Prohledat tento blog

čtvrtek 10. května 2018

Žvásty hlupáků


  Dnes jsem opět udělal chybu a podíval se na TV zprávy a tam se objevují prohlášení několika našich politiků, že binární bojové látky jako Novičok (a je jedno o kterou variantu jde) se v České republice nevyrábí ani nevyráběly, neskladují ani neskladovaly. A že Miloš Zeman prý konstatováním, že to není tak docela pravda, nahrál ruským  politikům. "Putinovi". Dokonce, že to udělal na ruskou objednávku a "velezradil"   tak Českou republiku.




   Začínám  mít pocit, že jsme se dostali do vlivu šílenců, kteří si myslí, že když budou tvrdit naprosté nesmysly dost dlouho, že se stanou pravdu. Ano, Goebels, někdejší německý ministr propagandy tvrdil totéž. Ale dělal to mnohem šikovněji,

  Horší je, že se u nás najdou lidé, a není jich jen hrstka, kteří si nechali nenávistí k Zemanovi zcela zatemnit mozek. A jsou to i lidé, chytří lidé, které dokonce znám osobně a byl bych velmi nerad, kdybych se s nimi o tom musel někdy bavit. 

   Vezměme to popořadě a trochu logicky. Každá armáda, která má chránit svou zemi, svůj stát musí vědět, co může od potenciálního nepřítele očekávat. Tedy se snaží pomocí různých praktik (špiónů) zjistit, jaké zbraně může nepřítel použít a jak se proti nim chránit, jak je pokud možno eliminovat. Platí to i o zbraních hromadného ničení, tedy i o bojových chemických látkách. Pokud to nedělá, není její existence odůvodnitelná. Je k ničemu.

   Naše protichemická jednotka má ale velmi dobrou pověst i v rámci NATO včetně USA.* Tedy umí všelijaké BCHL indikovat a jejich účinek aspoň částečně eliminovat. Tedy je jisté, že i o látkách z rodiny Novičok. Musí tedy takové látky vlastnit aby je mohla zkoumat a navrhovat protiopatření. Což činí.  

   To zkoumání neznamená ani hromadnou výrobu, ani skladování. Ostatně BCHL jsou mezinárodními smlouvami zakázány ale dobře víme, jak to s jejich dodržováním je. Prohlášení našich politiků, že BCHL neskladujeme a nevyrábíme jsou pravdivá. Ale nějaké množství tady bylo a je doposud. A kdybych chtěl být hodně protivný tak napíšu, že ta zkoumaná množství budou určitě bohatě stačit na otrávení mnohem více než dvou lidí.

   Tím nenaznačuji, že by Skripal a jeho dcera měli být otráveni "naším" Novičokem. Ale znamená to, že v takových malých množstvích je Novičok zkoumán i jinde. Třeba i v té velké Británii. Ostatně, jak by Britové věděli, že se jedná právě o Novičok? Opět nenaznačuji, že by zrovna britské orgány poskytly tento binární plyn jejich bezpečnostním silám. Ale fakt, že Novičok mohl pocházet z kterékoliv rozvinutější země. Ovšem je pravdou, že z politicko-propagandistických důvodů (protiruská kampaň?) je použití BCHL vyvinuté  Rusku docela silným argumentem. A tak se houfně vypovídají ruští diplomaté (opět si nemyslím, že ruští diplomaté nejsou současně špiony) a spouští se oblbovací kampaň. Z ruské strany by použití Novičoku bylo příkladem neskutečného hlupáctví. Ať jsou Rusové jací chtějí, ale takoví hlupáci nejsou.

   Takže "přiznání" presidenta, že Novičok není u českých armádních chemiků žádným, nováčkem jen zapadá do logiky věci. Ten povyk kolem něho je pouhým politicko-mediálním "vrtěním psem" a následnou davovou hysterií části české "inteligence". Pokud takto hlupáckým způsobem uvažují intelektuálové i v jiných případech je pochopitelné, že jsou myslícími "neinteligenty" považováni za hysteriky - a notorické lháře. ¨

   To není žádná ruská propaganda nebo "fake news", to je jenom těžké intelektuální selhání výše zmíněné samozvané "elity národa". To jsou lidé, kteří zbytkem obyvatelstva pohrdají
přesvědčeni o své výjimečnosti  a nadřazenosti.

   Jistě, mohou nenávidět presidenta Zemana protože je to opravdu dost samolibý stařík, který jim občas vmete do tváře jejich lži a pokrytectví. Na plnou hubu a srozumitelnou řečí. - a oni na něj nemají páky, aby ho "umravnili". Ale neměli by tu nenávist presentovat tak hloupým způsobem. Protože, až dojde k volbám - a tuším že to bude dříve, než v řádném termínu, tak takové prolhané hlupáky já volit prostě nemohu. 




  Dost jsem se divil, že NATO (USA) nepožádalo naši vládu o vyslání alespoň malé protichemické jednotky do Sýrie, když se vzrušeně hovořilo a psalo o útoku plynným chlórem. Možná proto, aby se nezjistilo, že se tam stalo něco jiného nebo nestalo nic. Chlor je poměrně běžný plyn, a při únicích chloru během technologických havárií nejsou důsledky obvykle tak tragické a k úmrtí dochází jen velmi zřídka. Nakonec - zadejte do prohlížeče "únik chloru" a podívejte se na výsledky.

======

Apendix:


   Opět se ukazuje totéž: Žvanilo se, mlžilo se a nic se pořádně nevědělo. Jako obvykle. Odborník na zbraně hromadného ničení a pracovník Státního úřadu pro jadernou bezpečnost Ladislav Středa napsal:" ...pamatujete si na ten záběr, kde jsou na místě v akci chemičtí experti v izolačních ochranných prostředcích a dokonce s dýchacími přístroji, zatímco o kousek dál stojí zcela nechráněný policista? Anebo si vezměte tu bytelnou britskou policistku, která postávala jen pár dní po otravě se svou kolegyní u dveří Skripalova domu, na jejichž kliku měl být údajně nanesen A-234. I ony byly zcela nechráněné. V prostředí kontaminovaném zvlášť silným smrtelným jedem!" 
Více na Novinkách zde.



23 komentářů:

  1. Není nad protažení životem, žvásty vzdělaných (po většině politologů)může vážně brát jen dement. Stejně jako upoutávky na nějaké TV "nalezen tento podkaliberní granát" ve skutečnosti střela z wolframové ocele, lidově kus železné tyče, budí jen nechápající údiv u znalého a opačně obdivné hýkání u většiny konzumentů EUropiva za šest.
    Vždy platilo že blba lze lehce ovládat kecama.
    4P

    OdpovědětVymazat
  2. Zeman je stejný hlupák jako jeho protivníci. Proč se k tomu vůbec vyjadřoval?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mýlíte se, Zeman má nepochybně spousty chyb, ale hlupák není.

      Vymazat
    2. Politická předvolební klání mi připomínají šachy nebo dámu. Nejprve si vzpomenu na to, jak mnohem silnější hráč dává slabšímu "fóra" jednu či více figur, aby byla partie aspoň trochu napínavá. Ale když vidím, že se podobně chovají obě strany, tak mi to připomene spíš "žravé šachy" či "žravou dámu". Už kdysi dávno (to ještě nebylo ani na internetu ale na Fidonetu) jsem četl výstižný komentář: "Tak jsem slyšel mluvit kandidáta strany X a rozhodl jsem se, že budu volit stranu Y. Ale pak jsem slyšel mluvit kandidáta strany Y, takže přece jen budu volit X."
      Před svým prvním volebním obdobím Zeman blábolil o znásilňování poddaných. Později hledal vlevo dole Peroutkův článek. Bez vyjádření neponechal ani "kočičí nepokoj".
      Mám v tom snad hledat nějaký hlubší smysl? Spíš mi to připadá, že stále žije v Listopadu, kdy si z prstu vycucal jakousi statistiku a sklidil za to potlesk davu, takže si myslí, že žvanit nesmysly je klíč k politickému úspěchu.
      Ostatně co můžeme čekat od závisláka.
      Kromě toho, že se distancuje od převládajícího unijního antisemitismu a že nespisuje výzvy proti nám xenofobům, tak na něm nevidím žádné positivum.

      Vymazat
    3. Zdeňku, Zeman není ani první ani poslední větší, nebo menší narcis, demagog a exhibicionista, kterého v politice máme. Za daných okolností, s přihlédnutím k tomu, co se nám valilo na Hrad, si myslím, že to dopadlo docela dobře. Bouřemi ve sklenici vody, jako byl Peroutkův článek a další kraviny, kvůli kterým se lidé handrkují a překřikují, s potěšení přenechám řvounům mdlého rozumu, na to je podle mě škoda času.

      Vymazat
    4. Momentálně mi mnohem víc sedí v žaludku KSČSSD a její nenažrané nároky a fakt, že je AB nepošle do kamsi do daleka. Teď, když vidím co předvádějí, nedal bych hlas ani jednomu z nich.

      Vymazat
  3. Určitě máte pravdu. Všichni to jsou hlupáci.

    OdpovědětVymazat
  4. Jsem na stejné vlně. Někdy si říkám, k čemu že mi je rozum, když mi akorát způsobuje rozčilování nad stupiditami, kterými jsem zavalován bohužel i od "elity" nad jejímiž projevy nevěřícně kroutím svou naivní hlavou, jak je možné, že někdo je takový hovadný hlupák. Blbý, navedený, zaplacený. Jinak si to nedokážu vysvětlit. Takoví lidé jsou všude. Znepokojuje mě jejich kumulace na určitých vlivných postech. Přičítám tomu, že jejich schopnosti jsou zaměřeny na to aby se na ty posty dostali a udrželi se na nich. Což zahrnuje ochotu hlásat jakoukoli stupiditu či se k ní připojit, jen když je tam udrží. Od úrovně korporátní po státní, což je také, jak jinak korporátní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám velice podobné pocity Obuvníku. Nemít v palici piliny, jak je v kraji rozšířeným zvykem je na jednu stranu fajn, jeden se nedá tak snadno oblafnout, ale na druhou stranu, za tu inteligenci, kterou jeden dostane nad míru v kraji obvyklou, platí utrpením při poslouchání hloupých kravin a dalších srážkách s nafoukanými blby.

      Vymazat
  5. K (ne)otravě Skripala a jeho rodiny se vyjádřila celá hejna hloupých, arogantních a velice uřvaných, protiputinovskou a protiruskou propagandou nahuštěných tupounů. Kdyby je jeden měl brát jen trochu vážně, musel by z toho zákonitě zblbnout a kdyby měl vyslechnout všechny ty kafemlejnky, buď by z toho ohluchl, nebo umřel nudou. A tak došlo k tomu samému, k čemu docházelo před rokem 1989, využití vypínacích či přepínacích čudlíků na bednách všeho druhu. K tomu tam přece jsou ne? Také se domnívám a ledačeho je vidět, že oprávněně, že takto prolhaná, přehnaná a snadno odhalitelná propaganda má spíše opačný účinek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jistě Draku. V Česku určitě. Češi jsou neznabozi - a to s tím souvisí.
      Sice ne ve všech vrstvách - kupodivu zjišťuji, že se vrstvy štěpí hlavně na "předsametové" a "posamtové". Některé věci je třeba si "osahat" jako ta horká kamna. Například propagandu. A promořenost vírou (třeba i zelenou nebo multikulturní) je u mladých větší.

      Co se týče schopnosti "být politikem" - u nás v Ústavu se na politiku dali dva nejhloupější herci. Kupodivu - na jevišti docela dobří komici. Marně přemýšlím, jestli to něco znamená.

      Vymazat
    2. Znamená to jenom to, že herci, stejně jako politici jsou profesionální lháři. Herci to mají při přechodu na politický způsob obživy o něco jednodušší. Nic moc víc v tom není. Svinskost a ambice v sobě může mít kdekdo, nejenom herci.

      Vymazat
    3. Tady bych se dost plamenně zastal herců, Draku.
      Herec není lhář a divadlo není podvod, herec je ten, který přednáší, představuje myšlenky autora. A divák, když jde do divadla ví, že ta krev není skutečná a jak Julie, tak i Romeo nakonec vstanou z katafalku a půjdou se děkovat. Divadlo není podvod, to je domluvená hra.

      Podvodníci jsou ti, kteří se tváří, že "nehrají žádné divadlo".
      Hrají - a špatné!

      Vymazat
    4. Kocoure, když jdu do divadla nebo do kina, nebo se uvolím začučet se do bedny, tak samozřejmě, že vím, že herec někoho představuje, neboli hraje a očekávám to od něj a jsem mu za to vděčný.

      Když jde o politiku a nějaký zmetek mi tam hraje komedii, aby mi oblbnul, získal můj hlas a dalších a to jenom proto, aby zprivatisoval co největší hromadu veřejných peněz pro padouchy, kteří ho tam vyslali a pro sebe sama, tak za to můj vděk očekávat nemůže. Hraje-li mi Stropnický divadélka, aby mi zblbnul a strhnul, tak na rozdíl do detektivek ho za tyto jeho výkony rozhodně chválit ani obdivovat nebudu. Je to zneužívání popularity a hereckých dovedností.

      Hraní v divadle či ve filmu je v pořádku, hraní v reálném životě za účelem oblbování a obírání bližních je nemravnost. A ono už Kocoure kolikrát ani to hraní v těch filmech či divadlech není zrovna „košer“, viz rozličná „angažovaná“ divadla, například v poslední době diskutované násilnění muslimky Ježíšem Kristem. Nebo rozličné filmové klima-alarmistické kraviny americké výroby, případně multikulturní kraviny v podobě Achilla černé barvy, multikulturně a genderasisticky zprasené Star Wars, censura knih Marka Twaina atd, atp, zkrátka kolikrát už není v pořádku ani ten film s divadlem, literatura a v bezpečí už nejsou ani vědecko-populární pořady.

      Zkrátka a dobře, nic už dnes není černobílé a pěkně se to kalí a promíchává. Mezi umělci, herci a dalšími najdeme prospěcháře, hochštaplery, podrazáky, zmetky, pucikliky, anální alpinisty a další zrůdičky a zmetky, stejně jako v jiných profesích. Najdeme mezi nimi ale i lidi slušné a charakterní, naštěstí. Nicméně faktem je, že kumštýři a herci jsou zneužíváni k propagandě a oblbování a mnozí se v tom angažují více, než ochotně, bohužel.

      Vymazat
    5. Tak teď už neprotestuji.
      Ale - co je dneska "úplně v pořádku"? [;>)
      Achiles černý jal bota mi ani tak moc nevadí - to je umělecká licence. Byť s nechutným rasovým podtextem. Ani ten nesmyslný Ježíš i když to uráží NAŠI víru. Křesťanství. K islámu by si něco takového nikdo v naší zaprděné zemičce asi nedovolil - to by hned byly žaloby na urážku víry atd. Na to jsou zákony, víme?
      Vadí mi, že to brněnské představení budou hlídat policajti. Aby si třeba ho třeba někdo nedovolil vypískat.

      To je ten skutečný průšvih!

      Vymazat
    6. Co je dnes Kocoure v pořádku? Ve veřejném prostoru skoro nic a můžeme byt docela rádi, že tady u nás oproti západu jsou poměry přeci jenom aspoň o trochu normálnější. Dokonce i vleklá agónie s přestavbou D1, která se vleče už si ani nevzpomenu jak dlouho a ještě se pěkně dlouho povleče, mi připadne pořád ještě normálnější, nežli agónie a neschopnost, která byla předvedena například při stavbě nového berlínského letiště. Některé dlouhodobě omezené úseky německých silnic a dálnic mi tu naši D1 velice silně připomínají. Samé omezení a na stavbě ani noha. Jediný rozdíl je v tom, že na německých dálničních omezeních je v místě přejíždění ze směru do protějšího a zpět rychlost omezena na 60 km/h, na přiblíženích k nim je 80 km/h a na rovných úsecích je 100 km/h. Tady je to ekvivalentně 60 a 80 km/h a protože teď pustí do tiráka každého debila co má dvě díry v prasečím rypáku a jednu v zadnici, tak je naprosto bez jakéhokoliv postihu ze strany dopravní policie trpěno, aby takový kretén zablokoval oba jízdní pruhy když do kopce jede i pod 40 km/h, s čímž nikdo nic nedělá. Když ho někde konečně předjedete a těch debilních 80 km/h překročíte, tak vám ale drahá fotka přijde, na to se spolehnout můžete. Objet se D1 prakticky nedá. Varianta po hradecké D1 a pak přes Mohelnici a Olomouc hrozí několikahodinovým průšvihem, když se tam nějaký osel otočí na bok a zatarasí celou cestu, můžete být rádi, když vás při tom nerozmaže o cestu a její okolí. Z druhé strany je to podobné a přes Polsko si moc nepomůžete, protože v okolí Hradce Králové nemám s Polskem ani jeden rozumně propustný přechod a Náchod je po přechodu na debilní „kruháče“ zacpaná, neprůjezdná díra. Auto, jako dopravní prostředek začíná být zoufale k ničemu a vrtulník nebo éro připadají v úvahu jako náhrada jen velmi hypoteticky a problematicky.

      Policejní hlídání brněnského představení? To je vskutku roztomilé. Já bych řekl, že soubor se nebojí ani tak vypískání, jako toho, že by mohl dostat na budku. Docela by mi to pobavilo a kdyby se tak stalo, nezbylo než konstatovat, že si o to řekli. Mnohem víc mi ale vadí, že představení je financováno z veřejných prostředků a ten policejní dohled také. Ten arogantní dement, který dal prachy na to představení, by měl dostat k úhradě i ty náklady na ten policejní dohled.

      Vymazat
    7. Draku, "využití vypínacích či přepínacích čudlíků na bednách všeho druhu. K tomu tam přece jsou ne?" už přestává být uskutečnitelné, některá sledovadla již nelze vypnout ani odpojením napájení,auta maskovaná bezpečností v dopravě, ledničky, sporáky, i vysavače, mají své a do keše uloží vše, po obnově napájení spolehlivě odešlou.Nejmodernější hazlíky od korejců už to umí také. Možná už i zváží lejno a odešlou na FS ke kontrole zda není nad příjmem Sehnat prastarý mob.umožňující změnu IMEI už pomalu nejde (podsvětí je vykupuje?). Tak to je, a tohle co píšu už maj taky ani KOCOUR to nemusel posvětit.
      4P

      Vymazat
    8. Jaké veřejné prostředky? Snad uloupené, daně vykazují hlavní znaky loupeže, tj. zisk peněz z mé kapsy pod pohrůžkou násilím. Představení-policejní dohled, Baník, Sparta-policejní dohled, jaký je v tom rozdíl? Pro mne žádný, jen čučím jak péro z gauče(kdo si pamatuje gauč). Všeobecně nás tu ovládají "Ten arogantní dement" a daří se jim i odporný koblihem s řepnou marneládou.
      4P

      Vymazat
    9. Pánové,

      dobrý komik a úspěšný politik mají společnou schopnost vycítit co chce většina publika slyšet a sdělit mu to způsobem jak to chce slyšet.
      Problém je, když se na vystoupení (komika i politika) dostaví divák, který nesouzní s přítomnou většinou.
      Čím je od většiny myšlenkově dál, tím víc nechápavě kroutí hlavou co za cypoviny to slyší a jak z toho může být někdo soudný nadšený.

      A abych nepsal o nějakém imaginím návštěvníkovi cirkusu.
      Já osobně nesouzním ani s MZ, ani s AB, ani s eurohujery, ani s nejtvrdšími euroskeptiky ani s Putinofily. Takže jen kroutím hlavou a divím se, jak mohou lidé, které jinak považuji za chytré a inteligentní s někým z výše uvedených.
      A aby to bylo ještě veselejší, tak u každého z výše uvedených se dá najít něco, o čem mohu prohlásit že že to vidím jako rozumné. Jenže je toho malý ždibec a je to překryté horou veteše či exkrementů.
      A jako třešinka na dortu, někteří z vděčného publika výše zmíněných mi na základě toho, že přiznám že v několika málo jednotlivostech souhlasím s jejich favoritem jsou schopní říci že vlastně s jejich favoritem souhlasím skoro ve všem.

      A nakonec podotek k sestavování vlády s podporou
      AB má mometálně na stole ten hrnec kaše který si navařil svojí politikou opozice v koalici, vedením kampaně že všichni ostatní jsou zloději a zločinci a představou že když přestaví program ve stylu "Pejsek s Kočičkou vařili dort" tak že se všichni ostatní budou šťasni pokud si z něj budou moci kousek dát. Jenže ti buď pochopili že by jim z něj bylo špatně jak tomu velkému ošklivému psovi anebo jsou to jsou super pragmatici, kteří se chovají přesně ve stylu toho co řekl po vyhlášení výsledků Tomio: podpoříme toho, kdo bude prosazovat náš program. Ti pochopitelně šponují svoji cenu na maximum nebo ještě o kus dál.
      Anebo je to úplně jinak, AB přesně tohle chtěl a bude se snažit dokázat, že Ti ostatní jsou podlí neschopní zlí zloději a intrikáni a on s nimi zatočí a udělá pořádek. Nejpozději po příštích volbách pokud nebude potřebovat žádného koaličního partnera.
      Tedy že všechno co vidíme je před předvolební kampaň.
      A fčíl mudruj

      Vymazat
  6. Mlátit herce je zpozdilost.
    Ono stačí nepřijít. Jenže se vždy najde dost "čumáků", kteří z touhy vidět něco extra přijdou podpořit tu modernu, nebo dostanou lístky zdarma a důrazné doporučení, aby tam šli, stejně jako kdysi na sovětskou (ne ruskou!) "tvorbu". Pamatuji dobře na Znovuzrození", hru o Velké Vlastenecké válce, kvůli které se málem přestavovalo divadlo, protože režisér si přál, aby na jeviště vjel buldozer. A měla takový "úspěch", že Brežněv z toho umřel...

    To, co mě zlobí je, že veškeré tyhle problémy si děláme sami. Sami sobě. Za Ostravou prý vznikne muslimská vesnice. Arabové tam skoupili pozemky - a budou budovat. Stačí zašustit bankovkami a "náš člověk" udělá, co se mu řekne. A bylo to tak vždy. S ekologickými aktivisty je to stejné. Těm je nějaká žabička nebo brouček zcela lhostejný, jejich snaha o ochranu ohrožených druhů se dá vypnou dostatečně velkou částkou poukázanou právě na ochranu ohrožených druhů. Nemyslím si, že by se měla Kotlinka zabetonovat a zaplnit obrovskými plechovými halami - Na druhé straně blokovat stavbu přehrady, protože tam mám "svůj domeček" a pak v případě povodně žehrat, že "stát nic nedělá" je stejná pitomost. Druhá věc je, že stát nabízí takové náhrady, že za ně nový domek nepostavíš. Licoměrnost na obou stranách. Na všech stranách.

    Ale co, venku svítí slunko ale není horko, jdu dneska na oběd s Ladikem Větvičkou - popáté v řadě je "zlatý bloger" a je to výborný společník a tak se nebudu znechucovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobré, jak šla řeč, a hlavně co bylo dobrého? Vepřové výpečky, sladké zelo,nebo špenát, bramborové špuntíky? Jdu si ohřát zeleninu v páře, tak.
      4P

      Vymazat
    2. Ladik si dal něco těžšího, já salát s kuřecím masem - a pomlouvali jsme státní zřízení. Was sonst...

      Vymazat
    3. Kocoure, z toho setkání by mohl vzejít aspoň jeden námět na článek, ne-li rovnou několik :-) Mě aspoň setkání s inteligentními společníky přináší krom obyčejného potěšení ze setkání samotného i spoustu námětů k přemýšlení, rozvinutí o kus dál a pod. Když se svého času Jobs spolupodílel na projektech kancelářských budov pro jeho firmu, dbal na to, aby tam bylo hodně míst, kde se lidi mohou potkat, posedět a pohovořit spolu, všiml si toho, že tyto rozhovory jim pomáhají vyměňovat si nápady a rozvíjet je dál. A sám podle sebe vím, že kus pravdy na tom rozhodně je.

      Vymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)