Prohledat tento blog

úterý 27. března 2018

Skřípání kolem Skripala






   Bývalý dvojitý agent Sergej Skripal byl spolu se svou dcerou Julií otráven v anglickém městě Salisbury. Tahle věta se zdá být jedinou nezpochybnitelnou informací v následující směsi dohadů, polopravd a matoucích informací. Nebudu vypisovat anabázi téhle kauzy, jen si položím pár otázek, u kterých si nejsem zdaleka jist, zda je někdo někdy zvedne.





   Britská premiérka Theresa Mayová, která si ráda hraje na jinou slavnou ženu v čele Británie, ale zdá se, že na baronku Margaret Hildou Thachterovou nemá a mít nebude prohlásila, že zmíněný chemický útok mohli spáchat jedině Rusové.


   Vím o tom jen to, co prošlo netem - tedy vůbec nic ověřeného. Ale určité logické operace s informacemi si mohu přece jen dovolit. Obvinit Rusko je sice zdánlivě logické, protože právě v Rusku Novičok-5,jak se tento binární jed jmenuje, byl vyroben a zařazen mezi bojové prostředky sovětské armády. Po uzavření dohody o zákazu chemických zbraní byl pod mezinárodní kontrolou zlikvidován. To zda byl zlikvidován beze zbytku nevíme. V každém případě je to látka ve vojenských laboratořích mnoha zemí známá, identifikovatelná a laboratoře tedy mají i kontrolní vzorky.


   Novičok tedy existuje v různých množstvích na různých místech světa. Někteří experti tvrdí, že jeho výroba není nijak extrémně složitá a při znalosti postupu je tedy vyrobitelný i v průměrně vybavené laboratoři. Tvrzení paní Mayové, že nejpravděpodobnějším pachatelem je Rusko je založeno, dejme tomu, na její intuici nebo přání. Protože žádné důkazy předloženy nebyly a ani podle stanoviska britské vlády předkládány nebudou, protože pachatel je přece již předem určen.


   Na základě toho zatím neprokázaného obvinění summit EU minulý týden jednoznačně souhlasil s názorem britské vlády, že za incident je s největší pravděpodobností odpovědná Ruská federace a tak EU USA a mnohé další země Západu, kromě několika výjimek, přistoupily k vyhošťování ruských diplomatů.


Nemám žádné iluze o tom, že mnozí diplomaté, ruští i ti ostatní, jsou vlastně špioni s diplomatickým krytím. Tak to vždy bylo, je a bude. Rusko na to odpoví podobným způsobem a na obou stranách tedy ubude špionů. Zbylí budou mít o to víc práce.


   A už se rozbíhá nová vlna – bojkot mistrovství světa ve fotbale, které se má konat v Rusku. Čili řeči o tom, že se nemá směšovat sport a politika byly prostě jen takové řeči.


   Nějak nechápu, proč by mělo Rusko agenta Skripala zabíjet, po šesti letech, kdy ho vyměnilo za jiné své agenty na Západě. Mezitím byl Skripal v Rusku vězněný a určitě i důkladně „vytěžený“ tamními tajnými službami. Totéž se logicky posléze stalo i na druhé straně. Sergej S. už byl jen bývalý agent, s prozrazenou identitou a proto nadále nepoužitelný. Agent ve výslužbě.


   Zachytil jsem zprávu, že Novičok byl indikován i v zavazadle, se kterým za Skripalem přijela z Ruska jeho dcera Julija. Nějak si nedovedu představit, že by to byla nepovedená otcovražda nebo společná sebevražda. Jsou i jednodušší prostředky, méně bolestivé a hlavně – vybavit jeho dceru tak známým a tedy identifikovatelným prostředkem by byla z ruské strany naprostá pitomost.


   Konstatování ruské strany, že Novičok byl zkoumán i v jiných státech a mohl být tam tedy být i vyroben bylo poněkud netaktické – z konstatování se vzápětí udělalo obvinění a mohlo se začít s odvetou.


   Pro Rusko nemá žádný smysl postavit se do role viníka. Ale smysl má pro jeho protivníky. To celé mi připomíná německou provokaci s údajným napadením vysílače Gleiwitz „polskými vojáky“ a další podobné akce se stejným cílem – udělat ze sebe oběť nějakého útoku.


   Jistěže, Rusko, semknuté kolem „cara Putina“ je konkurentem, nepřítelem Západu. Stává se opět velmocí s obvyklými velmocenskými ambicemi – i když menšími, než míval bývalý Sovětský svaz. A tak přes roztodivné rozmíšky mezi jednotlivými členy aliance NATO (například Turecko – je členem NATO nebo už de fakto není?) jsme my, "Západ" docela jednotní v postoji k Rusku. Proto je tolik politické a novinářské hysterie v případech, kdy se někdo nechce k sankcím připojit a žádá důkazy o vině Ruské federace. Přesně podle komunistického hesla „Kdo není s námi, je proti nám!“


    A tak veškeré vnější tlaky a útoky na Rusko povedou k opačnému efektu: Upevní Putinovu pozici jako k ikoně valné většiny Rusů. Tohle už není úvaha, to je výsledek mého mini-průzkumu mezi mými známými Rusy. Od dob Napoleona se Západ nepoučil. A jen blbec se podruhé spálí o stejná kamna.


   Nějak se nám to opakuje – jen se na to díváme z druhé strany. Těžko říct, jestli je to nějaký posun k lepšímu. Vypadá to spíše na posun z deště pod okap.


A za všechno pochopitelně může Putin.

Nicméně daleko lepší vhled do situace má Laďa Větva.  

====================


Nikdo nic nemá mít za definitivní - aneb matoucí tanečky kolem neověřených informací. 

   A tak to bude pokračovat, dokud to veřejnost bude vůbec zajímat a pak se na to zapomene. Diplomaté se vrátí na svá místa a na celou událost si vzpomene jen málokdo a jen když se mu to bude hodit. 

   Skripalova dcera už může mluvit - ale zatím se nedostalo do našich "sdělováků" nic z toho, co snad řekla. Skripalovi samotnému je prý také mnohem lépe. Takže taky asi bude mluvit. A bude o čem psát, mluvit v rádiu, ba i "mluvící hlavy" v TV tím zaplní nějakou tu půlhodinku vysílacího času. Rozpatláme to na kaši - a v kraji bude klid.


25 komentářů:

  1. EKohymna, ch, chahcha!29. března 2018 v 6:30:00 SELČ

    Je tu ticho jak v hrobě, tak do toho kopnu. Jsem otráven,kupodivu nikdo nikoho pro to nevyhazuje i když bych chtěl vyrazit jednoho StBáka do SK a popeláře do J, toho třetího z PH není kam a ještě jsem si ho zasloužil! A ta hymna.....jsem vidlák, ale to je už moc. Pokud do toho někdo investoval vlastní prachy tak je mazanej vůl, pokud prachy z daní jsou to samé všichni kolem.
    Je to venku 4P

    OdpovědětVymazat
  2. Ještě k té hymně, na ni má být občan hrdý a možná dojatý a ne zděšený a potom se nezadržitelně smát.
    4P

    OdpovědětVymazat
  3. Časová osa:
    v nezjištěné době opouštějí byt, v místě zjištěná silná kontaminace blíže nezjištěnou bojovou látkou typu Novičok působící rychle smrtelně v koncentraci nižší než zjistitelné obvyklými prostředky.
    14:30 v restauraci
    15:47 u obchodního centra na cestě od restaurace k parku
    16:03 na lavičce v parku asi 200m od restaurace
    16:15 volána záchranka´

    Následně na trase v různých místech zjištěna kontaminace touto neidentifikovanou látkou. Nově i v zavazadle dcery.

    Mezi první možností kontaminace a projevem otravy uplynulo více než 90 minut.
    Pozoruhodná odolnost proti látce působící smrtelně v běžně nedetekovatelné koncentraci.

    Rada Vacátko by pravil, že mu na tom něco neštymuje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obuvníku, rada Vacátko by měl samozřejmě pravdu, jako už ostatně mnohokráte předtím. Krom té časové osy, mi nesedí ani motiv. Radovi Vacátkovi by asi neseděl také. Nenabízí se ani jeden jediný věrohodný, očividný důvod, proč by měli zrovna Rusové zájem Skripala definitivně „skřípnout“. Síla mediálního humbuku spíš napovídá, že jde o připravenou a koordinovanou akci a jak tak britští přirovnávají Putina k Hitlerovi, tak ano, nabízí se historická paralela s přepadením německého vysílače v Glivici a vše, co poté následovalo. Odpověď na otázku: „Qui bono?“ rozhodně neukazuje na Rusy. Ze zkušeností dobře víme, že čím intensivnější a déletrvající humbuk se strhne, tím větší lumpárna stojí v pozadí a o to větší je výhra, čí výše zisku, o kterou jde. Zkrátka a dobře, silně to smrdí už z velké dálky.

      Vymazat
  4. Žijeme v době "postfaktické".
    Pamatujeme doby, kdy informace nebyly k mání. Šířily se jen fámy. V dnešní době se ale informace do "sítě sítí" určitě někde prosáknou. Jediný způsob jak skutečné informace popřít je dodat do sítě spoustu jiných informací, které popřou původní informace, ale ne jednoznačně. Některé aspekty popřou, některé potvrdí a k tomu dodají nové, zcela vymyšlené.
    Protože není v silách běžného pozorovatele (a dokonce ani pozorovatele odborně vzdělaného) ověřit všechny informace, výsledkem je faktická nejistota, nemožnost poznání reality.

    Na vojně se tomu říkalo "falešné radarové cíle". V nepřátelském letadle, které se pohybovalo v oblasti operace byly tzv. radarové odpovídače, které změřily nosnou frekvenci a četnost radarových pulsů a začaly vysílat zpožděně slabé odpovědi a to pseudonáhodným způsobem, podle programu v malém počítači. Výsledkem bylo, že na obrazovce radaru zdánlivě poletovala spousta nepřátelských letadel, ale obsluha netušila, co jsou odrazy od letadel skutečných a co jsou generované impulzy. Než se nasadily do odpovídačů počítače, tak se to dalo vypozorovat (při velké zkušenosti planžetistů) podle nepravděpodobných tras falešných cílů. Jak je na tom planžet, vykreslovaný výkonným počítačem nevím. V době mého vojákování počítače nezvládaly ani běžný provoz, neměly takovou tu selskou logiku řídícího lítání, kterou má člověk. Ale je pravda, že počítače od té doby urazily obrovskou cestu - například systém rozeznávání tváří je teď v každém fotoaparátu ba i v mobilu. (To je první funkce, kterou si vypínám na novém aparátu. Ta druhá je GPS. O "vylepšovacích programech" na cloudu ani nemluvím.)
    Jenže s počítačem v odpovídači, který modeloval let virtuálních letadel to bylo možno rozeznat jen chvilku po přepnutí nosné frekvence - než odpovídače na to zareagovaly.

    Domnívám se, že je dnešní informační situace hodně analogická té "radarové válce".
    Potěšující zprávou je, že ne všichni se dali strhnout politickou hysterií.
    ===
    Jinak mám takový nepříjemný pocit "dejavú": Přijel k nám 3. muž USA - a den na to byl vydán ruský hacker Mikulin do USA. Pravděpodobně odletěl stejným letadlem jako ten vysoce postavený Američan.On s tím vydáním najisto počítal. Analogie se sovětskými poradci před cca třiceti lety se přímo vnucuje. Kdosi napsal, že EU je vlastně totéž bývalý sovětský blok jen s opačným znaménkem. Je mnoho symptomů, které to dost potvrzují.

    OdpovědětVymazat
  5. Draku, Kocoure, Ano. Včetně toho nepříjemného pocitu. Také si v té souvislosti vzpomněl na Zorinovu misi.

    Jistěže motiv. To co postupně z Britů vylézá, připomíná mi verze obhajoby kriminálníka, které se navzájem vyvracejí. Zprvu verze, že to někdo na ně pšouknul, krátce potom zkolabovali na lavičce v parku. Pak že ta rychle v téměř nedetekovatelné koncentraci smrtelně působící látka byla, s trochou nadsázky, nalezená rozpatlaná po celém Salisbury. Včetně hospody, kde byli před tím, bytu ze kterého vyšli, zavazadle dcery...

    Hádám, že Britové budou mlžit, hlásat o "nevyvratitelných důkazech", které nemohou zveřejnit ani svěřit spojencům, protože by tím byla ohrožena činnost tajných služeb a bezpečnost. Všichni, kteří jejich verzi podporují a přidali se k vyhoštění diplomatů, budou hlásat, že i bez toho si Rusko zasloužilo za ovlivňování voleb, propagandu, agresi, ohrožování svobody, demokracie a lidských práv všude ve světě, anexi Krymu, agresi vůči Ukrajině... A že měli být vyhoštěni už dávno.
    Mezi tím pokračuje Německo - ruská spolupráce na Nord stream II...

    Všichni, kteří bez důkazů podpořili sankce jsou pro mě nevolitelní. Napořád.
    A Stropnický, Němcová.. pro takové, mám-li zůstat slušný, nemám slov.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak Obuvníku, zatím nemáme jinou rozumnou možnost jak tomu čelit nežli tu, že budeme mít doslova sloní paměť na podrazy a lumpárny a až přijde čas, tak to těm lhářům, manipulátorům, zmetkům a podvodníkům „spočítáme“...

      Vymazat
  6. Jenže: Když budeme vyřazovat nevolitelné - zůstane vůbec někdo? Už tak byla moje volba tohoto druhu.

    Lavírování prozatímního premiéra Babiše je pro mě dost velkým zklamáním. Dostával dotace z EU a doufá v další. To je jeho motiv, který nadřadí všemu ostatnímu. Zdá se mi, že mění své postoje častěji než slipy.

    Když pominu politiku jako takovou - nezdá se vám pánové, že poslední dobou roste m,zi lidmi nenávist všeho druhu? Takové podráždění jako před bouřkou. Nebo je to tím, že stárnu a stávám se smířlivým až apatickým?

    Možná to necítím jenom já.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Roste Kocoure nenávist, roste. Roste například vůči demagogům, kteří brojí proti přímé demokracii. Když jim byl ten hloupý a manipulovatelný lid dost dobrý na to, aby se ho zeptali, zda chce do vstoupit do EU, proč jim není dobrý teď, kdy je na stole otázka, zda v takovém direktivním, korupčním a zkázonosném svinčíku chceme setrvat? Že by zmetci věděli, jakou odpověď dostanou? To si tak věří tak moc, že si myslí, že nás tam udrží i proti naší vůli? Kde se v nich bere ta drzost a arogance? Ta nenávist vůči těm arogantům, kteří si pro sebe uchvátili moc a média ale roste na té druhé straně pasivně, jako reakce na jejich aroganci, povýšenost, drzost a pohrdání vůči normálním lidem. Já bych řekl, že Petr Hampl má dar stručné a pochopitelné formulace a dobře jím vládne a užívá ho k prospěchu nás všech.

      Vymazat
    2. Kocoure, obojí
      Nenávist roste, ale ta roste už roky, a čím je větší, tím více je cítit.
      A stárneš taky, a nejen ty, stárneme všichni. Jestlipak vyjdeš do chodů nebo na kopec stejně svižně jako loni? Ještě dobrý, ale loni to bylo lepší, že?

      Vymazat
    3. Inu, Kapitáne, bylo to lepší.
      A bude hůř. Ale zase se tak nepopuzuji jako před deseti nebo dvaceti roky. Nechci mít další infarkt.

      Vymazat
    4. Pánové, věk si samozřejmě vybírá svou daň, ne že ne, ale je dobré se tomu příliš nepoddávat po psychické stránce a také je dobré po té fyzické dopřávat si přiměřenou zátěž kdykoliv je to jen trochu možné či žádoucí a ono to ten proces chátrání sice nezastaví, ale aspoň významně zpomalí. Zkrátka a dobře, platí staré dobré řecké: „Ve zdravém těl, zdravý duch!“ a kdo se tím neřídí, zpravidla na to doplatí. Tělo bylo vyvinuto (kdo na tom trvá tak stvořeno) k pohybu a práci a kdo se tím neřídí, doplatí na to.

      Vymazat
  7. Kocoure, když nezůstane, tak nezůstane. Takhle vydírají "když nezvolíte nás, tak nebudete mít nikoho."
    Vážně? Třeba jim říci "lepší nikdo než vy." Vzniklý prostor vždycky nekdo zaplní. Ano, může být hnusný. To oni také říkají a poukazují na historii. A že oni jsou nejlepší ze všech ostatních špatných variant. No a?
    V sociálních hrách se objevuje strategie trestání nepoctivosti za cenu vlastní ztráty. Že bychom si nepřáli aby byli vystřádáni třeba komunisty, dělnickou stranou, nějakými fašisty (no a co je to Tripartuta, že...) nebo lidožrouty? No a co, nutno jim říci, že lepší lidožrouti. A že to, že do kotle půjdou první, za to stojí. Oni nechtějí skončit v kotli. Jen zkoušejí co všechno vydržíme. Chtějí se mít dobře. Co nejlépe. Proto se vydrápali nahoru. Jejich schopností je schopnost vydrápat se nahoru a tam se držet zubyhehty. Nohama kopat dolů. Tím jsou jejich schopnosti dělat něco pro obec užitečného prakticky vyčerpány. Tahle vláda je protinárodní s debilem v čele, vyznačující se enormní spotřebou análního lubrikantu. Že předsedkyní sněmovny mohla být kráva jsem zkousnul, ale že je to tak debilní nevzdělaná či debilitu a nevzdělanost předstírající kráva jsem netušil. Hluboce se stydím, že její stranu jsem kdysi volil. Ostatní se také odkopali.
    Tak že šlus. I kdyby tvrdili se desetkrát obrodili. Že jiní jsou horší.
    No a?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obuvníku přesně tak, nenechat se oblbovat a vydírat je základ.

      Vymazat
    2. Neobrodili.
      Vyměnili pár "ksichtů", ale ta původní zatuchlost zůstává. Protože ryba smrdí od hlavy - a mám pocit, že ta ryba má už jenom tu hlavu.
      Odmítám dělat komukoliv "tělo".
      A ještě něco: Pragmatismus ANO. Tuším, že to budou hnát až k předčasným volbám, protože nechtějí pustit ČSSD k lizu. Důchodci začínají být docela síla. Řekl bych, že dost nasraná síla. Takže budu na chalupu jezdit za 25%. Budu - ale volit si budu i tak po svém.
      Piráti: Mladí hoši, kteří mají pocit, že teď drží kormidelní kolo. Částečně drží - ale kam točit jim říká někdo jiný.
      No a to je právě ta moje otázka: Jak rychle se stane z občana politik. Co je k tomu třeba, aby se jím stal.

      Vymazat
  8. Kocoure, roste. Viz drakovo alter ego. Vysoce inteligentní, poctivý, slušný i empatický. Jenže ne ve vztahu je zlu. Dobře chytá a snadno si přidává. Pěkně jsme se hádali. Pak čím dál tím míň. Víc a víc ho chápu. Sluníčkářství a neodporování zlu násilím nikdy nic nevyřešilo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podělanost žabožroutů a pojídačů rostbífu a taktisování Stalina před 2. světovou způsobily, že ta válka nakonec byla dlouhá, ničivá a vlastně chvílemi divže nešlo o holou existenci. Podobná podělanost dnes může způsobit něco hodně podobného, jen nemusíme mít takové „štěstí“, jako před více než 70-ti lety. Něco, co by se teď dalo řešit jen přitvrzením poměrů a zvýšeným úsilím, hrozí dík sluníčkářům skončit všeobecnou, obrovskou a prakticky celo, nebo i více kontinentální rvačkou o holé přežití a vlastní zemi s hordami přemnožených invazních a rozpínavých barbarů. Proč? Jen proto, že je někdo arogantní a neovladatelný debil, který je zrovna u moci a vládne médiím? Rozhodně by stálo za aspoň pokus poslat je „od válu“ zase domů. Stane-li se to včas, rvačce by mělo jít zabránit, v opačném případě bychom totiž mohli jít do té rvačky až příliš oslabeni a znevýhodněni a že by to smetlo i ty debily spolu s námi, nám pak bude houby platné.

      Vymazat
    2. Draku, ony hordy a jejich rozpínavost jsou důsledkem něčí nějaké předcházející politiky vedené chamtivostí. Ne podělanost, ale vychcanost a chamtivost pořád těch samých. Žrali sami, teď se dožadují solidarity, když sklízejí důsledky své dlouhodobé politiky. Sami se opevňují ve střežených sídlech. Z nich nám budou kázat "Braňte nás, braňte svoji civilizaci!" Naši civilizaci? Ne. Jejich zájmy. Když vyhrajeme krvavou válku, vylezou z děr a zas z tribun z médií nám přeživším budou kynout a kázat o budování krásného nového "brave world". Budou nás organizovat jak mravence v jejich podniku. Vymýšlet a předvádět nám nebezpečí a nepřátele aby odváděli naši pozornost od nich samých. Za tou invazí "barbarů" mnohdy chudáků, jsou naši "oni". A samozřejmě i "oni" těch chudáků, Které v boji o vlastní přežití budeme zabíjet.

      Vymazat
    3. Obuvníku, když dojde na rvačku, tak nejlepší ze všeho je zdrhnout, jak říkával jeden nesmírně bystrý a inteligentní arménský parketář. On ale Obuvníku, na rozdíl od nás, aspoň ještě měl kam zdrhnout. Nám už na výběr zbývá jen zvítězit ve rvačce, můžeme se ale těšit nadějí, že se během ní nastalé rvačky podaří sprovodit ze světa i ty, kdož jí spískali a to spolu s nájezdníky, jak se říká, z jedné vody načisto.

      Vymazat
    4. Zatím nesměle - ale přece. TV začíná ubírat poropagandy, tu a tam se do oficiálního kanálu dostane i "nevhodná zpráva". V ČR+ měl nedávno rozhovor Komoníček, český diplomat v USA. A ten tak zametl redaktorem, který ho manipuloval k vnitrostátním otázkám (klišátkům), že se pan redaktor z toho bude vzpamatovávat několik dní.
      Tedy - pokud si pan redaktor vůbec všiml, že z něj Komoníček udělal totálního idiota.

      Vymazat
    5. Hynek Kmoníček byl natolik na výši, že si ten ňoumeles „redaktůrek“ všimnout nemusel, ale jestli není úplně pitomý, tak by si přeci jenom všimnout měl, protože několikráte byli jeho kolegové, kterým on věřil jakožto kvalitnímu zdroji informací nachytáni na „švestkách“ při tvorbě „fake news“, vrtění psem a dalších nekalostech novinářského řemesla a dotyčnému redaktůrkovi byl několikráte sice slušně, leč tvrdě omočen čenich přímo do smrdutého... Mně na jeho místě by se to určitě dotklo. Já ale nejsem „redaktor“ ;-) Před dalším setkáním s někým takovým bych se měl dotyčný zkusit lépe připravit a panu Kmoníčkovi spíš mu jen nadhazovat zajímavé otázky, protože se od něho dá něco zajímavého dozvědět a vlastně jen stačí hlídat si čas a sem tam doplňujícím otázkami postrkovat a usměrňovat. V inteligentních rukách je někdo jako pan Kmoníček doslova darem z nebes, co se týče možnosti být u zrodu krásného pořadu, který budou lidé rádi poslouchat. Má-li dotyčný šanci být někdy „profíkem“, tak se z tohoto setkání poučí, když ne, bylo to ze strany Hunka Kmoníčka jen házení perel sviním.

      Vymazat
    6. Pochopitelně Kmoníček.
      Proto jsem ten pořad pořád nemohl najít, když jsem mu ve jméně přidal "o" které je tam sice slyšet, ale napíše se... [;>))

      Vymazat
    7. Kocoure, než jsem pochopil, že lidi huhňají, komolí, blbnou, nepamatují si, nevybavují si, neposlouchají a pod., což by ještě nebylo samo o sobě tak hrozné. Hrozné spíš bývá, když po tom všem odmítání informaci náležitě přijmout a zpracovat, pak s naprosto nepřiměřeným sebevědomím a vážnou tváří pouštějí do světa výmysly a chiméry a tváří se u toho, jako by šlo o nejzaručenější a nejkvalitnější informace. Protože jsem si párkrát „naběhl“, naučil jsem se přijímat informace s určitou rezervou pro nepřesnosti a zkomolení a tak už ty ve veřejném prostoru nejrozšířenější přežblebty a kraviny většinou prokouknu a najdu co potřebuji. A přes všechnu tu zběhlost a praxi to někdy vzdám a nechám se poddat :-) Někdy by jeden až nevěřil jak dovedou být ti drmolové tvořiví.

      Vymazat
  9. Jenom jedna otázka:
    Jak se z člověka stane politik? Co se musí stát, aby jeho ego a touha po benefitech přemohla selský rozum a tu potřebnou dávku empatie (nebo slušnosti - ono je to vlastně totéž) kterou potřebujeme, abychom se navzájem nezabíjeli ve výtahu.
    (Osobní pozorování: Jsem příliš blízko cizímu člověku. Má třeba nečistou pleť a bůhví kdy se naposledy koupal. Ženským se zase loupe make-up a jejich voňavka zblízka obvykle působí jako nějaké BCHL. Výsledek: Raději si počkám "na další výtah".)
    Už proto, že na ostatní musím působit obdobně jako oni na mě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak se z člověka stane politik? Snadno Kocoure, v podstatě stačí silný žaludek a několik pořádných vad charakteru.

      Vymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)