Prohledat tento blog

pátek 12. února 2016

O pravdě aneb na Jana Husa zapomeňte


   
   Když známý fotograf Jan Šibík uveřejnil několik videozáběrů z trasy, kterou putuvali "ubozí běženci" ze Sýrie i odjinud do očekávaného  ráje na zemi, Německa, na nichž je vidět odhozené a spálené karimatky, spacáky a stany, které uprchlíci už nepotřebují, protože na další štaci dostanou od "neziskovek" nové, zvedla se vlna sluníčkového odporu. A začali Jana Šibíka nevybíravě napadat. Protože ukázal pravdu a pro tu se lidé nejvíce hněvají.


   Po několika měsících od této příhody jsme přijali několik křesťanských rodin z Iráku. Prý jsou jiní než muslimové,  vyznávají křesťanství, tedy i pokoru a vděčnost. Prostě příbuznější kultura. Přimlouval se za ně i president Zeman. 

   Jenže se ukazuje, že ne vždy je to celá pravda. Utečenci prý nedostali očekávané benefity a pokud to tak půjde dál, vrátí se zpět, tam, odkud přišli, protože tam opustili své domovy. Jak řekl uprchlík pan George Batto, jejich výdělky v Iráku by stačily pro pět běžných českých rodin. Tedy něco mezi 105 a 250 tisíci korun měsíčně. Pokud je tomu skutečně tak a hodlají se v případě neochoty České republiky jim podobný životní standard zajistit vrátit zpět do vlasti, nechápu, proč jim to okamžitě neumožnit. Podle statistiky je u nás příjem rodiny se třemi dětmi 21 000.- Kč na hranici chudoby. Nevím, co onen nespokojený Syřan umí, ale možná bude mít docela problém vydělat těch 100 000.- měsíčně. I kdyby byl vynikající IT pracovník nebo profesor. Snad jenom funkce poslance s několika funkcemi navíc by mu takový plat zajistila.   

   Ale o to nejde. Prima prostě odvysílala reportáž, kde tahle slova zazněla a byla přeložena. A hned se ozvaly neziskovky, že reportáž je zkreslená, že zpovídaný nic takového neřekl nebo že to bylo špatně přeloženo. Ale ukazuje se, že řekl a přeloženo to bylo správně. 

   Vypadá tedy tak, že když televizní reportér náhodou odvysílá pravdu, je okamžitě napaden sluníčkáři, multikulturalisty, neziskovkáři  a podobnými. 

   Nakonec se ani tak moc nedivím, že naši novináři jsou poněkud zbabělí. Říkat pravdu je v Kotlince nebezpečné. Je ovšem jednoznačné, kdo tady lže a škodí - a nerespektuje odkaz našeho národního mučedníka, Jana Husa. Ale pravda - toho za pravdu upálili. Novináři zatím hrozí jen vyhazov nebo žaloba. Ale ať už následný soud dopadne jakkoliv, bude mít ten pravdomluvný člověk nálepku lháře, xenofoba a možná i něco horšího. A bude trvat dlouho, než se na to zapomene. 

Tak proto je možná jednodušší lhát.

Rodina syrských křesťanů, kteří žádají v České republice asyl.
Nevím proč, ale připomíná mi to foto ze seriálu Adamsova rodina.



Zlořečený ten, kterýž pro skývu chleba opustí pravdu.
Protož, věrný křesťane, hledaj pravdy, slyš pravdu, uč sě pravdě, miluj pravdu, prav pravdu, drž pravdu, braň pravdy až do smrti.
Jan Hus
____________________________________

Dodatek:

Prima se dnes, 13. února, ohradila proti výrokům neziskovky Generace 21 i proti svým bývalým zaměstnancům, kteří (celkem pochopitelně) na Primě nenechají nit suchou. Podala jasné důkazy a možná by měla podat i žalobu za neopodstatněné nařčení. Jitka Obzinová se nedá (už od doby, kdy v šatně zfackovala hysterickou Kateřinu Kašparovou) a nikdy se nedala. Chvála bohu, že aspoň někdo z žurnalistů nosí kalhoty. I když to není zrovna chlap. [;>)


47 komentářů:

  1. Žijeme v době, kdy se jen těžko dá věřit komukoliv cokoliv. To je holý fakt. Lžou nám do očí jako když tiskne jak sluníčkáři, tak prestituti, ale v tomto případě bych rozhodně věřil víc Primě a jejím lidem, nežli té sluníčkářské quislingovské sebrance.

    OdpovědětVymazat
  2. Ona je ta kauza celá divná už jen tím, že Hatefree a IvČRN se shodli v reakci na ni. Podle IvČRN je ten tlumočník jistý Albahrí, bigotní muslim (a exmanžel jedné jejich známé)... a že prý si překlad ověřili z nezávislých zdrojů a Batto skutečně říkal něco jiného, než mu Albahrí vložil do úst. Jenomže Prima si taky sehnala druhého překladatele, a ten naopak potvrdil Albahrího verzi. Jenomže co když je ten druhý překladatel taky bigotní muslim? A co když naopak ten překladatel pro IvČRN lže, protože má na Albahrího pifku? Nakonec nám snad nezbyde, než se naučit arabsky, jestli se chceme dobrat pravdy. Máme tohleto zapotřebí, krucinálheligon?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. EK, ano, je to prapodivné a ne, nemáme toho zapotřebí.

      Vymazat
    2. EK, máte někde po ruce odkaz na vyjádření se IVČRN k té záležitosti?

      Vymazat
    3. EK, máš 2 možnosti
      Buď uvěříš tomu, co ja tvému založení bližší anebo si hodíš korunou ...

      Člověk který má (jedny) hodinky ví kolik je hodin
      Člověk který má dvoje hodinky si nikdy není jist

      Vymazat
    4. Prima stihla reagovat na vzniklý humbuk a pozvala další překladatele. Reportáž ukázali znovu a zdá se, že už vcelku není pochybností o tom, že zrovna tohoto uprchlíka před ty kamery opravdu posílat neměli.

      Já si myslím, že svých vlastních starostí máme vcelku dosti a vlastních potřebných lidí tady kolem nás také a opravdu nepotřebujeme k tomu všemu řešit nepřiměřené nároky nějako arogantního, drzého iráckého vykuka jakkoliv jinak, nežli odesláním zpět, odkud přijel.

      Vymazat
    5. Aještěkleště.
      Nic nemám a nikdy mít nebudu , pokud ANO stejně vám to neřeknu!
      4P

      Vymazat
    6. Za peníze v Praze dům ....
      Cui bono?
      měl by někdo prospěch z (očerňujícím způsobem) zmanipulované reportáže o křesťanstkých uprchlících?
      Reportáže o prchajících muslimech jsou manipulovány tak, aby je stavěly do příznivého světla

      Vymazat
    7. Jak a proč se manipuljí reportáže o vozembouších víme, to už je vcelku nezajímavé téma. Zajímavé jen je, kdy to už skončí.

      Onen zmiňovaný případ pana Battó, nadace Primy je z mnoha úhlů pohledu mnohem zajímavější, třeba už jenom proto, že něco takového se tu nevyskytuje v tak hojném počtu. Zatím nejvyváženější komentář, který jsem si přečetl od třetí strany, je asi tento, od Markéty Šichtařové. Arabsky neumím a přiznám se, že ani umět nechci, takže neověřím, kdo lže a kdo ne. Na druhou stranu, shodlo se na tom překladu víc překladatelů, to už snad něco znamená. Rozhodně si myslím, že by to celou věc dost zkomplikovalo, protože čím víc lidí o tom ví, tím dřív to „rupne“, je-li za tím nějaká lumpárna. A to ztichnutí ze strany nadace a státu také spíš svědčí o tom, že před ty kamery pustili toho „nepravého“, nebo nějakého obratně nastrčeného.

      Vymazat
    8. Četl jsem na Psovi článek paní Šichtařové a pana Drápala. Arabsky neumím a na místě činu jsem nebyl. Tvrdím ale, že není šance dobrat se pravdy a každý se přikloní k té verzi, která je v souladu s jeho postoji.

      K manipulaci médii přidám příhodu starou kolem 20let.
      V té době jsem pracoval na Temelíně, a probíhaly nejrůznější demonstrace protijaderných aktivistů. Jednou demonstrace probíhala právě v době odjezdu smluvních autobusů na ubytovny. Na vlastní oči (seděl jsem v onom autobuse) jsem viděl, jak demonstant stál uprostřed křižovatky a překážel. Řidič se k němu pomaloučku (šnek by byl rychlejší) přiblížil, stáhl okénko a asi mu řekl ať nepřekáží. Potom večer ve zprávách, už nevím na které televizi jsem v komentáři k demonstraci slyšel jak bezohlední řidiči autobusů najížděli do pokojných demonstrantů. Od té doby novinářům nevěřím ani Dobrý den a souhlasím se Zemanovým výrokem o novinářích. Je to opravdu bezskrupulózní prolhaná sebranka.

      Cui bono? ....

      Vymazat
    9. Kapitáne, jasně, že silná a poměrně sledovaná televizní stanice prostě má dostatek profíků, prostředků i sil něco takového ustát. Jeden cizí uprchlík bůh ví odkud a bůh ví kdo, spolu se slaboučkou neziskovkou za zády těžko uspokojivě „ustojí“ spor s někým takovým. Je tu prostě příliš velký nepoměr sil.

      Budeme-li se zabývat tím, komu to prospěje a komu to ublíží tak:

      1) Asi to ublíží to uprchlíkům obecně, křesťanským asi nejvíc.

      2) Ublíží to té konkrétní neziskovce.

      3) Jestli ale časem rupne, že to byla manipulace a podvrh, může to hodně poškodit i Primu, málokdo jí potom už bude věřit. A ona o tu důvěru řekl bych docela stojí. Aspoň to tak vypadá. Primu to může poškodit i finančně, když se na ní přestanou dívat, protože lže, klesne jí příjem za reklamu.

      4) Poškodí to neziskovky obecně, trochu vládu. Té už stejně může věřit jen magor, takže tu to příliš mrzet nemusí.

      Zkrátka ta věc je jen velmi těžko ověřitelná. Jedná se o arabštinu, překladatelé, kteří budou muslimy, nebo naopak křesťany, mohou být zaujatí a tudíž jim těžko věřit. Pozici Primy upevňuje i několik překladatelů nezávisle na sobě, kolektivně se lže přeci jen blbě a kdyby na ně někdo tlačil, jsem přesvědčen, že by to už ruplo.

      Já si myslím, že pán nejspíš řekl to, co řekl a tedy to, co říkají, že řekl, tedy nic moc hezkého. Otázkou je proč. Jestli je opravdu takový arogant, nebo jestli to nebylo z nějakého jiného docela racionálního důvodu, o kterém zatím nic nevíme, třeba mu někoho z rodiny někde drží jako rukojmí. To je samozřejmě ryzí spekulace, stejně tak se dá spekulovat, že dostal zaplaceno. Třeba je to muslim, za křesťana se vydává a škodí tak vydávajíc se křesťana úmyslně. Já bych řekl, že Prima nekecá, neziskovka se kroutí jak může, protože chápe, že je to průšvih a nikdo tak úplně nevíme, co je v pozadí. Magorů obecně je po světě dost, jeden případ nic nevypovídá, buď je to pitomec, nebo se zjevil, nebo měl jiný, docela racionální důvod, proč řekl co řekl. Nevím. Rozhodně kvůli tomuto případu nehodlám zpochybňovat eventuální možnost a ochotu pomáhat křesťanům z BV zůstat naživu. Jsou mi v mnoha ohledech mnohem bližší, nežli vozembouchové.

      Vymazat
    10. K tomu Temelínu:

      Co se Temelína týče, manipulovaly a podporovaly aktivistická uřvaná hovada nejvíc ČT a ČRo, které mi většinou připadaly jakoby byly placené z peněz rakouských a ne našich. Každý, kdo nemá naděláno místo mozku, to jasně viděl. Quislingů, ať už z přesvědčení, nebo nájemných, tu máme bohužel nadbytek. Většina soudných občanů při shlédnutí manipulace o najíždění bezohledných řidičů do pokojných demonstrantů jen zlostně procedila skrz zuby cosi jako: „Přejet je měl, zmetky mizerný...“ a stejně tak hřímali i lidé, kteří zkoušeli projíždět tehdy Rakouskem a byli otravování blokádisty tam. Nicméně Zeman se jako předseda vlády tehdy předvedl docela dobře a vcelku elegantně „ustál” a „zvládl” jak ty blbce z Rakouska, tak ty z Německa a jako zákusek si dal i ty novinářské uřvance a tupouny. Vydatně mu pomáhala Dana Drábová, která usazovala rozhýkané nevzdělance z ČT slovy jako: „Pane redaktore, v této otázce projevujete hlubokou neznalost učiva 2. stupně základní školy...“ a podobnými, což je v mnoha případech dovedlo docela slušně usadit, nebo jim to sebrat vítr z plachet. Jediné co mám Zemanovi za zlé, je to, že málo řval proti těm blokádistům v Rakousku a že se víc „neobul“ do těch veřejnokrávních debilisátorů.

      Ještě k Primě:

      Zkrátka a dobře, ČT a ČRo, mají své prachy jisté a o to jsou pak drzejší a nestydatější. Prima je soukromá stanice a té na její pověsti záleží o dost víc. Z toho jen usuzuji, že se jí nebude chtít lhát a manipulovat tak snadno a lehce, protože by jí to ve výsledku mohlo poškodit. Poklesle a bulvárně by se chovat mohla, to jí neuškodí, obecná průměrná úroveň je pokleslá hodně. Nabíhat si ale na vidle kvůli manipulaci, která může rupnout a poškodit jí, to by asi dělala nerada. Někdo by ale mohl její zaměstnance podmáznout, aby to udělali. Nebo by také někdo mohl nasypat té stanici dost peněz, aby to bylo jedno. To vše jsou zvládnuté techniky, ale také se pohybujeme v rovině čirých spekulací.

      Vymazat
    11. No právě, Draku.
      Myslím, že už to moc rozpatláváme. A není to (pro nás) tak důležité.
      Já si odpoledne koupil navigaci GARMIN 20X z druhé ruky za 1 900.- a je zcela v pořádku. To si zase v létě pohraju...
      Tím jsem se vyhl nutnosti koupit chytrý telefon. Jsem spokojený.

      Vymazat
    12. Prima:

      Ten případ je v podstatě bouřka ve sklenici vody. Ten člověk řekl to, co řekl sám za sebe, ne za všechny. Zkrátka trochu nechápu ten humbuk, mně připadne nepřiměřený.

      Garmin:

      Navigace z 2. ruky hrozí maximálně tak tím, že do ní budeš muset narvat nové baterky. To by v každém případě mělo být jednodušší a levnější, než si pořizovat nový kvalitní chytrý telefon. Doufej jenom, že původní majitel byl dostatečně „osvícený“ a inteligentní, aby odstranil toto konkrétní seriové číslo ze svého účtu u Garmina, abys měl případně šanci dostat se k novým, aktuálním mapám. Jiné záludnosti až pasti to snad nemá. Držím palce, případně dej vědět.

      Vymazat
    13. Ona se ta Generace 21
      jeví jako typičtí sluníčkáři. Agresivní, nadutí.

      Žena mi říkala, že dnes v TV (snad Prima?) už vyhrožovali nějakým obvodním lékařům, že když nevezmou jejich "klienty" z Iráku do stavu, tak je napráší na VZP. Ale VZP ataka pravila, že ona s tím nic nemá, že je to věc každého jednoho doktora, koho vezme do stavu a koho ne. Město Jihlava zase prohlásilo, že když se jim ty rekonstruované byly v centru nelíbí, tak mají smůlu, jiné byty nemá a ať jim je tedy sežene ta "Generace 21".
      Takže nafoukanci snad nebudou ani ti Iránci, ale sluníčkáři, kteří "prchajícím křesťanům" naslibovali bůhví co.
      ===
      A už to má i následky - do rekreačního střediska u jedné vesnice tady poblíž se mělo nastěhovat pár křesťanských utečenců - a místní lidé je hystericky odmítají. Nesmyslně, šlo by o pár lidí na pár týdnů. A "křesťanů."
      Jenže lidé už věrchušce nevěří a mediální masáž pro "#přijímnání" vyvolala přesně opačný efekt. Inu - chtělo to použít služeb psychologa nebo aspoň selského rozumu.
      Protože se říká, že "Čeho je moc, toho je příliš!"

      Ze slova "křesťan" se asi vbrzku stane nadávka.

      Vymazat
  3. To EK:
    Už jsme prakticky zataženi do sporu šiítsko-sunnitského. Na štěstí jen velmi okrajově. Nechat se zatáhnout do dalších sporů, například křesťansko-muslimského nebo ukrajinsko-ruského by bylo velmi hloupé.
    Na rozdíl od části Západu jsme celkem nikam nevyváželi revoluci ani demokracii a jsme v tomhle ohledu bez viny. Jsme zataženi do sporu civilizací vlastně jen v takové míře, ve které přijímáme úplatky (čti dotace) od EU. Naše vazalství vůči EU (čti Německu a Francii) je hlavním zdrojem problémů se sluníčkáři.

    Prostě: je tu sorta Smolíčků-pacholíčků, která ty Jezinky-bezinky vpouštět chce, bez ohledu na následky. Je totiž blbá nebo podplacená. A Jelenů se zlatým parožím se jaksi nedostává nebo jsou příliš daleko.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jezinky fakt nepotřebujeme, vlastních hajzlů máme až nad hlavu.

      Vymazat
  4. Ad DDZ vpravo nahoře. To by napadlo i středně inteligentní dítě, že ve Finsku hledat azyl a být přitom ze země, kde furt šajní slunce, bude asi malér. Do Finska tak na červen až srpen a potom šlus. Možná, že i nám tady příroda letos pomůže. Paní Zima si určitě nenechá líbit, že je přeskočena jarem a rozbalí to pěkně v březnu až do dubna.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vcelku nepochybuji o tom, že příroda bude platná momentálně víc, nežli současná v lepším případě neschopná a v tom horším všeho schopná vládnoucí politická sebranka.

      Co zima udělá se uvidí. Klima se mění, dílem samo od sebe, protože kolísí intenzita slunečního svitu, sklon zemské osy také atd, atp, a krom toho, se na tom také nebalze podílí lidé. Nejhorší ze všeho je zanášení svinstva do vod obecně, oceány nevyjímaje a pak ještě odlesňováním v tropech za účelem pěstování palmového oleje a dalších zrůdností. Nehledě na to, že se v mnoha zemích lidi množí spíš jako krysy než jako lidi a z toho pak plyne spousta problémů, kterými si prochází skoro celý BV a my spolu s ním díky tomu, že v tom šlapeme jako slon v porcelánu vůbec se celkově chováme neuvěřitelně pitomě až rovnou sebezáhubně.

      Vymazat
    2. Máme u nás ty "humánní" baby boxy. Zrovna dneska zase někde našli čerstvě narozenou Janičku, kterou ten box uchránil od hanebné smrti.Je to dobré si o tom přečíst. Odmyslím si příběh, pro který se tam to dítě dostalo. Doufám ale, že nenapadne migranty, aby se tady takhle začali zbavovat dětí. Náš humanismus by určitě nedovolil nějak tyto děti stíhat jen pro jejich původ. Byla by to ale kukaččí mláďata. No, rozebírat to nebudu, to je spíš námět na sci-fi. A nebo spíš úvaha z hladu. Jdu obědvat!

      Vymazat
    3. Proti baby-boxům v zásadě nic nenamítám, ale na základě mých vlastních zkušeností s výchovou našich dětí a toho, co jsem odpozoroval při výchově jiných, třeba spolužáků těch našich, z literatury a z rozhovorů se znalými lidmi docházím k závěru, že buďto se dítě narodí do prostředí, kde o něj stojí, těší se na něj a jsou schopni a ochotni mu poskytnout vše, co potřebuje k životu a rozvoji, nebo je pak mnohem lepší, když se vůbec nenarodí. Statistiky hovoří jasnou řečí a to, že se to nějakým hyperkorektním dementům nelíbí a brání jim to dostat se skrze falešnou humanitu k nějakým těm veřejným a jiným prachům, tak to na tom nic nezmění. Vztah mezi matkou dítětem se vytváří postupně už během těhotenství a počínaje prvními dny po porodu. Jakékoliv odlišnosti od přirozeného průběhu jen a pouze zvyšují šanci toho, že se objeví nějaký narušený jedinec. Zkrátka nežli baby-boxy, to už je lepší, když je snadno dostupná antikoncepce, případně přerušení těhotenství.

      Aby z dítěte něco kloudného bylo vyžaduje to spoustu lásky, trpělivosti, práce, odhodlání, odvahy a nějaké ty finance, které sice nemusí být přemrštěné, ale bez nich to také nejde.

      Vymazat
    4. Nevím Astro,
      jak by to dopadlo u jiných ras, ale Cikáni, vychovávaní v bílé rodině se prý* často zvrhnou, kolem puberty (a ta u nich nastává brzy) si najednou najdou cestu ke svému etniku a zdrhnou z domova. Rodičům po nich zbudou jenom problémy a dluhy.

      Ale nevím, v kolika procentech to tak blbě dopadne. Když je manželství smíšené, tak je asi odolnější - neznám takový případ odvržení rodičů. Ale ta smíšená manželství znám jen dvě.
      Takže si vůbec nejsem jist, je-li to rasou.

      */ jen dva případy, jeden z nich jenom z doslechu.

      Vymazat
    5. Krev není voda a podle toho to také vypadá, statisticky. Ale nesmí se o tom mluvit, jak s tím někdo vyleze, tak na něj docela fest řvou. Nicméně lidi z kriminálky vědí svoje a politici, uálové a prodejní vědátoři s tím už nic moc nesvedou. Vzpomínáte, jak svého času korektníci řvali, když vylezla na světlo asi 25-letá švédská studie, ve které bylo podle velkého statistického vzorku celkem slušně prokázáno, že synové sexuálních násilníků ty sklony k tomu násilí dědí a v praxi i projevují? A to ti vědátoři je nechtěli dát do plynu, nebo tak něco, jen chtěli, aby se do budoucna s mužskými potomky sexuálních násilníků preventivně psychologicky pracovalo už odmalička tak, aby k násilí nedocházelo. Mediální řev zpochybňující všechno, autory počínaje, studií a závěry konče, byl ohlušující. Zkrátka dobře, v lepším případě to tu kolem nás dirigují dementi, v tom horším je za tím zlý úmysl.

      Vymazat
    6. Je toho víc. Pokud spolupracujete s Cikány, musíte se smířit s tím, že geneticky podmíněně lžou. I ti, co jsou z 90% "integrovaní". Vynikající houslistka v operetním orchestru a lže a zatlouká jak malá holka. Jinak príma kočka. Ale proč se jí už zabili dva manželé nikdo neví. Jeden se zastřelil v garáži a druhý oběsil v blízkém lesíku. Teď má třetího. Všichni s napětím čekají, jestli přežije. Přáli bychom to oběma.

      K poslední větě: Jaký zlý úmysl? Komu ku prospěchu? Nanejvýš leštění vlastního ega. Rozumného (ani z hlediska rozličných "uálů") tam nic jiného nevidím.

      Vymazat
    7. Zlý úmysl projevují některé zvrácené partaje, u nás typicky lidovci a bolševici. Lidovci zneužívají, kdy to jenom jde, postavení jazýčku na vahách a vnucují svá menšinová stanoviska většině. Týká se to typicky znesnadňování přístupu k přerušením těhotenství, vnucování uprchlictví, získávání majetkových prospěchů, viz třeba církevní restituce a v neposlední řadě škodění vědě prostřednictvím všelijakých etických komisí, které účinně zdržují výzkum a napomáhají tak našemu celkovém blbnutí až zblbnutí a zaostávání za světem. Bolševici zase často pomáhají KSČSSD protlačit rozličné chorobné nesmysly proti vůli koaličních partnerů, když to okolnosti dovolí. Poškozují nás tak ekonomicky. Řídí se při tom pravidlem, že čím je celkově hůř, tím lépe je pak pro KSČM, která si tak chce vyrobit si davy naštvaných s touhou postavit se jim do čela.

      Dík za odkaz, Frýbirta čtu rád, ale obávám se, že už je to trochu za událostmi a nic tak měkkého, jako on popisuje, už nám nepomůže. Věřil bych spíš F.R. Čechovi a to v tom ohledu, že si pořádně zastřílíme. A už bych mu ani příliš nevěřil v tom smyslu, že se toho nedožijeme, dožije se jak on, tak my.

      Vymazat
    8. Pan Frýbort je inteligentní vzdělaný pán, jehož si vážím a názory kterého beru vážně a v mnohém s nimi souzním. Nechci tedy být vůči panu Frýbortovi nikterak jízlivý, ale jednu jedninou malou jízlivost si neodpustím: Domnívám se, že jakkoliv přitažená či ještě přitaženější by mohla být Putinova uzdička, tak pořád to bude vzor svobody, demokracie a prosperity proti tomu, co by nastalo, kdyby Evropu ovládli vozembouchové, což ale ve střednědobém horizontu reálně hrozí. To už by totiž nebyla jen uzdička, to už by to pak mohla být rovnou oprátka, kamenování, bičování, upálení zaživa a jiné libůstky, po internetu je toho k vidění a na výběr víc než dost. Tohle prostě musí z Evropy pryč. Nechceme-li chodit jako Yossarian z Hlavy XXII po ulicích s pistolí v ruce a zadnicí napřed, nebo žít v něčem podobném, v čem žijí obyvatelé Izraele, tak něco tak zrůdného jako je islám, opravdu nebude stačit jenom zatlačit do soukromí, tedy logicky vzato do ilegality, se všemi neblahými následky, tady pomůže jenom a pouze odsun všech, kdo této zhoubné ideologii podléhají, nebo s ní jen sympatisují.

      Vymazat
    9. Ještě k Cikánům
      Kdysi jsem četl rorhovor, už nevím jestli s Romkou adoptovanou do ne-romské rodiny anebo s ne-romkou která adoptovala Romku. Npamatuji si už přesně, ale fór byl v tom že ta mladá romka se kolem puberty začala toulat. Něco jako volání volání krve. Ale relativní Happy end, buď se po pár měsících vrátila a usadila anebo střídá relativně dlouhá usedlá období s "výlety". Ale bylo (je) to snad bez dělání dluhů, jen po návratu potřebuje trochu "údržbu".

      Vymazat
    10. Kocoure, když na to přijde, tak víc, nebo méně lžou všichni. Myslíš, že se dá věřit politikům, tedy vlastně profesionálním lhářům? Většinou ne, že? Dá se snad věřit novinářům? Určitě ně, že? Aspoň většině z nich určitě ne. Dá se věřit prodejcům ojetých aut? Většinou ne, že? Taxikářům? Většinou ne, že? Obchodníkům? A tak by se dalo pokračovat docela dlouho a asi jen málokterý člověk, nebo profese by obstáli se ctí. Lhaní v našich zeměpisných šířkách rozhodně není až tak neznámou a nerozšířenou věcí a metodou vzájemné komunikace.

      Na mnohé druhy lží jsme už zvyklí a prostě je nevnímáme, spíš je tiše ignorujeme, protože reagovat na to by bylo vysilující ztrátou energie, navíc zbytečnou. Ty nově příchozí lži, od lidí pro nás cizích, ty od těch jiných a druhých, ty vnímáme tak nějak ostřeji a lépe, ale jenom proto, že je to něco v našich krajích nového a dosud nevídaného. A také proto, že je to na naše skromné poměry neobvykle drzé a arogantní

      Na druhou stranu ale, co si budeme povídat, má snad někdo povinnost starat se o nějaké přivandrovalé aroganty, kterým není nic dobré? Máme snad vlastních vyžírků a arogantů tak zoufale málo, že si musíme vozit další?

      Vymazat
    11. O pravdě relativní nebo objektivní jsme tu diskutovali ještě blahé paměti s Informací jako o neřešitelném problému.
      Jenže sdělováky, které lžou jsou zbytečné, ba škodlivé. Jsou prostě obory, kde by se nemělo moc lhát. A Prima tím uveřejněním zpupného výroku vlastně šla proti proudu, proto ji dávám nadpoloviční většinu "pravděpodobnosti". (Ještě více by se jim dalo věřit, kdyby uvolnili celý primární materiál reportáže. To z nějakého důvodu o kterém se bohužel dá spekulovat neudělali.) Ale opravdu se nelze dobrat objektivní pravdy, jak pravil Kapitán.

      Mě spíše zarazil ten hlasitý pokřik sluníčkářů. Podle toho soudím. Potrefená husa se nejen ozve, ale kejhá nejvíce a nejhlasitěji. To je i moje osobní zkušenost.

      Generaci 21 asi šlápli na kuří oko.

      Vymazat
    12. Ano, pravda je vždycky spíš relativní, nežli objektivní záležitost, to se prostě musí vzít na vědomí. Hnout se s tím dá jen těžko a to je na tom to objektivní, co platí pro všechny stejně.

      Nemyslím si, že by Prima kecala, respektive, že by se kecalo na příkaz vedení. Spíš by mi mnohem víc zajímalo, co je to vlastně za pána a proč vlastně řekl to, co řekl.

      Vymazat
    13. Správná otázka Draku
      A ještě jedna:
      Proč Prima reportáž sestříhala právě takto
      Doplněk
      A odkud pochází kapitál, který primu ovládá - což spolu může souviset

      Vymazat
    14. Kapitáne, dějí se tu už poměrně dlouho hodně „podivné“ věci a ta podivnost, nebo až vyloženě „smrdutost“ se poslední dobou spíš stupňuje, než aby to šlo k normálu. To zjevně souvisí s tím, že jsme „cílem” mnoha zpravodajských operací, včetně desinformačních. Svět je jednak plný hajzlů a k tomu navrch je poslední dobou dost turbulentní. Američané, kteří dříve svět spíš stabilisovali, ho teď spíš destabilisují a Unie (Německo, Francie a VB) jim v tom jde více či méně dobrovolně na ruku. Dílem tomu napomáhá roztříštěnost místních zájmů, dílem i amatérismus hraničící vyloženě až s neschopností ze strany státních orgánů a služeb, udržet si tu aspoň jakýs takýs přehled a pořádek.

      Komu Prima patří se nedá až tak snadno zjistit. Je to s.r.o.-čko, které patří akciovce a komu patří ta akciovka se už tak snadno nezjistí. Trochu cosi napovídá složení představenstva a dozorčí rady, kde je vidět někdo z Dánska a Švédska. Vůbec bych se nedivil, kdyby rozhodující část kapitálu byla nakonec americká, prostřednictvím Skandinávie se to dělávalo a možná pořád dělává poměrně často.

      Vymazat
  5. Kocoure, sice nevyváželi, jenže jsme se k té loupežnické partě přidali. Tak pak spolu chyceni, spolu pověšeni.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obuvník má pravdu v tom, že až do takovýchto jemností to opravdu nikdo rozlišovat nebude.

      A já se ale obávám, že to, co stojí proti obyčejným lidem na naší straně, teď myslím vedení Spokojených států a EU, je mnohem větším nebezpečím, nežli jakýkoliv potenciální vnější nepřítel, počínaje na severu Ruskem a pokračujíc přes BV a Afrikou končíc.

      Vymazat
    2. Naštěstí se Schumachere tu a tam vymezujeme proti Germánii - tedy vlastně EU. Měli bychom v tom pod hlavičkou "fau fýr" pokračovat, jedině tak nebudeme EU házeni do stejného pytle s nimi samými.

      Imigranti jsou pro nás zatím malé nebezpečí - ovšem může se to během pár dní změnit, až Německo udělá nějakou změnu politiky a řekne přistěhovalcům dost. Pak nastane úprk kamkoliv - protože pro "neNěmce" se stane atmosféra v Německu poněkud dusná, což bude následek předchozí velkoněmecké politiky - pohrdání pravdou a hlasem lidu. A bojím se, že přijde nový Hitler a pak to bude lítat. Němci to mají už nazkoušené.

      Druhá věc, která se mi krajně nelíbí, je čím dál tím agresivnější rétorika NATO a USA ohledně Sýrie. Erdogan by rád rozpoutal alespoň malý vojenský konflikt mezi NATO a Ruskem. Stejně jako ukrajinští oligarchové. Porošenko ztrácí vliv i na západě země a Západ, my, je necháváme na holičkách.
      Bude Majdan II.?

      Vymazat
    3. Je tu na místě obava z toho, co provede Opičák Obava ještě než opustí úřad. Z toho jde trochu strach. Určitá nevelká naděje na změnu k lepšímu tu je, ale až po volbách ve Spokojených státech. Moc nadějí bych si nedělal, ve hře jsou i dosti obskurní figury a do té doby se pořád ještě může přihodit mnoho ošklivého. Z Turecka také už dlouho a stabilně nekouká nic dobrého.

      Vymazat
    4. Majdan II asi nebude, aspoň prozatím ne. Jestli ale někdo zvládne převrat vlastními silami, možná ho nechají, ať to udělá, když to bude nějak výhodné. Já to ale vidím na křehký pat a dlouhou zákopovou válku.

      Vymazat
    5. Ukrajinu by to současné oligarchické bezuzdné řádění spolu s pobytem mezi velmocenskými mlýnskými kameny mohlo nakonec roztrhnout na 2-4 kusy, to podle okolností. Vůbec bych se tomu nedivil.

      Vymazat
  6. Uálové, je to tu zase!

    Luděk Frýbort
    Nikoli vůl, nýbrž intelektuál je původcem nejstrašlivějších malérů už od časů Husových.
    Není co dodat.
    4P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je logické. Aby substrát byl propagandisticky zpracovatelný, musí být nejprv přiměřeně intelektualizován. To znamená zformátován. Teprve pak na něj lze zapisovat data, napríklad spustitelné soubory jako devotion.exe, leader respect.exe, pray and work.exe, pay.exe, hate.exe, kill.exe a podponě.

      Vymazat
    2. Já bych řekl o čemkoliv intelektuálním tu nemůže být řeč. Substrát musí být přesněji řečeno spíš zblbnut až rovnou debilisován. Jinak to +/- sedí. Pasivních blbců je v populaci poměrně dosti, takže to ve většině případů není zase až takový problém. I když bych řekl, že i to se dost vyvíjí a mnohé dosud úspěšné metody přestávají fungovat tak dobře a spolehlivě, mnohdy dokonec působí kontraproduktivně vůči stanovenému cíli, což je v podstatě dobrá zpráva.

      Vymazat
    3. Přiměřeně, Draku, přiměřeně. Ne přesmoc. Aby se nevymknul.

      Vymazat
  7. Kocour, to felmi rafinofáno! Fé štyši. Fau fýr. Naše tajná spraň! Oplatime štvrte ržiši fšecka pržikoži už od Žiši toho fojefutce, naše slafná šeská fýrer.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, když nic (jakože asi nic), tak si nás aspoň všimli. I to je úspěch.

      Vymazat
    2. Aby si nevšimli. Německo má něco přes 81 milon obyvatel, teď, spolu s těmi nájezdníky něco přes 82. Visegrád má celkem 64, to už je početně skoro 80% těch německých počtů, to není zase tak málo. Stačí aby se přidali Holanďané a je to skoro stejně a když se přidají ještě Rakušáci, bude to víc.

      Na druhou stranu nezapomínejme, že Němci jsou mistři zákulisních tahů a korupce, což spolu s lacinou českou a slovenskou ochotou nechat se korumpovat, vytváří až příliš nebezpečný potenciál pro nepříjemná překvapení všeho možného druhu. Na druhou stranu ale musí ti korumpovatelní panáci u nás počítat s tím, že Bureš zase až tak lehce korumpovatelný není, to je trochu divoká karta a navíc dovede, když chce, nebo potřebuje, šlápnout bolestivě na kuří oka i všem svým partnerům. Slováci jsou zase víc od rány a dobře se ví, že kdo se při určitých tématech zachová divně, bude mu to „spočítáno“, zkrátka manévrovací prostor pro všelijaké kulišárny a podtrhy se dost zužuje. Poláci jsou řekl bych na základě svého katolictví docela sjednocení a hne s nimi jen těžko někdo. Maďaři už ví svoje dávno, ti jsou někde úplně jinde, než zbytek Evropy. Němce by ale mohla víc než účinně podpořit americká diplomacie. Z toho bych měl docela obavy, ale od určité hranice čehokoliv musí prostě začít platit, že košile je prostě blíž než kabát a jde o to, aby to těm našim šaškům už konečně došlo...

      Ono se cosi mění. Žabožrouti už nejsou s Němci tak úplně jedna ruka, Cameron poštěkává už delší dobu, ona ta Unie se prostě začíná sypat, drolit a hroutit. Tato nezvládnutá krize, kterou Unie ukázkově nezvládla, je toho procesu počátkem. Jestli Unie nezačne na ten počátek toho hroucení nějak smysluplně reagovat, události jí předběhnou ještě víc a proces hroucení tím jen nabere na obrátkách.

      Vymazat
  8. Hezký výraz: Nevymknutí (z kloubů nebo vodících špagátků!)

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)