Prohledat tento blog

pátek 19. července 2013

...my se tady fackujerme.


Rudolf Hrušínský st.         Zdroj: ČSFD


   To říká pan Rudolf Hrušínský, když vysvětluje naše "česká specifika" americkému detektivovi v podání pana Michala Dočolomanského v jednom pěkném českém filmu.

Humor?  Kdeže!  Popis reality. 

(Když jsem tohle napsal jako motto, dal jsem si vyhledat, z kterého filmu to je. Jestli z "Adély" nebo z "Tajemného hradu". A zjistil jsem, že stejný úvod použil Aston ve své poznámce k zcela jinému případu z roku 2008. Ale nechám to tak - znamená to totiž, že tenhle bonmot je naprosto a ryze český.)







   Pustil jsem onehdy "na sebe" TV zpravodajství a sledoval, jak převážejí Janu Nagyovou k soudu do Prahy. Jako svědkyni. Kolona několika automobilů, z nichž svižně vyskákali vazouni v kuklách a neprůstřelných vestičkách se samopaly, připravenými k palbě. Vypadali nebezpečně a člověk by skoro věřil, že dokáží čelit i dvěma těžce ozbrojeným zločineckým gangům najednou. Pak vystoupila milenka bývalého premiéra s šátkem elegantně přehozeným přes pouta. (To je stejná šaškárna, jako když se v USA popíjí na ulici alkohol z láhve v papírovém sáčku. Všichni vědí, o co jde ale tváříme se, jako bychom nevěděli.) Ozbrojený doprovod se rozestavil do obranné pozice a ostražitě sledoval okolí snad v domnění, že několik kameramanů TV náhle odhodí své kamery, vytáhnou umně skryté zbraně a ubohou úřednici osvobodí a odvezou na nějaké utajené místo. Nebo vyskočí nějaký český Jack Ruby a nebezpečnou vězeňkyni několika ranami z velkorážné pistole umlčí, aby už nemohla nikdy nic prozradit o svých odměnách, které tak strašně ležely v žaludku panu Karlu Randákovi z rozvědky že dal našim čackým novinářům k dispozici výplatní pásku paní Nagyové. (Asi Randákovy odměny byly o dost menší, což ho jako šéfa oprávněně (?)  naštvalo.) 

   Nestalo se ale vůbec nic protože jen člověk vybavený velmi bujnou fantazií nebo zvráceným smyslem pro humor by mohl něco podobného očekávat. V Praze, Česko, Evropská unie. Když naši policisté zatýkali Radovana Krejčíře a prováděli prohlídku jeho luxusní vily, pan Krejčíř se dovolil jít na WC (naprosto originální způsob, jak se zbavit na chvilku strážce. Ještě nikde nepopsaný!) a tiše "po anglicku" zmizel zadním východem - až do Jihoafrické republiky. Nebo že by ho (možná) pánové z kriminálky pustili? Za nějaký ten "melounek" v hotovosti? Vzhledem k tomu, jací jsou to ostří hoši nepřipadá v úvahu!

   Prostě oni, policisté jsou lidi "zvláštního ražení". Když se  v Duchcově  manželský pár se vracel domů z diskotéky, dva romští útočníci nejdříve napadli muže pěstmi, pak silnou větví. Brutálnější však byly tři Cikánky, které útočily na ženu. Srazily ji k zemi, bily pěstmi, kopaly. Útok skončil až v okamžiku, kdy na místo přijela policie. Policista, který sloužil na nedaleké služebně městské policie  kterého prosili napadení o pomoc se na služebně raději zamkl. (Už není policistou. Snad jediné rozumné rozhodnutí z poslední doby.)
Následovaly protiromské demonstrace, kde však policie tvrdě zasáhla. Proti demonstrujícím. Jistě, v předních řadách to byly "holé lebky", které vycítily možnost se s někým porvat. Je zbytečné se bavit o tom, zda to byli nebo nebyli neonacisté. Jakákoliv ideologie je jen zástupná - a to pro obě strany. 

Chuť se porvat se schovává za neonacistické ideje, kterým ti primitivové nerozumí a jen tupě skandují hesla svých "guru", kteří v klidu, na dálku a často pomocí internetu 

Chuť porvat se ale vede i jiné mladé muže k tomu, aby se přihlásili do pořádkových sborů. A zdá se, že jsou si obě skupiny podobné nejen povahou, ale i vizáží. Chuť být alfa-samcem a nemít to tak přísně bodováno jako při boxu  nebo jiném úpolovém sportu.

Zdroj: Internet

Zdroj: Internet



   Na obrázcích opravdu těžce rozeznáváte, kdo je "holebeční rváč" a kdo policista v civilu - případně policejní provokatér v civilu, jak o nich vypovídají někteří účastníci takových protestů. Pomůcka - policisté v civilu mají podobné khaki šortky. A svalnatá těla. Uniforma. Patrně proto, aby je těžkooděnci poznali a neseřezali stejně jako jiné protestující. Výstrojní erudice tajné policie tedy nepostoupila ani o píď. Před desítkami let měli kriminalisté světlé balonové kabáty a tmavé klobouky. S těmi jsem kdysi musel několikrát - a nerad - hovořit. (Zajímavé je, že to nebyli hlupáci, jak se obvykle traduje v disidentských pamětech.)

   Co tím sleduji? Policie se až příliš často projevuje jako herecký soubor - dejme tomu operety. Kostýmy, pečlivě secvičené tanečky pod vedením ne příliš zdatných choreografů. A nad tím - herci, kteří odříkávají své naučené role. Někdy suverénně, jindy nejistě a opatrně, jak to dělal při první tiskové konferenci po masívním útoku policie na aktéry kauzy "premiér Nečas" třeba státní zástupce Ivo Ištvan. S napětím v obličeji přednášel jakési stanovisko, opatrně volil slova, aby se nepřeřekl. Bylo mi ho v ten okamžik líto, nápadně připomínal zoufalého herce v divadelní detektivce, který zapomněl text, improvizuje a je mimo doslech nápovědy. 

Hlavně neprozradit, kdo je vrah!**


Šéf olomouckého vrchního státního zastupitelství Ivo Ištvan
při tiskové konferenci ke čtvrtečnímu policejnímu zásahu.

Autor: Dan Materna, MAFRA

   Tak jako některé profese lákají homosexuály (kadeřníci, tanečníci, číšníci) jiné lákají rváče (policie, armáda, něktyeré sporty) a jiné zase ty, kteří chtějí být středem pozornosti - herce, tanečníky a politiky. Obávám se, že ne všichni politici jdou do politiky, aby si vydělali nějaké peníze. To je vlastně ten lepší případ. Někteří mají hlavně obrovskou potřebu sebeprezentace. Bohužel takový přístup ke své životní roli je, zdá se, běžný i u policie a justice.*** A to už je celkem dost velký průšvih.


   Ne že by u zákonodárců byl ten průšvih nějak výrazně menší. Vadné zákony, např. nesmyslně podporující tzv. "solární byznys" mohou škodit státu - tedy nám všem - dost citelně. Ale je tady naděje, že za pár let (tedy dva páry let) budou volby a ty rozdají karty úplně jinak. Pokud ovšem mezi obyvatelstvem nepřevládne celková skleslost a skepse a k urnám se opravdu dostaví. 

   Je, alespoň pro mě, velmi  zajímavé pozorovat tohle Divadlo Svět,  Theatrum Mundi a porovnávat s divadlem skutečným, "artistním". Musím ale říct, že žádný velký rozdíl nevidím. Snad jen ten, že z toho "většího divadla" nelze nikam odejít. 
Myslím, že je mylná teorie, že divadlo má být odrazem, zjednodušeným modelem či zmenšeninou okolního složitého světa. Začínám mít neodbytný pocit, že je tomu přesně naopak. Svět vypadá, že je zkonstruován podle divadla. A pokud je ten divadelní kus zrovna opereta, vypadá pak takhle. Možná je to důvod, kvůli kterému se lidé stávají alkoholiky, drogovými závisláky nebo sebevrahy. 

Případně sarkastickými skeptiky. 



*/   Když si vzpomenete, kdo vlastně byl student Martin Šmíd, jehož údajná smrt rozpoutala celonárodní protesty v roce 1989 zjistíte, že policejní provokace se používá stále, bez ohledu na režim.

**/ A taky neprozradit, u koho se našlo těch pár miliónů a několik kilo zlata. Byly údajně nalezeny při realizace oné operetní monstrakce, která měla (a taky potopila) slabou vládu Petra Nečase. Ale ani po několika týdnech nikdo neřekl, komu patřily a zda nějak s "trafikovou kauzou" souvisí. Předpokládám, že nesouvisí a ta zmínka je (s)prostá manipulace - publikum si mylně domyslí, "komu tak asi mohly patřit".  

***/  O těch,. kteří berou politiku jako službu státu jsem jen slyšel. Nějací takoví prý jsou. Někde.




Dodatky: 



Celý případ má (kromě humorných operetních aspektů) také jinou, vážnější  rovinu.

Petr Placák k Ivo Ištvanovi píše:

"... Státní zástupce Ištvan je podle všeho přesně ten typ jurodivce, který udělá z etického problému věc trestněprávní, aniž by si kladl nějaké další otázky po přiměřenosti, právní kultuře či po podstatě demokracie. (Ištvan se například vehementně dožadoval potrestání kolegy, který se svým soukromým autem parkoval na místě vyhrazeném pro služební vozy!) Je to přesně ten typ člověka, kterému stačí jen něco podstrčit a on vše ostatní – za jiné – už zařídí sám, aniž by něco tušil.
Služební horlivec, který svým rigidním postupem napáchá stokrát víc škody, než jaký přinese společnosti užitek. Tak se stalo, že premiér, za jehož vlády dostala poprvé v polistopadové historii policie volnou ruku, je sám stíhaný z pomyslného trestného činu, o kterém se právníci přou, zda vůbec existuje, zatímco kmotrové, které se Petr Nečas snažil odříznout od stranické politiky, se smějí. ..."


A další diskutér na NP J. Vyhnalík doplňuje:

...On to nebyl ledajaký kolega, ale předseda brněnského SZ Petr Coufal, který byl jedním z těch, kteří Ištvana vystřídali po jeho neslavném působení v kauze Čunek. Ta žaloba byla nesmyslná, ale svůj účel splnila. Petr Coufal žalobu jako nesmyslnou zamítl, ale to bylo právě to, na co Ivo Ištvan čekal. Obratem na něj podal kárnou žalobu, že neoprávněně rozhodoval v žalobě na vlastní osobu. Kárný senát sice Petra Coufala nijak nepotrestal, ale on posléze na svoji pozici rezignoval.
Nejednalo se tedy o nějaký čistý purismus, ale plánovanou a podlou pomstu s využitím právních kliček!

Vyplývá z toho tato otázka: Kdo tohle všechno nastartoval?  Kdo "Vypustil Krakena?" 
Komu ku prospěchu? 


25 komentářů:

  1. Ekonomika a politika, jsou jako elektřina a magnetismus, jeden bez druhého nemohou být. Jde jen a pouze o to, aby se to naše politické prostředí zkultivovalo a zpřehlednilo. To ale v nejbližší době tak úplně nehrozí, nechat si o tom zdát můžeme, což je asi tak všechno, co můžeme. Ono bylo hodně blbé, už když se ozval Michálek, a premiér nekonal, ačkoliv konati měl, a učinil tak až pod tlakem bobtnajícího skandálu. Pravda, lepší pozdě, než nikdy. Přes všechny excesy, které tahle vláda předvedla, možná jednou budeme konstatovat, že byla tou nejlepší z těch polistopadových, které tu kdy byly, čas ukáže.

    Ohledně té aféry se stavím na stranu Šamanovu, opravdu si myslím, že mají pravdu spíš ti, co říkají, že v případě těch tří pánů už opravdu došlo k překročení určitých hranic, které by se za normálních okolností překračovat neměly. U našeho parlamentního systému, který je pro dolní komoru stranický, je otázkou, zda by se, podobně senátu, neměl také přeorientovat na soutěž osobností o křeslo poslance, a ne partají. Mně by se to určitě líbilo víc a domnívám se, že by to mohlo zvýšit kvalitu lidí, kteří tam jsou.

    Ta aféra ale, jako mnohé z toho, co se tu odehrává, nese neklamné znaky vrtění psem. Je otázkou, nakolik to bylo dopředu vymyšlené a zrežírované a nakolik jen opozice a s ní spřízněná média, využila a zneužila blbost protistrany. Zatím se to nedá příliš rozeznat. Faktem je, že kdykoliv nemám čas na medální humbuk, žije se mi o hodně líp.

    OdpovědětVymazat
  2. Ještě nečetl (viz níže) - jenom: Nick Carter, detektiv amerikánský, byl včera osobně na Vltavě 20-22 h v Pokračování za pět minut. Pokračování za tři hodiny.

    OdpovědětVymazat
  3. Pro Draka:
    Leckde zkoušeli systém osobností a skončilo to obvykle naprostou roztříštěností parlamentu, který se nebyl schopen shodnout ani na tom, který je severní a který jižní pól. Takže se začaly v parlamentu tvořit vlivové skupiny (zemědělci, průmyslníci, bankéři atd. - quasi strany) a začalo se - co jiného - kupčit s prebendami, trafikami, které má pod palcem vláda. Ba děly se i horší věci. Vzájemné obžalovávání z přžečinů, zločinů i obyčrejných činů. (Viz Itálie 2012-13 a zrovna tak Francie.)

    Souhlasím, že "by se nemělo" kupčit, na druhé straně si nedovedu představit lidi, kteří "kupčit" nebudou. To by bylo třeba před každým hlasováním buď vyměnit celý parlament nebo ho držet bez přísunu informací někde na pustém ostrově (nebo v uzavřeném ostravském dole, třeba "Hlubina"* [;>) aby nebyli pod vlivem jakékoliv lobby nebo novinářů, kteří "pod vlivem" zcela určitě jsou.
    Pěkné předsevzetí, leč nerealizovatelné, stejně jako komunismus.

    Nicméně to nechci, nemohu posuzovat. Co mohu je značná "operetnost" jak policie, tak státních zástupců. Silná, zákonem nepodložená gesta. Ukázka svalů.
    Myslím, že i budoucí vítězi voleb, koalice ČSSD a KSČM a podporou - koho? - si to uvědomí a začne policii i soudům pomalu utahovat smyčku. Zeman se určitě přidá. Protože všem by se to mohlo škaredě vymstít až se dostanou k moci.

    Neříkám vůbec, že se mi ony trafiky líbí. Ale selhává mi představivost, jak by to bez nich mohlo (s reálnými lidmi) fungovat.

    */ Na těžní věž "Hlubiny" koukám z kuchyně.

    OdpovědětVymazat
  4. To Jakub:
    A nedalo by se jednat o uveřejnění tohoto překladu v Útulně? Tohle téma tu přece několikrát zaznělo. [;>)

    OdpovědětVymazat
  5. Jo, šlo by to. Je-li zájem.

    OdpovědětVymazat
  6. No SRDEČNÝ POZDRAV ZE ZEMĚKOULE, jedna z mých trvalých lahůdek přece... Na takových filmečcích je vidět, jak je to při točení bavilo. Má typická poznámka, jako starého statisty Barrandova, potomci ji dáávno znají - mé nejvyšší ocenění: Jé... tam bych chtěl statovat - !

    OdpovědětVymazat
  7. Zásah policie proti demonstrujícím považuji za nestoudnost. Tomu se říká svoboda projevu a shromažďování? Cikáni nás tady přepadávají, bijí a policie nezasáhne, ale proti lidem, kteří se obávají Cikánů, tak ty zmlátí, no kde to jsme?
    A Ištvána považuji za špatného člověka, pyšný, arogantní, možná je vše úplně jinak. Nemyslím si, že by Nečas byl horší, než ostatní politici z jiných stran.

    OdpovědětVymazat
  8. Jakubovi S.:

    Lásku k tvorbě té dvojice a zejména pak tomuhle filmu sdílíme nepochybně s mnoha lidmi. Vědátoři, sportovci a někdy filmaři, přesněji umělecký svět jsou jedni z mála, kdo nám ve světě nedělá ostudu.

    OdpovědětVymazat
  9. Ohledně trafik mi dost zarazilo to, co vylezlo z Nejvyššího soudu, ani se mi to nechce psát s velkým písmenem... Opravdu myslí vážně, že cokoliv pronesené na půdě sněmovny je chráněno poslaneckou imunitou? Třeba i příprava vraždy? Tohle je opravdu hodně za hranou. Buď jde o hodně extensivní, vyloženě gumový výklad zákona, nebo je v nepořádku cosi se zákonem samotným. Na ty "gumové výklady" na to tu jsou někteří mistry nad mistry a ačkoliv by měli letět na vteřinu, a do smrti už nemít právo být soudci, chrání je neodvolatelnost, což je samozřejmě špatně, kdokoliv provádí lumpárny, má ihned letět, nebo mu to aspoň musí reálně hrozit, včetně kriminálu, když bude zlobit hodně. Žijeme v prostředí, kde nedotknutelnost a neodvolatelnost nemá co dělat, bohužel. Nemusí být v pořádku ani zákon sám, a to by ale chtělo, co nejdřív to dát do pořádku, o což termiti nepochybně nebudou mít zájem. Zachránilo to pakliže se nepletu, už Bártu, a teď T(lu)choře a jeho partu.

    OdpovědětVymazat
  10. Draku,
    "přípravu vraždy" vám klidně udělám i ze seznamu potravin, co má pan poslanec cestou domů z Parlamentu nakoupit. Sám se budete klepat strachem, až vám "znalecky" vysvětlím, co ty nudle, a ještě dokonce v kombinaci s tvarohem, znamenají.
    V zemi, kde už došlo k účelovému policejnímu zadržení poslance, aby bylo ovlivněno hlasování při volbě presidenta, by imunita měla být co nejširší, jinak o přijetí nebo nepřijetí zákonů budou rozhodovat různí ištvánové tím, koho právě zavřou.

    A v orgánech (nevolených) EU je imunita ještě daleko širší, týká se doživotně jakékoli kriminality, kterou dotyčný udělal, dělá nebo bude dělat, a to i bez souvislosti s jeho profesními aktivitami. Takový Dutruit, pokud by se dostal k tomuhle džobu, by byl nadosmrti za vodou a policie by ho ani nesměla vyšetřovat.

    OdpovědětVymazat
  11. Drakovi - k umělcům:
    Jenom to, že nevidíte kumštýřům "do kuchyně" Vás opravňuje k tak přívětivě naivnímu názoru. Jinak - ono je to stejné, jen kumštýři jsou "citovější" (čti hysteričtější) a "věrohodnější" (čti umějí to lépe zahrát).
    Ale náladu nějakými příklady nikomu při pondělku kazit nebudu. Závisti, nenávisti, šosáctví a obyčejné blbosti je tam stejné množství, jako mezi akademiky, úředníky, tramvajáky, samostatně hospodařícími zemědělci ba i politiky. Jen to tak není vidět. Vzpomeňte na tgo, co dělala Hanychová, Menzel, Bartošová, Janda...
    Sorry.

    OdpovědětVymazat
  12. Pro Pergilla:
    Jako obvykle se dá říct "...ale na druhou stranu...".
    Já bych imunitu poslancům zrušil - ale současně i soudcům a policajtům. Ať každý odpovídá za své činy. (U lékařů to už začalo.) Až se přestanou policajti vzájemně krýt a soudci osvobozovat, bude i represivní a soudní moc vyrovnaná a ta "trojnožka" moc zákonodárná - exekutiova - justice se přestane konečně naklánět. Ale uznávám, je to utopie.
    (Což je demokracie pochopitelně také. A možná se dostaneme do stavu, že kdokoliv bude žalovat kohokoliv za cokoliv - to je ten pro některé vysněný "americký způsob života". Průměrný Američan vede za život jedenáct soudních sporů, z nichž 5,5 vyhraje. Lidi se baví různě. A advokáti a soukromá očka mají zajištěnou doživotní obživu. [;>))

    OdpovědětVymazat
  13. Především by měl každý poslanec mít svého zástupce, který by v případě potřeby převzal jeho pravomoce (tak jako například president USA má vicepresidenta, takže se stát nezhroutí, i kdyby třeba president padl při vyháněnění mimozemských agresorů).
    Potom by nejen odpadlo to nesmyslné vypárovávání, ale hlavně by se nedalo ovlivnit hlasování tím, že je zavřen nějaký ten poslanec (nebo nedejbože dokonce fyzicky zlividován).

    OdpovědětVymazat
  14. Nárok na jakéhosi asistenta poslanec má, tak proč by ho nemohl zplnomocnit i k hlasování? Samozřejmě, že poslanecký plat by se vyplácel tomu, kdo hlasuje. Hezky by se spočítalo, kolik bylo za měsíc hlasování a úměrně účasti na počtu hlasování, by se ten plat vyplatil pěkně tomu, kdo zrovna hlasoval. Já chápu, že poslouchat mnohé chorobné bláboly, které tam zaznívají, je nadlidský úkol, ale nejsou za něj ty dámy a ti pánové placení tak blbě, aby měli morální právo k takovým prázdným sálům, jaké tam mnohdy je vidět.

    Vadí-li tak silně přeběhlictví, trafiky a další varianty úplatků, tak proč se nevrátit k tomu, že mandát patří partaji, a ta si kdykoliv může neposlušného padoucha odvolat a předat mandát jinému?

    Dostane-li se někdo do sněmovny jako nezávislý, prosím, ať si dělá, co uzná za vhodné, ale jakkoliv nemám rád partaje, tak páku na vyděrače by mít měly. V opačném případě to pak moc nedává smysl, tak jak to je, to nevede k moc dobrým koncům.

    StK:

    Závistí, nepřejícností, divnými vazbami a vztahy, a dalším marasmem a balastem, jsme prolezlí už tolik a naprosto nezávisle na oboru lidské činnosti, že je škoda slov poukazovat na to, že to v tom, či onom, není zrovna ideální.

    OdpovědětVymazat
  15. No, tak zrovna v tomhle Spokojené Státy raději nedoháněl, spíš bych od nich s potěšením převzal ochranu obydlí a majetku, zkrátka a dobře, vleze -li tlupa Cikánů někam, kde nemá co dělat, aby jí šlo v klidu zprovodit ze světa a nebylo nutné přemýšlet o tom, že když ho střelím zezadu, půjdu sedět, když ho střelím zepředu, tak možná při obrovské klice ne. To samé i s vykrádáním aut, usmrcení chmatáka by přece nemělo nikomu až tak moc dalece vadit. Stejně z něj nic moc nekouká, krom enormních výdajů za basu či jiné ústavy. Zákon by měl chránit slušné lidi před verbeží a ne naopak, jak tomu je teď. Tím rostoucím napětím si říkáme o reinkarnaci Hitlera nebo Stalina a to snad krom bolševiků nikdo nechce, aspoň doufám. Tady všechno stojí spíš na hlavě, než na nohou a stojí to spíš za starou bačkoru, než aby to bylo k světu.

    OdpovědětVymazat
  16. - a zrovna mě přibila zpráva z ČRoBrno: V noci zmizel celý krásný masivní ozdobný litinový plot kolem břeclavské synagogy. Plus další mosazné věci odvedle.
    Takže nejen nápisy na symbolických hrobech před Malou pevností terezínskou.
    Vsadíte se, do kdy zmizí Mánesova mříž kolem rotundy na Starém Městě Pražském?
    Střílet. Samozřejmě.
    Jenže to nejde.
    A referování musí být kulantní či jak se to dnes říká. Merde. Teď jsem převedl jednoho Préverta, tak mi naskočilo tohle fr. stručné vojácké mužné zhodnocení situace. Jsme u Waterloo? A jsme před jasnou porážkou? Otázky, otázky.

    OdpovědětVymazat
  17. Cesty jsou jen 2-3, buď se rozumně popustí otěže při ochraně majetku před ludráky, nebo bude muset notně přituhnout pro bazary, zastavárny a sběrny kovů. Z toho všeho by se musela stát licencovaná živnost a provozovatelná jen a pouze vedle policejních stanic, které by musely schvalovat jednotlivé transakce. Takhle to prostě už dál nejde. No a nebo se to nějak trochu rozumně zkombinuje. Ale jasné je, že takhle to už dál nejde, to bychom tu toho novodobého Adolfa či Josifa Vissarionoviče mohli mít mnohem dřív, než si vůbec troufáme odhadovat. Není náhodou lepší si trochu ušpinit ruce a máknout na tom, aby bylo líp? Čas běží a zatím pracuje proti nám.

    OdpovědětVymazat
  18. Draku,
    někdo na tom vydělává nehorázné peníze a má na uplácení politiků jak v mísdtním tak i celostátním měřítku. Asi jediná možnost je nějaká tč. mimoparlamentní strana, která v tomhle mafiánském cyklu nejede, a i ta bude mít co dělat, aby zlomila odpor podplacených soudů.

    OdpovědětVymazat
  19. Draku, téměř cokoliv jenom to ne, aby hlas patřil partaji která si nepohodlného poslance zpacifikuje případně odvolá. To skáčeme do variace na stav před plyšákem.
    To už by bylo lepší parlament zrušit a nahradit "kroužkem těžkých", kde by byli šéfové partají a každý měl "váhu" podle procent hlasů získaných ve volbách.
    Než financovat takový parlament, bylo by smyslupnější ty peníze věnovat i na multikulti nesmysly.

    OdpovědětVymazat
  20. Dvě prohlášení:
    Prohlášení č.1/
    Celé léto nosím sandály bez ponožek a to ne ze snobství.
    Prohlášení č. 2/
    Nespolupracovala jsem sice s StB, ale mám za to, že ta spolupráce se musela nějak odrazit v práci a chování dotyčného, co spolupracoval. Z jakýchkoliv důvodů.

    OdpovědětVymazat
  21. kapitánu Nemovi:

    Ano, skočili bychom do stavu před plyšákem, ale upřesním to tak, že bychom skočili do stavu mezi 1. a 2. světovou, což bylo až na tu hospodářskou krizi a ukončení Mnichovem a Hitlerem snad to nejlepší, co tady kdy historicky bylo. Bolševikům by to asi vadilo hodně, ale nevím, proč by to mělo vadit někomu jinému.

    S tou parlamentní demokracií bychom se měli rozhodnout buď pro kočku, nebo pro psa. Mít kočkopsa, jako máme teď, je na nic, slušně řečeno.

    Kočka je buď stranický systém, kdy mandát patří straně a ta ať si ty své šašky "pacifikuje" jakkoliv uzná za vhodné, nicméně korupci to s největší pravděpodobností zamezí, protože uplatit pár šašků pár trafikami, to se dá, uplatit celou partaj je mnohem těžší, byť pro nadnárodní obludy není problém ani to. Muselo by se jen doladit koaliční vydírání, ale na to by opravdu stačila jen odvaha poslat ten nerozřešitelný momentální bordel do předčasných voleb, jako se nebojí dělat to v Izraeli a volič si to přebere, vyděrače má rád jen málokdo.

    Pes je naopak systém osobnostní, který sice hrozí totální roztříštěností parlamentu, ale na druhou stranu, mandát patří té oné konkrétní osobnosti a šlus, jen by se muselo zajistit, že žádná nákladná kampaň, musel by stačit jen a pouze web a stejný prostor pro všechny ve veřejnoprávních médiích a případně fyzické objíždění mítinků se zákazem rozdávat pohoštění jak pro kandidáty, tak pro jejich sympatisanty.

    Náš kočkpes je cosi, co vyvolává a podporuje podporuje korupci a vydírání a tak jak to je, je to špatně. Na druhou stranu, můžou za to lidé, na kterých to stojí a padá, ale musíme prostě vystačit přesně s tím materiálem, co je po ruce, takže nezbývá, než co nejlépe nastavit pravidla pro ten materiál, co máme po ruce, lepší prostě nedostaneme.

    OdpovědětVymazat
  22. informaci:

    Já si myslím, že ať si každý nosí sandály tak, jak chce. Šaman uvedl poměrně logické důvody, proč ty ponožky nosit a vzhledem k tomu, že je z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, tak zastávám stejný názor.

    Jestli se Vám z nějakého důvpdu chodí v sandálech lípe bez ponožek, tak si v nich choďte tak, jak se Vám to líbí. Myslím, že tohle je přesně jedna z věcí, které si má každý vyřešit tak, jak on chce, a nikdo mu do toho nemá co kafrat. A už vůbec ho kvůli tomu nemá co označovat z blbce nějaký nafoukaný arogantní nevzdělaný tupoun z nějakého blbého rádia. Ten blbec mi na tom všem zarazil nejvíc. Takového tak akorát ulovit, vycpat a vystavit do vitrínky, k ničemu jinému se nehodí.

    OdpovědětVymazat
  23. Totální znalostní i vzdělanostní nevědomí až bezvědomí - to je dokonalé. Dovolím si užívat a adoptovat!

    OdpovědětVymazat
  24. EK podlesk (t.j.lesklej postesk)29. července 2013 v 6:49:00 SELČ

    Při pohladu na teploměr mám "jasno"
    Taková tepla nejde překonat bez následků, asi pro to mají jižani siestu a někteří z nich vypálené hlavičky. Komu chytne první? Žhavé laufy jsou jistý samozápal.
    ČP.Jepe!

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)