Prohledat tento blog

pátek 26. dubna 2019

Tak pravil papež...







Hlava katolické církve papež František šokoval sněm Vatikánských ortodoxních kardinálů mj. i těmito interními diskusními výroky



   "Co si myslíte kdo jsem já, že jsem nějaký zástupce Boha na zemi, nějaký polobůh? Jsem jen obyčejný člověk jako i Vy všichni! Nač jsou Vám obrovské majetky? Nač Vám byla Vatikánská banka? Do Božího království si je i tak neseberete. Zde na zemi alespoň pomáhejte chudým tohoto světa najíst a obléknout se. Proč převážně všichni kněží hypnotizují lidí náboženstvím a nepochopitelnými kázáními? Naučme raději lidi žít s Bohem tak, aby nemuseli chodit do kostela jako náměsíční, bez rozmýšlení o tomto světě. To mi připadá jako když nemocný musí chodit na dialýzu. Věřící nejsou nemocní! Neučte věřících nazpaměť písmo svaté a bibli, naučte je raději opravdově a šťastně žít! Z církve svaté se udělala jakási zvláštní škola a v ní je nenaučíte opravdově žít." 


   "Jménem církve se omluvte, tak jako já, všem nevinným lidem za všechny války světa, neboť pod všemi byla a je podepsána církev a náboženství! A to od nespravedlivých náboženských výprav křižáků do Svaté země, až po dnešní nevýslovné projevy náboženských keců, té nesnášenlivosti." 



   "Jménem církve se také ospravedlňujte všem obětem sexuálního zvěrstva kněží spáchaných na dětech a ženách. S celibátem budeme muset něco udělat, protože všem normálním kněžím je jasné, že tyto ostudné činy jsou důsledkem potlačování přirozených hormonálních a pudových potřeb člověka, tak jak byl stvořen. Sestupte s piedestalu, i my kněží jsme jen lidé a i když si hrajeme na bohy a nasazujeme si masku čistých a neposkvrněných hříchem, příroda si s člověkem, tak jak byl stvořen, své vždy udělá. Byli jsme stvořeni i s pohlavními orgány a ty jsou nedílnou součástí našich těl a jsou řízeny mozkem a hormony."


   "To, co Vám říkám, není sebechvála. Pochopte prosím to, co jsem pochopil i já už dávno. To ne Bůh stvořil člověka k obrazu svému, ale člověk si od pradávna vytvářel Bohy na svůj obraz!"

Tak tohle by mohl podepsat snad i komunista. Mrzuté je, že nikde nemohu najít zdroj. Možná jsou to fake news. Podívejme se ale dále:


   "Vyzývám vás k tomu, abyste uprchlíky uvítali ve svých domech a obcích, aby jejich první zkušeností v Evropě bylo teplé lidské uvítání a ne chlad při spaní na ulicích,“ uvedl papež František. Podle papeže pohostinnost pomáhá vzbuzovat lásku a je „naším nejlepším zabezpečením proti nenávistným teroristickým útokům,“uvedla hlava církve na podzim minulého roku.


Pro jistotu se zastane i multikulturních vítačů. Ostatně - církev se o migranty zas tak moc nestará, náklady nehradí.  Z cizího krev neteče.



   Papež František se v sobotu poprvé setkal s hlavou Církve Ježíše Krista Svatých posledních dnů (mormonská církev) Russellem Nelsonem. Ten má v neděli zasvětit první chrám mormonské církve v Římě.

   Mormonská církev, která vychází z protestantismu, byla založena v roce 1830 v americkém státě New York. Zpočátku vzbuzovala nelibost velké části společnosti zejména mnohoženstvím či diskriminací černochů. Nyní patří k nejrychleji rostoucím náboženských hnutím ve světě. Za posledních 30 let se počet jejích členů více než zdvojnásobil z 7,3 milionu 16 milionů věřících po celém světě, včetně České republiky. Nejvíce jich je v USA.

Je dobré, když to má Svatý Otec rozpracované na všech stranách. 
Mormoni jsou hodně zaťatý spolek.

   Šestnáctiletá švédská aktivistka Greta Thunbergová, která v posledním půlroce inspirovala statisíce školáků na celém světě k boji za ochranu klimatu, se ve Vatikánu setkala s papežem Františkem. Na závěr jeho generální audience na náměstí svatého Petra s ní papež krátce pohovořil, ona při tom držela ceduli s nápisem "Připojte se ke klimatické stávce".


   Thunbergová, kterou letos tři norští poslanci navrhli na Nobelovu cenu za mír, se stala mediálně známou loni, když začala manifestovat před švédským parlamentem s transparentem Školská stávka za klima. Posléze se k ní připojili studenti ze Švédska i dalších evropských států, kteří takto začali stávkovat každý pátek.


   V prosinci 2018 měla Thunbergová projev na klimatické konferenci OSN v polských Katovicích, letos v lednu na Světovém ekonomickém fóru v Davosu a tento týden vystoupila v ekologickém výboru Evropského parlamentu ve Štrasburku.
Ve čtvrtek má Thunbergová promluvit v italském Senátu a v pátek se v Římě zúčastní tradiční demonstrace školáků za rychlejší kroky politiků proti změnám klimatu.

Prodloužit si víkend o třetinu - to jde, ne? A ještě si moci zahulákat na veřejnosti bez toho, aby je policie napomínala. Mají přece podporu nejvyšších církevních i politických kruhů. Některých. 



Jen dumám, čím se vlastně liší papež od běžných politiků. 


Všechnu zprávy i fotky jsou přilepeny z různých zporavodajských webů a blogů. Jen jsem to všechno shromáždil. Moje poznámky jsou ty tučné žluté.

8 komentářů:

  1. Papež se od politiků liší jen větším „pámbíčkařením“ a planým moralizováním. Tam, kde se například pokoušejí řešit přemnožení antikoncepcí a zadaří se, ještě osel papežská přijde a prohlásí to za hřích, pravda, ne tenhle, ale Wojtyla, nicméně úsilí vlády o řešení reálného problému to tehdy úspěšně sabotovalo. A co nabídl místo toho ten debil? Modlit se? A k čemu jim to asi tak reálně vzato pomůže?

    Já církve nerad a nijak se s žádnou z nich neztotožňuji a určitě je nepovažuji za jakéhokoliv zprostředkovatele mezi mnou a čímsi mě prý převyšujícím a tím méně pak za něco důvěry hodného. Naopak, považuji to z zájmová sektářská združení hajzlíků, vykuků a mnohdy až úchyláků a švihlých magorů, usilujících o ekonomický, politický a společenský vliv a mám se proto před nimi velice na pozoru. Je otázkou, kdo je horší, zda ti bruselští, nebo tihle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. EKoIrvingStoweundDorothyStowenechidůdo....29. dubna 2019 v 6:35:00 SELČ

      Jako agnostik prohlašuji.............považuji církve "za zájmová sektářská združení hajzlíků, vykuků a mnohdy až úchyláků a švihlých magorů, usilujících o ekonomický, politický a společenský vliv a mám se proto před nimi velice na pozoru. Je otázkou, kdo je horší, zda ti bruselští, nebo tihle."
      Jen stupnice jejich usilování je pro mne v opačném pořadí, zařazením dalších podobných uskupení je na bíledni, celou bandu "nevládních" aktivit zastřešuje "Greenpeace", Organizace se označuje za "apolitickou a finančně nezávislou na vládách a korporacích ve světě". Tím je snad řečeno dost.
      .....environmentalismus, mír a Irving Stowe und Dorothy Stowe nech idů do....
      4p

      Vymazat
  2. ".. osel papežská přijde a prohlásí to za hřích, pravda, ne tenhle, ale Wojtyla, nicméně úsilí vlády o řešení reálného problému to tehdy úspěšně sabotovalo"

    Promiňte, pane Draku, ale zrovna tohle by se papeži za vinu dávat nemuselo. Pochybuji, že kdyby se byl býval vyjádřil opačně, něco podstatného by se změnilo. Ono totiž také existuje "nesesmilníš", a jako jedno z deseti přikázání by to mělo mít větší váhu než nějaká papežská vyhláška. Přesto to nikdo nedodržuje. Když jde o sex, lidé se řídí tím, co je jim právě vhod, ať si papa říká, co chce.

    S druhým odstavcem ovšem souhlasím, zcela a beze zbytku.

    zdraví JM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To, že Wojtylovo blbé plkání tenkrát zastavilo a zvrátilo katolický pokles porodnosti, to je fakt. Spolu s tím tu máme ty samé a stupňující se problémy s přemnožením v Asii, Africe a Jižní Americe. Rve se nám to zavřenými dveřmi jak do Evropy, tak do Sevení Ameriky a Austrálie, takže co jiného nežli osel, je někdo kdo brojí proti antikoncepci činí-li tak v „dobré víře“ a čím jiným než zemským škůdcem je někdo, kdo tak činí za účelem dosažení nějakých partiklárních zištných cílů?

      Vymazat
  3. Že je katolická církev spíše politická organizace, než nějaké duchovní hnutí, dokazuje už vypuzení německého teologa a profesora Ratzingera z funkce papeže.
    Je to vlastně historicky první papež, který byl pro neschopnost navázat na časové trendy nahrazen populistou, který s tisíciletou tradicí té firmy dokázal tak zamávat.
    Zdá se, že zde zapůsobili právě ti jihoameričtí a afričtí biskupové- důstojníci církevní armády. Každý odborník vám potvrdí, že církev katolická je přísně vojensky organizovaná, různé úrovně velitelů jsou rozdělené po celé oblasti, kterou má obsazenou. Ale už Kutuzov věděl- obsadit nestačí, je třeba i udržet. A to je Františkův úkol.
    Katolická kultura, dva tisíce roků stará, míří ke svému konci. Následuje osud Egyptské Staré i Nové Říše, Říše Římské a Byzantské.
    Každý historik vám řekne, kultury rostly několik tisíc let, zanikly za několik stovek, někdy i desítek let.
    Je to škoda, všichni doufáme, že svět bude jednou bez válek, ale zatím to na Království Boží ani trochu nevypadá. Stále častější jsou zprávy o vraždění zcela nezůčastněných lidí v zájmu jakéhosi Aláha.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle mého názoru jen máloco vystihuje podstatu katolické církve lépe, nežli rčení: „Účel světí prostředky.“ Nicméně ten jejich účel, co světí prostředky, není zdá se nic hezkého, soudě mimo jiné podle těch užívaných prostředků.

      Vymazat
  4. I ta ochrana klimatu si zaslouží zmínku. Že je to fantas, pochopíte, když se třeba v Nizozemském Katvajku postavíte na pláž. Energie, které tam zhlédnete v podobě několik metrů vysokých vln, větru a toho prostoru před vámi vám pomůže pochopit, jak směšné bylo socialistické prozpěvování "poručíme dešti, větru".
    Navíc, i kdyby se Německo, ale i celá Evropa zcela ztratila, už jenom produkce emisí států jako Indie, Persie, Čína evropskou emisi několikanásobně přetrumfne.
    Přesto však německá politika zavede CO2- daň, už dnes se na dávky vydává asi 56% celého státního rozpočtu a počet příjemců dávek roste daleko rychleji, než produkce. Jak dlouho si to ti ještě pracující a odvádějící daně nechají líbit, uvidíme. Ve Francii se ty žluté vesty už hlásí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mediální palebná příprava vedená mladistvými vybrakovanými mozečky, jako je klimatická Gréta a její následvníci, je snahou o třetí kolo vydatného podojení veřejných zdrojů i peněženek obyvatelstva za účelem obohacení další skupiny prolhaných a nenažraných grázlů. První vlnou byla biopaliva 1. generace, která nám působí nesoběstačnost v potravinách, mrší motory a brakují šrajtofle. Druhou vlnou byla podpora solárních a větrných korsárů. Třetí vlnou je tak nějak posílení toho všeho spolu s pokusem zpočátku o likvidaci jaderné a uhelné energetiky. Následkem toho zdraží energie, nebude jí dost, budou výpadky a zdraží tím pádem všechno. Soudruzi z Brusele jakoby se vší silou snažili zhuntovat evropské zemědělství, průmysl, dopravu a energetiku a uvrhnout Evropu do závislosti a bídy. Zdá se, že tam kde Němci neuspěli s tanky a vojskem, budou úspěšní s evropskou integrací a klimatickým šílenstvím. Úspěšná devastace školství v členských zemích i u nás to velice usnadnila.

      Vymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)