilého zvukového záznamu :-)

      Vymazat
  13. Kocoure, ten HMYZ mě rozesmál, schovám si ho pro špatnou náladu. Je to moc fajn! Díky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mají můj obdiv!
      Jednak provedením (u nás to dělali Linha Singers), jednak naprostým nadšením pro věc. Ty obličeje (ksichty) které přitom dělají jsou k nezaplacení. Čtyři mikrofony a šestnáct dobrých zpěváků.
      A JE TO!
      Jsem rád, že to pobavilo i někoho dalšího. Když jsem na to narazil, bylo mi jasné, že tohle nevyvěsit by byl zločin proti lidskosti.

      Vymazat
    2. Oprava - těch čmeláků je dvacet. [;>/

      Vymazat
    3. Bzučej skvěle! A nejlíp se ksichtí čeroušci. Nemohl bys mi to poslat na emailovou adresu? Ráda bych potěšila kamarády!

      Vymazat
    4. Kouká se na to a poslouchá se to nádherně, s radostí a s úsměvem :-)

      Vymazat
  14. Koukám a čtu toho Terezu Spencer a pořád myslím na to, proč nezůstal chlapem. Vídám ho tady, ana venčí svého jezevčíka. Tuhle jsem udělala sondáž - viděla jsem ho, jak přichází a prohlížela jsem si její nohy v dlouhých kalhotách,boty šněrovací na tlusté podešvi. Nohy má statné,jako silný chlap, dost do O, místo blůzy nějakou látkovou motanici kolem hrudníku, dlouhé tmavé vlasy stažené přes čelo šátkem. Dělala jsem, že si čtu v mobilu. Jí taky zazvonil. Má chlapský hlas, to už jsem tady psala.Co se asi odehrává v takové bytosti, která se stane z muže ženou? A stejně pořád vypadá jako chlap. Vůbec si to nedovedu představit.

    OdpovědětVymazat
  15. Jo, tak tohle asi nedokážeme pochopit, Astro.
    Ale stávalo se to i kdysi, je to i v literatuře, že někdo se cítil být opačným pohlavím než byl ve skutečnosti. Když odhlédnu od jejího fysis - je to mužský mozek, chlapské analytické uvažování.
    U gaye jeho nutkání dokážu snad pochopit (i když ne do fyzických podrobností), u transsexuála mi selhává fantazie. Jestli by nestačilo se oblékat a chovat jako žena - i s tím pindíkem navíc. Ale co já vím.
    Mě takových lapálií osud ušetřil. Narodil jsem se jako kluk a snažil se chovat jako chlap. Kamarády mám i mezi gayi - ale jen kamarády. Nikdy z žádné strany nepřeskočila jiskra - naštěstí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Astro, lidský organismus obecně, je složitá věc. Lidská psychika stejně tak a jestliže se někdo cítí v jeho těle nespokojený a uvězněný, je lepší ho „přešít“, než aby neustále toužil po něčem nedosažitelném, nebo aby myslel na sebevraždu. Buďme rádi, že je nám na světě dobře tak, jak jsme a že netoužíme po něčem jiném. Jsou věci, které je lepší nevědět a neprožít a prožije-li někdo, nejspíš mu není moc co závidět, možná krom toho klidu a rovnováhy, které třeba dosáhl v nové podobě a tu nezáviďme, tu mu (jí) přejme.

      Vymazat
  16. Každý ať si nakládá se svoji tělesnou schránkou jak chce. Když má potřebu, peníze a jinému tím neubližuje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obuvníku ano, ať každý se svým vlastním tělem nakládá tak, jak uzná za vhodné. Za jeho vlastní prachy naprosto bez diskuse a dokonce i za veřejné peníze, nejsou-li ty náklady nějak extrémní a někdy bych souhlasil i s těmi extrémními, když to nějakým způsobem pohne lidským věděním a poznáním kupředu.

      Vymazat
  17. -----------------------------------------------------------------------------

    Proč by to nemohla být ženská, která tu nosí kalhoty?

    ,,,Islám nemůže nikam přijít bez šaríi. Šaría je nedílnou a neoddělitelnou součástí islámu a můžeme dokonce říci, že je jeho jádrem. Bát se ho nemáme, máme nekompromisně zamezit jeho působení a jakékoliv snaze o jeho ustavení se jako paralelního právního řádu. Bohužel odezva ze strany naší vlády i parlamentu je přesně opačná. Absolutní většina našich poslanců i senátorů, s celou vládou, se v podstatě vzdává české státní suverenity – tedy toho zbytku, co nám Evropská unie ještě nechala...

    Klára je impozantní, že se nebojí, riskuje, ale od toho studovala právo. Dokáže se vysekat, kdyby na to došlo. Neřadí se mezi posery, snad dokáže strhnout většinu. Žádný flintičky nás nezachrání, jen nebojácná SLOVA - to by mělo stačit. A jeden provaz, za který budou táhnout všichni, nebo aspoň většina.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na slova, Astro, potřebujeme odezvu.
      Volby. Jenže zdejší ovčané slyší tak na zrušení poplatků u doktora. Nespočítá si ani tu úsporu. A když se mu falešně zahrozí, že nebude moct do zahraničí, na Malorku k móóóři když padne EU, tak se poonďá stejně jako Slávek Sralbotka.
      Když vidím, jak je ÚŘAD bezmocný proti těm frackům z "Kliniky", podléhám beznaději.
      Je tuná sice smrádeček, ale teploučko - a tak nikdo nevyvětrá. Protože co kdyby...
      Z té naší zatuchlé Kotlinky nás bude muset nějaká událost téměř doslova vytřepat.

      Jo - je to ostuda tzv. "chlapů" v politice, že se neozvou.
      K.S. pochopitelně fandím - i když tam vidím snahu sednout si na Hrad. Druhý pokus. Pořád lepší než "to", co by si tam případně sednout mohlo.

      Vymazat
    2. Já nevímm jestli je to správná paralela, ale vzpomeňte si, jakým způsobem se Hitler zachovat k Židům. Nikdo si nedovolil ani mrknout, když se to dělo.Všichni zalezli. Jen Židi se svými kufříčky šli jako stádo k smrti.To byla apokalypsa.Žili jsme čtyřicet let v porobě komunistů, škoda mluvit. Teď se děje něco v bleděmodrém a lidi si všechno zase nechají líbit. Nikdo nás nebrání, nehájí, slavná EU je v háji, pořád se na něco čeká, mezitím se svět začíná bít na všech stranách - pro nás zatím dalekých, tak proč se vzrušovat? "Pomazané" hlavy, které jsme zvolili jsou už jen mazané. Snaží se mamon, který nakradli, šikovně někde zabednit, aby něco měli na budoucnost. V takové budoucnosti,která nás čeká, jim to bude tak akorát na prdéček.Ať si Klára sedne na Hrad. Myslím, že by to tam pěkně provětrala !

      Vymazat
    3. Kdyby si Klára sedla na hrad jako samovládce, tak by něco zmohla, jinak by bylo lepší, kdyby sestavovala vládu. Začala dobře, doufejme, že to „nezvoře”.

      Vymazat
    4. Astro, ty pomazané, mazané a jiné hlavy, jak říkáš, jsou už jen prachsprostě nenažrané, hloupé a strašně krátkozraké hlavy, protože:

      * Ty strany, kde se to mlátí, jsou čím dál tím blíž. Doněck je od Prahy vzdálen něco málo přes 2000 km, to není bůh ví jak daleko. A děje se to kousek od jihu jaderně ozbrojeného Ruska. Rusové jsou pro našince svým způsobem těžko předvídatelní magoři, takže celou tu anabázi považuji za mimořádně debilní nápad.

      * Řecko je v rozkladu, Itálie už prakticky také, Británie s Francií se zbláznily už dávno, Německo je poslední dobou socialisticky dohnalo a místy vyloženě předehnalo o Skandinávii raději ani nemluvím. Administrativu EU ovládají Turci, administrativu Spokojených států pro změnu saudská královská rodina. To se dá těžko označit jako dlouhodobě prozíravé.

      * V důsledku výše zmíněného tak nějak nechápu, kde si ti debilové chtějí dosyta užít ten jejich nahrabaný mamon? Ztrácejí totiž doslova a do písmene půdu pod nohama a nějak se nedokážou dokopat k tomu, aby se pokusili si jí uhájit. Jenže jinou idioti nedostanou, což jim jakoby nedocházelo.

      Vymazat
  18. Stella

    Pestro je tu...

    Klára bohužel míchá nějaké věci dohromady. Problém je v tom, že přišla na besedu, kde byl přítomen diplomat(právě diplomat) určitého vyznání. Z jaké pozice tedy ona mluvila? Jako členka bývalého Blogu proti islámu, jako právnička, jako řadová občanka? Bohužel, to všechno nejde někdy dohromady. Protože zapomněla, že muslimské země bojují proti ISIS jako první.
    V důsledku její postoj vede k tomu, proti čemu tady správně
    (a už mnohokrát, protože ví, že jedinec není dav a že ideologie nepředstavuje ještě víru nebo přesvědčení jednotlivce), ve výchozím textu vystupuje St.Kocour.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stello, je mi srdečně jedno, jaký diplomat tam byl a jakého byl vyznání. Ví na čím území je a jaká tu platí pravidla. Když se mu tu nelíbí, tak ať odjede. Také je mi srdečně jedno, z jaké role to Klára Samková řekla. Měla ale naprostou pravdu a to je podle mě to jediné podstatné. Podle mě to bylo především z té občanské a lidské role. Evropa je a doufám že zůstane sekulární a také doufám, že v ní zůstanou zachovány aspoň nějaké občanské svobody, třeba svoboda slova. Při probíhajících monstrprocesu s Konvičkou a už proběhlém s Janem Böhmermannem se ale upřímně obávám, že jediná svoboda která tu zanedlouho zůstane, bude svoboda chválit islám a šířit ho... Proč si unijní diplomatky nechají líbit, když jim na evropské půdě nějaký ztracený vozembouch nepodá ruku? Proč demonstrativně neodejdou středem? Proč to udělá jen ten islamistický hajzl pobouřený tím, že Klára Samková si dovolí říct pravdu? Dost už bylo lhaní, uhýbání, omlouvání, tolerování, nevidění, přehlížení a dalších neblahých ústupků. Nikam to nevede jsme totiž pak těmi agresivními primitivy považováni za blbce a slabochy a oni si pak dovolují čím dál tím víc.

      A když už jsme se dotkli problému zločineckého islámského státu a boje s ním, tak jediný, kdo má opravdu upřímný zájem na tom, aby tahle parta skončila konečně bradami vzhůru, je Bašár Asad a jeho lidi, možná trochu Jordánci, protože jim ta sebranka pozabíjela nejednoho vojáka a ten upálený pilot byl z královské rodiny a Kurdové a některá další etnika, žijící na onom území. Turci hajzlové nic moc nedělají, kšeftují s nimi a vydírají Evropu „uprchlickou kartou“. Také jim velice hraje do noty, že za ně mlátí Kurdy. Spokojené státy nedělají nic moc a stejně jako Evropa „drží“ s Turky. On byl sakra vidět ten propastný rozdíl, jak se věci daly do pohybu, když se do věci dali Rusové. Velice to kontrastovalo s tím euro-americkým NICNEDĚLÁNÍM. A to nicneděláním v tom lepším případě, v tom horším rovnou podporou protiasadovské opozice, která pak i s muzikou slavnostně přešla k islamostátním zločincům... Chce-li se euro-americký civilisační okruch nechat pohřbít islámem, řekl bych, že je na té nejlepší cestě.

      Vymazat
    2. Souhlasím s drakem. A přečetla jsem si životopis Samkové. Mrkněte se na to, není žádné ořezávátko. Její předkové jí předali dobré geny.Je jí přes čtyřicet, ucházet se o Hrad může, a má k tomu předpoklady. Nicméně - stejně si myslím, že náš maličký národ s tím problémem moc nepohne.

      Vymazat
    3. Astro, ale s námi, když to opravdu nechceme, taky je tak někdo nehne :-) Husité, legie, obnova státu, zahraniční vojska během 2. světové... Na to, jak zdánlivě malí jsme, nechali jsme po sobě slušnou stopu a není ještě všem dnům konec a cítím nějak v kostech, že zase v rámci V4 i mimo něj opět sehrajeme svou důležitou roli, aby se události hnuly tím správným směrem i když teď zrovna jsou poněkud napřed jak Maďaři, tak Slováci a z jiného úhlu pohledu i Poláci.

      Vymazat
  19. Je tu opravdu pestro...

    A každý má trochu pravdu. Jsou tu samá aplikovaná přísloví. Třeba "Nemluv o provaze v domě oběšencově!" Jistě, je to nevkusné - ale v tom přísloví je řečeno ...v domě oběšencově! To je podstatné - máme dodržovat pravidlo, že na návštěvě respektujeme tamní regule. Nekouříme v nekuřácké domácnosti, necpeme se klobásami u vegetariánů atd. Ten diplomat byl nemuslimské zemi. A navíc jsem, četl, že na tu konferenci ani nebyl pozván - pozvání si vyžádal. Takže jeho reakce je neadekvátní, je to od něj schválnost, peropanda. Zkouší, kolik si toho v Kotlince může dovolit.

    A tady jsme u druhého aspektu: Muslimové nechtějí s námi žít podle našich zvyklostí - chtějí abychom my žili tady podle jejich pravidel. A to je bez, ohledu na realitu, vlastně agrese. Vůbec nepřijímám argumenty, že se "u nás zatím nic moc neděje". Neděje, ale muslimové čím dál tím sdůrazněji žádají, abychom je uznali za nadřazené. Nadlidé, Übermenschen. No a to je ta nesrovnalost.

    Poslední nesoulad je v tom, že sdělovací prostředky falšují skutečnost. To, že je často falšují i "antiislamisté" je druhá věc. Ty si přece neplatím, na rozdíl od rozhlasu, televize a nakonec i tisku. A veřejná média jsou k tomu, aby co možná pravdivě informovala, ne aby nás nějakým způsobem "vychovávala" podle nějakého cizího vzoru. Proto je platíme, aby byla nezávislá. Nejsou a to je velká chyba.

    A tohle je vlastně primární důvod, proč jsem začal psát tenhle blog. Manipulace médií je totiž trvalá a masívní, politici v mnohých případech s médii souznějí a ti kteří s takovým "brain-washingem" nesouhlasí, se téměř nedostanou před mikrofon nebo kameru. Nemám totiž příliš velkou důvěru v "národ" a "veškerý lid". Jejich integrovaný názor je totiž složen z partikulárních, ba přímo "atomových" názorů jednotlivců. Dav nemá kolektivní mozek, jenom kolektivní emoce.

    Ono to srovnání islámu/islamismu s nacismem/fašismem (intelektuálové strašně rádi vysvětlují rozdíl mezi těmito pojmy a tím zastírají jejich elementární význam) není nepravdivé. Němci taky byli přesvědčováni, že jsou "vyvolený národ" a jejich kultura je nejepší ze všech. A taky měli podporu "všeho lidu". Hitler expandoval do cizích zemí s těmito hesly. Tady bych se Kláry S. plně zastal. Ta podobnost tam bezesporu je.

    A ještě něco: Je dobré číst Terezu Spencer. Zjistíte, že se opravdu jedná o rvačku mezi různými "islámy" či zeměmi, které oldlišnosti víry zneužívají k hmotnému proopěchu - tedy prospěchu jejich vládců, ne lidí.
    Boj proti ISIS - to je fikce. Už jsem to tu přece psal. Západ má navyráběno zbraní do foroty a potřebuje se jich nějak smysluplně zbavit. K tomu je nejvhodnější válka. Na severu Afriky byl celkem klid, situaci měli tamní diktátoři pod kontrolou a lidé byli na ten režim zvyklí.
    Takže jsme rozdráždili Libyi, Egypt, Sýrii. A hned můžeme zkoušet zbraně v reálných podmínkách a "veškerý náš lid" nám to platí pomocí daní.

    K témuž účelu byl kdysi živen konflikt ve Vietnamu. Naši vojenští sopecialisté to nám, důstojníkům, řekli na
    rovinu. Vietnam byl zkušební polygon pro nové zbraňové systémy. Žádná pomoc odpůrcům komunismu nebo jejich příznivcům. Velmoci se postavily ta na jednu, ta na druhou stranu a ukazovaly si, co dovedou.
    Že tam pomřely desetitisíce lidí? Copak na tom záleží? Zabilté americké chlapce vláda (pokud možno) dovezla zpět v zinkových rakvích, zahalených vlajkou s hvězdami a pruhy. A hrála se hymna, emoce prýštily - a specialisté už koumali, co se musí zlepšit.

    Ne, tenhle svět opravdu není pro naivní pozorovatele.
    Netřeba ani vymýšlet spiklenecké teorie. Nejsou to často teorie, jen prosáklá a deformovaná fakta.

    Omlouvám se Stello, ale nemohu souhlasit.
    Jsou okamžiky, kdy je třeba se ohradit i proti obyčejnému slovu. Jinak nastane eskalace požadavků, následovaná esklalací lží. Pokud se bude minimálně lhát, zjistíme rychle, komu a o co jde.

    OdpovědětVymazat
  20. Kocoure, naopak, kdybychom muslimy zde nutili žít podle jejich pravidel, mazali by zpátky. Protože přicházejí proto, že tu není islám. Jestliže by tu měli být kamenování za prohřešky proti islámu, je tu rázem nedostatek kameniva.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obuvníku,

      1) žití podle muslimských pravidel musí odpuzovat jakoukoliv myslící bytost, která nemá lejno místo mozku.

      2) Skončili jsme prozatím na tom, že zařídit něco takového, co by vozembouchy nutilo žít striktně posle islámských pravidel, je z ekonomického úhlu podhledu méně dosažitelné, než kdejaká sci-fi.

      3) Kameniva je nedostatek a nejspíš to tak zůstane, těžba kamene je ekonomicky i jinak docela náročná záležitost. Zato střeliva je dost a není ani moc drahé :-) Zbraní jsou také pořád plné sklady :-)

      Vymazat
    2. Ano draku, ale nekaž mi představu předlouhého zástupu hlídaného biřici, čekajícího na bičování, údůuřezávání, kamenování, o hlavu zkracování, oběšení a podobných radostí pro ty, kteří sami porušili příkazy víry přikazující takové tresty, kterou vnucují ostatním.
      Nechť sami pociťují palčivost ovoce stromu své víry. Protože není snad spravedlivé, aby každému kdo něco hlásá, se podle toho především jemu dostalo měrou vrchovatou?

      Vymazat
    3. Obuvníku, jakkoliv je ta představa hezká až vyloženě líbezná a jakkoliv se ztotožňují s tím, že každý by měl žít podle omezení, která hlásá pro jiné, tak zatím neznám ekonomiku, která by tu představu dokázala realizovat. Škoda :-)

      Vymazat
  21. Ale božínku, Obuvníče, ať si tady musulmani klidně žijí po svým.
    Ale ať ani náznakem nenutí takhle žít nás ostatní. Pokud mají potřebu sebou pětkrát denně prásknout s hlavou na jihovýchod, tak ať si poslouží - ale pak nemohou dělat strojvůdce nebo chirurga. Nebo brzdit dopravu.

    Měli jsme (ještě před osmašedesátém) v kulturáku stolaře. Vynikající řemeslník. Ale sabatista. No ale protože byl víc vynikající než sabatista, nechali ho být v sobotu doma a on si svou práci dodělal v neděli. Bez příplatku.
    Ale nikoho nenutil, aby taky v sobotu nepracoval. V tom byl ten rozdíl.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kocoure, jenže vozembouchové mají jak se tak už říká v popisu práce buď jiným vnutit tu jejich „jedinou pravou víru“, nebo je v lepším případě zapřáhnout jako tažná hovada a navrch za odměnu pořádně zdanit a v tom horším vymlátit, to už je jaksi na jejich libozvůli. Nedá se s nimi nijak rozumně soužít. Nikde a nikdy se to ještě nikomu nepovedlo. Hrát s nimi nebezpečné hrátky podle jejich pravidel opravdu nehodlám. To je raději odsud vypráskám a zůstanu si tu žít po svém. Oni si mohou klidně žít po tom jejich úpadkovém a na hlavu padlém způsobu, ale ne tady, jen tam u nich.

      Vymazat
    2. Taky nemám moc chuti (žádnou chuť) chovat doma jedovaté hady. I když by byli v teráriu. Sklo je křehké, může se rozbít. Navíc je tu spousta chytráků, kteří říkají, že je sklo zbytečné, že hadi nejsou jedovatí. Ale říkají to pro jistotu z bezpečné vzdálenosti.

      Vymazat
    3. Bezpečná vzdálenost jsou řádově tisíce kilometrů a jaderná výzbroj s aspoň takovým doletem, spolu s odhodláním je použít v případě potřeby. Jinak řečeno pořádný klacek a odhodlání je to jediné, co na ty agresivní zarostlé opičáky „platí“ a občas je třeba demonstrativně předvést jak tu sílu, tak odhodlání jí použít, jinak pokoj nedají. Já opravdu nechápu, co je pro ty bruselské a jiné dobrem pomatené nemrcouchy na takto jednoduché a primitivní věci k nepochopení. Jenže zatím pořád ještě reálně reálně hrozí, že toto jejich nepochopení nás může stát krk.

      Vymazat
    4. Kcoure, proč by nemohli? Ve svém špitále, na své trati...
      Nechť sami okoušejí ovoce ze stromu své víry.

      Jenže....ach ano. Ze svého stromu, který tak usilovně pěstují všude kam přicházejí, trpké ovoce jíst nechtějí. Zato baží po sladkém ovoci z cizího sadu. Co však činí, když jsou do něho vpuštěni? Pustoší sad, kácejí stromy nesoucí sladké ovoce, místo nich vysazují ty své, nesoucí trpké ovoce, avšak domáhají se sladkého. A když ten sad úplně zpustoší, odebéřou se k jinému sadu a zase se dožadují vpuštění. A jsou mezi domácími tací, kteří je vpouštějí a ostatní přesvědčují, že je to tak dobré. A že už jen říkat, že to není dobré, je zločinem. Tak jako je zločinem rozlišovat mezi ovocem trpkým a sladkým, mezi stromy plodícími ovoce trpké a stromy plodícími ovoce sladké, a mezi těmi, kteří pěstují jedny stromy a těmi, kteří pěstují druhé.

      Vymazat
    5. To je z vlastní hlavy nebo odněkud? Z nějakém knihy?
      Jeví se mi to jako možný základ třetího dílu Bible: "Zákona nejnovějšího".
      [;>)

      Vymazat
    6. Kocoure, ať už to přirovnání pramení odkudkoliv, sedí to jak zadnice na nočník :-) To, že to sedí, je to jediné podstatné a to, na čem opravdu sejde.

      Vymazat
    7. Kocoure, z vlastní. Rozvinul biblické - strom poznáš podle ovoce....
      A ovšem otec, bratr Cyril Metoděj (Afrika)
      Občas se mi něco takového vyrazí.
      Vždycky pomyslím na Jakuba, co s ním je...

      Vymazat
    8. Jakub je naživu a pálí mu to. Taky tak trochu neví kam dřív skočit, a to víte Obuvníku, nemládneme...

      Vymazat
    9. To jsem ráda, že je Jabub v cajku. Mrzelo mě, že se na moji výzvu neozval. Ať už se stalo cokoliv, co ho vzdálilo od téhle útulny, mohl by se přece jen aspoň občas objevit.. Draku, buď od té lásky a pozdrav ho ode mě! Srdečně a nevšedně!

      Vymazat
    10. Jakub není Jabub - to halt jsou ty ranní fofry a pak to takhle dopadne. Prepáčtě!

      Vymazat
    11. Uf! To je úleva. Už aby se tu zjevil.

      Vymazat
    12. Astro a Obuvníku, třeba vás vyslyší. Dobrou.

      Vymazat
  22. K Astonovi.

    Všechno se pořád opakuje, jen to dostává jiné názvy. Rozhlasová HSTD byla kdysi jen čajíček proti tomu, co se děje dnes. Lidi jsou nepoučitelní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná je to proto, že kdysi byla Hlavní správa jen jedna. Teď se za ni prohlašuje kdekdo.

      Vymazat
    2. Ale spíše mě děsí ta servilnost novinářů, rozhlasáků a televizáků. To se opravdu neumí živit jinak, že mají takový strach o své židle? Kdysi se takoví tu a tam našli.

      Vymazat
    3. Do určité míry chápu ty, kdož se bojí, že by přišli o práci. Pár takových, co jí hledali po 50-ce a to hledání bylo velmi dlouhé a až neskutečně nedůstojné, jsem už viděl. Byl to žalostný pohled. Na druhou stranu, všechno má svoje meze a pracovat na něčem s vědomím, že to může znamenat konec pro děti, vnoučata i mě samotného, to už by jeden opravdu neměl, to už hraničí s debilitou.

      Vymazat
    4. StK31. května 2016 8:06:00 SELČ

      Ale spíše mě děsí ta servilnost ..

      Zač a kde sežene mluvohlava práci když bere 80-100 T/měsíc, redaktor na ved m. i 150T,brut.
      To už je na zváženou/židlostrach/ odpovědnost k potomkům, když jen málo z nich má děti a za normální rodinu se považuje buzolezb?
      4P

      Vymazat
    5. Mnozí ale i přes veškerou tu módní teplou, lesbickou a jiné „vlny“ ty rodiny, děti a vnoučata mají. O to méně jim pak rozumím. Přesné statistiky ale neznám. Vzhledem k okolnostem by mi ale docela zajímaly. Když ale vidíte v reálu tu odbornou a jinou ubohou až prachbídnou úroveň toho, co z nich leze, tak vás to nenechá na pochybách, že oni prostě nejsou schopní domyslet následky jejich konání. Kdyby jim dali zrní pod sklo, rozbili by si držky... Nicméně ti co je řídí, ti už takhle blbí být nemohou. O to horší je to ale s jejich charaktery a morálkou.

      Vymazat
  23. Zde se s obranou státu počítá i dnes.

    http://youtu.be/Numva8I2UV0
    http://youtu.be/0kisnLc5rkY
    http://youtu.be/iubhH_wizyU

    4P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. EK, nikdy jsem ani na vteřinu nepochyboval o tom, že Švýcaři jsou naprosto výjimeční a úžasní :-)

      Vymazat
  24. Tak koukejte se, vy všichni, kteří sem koukáte. Neznamená, že budeme mlčet, když kocour nemá čas lákat nás k řeči nějakým nápadem. To je čekání na Godota. Všichni jsme zdrhli, občas se podíváme, co se tady děje a když nic, mažeme si dál po svých. Že by nás všechny náhle stihla chandra? Já se k té svojí hlásím, ale zapudila jsem ji, není to zdravá situace. Takže - kdo sem práskne tématiku? Já to nebudu, jsem jen provokace. První dostane zvláštní prémii!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prásk!!!!!!!!!!! Speciál pro "ASTRA"

      https://makrofagblog.wordpress.com/tag/zbrane/

      ostatní si jistě najdou další čtení.
      4P

      Vymazat
    2. Astro, mám fofr s psaním textů nepoetických leč chlebodárných. Navíc se jsem velmi zamšstnán Linuxem, což pro windowsáka není sranda, mám toho plné kecky a pocit jako katolík když přestoupí k protestantům. Navíc bych nerad propásnul možnost prohlédnout si nové katolické omalovánky, dokud jsou "zadarmo". Aktuálně kopíruju Windows 8.1 na nějaký starý disk abych je apgrejdoval na Windows 10, dokud je rukapáně otevřená. A přitom si nechal 8.1. Pro případ, že s novým kostelníkem by byly problémy.
      Co je proti tomu nějaké politizírování, které se mi jeví jako mlácení staré slámy. Co jsou proti tomu nějací islamisté, kteří ne ane sem nalézt a dělat brajgl. Statisíce připrchlíků se nekonají, přítok na lopatky antiislamistů ochabl. Blok proti islámu se rozpadl, Konvička s omačkanými krovkami se vrátí ke svým broukům.
      Ledaže bych napsal na téma nepolitické, fotící, počítačové. Přitom všem srozumitelné. Nebo úplně všednodenní. Musím nechat do sebe natéci, bych vydal. Aby to "ve mně bylo jako v koze" a abych dostal "psavou". To přicházívá zpravidla když je venku hnusně. Pěkné počasí mě přivádí k jiným činnostem.

      Vymazat
    3. EK, díky za odkaz. Zastávám názor, že může-li mít dělník doma legálně pušku, jedná se o demokracii, jakmile jí doma mít nemůže, jde o diktaturu, totalitu a těžko žitelný hnus... Takto relativně jednoduché to je.

      Obuvníku, ať si tu jeho otevřenou ruku zamotá do uzle a narve do konečníku...

      BPI a další nepohodlné subjekty se rozpadly jednak dík úspěšným operacím nasazených „operativců“, druhak samozřejmě díky nemístným ambicím některých aktérů a naivitě až debilitě jiných. To nic, to se třeba časem spraví.

      Vymazat
    4. Draku, jako bych slyšel našeho info... To jo, jenže jaká jiná je možnost? Vyjma okousaného jablka.
      W 8.1 jsem už došteloval, přesto se mi zdá, že v porovnání s linuxem reagují o něco pomaleji. Výsledkem mého snažení je, že u každého systému nadávám na něco jiného. U linuxu vícenásobně, protože jednotlivé distribuce mají každá jiné přednosti i nedostatky. Obecně jsou potíže s ovladači. Sice chodí všechno, ale třeba nastavení grafiky je velmi omezené. Jen rozlišení, podsvícení, případně gamut. Ne kontrast a jas potřebné pro optimální nastavení displeje. Pořád je to jeko Ford T.

      Co se týče BPI, jestliže se neobnoví přítok na lopatky, už se nevzpamatuje. Negativní program je závislý na nebezpečí jak ve spojených nádobách.

      Vymazat
    5. Obuvníku, okousané jablko je na tom zatím asi tak nejlépe ze všech, ale ceny jsou bohužel dík předčasné vraždě otáčecích disků nelidové až vyloženě nelidské. Také jsou tu určité problémy v kontaktu s informatickou debilitou, nevědomím, ignorancí a arogancí na straně státu, bankovních ústavů a autorů ekonomického a účetního software. Pomalu ale jistě se to v čase lepší.

      Linux a BSD jsou čilí a životaschopní otloukánkové, kterým ale kdekdo s chutí háže klacky pod nohy, dokonce včetně firem jako je Red Hat, které místo aby vyvíjely v původním duchu, tak prasí původní ideu, když nechá beztrestně řádit hovada, jako je třeba Lennart Poettering anechá je vnucovat všem projekty jako je systemd. Čert ví, jak to nakonec dopadne. Vývoj se šine kamsi k binární totalitě, kdy budete mít doma nějaký hnus, data budou někde v čoudu u nějakého všemocného hajzla, dostanete se k nim po zafirewallované prošpiclované síti, když bude zrovna mít Správce náladu. S projekty jako je Linux to může skončit nefunkční křečí ne nepodobnou Woknům...

      Nic, musím něco slupnout a odjet dělat něco, co vyžaduje fyzický přístup, tak se na nějakou dobu odmlčím...

      Vymazat
    6. SCHU, ty šteluješ pátý přes devátý a docházíš pořád ke stejnému guláši. Já si to mastím na Ubohém UBUNTU a počítač jede jak hodinky. Nikde žádný zádrhel, na nic nečekám, a když náhodou něco trvá o víc vteřin než jsem zvyklá, jsem na větvi. To máš z toho, že toho moc víš o všelijakých Linuxech a windowsech. Kdybys věděl takový houby, co já, měl bys nervy v cajku. :-)

      Vymazat
    7. Astro, Obuvník má na linuxové počítadlo o něco větší nároky, nežli máš Ty a také o tom ví něco víc a tomu pak odpovídají energie a úsilí do toho všeho vložené. Nevím jestli ho to baví, ale do nějaké míry nejspíš ano, jinak by se v tom tak intensivně nevrtal :-)

      Vymazat
    8. Astro, vypadá to na dočasný, návrat k Windows.

      Linux je na základní činnosti výborný. Net, něco napsat,fotky, filmy, hudba. Je bezpečný, běží svižně. Jenže potíže nastávají s vyššími nároky. Navíc na notebooku.

      Potřebuju nastavit barevné podání displeje. Jenže chybí ovladač všech funkcí grafické karty, nejde nastavit kontrast, jas, gamut. U některých linuxových distribucí jde nastavit alespoň gamut, graficky nebo alespoň (nutno vygůglit) z příkazového řádku. Nejsou ovladače pro všechny tiskárny, skenery. U některých je funkčnost omezená. Multifunkční tiskárnu Brother nezporovozním, potřebuje ovládací program, který funguje jen pod windows. Hodně používám tužkový skener pro práci s textem, tak ten také ne.

      Nejzávažnější problém je s nekompatibilitou souborových systémů. Linux používá ext4 nebo starší ext2. Umí číst data z NTFS, ne však vždy správně zapisovat. Umí pracovat jen s fat32. Jenomže fat32 umí pracovat jen se soubory ne většími než 2GB. Připojil jsem disk formátovaný NTFS obsahující instalaci windows a data. Nenačte, neumí. Hlásí, že je tam systém, který je nutno ukončit. Třebaže nežádám než práci z "mrtvými daty", bez ohledu jaká jsou. Jenže něco mu brání v přístupu na diskový oddíl nejen s windows, ale i s ostatními daty. Naproti tomu Windows nepřečtou médium se souborovým systémem ext4 používaný linuxem. Principielně by to nevadilo, kdybych používal jen linux. Jenže pracuju s dalšími počítači s Windows, tedy mám heterogenní prostředí, potřebuju kompatibilitu médií a snadnou přenositelnost dat. V principu nevadí odlišnost souborových systémů různých operačních systémů. Vadí, že neumějí pracovat s médii v jejich souborových systémech.

      Linux, třebaže podle mě má lepší architekturu, stabilitu, bezpečnost, není rozšířený. Jeho jednotlivé distribuce třebaže podporované obchodními firmami jsou nekompatibilní a nekonzistentní. Není Linux, jsou Linuxy. Vyzkoušel jsem jich několik, měly různé přednosti i nectnosti. Navštívil jsem linuxová fóra. Zanechala ve mně pocit jako bych zavítal k nějaké sektě. Zprvu úžasné, jednoduché, plné pochopení. Jenže pak nastávají praktické problémy jejichž řešením je konstatování, že to funguje výborně, jen můj požadavek je špatný.

      Jeden Systém užívati budeš. Neboť já jsem systém žárlivě milující. Není Windows kromě Windows, Bill Gates je jejich prorok...

      Co mi zatím brání mít Linux jako standardní systém :
      1. nedostatečná podpora hardware
      2. nedostatečná podpora jiných souborových systémů
      3. absence alternativ speciálních programů

      Něco jsem se naučil, že Linux je v základu použitelný, i že já jsem použitelný. Zatím tu a tam kouknu co v linuxu nového.

      Vymazat
    9. Draku, vrtal jsem se ze zvědavosti. Zatím mi stačí co jsem zjistil a naučil se. Začalo mě to unavovat a odvádět od užitečných činností. Na čas si dám oraz, jen tu a tam kouknu jak to pokročilo.

      Astro, ano, hořké jest ovoce ze stromu poznání. Co oči nevidí, po tom srdce netouží. Jenže jsem zvědavej, tak to mám nejednoduché.

      Vymazat
    10. Obuvníku, to s těmi file-systémy, to je cosi mezi politování hodným omylem až naprostou pitomostí. Já například když chci, abych měl ve W7 uživatelské adresáře tam, kde já chci a ne tam, kam mi je cpe fabrika, musím při kopírování vzorových registrů a adresáře, tedy obdoby unixového /etc/skeleton , použít bootovací flashku s Linuxem, která píše do NTFS lépe a rychleji, nežli Wokna samotná. Dělám to proto, že ta Wokna mi to swině jedny nenechají zkopírovat, když běží. Ta flashka je stará několik let. Co se týče distribucí, je jich zbytečně mnoho. Co se týče webů fór a pod., je to jako všude jinde, pitomců až podivínů je těžký přebytek. Zkrátka chce to hledat a být trpělivý, zkusím si časem vzpomenout na nějaké relevantní zdroje.

      Pro začátek začněte na:

      https://www.kernel.org a odkazech z něj vedoucích a u nás na:

      http://www.abclinuxu.cz a některých odkazech tam zmiňovaných, případně na webech distribucí. Fóra plná lidí s egem o velikosti pardubického kraje, ta berte s rezervou, asi jako besedy pod články na NP či jinde.

      A ano, s nedostatečnou podporou HW je to dost pravda, druhou stranou mince je, že když si pořizuji tiskárny vybavené PostScriptem, vlastním procesorem a pamětí, tedy logicky ty dražší, dotisknu se na ně z čehokoliv. Jsou ale dražší, to mi nevadí, když déle vydrží. Jakmile si někdo pořídí hnus, co používá procesor počítadla, může narazit na problémy už při přechodu na vyšší verzi Woken, pro kterou výrobce nic nenapíše. Ti hajzlové výrobci to předem obvykle neříkají, takže levné tiskárny a multifunkce mohou ve střednědobém horizontu přijít nakonec dráž, než ty jejich dražší varianty. Kvůli barvám a kalibraci monitorů jsem nakonec ale u jablek, jen málokdo to má tak funkční, jednoduché a vymakané, jako jabka s Eizem dohromady. Nicméně obecně platí že pro cokoliv unixového je dobré to železo dobře promýšlet pokud možno před nákupem.

      Vymazat
    11. Draku, linuxové stránky mám prochozené, instalace je snadná, rozchození také, doplnění o programy pro příslušné distro také. Daleko komfortnější než instalace a nastavení Windows. Pro běžného uživatele, který potřebuje počítač na běžné činnosti, například jako Astra, je linux výborný. Rychlý, stabilní, bezpečný. Kdyby nebylo nic jiného, zvyknul bych si. Jenže všude kolem mě jsou Windows. Když nemůžu připojit externí disk ke všemu, je to nepříjemné. Lecos bych oželel, ale tohle ne. Potřebuju aby spolehlivě fungoval v obou systémech a navíc zvládal soubory větší než 2 GB. Pominu-li lahůdky jako že Acronis, který je linuxový, neumí zálohovat či klonovat disk s linuxem. Musím použít jiný nástroj. Nakonec lecoz jde, ale v tom heterogenním prostředí je to prudivé. Nejvíc mě na tom štve, že kdyby linux neměl těch pár zásadních nedostatků, po Windows bych nevzdechnul. Za tu krátkou dobu jsem si zvyknul. Jenže těch pár mi opravdu vadí. Jsem ochotný vymaložit čas a úsilí, ale mám pocit, že jsem se dostal na hranici rozumného. Z linuxu windows neudělám. Obráceně také ne. Přitom, nebylo by to tak nákladné, linux by mohl být výborný systém, ze všech distribucí dát dohromady jednu se všemi výhodami. Včetně podpory programů pro Windows. Víc případně v technickém koutku, je to mimo obecná témata.

      Vymazat
    12. Obuvníku, neumíte-li spolehlivě a bez problému zapisovat z Linuxu na disky s NTFS, tak to zase tak dobře zmáknuté nemáte, prozatím. Ale to když tak opravdu časem v KoTeku :-) Do nějaké míry je to stejné, jako řízení auta, jeden prostě nabyde zručnost praxí a zkušenostmi. Existují i projekty, aby se dalo psát do disků se ext-ovými souborovými systémy ve Woknech, některé jsou komerční a nejsou špatné. Na práci s disky vřele doporučuji sysrescueCD a načíst si o neco víc. Acrosnis je fajn, ale přesně jen do momentu, kdy umí, co chceme a on bohužel často neumí. A ono stejně je rado před jakoukoliv změnou geometrie oddílů zazálohovat stávající stav a pak až provést tu změnu, jenže to žere čas i peníze na zálohovací disky.

      Vymazat
    13. Draku, co já... Nejsem IT expert. Jen kutil. Ostatně, potřebuju aby to uměl počítač. Od toho ho mám. Nastartovat a jet. "Jo, vám nejde couvání? To si musíte implementovat zpátečku. Jo, v základní dodávce není. Nepředpokládá se, že s tímhle autem budete couvat. Na couvání si musíte pořídit jiný systém a zaplatit. Ano, bude vám to jezdit jen po silnicích první třídy a mít dvojnásobnou spotřebu. Když chcete jezdit svižně, musíte přijmout fakt, že nemáte zpátečku. Jestliže ji tak nutně potřebujete, musíte jí namountovat. Postup je následující (následuje podrobný popis rozebrání a znovusestavení vehiklu"

      Aktuálně od toho potřebuju oddechnout, časem nastuduju, když budu mít pocit, že to má perspektivu. Je to výzva, je to zajímavé, jenže časově náročné. Čas je vzácný. Na linux a NTFS podívám co je na netu. Nepotřebuju aby to nějak šlo. Potřebuju aby to šlo spolehlivě. S radostí přijmu radu. Pak se uvidí. Na podzim je hlášený Mint 18, betaverze už v červenci. Počkám co z toho vyleze. UF!

      Vymazat
    14. Draku no jistě....snaha o blbovzdornost. Když na disku s Windows je "příznak", že se používají, linux ho nepřipojí. Nejen systémový oddíl s Windows, ale ani datový oddíl. Takže v příkazové řádce pokyn ...-o force . Ksakru když připojím disk jako "mrtvé zboží" abych se na něj dostal, co se má systém co starat, jestli ano nebo ne. Jestliže je schopný na to hrábnout a číst a zapisovat, a dostane k tomu pokyn tak na to má hrábnout a číst a zapisovat. Stejně tak když zadám smazat, tak smazat. Chápu výhodu blbovzdornosti, ta by měla být pro uživatele, kdežto plné funkce by vyžadovaly přihlášení jako administrátor, tak jako v ostatních případech, kdy systém takové přihlášení vyžaduje. Když už. Jenže tak to v základu nefunguje a v tom to dohání "blbovzdornost" Windows. Sice můžu zadat příkaz z příkazového řádku, nebo použít skript (znalí si ho vytvoří). Nasírá mě, když něco něco z principu umí, jenže je to zablokované. Chápu důležitost pojistky, například jako u zbraně. Jenže aby plnila účel, musí fungovat jako u zbraně. Jednoduše a jednoznačně. Ne když chci vystřelit nebo dokonce vystřelit dávku, abych musel dělat rozborku sborku. Mám rád, když věci se dají ovládat přehledně a fungují jednoznačně. Je-li to možné s ohledem na podstatu a smysl jejich fungování. Linux jsem předpokládal jako systém pro příčetné, kteří nepotřebují kurvítka ve stylu "lépe než vy víme co je pro vás dobré." I přes prvotní zákysy se mi líbí. Jenže zatím není vhodný pro ostré nasazení tak jak potřebuju.

      Vymazat
    15. Obuvníku, 8.1 moc neznám, zatím jsem se jim úspěšně vyhýbal. Zjevně ale půjde o úžasnost přednastavenou z fabriky, kdy místo aby se počítadlo vypnulo, tak se jenom uspí. Uspání znamená, že se stav paměti uloží kamsi na disk do místa k tomu určeného a to včetně rozjetých programů a jimi otevřených souborů, tedy včetně tabulkového procesoru s otevřenou tabulkou a textového editoru s rozjetým textem, atd, atp. Když tedy nastavíte, že systém se nevypíná, ale uspává, tak vlastně zamezíte obtěžování uživatele, aby ty své výtvory nějak pojmenoval, což by se při tom vypínání nutně dělo, ale zase se posunete k jiným problémům v případě, že byste ten disk chtěl vyndat a použít jinde a jinak. Představte si, že vymažete tu ve Woknech rozpracovanou a pak uspanou tabulku po připojení k Linuxu. Po probuzení se pak Wokna a tabulkový procesor nejspíš nebudou stačit divit :-) Nebude tedy od věci v těch Woknech nastavit vypínání systému místo toho uspávání...

      Začnete-li si něco se dvěma či více systémy na jednom stroji, nejste už tak úplně tuctový uživatel, co nemusí a nechce nic vědět, tady ať už chcete nebo ne, něco málo vědět budete muset, jinak nutně budou nastávat rozličné kolize, problémy a taškařice.

      Linux jako desktop použitelný je, ale jakmile zavadíte o náročnější grafiku, video a zvuk, tak narazíte. S tím musíte buď na jabka, nebo na Wokna.

      A Linuxy, tam se to liší podle distribuce. Od Gentoo, která je celá pro lidi, co vědí a rozumí až k OpenSuse či Ubuntu, kde vědět spíš nemusíte, ale když víte, rozhodně to není na škodu. Čím dál tím víc to ale začíná připomínat Wokna se všemi jejich nectnostmi, což je ale přesně to, co já osobně od toho nechci...

      Vymazat
    16. Draku, taky mám v možnostech Ubuntu "uspat", ale bojím se na to kliknout, abych to zvíře zase probudila. Dělám to tak, že večer smažu to, co jsem za den nasekala a nechci uložit, odhlásím se a vypnu. Žádný uspávání, moc se s tím nemažu. Dělám já to vůbec správně?

      Vymazat
    17. Draku, přesně tak a docházím k tomu samému. Akorát mně vadí, že linux bere ohled na windows. Ano je to kvůli blbovzdornosti, pro případ instalace obou systémů na jednom počítači. Chápu. Linux je dost blbovdorný. Ale ne dokonale. Nemile přihodilo, že jsem měl nainstalovaný, nastavený a programy dovybavený Mint, vyměnil za disk z W8.1, to bylo v pořádku, jenže když jsem prohodil zpátky, notebook už nenabootoval a hlásil, že není připojený disk. To znamená, že W8.1 udělaly něco na úrovni biosu. Zkoušel jsem lecos přenastavit v biosu, nakonec i reset biosu, ale pořád stejné. Windows bez problémů, Linux nenabootoval. Zkusil jsem novou instalaci Mintu, jako další na stejný disk. V pořádku, při zavádění systému dostal na výběr kterou chci spistit, fungovaly obě. Tak jsem udělal hloupost, že místo abych se pídil kterak to korektně vyřešit, oddíl s novou instalací jsem smazal a o prázdné místo rozšířil původní. A prdlajz. Zas tam kde jsem byl. Kdybych býval věděl jak, opravil bych to z live instalace. Asi nastavení Grub. Nakonec udělal čistou instalaci a budu muset doplnit programy a nastavit. Ano, vím. Problém je nutno hledat na ovyklém mítě, mezi židlí a klávesnicí. Zákys s biosem neumím vysvětlit. Mám ho dost prohrabaný. Zkoušel jsem nastavit všechno co se dá nastavit. Boot včetně nastavení UEFI a Legacy, Security... Nic. Nejspíš jsem přehlédl nějakou drobnost. Nač počítačové hry, vystačím si se systémem... Mám stejné pocity jako ksyž jsem začínal s počítačem. To byly zákysy... Už dlouho jsem nesáhnul na XP, stále chodí, stejně XP na mrňavém netbooku, mám na starosti notebook maminky, W7 chodí, taktéž na pracovním počítači v pořádku, W8.1 bez problémů. Jenže Linux jak hned v základu funguje, je...těžké to vyjádřit, něčím sympatický. Musím pořešit to mezi židlí a klávesnicí.

      Vymazat
    18. Astro, když se Ti počítadlo korektně vypne, a korektně vypne znamená, po kliknutí myšákem na tlačítko vypnout, nebo když případně spustíš vypínací programu jiným způsobem, se mašina vypne aniž bys musela fyzicky sáhnout na vypínač, tak je velice pravděpodobné, že si Tvůj systém, respektive jeho jádro a moduly rozumí s broučky pro řízení spotřeby na Tvém „železe“ a tím pádem by mělo zdárně probíhat i uspání a probuzení. Přiznám se ale, že já osobně uspávám a probouzím jen Wokna sídlící v emulátoru, jinak moje mašiny buď běží, nebo jsou vypnuté.

      Vymazat
    19. Obuvníku, nechci být hnidopich, ale ne Linux, ale někteří mamlasové podílející se na jeho vývoji se nějak zhlédli ve wokenním bordelu, čert ví proč tedy a ženou vývoj kamsi do slepých uliček, páchajíce ale před tím, než se na to přijde, docela dost zmatků, nedorozumění a škod. Napodobování Woken je podle mě k ničemu, napodobovat něco ne zrovna funkčního a zároveň s tím neustále se samoúčelně měnícího, může podle mého názoru jen debil. Až je jich ale kolem je...

      W 8.x, je první Billův systém, který se umí nějak domlouvat s EFI, což je ale proti tomu, co býval dříve BIOS vlastně mnohem sofistikovanější a také mnohem složitější náhrada. Umí to například kontrolovat i elektronické podpisy a pod., což by, kdyby to třeba nešlo vypnout a nebyla k ruce síť mohlo být spíš k vzteku a na obtíž, nežli k užitku. Má to nějaký skriptovací jazyk shell, ale proti UNIXům a jejich bashům, kornshellům a pod. je to spíš dost hnus. Něco tam ohledně bootování zvrtat, je bohužel až příliš snadné.

      Obecně vzato, je lepší se ohledně dvou systémů na jednom disku „opřít“ spíš o Grub nebo Lilo což jsou linuxové systémové zavaděče, Lilo je starší z nich, než o wokenní mechanismy, byť i tam to nějak nastavit jde, návody se najít dají. Nicméně stroj s EFI, které se domlouvá s W 8.x, je častokrát velice těžké přesvědčit, aby vůbec to EFI spustil a nabootoval cokoliv jiného, nežli ta zatracená Wokna.

      Linux obecně sympatický je, je to Open Source, není to většinou až tak silně komerční, jako zbylé platformy. Chodí to, linuxová jádra proti spatlaným wokenním kernelům, to se prostě nedá srovnat. Konfigurovatelnost, škálovatelnost, jsou oblasti použití, kde se mu efektivitou nikdo a nic nevyrovnají. Viz třeba mraky malých krabiček s kdečím, kde je tzv embedovaný Linux. Android v telefonech je svým způsobem vlastně neskutečně drze na jedné a vlastně i zároveň s tím neskutečně přiblble ukradený Linux.

      Vymazat
    20. Draku, souhlasím, doklopýtal jsem ke stejnému závěru. Jenže jsem BFU a namám dostatek inteligence a času abych si jako základ vybral distribuci, která nejlépe vyhovuje a překopal a doplnil ke své představě. Dejme tomu, že bych to nějak zvládnul kdybych tím vyplnil zbytek života.

      V praxi mám na výběr, že za systém zaplatím penězi, to v případě Windows nebo za komplet systému a železa, to v případě Apple, nebo svým časem, to v případě Linuxu. Jestliže odhlédnu od toho, že do nějaké míry mě, mimo jiné tohle baví, a že snad je to užitečné, že trénuju logické myšlení, spočítám-li časové náklady, Linux nakonec přijde mnohem dražší než Windows za pár tisíc včetně potřebných programů. Něco jiného je to pro ajťáky nebo podobné techniky. Se svým zájmem jsem v širokém okolí výjimkou. I ajťáci, které znám, když už používají Linux, tak jako pomocný nástroj. Neznám nikoho kdo by jako běžný uživatel používal Linux. Tady jen Astra. Ta je ovšem specifický případ, protože si ho nevybrala, ale používá ho proto, že jí byl dán, a že jí vyhovuje, protože, doufám, že spolehlivě plní to co po něm vyžaduje. Spokojeně používá počítač aniž se zajímá co je pod kapotou. To je ideální stav, nemít potřebu se pořád hrabat v motoru, štelovat a opravovat.

      Já jsem případ zvědavého kutila, který se mnohdy chová neracionálně. Zatím co vynakládám spoustu času na vylepšování a štelování svého vehiklu, aby byl co nejdokonalejší a těším se z toho jak je "zadarmo", ostatní, kteří na koupených vehiklech, třebaže ne tak dokonalých a spolehlivých, už zmizeli za obzorem. Tak je to s lecčím ostatním, třeba s tím granmofonem. Kdybych si připlatil pár tisíc, měl bych dokonalé zařízení. sice nejsem kalkulačka, součástí člověčenství je iracionalita. Mohl bych být spokojeným bláznem. Jenže někde v hlavě se mi ozývá moudrý hlas matky přírody, který mi šeptá "Člověče, už s tím moc blbneš." Asi má pravdu.

      Vymazat
    21. Obuvníku, inteligentní Jste dost a Jste navíc docela i dost renesanční typ člověka, ale všechno má své meze, zejména pak Jste omezen časově a v neposlední řadě i kapacitou mozku, která sice je obrovská, ale rozhodně je konečná a úplně všechno se tam prostě při nejlepší vůli nenarve.

      V případě Woken by se o té „ekonomice“ provozu v mnoha případech dalo úspěšně pochybovat. Když k tomu připočteme časté samovolné a samoúčelné změny ovládání, tak bych řekl, škod ten systém po sobě nechává docela dost. Je ale až s podivem, co všechno těm idiotům beztrestně projde. Jiného by to samé zruinovalo za tu dobu aspoň desetkrát.

      Čas zadarmo není, ale když nás těší ta činnost, při které ho trávíme, počítá se to jinak.

      Co se výlučného používání Linuxu týče, znám osobně několik lidí, kteří ho opravdu výlučně používají a na jiné systémy sahají jen a pouze za peníze a výlučnou žádost majitele stroje. Takže jde to, ale jednoduché a prosté to není. Astra je zajímavá výjimka potvrzující pravidlo.

      Vymazat
    22. Užívám svoje počítadlo tak, jak potřebuju, chci aby mi sloužilo.Co se děje v jeho nitru mě ani tak nezajímá, není to milenec, abych musela reagovat na jeho nálady, touhy a potřeby.Jsem na něj hodná, zbytečně mu neblbnu hlavu a když se mi to někdy náhodou povede, metodou pokusomyl ho zase hodím do latě. Výjimečně ho rozruším tak dokonale, že musí přijít můj guru, aby ho zase sešteloval.To se mi zatím stalo jen jednou.Na dotazy ohledně jeho provozu mi stačí telefon, většinou. Mám tedy narozdíl od SCHUa spoustu času na jiné činnosti, což mi připadá pro mě přínosnější. Jenže hračičkové jsou milí lidi, protože pořád hledají, co by a jak by kdyby. A tak se většinou stávají Einsteiny, aniž by na to někdy byli pomysleli. Třeba SCHU při svých bádáních vymyslí něco naprosto převratného! :-)

      Vymazat
    23. Draku, kdybych byl v lecčem byl trochu jednodušší, měl bych méně starostí.

      Nechci-li skončit jako osel mezi dvěma kupkami sena, musel jsem se rozhodnout. Vyzkoušel jsem, zvážil. Budu používat W8.1. Mám je nastavené, programy nainstalované. Zakázal aktualizace. Doplnil jsem je o prográmek "Shell" kterým se vrátila klasická nabídka. Zatím vše chodí jak má. Ano, vozítko Linux je nenáročnější a hbitější, jenže několik pytlů cementu do něj nenaložím, vozík nepřipojím, a celkové náklady na doplnění a zprovoznění všeho by byly daleko vyšší než náklady spojené s nedostatky Windows. Stačí, že jsem vyzkoušel, a že v případě nutnosti umím Linux nainstalovat, nastavit a používat.
      To pokládám za rozumné, protože nejsem programátor ani správce systému a sítě. Akorát mi dlouho trvalo než jsem se k tomu dokopal. I s Tvou pomocí. A s pomocí našeho info, který mé novotářské nadšení koriguje.

      Astro, rozumně činíš. To je z životní moudrosti.
      Co se týče mého vymýšlení, je to takové....cimrmanovské. Teď, teď tu byl... Občas se trefím s předpovídáním.

      Například, že budoucnost je placatá a mobilní. Maje na mysli placaté displeje a notebooky, které v té době byly v menšině. Godně jsem se o to hádal. Teď se mi to jeví tak, že LC displeje budou nahrazeny OLED. Ještě nutno zapracovat na životnosti modré. Až se rozjedou linky, budou je chrlit levně a v metráži. Jenže na to si z technologických a především z obchodních důvodů počkáme. Protože napřed se musí zaplatit a musí co nejvíce vynést to co je. Standardem bude LED osvětlení, které nahradí zářivky. Žárovky budou pořád, ale jako retro. Budou se dále snožovat ceny solárních panelů, které se nakonec budou vyrábět v metráži pro univerzální použití, i jako fólie a jako střechové krytiny. Modulová střechová krytina bude vyrábět elektřinu. S tím bude spojena i infrastuktura budov a napájení spotřebičů. Je nesmysl, aby stejnosměrné napětí z článků a akumulátorů bylo převáděno na vyšší střídavé a ve spotřebičích, pro které je typické napájení stejnosměrným proudem o nízkém napětí, bylo převáděno na nižší stejnosměrné. Budou inteligentní rozvodné sítě spolupracující s inteligentními spotřebiči. To ale neznamená, že v případě potřeby nebude k dispozici potřebný vyšší energetický tok. Jenže taková elektřina bude dražší. Cena elektřiny pro odběratele nebude stálá, či rozdělená na denní a noční sazbu, ale bude se řídit okamžitou nabídkou a poptávkou. Rozmach individuální výroby elektřiny podmíněný její účinnou akumulací. S tím spojená snaha po zdanění výroby pro čistě vlastní spotřebu jako tzv. sluneční daň, a politické boje o to. Rozmach a regulace dronů. Rozvoj umělé inteligence, přechod od čistě informačních technologií k předmětným. Od primitivní inteligence věcí k robotům pro různé činnosti, nahrazujícím člověka. Od jednoúčelových zařízení jako je sekačka na trávu či robotický vysavač, k univerzálním provádějícím úklid, osobní servis i ostrahu. Síťová inteligence. Čím dál větší propojení života člověka se sítěmi, tzv. zasíťování člověka. Bohužel s tím spojené zhloupnutí většiny populace.

      Vymazat
    24. Astro, správně dobře činíš do nějaké míry v tom ohledu, že se ve věcech nehrabeš hlouběji, než potřebuješ k jejich užívání. Na druhou stranu, vědět něco základního o principech funkce toho, co užívám aspoň do té míry, abych si zbytečně nedělal ze života peklo a těm užívaným předmětům také ne, to nikdy nemůže škodit.

      Obuvníku, předvídání budoucnosti bývá mnohdy velmi ošidnou disciplínou, protože převratný vynález, který může přijít třeba už pozítří, může všechny naše představy převrátit naruby. Na druhou stranu, doba převratných vynálezů jedinců či malých skupin z garáží ve své naprosté většině případů odezněla nejspíš už v minulém století. Základní výzkum musí dělat čím dál tím větší týmy lidí zpravidla na čím dál tím dražších zařízeních. Něco by na tom mohl podstatněji změnit až program osídlení sluneční soustavy, který ale nenastane v řádu pár let, ale spíš několika desítek. Jinak ale teoretické matematika a fyzika se pořád ještě dají dělat na kusu papíru a tužky, když na to přijde, ale bez ověřování teoretických úvah pozorováním vesmíru, nebo na experimenty na urychlovačích, v reaktorech a pod., se to nakonec stejně dál nepohne. Zkrátka chci říct, že dík tomu možná nemusí být to předvídání budoucnosti ve střednědobých horizontech až tak ošidnou disciplínou, jakou bývalo v době převratných vynálezů z malých garáží. Jen mám nějak pocit, že to zhloupnutí většiny populace už dávno nastalo a že v tomto ohledu bude jen hůř. Nenastane-li občanská mela, při které ti pitomci, kteří se nebudou dostatečně krýt, prostě nepřežijí... A ta mela pořád ještě nastat může. V kombinaci s faktem občansky odzbrojené Británie a Německa a snahou prosadit to celoevropsky, to může mít o to horší následky.

      Vymazat
  25. Utekly čtyři hodiny. Prémie je moje. Schválně neřeknu, co to bylo, Ať vám lítá fantazie. Zřejmě ovšem stejně asi žádnou nemáte, když nezabíráte ani na provokaci.

    Jahody. Na tržišti normální rej, matky s kočárky, babky i dědkové, mládeže málo. Dva stánky s jahodami, každý na jiném konci trhu. V tom prvním kluk a ani kupující noha. Odmítá totiž dát menší množství, než které je v piksle, což bývá většinou vice než kilo. Cena 90. V Praze je draze. Od druhého stánku se line absolutní vůně jahodového léta. A taky zpěv prodavačky. Něco si kvílela podle rádia, usmívala se na celé kolo, holka krev a mlíko, veselá, hodná. Český ráj to na pohled.

    Už zdáli mě zahlídla a na prstech ukazovala deset? Já na to odvětila stejně. Došla jsem ke stánku a počkala, až zaplatí ti přede mnou. V tu chvíli už mi podávala mých deset vybraných a nejlepších. Pochválila jsem jí její všechno, včetně zpěvu a úsměvů, a ptala se, co, nebo kdo je tolika štěstí přičinou. Odpověděla, že spala celý víkend. Neřekla s kým, ale bylo to jasné, že dotyčný junák konal, jak měl a nezklamal...Jojo, některé holky mají kliku na junáky.

    A proč jen deset jahod? Kdybych si jich koupila kilo, neudržela bych se a snědla jich moc. Dostala bych kopřivku a nebyla by z jahod radost. Takhle jich mám pět na den a to je pro moji alergii únosné.Vyřešila jsem to s ní levou zadní při prvním nákupu před týdnem, a už jsme kamarádky. A ten kluk tam nahoře ve stánku - ať si chroustne. Neumí v tom chodit.



    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Astro, třeba je ten mládenec natolik pitomý, že neumí určit cenu 10-ti jahod :-) Prostě přiblblý robůtek bez fantazie a iniciativy. V podstatě chudák kluk... Ví jen že za krabičku jako jeden kus má chtít X a na víc mu mozeček nestačí :-) Ta holka, co Ti prodá těch 10, tak je mnohem šikovnější :-)

      Vymazat
  26. https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/anonymox/

    trochu pomalejší, prduchům stačí.
    4P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, jste hračičkové, jako všichni kluci, a to se mi líbí. I když je to pro mě celkem nuda, hodnotím vaše zanícení pro věc. A tu umanutost udělat věci jinak, dobře, pokoušet se udělat nemožné možným. :-)

      Vymazat
    2. Astro, jednak kdo si hraje nezlobí, se říká a druhak nebýt těch šikovných umanutých, tak dřepíme dodnes po jeskyních :-)

      Vymazat
    3. Jen abychom, jestli to takhle půjde dál, neskončili zas v jeskyních.

      Vymazat
    4. Obuvníku, soudruzi bruselští a soudruzi sluníčkáři na tom samozřejmě usilovně makají. A na to, že makají na hodně nepřátelských až vyloženě zhoubných plánech, se jim pořád ještě bohužel svinsky dobře daří, viz „korespondeční“ zázrak v Rakousku, jehož obdobu tak nějak předem cítím a očekávám i v případě brexitu. Takže naše šance na skončení v jeskyních, ale jen pro ty kdo přežijí závěrečnou velkou rvačku, tu rozhodně jsou a to že docela nemalé.

      Vymazat
    5. Brexit nebude. Z různých důvodů, také kvůli Skotsku a Severnímu Irsku. Spíš si vydupou různé výjimky. Ovšem, kdyby těsnou většinou byl, bylo by to velmi zajímavé. Nebo naopak kdyby těsnou většinou nebyl. Není důležité jaká jsou pravidla, ale kdo počítá hlasy...

      Vymazat
  27. Tak dnes jsem připojen z Amsterdamu
    4P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. EK, já vám tu hračku přeji, tak si jí užijte a doufejme, že doba, kdy by bylo nutno něco takového používat není hned za dveřmi...

      Vymazat
    2. Jen se táži: ze které strany dveří?
      4P

      Vymazat
    3. Já zatím doufám, že ta doba je pořád ještě přede dveřmi a usilovně se vlamuje dovnitř. Nicméně to vypadá, že už brzy bude na té nesprávné straně dveří a samozřejmě, že nějaký další doplňkový čas nám ještě poskytnou debilita až naprostá neschopnost na straně censury. Ta censura bude ale vždy o pár set let za opicemi. Jenže až jednoho krásného dne přestane být k mání nějaký slušný hardware a ta doba se blíží, tak bude hůř, mnohem hůř.

      Vymazat
  28. Hlásím se z paluby "nového" počítadla. Doplnil o 4GB paměti do volného slotu. Celkem instalováno 8GB v dvoukanálovém režimu. Zakázal používání odkládacího prostoru na disku (Western Digital 1TB, 7200 ot, 32 MB cache) Sviští to jako blesk. Paměť bych mohl doplnit až na 16GB, ale tolik zatím nepotřebuju.

    OdpovědětVymazat
  29. Dobrou noc a svěží nedělní ráno.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obuvníku,

      1) paměti je jen málokdy dost;

      2) paměť je asi ten nejlevnější výkon.

      Aby to spolehlivě běhalo dvoukanálově naplno, často je nutné strčit tam dva úplně stejné moduly. Rozhodně to je lepší, ale také nákladnější.

      Dalšího skoku ve výkonu byste se pak mohl nadít výměnou točivého disku za netočivý, neboli za flashky, ale pak byste musel pravidelně a pečlivě zálohovat, protože když se podělají flashky, jde z nich ta data někdy dostat, ale je to mnohem dražší postup, než když se loudí data ze zhavarovaného obyčejného točivého disku...

      Když už bych si nějakou SSD se SATou pořizoval, chtěl bych aby to bylo velké aspoň 2 TB, jenže v tomhle rozměru se těžko dá zaplatit i jen velmi neznačkový Korejec, natož pak něco slušného, třeba toto:

      https://www.sandisk.com/business/datacenter/products/flash-devices/ssds/sata-ssd/cloudspeed-gen2

      Ani k tomu neříkají cenu :-)

      Vymazat
    2. Abych pořád neotravoval počítadlem...

      Objektivnost ČT a ČRo ? Kdo má rozum v ni věří? Nesleduju, netrápí mě to. Jenže potíž je v tom, že mnozí jiní sledují, podle toho se chovají a prudí. Tak mě ta manipulující média trápí prostřednictvím manipulovaných. Které, bohužel, nelze vypnout. Navíc, oni se rádi dělí : "Říkali v televizi..." Na to jsem alergický.

      Vymazat
    3. Těm zmanipulovaným odvětím otázkou: „Snad byste nevěřili České televizi? Nejste náhodou po lobotomii?“ Mám si pověst magora, ale aspoň už nejsem obtěžován tak často jako dříve pitomými dotazy: „Už Jste slyšel...“, atd, atp. Nebo to odbydu slovy, že tomu, co se říká v naší ČT může věřit leda tak magor, protože tam nejsou zprávy, ale jen komentáře, které mi ale fakt fest nezajímají. Někdy to ještě stihnu doplnit postřehem, že Dr. Göbbels svého času lhal lidem méně, nežli naše ČT za Zelenky a že ta dnešní ČT, oblbuje ještě hůř a mnohem víc, nežli ta předlistopadová za Zelenky. když se nad tím jeden zamyslí, je to velice smutný konec instituce, která na počátku devadesátých let vypadala tak nadějně a padaly z ní tak úžasné věci, jako byla Česká soda. Dovedete si představit, že by něco takového natočil někdo v ČT dnes? Až to bude reálná představa, bude ta instituce v pořádku. Teď bych to čekal spíš od Primy, ale ani ta na tom obávám se není tak dobře. A teď je otázkou zda ještě, nebo už a obávám se, že správně je ta druhá možnost.

      Vymazat
    4. Těší mě, že jsem v dobré společnosti. dost mě trvalo než jsem se k témuž dopracoval.

      Podobně jako byl "Svět za mřížemi" od V+W, si představuju svět jako blázinec. Svět, ve kterém ústavní chovanci(prosím neplést s Ústavními Chovanci) jsou normální. Nenormální je svět venku. Za klikou. Tohle by bylo bývalo bylo pro Suchého se Šlitrem. Ten byl také ten...zběhlej.... pro mě je na zběhnutí už pozdě. Kromě toho nejsem sběhlý v potřebných dovednostech abych mohl být zběhlý. Nehledě na to, že tehdy se i takovému sběhlému zběhlému... Nebo je to obráceně? Prostě tahdy se takovému mohlo i podařit se tím uživit. Jenže teď? Vždyť kdo teď ví co je to revue. Natož se něčím takovým živit. Když lidi jdou z ulice aby si ji pustili doma. Já se vyhejbám doktorovi co to jde, zatím co oni doma mají Ordinaci. Když už ne celou Nemocnici z kraje města. A nemám buřinku a hlavně ten...talent. A revue, bez talentu, se dělá tuze špatně. Takže revue, revue...Takové to kecání se zpěvy a trošku tanci, o blázinci, nebude. Což při nedostatku talentu není škoda. Ale představa je to hezká. O blázinci kam primář a ředitel v jedné osobě zavřel poslední normální lidi a nepouští je ven aby se nezbláznili. A oni o tom hrají divadlo. Mít představu je zatím nezakázané.

      Vymazat
  30. Draku, dva stejné moduly....aha tak to ještě pořeším. Mám od různých výrobců, parametricky stejné. Otestoval, v pořádku. Jenže vygůglil, že to nemusí být úplně spolehlivé řešení. Třebaže ve starém notebooku to tak funguje. Možná by se vyplatilo využít limit 16GB, 2x8 v dvoukanálovém režimu. To by mělo stačit pro chod celého systému a spuštěného programu, na disk ukládat jen data.

    Flash, SSD jsou problematické. Našemu info brzy umřela 128GB fleška, třebaže převážně z ní četl. Měl ji naformátovanou na NTFS. Prý je to tak, že i jen při čtení se něco zapisuje. A protože četl velmi často, tak to kleklo. Brzy mu kleknul i externí SSD. Zaplatitelné SSD jsou dobré akorát pro nenáročné použití do zařízení "dva roky používat a vyhodit". Nebo jako systémové. Točivý disk je spolehlivější. Když umře elektronika, dá se nahradit a disk přečíst. Když disk začne chybovat, většina dat se dá včas zachránit. Kdežto SSD umře hned. To mě odradilo. Jsou spolehlivější SSD, jenže drahé. Nebyl jsem dalek toho abych SSD vyzkoušel. Jenže co jsem se dověděl, mě odradilo. Nemusím mít všechno nej co vnucuje reklama.
    Hlavně si musím noťas "vyšlápnout" jako boty.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obuvníku, co se dvoukanálu a paměťových modulů týče, výrobce obvykle má a poskytuje někde na jeho webu seznam těch, které by tam nezávisle na výrobci měly v tom dvoukanálu šlapat spolu dobře, neb mají ty samé parametry. Jestli Jste se vešel do seznamu a BIOS (EFI) při zapínání zahlásí cosi jako „Dual channel 8192MB RAM“, netřeba nic řešit. Chcete-li ten stroj používat déle, asi by stálo za úvahu narvat do něj těch 16 GB. Zkuste opět seznam od výrobce, jenže u těch ty cenné údaje po čase z webů mizí, jakoby se místo pro weboviště vyvažovalo zlatem, či co. Kdyby s tím byly potíže, zkuste toto:

      http://www.kingston.com/us/memory/search/options

      Podle čísla modulu to pak vyhrabete spolehlivě v kdejakém e-shopu.

      Řekněme , že k zabití o odepsání točivých disků došlo dříve, nežli je za ně k mání cenově dostupní a hlavně spolehlivá náhrada. Jako obvykle, svět je řízen howady, o tom už vcelku není pochyb, vlastně se divím, že se tomu nepřestávám divit. Měl bych prostě vzít na vědomí, že neodvratně spějeme v mnoha oblastech nezávisle na sobě ke krizi a katarzi a nejzávažnějším důvodem toho všeho jsou zaslepená bezohlednost a čím dál tím nehoráznější oblbování, či rovnou masová a všemožně poháněná a posilovaná debilisace.

      Vymazat
  31. Draku, dík, kouknul, zjistil, zvážím. Lepší velká ramka a točící disk než provozovat se základní ramkou a nespolehlivým ssd.
    Ano, ke vnucování mnohých inovací dochází jen z obchodních důvodů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, jak říkám, paměť je v podstatě nejlevnější výkon. Systém s dostatkem paměti pro velkou souborovou cache, si dýchá a funguje mnohem plynuleji a svobodněji i přesto, že je napsaný tak blbě jako Wokna.

      Nemám nic proti vnucování novinek, jde-li o pokrok a posun vpřed, kterou jsou smysluplné z více hledisek a hlavně z hledisek uživatele té technologie a ne jen z hlediska monomoplního hajzla, který mi ji arogantně cpe, proti mé vůli, zneužívaje, že konkurence tu už dávno žádná není, což je ale čím dál tím častější případ a blbé zároveň s tím je, že tu není ani nástin naděje, že by s tím někdy někdo, chtěl něco smysluplného udělat.

      Vymazat
    2. Jsem zvědavý jak s tou velkou pamětí naloží.

      Novinky jsem zakázal. Jestliže pro firemní sektor jsou pořád W7, není důvod abych si nechal vnutit W10. Když jsem si prošlapal a nastavil W8.1. Nemusím mít každou chvilku jiné omalovánky.

      Akorát jsem si pořídil novou tapetu z nedávno vyfocených mraků, to je mé obblíbené téma, při západu. Decentní šedohnědomodrozlaté. V případě zájmu pošlu přes kocoura.

      Vymazat
  32. Paměť je zrádná, pokud si pamatuji, nepředpokládal jsem vládu agenta Bureše téměř(ne)usvědčeného soudem ve státě ovládaném policarem Šlechetným. Ta paměť je zrádkyně a šlůs!
    Není lépe ráno číst leták LÍDLU a hned vyrazit na slevy srágor od ANDREJE, křehčit, macerovat, loužit, ........ prostě se věnovat astrálnímu duchovnu zakončení trávícího ústrojí, vše nechat za hlavou?
    4P

    OdpovědětVymazat
  33. Nazdar, zbývajcí chlapci. Mám prosbu. Můj starý telefonický aparátek značky Nokia zřejmě dosluhuje. Škoda, sloužil dobře a dlouho. Musím zakoupit nový - a mám celkem nepatrné poždavky na jeho provoz, Musí tefonovat :-), musí fotografovat, musí mít budík, možnost odesílat MMsky a SMSky, velký displej - a další udělátka nepotřebuju. Co bych si asi tak měla koupit? Na ceně nezáleží.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://www.mobilmania.cz/

      jsem zvědav, vsadil jsem si na jistotu desetinásobku
      4P

      Vymazat
    2. Astro, to je drobet problém. Klasické tlačítkové mobily jsou na ústupu. Určené "méně majetným". Podle toho vypadá jejich výbava včetně fotoaparátu. Jeden model asi za 1900 od Samsungu je v prodeji. Na lepší jsem nenarazil. Ovšem je "dizajnový", nemá vystouplá tlačítka. V případě dotykových "ťapafónů" je to stejné". Dobře vybavené modely jsou velké. Malé jsou horší. Však také levné.
      A výdrž... připomíná mi to vtip o sovětských digitálkách, které umějí všechno...."a co máš v těch kufrech?" "Baterky". Je něco i od Nokie, jenže foťák stojí za prd. Levný chudý mobil pro chudé. Movití nosí velké placky. Chtěl bych malý dobře vybavený "chytrý". Není. Půjdu proti proudu, koupím si naopak velmi hloupý a nevybavený. Menší než kreditní karta.
      Koukni na Samsung.

      Vymazat
    3. Obávám se, že tady bude každá rada dobrá a také se obávám, že doby, kdy mezi mobily bylo nějak významněji na výběr, jsou dávno pryč. Nokie je už několik let po smrti a ten zbytek je +/- na jedno brdo. Přizpůsobil jsem se stavu v tom smyslu, že jsem si pořídil cosi, co Obuvník nazývá velkým, dobře vybaveným modelem. Důvody jsou prozaické:

      1) na malém dotykáči se prakticky nedá psát;

      2) do velké paměti se toho hodně nacpe, například mapy, co se obejdou bez internetu a slovníky stejného druhu. Není nad přebytek místa a například na cesty je to výborná věc. Muziky a mluveného slova se tam narve hromada...

      Nikomu toto řešení nevnucuji jako to jedině správné. Každý máme své potřeby a preference a každý máme svou cenovou hladinu, za kterou jsme ochotni si ten mobilní krám pořídit.

      Vymazat
  34. Ke Hvězdám...
    ANO, teorie informační války je něco velmi specifického.
    Je to militarizované použití informací. Nejde v ní o přesvědčování. Nesnaží se vás přesvědčit, že EET není šikana nebo výmysl BUREŠFERTU k eliminaci malého podnikání. Účelem je odvést pozornost, zmást, způsobit rozkol, rozdělit (vařiče srágor, zelené, hnědé…) a panovat (potrestat úspěšné, pracovité, my dělní jim dáme, těm keťasům). Je to informace používaná čistě vojenským způsobem a obvykle v souhře s jinými akcemi („reforma policie, piráti silnic“ atd.). My jsme zvyklí uvažovat například o médiích a byznysu jako o oddělených sférách. Silou autoritářských režimů je, že mohou používat např. ČThlásotrobu, trolly a státní kyberterorismus (omezení internetu) koordinovaně a cíleně. To by bez ovládnutí mediálního prostoru stěží šlo. Tak je a bude, ANO, BUREŠ je problém a měla by se mu věnovat pozornost, ale opravdu, opravdu, opravdu. Nejlépe v dávce vetší než malé……… myslete na Agrofertupíra, dřevěný kolík a stříbrné prostorové těleso tvořené množinou všech bodů (trojrozměrného euklidovského) prostoru, jejichž vzdálenost od zadaného bodu (středu) je nejvýše rovna zadanému poloměru který činí 12,5/100 palce tj. pro nás rusofilníky 0,018 aršinu.
    4P

    OdpovědětVymazat
  35. Začátek KONCE ??
    http://www.zpovednice.cz/error_new.php?kodik=P206M190M158M72I&ipadr=206.190.158.72

    OdpovědětVymazat
  36. Mám oprávněnou obavu a rád se budu plést.
    http://www.nwoo.org/2016/06/14/brexit-2016-cz-titulky/
    4P

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)