Prohledat tento blog

neděle 29. ledna 2017

Epidemie

   Výnos nového amerického prezidenta Donalda Trumpa odsoudila v neděli německá kancléřka Angela Merkelová, která uvedla, že ho považuje za špatný. „Je přesvědčena, že ani nezbytný, rozhodující boj proti terorismu neospravedlňuje obecnou podezíravost vůči lidem z konkrétního prostředí nebo konkrétního vyznání,“ uvedl v neděli podle webu magazínu Der Spiegel  její mluvčí Steffen Seibert.



   Dejme tomu. Pak je ovšem boj proti ptačí chřipce veden naprosto špatným způsobem. Vybití chovu a ochranná pásma jsou špatné, nelidské metody. Ptáci by se měli likvidovat selektivně, jen v případě, že se u nich podaří nákazu individuálně prokázat. 


  To, že se mezitím nakazí celé okolí drůbežárny a vychcípá veškerá populace hus, kachen, slepic i holubů je nutná daň za "lidský přístup". 



Někdo by to měl říct veterinářům. 
Dělají to blbě.  


A reakce reakčního netu...

  I když - situaci která ve světě trvá spoustu let není možné vyřešit jedním výnosem a hlavně okamžitě. Myslím, že Doník je opravdu tak trochu neřízená střela. Ale asi musel "něco" udělat hned, aby nebyl považován na pouhého předvolebního žvanila a la Sobotka. Ona ta ptačí chřipka totiž postupuje řádově rychleji, než islamizace.

14 komentářů:

  1. Ježíšmarjá, mně sem přestaly lítat sýkory. Znamená to, že leží v komoře, nožky nahoře?

    OdpovědětVymazat
  2. Stejné je to v případě ochrany endemických druhů, poddruhů a jejich kultur, nevztahujících se na člověka. Kdejaká havěť je chráněna před invazivními druhy. Až na člověka.

    OdpovědětVymazat
  3. No, optákáchto to není, ale......... S všeobecným vojenským výcvikem je to jednoduché: Kdo není ochoten bojovat, ten nemá právo pro sebe požadovat občanské svobody. Existují jen dva druhy lidí – potenciální válečníci a nevolníci. Historie nás dostatečně poučila o tom, že žádná třetí možnost neexistuje. Diskuzi je možné vést (a má být vedena) o podmínkách. Ale nikoliv jestli ano nebo ne.
    HAMPL
    není co dodat
    4P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne, není k tomu co dodat, takhle je to správně. Od dob lovců mamutů a starých Athén se na tom nic nezměnilo. Kdo to změnit zkouší, doplatí na to, moc a blbě.

      Vymazat
    2. EK, tak nějak pravil můj oblíbený autor Henlein.

      Vymazat
    3. A naopak, stát, který není ochoten bránit občana a v případech ve kterých na to nestačí umožnit mu aby se ubránil sám, není hoden obrany.

      Vymazat
    4. Obuvníku, to první je z mnoha důvodů sci-fi, tudíž to v dohledné době a za daných okolností prostě není reálné, už třeba jen proto, že líných a naprosto neschopných debilů přibývá geometrickou řadou. Nejsou už dobří ani jako žrádlo pro kanony, možná by se hodili jako krmivo pro šelmy. Nicméně to druhé reálné je, stačí, když to ty spící panny odhlasují, to co používají šedou hmotu mezi ušima už se postarají sami. Za pokus to rozhodně stojí.

      Vymazat
    5. Obuvníku i Henlein mohl pronést něco, co se aspoň z části zakládá na pravdě, realitě a zdravém rozumu. V tomhle bych mu rozhodně neodporoval. Podobně to viděl nepochybně i Alexandr Veliký a další „velikáni“ z různých dob. Konec konců, na podobném principu funguje i soudobé Švýcarsko a podle mě, je to tak správně a přesně tak a ne jinak to má ve správně fungujícím státě být.

      Vymazat
    6. Heinlein napsal spoustu s čím lze souhlasit. Ani Hvězdná pěchota není špatná.

      Vymazat
    7. Tu jsem jen viděl, ale nečetl, což asi bude škoda. Papírově se mi to nechce kupovat a elektronicky to nejspíš bude jen v angličtině, ne, že bych si to v ní nepřečetl, ale trvá to déle... Kde ten čas pořád brát...

      Vymazat
    8. Obuvníku - není Hvězdná pěchota v současné době tak trochu "protirežimní"?

      Vymazat
    9. Celý Heinlein je tak trochu protirežimní. Univerzálně a nadčasově.
      Velmi inspirativní.

      Vymazat
    10. Ano, někdy z něho mám ten pocit, že podobně jako kdysi Karel Havlíček Borovský, tak i tenhle pán jakoby uměl naštvat a zdvihnout ze židlí snad všechny padouchy světa najednou :-)

      Vymazat
  4. Tento presidentský výnos má zpoždění více jak 15 let, ale lepší strašně pozdě, nežli vůbec nikdy.

    Soudružky Merkelové se nezeptali na jinak bezcenný názor? Aj, jaj jaj! Taková nezdvořilost...

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)