Prohledat tento blog

sobota 17. listopadu 2018

Něžný hlas kavárny a sprostý řev spodiny

ON-LINE: Andrej Babiš položil květiny na Národní už v noci, lidé je hodili do koše. 
Lidé? Opravdu slušní lidé?


Snapy z TV Novinky

   To ale není protest, to je obyčejné chuligánství. Mimo Prahu dost těžko představitelné. 
   Čekám jen, kdy tihle "revolucionáři", aby přitvrdili,  začnou rozbíjet výlohy a nastane "pražská křišťálová noc".  A někdo tu mluví o tom, že Babiš (Okamura, Hamáček, Fiala atd.) "rozdělují národ".


   Ba ne, vítr tady sejí křiklouni a "jejich" novináři. Tedy bulvár. Opoziční politici se s chutí (ale už ne s rozvahu) připojují. Sklidí bouři? Měli by.




   Dost už bylo pražské nenávisti! Jděte k volbám, novodobí pepíci!  Strhněte lidi svými skvělými idejemi! Vysvětlete jim je tak, aby pochopili! A když náhodou prohrajete, protože vaše ideje jsou v podstatě sebestředné, zkuste to zase příště. 
    Jinak si už neberte do huby slova demokracie nebo svoboda, kterými se tak rádi oháníte!





   Celé to shromáždění na Národní mi dost hodně připomíná akce skinů - tedy "nácků" (to je ovšem špatně, podívejte se, jak vznikl pojem "skin-head".) Kdo byli první skinheadi.

     Nebo Antify což je protipól v podstatě se stejnými vlastnostmi jako "náckové".  Jen jsou vlasatí, fousatí a nosí kapuce. Neokomunisté, mladí neklidní a hloupí. Anarchisté, kteří nehodlají dodržovat ani platné zákony, ani přirozený řád věcí.

   A náckové - tedy nacionální socialisté v Německu minulého tisíciletí?  Vlastenci se sociálním cítěním? Kdepak. Dnes namakaní, podráždění, obdivující "řád a pořádek" a la Adolf Hitler.

   Policie zatím (10:30) jen přihlíží. Možná si až večer zopakujeme události 1989 na Národní? V nějaké nové konstelaci? 


   Je zvláštní, kam se ty významy slov nakonec dostávají.
V každém případě je osmičkový rok a napětí stále stoupá. 



Apendix: Mezi demonstranty byla i malá holčička s transparentem, že je jí deset let a taky protestuje. Bezva! Ta má v tom aspoň jasno. Hlavně,že se pořád mele o zneužívání dětí - i větších.

Momentálně (15:30) se Prahou valí velký průvod mladých i starších "pepíků" a žádají demisi. Odhaduji, že je jich tak 5 000, možná dvakrát tolik.. Tedy 0,5  až 1% populace ČR či 10% populace Prahy.
Prosím, budiž. Páni poslanci, rozpusťte si tedy sněmovnu, vypište nové volby a pak může být svobodně zvolen někdo jiný. Za nějaký čas se ale asi bude protestovat proti tomu "někomu jinému", řádně zvolenému. Demokracie je špatný způsob vlády. Ale anarchie je ještě horší. O diktatuře jakožto druhé možnosti řešení chyb demokracie ani nemluvím. Tomu, co se děje  říkáte obhajoba demokracie?  Pravdu má ten, kdo hlasitěji křičí? Pražané jsou jak vidno docela manipulovatelní - informace máme totiž +/- stejné.
Babiše, Zemana, Okamuru a spoustu dalších chtějí dát "do koše". S tím docela souhlasím, Jenom mi řekněte kdo na jejich místo. Podumám a možná se i přidám. Pokud ovšem mají řešeni...
Zatím mi to připomíná kulturní revoluci v Číně.  Případně 1. Máj v dobách ne tak dávno minulých. Jenom třepetalky chybí....


Naprostá spontánnost... (Na kolik korun přišlo jedno mávátko?)


Ale -  i na lásku byl v průvodu čas.

A nakonec, kdyby se tím chtěl ještě někdo zabývat - o čemž silně pochybuji - pár odkazů:

Ladik Větva   popisuje možné souvislosti se snahou odvolat Andreje Babiše
Klára Samková   se zamýšlí nad tím, jestli by politik měl nebo neměl mít děti.                                                        
A ještě jeden dodatek: 
I jinde se demonstruje. A taky si demonstranti myslí, že demonstrují, za správnou věc. 



42 komentářů:

  1. Vzpomene si někdo na tykadélkovou aféru s autobusákem? A čím se ta tykadélková aféra zase tak moc principiálně liší od dnešních událostí? Krom toho, že jsme se postupem času dostali hlouběji do problému, v zásadě ničím. Je tady mezi námi skupina arogantních uřvaných hajzlů, která si myslí, že sežrala patent na pravdu a proto může zvandalizovat (zatím jenom) cokoliv, co se jí nelíbí. Jestli ty zmetky někdo nesrovná zavčasu do latě, začnou klidně i lynčovat. Majetek také klidně obsadí a vyhodit se nedají, viz třeba případ s klinikou. Antifa je jejich hrozivým, dobře organisovaným předvojem, té už chybí jenom náklaďáky a těžší výzbroj. Skinové jsou proti tomu jen komická vložka a epizodka.

    Podívejme se, jak vypadá Praha a vlastně skoro všechna větší města. Posprejované a počmárané zhulenými a zfetovanými dementy až k nepoznání a nikdo s tím nedělá nic, protože pokusí-li se, rozeřve se to počínaje pakáží s patenetem na pravdu, pokračujíc přes veřejnokrávní média a čert ví jakými hazjly financovanými neziskovkami konče. Je smutnou pravdou, že tu chybí politici, kteří by tu drzou usurpátorskou sebranku poslali tam, kam se takové patří poslat a zároveň s tím pustili policajty a kamery z uzdy a nechali je pořádek vynutit. Dávno už je načase, protže jinak nás ten pasivní rozklad na státní straně a agresivní drzost na té druhé dostanou do takových problémů, že se z nich možná už nikdy nevyhrabeme...

    OdpovědětVymazat
  2. Draku, kolektivně zdravíme aktuálně z jihočeské stolice. Jak vypadá Praha a... Ano. Vyřizuju nadšené souznění a manželčino pozvání do Costy na kafe.

    Co se týče tykadel, přiznávám, že jsem se neudržel a na vylepenou agitaci presentující jistý volební slepenec, jedny přimaloval abych tím vyjádřil svůj politický názor. Protože jestliže ta agitace je určena publiku, jako že je, tak oslovené publikum má přirozené právo na odpověď. Kam jinam ji umístit...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obuvníku, pohledem z okna zjišťuji, že Praha pořád stojí a to i přes veškerou včerejší vynaloženou snahu lúzy jí buď zbourat, nebo aspoň natropit co největší čurbes a zablokovat co nejvíce dopravních tepen.

      Paní vyřiďte můj pozdrav a dík za pozvání. Rád a s potěšením zajdu kamkoliv na něco dobrého, ale s tím kafem je to trochu smůla. Kafe mi voní, ale chuťově z něho nic nemám, já jsem spíš na čaje.

      Co se té komunikace ve veřejném prostoru týče, tak ano, je to komunikace a je určena širokému veřejnému publiku, jenomže čmáráním na něco se v ten moment snižuji na úroveň obyčejného vandala obecného a to by mi vadilo. Ono se dá odpovídat lecjak jinak. Dá se někam napsat článek, dá se poslat „soudruhům“ dopis, třeba otevřený, dá se to udělat formou placené inzerce někde, kde jeden ví, že se to dost čte. Pořád je dost způsobů, jak to dostat na veřejnost a nemuset ze sebe dělat vandala. I ten vandal nakonec je metoda, ale ospravedlnitelná teprve až za okolností, kdy už to jinak prostě nejde. Ta lehkost bytí spolu s arogancí, s jakou někteří z našeho okolí ničí nač sáhnou, už začíná vadit, už to začíná být až příliš na obtíž, mimo jiné i kvůli takřka zaručené betrestnosti. Půjde-li to tak dál, dotáhneme to až někam na úroveň Somálska.

      Vymazat
    2. Draku vyřídím.

      Já tu ceduli oslovující veřejnost, tedy i mě, pojal jako prostor pro vyjádření svého názoru. Třebaže nebyla označena jako "diskusni fórum".
      Komunikace by měla být obousměrná. Pravda, měl jsem při tom pocit klukoviny.

      Vymazat
    3. No právě :-) Jeden si sice milým způsobem připomene, že žije, ale není od věci si představit, jak by mi bylo, kdyby mi u toho viděl někdo, o kom vím, že mě nemá rád a většinou si pak jakékoliv nerozvážnosti tohoto a podobného druhu odpustím, protože jeden prostě nikdy neví a jak víme, čert nidky nespí...

      Vymazat
  3. Já myslím, že ti bezmozci, co tak protestují, jsou někým řízeni. Nějaký fírer v tom zázemí určuje strategii, jak se sám chce dostat k moci.
    Jmen, která mně napadají, je více, ale jejich úspěch je nejspíš založen na docela primitivním pudu- Babiš je přece Slovák. Zajímavé, u Livie Rosamundy to nikomu nevadilo. Ani se nediskutuje o tom, že byla v KSČ a ne hned tak někdo. Zřejmě těm fírerům šla tenkrát na ruku.
    Proč se to tak přiostřilo?
    Mám na to svůj soukromý názor. Moje banka mne asi před měsícem donutila, přijít do její pobočky osobně, jinak mi nepovolí internetové bankovnictví. Přišel jsem tam a musel jsem předložit platnou občanku, úřednice si tu fotku porovnala s mojí konterfejí a pak bylo vše v pořádku, internet mi funguje i v té bance.
    Získal jsem dojem, že se díky Babišovi jde po majitelích větších vkladů a hlavně jejich identitě. To musí provozovatele t.zv. bílých koní rozžhavit do běla. Babiš si opravdu troufá, zavést pořádek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O tom už nějakou doby nepochybuji Mildo, protože rychlost, koordinovanost a intensita s jakou se ozývají svědčí o značných finančních i logistických zdrojích v pozadí. A dost mi na tom štve, že to jde i z mých daní.

      Ve Spokojených státech už dlouho, stejně jako nějakou dobu v Rusku je běžnou praxí to, žo kdokoliv financuje cokoliv ze zahraničních zdrojů, musí se k tomu veřejně přiznat. Proto tak řvou na Orbána, který to zavedl také a proto tak řvou na Poláky, když se krom očisty justice od bolševických škodlivých pozůstatků snaží o totéž. My bychom to měli zavést co nejdříve také.

      Babiš sice ten pořádek vymáhá, ale když jde o jeho protivníky nebo konkurenty, vymáhá ho mnohem častěji, ochotněji a intensivněji. Nicméně dlužno přiznat, že když je Babiš pod neustálým, bdělým dozorem a silným politickým a jiným tlakem, funguje jakž takž uspokojivě. Jakmile tlak poleví, zvlčí úplně stejně, jako kdokoliv jiný, kdo už u toho koryta byl před ním.

      Vymazat
    2. Hoj, Mildo. Internetové bankovnictví? Neměla jsem (naštěstí) a hlavně mít ani nebudu. Asi před třemi týdny se mi někdo vloupal do počítače.Zničil mi všechno, co jsem tam měla, ale především fotky, pro mě vzácné. Kdybych tam měla bankovnictví, mohla bych se asi jít už klouzat.Nic v tom počítači nešlo spravit, všechno bylo nadranc. Byl to dokonalý škůdce.Nikdy nepochopím, co je to za týpky, kteří tohleto dokážou.Jsou to absolutní idioti. Asi jako ta bezhlavá stáda bez rozumu v Praze.

      Vymazat
    3. Astro, jsou-li v počítadle data, o která nechci přijít, je třeba je zálohovat. S moderními počítadly, kde jsou SSD, je to ještě důležitější, než na těch s klasickým diskem. SSD totiž dovedou odejít ze vteřiny na vteřinu, náhle, bez varování i rozloučení... Používám-li počítadlo k bankovnictví, musím se starat i o jeho zabezpečení. Do bytů a aut se dávají alarmy, napojuje se to i na pulty centrální ochrany bezpečnostních agentur, v počítadlech se to řeší správným nastavením, případně se pořizuje bezpečnostní software, jenomže zrovna u těch počítadel se na to kašle ze všeho zmíněného nejvíc a pak se občas lidi nestačí divit, jaké jim ta Popelka, co na ní tak srdečně kašlou, dovede připravit nepříjemná překvapení. Počítadlo a síťové prvky kolem, jsou důležitá věc a musí se o to pečovat úplně stejně a pořádně, jako o cokoliv jiného, oč zvyklí jsme zvyklí pečovat tak nějak samozřejmě. Měli bychom si na to zvyknout i u těch domácích sítí a počítadel.

      Vymazat
    4. Astro, jak a co se stalo? Jak vloupal, po síti? Přes připojení? Přes Internet? Malwarová nákaza? Z nějakých stránek? Vždyť se chováš mravně. Z mailu? Co bylo nadranc? Možná, že někdo z nás by mohl pomoci. Jela jsi na Linuxu, ten nebývá tak oblíbeným cílem jako Windows. Zjišťoval někdo co se stalo? Jak se to začalo projevovat? Nebyla to závada disku? Že počítač - notebook chcípne, se stává. Ale to neznamená, že data by bylo možno vydolovat. Popiš jak se to začalo projevovat, cos na počítači dělala, jak jsi reagovala. Nemusíš odborně technicky, stačí normálně lidsky. Jako příběh od začátku do konce. Zapnula jsem ho a ono... nebo Dělala jsem tohle a najednou.... ´
      Kdo co s tím počítačem pak dělal? Možná, že by stačilo vyndat disk, připojit k jinému počítači a stáhnout data.
      Nezdatnější tady je Drak.

      Vymazat
    5. Bankovnicví samozřejmě v PC mám. Pokud si člověk někde v počítačí nebo kdekoliv jinde nepoznamená přístupové jméno a heslo a má účet jištěný druhou cestou třeba přes SMS (a není ak hloupý, aby pro obě cesty používal stejného aparátu, třeba i-phonu nebo si oba údaje napsal do PC) je jakýkoliv hackerský nájezd v PC k ničemu - leda by tak hacker nějak umístil trojana, který mu bude hlásit citlivé údaje.
      Ale to jistí potvrzování plateb přes SMS pomocí "hloupého" telefonu, kde se trojan nedá umístit, neb je programově "zadrátován" napevno v ROM.
      Antivir v PC je dnes samozřejmostí - aspoň nějaký freewarový.
      Ale víc o tom ví Drak, protože ho ti plechoví rozumbradové živí.

      Valná většina úspěšných útoků na konto byla zapřičiněna prostou lidskou blbostí uživatele - phishingem.

      Vymazat
    6. K EET:
      Ano otravuje to, ale ne víc, než jiné zákazy a příkazy, kterých je poslední dobou spousta. Na vesnici, kde mám chalupu jsou místo "Pramene", který zrušili pro nevýdělečnost dvě! prodejny, udělané z části baráčků (fungují perfektně, dokonce se holky domluvily tak, že je zajištěn prodej potravin od 06:00 do 18:00 sedm dní v týdnu! A holky to baví a je příjemné nakupovat tam, kde to prodávání někoho baví. Sortiment dostatečný, netřeba jezdit do města nebo městyse.
      Aparátky pro EET sice stály nějaké peníze, ale současně jim dělají účetnictví, takže ani moc neprskají.

      Vymazat
    7. Schu - to víš, že jsem úděsný uživatel - vím hubeles, co je co a na co.A jak se tomu říká a proč.
      Stalo se stručně tohleto:otevřu počítač a hodlám se přihlásit. Vyskočila velká cedule - a napsáno - někdo se vám naboural do počítače. A za nic na světe jsem se nemohla dostat ani na Seznam. (Mám UBUNTU program nebo jak se tomu říká). Snažila jsem se ze všech svých slabých sil.Napadlo mě, že poprosím Draka, ale potom mi to přišlo žinantní - tak jsem neotravovala. Po čase se mi povedlo různým klikáním na Seznam se dostat, ale to bylo tak asi všechno, protože Seznam jen byl, žádné klikání nebral. Bylo to všechno jako mrtvola. Můj vnuk odnesl můj počítač nějakému prý machrovi. Od té chvíle nemám o počítači zprávu, asi ho má ten pán.
      Vnuk mi donesl počítač jiný. Už tam bylo UBUNTU, ale pořád tam byl jakýsi blázinec, ukazovalo se mi "sezení hosta", opět jsem musela dělat psí kusy, abych se dostala k mejlům. Po čtrnácti dnech jsem se namíchla a syn mojí kamarádky přišel - viděl a zvítězil. Všechno mi to v bedýnce uklidil, funguje, jako hodinky.Chovám se teď obezřetně, všechny mejly mažu a to až na dřeň. Vím ovšem , že se dá najít všechno, když se ví, jak na to.Už jsem oželela ztráty v tom starém PC, fotky mojí dcery. Nedá se svítit.Taky mi hrozně vadí, že se někdo prochází v mých slovech, která patřila někomu jinému, je to jako když do bytu v noci vleze zloděj. Všechno, co má cenu ukradne, nadělá bordel a zmizí.
      Děkuju ti za zájem, Schu. Už se to všechno srovnalo.

      Vymazat
    8. Dráčku, myslím, že ten počítač nedosloužil, že byl !rozbit! tím nějakým blbem.

      Vymazat
    9. V každém případě bych žádal, aby PC "ten pán" rychle vrátil a to kompletní. Z disku se dají data dostat i když je poškozený. (Fotky, texty atd.) A příště si kouoit nějakou paměť (flash nebo HDD) a fotky a texty si ukládat i tam. Právě pro takové případy. Počítač je jen strojek, může se pokazit, dá se snadno nahradit - ale data jsou osobní nenahraditelný poklad.
      Mohu potvrdit z nedávna - z důvodů závady na úložišti jsem chvíli nezálohoval - a selhal mi jede z disků v PC. Protože záchrana dat by mi trvala velmi dlouho, svěřil jsem to firmě ale přišlo mě to téměř na sedm tisíc. Být už nepracující důchodce, tak by mě to nas... zamrzelo o dost víc.

      Vymazat
    10. Astro, to "někdo se vám naboural do počítače" bylo napsáno česky a takhle?

      Základem pro laika je, že když třeba tohle vyskočí na obrazovce, v počítači se nehrabat, ale ihned vypnout, a sofort se svěřit odborníkovi. Nebo třeba tady na fóru, kde je Drak... Nechtít otravovat není dobrý nápad. Někteří v některých případech jsou rádi otravováni prosbou o pomoc jen za dobré slovo. Protože je to bojová výzva a radost pomoci bližnímu.

      Ten počítač chtěj sofort zpátky, není rozumný důvod proč by se v něm někdo měl tak dlouho hrabat.

      Já jako poučený laik jsem speciální případ, tohle na mě vybafnout na mém počítači, tak bych počítač nasraně vypnul, nabootoval z "cédéčka" živou distribuci Linuxu a zkusil disk prohlédnout jako "mrtvé zboží". Když by fungovalo, zkopíroval bych důležitá data jako třeba fotky na jiný prázdný disk a ten připojený k jinému počítači nechal projít kontrolou na viry a malware. Teprve pak bych se hrabal na napadeném disku a ze zvědavosti, když bych měl čas a náladu. Kdybych neměl čas a náladu, tak bych disk zformátoval a systém obnovil ze zálohy.

      Protože nejdůležitější je ZÁLOHA. Jak uživatelských dat, tak systému.

      Ihned zjisti a zjev co zjistil ten machr (aniž bych ho snižoval), doufám, že se to nenažil opravit z napadeného systému. Jestli neuspěl, trvej na vrácení počítače s tím diskem a požádej Draka.

      Důležité je zjištění zdroje nákazy aby se jí pro příště předešlo.

      Vymazat
    11. Napadené počítadlo (1)

      Astro, klidně napiš SMS, napiš mail, klidně zkus zavolat, těžko psát mail, když je systém v hajzlu že... Hlavně se nestyď!. Neoplývám sice nadbytkem volného času, ale určitě bych Tě neodmítl a poděkování jako odměna by mi postačilo.

      Obuvníku, postup, že napadený, tedy nespolehlivý systém je třeba okamžitě vypnout a odstavit ho tím od přístupu k „železu“, aby už nemohl dále škodit, je naprosto správný. Dokonce mi někdy vypnutí „natvrdo“ přijde jako lepší, než regulérní vypnutí systémovými prostředky, protože to může „škodné“ zbytečně poskytnout další prostor. Co nejdříve vypnout a nepracovat na tom, to je základ. Tzv. „stachanovci“ obvykle napáchají hodně škody, navíc naprosto zbytečně, protože tím jejich zarputilým oslovstvím způsobí spousty zbytečné práce jiným a někdy ani ta nepomůže a jen se konstatují nevratné ztráty. Jsou-li v podniku tací, je vyloženě žádoucí mít po ruce náhradní stroj, jinak je těžko donutíte přestat škodit, nemají to totiž v palici úplně v pořádku.

      Drobná, technická poznámka: Těžko se Obuvníku svěříte někomu na fóru, když je počítadlo napadeno, pak vám zbývá jen nejbližší okolí, telefon, SMS a pod., nemáte-li náhradní počítadlo, což rozhodně nemá úplně každý.

      Obnovu ze zálohy zmiňuje Obuvník naprosto správně, protože mít systému a dat, je velice rozumné a žádoucí, umožňuje to snadnou a relativně rychlou cestu zpět k funkčnímu stavu. Hledání škodné a vrtání se v příčinách je možné, ale vyžaduje to chtít něco vědět a být schopen to vědět. Spousta lidí není ani schopna a ani nic vědět nechce. Máme-li po ruce nějaký volný a odstatečně velký disk, můžeme ten napadený systém zkopírovat na něj a vrtat se v tom buď sami, nebo to přenechat povolanějším, ale i toto je třeba umět.

      Vymazat
    12. Napadené počítadlo (2)

      Co Obuvník nezmínil a co je docela důležité a na místě, je mít systém udržovaný, aktualizoavaný, záplatovaný a podobně. A ani to nestačí, je třeba ho mít správně nastavený. Toto se dost podceňuje a je to téma na delší povídání, ale já uvedu jen nějaké příklady:

      1) Aktualizaci mají jak Wokna, tak většina linuxových distribucí a správné je, aby se to tahalo zvenčí a instalovalo pokud možno samo a automaticky. Je třeba o tom vědět aspoň nějaké minimum. Pakliže se mi nic nechce aktualisovat déle než 2-3 týdny, je dobré se o to začít zajímat, protože to už může být dost varovné samo o sobě. Toto už bylo použito jako vektor napadení nejednou.

      2) V jakémkoliv systému, ať už jsou to Wokna, nebo UNIX/Linux, je dobré standardně pracovat pod účtem, který nemá administrátorská oprávnění. V UNIXech obecně se dá uživatelský prostor (adresáře /home/ a níže, nebo na těch „powokněných“ /Users/ a níže) připojit s volbou -noexec, což zakáže spouštění programů v něm a tím se systém stane bezpečnějším.

      3) Podceňovaným bývá stav internetového prohlížeče, který je ale v mnoha případech často využit jako vektor napadení. Prohlížeč je třeba:

      a) aktualisovat a to minimálně stejně pečlivě, jako zbytek systému;
      b) pečlivě si vybírat doplňky v něm povolené.

      Již před časem například Apple důsledně vyrazil ze všech jeho zařízení a systémů:

      a) Adobe FlashPlayer, bezpečnostní to díra na pochodu;
      b) JRE = Java Runtime Environment, další bezpečnostní díra na pochodu.

      Byly a jsou zneužívány tak často, že nejjednodušší je, je v počítadle a prohlížeči vůbec nemít. Stránky na nich závislé zásadně nenavštěvovat.

      Pak je dobré zamyslet se nad nastavaním prohlížeče, blokování vyskakovacích oken a pod. to už je dnes samozřejmost a vzhledem ke stále používanějšímu JavaScriptu, je nutné nějak pořešit i jeho práva a povinnosti.

      4) Jakákoliv příloha z pošty, která se mi nezdá, je dobré neklikat na to, nespouštět to, ale jen uložit na disk a před dalším použitím to nechat prozkoumat na https://www.virustotal.com/

      Zkrátka brouzdání po síti není až tak snadné a bezstarostné, jak bychom rádi, spíš to vzhledem k breberkám, se kterými může jeden přijít do styku, spíš dost připomíná pohyb po džungli, kde se díky hojnému výskytu parazitů, dravců a obtížného hmyzu vyskytuje jen velmi málo žijících domorodců...

      Vymazat
    13. Draku, přiznávám zásadní hřích. Třeba na počítadle, z kterého teď píšu, mám systém hluboce neaktualizovaný, nezáplatovaný, donedávna dokonce bez antiviru. Na počítadle, které mám na fotky a muziku, na net připojuju jen výjimečně a s konkrétním účelem, nemám žádné zabezpečení. Přesto dosud bez problému. Jen kdysi jsem chytil trojana, když jsem zvědavě lozil, kde bych neměl. Tam nepomohl ani antivir, musel jsem se popídit po jednoúčelové utilitě.
      Jenže to si mohu dovolit jen proto, že na těhle počítačích nejsem existenčně závislý. Data o která bych nerad přišel, mám zálohovaná vícenásobně, na médiích připojovaných jen pro zálohování. Navíc ne k tomuhle "infekčnímu" počítači. Navíc připojovaný jen když potřebuju. Nemám tam nic o co bych nerad přišel. Akorát bych lametoval, že musím systém obnovit, to vyžaduje trochu práce a času. Na druhou stranu by to neškodilo, udělal bych si pořádek. A třeba rozebral, vypucoval, a protože XP dosluhují, naládoval Ubuntu a když už tak na SSD. Mašina je v kondici, procesor T5500, dvě giga ram, po gigu v každém slotu v sycnchronním režimu, dal bych po dvou. A když už tak novou baterku. Tož nějaký záškodník by mi spíš posloužil.

      Vymazat
    14. Vážení chlapci, především díky za láskyplná slova pomoci.

      Schu - jak to bylo napsané přesně, to jsem zapomněla, protože se mi zatmělo vzteky - rozhodně tam ale bylo- někdo vám napadnul nebo se naboural - tak nějak - do PC.

      Dráčku, děkuju ti za nabídku, kolikrát by mi dost bodlo jen se zeptat odborníka telefonem- co a jak. V tomto případě to byla absolutní banalita, až jsem se styděla.Vůbec jsem netušila, že pod stolem, kde je změť šlauchů a drátků a nějaký blázinec je též taková malá černá krabička. Vlézt tam nemůžu, páč se neohnu, byla jsem marod, tak jsem zdecimovaná.Synek mojí kamarádky,moudrý hoch, přišel, viděl a zvítězil během chvilky. Vlezl pod stůl, vynalezl tu krabičku, kde vypadnul šlauch, opět propojil a navíc dost silně přelepil páskou, aby to drželo a bylo vymalováno. - Takže budu snad chvíli bez katastrofy, nejen PC se mi podělal, ale musela jsem volat expresního instalatéra neb se mi podělalo i WC. Teď už se chechtám, ale když jsem cvakala dvanáct stovek za vyměnění hadičky na přívod vody do rezervoáru, tak jsem málem plakala. Jsou to šejdíři.

      Takže mě snad dnes v noci čeká už jen klidný spánek. Jo a o ten starý počítač si řeknu, stejně je ale pozdě, jestli byl někdo, koho zajímalo moje soukromí, tak si početl. A rozhodně se poučil! Checht - žádné tajnosti tam nebyly.

      Vymazat
    15. Dotkli jsme se tématu počítadel, systémů a jejich zabezpečení, to je téma, se kterým bychom mohli začít, ale kdybychom se mu věnovali dstatečně do hloubky, tak bychom se nemuseli dobrat konce. Podvíjte, se kdo máte skoro hodinu času na přednášku Michala Špačka:

      https://www.youtube.com/watch?v=K3Et7FnFAWE

      sice si to bez dostatečně hlubokého vhledu do oboru asi neužijete tak moc, jako někdo, kdo ho má. Na druhou stranu ale i bez něho je v mnoha případech vidět, že když říkám, že ve spoustě případů nedělá u nás věci ten, kdo by je dělat měl, dík jeho znalostem a kvalifikaci, ale ten, kdo se k nim bez ohledu na potenciální následky dostane, byť je to flákač, prasečkář, ignorant a hňup, často namyšlený, nevím nač a arogantní, protože za ty jeho prasičiny a nedodělky dostane zaplaceno slušně. Bohužel.

      Vymazat
  4. Bohužel neměl jsem čas pozorovat cvrkot déle, neb jsem musel točit slavnostní koncert ke století ČSR a k 17. listopadu. Ale rozklady zcela určitě za mě udělají jiní, povolanější - někteří i za peníze.
    *** Koncert začal státní hymnou, lidé se postavili a mnozí muzikanti měli slzy v očích. Divné - jinak jsou to znační drsňáci. Pak se probral prvorepubliková repertoár - Kanáček, Martinů, Ulmann a spol. Koncert končil směsí melodií Jaroslava Ježka a poslední z nich byla (symptomaticky) "Nebe na zemi". Pak se dlouho tleskalo ve stoje. O Babišovi, Okamurovi a jiným nepohodlným nepadlo ani slovo. Takže pohoda.
    Ale dával jsem odpoledne pozor i na demonstranty. Tam zase nepadlo ani jednou heslo "předčasné volby". A jiný způsob, jak dosáhnout rychle změny není. Pokud parlament přece jen vysloví nedůvěru vládě, Zeman opět pověří Babiše. Když se Andymu dvakrát nepovede sestavit vládu, bude jmenována vláda úřednická. To vše může klidně trvat až do termínu řádných voleb.
    *** Nějak mi uchází smysl těch demonstrací. To by musely vypadat jinak. Nejen Praha a Brno a pár desítek jinde. Navíc mnozí oslavovali, ne demonstrovali. Pokud je v pozadí nějaký "loutkář" zdá se, že to nemá moc dobře promyšlené. Chtělo by to defenestraci, pokud chtějí něčím pohnout hned.
    *** ČSSD jde o existenci, tak se bude držet u moci co jen to půjde - v další vládě by už nemusela být. SPD dostala od Andreje nabídku, že kdyby ČSSD přece jen chtěla vládu položit tam může nastoupit na její místo. Takže se zdá, že zbývá jen ozbrojený odpor opozice...
    *** Veškeré útoky posilují jednak Babiše, jednak komunisty a jednak Okamurovo SPD. Mluvil jsem večer s několika lidmi (tedy umělci), kteří se na politiku dívají jen z dálky a ti pravili, že kdyby něco, asi by to tentokrát hodili těm pronásledovaným. ANO, SPD.
    Takový zvláštní smysl pro fair-play. Ale mě to napadá taky. Toho řevu z Prahy bylo dneska už trochu moc a byl hodně agresivní. Takže s Drakem souhlasím i když mi to nebezpečně připomíná někdejší heslo "Chceme klid na práci!". Ale tu permanentní revoltu není příjemné pozorovat/poslouchat ani zdálky, z naší východní gubernie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak Kocoure,

      1) jitřit atmosféru a vyvolávat vášně, ale v podstatě úplně zbytečně, protože reálnou šanci na úspěch, tedy na změnu reálného stav věcí to nemá. To je holý nesmysl a o nesmysly se pokušejí buď zoufalci, nebo zarputilí debilové, případně jakási kombinace obojího. Takové je ale zapotřebí posílat nahlas do kamsi.

      2) Permanentní a ohlušující řev bez jakékoliv relevantní příčiny, krom toho, že volby nevyhrál ten jediný a správný kandidát, je nemístný a nebývale otravný. Zoufalci tedy pravděpodobně způsobí, že se od nich lidé odvrátí a posílí pronásledovaný protivník.

      Mně osobně Babiš na jednu stranu vah nijak zvlášť sympatický není, je to padouch, co produkuje biopaliva a bere za to dotace. Na druhou stranu vah, když vidím, kdo všechno a jak hnusně mu jde po krku, připadne mi ten Babiš tak nějak přeci jen přijatelnější, než ta uřvaná pakáž, co sežrala patent na pravdu, ale jinak by nás prodala za fajfku tabáku či marušky nastojato...

      Vymazat
  5. "Babiš sice ten pořádek vymáhá, ale když jde o jeho protivníky nebo konkurenty, vymáhá ho mnohem častěji, ochotněji a intensivněji".

    Vymáhá, ale jen po nás, nickách, ti skutěční hráči nemají nikde ani anonymní fotku.....natož adresu, selhávají rejstříky i katastry, všichni jsou zkryti za akcie a dluhopisy o směnkách ani nemluvě
    Hotovost: https://www.cnb.cz/cs/platidla/obeh/struktura_/index.html
    A o pěti tisícovku musíte v bance žebrat.Prostě je jich nedostatek.
    4p

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se Babiš nijak nedotkl. S hotovostí už delší dobu nepracuji, přesně od té doby, co mi mí dodavatelé svého času začali poskytovat zboží na faktury a ti, co mi platí, na to chtějí mít doklad a posílají mi peníze bankovním převodem, takže nějaká obludária jako je EET se mi prostě netýkají a jsou mi „ukradená“. Pakliže někdo potřebuje, mohu mu poradit a pomoci s nastavením a rozhýbáním. Za úplatu, pochopitelně :-) Chápu, že některým trhovcům, taxikářům, hospodským a dalším profesím ta buzerace s tím EET může vadit, nebo i škodit, ale na druhou stranu majitel auta za cca 2 mKč, bytu za 4-5 mKč, nebo domu za 20 mKč, vykazující většinou ztráty, případně srandovní příjmy z podnikání je dost divný ne? To i debila na první pohled trkne, že cosi nesedí. No a protože takoví nejenom, že žerou, oni u toho i nahlas mlaskají, nemohou se pak divit, že pak lid obecný zvolí někoho, kdo po nich vyjede. Jsme jak vidno, mimo jiné, národ velice „přejícný“.

      A máte pravdu. Nad určitou majetkovou hladinu není až takový problém najmout si šikovného právníka a zařídit si s jeho pomocí těžko prolomitelné soukromí a schovat se kde a jak libo. Problém ale je dostat, se na tu minimální majetkovou hladinu, kdy toto má smysl.

      Vymazat
    2. Nemohu nereagovat. Tvrzení " Mně se Babiš nijak nedotkl" je poněkud nereálné. Stačí melé udáníčko, upozorněníčko, oznámeníčko na FU a rozjede se štvanice která lehce přesáhne "aféru poloostrov" nejsme Babiš, že. Hlášení k DPH to umožní skvěle a zadržovací příkaz(https://www.podnikatel.cz › Daně a účetnictví)to dokončí nejlépe u transakcí bezhotovosti. Ono ani u těch "inertních" to není tak jednoznačné. Zdroj WPD." Důvodem pro jejich netečnost bývá většinou úplné zaplnění valenční vrstvy. Toto je však pouze určitá tendence, nikoliv pravidlo, protože některé inertní plyny za určitých speciálních podmínek mohou vytvářet sloučeniny. " A trhovci, taxmani,hospodští, to jsou jen šestá nula za desetinčárkou. Zajímavá je firma která při deseti miliardovém obratu přizná zisk před zdaněním tři mega. To by těch hospodských musel být bambilion, že? "Babiš" se chová jako elproud, hledá místo nejmenšího odporu (trhovc,taxmani, hospodští, drobní) pronikne skratem, zničí hořením a potom obsadí, tak to je.
      4p

      Vymazat
    3. EK, aby bylo jasno: Babiš není můj favorit. Také nic nenamítám proti tomu, aby někdo pořádně šlápl na krk těm opravdu velkým a opravdickým hajzlům, už včera bylo pozdě. Rozumíne si? Já netvrdím, že Babiš reálně řeší nějaké problémy. Možná, že se dá připustit, že částečně uspěl u karuselových podvodů s DPH. Jinak poměrně úspěšně vytváří u určité části obyvatel dojem, že se o něco snaží, viz EET a kontrolní hlášení. Škody tím vzniklé bude počítat už někdo jiný.

      Do ruky mu hraje, že se vystupováním velice liší od instantních gumových politických panáků, jako je třeba Bohoušek Sobotků, Zaostálek a další. Působí ve srovnání s nimu neokoukaně a zajímavěji. Ačkoliv není dobrý rétor, tak na rozdíl od těch zmiňovaných instantních, gumových, politických panáků, přeci jenom mají jeho sdělení nějakou hlavu a nějakou patu. Slibovat umí jak vidíte docela dobře, ve volbách se mu pořád daří. Nemyslím si, že naše země je v dobrých rukách, je-li zrovna on předsedou vlády, ale na druhou stranu, mohlo by být i mnohem hůř, být jím třeba Bohoušek Sobotků, když na to přijde. Navíc ten řev kolem něho a ten neutuchající humbuk, který ale jasně ukazuje na to, že jsou mezi námi takoví, kteří neumějí respektovat volební výsledky, tomu Babišovi spíš nahání další voliče, než aby mu škodil. To to ti „oposiční“ debilové nevidí?

      Vymazat
  6. Přesně, Astro!

    Tím sprostým, kontinuální a bezhlavým útokem velmi úspěšně "přihánějí" Babičkovi voliče.
    Lidi prostě fandí tomu, na koho útočí divoká smečka.
    Poslední dobou už nemohu Babiše ani slyšet, protože jen skuhrá, jak mu svět ubližuje. Ano, ubližuje, ale normální chlap by pořád neskuhral, ale furiantsky jim ukázal vztyčený prostředník. Si myslím.
    A ještě cosi: Já nevidím žádného předsedu vlády, který by byl osobnost a současně neměl nějakou "minulost". Pravda je, že ať by se stal "prime ministrem" kdokoliv, duo "Zrzka&Jouda" nebo jemu podobní by už nějakou tu munici do hnojometu odněkud vyšťárali. A kdyby nic nebylo, tak by něco vyrobili style #metoo.

    Ta dnešní "doba hnojometná" je fakt hnusná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A co přejít od metání hnoje k metání ohně, no uvidíme.řekl....slepec hluchému.
      K osobnosti toho zmetka-"chudáka". Jasně vykazuje chováním znaky sociopata které v jeho případě nelze jednoznačně oddělit od..., popis: http://www.uzis.cz/cz/mkn/F60-F69.html#F60 Bez zaujetí, co řádek to odraz jeho osobnosti.
      Snad by se neměl ani volně pohybovat, je nebezpečný především sobě, ale všem okolo. Všichni kdo s ním příjdou do styku jsou napřed okouzleni, ochromeni (kobra) obdivem který přejde v expozici
      katastrofického stresu ze spolupráce a konečně vyústěním do posttraumatické stresové poruchy (F43.1)
      Tak pozor ať se z obdivu nepo...., je to jen těžko léčitelné, jak nám ukazují denně jeho voliči. Kdo jste? Nebo co jste?
      Vyhánění čerta ďáblem nefunguje, vymluvit se není na co.
      4p

      Vymazat
    2. EK, mlátíme momentálně prázdnou slámu.

      1) „Chudák“, jak říkáte není sice nic moc, ale reálně vzato ho momentálně za daného stavu věcí a rozložení sil nemá kdo nahradit.

      2) Ten co by ho hypoteticky nahradit mohl je ten, kdo už x-kráte zklamal a navíc ten, kdo kolem sebe bez ustání metá nenávistným, žlučovitým hnojem už nevím jak dlouho a to je snad ještě horší možnost, nežli ten „Chudák“.

      Vidíte-li nějaké konstruktivní a reálné východiskoo, které já ne, sem s ním. V opačném případě bude potřeba obrnit se trpělivostí a vyčkat. Snižovat se na úroveň té destruktivní, prolhané, hnojometné, uřvané, vlády chtivé a tuze nedemokratické chátry opravdu nehodlám.

      Vymazat
    3. Souhlas. Přejděme tedy k těm "plamenometům" . A je tu zase otázka, kdo a s kým? Kruh je uzavřen.
      4p

      Vymazat
    4. Na plamenomety EK-áčko,
      jak se zdá, ještě hned tak nedojde. K tomu aby "vyšli vlci z lesa ven" je třeba aby je "hnal hlad". Při revoluci se snadno přijde o postavení, majetek a možná i o život. Ta situace musí být téměř zoufalá, aby se tak stalo.
      Nicméně neokomunisté - sluníčkáři, globalisté (myslím tím vojáky globalismu, ne generály) transgenderoví šílenci atd. ž začínají skuhrat, že ve světě získávají čím dál tím větší vliv "lokalisté", příznivci tradičních pořádků, prostě bílí heterosexuální lidé, kteří se většinou živí něčím, co se dá prodat na trhu práce, ti kteří nepotřebuji stát ani mezinárodní organizace na to aby přežili.
      To intelektuální skuhrání "inženýrů lidských duší" (Německo, Polsko, Francie i Kotlinka, jestli i US nevím, neumím anglicky) mi zní jako rajský zpěv, příslib toho, že naše evropská-americká židovsko-křesťanská civilizace snad přece jen přežije. Polsko, Maďarsko, Rakousko, Austrálie už vykročily na cestu záchrany své národní (kulturní) identity.

      Vymazat
    5. Kocoure, tak nějak. Chce-li jeden něčeho dosáhnout, chce to vynaložit mnoho nimravé tvůrčí „masarykovské“ práce a konat jen v příhodný okamžik, nejlépe když je protivník oslaben, čímž se významně zvyšuje šance na případné vítězství, které by nebylo nutné nazývat Pyrrhovým.

      Vymazat
  7. Tož tak, EK:
    Každý, kdo vleze do existujícího systému politiky je nutně potenciální psychopat. Vidím to na některých pracovnících našeho Ústavu, kteří to udělali. Občas promluví jako Marťané - člověka až zamrazí. (Ono ale - ani tím hercem se nemůže stát člověk s běžným způsobem uvažování, stejně jako se nemůže stát třeba rasem nebo katem. To, že se něčím podobným staneš, sebou nutně nese změnu myšlení a povahy. Bohužel asi nevratnou.)
    Tady nejde o žádný obdiv či adoraci Babišky, ale o to, že kolem něj to není o nic lepší. Spíš horší. Někdy mnohem.

    A naši obyvatelé kotlinky? Veškerá ta podpora je reflexní odpověď na kolový hon na Babiše. Zbytky smyslu pro fair-play.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podobenství:
      Jsem schopen si vpustit do baráku i lišku, která mi předtím vyvraždila celý kurník. Ale jen proto, že ji honí třicet zuřivých psů s pěnou u huby. I když riskuji další genocidu ve svém kurníku.
      Lišku pochopitelně nevpustím, pokud se bude jen tak potulovat po okolí a psi budou kdesi daleko.

      Vymazat
    2. Kocoure ano, Bureš je liška v kurníku, ale honci a čokli jsou tak hnusní, podlí, proradní a ničeho se neštítící, že to už radši tu lišku v tom kurníku, než ty honce a čokly...

      Vymazat
  8. A dodatek:
    Teď jsem si přečetl o ambicích pana Pocheho z ČSSD. Kam se na něj hrabe nějaký Babiš - tedy co se týče mocichtivosti. Pan Poche - to je dokonalý příklad psychopata.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To Poche, to je takové zvláštní, po dobrém opravdu nevyprovoditelné stvoření, které když vykopnete dveřmi, vleze oknem, vyrazíte to oknem, vleze to komínem, když to vyrazíte komínem, vykutá si to díru a vleze dírou. Zbavit se ho můžete snad jen odstřelem, dynamintem, jedem nebo tak něco, zkrátka něčím hodně tvrdým a definitivním, jinak to pokoj nedá... Horší jak žlutá zimnice.

      Vymazat
  9. ASI NEMÁ CENU TO DÁL TŘÍDIT.
    Sociopat a psychopat mají sice mnoho společného, je mezi nimi však jasný rozdíl - psychopat se se svým problémem už narodil, sociopata však vytvořilo jeho okolí a společnost.
    Jak se chová sociopat a jak psychopat?

    Sociopat je nervózní a snadno se rozčílí, pohrdá lidmi a společností obecně, málokdy si vytvoří vztah k jednotlivci či určité společenské skupině. Obvykle nemá práci a není schopen si ji udržet. Jeho okolí může vcelku brzy zaregistrovat, že nezapadá mezi kolegy či spolužáky, je jiný, avšak v negativním smyslu slova. Pokud spáchá trestný čin, často k němu dochází spontánně a neplánovaně.

    Psychopat není schopen citu, emocí ani empatie, dokáže je však dobře a i dlouhodobě napodobovat. Dokáže na své okolí velmi dobře zapůsobit, snadno si získá důvěru. Je prvotřídní manipulátor, dokáže přesvědčit druhého člověka, aby jednal, mluvil a myslel zcela v rozporu se svými zásadami a přesvědčením. Obvykle je velmi inteligentní a vzdělaný. Na rozdíl od sociopata je chladnokrevný, dobře organizovaný, klidný a přesný, vše umí naplánovat do nejmenších detailů. Oba jsou však stejně nebezpeční a navíc notoričtí lháři.
    Cítim s oběma, ale: "Lidem se sociopatickou či psychopatickou poruchou je samozřejmě nejlepší se zdaleka vyhnout, ne vždy je to ale dost dobře možné."
    4p

    OdpovědětVymazat
  10. EK-áčko, asi opravdu nemá smysl to rozmazávat. "Psycholog/psychiatr" jsem jen praktický. Jenom vysvětluji syndrom "honu na lišku".

    OdpovědětVymazat
  11. Astro, ten disk! Sofort Drakovi!

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)