Prohledat tento blog

neděle 10. července 2016

Vážení štamgasti i náhodní kolemjdoucí


   Využívám toho, že je "léto" (že by?) a návštěvnost zdejšího podniku klesla a tak na čas zavírám.

    Oba dveřníci - tedy Kocour a Drak mají na pár dnů jiné zájmy a povinnosti a tak bude zavřeno. Příspěvky do diskuze tedy nebudou uveřejňovány, nicméně budou na síti zachovány - to kdybyste měli pocit, že "zapomenete řeč". Klidně to napište - za čas se to z kyberprostoru vrátí.


  Užívejme léta a k tlachání se vrátíme později.  Léto budiž pochváleno. 

Dodatek:

Teď ještě na pár dnů do Tróji (ne té historické, ale pražské) a zase pár dnů sedět v městě. Doufám, že ne v tak rozpáleném jako loni. 

Na okraji společnosti. Jak holubí, tak lidské.
A nikoho to nezajímá.

Možná raději ještě na pár dnů vypadnu do Sudet. 
Tady je stejně mrtvo. 



Moje poslední noc v Sudetech. Jak rybí oko!


79 komentářů:

  1. Ptám se - jak dlouho bude ještě zavřená hospoda? Už mě to neba. Vy se někde opalujete a lokáte kyslíky a já v Praze hynu ve vedru.

    Ale - dneska mě přece jen něco porazilo. Všechno, co je jednou poprvé, bývá zajímavé.

    Máme tady poblíž velice extravagantní hotel. Je přestavěný z bývalých jatek pana Zvonaře, řezníka a uzenáře, prvorepublikového magnáta. Ubytování pouze pro hooodně movité. Jednou jsem posbírala drzost a vešla jsem dovnitř s pravdivou historkou, že mě tam táhne vzpomínka na moji mámu, která si tam kdysi přivydělávala k důchodu výrobou salámů. Toto jsem pravila pánovi v nákladné livreji, který měl však povahu slušného člověka a povodil mě ochotně alespoň po přízemí, které jsem znala doopravdy v jiné podobě. Zařízeno v největším přepychu. Všude drahé závěsy, broušené lustry, nábytek nevšedních tvarů, útulno, tlumené barvy, látkové tapety...Výhled na celou jižní Prahu, obrovský zastřešený bazén zabudovaný do stráně pod palácem.

    Maminka se mnou byla jistě tam nahoře spokojená, že občas zabrousím ve vzpomínkách na minulost. Nepotěšlo by ji ovšem to, co nepotěšilo ani mě. Z bývalé továrny na uzeniny a šunky a masa (samozřejmě i vepřového) vycházely osoby - dva pánové celí v bílém a za nimi cupitaly dvě ženy, celé v černém, jen oči jim koukaly. Byla jsem kompletně perplex. Až jsem si nevkusně uplivla, jako to dělával mámin táta, který k tomu dodával průpovídku - pfui na svět špatnej a lidi v něm! Jen mě blažilo pomyšlení na to vepřové maso, jehož odér se určitě pořád drží ve zdech. Když nic jiného, aspon se jim tam špatně spí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Astro! Kcour to uvedl slovy, že dveřníci: „...mají na pár dnů jiné zájmy a povinnosti a tak bude zavřeno.“ Co dodat? Snad jen to, že na Kocoura zbyly víc ty zájmy, takže pokud vím běhal po horách a fotil, a na mě zas zbyly víc ty povinnosti, kterým se prostě nešlo vyhnout, takže jsem podnikl cestu, které jinak říkám výlet do pekla a zpátky a o které se nechci rozepisovat. Opalování mi tedy rozhodně nehrozilo, možná tak kremace s rozptylem při havárce s autem na plyn. Hltal jsem prach z cest a okolního bordelu, k lahodnému přímořskému či lesnímu vzduchu bohatému na kyslík mělo to, co jsem lokal po cestě hodně daleko. Jsem rád, že jsem zpátky. Uvidím, nakolik se mi vymstila nepřítomnost, když budu mít kliku, třeba spáchám i nějaký malý článek, nevím ještě na jaké téma, poslední dobou je jich řekl bych víc než dost, jen jsou hodně neveselá a nevěstí do budoucna nic moc dobrého. Tak se mi do toho moc nechce. Třeba se vykašlu na aktuální témata a napíšu o něčem hezkém.

      Astro, co si budeme povídat, potkávat bohaté Číňany na výletech ve Švýcarsku, případně beroucích útokem obchody se švýcarskými hodinkami, je mnohem optimističtější záležitost, nežli potkávat nafoukané turbany a ty jejich doprovodné „nindžy“. Jeden si hned vzpomene na Čapkovu Válku s mloky.

      Vymazat
    2. Tak jsem zase v civilizaci.
      K hotelu: Někdo by těm vozembouchům měl říct o minulosti té budovy. Protože všechno se odehrává jen v hlavách. Pokud to neví, klidně budou s chutí konzumovat i vepřové. Teprve až jim někdo řekne co jedli, tak začnou vyvádět.
      A tak je to se všemi vírami. Předsudky, systém předsudků je každá víra. Dokonce i tzv. civilizace / kultura. Ta naše, která nám připadá správná, může se jiným jevit jako pěkně nevkusná.
      Není žádná správná a nesprávná kultura. Jednom "naše" a "jejich". Takže "Nemíchat a neprotřepávat!"

      Budu muset provést redukci mailů, poplatit platby a nabalit se na focení do Stověžaté. Jedu tam v neděli - a možná přijde i Drak!

      Vymazat
  2. Hoj, Draku! Napiš o něčem hezkém! To bude nejhezčí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že jo? Taky mi aktuální dění připadne o něco odpudivější, než dřív. Takhle nějak podobně, jako my dnes, se museli cítit lidé při nástupu Hitlera, Stalina a podobných „dárků“, pravda, zdaleka ne všichni, jen ti chápavější a chytřejší. Zkusím z paměti a archivu vydolovat něco hezkého :-)

      Vymazat
  3. Nehledej v archivu, kolem dokola se pořád něco děje a někdy to je i hezký! :-)

    OdpovědětVymazat
  4. O politice psát nechci, jsem z ní otrávený jako kobra a utahaný jako kůň a krom pár náznaků k lepšímu, jako byl třeba BREXIT se mi celkově vývoj pořád ještě nelíbí. Snad mi něco pěkného napadne.

    OdpovědětVymazat
  5. ASTŘE
    Každý má v oblibě jiné zvuky, do nekonečna opakované kakofonie, dvě-tři slova refrénu, tuctuctuc, fňukání korektních teploušů ale i klasiku, té poslední dobou přicházím na chuť.
    A tohle
    https://www.youtube.com/watch?v=7i2JsV6dD50
    také klasika, Vám předkládám pro odlehčení a ke komentáři, zvuk ocení jen skutečný znalec. Jeho síla je impozantní, jednotlivé pakety znějí zdánlivě stejně, ale není tomu tak, adrenalin zaplavuje tělo, jitří smysly.
    Učte se, sluňte se, nepropadejte falešnému pocitu bezpečí
    4P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zblízka je to ale děsný kravál. Doporučuji tlumiče (špunty) do uší. Na všech střelbách jsem je měl - a snad jen proto ještě slyším. [;>))
      P.S.: Na střelnicích kupodivu žijí ptáci a střelba je, zdá se, nijak neruší. Asi už jsou hluší. A nejsou to tetřevi...

      Vymazat
    2. EKošílenče. Nejsem pán, jsem paní. Takže můj šálek kávy tohleto není. Navíc, abych se k tomu vůbec dostala, musím si to poslat mailem, což je transakce náročná, a v tomto případě i zbytečná. Zvuk, dejme tomu vzhledem k sestřihu, je celkem rytmický, leč znám lepší.Doporučuju k poslechu druhou větu ze sedmé symfonie LVB. Kdyby se někdo namáhal dát ji sem, budu ráda, já to nedovedu. Poslouchám ji často, je dramatičtější než cokoliv jiného na světě.

      Nejsme tady ořezávátka, abychom propadali falešným pocitům.

      Vymazat
  6. astro PANÍ.
    Zde je L v B jako na dlani.
    http://jdem.cz/catfu6
    4P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ek, díky za odkaz, ale na klasiku potřebujete mít čas, náladu a klid a to já do pondělka při nejlepší vůli rozhodně mít nebudu...

      Vymazat
    2. https://www.youtube.com/watch?v=4Tr0otuiQuU

      Vymazat
  7. Kocoure, ta fotka je velekrásná. To byla romantika, co? Když jsem ještě bývala ve svém původním bytě, vídala jsem z oken celé panoráma jižní Prahy. A v tom úžasném dlouhatánském prostoru se procházel úplněk zleva doprava vždycky tak, že jsem byla táááákhle malinká proti tomu majestátu. Měsíc vzbuzuje v člověku zajímavé myšlenky.I jeden z mých nicků je Luna...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano. Kdyby Měsíc šel zprava doleva, Praha by se nacházela na jižní polokouli. [;>))

      Vymazat
    2. Kocoure, to snad raději ani ne. Na severní polokouli je čím dál tím větší problém s nalezením místa, které by nebylo zamořeno parazitním světlem a bylo tedy vhodné k pozorování noční oblohy. Na jižní polokouli je to v tomto ohledu mnohem lepší, ale je otázkou, za jakou je to cenu a zda se na té jižní polokouli vůbec někdo chce zabývat takovými zbytečnostmi, jako je koukání na noční oblohu...

      Vymazat
    3. Kocoure, dík za vzpomínku na LV. .....

      Vymazat
  8. Kocoure, škoda, že ses neozval kdy navštívíš stolici. Tuze bych pokecal a přiučil se focení. Také bych měl záminku k výpravě do zoo.
    Takovou měsíčnou fotku mě nenapadlo vyzkoušet, předpokládám, že je ze stativu, nízké iso, dlouhý čas. Měl jsem dovolenou, ale většinou v poklusu, proto jsem hodně zkazil. Krom toho, většina fotek až na pár zajímavostí, je typicky "dovolenkových", "o ničem". Na to abych fotil ze stativu nebyl čas, ani jsem ho neměl s sebou. Nahnat vysokým ISO je marné snažení. Tak fotky z večerního a nočního Londýna až na jednu, dvě, nevyšly jak bych si představoval. Akorát jsem se něco naučil o expozici, no ach jo. Pořád se přesvědčuju, jak propastný rozdíl je mezi focením a FOCENÍM.

    Politika - Brexit, akorát jsem si potvrdil, jaký rozdíl je mezi mediální masáží zde a mezi realitou. Podle zdejších médií bych čekal málem občanskou válku, Londýn v plamenech. Jenže všednodenní klid, v tamních novinách anglicky klidné, věcné články a komentáře. Jako by se zde předkládaná katastrofa nekonala. Protože se nekoná. A třebaže pivo mají trochu odlišné, je dobré, ne že ne. Ne tak krkavé a prdivé. Je klidnější....takové anglické. O co méně krkavé a prdivé, o to je vydatnější.

    Islám a Evropa - důsledek dlouhodobé politiky "západních" zemí. Jejich zájmy, jejich politika, její důsledky, jejich problém. Při tom by mělo zůstat.
    Oni jsou pánem, my jsme "Vašek". A to obecně tak i ve vztahu ke zdejší vrchnosti. Protože ctěnému publiku si dovoluji připomenout, že oběťmi islamistických útoků není vrchnost žijící v chráněných sídlech, obklopená ochrankou, vládních či soukromých letadlech, v pancéřových limuzínách, ve kterých když se přemísťuje, vypadá to jako vojenský konvoj, nýbrž poddaní na rozdíl od kterých žije ve zvláštním chráněném režimu. To platí obecně, nejen aktuálně ve vztahu i islamistickému ohrožení. To se nezmění, dokud nedojde k natolik následky a rozsahem závažným událostem, které budou příčinou změny. Nějaké náznaky jsou k pozorování. Ovšem jak víme ze zkušeností, jako švábi jen zalezou do děr aby když se to trochu uklidní vylezli a zas se vezli na vozíku taženém poddanými jako nadšeně hýkajícím oslem, před kterého nastrčí hlávku zelí, ke které mu nechají čas od času přivonět. Tak to bylo, je a bude. Gaussova křivka rozdělení vloh v populaci je nezměnitelná.

    Pokračuji v pozorování z paluby vzducholodi Karel a hledím si abych držel výšku, měl dost plynu a neutrpěl díru v obalu.

    OdpovědětVymazat
  9. Ze vzkazů ... jak se mění mainstreamový kurz naší politiky...

    Po prvních vteřinách mi bleskově stoupnul tlak, musel jsem vypnout.
    "Musíme se naučit s tím žít..." A za tím účelem být ještě více vzati u huby.
    Tomu modrookému mimozemšťanovi bych připomněl, že jestliže "auto, chata nejsou trezor", pak tento stát není pevnost. Přísnější tresty za podporu za propagaci terorismu... Co všechno se za to dá schovat, co všechno se skrze to dá trestně postihnout. Ať se projde po stolici, po zachcaném Václaváku s prochcanými podchody, s klátícími se feťáky, s dýlery, za okázalého nezájmu policie, ať se podívá do trestních statistik, ať se zeptá poddaných na to, co je trápí. Bezpečnost všedního dne. Tím je žádoucí se zabývat. Bude-li bezpečí tomto, bude i v ostatním. Jak by se většině ulevilo, nebyla-li by sužována nepatrným procentem zločinců, kteří pod záminkou napravování jsou jen recyklováni. Kolik "zločinců" by ubylo při sociálním programu "cukru a biče", ke kterému není politická vůle, protože "lidská práva, že..." ani peněz, od daňových poplatníků, plýtvaných na nesmyslné projekty a na šíření pravdy, lásky, demokracie a lidských práv všude po světě kde o to nestojí. Ve prospěch těch, kteří na tom vydělávali a vydělávají, kteří vedli a vedou takovou politiku, vedoucí k důsledkům, které pozorujeme, a požadujících abychom je snášeli solidárně s nimi? Jestliže se nedělili o kořist, chtějí se dělit o následky?
    Marné budou naše námitky, že "my nic, my muzikanti". Takové výmluvy dějinný soud neuznává. Protože "Spolu chyceni, spolu pověšeni.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obuvníku, vítejte zpět.

      Mám málo času a do pondělka do večera to tak bohužel vydrží, takže zatím jen krátce:

      Brexit:

      Řekl bych, že J.C.J spolu s dalšími unijními „jelity“ byl brexitem zaskočen rozhodně mnohem víc, nežli Britové a Británie. Britové se k tomu postavili věcně, přeskupili politické síly a věcně začali něco dělat. Tady, teď mám na mysli druhou stranu kanálu, jsem žádné smysluplné reakce nezaznamenal. Ozval se jen katastrofický pokřik č.1, :„Více Evropy!“ a které? Té nedemokratické, buzerantské a klientelistické, která vypudila Británii, ničí Evropu hospodářsky i vědecky a jinak? A ozval se další silný řev č. 2: „Jen ne žádná další referenda!“. Výborně! Oni soudruzi neozelenobolševici vědí všechno nejlépe že? Už necítí potřebu ptát se lidí. Vím dobře, že demokracie je systém se spoustou vad, ale pořád je to mnohem lepší systém, nežli dotačně klientelistický, nedemokratický, zeleno neobolševický, komisně diktátorský čurbes. Obávám se, že nejdřív bude bruselský bordel potřeba zlikvidovat a pak až teprve se pokusit o něco nového, více prospěšného a smysluplného.

      Islám, Evropa a změna mainstreamu:

      Ten jak mu říkáte „marťan“, nemluvil tak úplně z cesty. Co je špatného na tom, aby někdo, kdo u sebe nechá bydlet nějakého „Abdeslama“, nedostal pořádný flastr? Také nevidím nic špatného na tom, aby se součástí školního vzdělání znovu stalo něco jako byla dřív branná výchova a civilní obrana a také nevidím nic špatného na tom, začne-li stát nějak více a lépe spolupracovat s držiteli zbraní a bude-li za určitých situací schopen se o ně opřít. Izrael jako vzor v tomto ohledu není špatný, když už nám tahají BV do Evropy ve velkém.

      Vymazat
  10. Draku, jak znám své pappenheimské, mám obavy, že důsledkem tažení proti islám-ismu, bude další omezení svobody. Překvapují mě radilální reakce a návrhy, ač se tu nic neděje. Například za schvalování teriristického útoku až 15 let vězení. To je jako za vraždu. První na co jsem si vzpomněl - na schvalování atentátu... Schvalování může být spatřováno v lečem. Podle potřeby. Víme jak zákony žijí ústy vykladačů. Jak a proti komu byl po osmačtyřicátém zneužit prvorepublikový Zákon na obranu republiky. Co všechno bylo považováno za pobuřování. A protože nějaká hrozba terorismu byla a bude vždy, i když opadne tahle vlna, která, naštěstí, byť přes intenzívní snahu našich politických reprezentací o naplnění "spolu chyceni, spolu pověšeni" nás nezasáhla, ze zákona to nikdo nevyndá. "Z preventivní důvodů, pro obranu demokracie, pořádku..." Je to jako s novými daněmi, například válečnými. Najde se nové použití. Proto jsem zásadně proti. Vím co znamená a jaké důsledky má takové mimořádné zákonodárství. Se státní mocí se to má jako s peklem. Co uchvátí, to nevrátí. Jde o naši svobodu. Nepotřebujeme to co nám předkládají. Naopak potřebujeme více svobody. "Vyměníme-li svobodu za bezpečí, nebudeme nakonec mít ani svobodu ani bezpečí" (Thomas Jefferson). Zlatá slova. Na jednu stranu stát ztěžuje občanům obranu nejen přístupem ke zbraním, ale zejména možností jejich použití, i obranu holýma rukama. Je malá povědomost o tom, že téměř na na každého, kdo se ubrání a zraní útočníka, je založen spis, je podezřelým, je vedeno trestní řízení, ve kterém útočník má postavení "poškozeného" s přístupem k osobním údajům. I když věc je odložena, zůstává v policejní evidenci záznam o tom kdo byl prověřován jako podezřelý.
    Mám vážné důvody být proti. Ovšem na druhou stranu v případě vážného ohrožení či útoku jsem pro cílenou nejtvrdší a bezohlednou reakci. Té ovšem systém ze své podstaty není schopen. Jediné čeho je schopen, je postupně přiškrcovat občany, z ubývající svobody jim ukrajovat kousek po kousku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obuvníku, jenom krátce:

      Ano v mnohém máte pravdu a ty obavy sdílím. Nicméně pořád ještě jsme na tom relativně dobře ve srovnání třeba jenom se sousedním Německem. Bohužel ale, tamnější lidovci tlačí na ty naše, aby se to tady co nejvíce zprasilo po německém vzoru a němečtí neobolševici tlačí na ty naše v tom samém smyslu jen v jiných aspektech a hlasy, které by je s tím nahlas a rezolutně poslílaly do kamsi do daleka, kde už záda ztrácí své jméno, tak ty, ty tady silně postrádám...

      Vymazat
    2. V Německu, které dohánějí hříchy minulosti, začíná přituhovat. Čím dál tím víc je zaměstnáno samo sebou. Erdogan vytahuje drápy, turečtí politici si počínají, jako kdyby Německo bylo součástí Turecka (ono prakticky zčásti je). Navíc Turecko je v NATO a protínají se v něm různorodé zájmy. Migrantům ne a ne se chtít přemigrovat do zemí bývalého východního bloku, který z toho důvodu (majícího historické a ekonomické pozadí) není migrační krizí postižený. Od zdejší vlády bych očekával méně splašenosti a silbných slov, ale rozvážnou chytrou politiku. Stačí držet pozici. Nenechat se zatáhnout do problémů jiných. Nemíchat se. Nechodit na led s těmi, kteří to způsobili a nyní si to vyžírají. Ovšem chytrou politiku mohou dělat jen chytří lidé. Tedy tak chytří, kterým chytrost zbývá i na něco jiného než aby se udrželi u moci či o ni zápasili.

      Jak se naši politici od francouzských a německých?
      Francouzští politici hájí francouzské zájmy, němečtí politici hájí německé zájmy, američtí politici hájí americké zájmy.
      Čeští politici dělají totéž. Kdyby přitom alespoň drželi hubu...

      Važme si, velmi si važme toho jak na tom jsme. Mohli bychom na tom být daleko hůř. Naše "zaostalost" se ukazuje jako výhoda. Je dobré, že nestojíme za úsilí. Ekonomickým zákonitostem podléhá i terorismus. Vážení zisku a transakčních nákladů. Nepodléhejme velikášství, nechtějme zasahovat do světových a evropských dějin s představou, že budeme na vítězné straně. Jak ze zkušeností víme, vítězové se o sladké plody vítězství velmi neradi dělí. Bohatě stačí nebýt na straně poraženého.

      Už slyším námitku, že co když i u nás dojde k útoku? Co v tom případě? Jak reagovat? Odpověď je jednoduchá. V tom případě postupovat s nejvyšší tvrdostí.
      Příklad: teroristé se zmocnili rukojmí v nákupním centru, některé z nich zavraždili, a vydírají. Jsou obklíčeni, jedná krizový štáb. Někdo musí konečně rozhodnout. Předpokládejme, že například předseda vlády jako šéf exekutivy. Pohledy všech se upírají na něj. Záleží jen na něm. Co řekne?

      Vymazat
    3. "Záleží jen na něm. Co řekne?"........... Čest prácy souzi, výrazné posílení pravomocí ombudsmana v množině europy je životně nutné. Ve Sněmovně podpoříme návrh Jiřího Dienstbiera, podle nějž by měl mít ombudsman právo navrhovat u Ústavního soudu rušení zákonů. A to fšech!
      Přidáme rázově důchodcům ještě do voleb............
      To řekne.
      4P

      Vymazat
    4. Jo a zde ještě odkaz na myčku mozků financovanou z mích daní, děkuji pěkně.
      4P

      Vymazat
    5. Tedy, ehm, zde
      https://www.jsns.cz/cz/page/7/Katalog_html.html

      Vymazat
    6. EK a co byste čekal od Člověka v plísni? To je přece víc než 100%-ní záruka nekvality:

      % Full text available at:
      % http://www.nic.cz/page/306/intended-use-of-supplied-data-and-information/
      %
      % See also a search service at http://www.nic.cz/whois/
      %
      %
      % Whoisd Server Version: 3.10.0
      % Timestamp: Tue Aug 02 11:05:20 2016

      domain: jsns.cz
      registrant: ZONER-200825917
      nsset: NSSET:ZONER
      registrar: REG-ZONER
      registered: 29.06.2011 06:24:39
      expire: 29.06.2017

      contact: ZONER-200825917
      org: Člověk v tísni, o.p.s.
      name: David Šimon
      address: Šafaříkova 635/24
      address: Praha
      address: 12000
      address: CZ
      phone: +420.777787926
      fax-no: +420.226200401
      e-mail: webmaster@clovekvtisni.cz
      registrar: REG-ZONER
      created: 05.02.2008 09:17:53
      changed: 10.06.2014 13:44:49

      nsset: NSSET:ZONER
      nserver: ns1.regzone.de
      nserver: ns1.regzone.info
      nserver: ns1.regzone.cz (217.198.113.10, 2a00:19a0:2:300::2)
      tech-c: ZONER
      registrar: REG-ZONER
      created: 08.04.2010 12:23:52
      changed: 04.03.2015 18:53:29

      contact: ZONER
      org: ZONER software, a.s.
      name: ZONER software, a.s.
      address: Nové Sady 583/18
      address: Brno
      address: 602 00
      address: CZ
      phone: +420.543257244
      fax-no: +420.543257245
      e-mail: admin@zoner.cz
      registrar: REG-ZONER
      created: 10.11.2006 13:45:00
      changed: 01.12.2011 10:55:14

      Vymazat
    7. Obuvníku, dnes ještě budu muset poněkud zarputile pobíhat, ale k večeru se to už snad konečně zklidní. Do nějaké míry je velice dobře, že Německo má víc než dost starostí samo se sebou samým. Ne, že bych jim to přál, Německo v křečích může víc než jen poškodit celý kontinent, ale dlužno dodat, že to má i své positivní stránky, aspoň pak nemají volný čas a prostředky na to, aby po německém vzoru prasili poměry jinde, třeba zrovna u nás a případně aby rovnou prováděli ekonomické a jiné sabotáže rukama „našich politiků“ a „našich mediálních lhářů a propagandistů“ zde. Oni totiž ve skutečnosti povětšinou nejsou naši, jsou to cizí politici v některých případech námi volení a jsou to cizí mluvící hlavy a píšící ruce...

      Vymazat
  11. Jak muslimská invaze k nám se nekonající, hodí se k odpoutání pozornosti stáda od jiných záležitostí...
    Aby zdejší politici u kormidla i ti po kormidlu toužící šli do nejbližší mešity a na kolenou děkovali Alláhovi za přízeň, kterou je zahrnuje...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na druhou stranu, když už víme a vidíme, jak to soužití s touto rychle se množící a agresivní menšinou jinde skřípe, nefunguje a nese jen potíže, tak na základě špatných zkušeností jende učiněných, není u nás jediného důvodu jakkoliv jim vycházet vstříc při případných jejich úmyslech tu jakkoliv projevovat jakékoliv zájmu nebo nedej bože zapouštět kořeny.

      Vymazat
    2. Cože, SCHU?

      ...Jak muslimská invaze k nám se nekonající, hodí se k odpoutání pozornosti stáda od jiných záležitostí...

      Jaképak "k nám se nekonající"!!!! V Praze 2 je muslimáků naseto. Vídám je denně. A nejsou to nějací ubožáci.Je to vyšší sorta slimejšů. A jsou to celé rodiny, matky s dětmi v kočárcích, mladíci, mladé ženy. Musí tady být někde jejich hnízdo. Už se začínám bát. Je to násada, která tiše poroste. Připomínají mi skutečné slimáky. Kam vleze jeden,tam jich jsou za chvíli stovky.
      Vypadají zatím jako turisti průzkumníci, ale...

      Vymazat
    3. Takhle porůznu po Praze jich potkávám docela dost. Harantů, většinou hlasitých a drzých jako „naseto“ a „dospěláci“ yaké nic moc, sami také jdou proti vám po celém chodníku a uhnout nehodlají, provokují. Uhnout je donutím, ale příjemná ta setkání opravdu nejsou. Dík bezzubosti a praktické paralýze až nečinnosti našich úřadů budou přibývat.

      Vymazat
  12. Astro, nevypadají, že by by žili ze sociálních dávek.
    Podléhají obecnému cizineckému režimu. Ten je podle zákona. Zákon je schvalován parlamentem. Parlament je volen občany. Nevidím v tom problém. Jací občané, takový parlament. Jaký parlament, takové zákony. Národ sobě...
    Problém není s cizinci, ale s tuzemci. Stačí se rozhlédnout. Nemluvě o kriminální statistice. Problémem nejsou teroristické útoky, ale zločin všedního dne. Vysoký i tam kde jsou teroristické útoky. Souvisí to s obecným režimem, se zájmem a schopností státu zajistit obecnou bezpečnost. Ta je mizerná. Protože je nevůle. Jestliže zde nejsou teroristické útoky, je to dáno zdejší polohou a historickým vývojem. Všeobecně platí, že sociální prostředí s vysokou mírou kriminality je příznivé pro teroristické útoky.
    Proto trvám na tom, že základem je obecná bezpečnost. Její úroveň je podmíněna komplexně. Jestliže tezí obecné bezpečnostní politiky je "auto, chata nejsou trezor", je logické, že v ostatním to musí být stejné.
    To se nezmění, dokud vládnoucí "elita" nebude sdílet stejnou míru bezpečí a rizika jako ostatní. To je univerzální princip.
    Dávám k povšimnutí, že oběťmi islamistických teroristických útoků nejsou příslušníci vládnoucí "elity", ale plebs. Který této "elitě", která přes velkohubá prohlášení, když se dožaduje voličských hlasů, jím pohrdá, nestojí už ani za "Je suis..."

    Tato elita nezmění své chování vnitřním osvícením, ale jedině pod tlakem. Tak jako vždy v historii.
    V obavě o ztrátu voličské přízně, ohrožení existenčních zájmů, či když sama začne krvácet, když se stane cílem útoků.

    Jestliže důsledky politiky vládnoucí elity nezačnou dopadat na ni, nic se nezmění. A proto se nic nezmění. Až na to, že plebs bude vzat víc u huby. Ne pro jeho dobro, ale pro případ, že by se bouřil.

    A proto, Draku, to je odpověď i Tobě. Podstatou choroby nejsou ti, které potkáváš, či jiní, kteří vadí mně, ti jsou jen příznakem. Podstata je jinde.

    Ovšem zatím se dobře daří odvádět pozornost k příznakům. Jenže tak jak v "Bílé nemoci" natírání vonnými mastmi neléčí podstatu nemoci. Jenže masy nenaslouchají Galénům, nýbrž diktátorům. Dnešním či budoucím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obuvníku, ti „nově příchozí“ ve Francii v první generaci také nebyli zrovna chudí a makali jako šroubi. To se o té jejich druhé a třetí generaci rozhodně říct nedá, ta už dělá až na pár světlých výjimek jen a pouze bordel.

      Masy jsou v celkovém průměru ne zrovna chytré, velmi konzervativní a setrvačné, takže než jim dojde jaký že to mají vyvíjet tlak a jakým že to směrem, trvá to dlouho. Jenže ono žijeme v čemsi debilním už poměrně dlouho, takže blbá nálada a nedůvěra jsou tu už poměrně dlouho. Na té vlně už s svezli mnozí, Andrej Babiš není ani prví a určitě ani poslední. Uvidíme, co se z toho všeho nakonec vyvrbí ještě o něco později. Jinak je zapotřebí, aby těm „jelitám“ se dělo to samé co plebsu stejně často a se stejnými procentuálními dopady na jejich rozpočet, pak věřím, že by se ta perverzní legislativa začala měnit hodně rychle. Oni si ale při jejich příjmech mohou dovolit takovou soukromou ochranku, že zatím jim nic moc nehrozí.

      Co se ale podstaty společenského problému týče, myslím si, že ta opravdová podstata problému tkví v každém jednom členovi celé společnosti. Tkví v takových členech společnosti, co nechají řvát haranty v tramvaji, aniž by je jakkoliv „usměrnili“ a umravnili. V těch, co podporují flákání se a trvají na tom, že učitelé budou známkovat zadarmo. V těch, co hlasují pro ty, co slibují, že zruší poplatky u doktorů, atd, atp. Ve všech těch, co si myslí, že budou jen brát, aniž by cokoliv dávali a co si hledí jen sebe sama a na ostatní srdečně kašlou. Jenže nad určitý nadlimitní počet sobců společnost přestane fungovat, zákonitě se musí zhroutit, ciž dříve či později přijde, nezmní-li se to k lepšímu. Technologie zatím ještě neumožňují, aby lidé mohli žít bez práce. A vypadá to, že civilisace následkem ignorance, idiocie a debility jejích „kormidelníků“ zkolabuje mnohem dřív, než vůbec bude možné k tomu technologickému bodu dojít. Dojdeme-li k onomu technologickému bodu, kdy lidské práce nebude zapotřebí, tak nepochybuji o tom, že většina nicnedělajících tupounů nakonec zdegeneruje a zase vyleze na stromy...

      Vymazat
    2. Zákony žijí ústy vykladačů.
      To je takzvaná "Schumacherova věta". která v obecném prostoru platí stejně jako v geometrii věta Pythagorova nebo Thaletova.

      Schumi je (málem) větší skeptik, než jsem já. Už o své skepsi raději ani nemluvím, protože bych vydával jen ostinantní hučení.
      Jen mě tak napadá, že vládnout se dá jen za požití "instalace viditelného nepřítele". Tu vnějšího, tu vnitřního. Něco jako "kamenování ďábla" muslimy při pouti do Mekky. Nebo plastové loutky pro frustrované Japonce - tzv. "fackovací panáci". Člověk do něčeho (šikovně nastaveného) praští pěstí a uleví se mu. A už ani neví, co ho vlastně tak nazlobilo. V mé vojenské profesi jsme tomu říkávali "klamné cíle". Na obrazovce lokátoru je spousta teček a která z nich je letadlo nebo raketa operátor neví jistě.
      Jen těch teček musí být dostatek, aby obsluha nedokázala selským rozumem zjistit, která tečka je ta pravá. "Která bije" - tedy která nás bude opravdu bombardovat.

      O ty klamné cíle se starají naši čačtí novináři. "Lháři ve mzdě."

      Vymazat
    3. Nicméně Obuvníku
      - symptomtická léčba se provádí i při dnešním stavu zdravovědy. V případech, kdy neznáme podstatu nebo ji neumíme ovlivnit/vyléčit.

      Co se týče voleb: Vycházejí z tajného přání P.T. publika/lidu, že "to", (jejich blahobyt) zajistí někdo jiný. A že je to nebude skoro nic stát.
      Kdyby mohly volby něco změnit, už by je dávno zakázali.
      [;>)
      Zajímavé: u primátů se zjistilo, že si uvědomují nespravedlnost - když experimentátor podvedl jinou opici a ony to viděly, začaly projevovat "revoluční sklony" a s daným experimentátorem se "přestaly bavit". Proč to neplatí u lidí prostě nevím. Asi jsme už ztratili zdravé instinkty.

      Vymazat
    4. Zákony by jakž tak ušly. Jestli někdo stojí za starou belu, je to celý řetězec, který začíná u „zákonodárců“ a pokračuje to přes moc výkonnou a končí to jisticí a vězeňstvím. To všechno stojí za starou bačkoru proto, že je to odrazem společnosti, jejíž jednotliví členové stojí většinou také za starou belu. Dokud se to nezmění, líp nebude.

      Vymazat
  13. Přiznávám se, pánové, že jsem se pokusila svojí primitivní poznámkou zamíchat současnou zdejší stojatou vodou. Jsem ráda, že jste se opět vyprovokovali k výkonu, protože - kdo nic nekoná, nic nenapraví. Pohnout historií se nedá, ale ovlivnit buducnost lze. To už dávno víme. KDO a JAK to udělá, toť ta otázka, na kterou se těžko odpovídá. Víme jenom PROČ je třeba to udělat, ale SLOVA to nenapraví. I když... tenkrát DVA TISÍCE SLOV ... Ovšem situace a doba se mění, důvody bojů též, i jejich následky. Nemám slov

    OdpovědětVymazat
  14. Kocoure, jsem jen informovaný optimista.

    Média neovlivňují ani tak co si lidé myslí, ale o čem přemýšlejí.
    Nemusíme plýtvat časem na vše co nám předkládají.
    Jsem opatrným optimistou. Lidstvo se vždycky vyblízalo.
    Otázka, jestli je tak zle, nebo je to jen odraz v mysli střední a starší generace. Mladí tohle neprožívají. Mají jiné zájmy. Až trdla zachvácená existeneciální krizí.

    2000 slov. Ano, tehdy velmi prožívané "zásadní" události. Ovšem, při zpětném pohledu...no a? Nyní je to stejné. Při zpětném pohledu na dnešek...no a?
    Západní Evropa má problémy. Z nějaké tamní příčiny. Však kdy je neměla, sama nezpůsobila? Pozoruju jak donedávna rozumně se projevujícím lidem kape na karbid. Jedni blbnou, jiní to ve snaze dosáhnout slávy předstírají. Ti nahoře kibicují ve snaze se zviditelnit. Silná slova, silná gesta, silné návrhy. Neznalý by z toho byl vyděšený, že Mahdí na hranicích...

    Jak to tedy je? Nepotřebujeme mobilizovat. Nepotřebujeme další zákony vedoucí k tomu abychom brali u huby sami sebe. Stačí důsledně využívat nynější. Nanejvýš změnit zákon o pobytu cizinců a azylový zákon, aby tresty vyhoštění bylo možno ukládat a vykonávat je bez jakýchkoli překážek, například slučování rodin nebo, že odsouzenému v zemi jejímž je občanem, hrozí zlé nakládání. Toho si má být vědom a nepáchat zde trestnou činnost. Žádoucí je možnost vyhoštění v případech ohrožování veřejného pořádku a státního zájmu. Například v případech projevů nenávisti a podněcování k ní, tak jako v brněnské mešitě. Je s podivem, že to nebylo stíháno jako trestný čin, paragraf na to je. Pachatel už dávno mohl být vyexpedován. To se týče různých mafiózos.
    Není třeba velkohubých prohlášení, vytváření nových "ideozločinů". Není třeba mobilizovat. Stačí drobná systematická práce. Aby nebylo třeba mobilizovat.
    Prázdníny neprázdniny, stačí připravit rozumné návrhy, svolat parlament, který to hladce odhlasuje, senát schválí, prezident podepíše. Jenže to je má naivní představa. Tohle od těch politických kšeftařů, co kšeftařů, šmelinářů nelze čekat. Pak se nedivme, že dojde až k mobilizování. Leckterým by se nějaké BUM tady hodilo. Nemluvě o médiích. Jak psal Karel Čapek o žurnalistovi, jak pozoruje pokrývače na střeše a říká si "kdyby mu tak ujela noha..."

    Nemusíme se chápat všeho co je nám předkládáno. Pouštět si parazity, ta mediální kukaččí vejce, do našich myslí a nechat je vytlačovat nás samé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle od těch politických kšeftařů, co kšeftařů, šmelinářů nelze čekat...
      No právě. To je důvod mé beznaděje. Poznal jsem hodně lidí - víc, než jich poznalo mě. A viděl jsem, jak se původně čestní a rozumní lidé mění pod tíhou - nikoliv snad důkazů, ale peněz nebo jiných prebend. V leckom ledacos divného dřímá - a může se to náhle probudit správným šémem jako Golem.

      Bylo by možné sestavit parlament z čestných a moudrých lidí, kteří by mysleli víc na ostatní, než na svůj okamžitý prospěch a viděli dál, než do konce svého mandátu.

      Ale nevěřím, že by takoví zůstali po celou dobu, kdy by jim byla svěřena moc.

      Deset let jsem vychovával svého nástupce. Aby bral svou práci jako hobby, kterém mu stát dokonce platí. Po odborné stránce je dobrý. Ale po lidské - ukázalo se, že touží po veřejném uznání, po slávě. A taky po penězích - ale po zviditelňování víc. Na to jsem musel přijít rok po jeho "instalaci". My "zbylí staří" mu říkáme "frontman" jako hlavnímu představiteli nějaké rockové kapely. (Mi prý říkali "loutkář".) Nepříliš dokonalou volbu nástupce si teď občas užívám. Mlčky, byla to moje chyba. Nevšiml jsem si prostě jednoho osobnostního spínače.

      Proč o tom píšu? Protože kdekdo má takový neoznačený spínač a jeho funkci poznáme, až když ho aktivujeme.

      Vymazat
    2. Kocoure, seknout se můžeme každý, zejména při práci s lidským materiálem. Ten Tvůj mladík není ani první ani poslední, kdo neunesl „úspěch” v podobě služebního postupu a zblbnul sám ze sebe. Lidé spíš úspěšněji projdou zkouškou v podobě nějakého průšvihu, v době, kdy se zrovna nedaří, ale poměrně často selhávají, když se dostaví úspěch, bohužel. Ten je svým způsobem jednou z nejtěžších zkoušek.

      Vymazat
  15. A proto... kdo už máte W10? Jaký pozorujete rozdíl mezi W7, W8.1, W10?
    Mé W10 zůstávají v šuplíku, home verze pro mě není, když už, tak v budoucnu "professional", nebude-li zbytí.

    Foťáky, objektivy...Mnoho psů, zajícova smrt. Osel mezi dvěma kupkami sena. Jsem na tom hůř, jsem mezi třemi. Ten víc než půlkilový světelný zům je na tahání na prd. Zkusím při pochůzkách vystačit s pevným 35mm/1.8, to je u aps-c zhruba padesátka. Když už na jen tak pochůzky brát zrcadlovku. Na pohotové nenápadné focení Samsung s placatým širokoúhlým objektivem. K podivu velmi dobře fotí v automatickém režimu. Probírám staré časopisy z hluboce předdigitální doby a čím dál přicházím na to, že nejde o to čím, ale co. Psal bych dál, ale nechám si to do samostatného povídání.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. WXP, 7, 8, 10...
      Nejsem rozhodně odborník, jen uživatel. Přešel jsem po nátlaku mé banky a moderních editorů z XP rovnou do W10. Mezitím jsem měl na laptopu W7 s tím, že jeho pomocí se dopídím k bezplatnému upgrade na W10. Nedopídil - oznámilo mi to, že mám nevyhovující železo a hned mi to nabídlo tipy na nové železo, včetně dodavatelů. Naštval jsem se a koupil klíčenkovou verzi W10. Po několikatýdenní práci, kdy jsem trpělivě vypínal všechny možnosti "vylepšování" a nápomocí konstatuji, že jsou rychlejší než XP (náběh) a vlastně fungují. Vizuálně jsem je dopravil přibližně na ZP, na kteríé jsem byl dlouhá léta zvyklý. A to je všechno, co od OS požaduji. Aby pokud možno bezporuchově a bez obtěžování uživatele nabídkami na různá vylepšování fungovaly. Což W10 z 90% činí.

      Foťáky:
      S Canonem na vrabce? Jistě, začátkem týdne jsem se přesvědčil. Nechtělo se mi tahat zrcadlovku a objektivy, vzal jsem tedy ultrazoom. Na vážky. Výsledky docela dobré - až na to, že počet ostrých vážek při střílení na letící terče asi 3x menší. No - trpaslíci v objektivu to nestíhají. Ruce mě ale bolely méně - i když netvrdím, že zrovna třikrát. [;>)
      Kapesního špionka jsem daroval a teď si ho budu muset znovu koupit. LUIMIX DMC FZ 1000 mi sice do kufru vejde - ale než ho připravím "k palbě", už často není co fotit. To chce ho mít opravdu v kapse. Na parametrech zas tak moc nesejde. Ale malý zoom bych ocenil, rovněž pak hledáček. Jakožto "dlouhozraký" totiž vidím na displeji mlhovinu a na sluníčku skoro nic.
      Takže každá "kupka sena" je k něčemu dobrá. Jenže to něco váží a stojí.
      No ale který koníček je levný, že? To by snad člolvěka ani nebaviklo. I když si jdete jen zaběhat, tak máte koupený speciální běžecký dres, boty, stopky, měřič tepu a bůhví, co ještě. Natáhnout si staré tepláky a obout tenisky - no copak by z toho běhání měl člověk nějakou radost?

      Takhle obyčejně to dělal jenom Zátopek. A při focení Sudek a nakonec i Saudek. Nebo můj guru Krasl. Ale oni se focením většinou živili. Žádný koníček, ale pracovní nástroj. Lopata.
      No já vím. Už si sednu na ruce...

      Vymazat
    2. Pánové, souhlasím s tím, že pořád ještě je u focení nejdůležitější, zda ten, kdo fotografuje, má pro to focení cit, tedy je schopný rozeznat motiv a je dosti znalý řemesla, aby ho dobře zachytil. Na druhou stranu ale, některé motivy bez přiměřeně dobré a adekvátn drahé techniky ani nemá cenu zkoušet fotit. Takže u některých věcí, která já rád fotím vím, že buď sebou popadnu ta správná kila, nebo jsem tam za diváka, co se přišel podívat a s focením k ničemu prostě ani nebudu ztrácet čas a energii.

      Vymazat
  16. Kocoure, jestli máš W10 professional, to ano. Tam se otravnosti dají zakázat aby se korporáti nenaštvali. Mám lidovou verzi home jako upgrade z W8.1 home. Zakázat se dá jen něco. Proto jsem zůstal u W8.1. Mám je doplněné o aplikaci "Shell" zobrazující klasickou nabídku známou z předešlých verzí W, můžu si i vybrat.
    Mám problém. Zrušil jsem diskové oddíly sloužící pro obnovení do továrního nastavení W8, nechal jen Uefi a systémový. Systémový zmenšil na 50GB a na zbylém místě něco přes 800GB vytvořil datový. Když jsem to zkoušel dříve na W8.1 jako update z W8, zlobilo to při startu, vždy ob jeden start se to hned na počátku bootování vypnulo a musel zapnout znovu. Při dalším startu to standardně naběhlo aby následující start se musel zopakovat dvakrát.
    Teď mám 8.1 z originál ISO. I po překopání všech oddílů všechno funguje jak má. V tom je ten problém. Právě to je velmi podezřelé. Po všech předešlých trablech. Nakonec z toho byly krvavé oči do tří do rána. Poslední pokus obnovy z plné zálohy disku, předešlé odmítaly bootovat. Start nechal na ráno. Ráno rezignovaně zapnul, že to zas odmítne naběhnout, jenže ouha, naběhlo. Už jsem si zvyknul, že se to vzpouzí, a ono ne a ne. Ach jo. Vyzkouším disk s desítkami, mohly by tam být zajímavé zákysy...

    Foťáky - lepší palec v kapse než full frame ve skříni.
    Malý foťák s elektronickým hledáčkem za dobrou cenu? Nějaký Olympus OM10, nebo Panasonic. Výborný je Sony RX100 III nebo IV. Ale ne za tu cenu.
    Ale nejsou to kapesní formáty.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. W10? A proč? Dokud nebudu muset, tak se s nimi nebudu rozčilovat. Do té doby to snad pod tlakem připomínek trochu zkultivují. Mnohem víc se mi v korporátní sféře nelíbí snaha softwarové licence neprodávat, ale pronajímat na časově omezenou dobu. Pěkné to svinstvo...

      Vymazat
  17. Pánové, určitě nejde o to čím fotit, ale co, jak správně pravil SCHU. Pakliže si fotíte pro radost a fotky vás neživí. KOCOUR dělá nádherný obrázky, mně je jedno čím, hlavně se mi líbí (ty fotky):-)

    A nejaká wokna číslo to a to? To je skoro stejná patálie, jako s tím focením. Samozřejmě se nechci dotknout vašich znalostí a taky neznám potřeby, které na svoje bedýnky máte, ale když vyjdu jen tady z toho psaní, které provozujeme, protože jinak vás neznám, je mi úplně fuk, ze kterého okna se na sebe díváme. Budu vždycky stejná, jako ta náhodná fotka.

    Přeju hezkou sobotu, prý má být. A kdo je někde v přírodě, AŤ maže do lesa na houby, s krabičkou na mýdlo v kapse. Co bych dala za hřiba, byť jen na obrázku!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono je to Astro často naopak.
      Profíci mají vybavení starší a často řádově levnější, než tzv. fotoamatéři. A totéž platí o zvuku. Zvukaři potřebují něco, co funguje každý den, vždy stejně, aby s tím mohli počítat a co jim vydrží. Protože práce se zvukem není "obsluha hypermoderního komplikovaného zařízení", ale obyčejná práce. Někdy rutinní, někdy tvůrčí. A totéž platí i o focení.
      Jistěže, profík potřebuje něco víc, než plastovou krabičku s předpokládanou trvanlivostí dva roky a jeden měsíc. (Při záruce dva roky.) Ale pokud jsem poznal opravdu dobré fotografy (většinou na volné noze) tak aparáty mění až už opravdu není zbytí.

      Ohledně muzikálů: Tam platí, že je třeba mít to nejmodernější a raději třikrát. Ne, že by to s něčím levnějším nešlo, ale i zvuková technika je součástí P.R. daného projektu. I když mám silný pocit, že je to jenom řevnivost různých muzikálových "part" a soutěž dodavatelů. Diváka to myslím vůbec nezajímá. Stačí mu, když v tom kraválu uslyší svého oblíbence/oblíbenkyni.

      Ostrava má například největší množství mikroportů v celé Kotlince. Že by to vedlo k nějakému zvýšení umělecké hodnoty celkem dost pochybuji. Ano - loni pozvali muzikálovou partu do Koreje. Ovšem bez aparátu, na oblastní festival ve městě zvíci Opavy. Byla to (u nás v lokálních médiích) velká sláva. Jelo se na playbackovací podklad - tohle by naši muzikáloví umělci prostě nedopustili a vyhlašovali by to jako "podvod na divákovi" U nás doma hraje najatý orchestr a v orchestřišti je cca 32 mikrofonů. A dva dirigenti. Je to pak skoro stejně dobré, jako PB z disku.
      [;>)

      Vymazat
  18. Tak, Astro. Mně to pořád líp kecá než fotí.

    OdpovědětVymazat
  19. Ke kocourovu vzkazu vpravo.
    Představ si, kocoure, moje zoufalství, tak jsem se těšila, ale nemohla jsem nahodit zvuk. Ani v PC ani v přídavných reproduktorech, zkontrolovala jsem všechna připojení do repráků a nic. Budu to ještě mordovat, zrovna mám blbou náladu a rozhodně by mě to moc potěšilom. Mám nějaký neblaný vliv na elektroniku kolem sebe, včera mě odmítl poslouchat mobil. Do rána si to naštěstí rozmyslel. A teĎ ZASE TOHLE!!!!!NO KOPLA BYCH DO TOHO! Nicméně ti děkuju za pozornost....jsi hodný kocour!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem prostě skvělá! Musím se pochválit, kocoure! Přetáhla jsem si ten link do svojí sbírky podobných a zkoušela jsem, nebudeli hrát. Nehrál. Znovu jsem zkontrolovala všechna připojení všeho. Nic. Nakonec mě napadlo, abych tim připojovacím kolíčkem reproduktorů zakvrdlala kolem dokola. A ta radost! Všechno hraje, jak má! Takže už jsem si odehrála Ravela a postupně to projedu. Díkydíky!

      A ke tvému stesku:

      * Tak koukám, že když vypadnu do svých oblíbených Sudet a nemám tam mezisíť, hned se tu rozproudí zajímavá debata. Nejsem to nakonec já, kdo tu škodí?
      [;>)))

      To je nesmysl. Ven vyjíždíš rozumně bez techniky. Copak jí nemáš za celý rok dost? Nedostatek mezisítě ti chrání nervovou soustavu. Měl bys těm, co to mají na starost, poděkovat.Představ si, jak v nádherné přírodě marníš hodiny nad počítačem. No to bys musel být blázen! :-)

      Vymazat
  20. Astro, jestliže to není v "železe", je pravděpodobně v nastavení. Možná že jsi nechtíc vypnula zvuk nebo stáhla hlasitost klávesovou zkratkou. Prozkoumej nastavení zvuku. Sice nemám linux po ruce, ale jak jsem zkoušel, je snadno dostupné. Hledej "nastavení", "správa" a podobně. Vzpomínám, že jsi psala o Ubuntu. Zkus vygůglit "nastavení zvuku ubuntu" "správa systému ubuntu". Mělo by to pomoci.

    OdpovědětVymazat
  21. Astro, třeba najdeš tady :
    https://help.ubuntu.com/stable/ubuntu-help/sound-volume.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady vidíš Schumi rozdíl mezi milovníkem techniky a tupým uživatelem, profíkem. Zakvedlat příslušnými konektory by mě napadlo jako první. Ten "wackelkontat" je nejobvyklejší "porucha" - všude. Od mixu přes všeliké zesilovače až k PC. Konektor je nezbytné zlo.
      Pokud by člověk chtěl něco opravdu, ale opravdu spolehlivého, nesmí používat konektory a metalické přepínače. A taky potenciometry.
      V druhé fázi to bývají studené spoje. Až pak všechno ostatní.
      Ale manipulační omyl je dokonce četnější než uvolněný spoj. [;>)

      Vymazat
    2. Kocour mě sice zařadil mezi tupé uživatele, ale správně. Jsem člověk, takzvaný "pudovkin". Neztratit hlavu, vydejchat probém a s rozvahou se naivně ponořit do řešení. Buď to vyjde nebo ne. Nic jiného se stát nemůže..

      SCHU, dík za rady, to víš, že postupně při podobném zádrhelu projíždím všechno a několikrát. To kvrdlání mě napadlo až nakonec. Ale tady nejde o život!

      Vymazat
    3. Dnes mám díky kocourovi sváteční koncertní nedělení odpoledne. Právě jsem se stala třímilióntou stočtyřiašedesátoutřetí a šestistou sedmdesátou osmou posluchačkou na FLASH MOB - Byla to radost s Ódou na radost.Díky, kocoure!

      Vymazat
    4. Kocour do kategorie "tupounů" zařadil především sám sebe.
      Protože při práci není čas na složité úvahy je problém třeba vyřešit rychle a jednoduše. Často to bývá špatný kontakt v konektoru - takže se zatahá, zatočí a zakvedlá - a ve velkém procentu případů to pomůže. Po akci se obvykle konektor vyčistí lihem a čeká se, kdy zoxiduje nějaký další. Nebývá třeba čekat dlouho. [;>/

      Vymazat
  22. Astro, v čem to bylo?
    Kocoure, zkušenost mě naučila, že nejprve hledám příčinu ve své blbosti a teprve v zařízení.
    Mým oblíbeným zákysem bývalo, že jsem se velmi pochválil za příkladné naletování konektoru abych vzápětí zjistil, že jsem zapomněl na kábl nasunout krytku.
    Nejzáludnější závadou bylo, když jsem u nového velmi značkového zesilovače zjistil postupné slábnutí jednoho kanálu. Po zapnutí a vypnutí, to opět na nějakou chvíli naskočilo a zas sláblo. V záručním servisu pochopitelně nic nezjistili. Vyzkoumal sám, že se to projevuje při zapnutí korekcí. Tak to vzal podle schématu, rozebral, stačil dotyk šroubovákem, naskočilo aby zas sláblo. Tak pokusničil a přemýšlel až přišel na to, že závada byla ve svitkovém kondenzátoru u korekce hloubek. Pro jistotu vyměnil v obou kanálech, a v pořádku. Snadné, ale přijít na to bylo hnusné. U svitkového bych nepředpokládal. Není to jen má zkušenost, když to takhle blbne, na kondíky třeba podívat. Hlavně na elektrolyty, dnes poddimenzované a blbě umístěné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, někdy sepíšu "nevysvětlitelné závady" - t.j. takové, na které jsem prostě nepřišel (a nejen já) - a přitom nebyly generované mou vlastní blbostí.
      U nás se jim říká "krpa", ale nikdo neví, jak ten termín vznikl a co znamená.

      Ad nenastrčrný kryt konektoru: je to nepříjemné, ale když děláte dva tucty propjovacích kabelů a nenastrčíte tam 23 krytů - tak to je potom k pos...

      Vymazat
    2. V čem to bylo, SCHU? V tom zakvrdlání konektorem. Jak prosté!

      Vymazat
  23. Krpa - v přesmyčce kurva práce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík!!
      Znám přinejmenším jednoho ajťáka, který se konečně dozví tu krutou pravdu...[;>D)

      Vymazat
  24. Astro, to je hodno zjištění příčiny proč přestal kontaktit a proč po "poondění" začal. Dobré by bylo vytáhnout očistit namáznout když není speciál na kontakty (používám "Kontakt Gold", jsou i účinnější vodičky, ale tenhle alespoň nic nerozežírá na rozdíl od proslulého Kontaktolu, kterým jsem odpravil pár přepínačů a ladících kondenzátorů než přišel na to, co je to za sajrajt) tak alespoň WD40, zázrak každé domácnosti, a několikrát prošukat. Jestliže to nepomůže k trvalému kontaktění, a bude pořád "na heslo" je někde v připojení zdířky na desku či jinde "studeňák". To nutno proletovat. Bohužel takové závady jsou častější od zákazu olovnatých pájek. Bezolovnaté spoje jsou křehké a háklivé na změny teplot, a hlavně na nízké teploty. Viz známý "cínový mor" postihující cínové nádobí rozpadající se na oxid ciničitý. Pohroma všech hradů, zámků a cinkostnů. Na namáhané spoje je výborná cínová pájka se čtyřmi procenty stříbra (používá se pro "měkkké pájení měděných rozvodů třeba pitné vody), nevýhodou je trošičku vyšší teplota tavení.
    K oblíbené WD40 -mazací schopnost nicmoc. Ale má výbornou vzlínavost, vytěsňuje vodu a konzervuje.
    Konec protivňoučké přednášečky.
    Mohl by mě doplnit technologisky znalý EK.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. SCHU, ty si tak velice složitě hodnej, díky. Ale my, ženy, si na takovéhle promazávání příliš nepotrpíme. Ty které na to mají muže, ty si můžou pískat, já ubožka samotářka musím pouze pokusně kvrdlat konektory. Mikrovlnku provozovat tvým způsobem, trefil by mě šlak. Už dávno bych měla novou. "Kontakt gold" je velice pěkný název pro takovou matlanici. Až je ho pro to i škoda. Byl by to pro někoho třeba pěkný nick.

      Vymazat
    2. Astro, WD40 koupíš doslova v každé sámošce. Je na zvážení jenom jestli brát sprej nebo lahvičku. Spreje jsou ale ke koupi doslova všude.

      Vymazat
    3. Dráčku, jsi dobrý radič, to už mám ověřeno, ale já zase nemám až tak obrovskou potřebu mazat nějaký kontakty,možná někdy podmazat, to jo :-) Momentálně všechno funguje, dokonce i já jakžtakž, takže si zase na nějakou krizi počkám. Nebojím se, přijde tutově. Naštěstí mám v baráku ochotného pana "Vymrštila", funguje tady coby hodinový manžel, ale nevyžaduje žádné obnosy. Občas třeba polívku nebo nějakou buchtu, to jedině a něj platí. Je to šikula k nezaplacení! Umí všechno.

      Vymazat
    4. Astro, s tím sousedem máš kliku, kombinací hodný a šikovný zároveň už tolika nepotkáš, dost to vymírá :-) Na krize kašli, řeš to až to přijde, přinejmenším čas od času to chodí na všechny, na mě taky.

      Vymazat
  25. Kocoure, mám hluboké pochopení. Při složitém rozebrání a skládání foťáku jsem zapomněl dotáhnout šroubeček u objektivu. To za čas vedlo k opakování operace. Pak jsem foťák rozsednul při bruslení, čímž skončila obava co se v něm zas vytento. Místo toho mám tři foťáky u kterých čekám co se v nich vytento. Mně se vytento asi třetina technických věcí. I bez mého přičinění. Naposledy mikrovlnka. Displej svítí, otevřu dvířka, bum, pojistky. Vložím pokrm, zavřu dvířka, nahodím pojistky, zapnu, ohřeju. Otevřu dvřka bych vyndal, bum, pojistky. Zavřu dvířka, nahodím pojistky. Pak že mikrovlnka šetří čas...
    Asi šlusuje bezpečnostní spínač, prozkoumám, a když závada nebude banální, budeme mít novou mikrovlnku. Nebudu pořád běhat...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten spínač bude asi tou nejpravděpodobnější možností, skoro bych si na to vsadil.

      Ná zase pro změnu před časem zlobila nás pračka, nechtěla prát. Novou už s předem načasovanou smrtí jsme zrovna s nadšením kupovat nechtěli a tak jsem překonal jak vrozenou lenoru, tak i chronický nedostatek času, milou obludu povalil na bok, prohrabal se k bezpečnostnímu spínači dveří, vyrobil z něj nebezpečnostní spínač a pračka chodí jako nová. Pravda, občas zavrčí čerpadélko, takže zkusím koupit nové. Nicméně fakt, že jsme odložili nákup nové pračky s předem načasovanou smrtí nás nikterak nemrzí :-)

      Vymazat
    2. To jo, ale jestliže se oprava podaří, přijdu o příležitost koupit novou mikrovlnku. Méně hlubokou, takže nebude vyčuhovat ze skřínky, ale schová se za dvířka, která mám do foroty. Navíc jednodušší,jen s nastavením výkonu a časovačem. Zjistil jsem, že v praxi víc není třeba.

      V pračkové závadě máme rekord. U Miele vyhořela elektronika při prvním zajížděcím praní bez prádla. Chtěli jsme kvalitní pračku.... Prý už to není co bývávalo. Teď bychom koupili pračku za míň než za polovic. Co polovic. Za třetinu. Z principu všechny bubnové pračky perou stejně. Vlastně neperou, jen převalují ve žravém prášku. A vodou nešetří, protože při nastaveném úsporném máchání pršek navíc žere kůži. Tak máme nastavené máchání nejen standardní, ale dokonce přídavné. Provedl jsem výzkum, jak ostatně je mým zvykem :-) a zjistil, že princip praní je špatný, daný konstrukcí,rozměry a požadavkky na nízkou spotřebu vody. Bubnová pračka aby prala, tak jako jakákoli pračka, musí mít nějaký poměr vody a prádla. Jenže v konkurenci a vykazování úspornosti se prádlo jen tak hňácá. Nedostatek promývání je nahrazen žracím práškem. Kromě toho málokterá pračka, musím kouknout do návodu, umožňuje dlouhodobé namáčení, které je důležité.
      Ono by to mohlo fungovat jinak. Nejlépe pere na chalupě historická vířivka "Perota" porcelánovým šnekem na dně. Prádlo postupně po kusech od jen upoceného až nakonec po montérky. Tak se prací lázeň efektivně využije. Máchání podobné, ve velkém množství vody, té máme dost. Jenže není to automatika na knoflík. Jak zajistit přidávání prádla ze zásobníku, podle pořadí, odebírání prádla...Ždímání...

      Co zkusit ultrazvuk, či zvuk? Alespoň v malém na přepírání háklivého barevného prádla, hlavně triček, která dostávají zabrat. A svetrů. Ultrazvukové čističky jsou drahé. Jenže mi zahálejí dva vibrační NXT měniče od Dayton audio, kterými se dá udělat reproduktor ze všeho k čemu se přišroubují. Objednal jsem je pro projekt,...no. Každý má zatížitelnost několik desítek wattů. Připevnil bych je na stěny vhodné tak 20 l pružné nádoby, nebo na jeden na stěnu, druhý na spodek a pustil do toho audiosignál buď z generátoru, nebo hudební s celým spektrem. Na větší znečištění by mohl zabrat Wagner nebo ACDC. Otázka je jestli kanály soufázově nebo protifázově. Kdyby to fungovalo, postavil bych pro to zesilovač ve třídě D. Pak by se vidělo.
      Manželka je sice názoru, že valcha a necky by přišly levněji, a lépe než nějaké výmýšlení, že jsou nenáročné na obsluhu i údržbu. Jenže to by nebyl žádný pokrok....

      Vymazat
    3. Obuvníku, s tou mikrovlnkou se rozhodněte sám, jak uznáte za vhodné. Já když nevím co s tím, vyspím se na to a zařídím se podle toho, jaký na to mám názor ráno. Je to osvědčená metoda.

      Pračky, aspoň jak se mi podařilo zjistit při vymýšlení eventuální náhrady té naší, perou +/- všechny stejně dobře, nebo naopak stejně blbě. Viditelné rozdíly jsou jen ve ždímání, tedy v tom, kdo umí roztočit buben na víc otáček, aniž by to zbouralo barák. Další rozdíly jsou v tom, jak se přistupuje k desinfekci vnitřku. Pere se totiž skoro pořád při teplotách, které nezabíjejí bakterie a prádlo pak může smrdět. Někteří výrobci to řeší chemicky, toho je asi většina. Jiní na to mají program, co to dělá horkou vodou, toho je mnohem méně a další, těch je nejvíc, na to kašlou. Na druhou stranu, co komu brání pustit jednou za čas vyvářku bez prádla naprázdno?

      Co se týče praní ultravukem, tak pokud vím, intensivně na tom pracují v Japonsku, ale zatím není na trhu nic, co by potvrdilo, že by se jim nějak viditelně zadařilo, no ale zkusit to můžete :-) Na druhou stranu ale nemyslím, že by například vyjetý motorový olej a látku dokázal ultrazvuk přesvědčit, ať jdou od sebe...

      Vymazat
    4. (Ultra)zvuková pračka:
      Věc, která byla zkoušena někdy v padesátých letech. Možná by se dala najít ve starých "Radioamatérech" nebo "Amatérských rádiích". Táta zkoušel tu akustickou, na ultrazvuk nenašel měnič.
      Čím nižší kmitočet, tím větší amplituda, čím větší amplituda, tím větší praví účinek - a taky kravál. Matinka s takovou ponornou obludou odmítla koexistovat v jedné koupelně. Kompletně odmítnuto, stejně jako větrná elektrárna na chalupě. (Někdy o ní napíšu. Byla to docela legrace ta naše elektrifikace...)

      Nakonec táta splichtil pračku s takovou hliníkovou deskou (něco jako plochý šroub, tenkrát v divadle uměli i odlévat hliník!!) zabudovaným do boční stěny. Převod z třífázového motoru s pomocnou fází kondenzátorem řemenem do rychla. Několikrát se měnila gufera, několikrát se mazala ložiska a párkrát i klínový řemen. Ale ta pračka pracuje na chalupě dodnes!! Vana sletovaná cínem z původně pozinkovaného plechu se sice musí po praní vytřít do sucha (zinek je už dávno kdesi v Severním moři) a použitá voda se vypouští do kyblíku po odšpuntování gumového špuntíku (jako děcka jsme na špuntík nesměli nejen sahat, ale ani na to pomyslet!!), ale ty desítky nebo stovky tun prádla dobře vypraného - která pračka to dneska dokáže?

      Jenže takové věci, vyrobené fortelně a "con amoro" pro sebe (rodinu) naprosto nepodporují "udržitelný rozvoj". Kam by dnešní společnost přišla, že?

      Vymazat
    5. Oprava:
      účinek není "praví", ale "prací"
      A rok výroby? Tuším 1955 (po Kristu).

      Protože skříň je dřevěná (dubová prkna), minulý týden jsem ji na chalupě po večerech znova penetroval horkým voskem, aby nehnila. No - zatím nehnije, jen nožky se musely vyměnit za plastové.

      Až dopíšu (snad už dneska) článeček o NTM, pochopíte, že jsem z jiného světa. To je to moje "St" v nicku. [;>))

      Vymazat
  26. Mikrovlnka? Už za totáče jsem si dovezla první z NDR.Byla to šíleně těžká bedna, ale fungovala. Už si bez mikrovlnky nedovedu vařicí život představit. Mám v pořadí čtvrtou, vždycky jen tu, co rozmrazuje a ohřívá. Naprosto stačí. Jídlo si nachystám na talíře a šup tam s tím, za chvíli je bašta na stole. Moc praktické, když přidete domů z nějakého pochoďáku a cokoliv uvařit už je nad síly.Bezva na ohřátí knedlíků, stačí plátky orosit trochu vodou, přiklopit, a za dvě minuty na ploviční výkon je hotovo. Mikrovlnka je nejúžasnější pomocník v kuchyni, šetří čas i mytí nádobí.

    OdpovědětVymazat
  27. Draku, pravda, to mi také funguje. Ale nejvíc po úlevě. Aneb řádné vysrání chmury z hlavy vyhání". Mnoho mě toho napadlo na záchodě...
    Mikrovlnku jsem vybral, jestli po ranní úlevě schválím, koupím.

    Nejobyčejnější bílá Mora s dvěma kroutítky. Bez displeje a dalších ovládacích zbytečností. Hloubka 33,5 cm, akorát zapadne za dvířka do skřínky.

    Olej a voda, pravda, emulzi vyrábět nechci. Ani konkurovat Japoncům.
    Vhodnost občas pustit vyvářku připomenu manželce.

    Na desinfekci prostoru, ne na lidi - sehnal jsem horské sluníčko z let šedesátých. Jako nové, s "tvrdou" rtuťovkou.


    Kocoure, těší mě, že sdílím mnpohé výborné nápady. Třebaže drobet se zpožděním. "Teď,teď tu byl, právě odešel..." Kde já už mohl být, přijít s tím před více než šedesáti lety... Jenže byl ještě na houbách. Dílem jsem také z inženýrského. Škoda, že nedošlo na elektrárnu. Táta musel být úžasný bastlíř. Kdyby se do toho pracího rámusostroje pouštěla muzika, nemuselo by praní být nepříjemné. Pralo to?

    Na chalupě, bylo mi vyprávěno, byla zavedena elektřina kolem pětasedmdesátého. Kdyby nebyla dosud, dal bych soláry a plovoucí minielektrárnu. Na svícení by to stačilo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obuvníku, mě v malé místnůstce nestihne napadnout nic, protože je to rychle odbyto, dost to připomíná střemhlavý nálet :-) Nejspíš proto, že se tam zdržuji nerad, takže jen po nezbytně nutnou dobu :-)

      Kocourův táta musel být úžasný pán. Můj se také projevoval velice kutivě, mnoho jsme toho spolu postavili. Začalo to blbinkami z Merkura a skončilo třeba letadly na dálkové ovládání. Pračku jsme ale nestavěli :-)

      Vymazat
  28. Ultrazvukové čističky nejsou tak dráhe. V dnešní době jsou dostupnější než v minulosti a doporučuji ji kamkoliv. Umí toho vyčistit doopravdy hodně a stane se tak skvělým pomocníkem.

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)