Prohledat tento blog

pondělí 18. března 2019

Tak nám (zas) zabili Ferdinada

   Co tomu říkáte, paní domácí? Tomu masakru u Austrálie? To prej byla taková hrůza, že to vobletělo celej svět. Už i tady si o tom lidi povídají. Co řečí já už o tom vyslechnul v hospodě, to si neuměj ani představit, jaký řeči o tom lidi vedou. O tom atentátníkovi a těch musulmanech. 

   Až k našemu policejnímu ministrovi se to doneslo. Prej, že to tak nenechá aby lidi vedli takový hrozný řeči. Hlavně po hospodách. No vždyť, pořádek musí bejt. Jak by svět vypadal, kdyby lidi všude říkali co si myslej. Některý myšlenky jsou tuze nebezpečný. Vono, když se to tak vezme, od takový vzpurný myšlenky k činu je jako z hráze do rybníka.

   To nám na vojně říkával šikovatel Hamáček, že jak voják začne myslet, je s ním zle. Zamyslí se při gefechtu, a ajncvaj má díru v břiše. Proto, že nejlepší je nemyslet. Jak se voják zamyslí, hned je v maléru. Jako například s atentátem na pana arcivévodu. On to člověk leckdy ani tak zle nemyslí, jenže u soudu už mu vysvětlejí, jak to myslel. Nejspíš záleží na tom kdo právě sedí na trůně. Podle toho takový mord je čin buď kriminální nebo záslužný. Podívají se třeba na tu Francouzskou revoluci, jak při ní usekli hlavy králi a králový. A spoustě dalších, až nakonec hlavy sekali navzájem. To byly daleko větší hrůzy než případě mordu pana arcivévody a jeho choti. Jenže co byste, paní domácí, řekla na to, že evropský potentáti budou ty hrůzy každoročně oslavovat, namísto aby se báli, že za to skončí na direkci?


   Však je nám vykládáno, paní domácí, že není kmán jako pán a že není mord jako mord. Jednomu provaz, jinýmu za to samý metál. Prej někdo spočítal, že kdyby se všichni mrtvý postavili do řady kolem rovníku, obtočili by celou zeměkouli. Vono to je tak nějak relativní, jak vykládal jeden vlasatej vědátor co občas zašel ke Glaubitzům. My tam hráli licitovanýho hned vedle. Představěj si třeba toho Valdštajna. Ne, že by to nebyl prevít, jako všichni takoví. Jenomže kdo ví, co se o tom dneska smí říkat. Nebo Husity. Jak plenili kláštery. Těch nevinnejch mnichů, který při tom pobili.



   Jeden jurista, za dvacet korun jsem mu prodal ratlíka jako velšteriéra mi vyložil, že to všechno je už tak dávno, že je to promlčený, a že každej o tom může vykládat jako Palackej. Ale jak jsem na to zaved řeč, sám byl vopatrnej jak by lez skrz dráthindrsny před minovým polem. Znaj nějakýho advokáta odsouzenýho za to, že si otevřel hubu? No neznaj. Na to je tuze dobře študovanej aby byl opatrnej. Jen nějaká, inu ženská, si otevřela hubu na tureckýho velvyslance. Prej ho dokonce proklela. Sami advokáti jí dali pokutu, za to, že jim udělala ostudu. Že poslední vojna s Turkem byla tak dávno, že to už ani nejni pravda. Že dneska tureckej machometán je naším spojencem, a že tureckej velvyslanec si stěžoval, že skrze to proklín&a acute;n& iacute; měl tuze špatný spaní. Kdepak Turkovi dneska připomínat jak dostal přes držku u Vídně.


   Dneska je to vůbec všecko tuze složitý, paní domácí. Dřív člověk dostal po hubě jenom když si ji otřel o svou vrchnost. To je spravedlivý, přísnost na poddaný musí bejt. Bez přísnosti by zvlčili. Kdežto dneska stačí aby plácli něco o nějakej cizině, kde choděj hlavama dolů, a už je vezou na direkci. Já si o tom myslím, paní domácí, že za tohle můžou telegraf a telefon a všecky tyhle módní vymyšlenosti. Jak jinak by se lidi o těch mordech tak rychle dověděli. Dá rozum, že jak se člověk doví tak o tom začne přemejšlet. Dá si to dohromady s tureckou vojnou jak mu vo ní, když byl malej, četli z kalendáře, prohraje pětku ve ferblu a cestou z hospody zmazanej žitnou huláká, že to patří těm mizerům machometánskejm. Někdo to zaslechne, to nejni jako starej Bretchneider, teď už na to mají onačí inštrumenty. A už ho vedou v řetízkách. Že za ty mizery machometánský mu to pan rada spočítá. Dá rozum, že spočítá, když to vyhlásil pan ministr. Zejtra bude vrchním radou. Jednoho takovýho mám rozpracovanýho. Tuze fajnovej člověk. Má u mě objednanýho pejska. Afghána. Mám pro něj vyhlídnutýho jednoho starýho vlkodava, jen mu udělat frizůru. Jenže už je napůl chromej...



   Tak ráčej odpustit, paní domácí, musím po kšeftech, aby bylo na nájem. A taky pro něco proti mouchám. Už začínají lítat, potvory. Sedaj všude, a kde sedaj tam… však věděj. A najednou jeden je předvedenej na direkci, ani neví jak. 


Dneska zas aby člověk byl tuze moc vopatrnej. 
Začínají divný časy, paní domácí.


Schumacher

19 komentářů:

  1. EKoschvalujicojsemschválil19. března 2019 v 11:50:00 SEČ

    Již Newton..........Proti každé akci vždy působí stejná reakce; jinak: vzájemná působení dvou těles jsou vždy stejně velká a míří na opačné strany. Proto platí, že jestliže na těleso nepůsobí žádné vnější síly nebo výslednice sil je nulová, pak těleso setrvává v klidu. A to jak z doslechu vím a schvaluji v plném rozsahu tvrzení.
    4p

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Způsob reakce ale závisí na tom, jak velká tělesa na sebe působí a jakého jsou charakteru. Něco jiného se stane, dojde-li ke vzájemnému střetu dvou kovových koulí a něco úplně jiného se stane, střetne-li se kovovoá koule s hromadou bahna.

      Vymazat
    2. .........střetne-li se kovovoá koule s hromadou bahna.....ANO!Olověné jádro s polopláštíkem dokáže v nádobě pod kloboukem udělat s hromadou bahna skutěčné divy.
      4p

      Vymazat
    3. Ano i ka takovým dějům může dojít ;-)

      Vymazat
  2. Jak vidno, každá situace se tu už v nějaké podobě objevila.
    A ne jednou. Nicméně vyhrožování tresty za "schvalování" je, aspoň pro mě, dost silná káva. Nehledě na to že ani to schvalování není binární stav. Ano/ne. Má celou škálu možností. A teprve pak následuje nabádání k činu, Který je dneska třeba trestný, ale za dvacet let to bude čin hrdinský.
    Mimo jiné - takhle začínají všechny společenské změny.
    Ta sprostota, která mnohé postoje provází, ta nenávist, je podle mě horší. Někdy to vypadá, že Češi nejsou smějící se bestie, ale bestie nenávistné. A víc než nějaký jev nebo představitele moci nenávidí svého kolegu, který má jiný názor.
    To je ale vlastně pro "věrchušku" moc dobré. Lid má své hry, jíst je co, tak ke změně je ještě daleko.
    Možná.

    P.S.: Pražský imám nabízí na Twitru(?) souvěrcům, že jim pomůže při získávání zbrojního průkazu. Muslimové se chtějí ozbrojit. Proti komu?
    Tady navazuji na Drakovo znechucení nad justicí. Pomalá, složitá, občas neschopná. Někdy i úplatná. Takže bude řešením vendeta?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Momentálně nám Parteigenoße Hamatscheck názorně předvedl, jakého je názoru a charakteru a na jaké straně barikády stojí. Upřímně se divím, že tento kleptomanický a škodlivý spolek vůbec ještě má nějakou voličskou základnu.

      Ano, ta vyostřená a kategorická nenávist až málem za hrob je velice ošklivý fenomén. A ta zhrublost ve veřejném prostoru také není nic hezkého, co by potěšilo. Já osobně bych také mohl kdybych chtěl, vyjmenovat dost veřejně činných osob, u kterých by mi nijak nemrzelo, kdyby se nedožili konce jejich volebního období, ale nechám si to pro sebe a nelezu s tím do exhibicionisticky do sdělovacích prostředků jako ta namyšlená kráva Sommerová:

      https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Sommerova-Doufam-ze-Zeman-nedokonci-mandat-Volby-jsou-nebezpecne-voli-nevzdelanci-574523

      Ta namyšlená nána by si měla uvědomit, že ti volící nevzdělanci, které uráží a kterých si neváží, si jí platí z jejich peněz a ne naopak a že jí jednoho krásného dne mohou vyjádřit odpověď na ty její blbé řeči i o něco rázněji, než by ráda. A bylo by to zaslouženě, dlužno dodat.

      Kocoure, každý křivák v té justici, ať už škodí z blbosti, nebo kvůli prospěchy by si měl uvědomovat možné následky svého chování. Jedním z následků justice k ničemu zákonitě může být přechod na drsnější praktiky.

      1) Zbrojní průkaz není až tak lehké získat a doufám, že to tak zůstane.

      2) Získat by ho měl jen občan a navíc ne každý, ale jen způsobilý ho dostat.

      A co na to imámovo tweetování říká Parteigenoße Hamatscheck? Nějako to není slyšet.

      Vymazat
    2. Draku, jestliže události dojdou nějaké úrovně, zbrojním průkazem se nikdo nezabývá.

      Mimo to, tak jako většina si jako operační systém představí jen Windows, tak jako zbraň si představí palnou zbraň podléhající povolení. Pokud možno kropící. A obranu jako obranu právě tou zbraní.Jenže jako jsou jiné systémy, jsou i jiné zbraně. Třebaže ne tak jednoduché na obsluhu a dovednosti. Proto i na západ od nás je sebeodzbrojující snaha je ilegalizovat. A v tom tlačit i na nás.

      Navíc, je zde početná, zdatná, zdejší tradiční kulturou prostoupená, a dokonce uniformovaná armáda. Třebaže jako celek neviditelná. Myslivci. Většinou disciplinovaní a ukáznění. Jsou povolatelní, kdyby bylo nejhůř. Jako stráž hranic a občanská milice. Spolu s aktivními zálohami, veterány, vojáky v činné službě a policisty, jsou relativně velkou silou. Co se týče naprosté většiny vojáků v aktivní službě a policistů, jejich názory a zájmy jsou stejné jako názory a zájmy většiny občanů zdejší tradiční kultury. Ale i tradičních kultur sousedních, bez ohledu na dřívější konflikty. Se svými sousedy jsme spojeni stejnou civilizační kulturou. Ještě dostatečně silnou.

      Vymazat
  3. S tím muslimáckým ozbrojováním je to teda dooost divoký.Když jsem si to přečetla, polila mě mrákota. Doufám, že ta zbrojní komis bude mít rozum. Jenže - kdo chce, cestu si najde.Tomu nezabrání nikdo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Astro, zrovna tihle „kosi“ nikdy neměli problém dostat se ke zbraním nelegálně. Oni také vyloženě neumí se zbraněmi zacházet, to je z mnoha záběrů patrné na první pohled a tak potřebují něco, co střílí dávkou, aby vůbec něco trefili a takové zbraně se legálně pořídit prakticky nedají, na to by musela být poskytnuta výjimka od MV. Zatím všechny útoky, které kdy provedli, byly provedeny pokud je mi známo zbraněmi nelegálními, nebo něčím, co bylo zorvna po ruce. Tak mi ty imámovy tweety připadnou jako dobrá provokace. Nicméně by soudruhovi imámovi měli odvětit, že legální zbraně nebudou a necítí-li se zde bezpečně, tak v Brně, Ostravě a Plzni máme letište, odkud létá spousta letadel rozličnými směry a také, že odsud jezdí vlaky a vede odsud docela dost dálnic a hranice zavřené nejsou. Kdo ho sem toho drzouna vůbec zval?

      Vymazat
  4. Vono je to vůbec nějaký divný, paní domácí. Vrtá mě hlavou, jak to, že mezi těma zastřelenejma nejsou žádný ženský. Jestli to nejni tak, jak nám jednou při desetníkovým vysvětloval Votruba, bejvalej učitelskej, dej mu pámbu věčnou slávu, jak ten vo tom uměl vykládat. Prej ženský do tej mešity jak tomu říkaj, nesměj. Jen mužský. Že to tak maj v tom svým machometánskym náboženství. To mi nejde na rozum, paní domácí. Voni před tím utíkaj přes půl zeměkoule, to je hrozná štrapáce, a co peněz to stojí, to si ani nedovedou představit. A sotva tam dorazej, hned jim otrne a začnou zase s tím machometánstvim, před kterým utíkaj. Jen se na to podívaj, paní domácí. Znaj někoho kdo vodsud utek do machometánska? Kdepak. To jen machometánci utíkaj jinam sami před sebou. Jenže, paní domácí, co naplat, když vono je to v nich jako dyzentérie. Před ní čvěk neuteče, když už je v něm. To my v šestaosmdesátým měli u pluku jednoho takovýho, dokonce kuchaře. Než se na to přišlo, přeložili k sedumadvacátýmu pluku. Tam z toho byla taky velká polízanice. Vod tý doby se mu neříká jinak než posranej.

    Abych nezapomněl, paní domácí, v Národní politice psali, že se vozval Tureckej sultán. Že vyhrožuje Austrálcům, že mu šáhli na souvěrce, že on to tak nenechá. To vypadá na pěknej maglajz, paní domácí, jestli Turci začnou stavět flotilu. Jenže Austrálci jsou pro ně z ruky. A turci nikdy neuměli pořádně stavět lodě. Jen takový kocábky. Kdepak Austrálci, paní domácí, v tý dálavě jsou na tom dobře. My jsme na tom hůř. Sotva na to pomyslím, už mě berou kolena. Náš místodržící, no ten, kterýho vrchnost nechala vybrat lidem a teď toho tuze lituje, tak ten prej se nechal slyšet, že Turecko je spojencem těch nejhorších machometánů. To se v Turecku tuze nebude líbit, paní domácí. Na to jsou Turci, samí machometáni, tuze hákliví. Přitom jsou za rohem. Dokonce i tady. Několik miliónů jich je v Němcích. Další milióny machometánů jsou kolem. Prej dokonce jeden jejich zdejší, jo, paní domácí, pražskej pohlavár, jako bychom neměli jinejch starostí, řek, že jim bude pomáhat s vyzbrojovánim. A kolik že je nás, dyť tady skoro už nikdo neví jak se drží kvér. Vono když se na to tak dívám, dyť to taky viděj, paní domácí, jak jich i tady přibejvá, ženskejch zahalenej doprovázených těma bradatejma. V Němcích a všude kde jich je víc si vynucujou svý pořádky. Nás to nakonec čeká taky. Z toho by nakonec mohla bejt i válka všech proti všem, tak jako tehdy v Rusku. Pak to bude, vinnej nevinnej, vsjo rávno. Když naší marškumpačku transportýrovali přes Maďarsko, v hospodě někde v Kyrályhídě nebo jak se to tam jmenovalo, jsme se strašně ožrali. Nístním se to nelíbilo a padla i nějaká facka. Vymlátili jsme je řemenama, hlava nehlava. Když na nás přišla jejich vojenská stráž, vodzbrojená letěla ven voknem. Ani se nestačili rozhlídnout. Flinty letěly za nima, bez magacínů. Ty jsme zahodili do strouhy. Jo, když na to přijde, každej Maďar může za to, že je Maďar. Stejný je to s machometánama. Jestli ty se zvednou, pámbů s náma. Němec je rád, že je rád. Už dvakrát dostal přes držku, tak je zalezlej. Vostatní kolem na tom nejsou o moc líp. Nakonec zbejvá už jenom ten náma furt vokopávanej Rus. Tak, paní domácí, v kolenou cejtím, že nás čekají neklidný časy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Předpovídat budoucnost bývá dosti ošidné, zatím je však zjevné, že v našem vedení převládají spíš Quislingové a na západ a sever od nás je to ještě o řád až dva horší, takže ty neklidné časy nás nejspíš neminou. Jeden z mála, co není na hlavu padlý je ten Rus, Maďar a Polák. Probudil se i Ital a uvidíme, co žabožrouti, vedení je prohnilé, ale dole to bublá nespokojeností. Volby do EP, pakliže nedojde k manipulacím, by měly napovědět.

      Vymazat
  5. Ba ne, muslim je muslim. Střílet dovede každej! Já taky a to nejsem muslimka. Ale spíš, kde se tady takový individuum vzalo? Doufám, že s ním rychle zametou a dopraví ho zpátky do jeho chatrče.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Střelba je na jednu stranu relatině hodně snadnou záležitostí, když jde o střelbu na vzdálenosti do 20 m z pistole a řekněme do 50 m z pušky a o to, jak dostat střelivo do zásobníku, ten do zbraně a pak tedy zbraň nabít a vystřelit. U vzdáleností střelby s pistolí nad 20 m a s puškami zhruba na 100 m a dál už to tak snadné není, zejména pak ne pro dementy s vybrakovanými mozky. Zbraň co střílí dávkou částečně vyvažuje ten vybrakovaný mozek, co se zásahů týká, ale významně zvyšuje spotřebu munice.

      Dotyčného soudruha imáma by se měli důrazně zeptat, co tady dělá a s jakým úmyslem a cílem sem přijel, kdo ho financuje a za jakým účelem a důrazně mu vymezit, kde jsou jeho meze. Když to nepomůže, tak ho vyrazit zpátky do té chatrče, ze které přivandroval, máme totiž nadbytek agresivních debilů i bez něho.

      Vymazat
    2. Já bych muslimem být nemohl. Protože vepřoknedlozelo a pivo. To je moje svoboda.

      Vymazat
    3. Já zase nemám v sobě dostatek nenávisti k jinak smýšlejícím ani respektu k autoritám.
      Ale nemohl bych být nejen muslimem. Jsem prostě ten starý kocour, co sedí na sloupku plotu u dvorku a jen s údivem (a někdy znechucením) pozoruje cvrkot.

      Vymazat
    4. Obuvníku, vozembouchem bych také být nemohl, bytostně nesnáším, když mi někdo krafe úplně do všeho, což tam ta totalita je natolik totální, že se prostě ani trochu nedovedu ztotožnit s tím, že někdo v tom vegetuje dobrovolně a ještě se toho aktivně a s nadšením účastní. Na chvilku vžít, aby věděl, co je proti mně, to se do toho vžít dovedu, ale pak mi to připadne ještě víc odpudivé. No a ne, že bych musel mít pivo denně, ale aby mi ho někdo zakazoval? No to by si to mohl zkusit, letěl by dál než by dohlédl :)

      Autorita musí vznikat přirozeně, už jsem za život potkal několik lidí, jejichž rad jsem dbala řídil se jimi dobrovolně a rád a bylo to proto, že jejich rozhled, povaha a chování prostě byly takové, že si zasluhovaly úctu a že bylo vhodné zkoušet je v mnohém aspoň trochu napodobit, poučit se, zkusit se podle jejich vzoru být o něco lepším. Je zajímavé, že všichni, kterých si vážím a které bych rád v něčem napodobil, jsou skromní.

      Autorita, kterou si vynucují mnozí typičtí MBA = mladí, blbí a ambiciozní, není autorita, to je jen úkrok stranou, aby se jeden nemusel v jednom kuse hádat s šíleným volem. Prostě kde je jen přemíra sebevědomí a drzosti bez čehokoliv dalšího, tam přirozená autorita nemá jak vzniknout.

      Vymazat
  6. Kocoure navíc k autoritám, které neexistují. Protože jsou to auto - rity. Iluze. Samoiluze. Někoho kdo se pokládá za významného, důležitého, a že proto že se za takového považuje, že to o sobě rozhlašuje, a má nohsledy, kteří to o něm rozhlašují, z blbosti, z pocitu vlastní významnosti, že jim dovoluje pochodovat v jeho stínu, či za peníze nebo jinou prebendu, ostatní mu budou naslouchat, ba ho poslouchat, bydou mu přinášet prebendu, stavět oblouky, lavičky, pojmenovávat letiště...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obuvníku, je dobré být si vědom svých vlastních dobrých vlastností, jak se říká znát svou cenu, ale zároveň s tím je ještě důležitější být si vědom svých omezení, jeden pak nemusí zbytečně sloužit jako objekt soucitu, v tom lepším případě, to když to přežene jen trochu anebo posměchu, to když to s tím sebeprosazováním se přežene hodně. Už jsem takové viděl, není to hezký pohled.

      Vymazat
  7. na ja, zbraň je i plastová vidlička, že jo. vždycky budu bojovat do posledního dechu, aby z mých vnuček a pravnuček byly jen chodící vagíny. raději budu jelizaveta červovna, než jen om jahjá v burnusku. zoufalí lidé dělají zoufalé věci

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)