Prohledat tento blog

úterý 13. listopadu 2018

Hnojomety v plné palbě!

Sabina Slonková (Profimedia)



   Máme osudový osmičkový rok. Dnešek začal "palácovou revolucí", legitimní snahou opozice odstranit Andreje Babiše z politické scény a zaujmout jeho místo.      
   Zítra se bude přeskupovat - kdo je pro, kdo proti a kdo se zdrží - a budou se vymýšlet další spiklenecké teorie.





   Dva poněkud "fretkoiddní novináři", Sabina Slonoková a Kubík se vydali do do země hodinek navštívit syna premiérova. Andrej Babiš jr. je totiž švýcarským občanem.
Pohovořili s ním ve dveřích jeho bytu, ba i špionážní brýle s miniaturní kamerou si nasadili a získali tak "dechberoucí" svědectví. Svědectví člověka, který podle zběžného  pohledu (poslechu)  není psychicky zcela zdráv. Bývalého pilota, kterému před několika lety odebrali pilotní průkaz, protože  (údajně) nedodal patřičné dokumenty o svém psychickém stavu. Ten asi nebyl ani tehdy moc valný, protože s ním nechtěli jiní piloti létat. Po několika návodných otázkách se Andrej Babiš jr. celkem rozpovídal. Tam, kde si nebyl jistý žádanou odpovědí (a tahle situace nastávala poměrně  často) mu správnou odpověď rychle napověděla Sabina Slonková. 

   Tohle video rozpoutalo  bouři domněnek, spekulaci a snah  odstranit vládu ANO co nejdříve, předpokládám, že pomocí masívních protestních demonstrací spojených s oslavami 17. listopadu v Praze pod heslem "Dost bylo Babiše"" či nějakým podobným. Transparenty jsou nejspíše již zadány do výroby firmám, které to obvykle dělají.  

   Proč v Praze? Protože zbytek republiky se k tomu palácovému převratu asi postaví dost vlažně. Celý den jsem o té "revoluci" nic nevěděl, až večer jsem téměř dvě hodiny sledoval vysílání  různých TV stanic. A běda, požáry v Kalifornii jsou již okrajovou záležitostí, též raketové útoky Hamásu na Israel.

   Celá opozice se vzorně jako jeden muž už postavila proti vládě. (Ti hloupější byli vpředu.) Nakonec je to logické - od toho je to opozice. Pan profesor Fiala z ODS prohovořil v několika TV o tom, jak je to strašná situace - ovšem zaručené informace nemá asi nikdo, vše vychází z jednoho zmanipulovaného interview (a Daniel Takáč v ČTV byl proto nezvykle opatrný), pak se u  mikrofonů na tiskovce objevili i ostatní opozičníci (zvlášť mě zaujal Tomio Okamura - patrně pomsta za to, že SPD Babiš nevzal do vlády), pohovořilo se opět velmi  rozhořčeně o nepřípustnosti mít "trestně stíhaném premiéra" a o tom, že bude zorganizováno hlasování o odvolání vlády. Pokud dobře počítám, tak se to nepovede, protože koalice má většinu a nikomu z koalice se nebude chtít riskovat nové volby, protože někteří by se už nemuseli dostat ani do parlamentu, natož do vlády. 

   Ale nechci se pouštět do spekulací - na to máme politology a hlavně politiky. Jenom konstatuji, že kauza začala v den, kdy byl Andrej Babiš senior mimo republiku a nějak mi to připomnělo někdejší "revoltu" proti Václavu Klausovi,  když byl na návštěvě v Sarajevu. Je to takové mužné a odvážné počínání. 

   Budeme muset počkat, jak se situace vyvine. Hnojomety, do dneška jen líně rozhazující invektivy a pomluvy se dostaly do vysokých obrátek. Asi to bude velká podívaná.  Netroufám si tipovat, kdo vyhraje. 


Jedno ale vím jistě - občané to nebudou.  


Dodatek:

   Nevím, do jaké míry jsou následující informace o "děvojce Jelizavetě" relevantní. V každém případě by to mělo zajímat naše kontráše (kontrašpionáž). 
   Ale že tyhle informace nepatří do tisku je snad každému myslícímu jasné - už jenom proto, že pokud je tato slečna ve službách nějaké tajné služby ruské vlády, neměla by vědět, že o ní víme. Takže to, co dělá naše skvělí invesitigativní duo S+K je vlastně protistátní činnost!

22 komentářů:

  1. ALE, jedno vím jistě.
    Případný pobyt vlastního syna stíhaného premiera členské země NATO,"bývalého" soudně uznaného agenta, spolupracovníka StB,multi miliardáře atd.atd. nemohl , pokud nebyl přímo řízen, uniknout pozornosti BSB té mocnosti která místo pobytu vojensky anektovala. Kdysi se tomu snad říkalo"anšlůs" na přání obyvatel. Pokud je to jinak sním štangl výrobního salámu z agentova masokombinátu. HOVG!
    4p

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jenže mi nešlo o "případ" jako takový.
      Nemám - a těžko ho někdo má - validní informace a navíc mi nepřipadá moc zajímavé, podobných jsme slyšeli už hodně, ale zaujal mě hlavně ten obrovský včerejší humbuk a snaha si na senzační zprávě vylepšit postavení. Tedy hnojomet vlastní, ne ten hnůj, co rozhazují obě strany. Ale to skvělé datum - pár dnů před povinným jásáním 17. 11. asi bylo neodolatelné.
      ===
      Ještě jednu poznámku: Fretka - to je povaha. Pokud se podaří Babiše odvolat (moc v to nevěřím) a bude vládnout někdo jiný (např. Fiala), bude zase on cílem "investigativců" typu Slonková.
      ===
      K smíchu je Tómio - u své voličské základny si nejspíš udělal velký vroubek. Jo, pomsta za neopětovanou lásku nebývá racionální. Už ten přešlap sice hasí - ale primární informace, zvláště pak obrazová, jak tam stojí s Gazdíkem, Fialou, Pospíšilem a dalšími je už u jeho voličů zafixovaná.

      Vymazat
    2. Ano, Tomio to posral.

      Vymazat
  2. Nemohu než popřát aktérům této causy, by i je na přechodnou dobu postihla nějaká ta vážnější duševní choroba. Aby si vyzkoušeli, jaké to vlastně je. Protože takovéto zneužívání nemocného člověka a jeho předvádění v televisi je vrchol odpornosti.
    Milan

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. EKozacosůdruhoviajmilan14. listopadu 2018 v 11:14:00 SEČ

      NENÍ MOC HUMORNÉ se "zbláznit" ze zajišťovacího příkazu FÚ, a leta trvajícího očisťování soudy, rozpadem života, ztrátou sociálního prostoru. Cítím s postiženým. Jak sám Babiš vždy tvrdil, že kdo nic neudělal nemá se čeho bát. A náhle to svoje tvrzení může bez obav uskutečňovat, svobodně jako každý z nás "demogratů". A nikomu a to ani na "přechodnou" dobu, nikomu jinému nepřeju. Než!
      4p

      Vymazat
  3. Odolával jsem vždy pokušení, nějak zneužít vzhledu Václava Klause juniora, když jsem Václava Klause seniora kritizoval zejména za zmršenou privatizaci a amnestii mnoha šmejdům.
    Vidím však, že i Klausovci se nestydí vytáhnout proti Babišovi (mé sympatie k němu zůstávají v omezeném rozsahu, ale obviňovat ho za nepodložené činy také nelze)jeho rodinu, to jde už moc daleko.
    Česká opozice je velmi barevný spolek, co muž- žena, to názor, ale v jednom si vždy zanotují spolu- ministerské trafiky, velvyslanecké trafiky, trafiky v dozorčích radách, ty si rádi mezi sebou rozdělí. Zda to prospěje republice, to je vcelku nezajímá. Prostě, místa u žlabu jsou už obsazená, prasata vzadu se k němu musí probojovat.

    OdpovědětVymazat
  4. Tyto reakce pro sebe pojímám jako odstrašující příklad čeho se zdržet. V soukromí i v profesi.

    EK, ano, jako bývalý ministr financí s předpokládanými znalostmi a jako předseda vlády nese odpovědnost za následky nedůvodných zajišťovacích příkazů. Přímou i nepřímou. Protože je to důsledek jeho působení v rezortu financí vedoucího k aktivizaci finančních úřadů. Přísnost neznamená bezohlednost a neuvážlivost. Náhrady škod budou drahé. Jenže zmarněné kusy životů se už nevrátí. Sám zažívá co to znamená být lovnou zvěří. Navíc, ví do jaké politické arény a mezi jaké soupeře vstoupil. Není bezbrannou obětí. V osobní rovině s ním soucítím. Soucítil bych víc, kdyby i on soucítil.

    Je jedním z politiků, kteří si navzájem jsou po krku, zakládají dočasné účelové aliance proti tomu, proti onomu, vždy proti vůdčímu samci, podle toho kdo jím právě je. Tím se navzájem vyvažují. Není to ve prospěch dobré vlády, jenže současně to brání vládě nejhorší. Umím na to nahlížet z různých rovin.
    Z roviny a pozice poddaného.... Je to boj mezi vrchností. Čím více je zaměstnána sama sebou v horizontu, tím méně moci jí zbývá směrem dolů. Snažím netrpět pocitem falešné solidarity a vyhýbám se "informacím", které ji podporují.
    Václav Budovec z Budova dřel poddané neméně než katolická vrchnost.

    Mám-li být konkrétní a bez emocí, Andrej Babiš v rozhodování vážil transakční zisk a transakční náklady. V podnikání, ve vstupu do formální politiky (v reálné už byl, protože politika je koncentrovanou ekonomikou, a s prázdnou kapsou či jako živnostník místního významu by do formální politiky nelezl). To je jeho podnikatelské riziko zahrnující i podíl rizika spočívající v prostředí na jehož formování se v nějakých rovinách a v nějaké míře podílel. Riziko z toho plynoucí jaké v takových případech podstupuje každý. Život není fér. Poznávají například ti, kteří se střetávají s projevy státní moci, která jim ničí životy, i s projevy mediální moci, když se na ně zaměří. Ano, je to hnusné. Ale proč to má zažívat jen poddaný kanónenfutr v bahně zákopů? Je spravedlivé, aby to pocítili i maršálové? Podle mě je to spravedlivé.

    Nestojím v hystericky hulákajícím šiku tom ani druhém, či jiném, pod těmi či oněmi fanglemi. Necítím se rukojmím těch ani oněch. Nepatřím mezi fascinované osudy "slavných a významných" přehlížejících neméně trpké či i horší osudy neznámých a nevýznamných. Že někdo je neznámý a nevýznamný neznamená, že proto trpí méně. Ovšem, ach ano, jeho utrpení je přehlíženo. Tak jako lidmi je přehlíženo utrpení jiných tvorů, protože prý jsou nemyslící a proto nemohou trpět. A tak je snižováno či přehlíženo utrpení lidí, kterým, proto, že jsou neznámí a nevýznamní, že jsou proto považováni za méně schopné, proto za méně rozumné, proto za méněcenné, je přiznávána, pokud vůbec menší míra způsobilosti trpět než těm známým významným.

    Tuhle hru nehraju. Alespoň se snažím ji nehrát aktivně na straně zlých, i snažím se nebýt její pasívní obětí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je dost nesnadné a z kariérního (finančního) hlediska nepříliš výhodné nepřidat se na žádnou stranu permanentních i nově vznikajících konfliktů. Ale tak jsem se rozhodl ještě v hlubokém socialismu, protože ani kvazihomogenní strany jakéhokoliv konfliktu nemají stejné cíle a očekávání, jednak informace (poslední dobou zvlášť!) jsou v podstatě neověřitelné.
      Změť desinformací, divadlo nebo spíše nekonečný TV seriál. Když jedna z hlavních postav onemocní nebo otěhotní, bez problému scénaristé změní děj. Nespěje to k nějakému výsledku, cíli, ale "Show must go!"
      ===
      Já tomu říkám "stát mimo průvod, mimo dav". K tomu patří i odmítnutí některých funkcí s tím, že zůstanu tím malým, hloupým poddaným, co jenom brblá, ale zapalovat paláce se nechystá. Nemyslím, že je to zbabělost. Je to spíš volba.

      Vymazat
    2. Finančně je opravdu tak nějak neefektivní nepřidat se tam či onam, pokud možno tam, kde to bude sypat více a déle, ale na druhou stranu se jednomu žije tak nějak svobodněji a líp a nemusí mu být ze sebe sama na nic, když se ocitne před zrcadlem. Zase se ale musí víc ohánět. Na druhou stranu, má-li co nabídnout, není to zase až takový problém, zatím. Ono totiž s tou zatracenou globalisací se ten životní prostor svinsky rychle zmenšuje.

      Vymazat
  5. To je opět bouře tentokrát ve větší sklenici vody. Ale pořád se v té sklenici kvrdlají jen a jen prachy a touhy po moci. Novináři si leští tupé ostruhy a za nic se nestydí, ani za zpovídání nešťastného potomka pana premiéra. Fujtajbl. Je to celkem všechno obrovský hnus. A k tomu ještě pan Vajgl Kubera! To je velká rána, která poněkud zanikla ve shonu za čapím hnízdem.Jsem zhnusena a komančové si mnou ručičky.Teď, když máte, co jste chtěli...:!!! Demokracie - to je fuška!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak Astro. Naše novinařina je většinou fujtabl a je-li jeden z nejviditelnějších islamisátorů předsedou senátu, není to zrovna dobrá zpráva krom toho, že je to další fujtajbl, možná nějak související s tím prvním...

      Vymazat
  6. Mám tradiční otázku, co by bylo v médiích kdyby nebylo tohle. Prázdné místo určitě ne. A kdyby nebylo to co by bylo místo toho, bylo by tam co? Cokoli jiného. Co otevřu, všude Babiš. Na Seznamu v mixu s pokleslým bulvárem. Parlamentní listy k tomu tradičně přidávají kterak na anální sex. A to se nedívám na televizi. Ani neposlouchám rozhlas. Ještěže elementárně vládnu netuzemštinou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A co by tam bylo jiného? Jiná bouře ve sklenici vody, jiná kravina, jiný skandál, hlavně aby tam nebylo nic dobrého, nic positivního, nebo užitečného, tak to už vůbec ne... Zdá se, že i ten anální sex už je méně odpudivý, než naše žurnalistika a politická scéna.

      Mnohé netuzemské informační zdroje jsou ještě hnusnější, debilnější, pokleslejší a odpudivější, nežli ty naše. Nijak bych tu „netuzemskost“ nepřeceňoval.

      Vymazat
  7. K (ne)úrovni drtivé většiny místní novinářské obce tzv „hlavního proudu“ už bylo napsáno vcelku dost. To, že jsou to placené tlampače padouchů místních a zahraničních, vzájemně propletených, to je zjevné už snad i batolatům a když ne, vypovídá to buď o tom, že ten, komu ta joiasné není, je buďto rozumu mdlého, nebo je nějak ekonomicky napojen na ty propletené padouchy a bojí se o svůj teplý flíček.

    Mě by spíš zajímalo, co z toho, co Babiš poslední dobou učinil, nebo řekl, že učiní, tomu propleteneci padouchů vadí natolik, že jim nevadili klesnout zase tak nízko a nechat roztočit hnojomety na takové obrátky.

    hezky tu bouři ve sklenici vody rozebral na dnešním NP Jan Schneider:

    http://neviditelnypes.lidovky.cz/politika-soudy-jsou-uz-ztratou-casu-dvp-/p_politika.aspx?c=A181113_222714_p_politika_wag

    Dalo by se dopsat i víc, ale škoda času. Mě by opravdu připadlo zajímavěší, komu Babiš přišlápl kuří oko, že se to kolem nás tak rozeřvalo :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Například Bakalovi. Vítačům, multikulti, pragercafe, politické konkurenci jiné i z nouze koaliční. Všem betasamcům, kteří se vidí na jeho pozici a čekali na příležitost aby se pak o ni servali s ostatními betasamci.
      Navíc jsme v Česku. Kterým kdysi vadil (ano, je to jiná kategorie) Karel Čapek, že ho doštvali k smrti? Kterým pak vadili jíní tak, že je udali aby skončili v lágrech a na popravišti? Kterým pak vadili svědci jejich vlastních selhání, že se přičinili aby skončili podobně? Kterým vadili ti, jejichž popravu žádali v dopisech a prohlášeních? A další a další.
      Když se dívám na účastníky štvanice, Babiš se mi jeví jako relativně méně špatný než oni.

      Vymazat
    2. Popíšu jednu hru, kterou jsme hráli jako malí kluci. Jmenovala se Hrady a šlo v ní o to udržet se na hromadě hlíny co nejdéle. Ostatní se snažili "krále" shodit dolů a zaujmout jeho místo. Dokonce kvůli tomu vznikaly i "koalice" shazovačů. A to jsme vymysleli sami, o politice se tenkrát nic nevědělo, protože existovali jen "fašisti" a "sověti" - a o tom ta hra nebyla.
      Zdá se, že boj o "místo na vrcholu hromady hlíny" je Homo Sapiens tak nějak přirozený...
      [;>)

      Vymazat
    3. Ano Obuvníku, došlo i na kouzlo nečekaného. Babiš, jakožto příjemce dotací, je mi protivný, protože mi obírá o prachy hned 2x. Poprvé na výrobu dotovaných biopaliv a podruhé když to svinstvo naleju do bandasky a musím na ten hnus, co lágruje motory i jezdit a ono to sakra ještě jede hůř. Když se ale podívám na to, co se na Babiše vrhlo, je mi ho docela líto. Kdo by to byl před časem čekal? Já tedy ne, a vida, stalo se to.

      Kocoure ano, rvačky o flek nahoře jsou lidem vlastní určitě od pradávna a nejspíš to mají v genech. Nejsou ale sami, to mají společné s mnoha dalšími opičáky a nejenom těmi. Takových rváčů o fleky nahoře je v živočišné říši bezpočet. Rozdíl je jen v míře zarputilosti a vynalézavosti při tom rvaní se. Nikdo jiný v tom nevyniká tak, jako ti lidští opičáci. Všude jinde při tom hraje velkou roli fyzická zdatnost a síla, zatímco u lidí zdá se vítězí spíš vady a křivost charakteru a to se nám možná jednoho dne stane lidstvu jako takovému osudným.

      Vymazat
    4. Ano, o "místo nahoře" se bijí všichni, protože být alfa samcem přináší možnost oplodňovat nejperspektivnější samice a tak šířit své geny. Ale jen primáti a hlavně lidi k tomu používají "nekalé praktiky" koalice což jim umožňuje vyšší intelekt. U jelenů nebo vlků to zatím nikdy nebylo pozorováno. Inu, jsme na vrcholu vývoje. Takže obecněji - o tom je celý život - včetně toho rostlinného a možná i jednobuněčného. Tak co se nad sebou tak pohoršujeme? Kipling píše jednu pralesní moudrost: "Žer, abys nebyl sežrán!"
      Tím, že to kulturou potlačujeme znamená buď jen pokrytectví, nebo, je-li skutečně praktikováno, odstoupení z boje o život - kolektivní sebevraždu svého vlastního druhu.
      Takže Draku: Z hlediska vyššího principu životního je to všechno vlastně O.K.

      P.S.: Islám je hodně agresivní ideologie (životní postoj) a proto bude úspěšný, nebudeme-li my, nemuslimové, ještě agresivnější.

      Vymazat
    5. Dodatek:
      Zajímavá je role gama-samců. Beta-samec zápolí o právo "vsunutí" s alfa-samcem a ten třetí v řadě mezitím tiše oplodňuje.

      V lidové modrosti: Když se dva perou, třetí se směje!

      Kdo je u nás gama-samec?

      Vymazat
  8. Snad je tu jedna možnost.
    Sám Bureš hraje tu hru, to že už neodstoupil potvrzuje celé divadélko.Vyvolat v ovčanech pocit lítosti, spoluodpovědnost za to co se děje, prostě "Stockholmský syndrom". Jak to tu čtu,nejen tady, funguje to perfektně. Pokud neodstoupí budeme po ukončení bouře považovat BUREŠE za svého ochránce a ty co poněm jdou za nepřítele.
    Když odstoupí, v to ani nedoufám a pokud ano tak dobrovolně "sežeru" Kostelecký Lovečák. To bude moje pokání za nevíru ve velkého rukovodiče. Co bude potom ani nenaznačím, prostě v to nevěřím.Tedy doufám, že nevěřím.
    4p

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je strašný slib! Kostelecký Lovečák! To už raději svoji čepici....

      Vymazat
    2. ANO! Jsem ochoten ustoupit,ať nežeru, tak tedy jenom SALÁM VÝROBNÍ KOSTELECKÝ 24,5KČ/kg
      4p

      Vymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)