Prohledat tento blog

neděle 25. listopadu 2018

Úvaha poněkud pohlavní


  

   Když pomineme druh Homo Sapiens tak vidíme v přírodě více méně pořád to samé.  Samci i samičky se pokoušejí upoutat pozornost druhého pohlaví aby došlo ke spojení, k pohlavnímu aktu a bylo tak umožněno pokračování rodu a potomstvu byly předány  geny těch nejschopnějších. Tento obřad se netýká jen nižších tvorů jako bakterií, plísní nebo jednobuněčných. Ti se množí dělením a partnera s kvalitními geny k ničemu nepotřebují. Zbytek potřebuje pro udržení sebe sama na živu dvě pohlaví.





   Když se z toho úhlu podíváme na nás, lidi, zjistíme, že se příliš tomuto schématu nevymykáme - a pokud ano, tak jedině ke své škodě. Vidíme to opravdu všude. Samička dráždí samce, který ji začne pronásledovat, ona trochu utíká "aby se neřeklo" respektive aby si prověřila, že její nápadník umí taky dobře běhat a poddá se mu.  Nebo, u jiných druhů se samičky sdružují do skupin a samci bojují o právo si vybrat. Třeba jeleni. 

   K tomu, aby byli pro samičky atraktivní jsou samci vybavováni pestrým peřím, parohy, tančí složité zásnubní tance nebo připravují pro potenciální samičku nějaké ozdobné hnízdo - je to pozorován dokonce i u ryb. Tím vším dokazují, jak jsou silní a vhodní jako oplodnitelé. 

   U samiček je to podobné. Tam, kde se samičky nesdružují do stád používají svého pachu a vyzývavého chování, aby přilákaly kvalitního samce. Protože jen kvalitní zdravý samec je schopen zplodit zdravé potomstvo a jedině o to přece jde.    

   Když tohle  použijeme pro náš druh, Homo Sapiens vidíme, že se nijak výrazně nelišíme. Samičky, které jsou nevýrazné jak zjevem tak chováním může zaujmout jedině krásný zdravý samec, Tohle vidíme třeba u blízkovýchodních národů, kde se chlapi draze a nápadně oblékají, pyšní se majetkem (třeba i zdánlivým) a chovají se vyzývavě. Například Arabové. Ale k vidění je to i v našich zeměpisných šířkách. "Naši furianti" a jejich rvačky v hospodách na tanečních zábavách, diskotékách a podobných  akcích, všude tam, kde se scházejí obě pohlaví. Ukazovat drahé auto, "kočkolap", třeba půjčené od kamaráda nebo táty. 

   Dívky a ženy zase opojně voní, mají na sobě šaty, které ledacos odhalují i (něco málo) zakrývají,  jsou krásné vždy podle poslední módy (i když za pomoci líčidel, umělých řas i ňader) smyslně se vlní a vrhají vyzývavé  pohledy.

   Proč tyhle samozřejmosti popisuji? Protože to dokazuje, že hlavním smyslem života (i lidského) je množení, udržování rodu. V okamžiku, kdy začneme tenhle prazáklad chování popírat, dostáváme se mimo schema. Přestává to fungovat.

   Jistě, jakožto Sapiens jsme si kolem toho v podstatě jednoduchého počínání vytvořili velmi složitá pravidla a obřady. Námluvy, svolení rodičů které slouží k tomu, aby v předpokládaném svazku zůstalo racio - to jest aby pár měl aspoň základní hmotné předpoklady k výchově svých dětí. Svatební obřad, který legalizuje vztah vzhledem k okolí a upozorňuje v naší monogamní společnosti, že vdaná žena už k někomu patří a že ti dva budou nebo by aspoň měli pracovat na "výrobě" další generace. Že manžel nebude moc rád, když bude vychovávat  cizího potomka, který nenese jeho geny. Mnohé z těchto "obřadních tanečků" se už přežily, ale od některých se ustoupilo, zdá se, ne příliš moudře.


   Ženský princip je "pronajmout svou škvíru nejvyšší nabídce", takové nabídce, která potrvá alespoň několik let, potřebných k vychování dětí. U jižních národů jsou muži z našeho hlediska hypersexuální (viz všechny ty problémy s imigranty). Muži mírného pásu jsou obvykle laxnější až laxní a je třeba je k činu povzbudit. Někdy se to povede lépe, než žena očekává. Jistě, krajková rudá tanga nejsou přímo "svolením k znásilnění",  ale ptám se - proč je tedy ženy nosí?   Pro sebe?  Pro jiné ženy?  

   Když už je potomek na cestě nebo dokonce na světě, potřebuje žena muže něčím přitáhnout, aby ji a dítě hmotně zajišťoval. Chytré ženy to dělají utužením sexuálního vztahu a "něžnou péčí" o svého partnera -  to jsou ty "teplé večeře". 

   Hloupé žárlivými výstupy ať už opodstatněnými nebo ne a třeba i odmítáním sexu. Výsledek je dán vlastně předem. Následuje nevěra, jiná žena si začne dělat nárok na nevěrníka a rodina se rozpadá. Zůstává tu "samoživitelka", která má s kvalitním přežitím obvykle finanční problémy. Když na svého "bývalého" příliš soudně tlačí, bere to jeho nová partnerka jako křivdu, omezení blahobytu nové rodiny a často svého muže tak staví proti "bývalce". 

   Bývalka zase mívá často i problém s navázáním nového kvalitního vztahu. Volných mužů vhodného věku se "zajištěným postavením" není zas tak mnoho a pánové bývají opatrní. Ve vzuchu se stále vznáší otázka  "Proč zrovna tahle žena s dítětem zůstala sama? Jakou má chybu?" A mužům se tak do nového vztahu nechce - bojí se nového zklamání.  Nějakou zvýšenou sexuální povolností to ale samoživitelka nemůže zachránit, spíše to pokazí. ("Aha, tak takhle to je, ona je to vlastně děvka...") 

   Vztahy jsou dány jednak přírodou, jednak naší kulturou. Pokusy ony "poměry" změnit povedou k nežádoucím výsledků. O kampani #metoo jsem se už zmiňoval. K ní patří i povyk kolem znásilnění v Irsku a podobné případy.  Jistěže nelze ženu znásilnit jen proto, že je jde nad ránem domů z diskotéky v krátké sukni. Ale ta žena sama zvyšuje pravděpodobnost, že narazí v parku na frustráta, který se neovládne. Napadá mě (asi zcela nepatřičně) přísloví "S čím kdo zachází, s tím také schází!" Viděl jsem u několikrát, že mladá žena flirtovala s mužem, dávala mu žhavé, ale nejasné přísliby - a pak jej, v poslední fázi s posměchem odmítla. Co k tomu říct? Takhle se z celkem normálních chlapů stávají frustráti - a násilníci.  

Zákon mluví jasně a žádné písemné "povolení k sexu" podle dnešních genderových bojovníků a bojovnic není potřeba. Je potřeba jen trošku zdravého rozumu na obou stranách. Feminmistky jsou totiž ty, které to celé posouvají do  situace, že muži se nakonec začnou žen obávat. Na to upozorňují ženy normální. Ekonomky, právničky. Protože současně se totiž adorují všeliká  pohlaví, změny a nejasnosti a situace je nejen nepřehledná, ale i nesmyslná. 

   Nepochybuji o tom, že sexuální pud tu a tam neodpovídá fyzickému tělu. Píše o tom i klasická literatura. Nicméně když někdo má pocit, že je to naprosto špatně a potřebuje se nechat přeoperovat, nechť to učiní na své náklady. 
Pro společnost jsou to totiž jen ztráty. Ani v jednom případě totiž  z ženy nevytvoříte plnohodnotně funkčního muže a pochopitelně i naopak.  Jenom těmto transgenderům poněkud ulehčíte život. Funkční, reprodukující rodinu nevytvoří ani náhodou.
Vrcholem toho všeho je, když takoví žádají o zpětnou změnu pohlaví, "protože se tak rozhodli".  Ano milí, ale za své. Stejně jako pán, který usoudil, že je ďábel a nechal si pod kůži na hlavě voperovat cosi jako silikonové rohy a zdeformovat chodidlo  aby vypadalo jako čertí kopyto. Nakonec - každý svého štěstí strůjcem a pokud se najde chirurg, který mu za peníze vyhoví...  

   Sociologové  skuhrají, že se obyvatelstvo bohatších zemí naší  kulturní sféry dostatečně nemnoží. Nemnoží, protože z přebytku financí vymýšlíme pitomosti. Nebo rodičovství odkládáme tak dlouho, že se musí používat asistované reprodukce, na výchovu dětí už nemáme tolik sil jako v normálním rodičovském věk. Nebo jsme nuceni používat všelijakých podpůrných prostředků jako odnošení dětí cizí matkou (pronájem dělohy) s rizikem soudních sporů, když se v biologické matce"nosnici" vzbouří mateřský pud.

   Takže místo toho, abychom se řídili přírodou do které stále patříme vymýšlíme neskutečně složité postupy, jak to "dělat jinak". Proti přírodě. Myslím, že tohle úspěch mít nebude. Příroda si poradí i s námi. Nechá nás prostě degenerovat a vymřít.

   Naše místo  "moudrých bílých lidí"  obsadí rasy, které dosud neztratily sebezáchovná rozmnožovací pud. Materiálně se budou mít mnohem hůře než my,  nebudou zdaleka tak vzdělaní a "kulturní", ale budou mít dostatek dětí na to, aby pokryli i několikanásobně zvýšenou dětskou úmrtnost. Také epidemie smrtelných nemocí mezi dospělou populací budou mnohem častější vzhledem k poklesu hygienických návyků.
Že se sníženou kulturností budou častější lokální války jako v Africe nebo na Dálném východě? Vzájemné kmenové vyvražďování? Krevní msta? 

  Tohle všechno je přece z působ, jakým příroda udržuje rovnováhu - už celé stamilióny let.
A daří se jí to, protože na Zemi pořád žijí různí tvorové. Spousta druhů - všechny jsme zatím nedokázali vyhubit.




   Zmizí-li druh Homo sapiens z povrchu zemského úplně, 
vznikne tím místo pro jiný, úspěšnější druh.
To nezní tak špatně!


===III===


Takový malý, trapný dodatek k #metoo. 
Když to nefunguje přes "harašení" použije se jiná zbraň. 


58 komentářů:

  1. Žádný další druh na Zemi nebude mít šanci vytvořit technickou civilizaci (stejně tak jako ji nebudou mít lidé, kteří by přežili kolaps). Povrchová, snadno dosažitelná ložiska surovin, potřebná k vytvoření technologie umožňující přístup k těm hlubším, už byla vyčerpána. Malé množství surovin by se snad dalo vytěžit ze skládek a trosek, ale obávám se že na obnovení civilizace to nestačí. Jejich šanci na úspěch by snad mohlo trochu zvýšit, kdybychom jim zanechali záznam o našich znalostech (nejlépe na keramických tabulkách, to se ukázalo jako nejtrvanlivější medium).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak.
      Jsem pro, řešení budoucích problémů příštích generací se nás netýka. Už vůbec ne nějaká minulost. Žíjme nyní, co bude stejně bude. Není to náhodou BUDHA? A já dodávám: Stejně neodstoupím, nikdy nikdy nikdy! A to je to jádro pudla.
      4P

      Vymazat
    2. Ne, EK-áčko,
      tak to není. Minulost determinovala naší přítomnost a my budeme do jisté míry určovat budoucnost lidstva. Jestli se dokáže rozumně reprodukovat, nebo se budeme úspěšně reprodukovat jen na "nižším levelu" a tak naše kultura půjde "někam jinam" - tím myslím nejen technické dovednosti, vědecký pokrok ale třeba i filozofii, malířství nebo hudbu.
      Ono by to nešlo nikdy no nuly, "zpátky na stromy", ale po uschnutí nebo odříznutí jedné větve, třeba naší euroamerické kultury, tady zůstanou i jiné, které se budou vyvíjet. Způsobem, který se nedá dopředu určit. A tak je to možná správně. Kdyby takhle nepostupovala příroda, měli bychom tu třeba kulturu Vikingů. Nebo Egypťanů.
      Kdo ví, jak by se časem vyvinuly?

      Vymazat
    3. Jak by se případně vyvinuly jiné civilisace? To se Kocoure neví, protože se to nestalo. Například střelný prach měli v Číně už velice dávno, ale narvat ho do hlavně a pak tam nacpat kuli a odpálit to na nepřítele, tak to napadlo až ty evropské opice, ty čínské ne... Šanci měli mnozí, ale využít jí dokázali až zde, v Evropě a teď se čert ví proč snaží zaniknout v podstatě z naduté a přebujelé blbosti.

      Vymazat
    4. Zdeňku, vesmír a příroda mají času dost. Ano, bezprostředně po zániku té naší civilisace, by to ta další civilisační vlna opravdu nemusela mít jednoduché, ale s delším časovým odstupem těžko předpokládát, co může nebo nemůže nastat. Čím delší časový úsek, tím hůř se předpovídá. Za miliony, nebo miliardy let může a také pravděpodobně bude všechno úplně jinak.

      Vymazat
    5. Draku, ne už na Zemi. Na to nebude čas. Například růst intezity slunečního záření dává nejvýš 400 milionů let. Pak tu bude příliš hicno. V daleko kratších obdobích je problémem tektonika a s ní spojený vulkanismus globálního dosahu.

      Plametární "civilizace" může být netechnická, nezaložená na uhlí a oceli. Ani na ohni. V tom případě planetárně omezená. Je otázka co si představujeme pod pojmem civilizace.

      Vymazat
  2. To Z.Ž.:
    Jiné druhy? Proč by ne? Četl jsem o civilizaci pavouků, veleještěrů, opic... A ne každá civilizace musí být nutně technická - na základě "uhlí a oceli". Může být třeba biologicky změřená na ovládnutí nižších živočichů. Nebo chemická. Filosofická.
    Co my víme. V tom případě by jim asi naše vzkazy na keramických kachlích byly k ničemu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z určitého úhlu pohledu by se dalo říci, že poslední dobou se děje to, že:

      * více vyspělé opice se začaly z blbosti pokušet o přeměnu technické civilisace na filosofickou;

      * v rámci té přeměny se tu technicky nepoužitelné a primitivní opice snaží ovládnout ty původně vyspělejší, ale stále více upadající.

      Jak je vidět pouhým okem, k dobrým koncům to přivést nemůže, pakliže se to zavčasu nezarazí. I kdybychom to zarazili, teď hned, některé škoudy už mohou být když ne rovnou nevratné, tak těžko napravitelné určitě.

      Vymazat
    2. Nádherná zkratka Draku!!
      Dodal bych, že jen filosofie se nenažereš. Ale bez ní zase není moc vidět dopředu. A bez těch primitivů bychom se asi časem přestali množit.
      Lenost techniků a jakýsi ostych filosofů.
      Takže možná...
      Možná je to jenom o vyvážení.

      Vymazat
  3. Ano. Máme se tak dobře, že se trávíme ve vlastních sračkách. Nejsou to jen sračky fyzické.

    Civilizace, kultura....Jsou jen vedlejším produktem reprodukce genů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vedlejším produkt reprodukce, hrozí zahubit reprodukci samotnou... Virulentní blbost je nebezpečná.

      Vymazat
  4. Kdo tady hovoří o vyhynutí a konci civilisace? Ano, možná, že se zblblí a zdegenerovaní Evropané chystají spáchat technologicku a celospolečenskou sebevraždu v přímém přenosu. Viz kupříkladu zhoubný vliv etických pravidel a komisí na biologii, genetiku, medicínu a další s nimi spojené vědy, nebo, co je ještě horší, totální nezvládání migrace. Jenomže už za louží, ve Spokojených státech se tyto věci řeší mnohem „pružněji“ nežli zde, stejně jako v Japonsku, Indii a brzy i Velké Británii. I Rusko, ležící mimo dosah dosah bruselstánských brzd pokroku, je na tom v mnoha ohledech lépe. O Číně nemluvím, z té ty ostatní zjevně mrazí v zádech:

    https://www.lidovky.cz/svet/hanebny-experiment-ktery-nelze-obhajit-reaguji-vedci-na-zmenu-dna-u-lidi.A181126_174941_ln_zahranici_mha

    Nevletí-li sem nějaký velký šutr, který by naši civilisaci zničil a lidstvo zahubil, či aspoň vrátil o několik set let zpět, takže se nebude schopno vydat do vesmíru, k čemuž už má momentálně přinejmenším zdárně nakročeno, stejně jako ke včasnému zjišťování a odklánění ničivých šutrů, tak s osídlením sluneční soustavy se hrozba vyhynutí významně sníží. S cestami do planetárních systému u jiných hvězd tím spíš. A je tak nějak fuk, stane-li se základnou pro expansi lidstva do vesmíru Indie, Čína, Rusko, Spokojené státy, Brazílie, nebo jiní. Evropa to podle současných, zjevně dekadentních projevů nejspíš nebude, ale Evropa už pro lidstvo jakožto celek naštěstí už delší dobu není tím jediným nositelem a hybatelem rozvoje civilisace a technologií. Jsou tu jiní a snaží se, na rozdíl od nás...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stejně žijeme pořád na planetě opic.Valící se statisíce migrantů, kteří se množí nekontrolovatelně a hojně - dokážou Zeměkouli za pár století zničit tak, že se začne točit obráceně, zpátky. Nám už to ale bude fuck. Vždycky si každá generace zvykne na to, v čem se narodila.

      Kocoure, napsal jsi to moc dobře. Díky.

      A ještě se musím pochlubit, vymyslela jsem pěkný bonmot.Víte, proč se Strakova akademie jmenuje Strakova? Protože se tam krade. No - a taky jsme si na to zvykli.

      Vzledem k mrazům vydávám vážné varování: Neolizujte zábradlí!

      Nashledanou nebo naschovávanou?

      Vymazat
    2. Astro, když už jsme u těch opic, vzpomínáš si na ten nádherný politicky nekorektní skandál, kdy software strejdy Googla, určený k rozpoznávání toho, co je na obrázku, identifikoval africké černoušky jako gorily?

      Kupodivu se o tom pořád ještě něco dá vyhledat:

      https://www.theverge.com/2015/7/1/8880363/google-apologizes-photos-app-tags-two-black-people-gorillas

      Je to milé překvapení, vzhledem k touze globálních i lokálních prachantů zcela a plně ovládnout kyberprostor a přisvojit si ho pro sebe a své potřeby.

      Když tak člověk namátkou projde komentáře, tak čím zjevněji je z příspěvku vidět, že dotyčný komentátor je technický i gramatický analfabet, tím pravděpodobnější je, že se bude nad chybou softwaru pohoršovat. Ono to ale opravdu nic jiného, než chyba v softwaru nebylo. Nádherně to ale ilustruje starou, známou skutečnost, že ty nejlepší vtipy píše život sám :-)

      Vymazat
    3. Dráčku, nechtěla jsem být krutá krůta, ale myslela jsem na to taky!

      Vymazat
    4. Draku, mezihvězdné lety a osidlování jiných planetárních soustav jsou iluzí. Příčinou jsou fyzikální a jiná přirozená omezení včetně délky trvání technologicky vyspělé civilizace. Však zatím není ani mnohokrát použitelný vehikl pro let na oběžnou dráhu. Kosmické lety do nejbližšího okolí nepřesáhly experimentální stadium. "Kosmické lodi" jak se to nafoukle nazývá, jsou jen jednoúčelovými návratovými kapslemi. V nejlepším případě se lze v reálném čas pohybovat ve zdejší soustavě a posílat sondy do nejbližších soustav. Ale bez toho, že případná získaná data tu v budoucnu bude mít kdo zachytit.
      Platí, že e se rovná emcé na druhou. Hyperprostor, červí díry, mezihvězdné brány.... zapomeňte. Ostatně co s těmi, kteří se dosud nenaučili rozumně žít na své planetě...

      Vymazat
  5. Tak jak čtu v ČÍNĚ budou ovlivňovat pomocí DNA volby v celé EU? Já říkám že nemusej. Věkem ovlivěných tu je dostatek, komentáře na FB (ne jen) jsou symptomem.
    4p.
    Ps. Není ta DNA vlastně obyčejná dna-podagra?(M10)neplést s M16, ta je nebezpečnější.

    OdpovědětVymazat
  6. NE-KE-CEJ!?
    Ostatně konečně se říká: "tahle zem není pro starý". Možná bych to pozměnil na: "tahle zem není pro chytrý". (Ale rozhodně zakázat ten internát nebo internet... Jenom fejsbůček nechat!)
    Nejedná se totiž o DNA, ale o dno lidské blbosti. Ale ta je, jak známo, bezedná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kocoure, tato zem pro chytrý nebyla takřka nikdy. Viz trable Josefa Ressela s jeho lodním šroubem, nebo opožděné zavedení opakovacích pušek do výzbroje c.k. armády jen proto, že puškař bycl Čech a tak museli vídenští dementi projet pár válek, než těm debilům došlo, že bez „opakovaček“ to opravdu nepůjde, ale mezitím už opakovačku vymyslel Rakušan :-) Trochu se to zlepšilo za 1. republiky, ale pak se to zase rychle vrátilo do normálu, viz seriál Zašlapané projekty a zůstalo to v něm až dodnes. Dokonce bych řekl, že po roce 2000 začalo přituhovat, neb vzpoura blbů nabyla jak na intensitě tak i na rozsahu a hrozí to nevratnými následky.

      Vymazat
    2. Draku, nebylo to tím, že puškař byl Čech. Krnkova opakovačka byla dobrá, leč pro masovou výrobu nákladná a nezapadala do CK představ o válčení (na rozdíl například od představ pruských). Její odmítnutí bylo součástí CK odporu modernizace.

      Vymazat
    3. Co se týče "zašlapaných projektů", leckteré nebyly tak dobré jak byly představovány. Nebyl problém vymyslet a zkonstruovat například automobil světové úrovně. Problém byl ho masově vyrábět a prodávat se ziskem.
      V tehdejších společenskoekonomických podmínkách

      Vymazat
  7. Vzkazy: "Aston na NP napsal cosi, co naprosto konvenuje s mým názorem. Je to v druhé části druhého odstavce."
    Emoce stranou.
    Stogholmský syndrom jako vyšitý, na truc, zajatci se přeci nestřílejí, do mrtvol se nekope, on se „chudák“ nemá čím bránit, štvanice, až to dojde ke „kampáni“.
    Empatie davu přesahuje očekávání, je to mistrně řízená a dokonale položená kouřová clona absolutně bezskrupulózního gaunera navržená a prováděná za peníze daňového poplatníka. To že zlodějští Bruseláci křičí chyťte zloděje! Potvrzuje že začal krást víc než oni. To se jim asi trochu vymklo. Nic se neděje, odvedeme pozornost davu jinam, bouře v Paříži, hrozba suchem, alarm oteplování, TramPutinKym….atd.
    Tak opatrně s tou empatií.
    4p

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně ne stockholmský syndrom, EK-áčko. Když, tak je to můj stihoman.
      (Možná skončím u podezření, že všechno na světě řídí židovská lobby nebo neviditelný Ašram Ištar z oběžné dráhy nad rovníkem.) V tom textu je pro mě podstatná věta "Pročež byl potrestán!" Nehodnotím pana velkopodnikatele i když přiznávám, veku z jeho pekárny kupuji. Ani ho nevolím a na 4% přírůstku jeho potenciálních voličů se nepodílím. Takže u mě je to naopak - ne empatie k A.B., ale latentní, táhlá, dlouhodobá antipatie ke zbytku politického spektra. Přehlídka čuníků, kteří se nedostali ke korytu. Nebo těch, kteří se už dostali a nechtějí tam za žádnou cenu pustit další. Antibabišovská kampaň patrně zlomila (nebo zlomí) vaz ČSSD, TOP 09 a KDU-ČSL. Jsou okamžiky, kdy jsem s "průměrem našeho lidu" docela spokojen - byť je jeho rozhodování často dáno jednak momentálními dodanými i slíbenými benefity. Když jsem mluvil s Andrejovými voliči, tak svou volbu zdůvodňovali jako protest proti "tradičním stranám", ale neměli odvahu volit třeba Okamuru nebo Svobodné.
      "Andrejova obrana" je pro mě vzhledem k mé profesi naprosto děravá, uskuhraná, nedomyšlená. Do moderního dramatu by byl zařazen jako "patologický lhář".
      To ale nic nemění na podstatě oné poslední věty odstavce Astonova článku.

      P.S.: Mám rozepsanou úvahu o tom, že čím dál tím víc žijeme v MATRIXU. Tohle mě děsí víc, než existence Velkého Bratra se kterou se musíme chtíc nechtíc smířit.

      Vymazat
    2. Babiš, samozřejmě, že pod tlakem, se přiklonil k Orbánovi. Po tolika prašulích spískaných a dovolených mu inkasovat Bruselem! Hajzl jeden! Co si to dovoluje! Něco takového se neodpouští.

      EK, to chce především klid a nohy v teple.

      1) I když nemám Babiše zrovna v lásce, tak to, co ho chce nahradit, je o minimálně o 2 řády horší, nežli on sám.
      2) Kdyby teď byly volby, tak Babiš posílí a udělá to nezávisle na tom, co bych já, nebo jiní rádi. Není nás prostě dost.
      3) Kdyby na ty volby došlo, hypoteticky, protože bez Babišova přikývnutí, na ně nedojde, Babiš tam stejně bude, jak ve sněmovně, tak ve vládě a silnější.

      Kdyby na ty volby hypoteticky došlo, positivní by bylo, že by tam nebyla TOP09, KDU-ČSL a KS-ČSSD. Nedobré je, že by asi posílili i Piráti a ODSS. Babiš ale má pocit, že potřebuje KSČSSD jako jakýsi fíkový list a je ochoten jim slušně ustupovat, byť i to má své meze, viz humbuk kvůli odstoupení od migračního paktu. Babiš ale dobře ví, že přesně toto by mu to mohlo zlomit vaz a tak to neudělá. Také ale nechce přijít o svůj čert ví proč oblíbený fíkový list. Já bych už ty zmetky dávno zadupal do země, být to na mně.

      Bruselstánští z toho mohou být na prášky, jak je jim libo, ale nic s tím neudělají. Sebevražedné konání, doprovázené hlasitým a nadšeným hýkáním oslů v v celonárodním měřítku, nějak netáhne...

      Vymazat
    3. P.S.: Reakci "Svobodného Západu" jsem ale očekával jinou - nepřidělení dotací. Ale žaloba na "neoprávněné přijetí dotací" je samozřejmě lepší, rychlejší a adresnější. Možná, že se teď Andy chytí za nos a pootočí kormidlem požadovaným směrem - kdo ví...

      Vymazat
    4. Naopak Kocoure, všichni víme, že paragrafy jsou gumové, ohebné a subjektivně zneužitelné a záleží vlastně jenom a pouze na libozvůli jejich momentálního uplatňovače a když se to zvrtne, pořád se dá odvolávat až do alelujá a popotahovaný také může umřít dřív, než se dočká konce, nebo mu dojdou prachy na právníky. Zkrátka může to splnit účel i nepřímo. Je to tedy krok naopak velmi logický. Nepřidělení dotací by zasáhlo jejich spojence zde a přišli by o ně...

      Vymazat
  8. Píšeš Kocoure, že nižší tvorové, jako bakterie a plísně patnera nepotřebují. Není to tak úplně pravda, ti nižší tvorové nejsou tak primitivní, jak se až dodnedávna myslelo. Existuje totiž horizontální přenos genetecké informace:

    https://cs.wikipedia.org/wiki/Horizontáln%C3%AD_přenos_genetické_informace

    Je to překvapivé a velice zajímavé. Resistence proti antibiotikům se rozhodně předává a šíří rychleji, než se stíhají vymýšlet a vyrábět nová antibiotika. Kdo by to do těch malých, primitivních potvůrek řekl že?

    OdpovědětVymazat
  9. Dobře, ale jsem zvědav, kdy bude zakázáno říkat "chtěl bych konektor XLR třípĺový, samičku do panelu". Ono to má sice šesnáctimístné objednací číslo - ale myslíš si Draku, že si je zapamatuji? A prodavačka taky?
    Nezbývá, než proti pohlavní hyperkorektnosti vyvinout nějaké ptydepe.
    Místo ženská říkat "majitelka dírky" a místo chlap "nositel kolíku".

    Některým ženským už jebe docela dost a chlapům vlastně taky - oni se těch zjašených ženských bojí. Kdopak ale ty "zmatené lesní včely" bude oplodňovat?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kocoure, na dlouhá objednací čísla jsou tu chytré telefony, e-maily, e-shopy a další síťová a elektronická havěť, bordel a svinčík rozličného charakteru a druhu.

      Ptydepe netřeba, třeba je poslat korektníky zcela nekorektně do řiti a to jak osobně, při rozličných setkáních, dojde-li na ně, a především ve volbách. Je třeba stíhat je jako zemeské škůdce na povrchu, pod povrchem, ve vodě, pod vodou ve vzduchu i ve vesmíru, dokud nedají pokoj.

      Kocoure, ten odkaz není zrovna povedená ilustrace. Mně, jakožto ženské, by jako první otázka při případném setkání opravdu neimponovalo, kdyby se mi dotyčný pán zeptal, zda umím svůdně vrtěti zadnicí. Ukazuje to především na pánův duševně omezený obzor. Norka mu odpověděla, že ne a nehysterčila ne? Na debily a debilky na (a)sociálních sítích vliv asi mít nebude ani ona, ani ten osel a nedovede-li dotyčný osel domyslet následky toho, co řekne, je to jeho problém.

      Zmatené lesní včely je nejlépe neoplodňovat, (ne)inteligence matky se totiž významně často přenáší na potomstvo.

      Vymazat
    2. No však ano, Draku.
      Norka odpověděla na provokaci(?) (pán chtěl být nejspíš jenom "děsně vtipný") naprosto v klidu a později se vyjádřila, že ji to nijak neurazilo: Zeptal se - dostal odpověď a tím to skončilo. Ten odkaz tam byl právě jako ilustrace ja vzniká "mnoho povyku pro nic". Norka mohla odpovědět třeba protiotázkou "A vy - onanujete
      často?" Odešla by ještě víc středem.
      K ptydepe: Už pomalu vzniká nový slovník vzhledem k cenzuře na netu. Třeba kosočtvercovina. Počítače zatím nejsou schopné pochopit souvislosti v textu a nejsou schopné ty novovýrazy/jinotaje dešifrovat. Takže umělá inteligence je zatím stejně jen ta naprogramovaná nebo úzce specializovaná. (Šachy, předpověď počasí atd.)

      Vymazat
    3. Kocoure, Norka zůstala nad věcí a udělala správně. Zmínkou o onanování by si spíš uškodila, klesla by na podobnou (ne)úrpveň, jakou měl ten nadržený opičák. Aniž by sama sobě uškodila, mohla mu odpovědět, že tanec neovládá, ale že ho tazatel může hned teď a na místě všem předvést, co měl na mysli, ale ne všichni dovedeme být takto konstruktivně pohotoví :-)

      Umělá inteligence? Zatím ne. Pořád lepší a dejme tomu složitější a sofistikovanější software, to asi ano, ale pozor! Tím jak je potřeba stále víc a víc programátorů, rychle klesá jejich průměrná úroveň a tolik debilního a chyb plného softwaru, jako je vidět poslední dobou, to se dříve prostě nedělo. Abychom vůbec mohli umělou inteligenci toho jeména hodnou uzřít, museli bychom nejprve pochopit, jak vůbec v mozku vznikne myšlenka a pak zkusit tento proces napodobit. Myslím, že bez určitého zásadnějšího průlomu se to nepodaří a až k němu dojde, poznáme to podle poměrně širokého spekra nových oborů a pole působnosti, které to odkryje.

      Vymazat
  10. Tento svět se skládá skutečně jenom z + a -. Každý elektrický náboj na sebe váže náboj opačné polarity. Každý elektron krouží kolem atomů, ke kterým patří, pokud není vytržen vnější silou. Atomy v naší pasti ve vakuu a teplotě blízké absolutní nule zaujmou zcela definovatelnou polohu- asi jako volská oka, vložená na rozpálenou pánev. Prostě se sdruží a vytvoří základ krystalu. Všechno zde má svůj řád.
    Příroda si poradí i bez nás, za pár desítek nebo stovek tisíc let tady zbydou jenom nějaké stavební ruiny a svět ovládnou jiní, inteligentnější tvorové, nebo také ne. Změní se teploty, podnebí, biotop pro Homo Sapiens zanikne. Zda vzniknou biotopy pro jiný život, zatím nevíme.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mildo nejenom. Existují i neutrony a neutrina a ty náboj nemají.

      A ano, příroda si poradí, jak s námi, tak i bez nás :-)

      Vymazat
    2. Mildo - i kdybychom jasnozřivě věděli, kdo přijde po nás, nebylo by nám to nic platné. Ty hašteřivé lysé opice, které umí používat nástroje, jsou třeba jen slepá vývojová větev života na Zemi. Aby si příroda ověřila, že "takto ne!"

      Vymazat
  11. Vše tu jsou "iba" prkotiny proti farizejům EU, poučují , kárají, prudí, vyhrožují a přitom činí sobě dobře:
    Není nad protiruské sankce! Francouzská energetická společnost Total zakoupila 10% podíl v ruském projektu Arktik SPG 2 za 25,5 miliarddy dolarů a v říjnu otevřela u Moskvy svůj nový závod. Dvacetiprocentní podíl British Petroleum v ruské společnosti Rosněft vynesl od začátku sankcí BP na dividendách 1,5 miliardy dolarů. Společnosti Uniper a Wintershall z Německa, britsko – nizozemský Shell, rakouská OMV a francouzská Engie investovaly doposud do projektu Nord Stream 2 čtyři miliardy eur. Americký Boeing v létě otevřel společně s ruskou společností VSMPO Avisma poblíž Jekatěrinburgu továrnu na výrobu titanových komponentů, aniž by Trump hnul brvou. A my zíráme, vy zíráte…
    Macek v botách.
    4P
    P.s.taky čučím a s Burešem to jiné není, kdo nekupuješ "vekypenam" hoď kamenem....už letí

    OdpovědětVymazat
  12. Nemám Andreje rád, ale do nenávisti to má daleko. Dělal a dělá jen to, co mu společnost a zákony dovolí. Je v tom docela úspěšný a to ty méně úspěšné hodně sejří.n
    Jinak si asi otevřu politickou věštírnu: Předpověděl jsem vzestup preferencí ANO a pokles Tomiových (ono stačilo, když se ten trouba postavil vedla Fialy, TOP-gaye a ostatních a už klesal...)
    A ještě jeden malý poznateček: Babiška to má dobré u dědečků a babiček. Taková sleva 75 %
    mladého Piráta dost naštve - do důchodu má daleko. Jinak moje proroctví zní, že Piráti v daklších volbách ztratí opravdu hodně. Už jen tím, jak úpěnlivě čistí všechny prostory, kde se usadili.* Velmi mi připomínají někdejší Věci Veřejné. Taky propagují "transparentnost" - pokud se ovšem nejedná o ně samotné.

    */ Jistěže je třeba "odkmotrovat" ty různé podniky, ale kdo to hodlá udělat za první půlrok své vlády, naštve si všechny. Ty všelijaké "kliky" se musí pozvolna "ohlodávat" a ne je lámat. Nabídnout jim "spolupráci" (kolaboraci), protože jinak budou škodil spoza rohu. Jejich zkušenosti a kontakty je třeba využít, milí ajťáci / Piráti. Život se neskládá jenom ze "stahování zadarmo". [;>))

    OdpovědětVymazat
  13. Dokonalé.
    Sqělý článek, výstižně postihující podstatu věcí.
    Tleskám v stoje.
    Ale co je to platné?
    Milan

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zase si sedni Milane, to, že dokážeme věci nazvat ještě neznamená, že je dokážeme viditelně ovlivnit. No ale aspoň víme, že nepodléháme. [;>/

      Vymazat
    2. Helejte, vy všichni mudrlanti. A co říkáte tomu - nevímjaktonazvat - co se děje ve Francii? Hádám, že tam to už přesahuje o dost víc všechny ty boxovačky na náměstích různě v Evropě. Co z toho asi vznikne?

      Vymazat
    3. Myslím, že momentálně nic moc.
      Makaron udělá pár ústupků, demonstrace pomalu ztratí šťávu (už ztrácí) a pak se šrouby zas poněkud přitáhnou.Mezitím nastane velká oblbovačka, že "žluté vesty" byly zneužity extrémisty zprava i zleva. Už teď začíná masírka na německých webech. Naše weby mlčí - pro jistotu, aby neudělaly chybu.
      Postupy jsou vždy stejné: Policajti se snaží demonstranty rozdělit na skupiny a rozehnat. Občas spoza hradby těžkooděnců vyrazí úderka "méně-těžkooděnců" a uloví osamělého demonstranta, který si nedával pozor a nebyl ve stádu a zatáhnou ho za kordon, kde ho trochu zmlátí a dají mu pouta.
      Demonstranti jsou zasypáváni slznými granáty - ale už jsou poučení, mají silné rukavice a hořící dýmovnice sbírají ze země a házejí zpátky za policejní kordon. Tam to nedělá až tak velkou škodu - všichni policajti mají těsnící brýle, takže moc nepláčí. Pravda - dost demonstrantů je má taky...
      Pozoroval jsem tam scénku, jak na dlažbě leží dva lidé, přikrytí francouzskými vlajkami a žlutými vestami. Kolem je kruh demonstrujících a novinářů, kteří si to fotí. Připadlo mi to jako divadýlko, protože nikdo nevolal ani sanitku, ani pohřební službu. Pak už záběry na tuhle scénu nebyly. "Mrtvý student Martin Šmíd" v roce 1989 bylo asi stejné představení.
      Večer možná zase dojde na zapálená auta a vyrabované výklady.
      Pozoruji s přestávkami přímé TV přenosy, takže co vidím, vidím. Přenosy jsou bez komentářů.
      Zajímavé je, že tam bylo údajně 1 500 demonstrantů. Skoro 500 jich prý zatkli - a nijak jich neubylo. Zatýkání bylo provedeno preventivně už brzy ráno - francouzští policajti pozorně sledovali Facebook a Tweeter a kdo tam přislíbil účast, měl patrně o průser postaráno. (Naše zprávy v ČRo.)
      Ještě jedna věc - minulý týden byli mezi demonstranty i ženy a starší lidé. Dnes už skoro všichni byli chlapi mezi 20-50 lety. Tedy rvačky se předpokládají.

      Hlavní heslo je "Ma-cron de-mi-si-on!"
      No - bude mít starosti, panáček Makrónek.


      Zajímavé je, že se podobné věci dějí tu a tam v celé západní Evropě.
      Čekám, jak to bude okomentováno našimi TV a weby.

      Vymazat
    4. Tenhle kravál se od předchozích liší mnohým, vlastně skoro vším:

      Důvodem jeho vnziku je příčina v podstatě malicherná, sama o sobě by asi to pozdvižení nevyvolala, ale v kombinaci s tím, co vše zdražení spotřebních daní na paliva přecházelo, se to zdá se stalo poslední kapkou, která způsobila přetečení pověstného poháru.

      Kraválisté samotní nejsou ani profesně, ani etnicky vymezená skupina. Jsou to široké vrstvy, v podstatě střední třída, jejíž příslušníkům reálně hrozí, že postupně škrcení kohoutů, zvyšování daní a cen z nich udělá chuďase a bídníky.

      Počty prostestujících a územní rozsah protestů se zdají spíše růst, nežli klesat.

      Zasahující proti protestům nejsou ani zdaleka jednotní, některé hasičské jednotky se stavěly k velitelům zády, nejspíš proto, že názorově spíše souzní s protestujícími, nežli instantními gumovými panáky, kteří jim velí.

      Hnutí je bez vůdců, aspoň zvenku se to jeví tak, jako by mu v čele nestála žádná politická síla. Někdo se prostestům nejspíš pokusí postavit do čela je ale otázkou, jak bude úspěšný a zda se mu to vůbec povede.

      Micron není Charles de Gaulle, nesahá mu po kotníky. Ve srovnání s ním je slušně řečeno posera a jeho proaktivní postup v islamisaci Paříže a Francie vzbuzuje otázku, zda se nenechal koupit islámskými penězi. V každém případě ať už je to jak chce, ať už to dělá z blbosti nebo pro peníze je jedno, neblahé následky budou stejné. Kdyby Hnutí žlutých vest způsobilo Micronův pád, bylo by to jenom dobře a Francii by to pravděpodobně prospělo, samozřejmě za předpokladu, že by se do jejícho čela nedostal někdo ještě horší, než je Micron sám.

      České weby se podle samozřejmě přístupem k Hnutí žlutých vest liší podle toho, kdo je jejich zřizovatelem a chlebodárcem. Lidovky třeba Microna velebí jako reformátora, kterému se nedaří. Kde k tomu přišli vskutku nechápu, protože proaktivnějšího neomarxistu bruselského střihu bychom jidne heldali jen těžko a reformy zrovna tohoto druhu spíš považuji za spoelhlivou cestu do pekel horoucích, než jako cestu ze současných problémů. Naštěstí jsou tu krom Lidovek i mnohé jiné weby a řekl bcyh že jejeich názor na věc má mnohem blíže k realitě.


      Micron a jeho lidé možná prostesty potlačí, ale bez zásadní změny kursu a bez zásadních reforem ekonomických pravidel, legislativy a pracovního trhu se problémy ve Francii odstranit nepodaří. Pokračování v současném kursu spíš bude jako hraní si se sirkami v prachárně, takže případné potlačení protestů bez pokusu o zásadní změny bude jen více či méně dlouhým odkladem a když to samé pak propukne znovu, bude to horší, rozsáhlejší, drsnější a více devastující.

      Vymazat
  14. Je otázka co je to úspěšnější druh?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O tom se dá Obuvníku košatě spekulovat. Nedokonalosti a vady olysalých opic k tomu poskytují více než nadbytek materiálu.

      Vymazat
  15. Paříž není Francie. Ale přes to, jeví se mi to jako závažnější příznak než studentské protesty v šedesátých. Tlakují se i další části "Západu".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prostestuje se po celé Francii a příčinou je dlouhhodobé chudnutí, zvýšení daní za paliva byla jen poslední kapka, kterou přetekl pohár. Francie dlouhodobým nadbytečným přerozdělováním, špatnou daňovou politikou a pracovní legislatovou a dalšími a dalšími chbynými kroky zhuntovala své hospodářství i obyvatelstvo. Nezačne-li se z toho hrabat ven správným směrem, bude hůř.

      Vymazat
    2. Draku, jak můžeš... Vždyť to je ten vyspělý Západ, který je vzorem nám zaostalému a navíc slovanskému Východu!
      Nutno rozvinout výchovu k evropanství. Stavění barikád, zapalování barikád, rozbíjení výloh, rabování, zapalování aut...

      Vymazat
    3. Francie vyspělá byla, naposledy za de Gaulla. Od té doby jí soustavně huntují různé odrůdy bolševiků a semo tamo „modrých“ pionýrů.

      Vymazat
    4. Nevím, ale když jsem začal poslouchat rádio (kolem sedmi let věku) pamatuji si, že ve Frankreichu byly odjekživa stávky proti "kapitalismu", později "imoerialismu".
      Žena, když se už mohlo, si jela očuchat Eifelku a ostatní pamětihodnosti, ale nejvíc si pamatuje, jak se nemohli autobusem do Paříže dostat, protože proti něčemu protestovali venkovani a svými traktory zablokovali veškeré příjezdy do města. Takže od dobytí Bastilly je to ve Francii normálka.
      No ni?

      Vymazat
    5. Zrovna v tom nadbytečném přerozdělování, stávkování, islamisaci a dalších anti-hospodářských a anti-civilisačních pokusech, bychom je neměli ani zkoušet dohnat, natož pak předehnat...

      Když se chystaly oslavy 200-ého výročí pádu Bastilly, rýpla si Margaret Thatcherová do Francouzů otázkou, co vlastně chtějí oslavovat, když jim bezmála 200 let trvalo, než dali ten binec vzniklý odstraněním království znovu aspoň trochu do pořádku. Poněkud jízlivé, ale notný kus pravdu na tom je. A dnes se dá říct, že Francie je beze sporu v mnohem horším stavu, než v době, kdy si do Francouzů rýpala Margaret Thatcherová.

      Vymazat
    6. Draku, od roku 1789. Předznamenání velkých průserů.

      Vymazat
  16. Typický Pirát je mládí v hajzlu a do důchodu daleko.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem na tom s mládím a důchodem podobně a pirát opravdu nejsem. Jejich strana mi připadne dost odpudivá už jen názvem. Piráti se odjakživa buď stříleli nebo věšeli na ráhna ne?

      Vymazat
  17. Tak nevím.
    Zabývám se sice desinformacemi, ale tohle video mi připadá pravé.
    Možná proto je jen kdesi na YT. Naši dohližitelé pravdy, "elfové", na to říkají co?
    NIC!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čert ví Kocoure, odkaz je k ničemu.

      Vymazat
    2. Až budu doma, dám lepší - stáhl jsem si to, protože on záhy přestal fungovat. Asi to je "fake news" a "elfové" nikdy nespí. [;>).

      Vymazat
    3. Dík, taky už mám stahovací tik, protože nějak mi ten dnešní, soudruhy probruselstánisty censurovaný interfernet, začíná až příliš připomínat vaporisátory z Orwellova 1984. Kdo by to byl sakra v roce 1989 čekal, že bude zpátky po krk ve srágorách tak rychle a tak důkladně... Nezbývá než doufat, že až se to těm oslům začne rozpadat pod zadky, ať už z důvodů neposlušnosti těch, či oněch států, jejich exitů z unie a ve neposlední řadě kvůli ekonomickým problémům, protože prasit trh dotacemi a regulacemi do nekonečna prostě nejde. Už takhle je zázrak, že to ještě nějak funguje.

      Vymazat
  18. Ad Piráti: To je přesná rána. Olda Šetrrnejch by na ni byl hrdý!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nějak furt nemůži pochopit, co na nich jejich voliči vidí. Svým způsobem jsem velice rád.

      Vymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)