Prohledat tento blog

neděle 23. prosince 2018

Žádám snížení DPH!!

Žádám tímto všechny o razantní snížení DPH - tedy divoké předvánoční honičky. 



    Kdysi nebylo na dárky dost peněz a nebylo co koupit. Pak už bylo co koupit a chyběly jen peníze. Nyní máme obojí - ale zase nevíme, co koupit. Co ten nebo onen přítel, člen rodiny potřebuje, po čem touží jeho srdéčko. A oni zase nevědí, co by udělalo radost nám. Takže navrhuji s veškerou vážnosti: 

Zastavme to vánoční šílenství! 



    Je mnohem lepší posedět, pohovořit, třeba jen tak, o životě. A když by to bylo obtížné, je tu přece telefon nebo internet. A možná i vzpomenou na pěkné okamžiky v našem životě - ty se naštěstí pamatují lépe a déle, než ty špatné. Na ty, které jsme potkali a měli je rádi. Nebo máme rádi. 
Příroda to se selektivní pamětí tak zařídila, aby se živí tvorové nevrhali ze skály, netopili v moři nebo nevěšeli na smutečních vrbách. Smutného toho zažijeme v životě sice dost, ale svátky vánoční jsou  ke smutnění naprosto nevhodné. 

Pokoj lidem dobré vůle - jak praví klasik. 


Tohle je od Draka



Hostinskému i štamgastům bývalé hospůdky "U hřbitova" přeji klidné prožití vánočních svátků, v Novém roce 2019 pak kromě hodně štěstí a spokojenosti hlavně aby zdraví vydrželo (co si budeme povídat - lepší už to nebude).
                                                                                                                     
 Pedro


A tohle ode mne...

=======


Odposlechnuto
   v supermarketu před záchodky, kde maminka nevěděla, jak vyřešit situaci s asi čtyřletým chlapečkem. Na "dámy" nechtěl - je přece chlap, ale na pány ho zase nechtěla pustit maminka, snad aby si nenačůral do bot. Náhle se kluk bezelstně zeptal jasným hláskem: "Mami a na který záchod by šel čůrat Ježíšek?"
   Nastalo ticho, jen voda prýštila do pisoárů a pánové (i dámy) odvraceli obličeje, aby nebylo  vidět, že se potichu chechtají. To jsou ty problémy s genderovým zařazením...   

A to bude prý hůř!

7 komentářů:

  1. Čím méně se toho nakoupí, tím méně DPH ne?

    Jsem podobného názoru jako Kocour, místo potrhlého shánění čert ví jakých krámů za kařdou cenu, je mnohem lepší když se rodina sejde a lidi si na sebe navzájem udělají čas a popovídají si a vynahradí se tak třeba to, že během zbytku roku si ten čas udělat nedokázali. Svým způsobem je nejcennějším darem to, že si na vás někdo udělá čas a věnuje se vám a pro jiného to, že si na něj uděláte čas vy. Čas je totiž velice cenná záležitost.

    Kluk v obchodě:

    Ježíšek, jako malý kluk, by šel s Marií na pány a s Josefem na pány, to dá rozum ne? Dospělejší a dospělý Ježíšek by šel na pány. Nemyslím, že by bylo až tak těžké odpovědět na tu jednoduchou otázku správně, ale bývá někdy zábavné pozorovat, jak děti dovedou dostat dospěláky do úzkých.

    Předpokládám, že na východ od bývalé železné opony to genderasistické dominantní čúzy nebudou mít jednoduché, tady totiž už všichni dávno víme, co to je ta jediná správná a oficiální pravda a jak to s ní je a jak je to s těmi, co si jí přivlastňují. Nikdo na ně není zvědav a to osli dělají, jako by to se jich to netýkalo, což není zrovna ten nejlepší nápad.

    OdpovědětVymazat
  2. DPH? To je šaráda. Kde je ta hodnota v zakoupeném zboží. Co je to ta hodnota? To mi hlava nebere. Jen vzdychám, když zkoumám účtenky za nákup. Krade se, kde to jen jde.
    Ráno mě rozbolel zub. Pětka vlevo dole. To bude asi ta moje přidaná hodnota k dnešnímu dni
    Mějte se krásně, budu bědovat. Naštěstí jsem doma sama, takže mě nikdo neuslyší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Astro, je to jen jedna z dalších metod, jak se dostat k více penězzům do nenasytného rozpočtu, na který se už těší a dočkat se nemůže tolika spřátelených firem, neziskovek a příjemců dotací... Dříve se tomu říkalo daň z obratu, dnes DPH a je to celekm fuk, jak se to nazve, jako škubárna to funguje na výbornou a velice efektivně.

      Astro, s tím zubem s Tebou soucítím, sice Ti to asi nepomůže. Pomohl by ti s tím zubař, tem by Ti opravdu k něčemu byl, protože ten by s tím něco kloudného udělat mohl, ale neznám takového, který by ordinoval o Vánocích.

      Vymazat
    2. Hoj, dráčku.Už je mi celkem hej, prostě na tu bolavou stranu nekoušu. Moje zubajda bude ordinovat až za deset dní, sdělila mi to automaticky po telefonu. V tom je pomoc na telefonu praktická a efektivní.
      DPH si představuju asi tak, že když od někoho dostanu dárek od srdce, tak to srdce je ta hodnota. Ale jsem naivní. Vysvětlil jsi to bezpodmínečně dokonale.
      Tak se mějte všichni co nejlíp, ať vás nic nebolí!

      Vymazat
    3. Astro, nejsi naivní, jenom svět kolem trochu přitvrdil, částečně proto, že už se neunavuje tak moc předstírat a částečně proto, že mnohá tabu prostě vzala časem za své.

      Hlavně se v klidu a ve zdraví dožij schůzky s tou zubajdou :-)

      Vymazat
  3. Spokojené nikým a ničím nerušené nejen Vánoce všem.

    Schumacher

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)