Prohledat tento blog

neděle 12. července 2020

A co Greta?


   Během několika málo týdnů se pozornost Ameriky a Západu vůbec poněkud přesměrovala od Green Dealu  k  Black Live Matter. Mladí intoši, materiálně zabezpečení, ale vzhledem ke svému humanitnímu, neokomunstickému vzdělání se dali na aktivismus a kromě boje proti klimatické změně, za uznání všemožnách sexuálních úchylek a podobně vrhli na kritiku, či spíše boj proti  bělošství jako takovému. Sebekritikou na své bělošství nešetří, připomínajíce tak flagelanty středověku. Přijímají  "vinu" svého původu, své rasy, svých předků své historie a používají k tomu latentní, cyklicky se opakující nespokojenost černochů se svým postavením. Na něm mají největší vinu černoši sami. Je to jejich pocit méněcennosti, neschopnost či neochota se utkat v reálném životě s jinými rasami či spíše kulturami. 






  A tak se dnešní progresivisté dostávají do sporu sami se sebou. Líbáním bot lidem s jinou barvou pleti, ničením starých soch a společenskou a profesní likvidací těch, kteří nemají shodně perverzní názor jako oni ale vyřešit nelze nic.  Zkoušeli to v v Rusku, v Číně, v Kambodži i jinde. Výsledkem byly jen miliony mrtvých a rozvrácené země.

   Tak mě napadlo - ikona milulého roku, Greta Thunberg je velmi bílá. Budou ji teď nutit, aby políbila boty nějakému černošskému aktivistovi? Nebo ji společensky na společenských síitích zcela znemožní a s ní zničí i ideály  pro které leckteří (mnozí) z dnešních progresivistů  ještě před rokem stávkovali a protestovali?

   Chudák Greta. Už je ta švédská holka nepotřebná. Green Deal se sice ještě trochu řeší v Evropě, která nemá tak hodně tmavé populace jako Amerika, ale už i tam začíná boj za mnohost pohlaví, odhození minulosti a sebemrskačství různých druhů. Británie v tom vede.

   Inu, dav nemá ani rozum, ani pamět a ani svědomí. Je to jenom bezduchá masa, která je, jak se zdá, někým řízena a směrována k likvidaci všeho, čeho naše civilizace dokázala. 

   Ale jak nás učí historie "revoluce požírá své děti". A pomocí proklamací, stávek, nepokojů a sebemskačství se nedá ani upéct chleba, ani postavit dům. O ostatním ani nemluvě. 

   Kdyby dnešní progresivisté zvítězili v tom nesmyslném zápase, brzy by na to přišli. Nezvítězí, jen nadělají obrovský nepořádek, který se bude muset uklidit. Který budeme muset uklízet všichni. V první řadě na to doplatí ti, kteří dneska ze zbabělosti nebo vypočítavosti přikyvují tomu zblázněnému davu a dokonce konají podle jejich požadavků. Všichni ti "velcí hráči", majitelé korporací, slavné osobnosti  i politici. A za čas  budou muset zase převlékat kabáty a vysvětlovat. 
Dobře jim tak. 



Sbohem, Gréto!

Nebo snad ne? 

Jak se ukazuje, Green Deal ještě neřekl poslední slovo. Konference v Davosu 2021 připravuje horší věci. Dystopii, o které už drahně let píší ti citlivější spisovatelé SF. Jsem docela rád, že nedožiju. Na dnešek se pak možná bude vzpomínat jako na idylické doby – asi jako my „vzpomínáme“ na staré Řecko.


Je tu naštěstí naděje: Nikdy nikdo nepředpověděl budoucnost dost přesně a vývoj se může otočit úplně jiným směrem. (Jak rád předesílám – stačí jeden asteroid zvící Lomnického štítu. Pro celou zeměkouli.)

Další vývoj může pokračovat třeba způsobem, o němž od mládí sbírám knihy – postkatastrofický svět. To by byl skutečný restart civilizace. I o něm je spousta knih. A abych pravdu řekl, naplňuje mě to větší naději, než ten greenwashingový svět MATRIXU.




Země.  Na dlouho  jediná planeta, kterou má lidstvo k dispozici. 

1 komentář:

  1. Tančila jedno léto---
    kdo by si na ten film nevzpomněl? Téměř už držela Nobelovu cenu v ruce, když přišel jako na zavolanou ten virus. Virus se ukázal jako mnohem příhodnější nástroj, jak prosadit různé jinak neprosaditelné politické akce.
    Jedni sundali z podstavce generála, jiní zase instalovali dosud neznámé virology a finančníky v době, kdy se veřejnost starala o jiné věci. Třeba rozdat 750 miliard by se jinak nikdy nepodařilo, takovou sekeru by nikdy nikdo neschválil.

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)