Prohledat tento blog

středa 8. dubna 2020

Zářná budoucnost s Velkým Bratrem - nebo bez něj?






   Co se týče takzvané „chytré karantény“, já také rád uživatelsky využívám různé technologie a novinky, ale šmírování lidí přes telefony, platební karty, GPS náramky, to je mi naprosto cizí a mimo mé vnímání světa. Toto je pro mě jen krůček k totalitě nové doby, kdy nás bude někdo kontrolovat, hlídat, bodovat a nakonec rozdělovat do těch správných skupin. To prosím raději zůstaňme o týden či dva déle doma v rámci nouzového stavu. 

To řekl pro PL nový místopředseda hnutí Trikolóra Dalibor Uhlíř.




   Neuvědomil si zřejmě, že tenhleten systém dohledu už existuje a že jednotlivá data (bankovní karty, mobily, GPS v autech, e-recepty) už na různých místech jsou. Jsou prý mazána - ale víme to jistě? A nebude tak těžké ta data provázat mezi sebou - na to stačí dostatečně důrazný příkaz vlády nebo i zákon a máme tu kompletního e-Big Brothera. Pokud se to doplní o statusy na společenskách sítích a obsah e-mailů, které vypovídají o tom, co si lidé myslí, jak reagují, tak budeme tam, kde je Čína už dnes.



  Otázka je, zdali se tomu dokážeme nějak ubránit. Myslím, že ne. Protože i kdyby se současná vláda změnila na vládu "spravedlivých" - to samo o sobě je velmi odvážná Sci-Fi - tak ona vláda nedokáže odmítnout takový zdroj informací už jenom proto, aby se udržela u moci a mohla dále "páchat dobro". 


   Pokud by přece jen tohle odmítla, přijde vzápětí o vliv, protože nedokáže "držet prst na tepu doby" a nastoupí jiný diktátor. Pro něho nebude tak velký problém systém resuscitovat a dále používat.




   Rozvalení systému by přineslo civilizační skok do minulosti. Žádné "chytré ledničky" i celé e-byty. Žádné mobily, žádné platební karty. Žádné užitečné "apky" do chytrých telefonů. Všechno ručně. Energetika, vodárenství, doprava, zdravotnicví bude zpět o sto let.

   Všechny tyhle vymoženosti nám z 99% nebyly nadirigovány - jen nabídnuty. Některé dokonce za peníze. A přesto je spousta lidí používá a stále víc se tak "odkopává", "svléká" před BB. Před věrchuškou. Nadává, ale vymyšlenosti používat nepřestane, protože jsou pohodlné a bez nich by stali "cromaňonci" mezi ostatními.


   Tohle je téma, které se mě drží už několik let. Nevěřím ve šťastný konec. Všechny myslitelné konce jsou nedobré. Jak totální vláda "centrálního mozku světa" - a je jedno, jestli bude vytvořen z lidí a jimi řízenými počítačovými systémy nebo naopak lidmi -loutkami, které budou jen interpretovat příkazy "centrálního mozku".

Tu a tam mě napadá, že už tomu tak někde je.


   Třetí varianta je kataklysma opravdu globálního charakteru, pád velkého meteoritu, výbuch několika sopek, kdy bude zničena veškerá civilizace, lidstvo v podstatě vyhubeno spolu se spoustou živočichů i rostlin a zbudou jen ostrůvky přeživších v režimu "Malevil" nebo ještě primitivnějším. Zbytky, nátěr civilizace těch přeživších tlup se nakonec rozpustí v denním boji o potravu nebo právo se množit atd. Viz "Konec srpna v hotelu OZON"



A ani si nemůžeme vybrat. Bude to tak, jak bude. 


1 komentář:

  1. Ochrana se jmenuje "publikace" https://i.insider.com/5d9f95954af9091fca664405?width=700&format=jpeg&auto=webp
    a vyhodnotí vás jako věc ne osobu.
    Už za..... https://www.kickstarter.com/projects/reflectacles/irpair-and-phantom-privacy-eyewear

    Kontakt...https://www.reflectacles.com/#home
    ............................................
    A nyní si NA JEHO PŘÁNÍ A ŠTIČÍ ROZKÁZÁNÍ navlečte své "roušky" a důveřujte vůdci, jen málo a bude se mu říkat VELKÝ VŮDCE.
    4P

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)