Prohledat tento blog

neděle 31. prosince 2017

Novoročenka 2018



 Vše dobré v roce 2018 (a nejen v něm) všem přeje Drak


a taky Starý Kocour.


Když vám bude někdo tvrdit, že ví, co bude,
vysmějte se mu do očí!



9 komentářů:

  1. Přesně tak Kocoure, o budoucnosti ví každej prdlačky, ale proč o tom psát, když tady se o tom píše docela kvalifikovaně a zasvěceně:


    https://www.kosmas.cz/knihy/162293/cerna-labut/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to zkrátil, Draku! Hodně! [;>D)

      Vymazat
    2. Zkrátil Jsi to sice hodně, ale pořád to dává smysl! A o tom to je :-)

      Vymazat
    3. Vím, co bude, chlapci. Asi byste chtěli vědět, co to je. Neřeknu, páč je to smutný.

      Mívám novoroční přání - pořád nastejno. Chci se dožít dalšího roku. Už mi to moooockrát vyšlo !A každý den je pro mě svátek. TOTÉŽ PŘEJU VÁM!

      Vymazat
    4. Astro, Ty na to jdeš salámovou metodou, přesně jako „hošové“ z Evropské Komise :-) Jenže zatímco Tvé úmysly jsou bezelstné, slušné a naprosto počestné, tak to, co nám převádějí oni „hošani“, na tom není nic slušného a tím méně pak bezelstného či počestného. Chtějí vlastně zmetci jen postupně dokráčet k diktatuře jako řemen. Svým způsobem je Tvůj přístup jejidný správný, nikdo neznáme den ani hodinu, kdy náš život zde skončí, byť naše chování to může mít a mívá vliv, ale zcela to v našich rukou není, takže to jsou na místě pokora a skromnost spolu se schopností využít čas nám zde daný co nejlépe jak pro nás samé, tak i pro naše okolí, blízké i to širší.

      Vymazat
  2. Já dostal "Černou labuť" jako dárek a přečetl ji. I když jsem při čtení měl neodbytný pocit, že jsem to všechno už dávno znal. [;>)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdysi, jako ještě docela mladý kluk, jsem pracoval pro jednu nadnárodní poradenskou firmu. Ta firma dnes už neexistuje, podle mého názoru po zásluze a vlastní blbostí, protože byla sežrána většími dravci v tom samém oboru. Šéf mého tehdejšího oddělení, se mi snažil „nakukat“, že stojíme na prahu doby, kdy vědeckotechnický pokrok, včetně základního výzkumu půjde plánovat podobně, jako třeba výroba cukru, nebo nábytku a že to vlastně bude jen otázkou vložených prostředků a efektivního plánování. Celou bytostí jsem věděl, že je to naprostá pitomost, ale mysleli si to všichni „šéfové“ ať už čeští, nebo ti zahraniční. No, přestali jsme se trápit navzájem, já inkasoval malý bronzový padák na rozloučenou a šel jsem si po svém a oni byli za několik let po mém odchodu sežráni, protože život mimo realitu bývá objektivními zákony tolerován jenom dočasně.

      Když jsme se s tím zarputilým jedincem přeli, věděl jsem, že je s tím jeho plánováním, prostředky a efektivitou „vedle jak ta jedle“, ale neuměl jsem k tématu argumentovat tak dobře, jako to sepsal Taleb v Černé labuti a dalších knihách věnovaných nahodilosti. On je totiž obrovský rozdíl mezi tím něco vědět a mezi tím, aby to jeden také uměl přesvědčivým způsobem sdělit svému okolí. Jsem tedy Talebovi moc vděčný za to, že to sepsal a za to, jak to sepsal. Teď se mi na podobná témata beseduje mnohem líp.

      Vymazat
    2. Tohle "plánování" patří do repertoáru "inženýrů lidských duší", Draku.
      Před cca čtvrtstoletím jsme obdržel písemný příkaz ředitele, že mám naplánovat kolik zlepšovacích návrhů bude z mého úseku podáno v následujících pěti letech a kolik se tím ušetří peněz. Měl jsem náhle pocit, že se tu někdo zbláznil a já to nejsem.
      Pak byl příkaz nadřízeným urgován, neb já jej tiše ignoroval. Takže jsem panu/soudruhu řediteli napsal, že mu bez odkladu vypracuji požadovaný plán, ale až na základě informace, kolik Kčs bude za tyto zlepšovací návrhy vyplaceno na odměnách. Další reakce už nepřišla. [;>D)

      Vymazat
    3. Je vidět, že blbost kvete v každém věku i systému, zejména když se jí nekladou žádné překážky, nebo je, nedej bože samozřejmě, považována za žádoucí, to je pak k průseru blízko a pořád blíž :-)

      Vymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)