Prohledat tento blog

neděle 18. září 2016

Letecký den a jiné Augenblicky




Po trávníku se procházeli hejtman kraje a ministr Mládek.



„Hele, to je ten kretén, co dal těm vyhozenejm horníkům osm tisíc měsíčně. Škoda, že se nezajímal o nás, když nás všechny vyhodili a dali nám prd. Taky bych chtěla bejt politikem, brát ohromný prachy za nic a žádnou zodpovědnost!“ prohlásila kolemjdoucí paní na leteckém dni v Benešově.





    Nádherné nepochopení, co je to havírna. A asi i česká závist. Takové bych nechal sfárat a pěšky dojít do předku a zase zpátky. Nemuseli by vůbec nic dělat. Jen se projít. To by jim určitě stačilo, aby příště neplácali takové cypoviny

   Že nikdo nemusel jít robit na šachtu? A co měl tady kurňa dělat, pokud potřeboval zajistit rodinu? Psát básničky? Prd! Buď šachta nebo železárny. A šachta, ta dávala byty...

==================================


Z Větvova blogu (diskuzní příspěvky):

...Co psát, to je dnes už špička ledovce. Češi se se stále víc a víc bojí i mluvit. Je to už stejné jak za komoušů.

V práci to občas zažívám a začínám z toho mít takovou zábavnou hru. Stačí nahlas bodře pochválit nějaký výrok Zemana, Trumpa nebo Putina nebo poslat do někam afro-arabské hordy a hned se po místnosti rozhostí ticho, spolupracovníci zabodnou oči do klávesnic a skoro ani nedýchají, jako by v té místnosti zase stál nějaký tajný estébák, který je šmíruje.

Nedávno jsem byla na výletě se svými známými (manželé: ona zelená, on TOP09) a také jsem se najednou sama rozpovídala o té migrantské krizi... no a byla to dost sranda (teda pro mě), že když jsem dopovídala, tak jsme šli dalších 100 m mlčky.

Marcela Nečasová

==================================

 Kdekdo vytváří alternativní teorie. 

   Není se čemu divit - "zpravodajství" už je dneska vlastně jenom čirá manipulace. Na žvásty, které se vytvářejí ve "svobodném světě" sluníčkářů a "přátel Ameriky" odpovídají podobným stylem manipulátoři "z východu". Tohle třeba chodí po netu - přeposílano maily. Odhaduji, že je to z ze Sputniku nebo jiného obskurního webu.



Co vyplouvá na povrch

Pro Českou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová


Moskva se svými "náhlými" dodávkami zbraní Asadovi sama vrátila do "vysoké hry"a neumožnila ISILu prorazit k moři. Čím víc informací přichází o situaci v Sýrii, tím jasnější je, proč jsou USA tak podrážděny ruskými akcemi.

USA vypěstovaly v Sýrii oddíly "opozice", které napumpovaly penězi a zbraněmi. V průběhu 4 let občanské války v Sýrii se Asadova armáda značně vyčerpala, ale nevzdala se. A tak byla v USA připravena na letošní podzim nová generální ofenzíva syrské "opozice". Blitzkrieg na Damašek měli podpořit i teroristé ISILu (teroristické skupiny v Rusku zakázané). Až doposud Američané líně dloubali " do oblastí potenciální dislokace" ISIL ze vzduchu. Ale dařilo se to špatně.Vojenský poradce Obamy byl nucen přiznat, že " účinnost leteckých úderů na ISIL směřuje k nule." Ale raketové útoky bylo možné náhle (nebo "omylem") přenést na města pod kontrolou Asada. USA již začaly dávat dohromady koalici evropských zemí k poslednímu útoku na Sýrii, a dokonce

k možnému definitivnímu zničení Damašku pěchotou NATO. Ale Evropa zdvořile odmítla. A tehdy se objevil plán Washingtonu, podle něhož bude chtít chamtivá Evropa sama skoncovat se Sýrii a Asadem.

Bylo rozhodnuto zaplavit Evropskou unii záplavou uprchlíků.

Dobročinné nadace USA začaly financovat přechod migrantů z Blízkého východu do Evropy. Turecko, věrný spojenec USA v NATO a v boji proti Asadovi, náhle otevřelo své příhraniční kordony pro uprchlíky, kteří se hrnou přes jeho území. Koordinovat tok lidí z Turecka do Německa začali na Twitteru aktivisté za lidská práva z USA a Británie. To vše se stalo a děje za výbuchů raket USA, které stále častěji padají nikoliv na vojska ISIL. A také prohlášení amerického ministerstva zahraničí a evropských politiků, že na této humanitární katastrofě nese vinu Asad, s nímž je čas skoncovat. Mohlo by se zdát, že půda je připravena. Zvláštní operace by mohla začít z týdne na týden.

A najednou - bác! Na letiště v Sýrii začaly přistávat desítky ruských vojenských dopravních letadel s bojovou technikou, moukou a léky. A po moři začaly připlouvat lodě pod ruskou vlajkou se stejným nákladem. Bylo to pro Washington neočekávané jako blesk z čistého nebe. Analytici CIA a Pentagonu soudili, že Rusko, zabývající se sankcemi a podporou Donbasu, nemá nyní čas ani pomyšlení na Sýrii. Vzhledem k tomu byl také vybrán okamžik pro útok na Asada Ale ne: americká rozvědka neměla ani čas se vzpamatovat a Rusové rychle, ve "stachanovském" tempu, začali opevňovat místa své dislokace v Sýrii. V Tartous (na místě, již dlouho obydleném technickou obsluhou ruského námořnictva) se usadilo vojenské námořnictvo. Na letišti v Latakia zase specialisté letectva a protivzdušné obrany. Rusové začali školit své syrské protějšky na souši, na moři i ve vzduchu. V podstatě dnes můžeme hovořit o kombinovaném námořním a leteckém vojenském předmostí Ruska na pobřeží Sýrie. 

To se už nevymaže na taktické mapě americkou gumou. Syrské strategické objekty jsou pokryty protiletadlovými raketovými systémy protivzdušné obrany (nejlepšími na světě) S- 300 a"Pancíř". V sestavě syrského letectva se objevily modernizované stíhačky MiG- 29 a MiG-31, v jejichž kabinách sedí v Rusku vyškolení syrští piloti. A co je nejdůležitější - toto rusko-syrské předmostí neumožní ISILu prorazit k moři. Po získání přístavů by ISIL získal druhý dech. Islámští teroristé by začali po moři obchodovat s pašovanou ropou výměnou za zbraně. USA ze svého pohledu "hlídaly" toto pobřeží pro syrskou "opozici". Ale pobřeží je obsazeno.

 Asadova armáda začala svírat ISIL na všech frontách. Rusko se nepodařilo odstranit z "vysoké syrské hry." Moskva udělala silný tah, který znovu postavil USA do nevýhodné pozice. Bránit Rusům podporovat syrskou armádu v boji proti ISIL by znamenalo postavit se otevřeně na stranu teroristů. Útok amerických F-16 na ruské MiGy nebo bombardování letiště v Latakia by bylo ještě horší. Neboť toto je už válka. Ale ne syrsko-americká, mohla by to již být americko-ruská válka. To Washington docela jistě nepotřebuje. Žádná hlava Asada nestojí za konflikt jaderných mocností. Proto USA a Evropě zůstává jediná možnost - smířit se s přítomností Ruska v Sýrii a spolu s ním bojovat jednotnou frontou proti ISIL.

Válka v Sýrii trvá již 4 roky a najednou se všichni zvedli a šli do Evropy, to je divné, že?

Merkelová, která tyto imigranty ve své zemi vítá, byla odposlouchávána Americkou výzvědnou službou a tak zřejmě na ni mají nějaký trumf a drží jí tím pěkně v šachu...
Je potřeba být s pravdou obeznámený, aby člověk měl představu, proč se toto vše děje...
Proto se s vámi o tyto informace dělím.


   Zajímavé je, že podobné závěry vyšly i analytičce Tereze Spencer. Nicméně ČT si stále vede svou "Gimi det ding".  A tak člověk nakonec začne zcela podvědomě fandit (ne věřit, jen fandit)  tomu Rusku.  

  A když už jsme u těch alternativ - není to nakonec to hlavní o co ČT  jde?  O návrat do lůna bývalého CCCP?  Když chcete přesvědčit tříleté dítě, aby něco nedělalo, tak mu to několikrát přikážete. "Musíš mít rád strýčka Sama! Musíš a musíš!" 
Na 90% to zabere a děcko se tvrdě vzepře. Prostě manipulace opakem. Jo, ovčané někdy mají mentalitu tříletých dětí. 

Zajímavý úkaz: Deset tisíc lidí s průměrným IQ kolem 100 má dohromady stěží 80.

=========================

Pár poznámek:

Ladik Větvička mi v úterý věnoval svoji novou knížku "1913" aneb "Osudové setkání".  Taková alternativní teorie, založena na faktech. O tom, co se možná ani nestalo, ale docela dobře stát mohlo.  Až to dočtu, možná tu stvořím recenzi.

 A připravuji další audiorébus. Škoda, že je tak málo "soutěžících".  Dva lidé, kteří mají zvuk jako koníčka a dva profíci. No třeba se ještě někdo přidá a tipne si...


Zatím jedna fotozáhada.  Co je to?

   

13 komentářů:

  1. K hádance

    Buď je to kámen, který se zrodil po nějaké sopečné situaci, kdysi dávno je tomu. Nebo část povrchu těla nějakého živočicha. Nebo zvětšenina nádoru (brrr). Nebo nebo nebo

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem si klepnul na obrázek jestli se dá zvětšit. Dá. Jenže jsem neměl uložené sofistikované kecání. Je v p...
    Je to makro. Výtvor lidské činnosti. Kousek zpředu zpláclé pěnové hmoty, třeba polystyrenu. Jenže je to černé. Jestliže čb fotka, přinejmenším tmavé. Třeba oválené v asfaltu s pískem. Jestli je to měkké. Jenže vzorek se jeví dost malý. Foceno s velkou clonou. Jestli je to tvrdé, má to zrnitou strukturu. Zpředu zpláclou tlakem možná že i za působení tepla. Zrno se nejeví až tak kulaté. Jako by mělo lehce krystalovou strukturu. Nebo jako by to bylo slinuté. Celé. Není to jen povrchová struktura. Uhlí, jenže proč by mělo takovouhle strukturu a čím tak ohlazené? Teď si nevybavím jakou strukturu má grafit...Mohl by to být kousek kovu. Něco hutnického.Rozhodně na to působil tlak v kolmém směru. Ne opotřebení obroušením o něco hrubého. Omáčklé o hladkou plochu. Víc z toho nevydoluju.

    Sýrie - vychází mi to také tak nějak.

    Deset tisíc lidí s IQ... Kvalita zvolených zástupců odpovídá kvalitě voličů (Robert Henlein, doporučuju, jeho scifi je zajímavé politologické dílo). Nedivme se, že je to jaké je. Sice je něco jako kolektivní inteligence - spíš sdílení znalostí a agregace prospěšného chování, jenže také kolegtivní hloupost a agregace neprospěšného jednání. Na rozdíl od mého oblíbeného seriálu, IQ 6000 není inteligence šesti tisíc učitelů tělocviku. To by neposkládali ani při sebelepší vůli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sorry Schumi, vedle.

      Jsem rád, že jsem schopen dodat kvalitní chytáky. Dám nápovědu: obrázek je otočený o 90° doleva. Jinak žádné triky.
      Mimo soutěž: co je vyfoceno na úvodním (perexovém) obrázku?

      Jsem zvědavý, jestli se tady na to koukne i Drak.


      Vymazat
    2. V tom případě by to mohlo být něco vytékajícího bunzírujícího. Akorát co ty placaté "bubliny"? Supermakro přenoskového hrotu jsem zavrhl, byl by hladký i při tomhle zvětšení a nabalené nečistoty vypadají jinak. Může to být lecos, z markantů to nelze určit.
      Na úvodním obrázku je popraskaná skořepina. Omítka, betonová podlaha, cínové nádobí postižené cínovým morem, fragment staré popraskané lebky, pštrosího vejce...
      Lze jen hádat. Na určení je toho málo. Víc nevydoluju.

      Vymazat
    3. Není to tekuté buble. Původní barva. Je to pevné. Přinejmenším zčásti anorganické. Má to znaky krystalické struktury. Jako by nějaký slinutý materiál v tavenině. Víc nevydoluju....

      Vymazat
  3. obr 1) Radarové snímky z mikrovlnné části spektra povodí řeky kterou nedokážu určit.
    obr2)výřez snímku čela exploze korditu (https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Cordite) při výrobě krystalky (https://cs.wikipedia.org/wiki/Krystalka)jak popsal StK 17. září 2016 20:58:00 SELČ......."Používal jsem ty žluté trubičky jako velmi kvalitní izolační distanční."...
    4P

    OdpovědětVymazat
  4. K horníkům:

    Havířina je těžká dřina v rizikovém a ne zrovna zdraví prospěšném prostředí, to je fakt, který by měl být odražen ve výši mzdy za tu práci a také třeba v možnosti odejít do důchodu dříve, než z jiných profesí. Na druhou stranu je ale zapotřebí nakládat s veřejnými penězi podle pravidel a pokud možno měřit všem stejně, jinak se z výjimek stane pravidlo a zavládne anarchie.

    K hádance:

    Velice mi to připomnělo taková ta neprůhledná skla, která se dávala koncem sedmdesátých let do dveří, například v panelácích to bylo často k vidění. Na vodu jsem také pomyslel, ale nž jsem to domyslel, tak to Kocour ukončil.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Draku, sjednotil se odchod do důchodu, což je kolosální pitomost. Taková kamncelářská krysa může děla třeba do pětasedmdesáti nebo až "do Alzheimera". Já můžu dělat až do hluchoty. Dovede si ale někdo představit pětasedmdesátiletou baletku?
      A k havířům: Je jich tu moc na jednom místě. Počítám, že kdyby byl rozptýleni v okolí třeba Prahy, problém s rekvalifikací by nebyl.
      A navíc na uhlí závisí i hutě, ocelárny atd. Tady to pak spadne dominovým efektem. A potom ty "vlky z lesa vyžene hlad". Mají hypotéky, rodiny. Z podpory to nezvládnou. Možná pak přijedou někoho pozdravit před Kramářovu vilu. Bakala je totiž někde zašitý, neví kam za ním zajet. Viděl jsem nas#ané horníky jen jednou a byl to docela zážitek. Tenkrát vyhazovali ze šachty agitátory "sametové revoluce".
      NA BUDKU DIVADELNÍCI A STUDENTI NEDOSTALI JEN PROTO, ŽE VČAS UTEKLI.

      K fotce se vyjádřil jen Schumi a to by nebyla žádná soutěž. A stejně se netrefil...

      Vymazat
    2. Zapomněl jsem na EK-áčko. Ale ten se taky pletl. I když u něho člověk neví, je to vtipálek...

      Vymazat
    3. To je jako trefovat běžící veverku se zavázanýma očima a navíc z kolotoče.

      K technologiím : Koupil jsem si ruské hodinky. Vodotěsné avtamáty Amfibia, Komandírskie 31 kámněj, podobné jako jsem kdysi při potápění utopil, určitě na dbě svítí dodnes (doufám, že opět budu až je po poštelování na pár vteřin /den z rusky velkorysého chodu řádně zašroubuju) 200 metrů. Sichr je sichr, to nejsou "m" jako u Casia. To jsou poctivé ruské metry. Ručičky a ciferník fosforeskující. Ručičky, třebaže "v pásportu" není uvedeno svítí furt i bez nasvícení. To je unikum, to už nemají ani Švýcaři, kromě tritiových mikrokapslí. Jinak šlus, přinejlepším neaktivní superluminova. Nebudu se muset piplat s rozebíráním a malováním ručiček a dávat si majzla na fujtajblát co lítal ještě v Luftwaffe a dělat úklid s geigerem. Hodinky jsou to pěkné, s modrým ciferníkem, ponorkou a rudou hvězdou. Zajímavý pocit být zas kousíček na protivné straně. Akorát na opačné. Tak trochu v permanentní opozici.

      Vymazat
    4. Co Čech, to opoziční brblal.
      Nemáme tu velkoněmeckou ani velkoruskou náturu. "Nas němnógo", musíme spoléhat, že se vyhneme přímému boji. A nevěřit nikomu. Vždy, když jsme uvěřili, dostali jsme přes hubu. A teď zase dostáváme - jenom to ještě nevíme. To jen k té dialektice - je dobré být oponentem sám sobě. Jako Tovje.
      ===
      Taky jsem měl ruské hodinky. Digitální - v době, kdy se to vozilo ze západu mi je táta přivezl z východu. Z Litvy tuším. Byly na dvě knoflíkové baterky, mohutné ocelové nerez pouzdro a byly vodotěsné. Jenže byly centimetr tlusté a mlátil jsem s nimi o futra i jiné překážky. Přečnívaly. Ze sporáku jsem tak odloupl kousek smaltu. Hodinky to vydržely a nic na nich nebylo vidět.
      Na ty dvě baterky šly víc než čtyři roky. Ale ukazovaly jenom čas. Hodiny a minuty, žádné sekundy, žádné datum, žádné podsvícení. A o půlnoci ukazovaly celou minutu údaj 24:00 Odchylka tak do 10" za rok. Naše (východoněmecké) buton-celly v nich pak vydržely ani ne rok. Tenkrát jsem byl za frajera...

      Vymazat
  5. Jo, ruská kvalita. Po seštelování v rozmezí 5 vteřin za den. Podle toho jak se nosí, teploty, pohybu. To jde. Když to tak vydrží dlouhodobě.

    První digitálky jsem dostal od strejdy, propašoval je z Německa v pytlíku s kafem. Ty pro sebe provezl na ruce skryté v ohrnutém rukávu. Tehdy, po krátkou dobu, celníci sbírali digitálky i z ruky. Nešlo je ani proclít. "Zakázané" zboží. Se zákonem si nikdo nedělal hlavu. Pak to zas pustili a honili jen pašeráky a pak je ukazovali v televizi. Zabavený kontraband zmizel lecjak, něco si rozebrali celníci, něco vrchnost, něco skončilo v obchodě, v "partiovce" například jedna taková byla v Praze v Jindřišké ulici. Bývala tam fronta, když dostali zboží. V televizi rozhovor s řeidtelem národního podniku Klenoty, že digitálky jsou šunt, že nemají budoucnost, ať si lidé kupují kvalitní zboží, klasické hodinky od nich. Uplynul asi rok a ejhle, nabízeli první tuzemské digitálky. Pak jsem měl ještě několikery, levné, jedny mi slouží dodnes, s budíčkem a stopkami. Nakonec jsem se vrátil k ručičkovým. Pro orientační odečítání času jsou lepší. Ale předpověď konce digitálek se nesplnila, v různých podobách koexistují s klasickými hodinkami. A originální Primky? Malosériová produkce za ceny proslulých značek proslulé kvality. Dělávali jsme si legraci z ruských hodinek. Primky v té kvalitě by stály dvacetkrát tolik. Třeba Prim sport, první model, ne ty soudečkové, byly velmi pěkné. S automatickým strojkem by byly zajímavé. Viděl jsem je v nějaké malé retroedici. Ovšem cena... Za tu jsou Longines.

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)