Prohledat tento blog

středa 5. června 2019

Pár otázek pro demonstranty z Václaváku


Zdroj: iROZHLAS .cz

  "Nejsem zaměstnanec firmy Agrofert, ale občan České republiky. Vadí mi, že chce Babiš řídit republiku jako svoji firmu."      Jiří H., důchodce, 75 let, Vimperk

  Když budu logický, tak je to přece v pořádku, Jiří. 
Agrofert prosperuje, jeho zaměstnanci se mají docela dobře. Je bohatě dotovám z EU. Takže pokud by Andrej Babiš opravdu dokázal řídit stát tak jako Agrofert, bylo by to pro naši republiku jen a jen přínosné.  


  Český rozhlas se dotazoval účastníků demonstrace "Milionu chvilek" na Václavském náměstí. Věřím, že odpovědi nebyly nijak upraveny ani filtrovány. Celá tahle akce je příkladem, jak lze ovlivňovat veřejnost zcela legálně. Ptali-li se demonstrantů, proč se zúčastnili demonstrace - co čekali za odpověď? Tam je přece jiná odpověď než  ty v článku obsažené z principu vyloučená. 
   Až bude mít ČRo nebo jiný veřejnoprávní kanál opět chuť udělat sondu do mínění demonstrantů, doporučil bych jiné otázky. 

Například:
  1. Odkud jste získal informace o dotačních podvodech Andreje Babiše? 
  2. Sledujete i jiné informační zdroje než ČRo a ČTV? Které?
  3. Myslíte si, že  většina voličů hnutí ANO volila špatně? Proč? 
  4. Myslíte si, že masové demonstrace jsou lepší způsob pro výměnu vlády než volby? Proč?
  5. Co vás vede k přesvědčení, že ministryně Benešová bude nějakým způsobem ovlivňovat kauzu Agrofert? Jakým?
  6. Pokud případná nová vláda po volbách nebude vládnout podle vašich představ, půjdete opět demonstrovat za její odstoupení?
  7. Pokud někdo zvítězí ve svobodných volbách je výsledek takových voleb  nezávazný pro ty,  kteří volili jinou  stranu než jste si přál Vy?
  8. Mohl byste nám nějak definovat, vysvětlit pojem "demokracie?" 

Pokud by bylo osloveno obdobné množství respondentů jako v uváděném průzkumu, určitě by to mělo mnohem větší informační hodnotu, než jednoduchý průzkum, na který těch sto třicet ochotných odpovědělo. 

Ale - pustil by se někdo do takového průzkumu? 
A měl by pak odvahu neupravované výsledky zveřejnit? 



    Tímto nijak nekritizuji účastníky demonstrace. Jen se snažím pochopit, o co jim jde a zda jsou o dění dobře informováni. Zda ví něco víc, než já a jak jsou jejich informace validní.


3 komentáře:

  1. taky to zkusím:
    1+2.Odkud jste získal informace o dotačních podvodech Andreje Babiše? Sledujete i jiné informační zdroje než ČRo a ČTV? Které?
    …….seznam.cz, http://hlidacipes.org/o-nas-2/, hlidacsmluv.cz, https://www.ctk.cz/, https://www.security-portal.cz/, https://www.securitymagazin.cz/, http://portal.justice.cz/Justice2/Uvod/uvod.aspx, https://eurozpravy.cz/, Mafra, Právo, https://nahlizenidokn.cuzk.cz/,
    3. Myslíte si, že většina voličů hnutí ANO volila špatně? Proč?

    ……..částečně pro intelekt voličů z prvních 3/7 grafu: https://mojeskola.net/wp-content/uploads/2016/08/gauss.jpg, částečně z ostatních neovládajících svoji závist nebo frustrace z vlastního neúspěchu. Procenta voličů to ukazují.
    4.Myslíte si, že masové demonstrace jsou lepší způsob pro výměnu vlády než volby? Proč?
    ………. Je to časově méně náročné, ale nemusí to dopadnout lépe.
    5.Co vás vede k přesvědčení, že ministryně Benešová bude nějakým způsobem ovlivňovat kauzu Agrofert? Jakým?
    ………….kauza Ústecké „PALERMO“ a její přímá nejasná účast, předběžné popírání viny účastníků jiných aktuálních podvodů.
    6.Pokud případná nová vláda po volbách nebude vládnout podle vašich představ, půjdete opět demonstrovat za její odstoupení?
    ………..pokud tu, taková a nebo nějaká, vláda vůbec bude, jiný způsob nátlaku není znám nebo není funkční. V případě velkého VŮDCE JE TO JASNÉ VŠEM.
    7.Pokud někdo zvítězí ve svobodných volbách je výsledek takových voleb nezávazný pro ty, kteří volili jinou stranu než jste si přál Vy?
    ……pokud někdo zvítězí ve volbách podle bodu 3. bude jasno s demokracií.
    8.Mohl byste nám nějak definovat, vysvětlit pojem "demokracie?"
    ……….Demokracie má své chyby, protože občané mají své chyby. Jaký pán, takový krám.“ Často říkal, že demokracie je diskuse. TGM, a tak je to i pro mne!
    4P

    OdpovědětVymazat
  2. jen málo z toho "OSLA"

    Manipulace informací

    Marek Zelenka,2019-06-03 19:05:57

    Manipulace informací probíhala a probíhá v různých formách vždy - ze samotné podstaty věci - a nikdy tomu nebylo jinak. Kdo vládne informacemi a dokáže je využít ve svůj prospěch, ten získává převahu a moc. A z objektivního pohledu nelze podat objektivní informace ani o události, které byl člověk samotným svědkem. Vždy se jedná pouze o subjektivní interpretaci. Pokud ani člověk svědek není technicky schopný referovat objektivně o tom, co se skutečně událo, robot stvořený člověkem už vůbec ne. A kdo má dílnu na pravdu, ten drží kormidlo moci. Nezbývá nic jiného, než pouhá víra v dobré (nebo špatné) úmysly a motivy toho nebo onoho a ani jakákoliv forma vzdělanosti zde nepomůže.

    4p

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jistě, to je axiom.
      Nikdo nikdy nemá úplnou pravdu. Jsou ale věci ne-pravěpoodovbné a pravdě-podobnější, Nej-pravděpodobnější je "vážený průměr". To ale znamená, že nesmím být zastáncem ani jedné strany sporu.

      Problém dneška je ale právě oblíbený systém Ctrl+C a Ctrl+V, kdy se z mnoha stran tvrdí totéž => neb je to kopie původní, "mateční informace", která ale nemusí být pravdivá.. Nahrazuje šeptandu.
      Kvalitní "Werk für die Wahrheit" má ale málokdo. Jsou to většinou příštipkáři. Skutečně kvalitní desinformátor je neviditelný, neodhalitelný, protože jeho informace nejsou lži a výmysly. Jsou většinou jen polopravdivé, zato v několika vrstvách.
      Když se nechá nachytat jako to Mádle je to nízký level.

      Vymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)