Prohledat tento blog

neděle 20. října 2019

Současnost má na(ne)štěstí všech 5P

Rudé gardy - Perking



  • Politika plná pokrytectví a pokřivených definic
  • Prosazování požadavků progresivistů bez ohledu na zbytek populace
  • Pomíjení vědeckých poznatků, pokud nehlásají jejich ideje
  • Pevné přesvědčení o své pravdě (a že těch pravd mají spoustu!)
  • Pohrdání většinovou populací






   Dalo by se těch "P" najít víc. Ale nechci být pesimista jako pan Cílek.  Už jsem tu nedávno psal o tom, že "Tahle země není pro staré".

Čínská aktivistka
Je si ale třeba uvědomit, že i dnešní revolucionáři - pokrokáři budou potřebovat jíst, bydlet, komunikovat jinak než osobně. Zatím neumí mnoho praktických věcí, které jsou k tomu potřeba. A umět nebudou, když  budou místo studia stávkovat. Rozkol mezi mladými pokrokáři a starými zpátečníky byl vždycky a výše uvedená skutečnost za poměrně krátký čas pokaždé rychle zchladí revoluční nadšení. Přes bouře v Katalánsku a ve Francii (a tuším, že brzy přijdou další) se nic nezmění. 

Věrchuška bude s davy pracovat podle vyzkoušeného principu "pozdních malých ústupků" a dav se unaví. Musí se unavit, demonstranti musí do práce, aby měli co jíst, Jen ti, kteří ještě závisí na svých rodičích si mohou dovolit luxus několikatýdenních stávek a nepokojů. Doma nakonec vždycky něco k jídlu dostanou, ba i vyspat je v teple nechají - mateřská láska je slepá a hluchá.


Rektální alpinismus

Takže vykopané "příkopy mezi generacemi" nebudou trvale nepřekročitelné. Co je ale horší, je předpos*anost  spodních (ale i vyšších) pater vlády. Když jsem si vyslechl onen slavný výlev sv. Gréty, tak mě ani tak neiritoval, jako pak následné nadšené souhlasy lidí, kteří tam byli. Neskuteční zbabělci. Pokud by si chtěli zachovat tvář a důstojnost, tak měli vystoupit okamžitě po Grétě a odmítnout její projev jako nepatřičný, urážlivý a, jak se teď říká, "politicky nekorektní." A nechat ji vyvést ze sálu. Jenže už podlehli všeobecné hysterii a bojí se o svá křesla. Bojí se novinářů. Bojí se řevu neziskovek a podobných obskurních seskupení. Takže jen nadšeně chrochtají a tleskají svýma baculatýma ručičkami, které obvykle za celý život nezavadily o pořádnou práci.



Rudá Gréta
Jistěže, progresivismus má v některých věcech občas pravdu - ale nenabízí žádné rozumné řešení, jen hysterii. A vzhledem, že se dává do pohybu celá "západní" společnost včetně některých východních zemí, potřebujeme všechny ty věci, které pálí naše mladé revolucionáře - progresivisty (včetně těch starších, trpících  zastydlou pubertou) rozumně řešit. Ne vyřešit, protože vyřešit zcela něco tak složitého nelze, ale viditelně pozměnit gard. Převzít iniciativu tak, jak ji převezme prostitutka, když je mladý zákazník na pokraji zhroucení, protože neví, jak na to. Pro onu pracovnici je to profesionální problém a na jeho zdárném vyřešení závisí její ekonomická úspěšnost.

   Znamenalo by to zbavit se starých "žvanivých slimejšů" ve věrchušce i v zákonodárství, nepustit tam mladé "žvanily", omezit moc nadnárodních korporací (ale sakra jak?) a začít realizovat to rozumné, co mají naši mladí progresivisté v programu. 

   Jako základ všeho bych viděl totální rekonstrukci České televize a rozhlasu. Vyměnit všechny vedoucí pozice, omezit činnost na podávání nezkreslených zpráv a vyvážených komentářů pod přísným dohledem nové Rady pro rozhlas a televizi. Volené přímou volbou.

   Tato redukovaná média by měla zákaz jakékoliv placené reklamy (ta korumpuje) a protože by v redukované verzi byla docela levná, nebylo by třeba dál vybírat rozhlasové a TV poplatky, provoz by se hradil pevnou částkou z eráru, zvyšovanou jen o inflaci. 

Angažovaná opera
Uměleckou činnost by mohla vykonávat jiná organizace, která by byla dotována stejně jako divadla, orchestry a film. To by byli naši noví  "Kulturträgři", kteří by ovšem měli povinnost aspoň částečného sebefinancování. Jen tohle určí jejich efektivitu, nikoliv kritici. Tihle "nositelé kultury" by snad mohli reklamy provozovat na přilepšenou. Ostatně - z reklam žijí nejméně 3 TV okruhy a spousta soukromých rádií. Náklady na jejich provoz astronomické nejsou. Kdyby byly, asi by už dávno zbankrotovaly.


   Ale konec snění. Jediné, co svět poněkud zpomalí v pádu do nesmyslnosti je fakt, že naše "rudé gardy" (nejen ty Kotlinkové!) ve většině případů neumějí střílet, uvařit guláš ani spravit auto. A dokonce ani dobře vládnout, takže držení "odborných otroků" by pro ně byl těžko řešitelný problém. 

Takže naděje by tu byla.

Rudé gardy - Praha

Proč ten Hřib vypověděl smlouvu s Čínou, Vždyť toho mají tolik společného...


Všechny fotografie dodal strýček Google.

5 komentářů:

  1. To mne uspokojuje: "ale konec snění. Jediné, co svět poněkud zpomalí v pádu do nesmyslnosti je fakt, že naše "rudé gardy" (nejen ty Kotlinkové!) ve většině případů neumějí střílet, uvařit guláš ani spravit auto".

    Všechny tři věci dovedu na 1*, jen u té třetí mam problém, týka se pouze aut do roku výroby 2000 ta navá se již neopravují, jen refrešují.
    4p

    OdpovědětVymazat
  2. SNAD, jednou........... http://www.zelenysport.cz/images/bannery_pozice/549_cs.jpg?v=7e468eab4ed723ea76620e53d4eb418b291d199e

    4p

    OdpovědětVymazat
  3. K čičiČÍNĚ a k jejím turistům. Stačilo mi dnes dopoledne vyjít do ulic Královských Vinohradů a po padesáti krocích jsem uměla čínsky zdravit.Tedy ne nahlas - jejich pozdrav je ruka na srdce a drobná úklona hlavou. Bylo to ve chvíli, kdy se starší paní Číňanka s úděsem odvrátila od výlohy místní samoobsluhy, která vyzírá jako za totáče - ta paní do mě drobně drkla loktem a udělala tu ruku na srdce na omluvu. Než jsem došla na Tylák už jsem se vstřícně čínsky i usmívala, všude černé vlasy a neskutečné brebentění. Na tržišti poté už to bylo docela roztomilé divadýlko - obdivovali všechno! Nevynechali žádnu nať.
    Tak jestli někdo prorokoval, že se na nás Číňani vykašlou, spletl se. Moje oblíbená čínská restaurace vynikajícně vaří nadále dále mého bóbika, je na skladě furt.

    OdpovědětVymazat
  4. Nojo, ale Číňánci se naštvali a nechtějí od nás nic, co má přídomek "pražský".
    Tedy ani pražskou šunku.
    Ten váš pražský Hřib je tu, "v kraju razovitem", znám jako "Houba".
    (Práce jak na kostele, myslel jsem, že si pojedu do Sověžaté něco nafotit, ale není času.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přijeď do Prágy, Kocoure, předvedu ti čínský pozdrav, v téhle situaci člověk neví, kdy se mu to bude hodit. Dáme si v Číně bóbika a budeme utužovat přátelství - s Čínou.Na Číně je zajímavé, že tam umějí dokonale napodobit ledacos, ale to ledacos se za nějakou dobu obvykle dále již nepoužitelně neopravitelně porouchá.
      Stran toho focení - tuhle jsem zvedla hlavu k nebesům v momentě, kdy jsem kráčela pro ortel k doktorům a musela jsem se zastavit. Je to na Karláku - pohled na Novoměstskou radnici na její kopuli a potom vlevo na zdobení budovy soudu. Nádhera střídá krásu v jednom. Kdysi se tam popravovalo, teď též, ale nikoliv doslova. Osm let jsem kdysi uvalovala spolu s dalším soudem vazby na zločince. Byla to velice zajímavá práce soudního asesora, nikdy nezapomenu. Též se tam v té radnici odbývají svatby, to celé místo je protkané emocemi všeho druhu - ty budovy mají auru - slunce svítilo a ze zdí těch stavení vyzařovaly plameny.Byl to momentální zázrak barev. Další den už byla mlha a kouzlo bylo fuč.

      Vymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)