Prohledat tento blog

sobota 23. května 2020

Chvála roušky

Co v islámu trvalo staletí, u nás trvalo dny.



Lidé přicházejí na to, že antikoronový hidžáb - rouška, je módním doplňkem poskytující příjemný pocit soukromí. Manželka pravila, že potom, co investovala do stylových roušek, se jejich nošení nevzdá. I já jsem si zvykl na příjemný pocit soukromí. Uź chápu muslimské ženy. Burka jako obdoba černé limuzíny se zatmavenými skly.




Rouška v kamerami prošmírovaném prostoru dává vyšší míru svobody.









Jsem zvědavý kdy přijde zákaz nošení roušek na veřejném prostranství a budou pokuty za nošení roušky tak jako byly za nenošení. Narazí však na pádný argument ochrany života a zdraví. Stejný, se kterým jsme byli donucováni k nošení roušky například i v lese.

Systém nám tak nechtěně poskytl prostředek ochrany před ním samým, i argumenty pro to, abychom si ten kousek své svobody navíc uchovali.


Když už jsme po vnucení roušky poznali její výhody, nenechme si je vzít. 



Schumacher


4 komentáře:

  1. Tohle mi došlo, když jsem u pumpy bral benzín a než jsem stačil vytáhnout kreditku, obsluha mi cpala dva kartony cigraret a plnou igelitku prachů.

    OdpovědětVymazat
  2. Jasně. Poslední dobou jsem i u zubařky hlásit "To není přepadení, chci jen plombu a zaplatím ji!"

    OdpovědětVymazat
  3. Ovšem za předpokladu, že by z mumlání pod rouškou neslyšela "bombu".

    OdpovědětVymazat
  4. Tuhle jsem shlédla v jedné z přeposílaček skupinu "matek" čádornic,žijících v jedné obci tady u nás, jejich dítka se hrabala na zemi v jakémsi popelišti. Matičky se válely vedle nich na špinavých dekách a rozprávěly huhlavě zpod svým totálním zavinutím, kdo ví o čem. Musela to být síla. Zaujalo mě, a to jsem nevěděla, že nosí i černé rukavice. Něco takového potkat na ulici, tak se zhroutím. Byla jsem ale upozorněna kamarádem, že na příklad v Praze na Kampě mají čádornice podobné sedánky lehánky v oblibě též.To je na mrtvici! Moje sdělení nemá celkem s koronou souvislost, nicméně to zahalení dutiny ústní je impozantní - a fakt je, že jsme národ učenlivý. Nám to fakt trvalo jen dva dny a bylo jasno. Abych se rozptýlila, začala jsem uvažovat o tom, jak to má taková čádorka s hygienou. Dospěla jsem k šíleným představám. Jak pravívali moji malí a teď už dávno velcí vnoučkové, když viděli něco ošlivého - fujblebobínko.... takže nakonec hurá - vyrážím ven a bez zabalený huby, konečně se nadechnu zplnahrdla! Bohužel už nemůžu huhlat pod rouškou upřímné nadávky, kterými jsem častovala osoby, připomínající mi, že mi kouká nos.

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)