Prohledat tento blog

úterý 8. října 2019

Tahle zem není pro staré?


     Když se někdo dožije vyššího věku, znamená to jen ten fakt, že nezemřel mladý. Neznamená to nutně, že je postižen stařeckou demencí nebo naopak, že stářím zmoudřel.
Ti z dnešních mladých, kteří včas nezemřou se tedy, budou-li mít štěstí, dožijí seniorského věku. A pokud dneska nepřestanou blbnout, budou se divit nejen ušima, ale celou hlavou, co způsobili když byli mladí. Stejně, jak se divili mí rodiče po volbách v roce 1948. Ne hned, až za pár roků.
  Komunisté začali předělávat kdysi prosperující Československo do podoby satelitu CCCP. A to v době, kdy o nějakých satelitech se nikomu ani nesnilo. To, co se může člověk dnes dočíst na netu i jinde o problémech spojených s vyšším věkem je  prý "alarmující".
Píší o nich mladí vzdělaní mudrlanti nebo myslitelé středního věku.   Ale co píší je prostě řečeno - hloupé. 






   Není to tak dávno, kdy se naše eurokomisařka Věra Jourová vyjádřila ve smyslu, že staří lidé by neměli přicházet k internetu nepřipraveni na tu záplavu fake news - tedy desinformací lží a výmyslů kterými je internet opravdu naplněn měrou vrchovatou. „Už jsem mluvila s mladými youtubery, ať osloví svoje vrstevníky a vyzvou je, ať se baví s babičkou a dědečkem. Ať je nenechávají samotné u počítačů, nenechávají je dostávat se do stavů strachu a hysterie… Čeští senioři jsou extra vystrašení,“ řekla mimo jiné v rozhovoru pro server Aktuálně.cz.

   Nemyslím si že by staří lidé byli nějak extra vystrašení. Jednak je avizované změny, ať už jsou to "globální změny klimatu" nebo invaze "nepůvodních druhů" ve smyslu imigračních toků ze zemí s nižší životní úrovní, kteří údajně prchají "z válkou zasažených zemí" nebo dokonce z toho, že máme "trestně stíhaného" , ve skutečnosti jen podezřelého premiéra. I když bylo stíhání zastaveno. Zatím. Případně, že náš president "flagrantně překračuje své pravomoci".

   Nebo dokonce z "cara" Putina, který ohrožuje celý svět svými mocenskými choutkami a zavádí nás na pokraj nové světové války. Rozpoutat světovou válku "car" Putin určitě nechce - nehodila by se mu krámu. Ale nechat si kolem Ruska stavět základny NATO taky ne. Rusko své výboje dávkuje tak, aby moc neztratilo, Rusko-finská válka ho poučila. Takže nanejvýš lokální konflikty typu Náhorní Karabach nebo (ne)vojenské obsazení Krymu, následně posvěcené volbami.

  O Číně se tak moc nepíše - pisálkům je jasné, že se její představitelé nanejvýš ostře ohradí proti jejich tvrzení a jinak se nestane nic, nanejvýš se do Číny nepodívá žádný orchestr nebo sbor, který má v názvu "Pražský". Stejně stupidní gesto jako to, které provedl Hřib, primátor Prahy tím, že odmítl v partnerské smlouvě zmínku o "jednotné Číně". 

   Nejsou vystrašení a těch starých je na demonstracích, které jsou svolávány právě k těmto problémům je docela málo. Jen mají praktické zkušenosti z několika desetiletí panování socialismu s lidskou nebo (i jinou) tváří a tedy s tuhou propagandou a dokáží velmi dobře číst mezi řádky nynější lidskoprávní, genderistické, klimatoalarmistické a protiruské propagandy a proti mladším lidem, kteří tyto praktické zkušenosti nemají jsou daleko více v klidu. Dokonce je ani příliš nevzrušují kravské větry či šťouchátka do uší a jiné plastové odpady, plovoucí do světových oceánů.

   Jsou si totiž vědomí toho, že silonové tašky, plastové hračky a nádobí do Indického oceánu nepřiplavaly z Evropy a dokonce ani z USA, ale tenhle odpad "vyrábějí" chudé, ale lidnaté východoasijské země, na které nemáme (v podstatě) žádný vliv, leda přestat tam ty věci dodávat - ale oni si je vyrobí sami a naše koncerny tak přijdou o zisk.

   Starší lidé už totiž mediální masáž zažili v době, kdy byla všechna média podřízena "straně a vládě" a jiný názor šířily tak leda "štvavé vysílačky" nebo samizdaty na průklepovém papíře. Dnes nemáme nedostatek informací, ale naopak jejich přebytek.  A problém s malou věrohodností oněch informací.

   V OSN má má hysterický projev šestnáctiletá  Greta Thunbergová s Aspergerovým syndromem - a dostane od vrcholných činovníků nadšený potlesk a projevy souhlasu. 

   Sovětský svaz už neexistuje, Německo se nesmyslně omlouvá za něco, co proběhlo před devadesáti lety a nejen že se nechává pozvolna likvidovat jinými, nekompatibilními  kulturami ale i zařezává svůj rozvoj rychlými kroky při omezování nejen fosilních paliv, ale i jaderné energetiky. Mohlo by nám to jedno - kdybychom s Německem tak těsně nesousedili a tak pilně neobchodovali. 

   Aktivisté vyhrožují zákazy červeného masa nebo masa vůbec, uzavřením elektráren na uhlí, plyn i elektráren atomových (to už Němci dělají). Environmentalisté pod pohrůžkou, že se vlivem "uhlíkové stopy" zeměkoule záhy stane žhavou, neobydlenou planetou dokonce prosazují, aby mladí neměli žádné děti, že lidstvo "nemá budoucnost". Nihilismus jako kdysi  v carském Rusku.

   Staří lidé mají nemají obavy z budoucnosti, ale právě právě z nástupu nové propagandy - zelené, multikulturní, klimatoalarmistické, genderistické, antiruské, antinárodovecké. Na ideje či ideály, odporující nejen zvyklostem, ale i přírodě a zdravému rozumu. Pamatují z vyprávění svých rodičů na propagandu "nadřazené německé rasy" nebo později sami na stav, kdy heslo v podtitulu novin znělo "Proletáři všech zemí, spojte se! nebo "Se Sovětským svazem na věčné časy a nikdy jinak!"
   Člověku jen tak mimochodem problesknou vzpomínky na jiné aktivisty, které zažil během svého života. Na mladé komunisty v Rusku, kteří udávali své rodiče (Pavlík Morozov), na Pol Potovy Rudé Khméry, kteří nakonec stáli za totálním rozvalem Kambodži a dvěma miliony mrtvých, na Mao-ce-tungovy "kulturní úderky" v Číně se stejným účinkem, ale těch obětí bylo sedmdesát miliónů a podobně.  Na začátku všech takových událostí bývá aktivistická revoluce s líbivými hesly, ke které se přidají ti, kteří už nemají co ztratit. 

   A naše aktivisty různého druhu nejvíc štve, že s nimi souhlasí jen malá část starší populace. U mladých je o o něco lepší, ale taky nic moc. Důvod? Máme se docela dobře. Možná nejlíp v celé historii. A tak výzvy k opuštění onoho materiálního blahobytu moc nefungují. Navíc se tady praktikuje způsob "kázat vodu a pít víno". Revolta mladých - bez příčiny, Zatím nic nedokázali a chtějí změnit svět. A ten "svět", pokud se zrovna nebojí o své židle nebo není v zajetí fixní ideje, že to, co je mladé je správné přijímá tuhle revoltu značně rezervovaně.

Takže se progresivisté snaží o jinou věc. Postavit proti sobě mladé a staré. Vyřadit pamětníky ze slosování. Najednou se objevují články, kolik nehod zapřičiní staří řidiči. U mladých nezkušených se to jaksi automaticky předpokládá, ale ti staří, že ano, by měli být zbaveni svéprávnosti nebo aspoň řidičských průkazů. 
Že staří lidé jsou bez politického přehledu, neinformovaní, nevzdělaní. Volit by se mělo jen do šedesáti pěti let, Pak sice může takový člověk ještě pracovat, ale volit by už neměl. Naopak by bylo dobré dát volební právo mladým od šestnácti let. To jest od doby, kdy toho o světe moc neví, zato jsou přístupní manipulaci. 

   Dokonce se objevují nápady, že k internetu by měli být připuštění jen lidé patřičně informování, čemu mohou a čemu nesmí věřit, Takříkajíc nositelé "průkazu na internet". Prostě cenzura v novém převleku. Jenže smůla. I tohle ti staří už něco velmi podobného zažili a znají způsoby, jak se tomu bránit. Nejhůře by na tom pak byla skupina třicátníků až padesátníků, kteří už nemají reflexy a neumí tak hbitě číst mezi řádky ale ani nemají chuť se ztotožnit s aktivisty - mládežníky. Ale ti starší by jim brzy poradili, pokud by byl zájem.

   Starší člověk je zpátečník, nežádoucí třída, vhodná nanejvýš na to, aby vytvářela hodnoty, které ti mladí potřebují k životu. Ale mluvit mládí do budoucnosti? Kdepak. Vy nám dědci a báby nevěříte, tak mlčte a buďte rádi, že se ještě můžete svobodně pohybovat.

   Progresivisté očekávají souhlas lidí středního věku, Ten ale jaksi nepřichází, protože každý, kdo má v hlavě šedou hmotu si uvědomuje, že následování popletených idejí dnešních aktivistů by znamenalo propad životní úrovně a nesvobodu, Napřed verbální, následně pak i fyzickou, Takže se do revoluce nehrnou, řídíce se heslem z jedné Villonovy básně "Vlky z lesa žene hlad!" 

   No a hlad tu opravdu není. A oni taky nejsou žádní vlci. Čas na revoluci (další v dějinách) nastane až když hlad nastane. Což určitě nastane, ale ne z důvodů, které uvádějí dnešní alarmisté všeho druhu.

   Čas od času spadne na Zemi velký meteorit, tu a tam vybuchne velká sopka, nebo se objeví epidemie choroby, na kterou budeme krátcí. Nebo nějaký šílenec vyvolá třetí světovou válku.  Lidstvo se tak zdecimuje nebo dokonce "zcentimuje", něco přímo následkem té události, zbytek o něco později pro nedostatek potravin a boje o ně i jiné zdroje a lidská civilizace se bude muset obnovit. Nebo neobnovit a zmizet z povrchu zemského.


   Život na Zemi bude pokračovat dál, protože tu není žádný jiný druh, který by si dobrovolně zakázal množení. Možná že tu takový druh kdysi byl. 
Ale už pochopitelně vyhynul.   




Umělá inteligence? 










2 komentáře:

  1. Ono je to Kocoure těžký.
    jsou věkem staří, kterým jediné co funguje je hlava, ta ale funguje par excelence a zbytek těla už třeba není schopen bez dopomoci se ani najíst. a potom jsou nemladí, z pohledu zkušeností které by mít měli jsou takzvaně "v nejlepších letech", 68. zažili jako dospívající, fyzicky jsou fit více než dostatečně a přitom naskočí na každou pitomost, jsou naivní jak malé děcko, zkrátka ideální žrádlo pro mediální kanony a hnojomety.

    OdpovědětVymazat
  2. To je jistě pravda, kapitáne. Jsou takoví. A je jich docela hodně.
    Já ale naivitu potkávám hlavně u mladších, u těch, kteří neužili totality. Ale napsal jsem ten textík proto, že se najednou všude objevily články o senilních starcích za volantem, v obchodech i ve volebních místnostech. To hlavně. Prostě "kampaň" jako za Husáka.
    Ale jak jsem vytušil, všichni tihle naivové progresivistům nevadí, je to poměrně snadno ovladatelné stádečko.

    Tahle kampaň má, byť nevysloveně, varovat před těmi, kteří nejdou s proudem. Kteří nekoukají v TV jen na seriály a nečtou jen Blesk. Pro mladší generaci jsou tak všichni nad - dejme tomu - 65 let geronti, kteří už ani neví, co plácají, neudrží myšlenku a možná ani moč. Vždyť neumí pořádně ani řídit auto!
    ===
    Asi se stýkám se špatnými lidmi, ale v mé "bublině" jsou lidé, kteří odolávali daleko prvoplánovějšímu a delšímu vymývání mozků mezi rokem 1968 a 1989 a většinou mu odolali. Případně kolaborovali už s vědomím, že to dělají jen pro svůj osobní prospěch.
    Víc než sv. Gréta mě vyděsil ten papaláš OSN, který ji děkoval za ten její hysterický projev a sliboval nesplnitelné.
    Děsí mě mladý ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, odvolávající z funkce vědátora, který "drze" vysloví veřejně, svůj zcela obhajitelný názor.
    Děsí mě vedení amerických univerzit, které odvolává profesory za to, že nazývají věci pravými, původními jmény. Děsí mě šéfíkové různých velikostí, kteří ze strachu o svou židličku perzekují lidi, prosazující veřejně svůj názor.

    Oni ti "šéfíikové" totiž většinou nejsou hloupí, oni jsou jenom zbabělí. Stejně, jak za doby normalizační.

    Schopnost udržet moč nijak nesouvisí se schopností udržet myšlenku.

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)