Prohledat tento blog

neděle 14. dubna 2024

Souvislosti

Jen takové poznámky o souvislostech - nesouvislostech

Foto NASA












Z Parlamentních listů:

  Ačkoli ruský prezident Vladimir Putin rád říká, že ukrajinský národ neexistuje a fakticky to jsou jen trochu jiní Rusové, v praxi mu to nebrání vydávat rozkazy o mrzačení a vraždění dětí okupantskou ruskou armádou. Mladý kluk přišel o nohu. A teď o svém hrůzném zážitku promluvil. A mezitím na Ukrajině dál a dál teče krev a Rusové útočí v celé řadě směrů. A Velká Británie zvažuje, že Ukrajině poskytne speciální zbraň.




Jen trochu upraveno:

   Ačkoli ukrajinský president Zelenskij rád říká, že ukrajinský národ jen brání své teritorium, donedávné zvanou Malorus před těmi, kdo by jej chtěli denacifikovat, protože fakticky to jsou jen trochu jiní často rusky mluvící Ukrajinci, v praxi mu to nebrání vydávat rozkazy o mrzačení a vraždění dětí (i dospělých civilů) v ruském zázemí. Mladý kluk přišel o nohu. Jeho malou sestru ukrajinský granát zabil. A teď o svém hrůzném zážitku promluvil...

   Mezitím na Ukrajině dál a dál teče krev a Rusové útočí v celé řadě směrů. A Velká Británie zvažuje, že Ukrajině poskytne speciální zbraň. Možná by si ji měli schovat, až ji bude potřeba. Hodně britských námořníků totiž neumí plavat! Bývalá námořní velmoc!

===

Jurij Podoljaka: 
k následkům povodní na jihu Ruské federace

   Ještě jednou opakuji - hlavním problémem Ruska (a na frontě je to obzvlášť jasně vidět) je to, že většina našich úředníků se bojí převzít jakoukoliv iniciativu a drží se pozice - "možná to projde". 

   Není to ale specificky ruský problém. Naše věrchuška postupuje stejně a stejně jako ta ruská si přikrádá ze státního. O tom, že stejně postupuje věrchuška po celém světě snad ani psát nemusím. Ne nadarmo se říká, že kdo nekrade, okrádá svou rodinu. Nemá to nic společného s kapitalismem, socialismem nebo progresivismem. Je to všeobecně platné.

   Když už tak uvažujeme o kradení: Všimli jste si, že pouliční zloději celého světa fungují stejně jako opice? Nenápadně se přitočit, uchopit kýžený předmět a rychle pryč. Je legrační si uvědomit, že indický, americký, italský, japonský i český zloděj koná stejně jako makak na Gibraltaru, v Indii nebo kdekoliv jinde. Na rozdíl od opic lidé umí v případě, že jim bezprostředně hrozí dopadení lup odhodit. Opice to většinou neumí a v případě, že jim lup překáží v útěku raději riskují dopadení. Ta neschopnost vzdát se lupu bývá obvykle nazývána "pracka  v láhvi" podle způsobu, jaký se loví opice. Do láhve, pevně přivázané ke stromu, se vhodí ořech, který jen tak tak projde hrdlem láhve. Opice strčí pracku dovnitř a protože s ořechem pracka hrdlem neprojde, tak se raději nechají lidmi chytit a zabít.

   Podobný jev je možno vidět u lidí, kteří zastávají vysoké funkce. Kdyby při problémech kolem těchto funkcí z nich včas odstoupili, nebyli by odhaleni, obviněni a odsouzeni. Ale opičí geny to většině z nich nedovolí.

===

O reprodukci

  Loni se opět narodilo o deset procent dětí méně než v roce 2022. A v roce 2022 se narodilo o deset procent dětí méně než v roce 2021. Před dvěma roky ještě přišlo na svět zhruba sto deset tisíc dětí, loni už to bylo jen devadesát tisíc. Šílený sešup. Žádný demograf to nečekal, nikdo to nepředvídal.. tedy kromě těch, kteří varovali před očkováním proti Covidu, že by to mohlo mít vliv na plodnost. Ale my samozřejmě dobře víme, že to s ničím nesouvisí. Napsal bloger Vidlák. 

   Nemít děti není vinou vakcinace, ale zvýšenou životní úrovni. Mít děti je drahé a pracné. Musí se o ně pečovat, živit je a vychovávat. Někde jsem viděl výpočet, kolik peněz stojí dítě dotažené do dospělosti. Vysokoškolák je mnohem dražší. A když se dítě z nějakého důvodu „nepovede“, není možné ho nechat uspat jako nemocného kocoura.

  Takže si vymýšlíme, proč nemít děti. Genderismus a Green Delal jsou jenom berličky pro to, abychom zdůvodnili bezdětnost. Raději jezdíme do Indonésie, chováme kozy nebo psy, studujeme další vysoké školy. A nejšílenější argument? Jen ne děti! – „do takového světa svoje děti přece nepřivedu!“ Ony snad zavinily, že je ten svět takový, jaký je?!

A my?

Spoléháme na sociální a zdravotní pojistky a myslíme si, že nepotřebujeme potomky, aby se o nás postarali, až my sami nebudeme moci. Přitom se systém může zhroutit nebo nás „vyřadit ze slosování“.
  A i kdyby vše dopadlo podle našich představ, tak ti, kteří své vrstevníky přežijí, budou dožívat v domovech pro přestárlé a vůbec není jisté, že tam najdou přátele na poslední část svého života. Osaměle na lavičce v parčíku před Domovem. Vzpomínat a marně doufat, že někdo přijde. Až jednou pro ně přijde smrt. Ale nikomu nebudou chybět, nikdo nezapláče nad jejich skonem. Jejich majetek propadne státu a věci půjdou do popelnice. Občas vidím konec života právě tam. Knihy, které jste sbírali celý život, obrazy, cedéčka - prostě osobní věci. Ti, kteří budou likvidovat konec vaší fyzické existence jsou velmi neosobní. V vašem věžáku se umírá poměrně často.

   Jako druh (kultura, civilizace), která se nedokáže postarat o svou replikaci jsme odsouzeni k vyhynutí. Nahrazeni budeme jinými rasami/kulturami, které to ještě umí. Protože replikace je jednou z podmínek pro přežití. Ty další jsou potrava a místo k životu. Moc toho ten život nepotřebuje. Když k nám doputuje nějaký cizí život z vesmíru a bude mít ty tři podmínky tak nás možná ze zeměkoule vytlačí.

6 komentářů:

  1. Nazev verchuska je nevystizna blbost , jde o premnozenou byrokracii parasitu.
    Stat je potom potapenej tou porad tezsi vahou a neprezije..

    OdpovědětVymazat
  2. Tento popisný název , “verchška”, reálného chování českých loutek vystihuje naši situaci do posledního puntíku . Zde v ruském, resp. sovětském prostředí tato zamrzlá elita, politická špička, předvádí dovednost v ohlupování elekturátu za souhlasného hýkání obdivovatelů.
    4p

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Si nejak nevysvetlil to realny chovani ceskych loutek, /zrejme nas Cechy nenavidis ,jako vlada a celej zapad/, ktery musi bejt tebou charakterizovany jako verchuska
      a nikdy jinak. Naky souvislosti na podepreni tvych lacinych ,povrchnich kecu.
      Nedelam si nadeji ze neco vubec pochopis , ty yntelygente..

      Vymazat
  3. Doporučuji k úvaze článek od matematika Tomáše Fürsta na webu smis-lab, kde na základě dat dokládá, že neočkované ženy jsou na stejných číslech jako před covidem, ale děti dnes "chybí" pouze ženám očkovaným.

    OdpovědětVymazat
  4. Tohle bezobsažné žvatlání tu nechci. Bude-li pokračovat, mám na to tlačítko.

    OdpovědětVymazat
  5. Zatlac Kocoure, ale na hajzlu jinak...

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)