Prohledat tento blog

úterý 30. srpna 2016

Moje spiklenecká teorie



   Kdekdo píše o spikleneckých teoriích. Chemiotrails, Area 51, židozednářská lóže, spiknutí nadnárodních monopolů, zbrojařský komplex, který řídí loutku Hillary Clintonovou atd.  

   Jsou to samozřejmě pitomosti, ale nebudu je nikomu vymlouvat, ať si je z hlavy vytluče každý sám.


      Pořád se spekuluje o tom, kdo řídí "sluníčkáře" a "pražskou kavárnu", kteréžto skupiny, zdá se, podstatným způsobem ovlivňují (ne)ziskovky, snažící se o co nejmasivnější invazi cizinců do EU - a pochopitelně také do Kotlinky. Někdo obviňuje výše zmíněné, někdo pro změnu  multimiliardáře Sorose, ti odvážnější a s bujnější fantazií Putinovské Rusko. 

   Když jsem před hodinkou poslouchal, jak si dvě muslimky tajně nahrály bezvýznamného francouzského restauratéra, který je nechtěl obsloužit, protože mu kamaráda zastřelili v divadle Bataclan v Paříži (náhoda, kdekdo běžně spouští tajné nahrávání kdykoliv si něco v hospodě objedná - co kdyby byl vrchní třeba rasista nebo hůř, recesista). Ten nešťastník se další den pokorně omlouval před kamerami TV nejen těm dvěma čůzám, ale snad muslimům celého světa, protože lavina anonymní Hate Free nenávisti na netu ho hrozila smést z povrchu zemského. Omluva ovšem kavárníkovi nepomohla, i tak má na krku žalobu pro "rasismus". Nikdy jsem netušil, že "muslim" je nějaká rasa.   
Ale pochopil jsem, že právě ony neziskovky a  pražské (i jiné) "kavárny" se snaží o rozpoutání rasových a náboženský občanských válek kdekoliv. Ta masivní prezentace muslimské agresivity přece nemůže být náhoda!  

   Pozoruji sám na sobě, že mě ta sluníčkářská ideologie pomalu ale jistě přivádí k náboženské a rasové nenávisti. Nejen, že jakýsi muslimský duchovní zakládá paralelní vládnoucí strukturu, ale oficiální místa celou situaci zlehčují. Náš ministerský předseda něco tvrdí veřejně, ovšem jiný názor má připraven pro svou nadřízenou německou kancléřku. A lidé, kteří dění sledují jen okrajově, začínají být z těch rozporuplných prohlášení poněkud nervózní. Jistě budou volby, které jsou považovány za "generálku" na "velké volby" které budou příští rok. A politika je o nesplněných (a nesplnitelných) slibech. Dané slovo už dávno neplatí. Co ale nervozitě nahrává nejvíce jsou naši zamozvaní mentoři, ("páter"Halík, "kníže" Schwarzenberg, "performer" Kohout a j.) kteří za ony obavy, které možná jsou, možná nejsou liché obyčejným lidem nadávají do xenofobů, fašistů atd. Protestovat proti "Západu" je nebezpečné, proti islámu bude brzy také - uvidíme, jak dopadne pouliční Konvičkův happening. 

   Pokud mohu pozorovat ve svém okolí, zahánějí tím názory lidí na druhou stranu, k Rusku, které sice známe až příliš dobře, ale které se náhle jeví jako menší nebezpečí. A najednou je rok 1948 a 1968 tak nějak relativně menší zlo vůči nebezpečí přijetí islámu jako destabilizační síly ve státě. Být v područí jsme sice zvyklí, je to naše národní tradice, ale když, tak být raději v takové situaci, kterou známe.  Rusko se náhle stává snesitelnější se svými přece jen křesťanskými základy, stejnými jako ty naše. 

   Takže místo klidného vysvětlení, že zatím se v o žádnou utečeneckou invazi nejedná se tady řeší, jestli Sobotka slíbil přijmou 1 800 nebo 6 000 běženců a jestli u nás odmítá muslimskou komunitu nebo jen silnou muslimskou komunitu. 
O tu nejistotu se starají tedy nejen konvičkovci a spol, ale hlavně oficiální kruhy. Že tenhle cirkus živí naši žurnalisté - nějak se nám ztratila kategorie solidním žurnalistiky a zbývá jen bulvár, rozdělený do dvou táborů je pochopitelné. Senzace je živí. Ale tu spoluúčast politiků prostě nechápu. Je-li to předvolební boj, tak je hodně hloupý. Nakonec z toho bude profitovat Putin. 

Tak to je moje spiklenecká teorie. A jaká je ta vaše?



Jako obvykle dodatek:


Podívejte se v tomhle článku nejdříve na obě videa. A až pak si přečtěte, co všechno lze žurnalisticky z takové scénky odvodit, jak dalekosáhlé důsledky z toho vyvodí i politici a ještě uvidíme, jak to použijí v nastávající kampani. 
Nedej bože, aby byl v Praze studenstký majáles a sehráli tam nějakou scénku. Nebo kdyby tam lákali herci na představení předváděním "zajímavých scén" z klasiky.  
Kdeže! V Praze smějí být jen ty správné merendy, jen ty pod patronací loutky zvané "Krnda".  Třeba Pride parade. 

Éééééch, dubínuška....

17 komentářů:

  1. Rusko není Sovětský svaz. Třebaže někteří toho litují, paradoxně i někteří na opačné straně. Dokážu si představit situaci, že by bylo napsáno:

    "Pokud mohu pozorovat ve svém okolí, zahánějí tím názory lidí na druhou stranu, k Německu, které sice známe až příliš dobře, ale které se náhle jeví jako menší nebezpečí. A najednou je rok 1938 a 1939 tak nějak relativně menší zlo vůči nebezpečí přijetí islámu jako destabilizační síly ve státě. Být v područí jsme sice zvyklí, je to naše národní tradice, ale když, tak být raději v takové situaci, kterou známe. Německo se náhle stává snesitelnější se svými přece jen křesťanskými základy, stejnými jako ty naše."

    Mně se to jeví tak, že jde o zástupné nebezpečí vhodné k odvracení pozornosti od fundamentálních špatností. Nepřítel spadlý doslova z nebe. Nepřítel sjednocující. Nepřítel jako výtah k moci. Nepřítel, proti kterému lze burcovat. Nepřítel odvracející pozornost. Nepřítel na kterém lze vydělat (Nejen dodávkami zbraní a technologií, které nepřítel sice nevyrábí, ale od někoho kupuje. Jedni prodávají zbraně, druzí, a možná ti samí posílají mladé především z "working class" bojovat za demokracii, lidská práva, jak víme ve skutečnosti v soukromí těch kšeftařů považované jen za naleštěné prdy) a pro jiné získat přízeň elektorátu. K zastření, že ve skutečnosti nepřítelem jsou oni, protože oni to způsobili. Ach ano, demokracie. To je metoda jak důsledky své politiky svést na ovládané. Jak jim vnucovat představu, že oni sami za to mohou. Třebaže to není až tak nepřípadné, protože většina nedokáže využívat ke svému prospěchu ani zlomek relativní politické svobody. Rozděl a panuj... O co té většině jde, čeho se ve skutečnosti bojí, když vidí ženskou v burce? O svobodu, kterou není schopna využít? Nebo o plný nákupní košík? Většině, jejíž všeobecné vzdělání prudce upadá. Většině žijící okamžikem aby za chvilku byl zapomeut. Většině schopné krátkodobého nadšení pro cokoli aby bylo vystřídáno nenávistí pro to samé. Většině, které nějaký islám byl donedávna "ganz egal", které se nic neděje, a když tak jedine skrze její "demokraticky" zvolenou vrchnost. Jenže stačí mediální masáž a hle...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ale "vo tom to tu je" příteli Schumachere!
      [;>D)

      Viz podtitul tohoto blogu. Celý aktivní život se zabývám (vlastně dodnes) manipulacemi divákem/posluchačem, tak alespoň mám na manipulování "čuch"- ale to dělám já je čestná smlouva. Oni ví, že platí za fikci - a konzumovat/platit přece nemusí. A čím je fikce dokonalejší, tím silnější mají pocit, že utratili svůj obolus dobře.

      Co týče vzdělání, tak tam jsem dost obezřetný. Papír s razítky a pečetěmi nemusí být vždy zárukou obecné inteligence jeho majitele. Poslední dobou je to asi přesně naopak. Naučení teoretici. Než mít něco naučeno, je lepší se umět nepředpojatě dívat.

      Jak se před několika lety uváděla tzv. "vnitřní emigrace" průměrného obyvatele, tak to dneska vypadá na opakování téhož, jen vektory míří jinam. A "věrchuška" je, aspoň zvenku, silně strukturovaná. Ale ve své "teorii" upozorňuji, že ten vnější dojem může být docela mylný.

      Česky: "Vrána vráně oči nevyklová." "Vrána k vráně sedá, rovný rovného si hledá".
      Pořád se mi vracejí dvě, tři zkušenosti: Případ Gleiwitz, pakt Ribbentrop - Molotov a tzv. Mnichovská zrada. Teď jsme ještě před opakováním těchto událostí, ale tuším, že nastanou. Právě pro to, co mnozí popírají. Národní povaha. Čím je dané etnikum disciplinovanější, tím lépe se s ním manipuluje, ale tím větší bývá průšvih, když jeho trpělivost přeteče.

      Nejsme disciplinovaný národ. Jen občas zareagujeme jako celek - ale jen na chvíli. Pak emigrujeme: na chaty, k počítačům, na diskotéky nebo do Egypta. Proto se věrchuška ze všeho nejvíc bojí tzv. "občanské společnosti". Těch, kteří vidí a pro nedostatek správného vzdělání situaci vyhodnocují jednoduše. Occamova břitva - z nevzdělanosti.
      ====
      * Babiš chce zlevnit pivo. Opilec mívá v mozku poněkud zastřeno. To je výhoda.

      * Zaslechnuto: "...ministrant Sralbotka". To nadělají s takovým "lidem", který se při těch dvou zdánlivě nesmyslných slovech za méně než 150 milisekund dovtípí?

      Vymazat
  2. Také pohled z jiné strany mříží,http://jdem.cz/cc49n6 aktuálně třeba k Věře Čáslavské ve volně stažené ukázce, o mr.jen dobře.
    4P

    OdpovědětVymazat
  3. Také je zajímavé přečíst si, co si o islamizaci ve skutečnosti myslí ten majitel košer restaurace:
    http://www.expres.cz/aaron-gunsberger-rozhovor-d0o-/celebrity.aspx?c=A160826_203726_dx-celebrity_ren

    OdpovědětVymazat
  4. Zdá se mi to taky poněkud "spiklenecké". Ale možná to bude tím zdrojem...

    OdpovědětVymazat
  5. To bude tím umístěním. Hodně věcí v tom stojí za zamyšlení. A je tam jedna velká pravda, jen bych ji kapánek zobecnil
    Když z některé země utíká nějaká skupina lidí, je ta země v p*deli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale židé mají stejnou povahovou vlastnost jako muslimové. Pocit, že je ostatní svět podceňuje. Netvrdím to absolutně, s židy jsem několikrát spolupracoval a zcela bez problémů, jsou pracovití, chytří, drží při sobě bez ohledu na hranice ale...

      Občas to z nich vyleze. Tak jako z Rusa/Němce někdy vyleze názor, že on jediný je schopen zachránit svět. Rus a Němec se musí opít aby to řekl. Žid musí narazit na problém, aby si postěžoval. Ne, že by neměl na co. Židé jsou vždy první, pokud někdo chce někoho zmlátit. Nevím proč, ale je to jakási dějinná zvyklost, pogromy na židy.

      Tím jenom chci říct, že muslim není jediný, kdo trpí pocitem méněcennosti. U nich je ovšem takový pocit mnohem, mnohem oprávněnější než u židů. [;>)

      Vymazat
  6. Muslimové, židé....
    Jestli ono to není tak, že jejich společný Bůh když stvořil svět, muslimům dal ryby, kdežto židy naučil je lovit. Muslimům ty darované ryby docházejí....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Může být.
      Jen je třeba určit, jestli se jedná o tytéž ryby. Tedy jestli muslimnové spotřebovávají ryby, které by si jinak židé mohli nalovit - NEBO - židé loví ryby, které dal Všemohoucí muslimům.
      A to ještě nemáme započítány křesťany, budhisty atd.
      O nevěřících nemluvě.

      Vymazat
    2. Nebo si myslejí, že Všemohoucí všechny ryby dal jim. Proto se jich dožadují na těch, kteří je umí lovit, protože sami to neumějí. Protože kdyby Všemohoucí chtěl, naučil by je lovit. Ale on ve své neskonalé moudrosti a dobrotě je stvořil dokonalé k obrazu svému. Protože Všemohoucí neloví ryby, tak neloví ani oni. Proto stvořil ostatní aby jim sloužili. A aby vše co ostaní vytvoří nepatřilo ostatním, ale jim. Proto ostatní jsou povinni jim sloužit, poslouchat je a plnit veškerá jejich přání. Neboť je to vůle Všemohoucího, který za to budiž chválen.

      La Illáha Illáhi wa Mamadun rasul Lláhi.

      Tu větu si zapamatuje, může vám zachránit život.

      Vymazat
    3. O Všemohoucím jsem neměl příliš velké iluze. Je-li to fakt, už nemám žádné. Všemohoucí je stejný jako Velké špagetové monstrum. Dokonce bez olivového oleje.

      Vymazat
    4. Větu si pamatovat odmítám, ať raději oni vědí, že než půjdu já, vezmu jich hodně sebou... Poslední granát si nechám pro ně a pro sebe.

      Vymazat
  7. Každý má takového boha jakého si zaslouží.

    OdpovědětVymazat
  8. K tématu:
    Zbožném rolníkovi sebrala úrodu velká voda. On se modlil dál, jenže pak mu shořela chalupa. On se modlit nepřestal, ale potom mu manželka i děti zemřely na choleru a on zůstal sám. To už ten zbožný rolník nevydržel a při modlitbě se zeptal:
    „Pane Bože, jsem tak zbožný, denně se modlím, i jinak ti prokazuju svou úctu, a ty mě pořád jen trestáš. Proč?“
    A shůry se ozvalo:
    „Já ti vlastně ani nevím, prostě mě ňák sereš.“

    (Překopírováno z Nevolitelného psa.)

    OdpovědětVymazat
  9. Pocity více či méně cennosti nehodlám řešit, přenechám to jiným, co mají prd kloudného na práci. S židovským restauratérem v mnohém souhlasím, zejména pak ve 3 bodech:

    1) Odzbrojovat lidi nyní, v této době, může jen velezrádný zmetek, co patří ke zdi.

    2) Můj názor na Andělu se ve slušné společnosti nemá vyslovovat.

    3) Události se až příliš rozjely a rozproudily špatným směrem a tak je tu vysoká pravděpodobnost, že to skončí krvavou občanskou válkou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Draku, bohužel se zdá, že pravděpodobnost 3) není tak malá. podle Tvého alterego to začne v Německu. Včetně všech radikalizací. Měli bychom být připraveni zabránit přelití k nám.
      Jenže jsou zpětné vazby a lineární extrapolace vývoje je nesprávná. Vzdálenější budoucnost lze obtížněji předvídat.

      Vymazat
  10. Obě videa v článku:

    Podle vida vidím, že ti trotli, co jsou tam k vidění, by snad byli schopní se přerazit či rovnou zabít i na úplně rovném a přehledném místě. Být takhle blbý a nešikovný by snad mělo být trestné.

    A podle mého, nepoznat zvuk opravdové zbraně, no to také jeden musí být fakt lumen...

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)