Prohledat tento blog

pátek 13. července 2018

Proč je to na defenestraci

Chucpe je, přibližně, nebetyčná drzost. 

  Předseda Evropské komise J.C.Juncker byl na posledním summitu NATO zase jednou opilý, jak zákon káže. Video to ukazuje jasně a zřetelně. To se může stát i lepším lidem. Jejich okolí je má pak ale urychleně uklidit mimo dosah kamer a mikrofonů, aby nedělali ostudu. 

 Jean Claude Juncker
Jean-Claude Juncker

  Takhle se to obvykle dělá. Jenže jeho političtí souputníci mají tak obrovskou dávku drzosti a natolik pohrdají ostatními občany, že to vydávají za ischias po nějaké nespecifikované autohavárii. Protože jsem už mnohokrát viděl opilého člověka - a  sám bohužel mívám ústřel v křížích, takže vím, že rozdíl mezi těmito dvěma indispozicemi je propastný.
Považuji tenhle přístup evropských politiků,  pojmenovatelný snad jen "vrána vráně oči nevyklove" za naprosto skandální pohrdání veřejností. Chcete jména? Porošenko, Zeman, Macron atd., atp. 

Takoví jsou všichni? 

   Pokud takoví nejsou a pokusí se nazývat věci pravými jmény, sesypou se na ně ostatní a jejich "novináři" a označí je za populisty, fašisty, rasisty, homofoby a bůhví co ještě. 

  Jak dlouho ještě bude trvat, než se občánek - nejen náš - probudí a začne mu opravdu, ale opravdu vadit, že je "věrchuškou" považován jen za pominutelnou část velkého stáda snadno ovladatelných blbů? 


Pod tím oknem nemusí být napřažené vidle nebo halapartny, jak bývalo zvykem.
Stačí hromada hnoje. Tak hluboká, aby se z ní nedalo vyhrabat ani s cizí pomocí.

==III===

   
   Tohle není výzva k nějaké (pražské, pařížské, berlínské či bruselské) defenestraci. Ani by nebyla uskutečnitelná - na počet úředníků nemáme dost oken a hnůj je toho času nedostatkové zboží - příliš mnoho se ho spotřebuje na politické boje. Je jen varováním: 
Až na to to, že si z něho současná politika dělá pouhou legraci občánek přijde, může se stát, že se opravdu naštve, vyjde do ulic a do jeho čela se postaví někdo, "kdo se nezakecá". Pařížská komuna, ruská revoluce nebo nástup NSDAP v meziválečném Německu nám ukázaly, že pak se už běh událostí nedá zastavit.  

24 komentářů:

  1. To panoptikum, co tam bylo k vidění, si o tu defenestraci říká jako prase o drbání.

    Potíže s houserem nám v 80-ých letech předvedl Husák, když vítal na Ruzyni Brežněva a tam bylo jasně vidět, že starého pána bolí záda v kříži, ale nalitý jako štoudev Husák tenkrát nebyl. Soudruh Juncker ale nalitý byl. U toho pokusu vylézt do schodů to ještě nebylo patrné na první pohled, to by se ještě bolestí zad vysvětlit dalo, jenže přišly další záběry a na těch pozdějších záběrech už to prostě nešlo nevidět. Tak se „posiloval“ na setkání s Trumpem, až to přehnal? :-) Spíš ne, říká se, že Juncker „posiluje“ prakticky pořád, takže střízlivého ho „nedostanou“.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Juncker byl v poslední volbě těsný vítěz nad konkurentem Martinem Schulzem, také neanonymním alkoholikem a nedoučeným knihkupcem z německého Würselenu. Neúspěšný Schulz se na to stal "podzimním šéfem" německých socdem. Skončil brzo, předal svoji funkci stejně nevzdělané proletářce, která má zlepšit genderovou situaci dámské sociálně demokratické německé strany SPD. Uklízečka, pokud jde o její výroky, ale jinak rezolutní tlustoprdka.
      Evropská politika má opravdu řadu velmi pozoruhodných hochštaplerů v čele.

      Vymazat
  2. Když tak pozoruji to hemžící se panoptikum v Bruselstánu, Frankistánu, Britanistánu, Berlínstánu, Stockholmstánu a tak různě jinde, jsem spíš překvapen nad setrvačností a odolností civilisace jako takové a upřímně se podivuji tomu, že rozklad a rozpad civilisace neprobíhá mnohem rychleji, tak nějak úměrněji míře nevědomosti, debility a arogance projevované oněmi panoptiky. Na druhou stranu, co není, může přijít a může to přijít tak rychle, že se nebudeme stačit ani divit.

    OdpovědětVymazat
  3. Co se týče nepřátel, považuji za prospěšné vše čím si škodí. Za užitečné je k novým neřestem podněcovat a v nynějších neřestech podporovat.

    Přátele podporujme v ctnostech, nepřátele v neřestech.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprostý souhlas.
      Potíž ale je, že než to s nimi sekne, napáchají ještě mnoho škody. Viz např. Jelcin, Gottwald nebo Václav IV.
      Milan

      Vymazat
    2. No právě, v tomhle by ta defenestrace byla podstatně rychlejší a vůči škodám šetrnější.

      Vymazat
  4. Že bychom posílali do Bruselstánu pivo a kořalku ve velkém? Není to zbytečně pomalé?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. EKoBritanistánuvBruselstánu16. července 2018 v 6:35:00 SELČ

      A co tak poslat do BRUSELE NOV(u)i ČOK(a),nevědomost, debilita a arogance by jistě našla možnost OTEVŘENÍ LAHVIČKY, jako v tom Britanistánu.
      4P

      Vymazat
    2. :-) Bylo by to rychle odbyto, to je pravda, ale jak se k té ztracené lahvince dostat?

      Vymazat
    3. Zrovna od nich bych nic prospěšného ani užitečného nečekal.

      Vymazat
  5. EK, ten zdroj mě také hned napadl.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná mají i něco jiného, než zmíněné MI, s čím se nikdy ani nepochlubili, nebo výše jmenovaní prd vědí a úřaduje jim na jejich dvorečku čert ví kdo. Něco tak křečovitého a spackaného už od prvního pohledu, jako lezlo poslední dobou z Británistánu, to se jen tak nevidí. Hanba by je měla fackovat, ale jim je to zjevně fuk.

      Vymazat
  6. Po prvním dnu dovolené jsem odložil zrcadlovku i s malým a lehkým setovým objektivem, když jsem seznal, že i tak je nepohodlná, a zbytek dofotil kompaktem dvanáct mega na dvě třetiny palce. Převážně dokumentačně bez ambicí hrát si na umění. Jaká úleva!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obuvníku, s focením je to jednoduché, buď se vám fotit chce, protože máte co a víte jak to chcete a pak jste jako zuřivý reportér a nejste k zastavení, nebo máte náladu na experiment, pak je to zase motorem konání zvědavost na výsledek, no a nebo nemáte pro práci s pořádným nářadím motiv veškerý žádný, krom potřeby pořídit dokumentaci. Pak je dobré sekat jen dokumentaci lehkým nádobíčkem a nenechat se zbytečně trápit taháním se a posilováním s tím pořádným. Správně Jste udělal.

      Vymazat
  7. Draku, ano, odložení reportérské zuřivosti ocenila i manželka.

    Nic neslibuju, ale možná se dokopu k dokončení nějakého povídání a přihodím pár snímků.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věnoval-li Jste jí pak více času, tak je to jen logické. Všiml jsem si, že dámy mají tendenci tak trochu žárlit na pánské koníčky a záliby, protože mají pocit, že je to obírá o společně strávený čas. Proto je dobré, je-li aspoň část zálib společná, aby pánové neměli pocit, že se „obětují“ kvůli udržení vztahu.

      Pakliže něco napíšete a připravíte k tomu obrázky tím líp. je tu trochu mrtvo a já se pořád nějak ne a ne vyhrabat ze závalu způsobeného dovolenou. Sám se chystám k něco napsat a třeba i přihodit nějaké obrázky, ale nechce se mi zabývat se aktuálním děním ani u nás, ani v zahraničí. Vyrobil jsem si na to filtry podobné těm předlistopadovým a čas od času vyhlédnu z té šnečí ulity, ujistím se že svět se zbláznil a zprasil ještě o něco víc, než když jsem z ní vyhlédl minula a zase raději na čas zalezu zpátky.

      Vymazat
    2. Manželka byla ráda. Já taky, že jsem neměl fotoštvanici. Kocourem propagovaná hlavní fotozásada se vyplácí.
      Fotka má mít osobní dokumentační význam pro vyvolání vzpomínek, nebo být něčím výjimečná. Nějaké fotky mám nastřádány i z minula. Musím se dokopat k tvorbě. V hicu jsem obzvláště lenivý.

      Filtry... ano, svoji bublinu a filtry velmi posiluju.

      Vymazat
    3. Filtr? Bublina? Ano, jistě, nepustit si to k tělu.
      Ale být "IN" je dost důležité pro to, aby se z jednoho nestal klasický ovčan. Ti se totiž ovládají snadno a dokonce podprahově.
      Hlavní problém? Validní informace. Opravdu pravdivé. Prudce nedostatkové zboží.

      Vymazat
  8. Taky mně to....., řešení je, ale .....tak na to ........
    4P

    OdpovědětVymazat
  9. Nemyslím si, že protesty k něčemu povedou. Vlci vyjdou z lesa, až budou mít hlad, dřív ne. A hlad se zatím nejeví, spíš přežranost.
    ===
    Jinak události dneška či včerejška... Událost z čehokoliv udělá žurnalista, kterého živí "kauzy". Něco se řekne, něco neřekne a hned je tu Vrchní soud -nelida. Až třetí den se dozvíme, že nabídla na řešení byla, ale kníže se třemi pruty doufal, že prosadí svou.
    A politici hned mají nové nářadí, na kterém mohou cvičit svůj ostrovtip a ukazovat muskulaturu. A stejně je to srolovaný svetr pod košilí... [;>)
    ====
    Balil jsem se na cestu zpátky do civilizace (nerad) a poslouchal TV redaktorku, jak se snaží mluvčího Ostravské univerzity přimět k tomu, aby Metznarovu práci prohlásil za plagiát. Mluvčí se jmenoval Soustružník a odolal. Externí redaktorka asi bude bez prémií. A proto občas něco napíšu. Neměl jsem žádnou úctu k Rudému právu ani k ČsTV nebo rozhlasu. Po revoluci jsem úctu znovu dost rychle ztratil.
    ====
    Jinak bude třeba zákonem změnit geografické názvy na Jesenicku. Všechno se tam bude jmenovat "Lysá hora".

    Prohráváme s broukem nejen bitvu, ale asi i válku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ad brouk
      Pokud nepřítel disponuje vlivnou nebo silnou pátou kolonou je velice obtížné válku vyhrát, mnohdy je již předem ztracena.

      ad události/žurnalistika
      Podlehl jsem zvědavosti a chytlavé anotaci vedle ve vzkazech (jezídské ženy) ale žádnou souvislost s křesťanstvím ani zmínku o křesťanství jsem v článku nenašel. Tak jsem zapojil strejdu G a vyšlo mi, pokud mu mohu věřit, že jezídské náboženství a kultura je taková směska z dostupného okolí s tvrdými kmenovými pravidly. Stejně dobře by v anotaci mohla být zmíněna muslimská tolerance či hinduistická karma.

      Vymazat
  10. Věnujme vzpomínku.
    Smrť si přišel pro Tomáše Haase. A pro Halladina (někdejší Pavouci ve flašce), naposled na Šumavákovi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta Smrť (je to ženská!) si přichází pro nás většinou náhodně. To jenom nám připadá, že si vybírá pouze ty dobré.
      Ale právě to je dobrým finálním vysvědčením navštíveného. Finito!

      Vymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)