Prohledat tento blog

středa 19. dubna 2017

Světový četník ...

   Tak nám zase "jestřábi z USA" poslali (bez jedné) kopu Tomahawků na Sýrii. Tedy na cizí území. Bez vyhlášení války. Protože údajně syrské letectvo zaútočilo sarinem / chlorem (zdroje se nemohou dohodnout) na vlastní civilní obyvatelstvo. Pominu-li fakt, že povstalec, který zrovna nedrží v rukou samopal nebo taktickou raketu je podle názorů našich západních politiků jen ubohý civilista, napadá mě jiná věc: Bašár Asad je bezesporu diktátor a to relativně krutý diktátor. Ale poslední dobou s pomocí jiného diktátora, Vladimíra Putina, má v boji proti spoustě znesvářených skupin v Sýrii, které bojují nejen proti Bašárově režimu, ale hlavně mezi sebou, výrazné vojenské úspěchy. Naše "západní fronta" nějak ztratila "tah na branku".  Takže bylo třeba "něco" udělat, aby se věc dala "mediálně" do pořádku.



   Bašár Asád není člověk, se kterým bych "šel krást koně".  Ostatně ani druhý zmiňovaný, Putin, není hodný hoch. Kdyby totiž byli oba dva hodní a smířliví, nikdy by nedokázali ukočírovat takové státy jako je Sýrie a nebo Rusko. Státy, které jsou tak velké, že směřování různých skupin uvnitř nich by při jakémkoliv náznaku slabosti "režimu" brzy vedlo k občanské válce. Oba diktátoři  rozhodně umí své moci využívat a proto se nedomnívám, že by byli hlupáci.  Ovšem použít chemické zbraně, mezinárodně zakázané, by právě velkým hlupáctvím bylo. Hlavně v době, kdy se jim vojensky daří by to byl tah naprosto nesmyslný a zbytečný.

  Jenže - je zapotřebí pohnout mezinárodním míněním,  zavrtět psem. Protože ve výzbroji USA je spousta programovatelných raket Tomahawk s plochou dráhou letu a ty, protože je není momentálně proti komu nasadit  stárnou. Jednak fyzicky, přestávají být spolehlivé, jednak morálně. Zbrojní komplexy nutně potřebují dodávat rakety nové, modernější, dražší. Je tedy třeba "vyprázdnit sklady".

    Takže se "vyrobí problém" a nasadí mediální masáž se srdceryvnými záběry dusících se děti. A USA na to nutně musí reagovat jako správný celosvětový četník - masívním útokem.  Padesát devět raket vylétlo z předem připravených pozic z lodí ve Středozemním  moři zcela a zdevastovalo / nevýznamně poškodilo leteckou základu al Šajrát. To, kdo použil chemické zbraně a zda se to dá nějak rukolapně dokázat není už příliš důležité. Nedá. Jsou to jen slova proti slovům.

   Situaci důkladně rozebírá Tereza Spencer  která sleduje mnoho zdrojů, na sobě nezávislých a nemá cenu její poznatky tady vypisovat. Řídím se jen intuicí a ta mi říká, že důvody k útoku byly vykonstruované a zcela jiné, než uvádějí americká a západní media. Velká mediální pračka se nám teď pokouší vnutit ten jediný správný pohled na věc.

   Jak to bylo nevím a nejsem sám. Faktem ale je, že ani Bašár Asad ani Vladimír Putin nejsou pitomci. Náš předseda vlády Sobotka odsoudil použití chemických zbraní a hodlá je zakázat. Jaksi mu ušlo, že je to mezinárodními konvencemi zakázáno už dávno.

   Pokud se nedosáhne rychlého vyřešení situace v OSN, poněkud to zapáchá III. světovou.
Mimořádná schůze Rady bezpečnosti OSN, o kterou v pátek zažádalo ruské ministerstvo zahraničí, se sejde v 16:30 našeho času. Tématem jednání jsou právě útoky USA na Sýrii.

   A ukázalo se, že opět jednalo jen o obvyklé obřadní harašení zbraněmi. Stejná silná prohlášení  jako připlutí americké flotily k břehům Koreje.  Jeli prý cvičit  jinam. Nicméně  Kim Čong-unovi na pár dní opět stoupl krevní tlak. Když se to bude stávat často, tak ho jednou "tikne". 

   Ale určitě je už někde připravený jeho nástupce se svou kamarilou, který hbitě obsadí uvolněné místo.  Slavný pohřeb  Kim Čong-una - a jedeme dál. 

   TV rozhovory se severo Korejci je něco neskutečně smutného. Vymyté mozky. Dočista do čista. Něco takového se u nás v Kotlince vyskytovalo před "sametkou" jen sporadicky. Holt ta dvojitá morálka "smějících se bestií" byla (a opět je) nutná k přežití bez ztráty kytičky.

   Ale i dneska jsou vylízanci mezi námi. Jen jsou vymytí multikulturalismem, genderovou "rovnováhou" a zelenou ideologií. Taky nenávistí k Rusku / USA / Židům. Je těžké posoudit, co je horší. Jestli vygumované mozky s pracovitýma rukama jako v Koreji nebo vygumovanci naši, kteří se nechávají živit rodiči nebo státem skrze "neziskovky". 

Ono to,  zdá se, vyjde nastejno. 





Humorná poznámka:

  Dostal jsem v neděli hloupý nápad, že bych mohl podotknout něco k tématu tureckého referenda na Tiscali.cz. Sesmolil jsem asi deset řádků - a při odeslání na mě vyskočil text, že jsem byl vulgární, napadal jsem ostatní diskutující a mám BAN na 61 dnů. 

   Podivil jsem se velice, protože na portálu Tiscali jsem naposledy něco podotkl asi před rokem a pak již nikdy - dokonce ty diskuze tam ani neotvírám, protože se tam mele asi deset, patrně těsně  postpubertálních idiotů s nicky jak "Bijec blbečků" a podobně. 

   Poslal jsem svůj příspěvek i printscreen hlášky systému do helpdesku - a požádal o vysvětlení, kdy a čím jsem se provinil. Nestalo se nic, BAN pokračoval až do úterního rána a pak přestal. Ale ani slovo vysvětlení nebo omluvy za přehmat. Takže už na Tiscali už BAN nemám - a chuť cokoliv podotknout taky zmizela. I zprávy si budu hledat jinde.

13 komentářů:

  1. TO "tiscali" mám totožný poznatek, prostě nic a je pokoj.
    4P

    OdpovědětVymazat
  2. Dá rozum, že diktátor musí být krutý. Bez toho by nebyl ani diktátor ani vůbec. Ostatně lidi jsou nevděčný ksindl nadaný schopností z osvíceného vládce udělat krutovládce. Tak mají tu svojí "demokracii" a žerou se navzájem.

    Aleppo...jsou to žabaři. Skorzeny by jim předvedl jak to udělat pořádně.

    Prezident USA dostane zprávu z CIA a telefonicky blahopřeje ruskému prezidentovi k přežití atentátu a vyjadřuje soustrast s obětmi. Sotva ukončí hovor, přiběhne rozčilený tajemník: "Pane prezidente, máme vážný problém.
    V Langley nevzali v úvahu časový posun...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že lid dělá z diktátora krutovládce?
      Ale kdepak, třeba Severokorejci svého diktátora milují. Už ve třetí generaci. Mají recht. Je třeba se smířit s tím, co nemohou změnit.

      Jsou okamžiky, kdy si vzpomenu na "totáč". Bylo jasné, kdo je kdo, některé věci se prostě nedělaly, protože se dělat nesměly.
      Třeba odpor svobodných matek k očkování nechápu. Až se jim dítko nakazí něčím škaredým, budou pořvávat na doktory. Když ho nevezmou do školky, budou pořvávat na učitele/ředitele. Případně podávat žaloby. Neočkovat dítě není svoboda, ale neodpovědnost. Děcko to přece nemůže rozhodovat samo.

      Atd., atp.

      Vymazat
    2. Jak jsem to tak četl, Tereza Spencer si o tom myslí skoro to samé, co já.

      Vymazat
    3. Jelikož všechny informace dostáváme cezené, těžko říci kde je pravda, mohlo by pomoci Qui bono, ale až s odstupem pouze když se záměr vydaří amebo se ajce totálně zpacká. Vzhledem k právu veta a ideologičnosti OSN nemůže vyřešit nic, kde hlavní hráči nemají shodné zájmy.

      Ad očkování
      jako obvykle, nic není černobílé. U nemocí, kde následky jsou ve významném procentu fatálnía vedlejší účinky nevýznamné není co řešit.
      Problém vidím u očkování proti tzv. Dětským nemocem, které před zahájením očkováním prodělala většina dětí téměř bez následků a získaná imunita byla lepší, než jakou poskytuje očkování. Zase se jedná o cezené informace, ale:
      - nejsou vedlejší účinky očkování proti dětským nemocem srovnatelné s komplikacemi?
      - nejsou frekvence a následky onemocnění v dospělosti nakonec horší než kdyby se neočkovalo?
      - nejde nakonec spíše o byznys než o dobře mínšnou snahu pomoci která se tak úplně nepovedla??

      opravdu nevím

      Vymazat
    4. Kapitáne, ať už je to jak chce, tak dříve rozhodně nebylo slyšet tak moc a tak často tolika uřvaných debilů, jako teď. Pro některé pitomce je to bohužel strhující. Odpůrce očkování řadím ke stejně „inteligentním“, jako jsou vegetariáni a vegani.

      Vymazat
    5. Draku, vše je otázka míry, svět není binární
      Očkování se dá chápat jako jistá obdoba pojištění. Rozdíl je, že pojištění zmírňuje (finanční) následky události, zatímco očkování snižuje pravděpodobnost události.
      Přestože se dá pojistit skoro cokoli, existuje hranice, kdy pojištení už smysl nemá protože pojistné plnění bude (třeba i významně) nižší než zaplacené pojistné. Fakticky má cenu pojišťovat se jen na situace, kdy (finanční) následky by byly likvidační, ale pojistnéje vzhledem k pravděpodobnosti události "rozumné".
      U očkování je pojistným pravděpodobnost a závažnost vedlejších účinků očkování, případně ještě kratší nebo slabší imunita získaná očkováním proti imunitě získané proděláním nemoci (např. v poslední době mediálnš propírané spalničky). Pojistným plněním je vyhnutí se nepříjemnostem spojeným s proděláním nemoci. Kde je hranice toho, kdy ještě očkování má smysl a kdy je přínosné asi jako dotovaná obnovitelná energie netuším.

      Ne každý kdo řve je uřvaný debil, ale každý debil je uřvaný. Mnohdy je to i úhlem pohledu. Pohledem úředníka je každý asertivní občan dožadující se svých práv uřvaným debilem.

      Vymazat
    6. Kapitáne, vím, že svět není binární a že je tu otázka míry na místě. K očkování přiznám se nemám dost znalostí a údajů k tomu, abych se k tomu mohl kvalifikovaně vyjadřovat. Chápu podstatu problému, ale to je asi tak vše. Komplikuje se to tím, že na jedné straně tu máme lékařskou veřejnost, ale ta může být ovlivněna výrobci očkovacích látek, stejně, jako úředníci na ministerstvech. Takže je tu určitý stupeň podezření a nedůvěry. Na druhé straně tu máme matky, které by teoreticky měly mít zájem na prospěchu vlastních dětí, ale ani toto není 100%-ní a ty hodně uřvané opravdu těžko brát vážně. Nejvíc bych se asi spoléhal na úsudek lidí ve zdravotních pojišťovnách, které by teoreticky měly být arbitry toho, zda se vyplatí očkovat a platit očkovací látky plošně, nebo zda je levnější nechat volný průběh získané imunitě a risknout případně neblahé následky když dojde k nějakým „nestandardním“ průběhům v dospělosti, ale nejspíš v zanedbatelném počtu. Jenže žijeme ve světě prolezlém korupcí a ani ty zdravotní pojišťovny nejsou imunní vůči korupci jejich zaměstnanců na rozhodujících místech. Zkrátka nemám na to jednoznačnou odpověď a těžko kdy budu mít. Nemám ani čas hledat zdroje a zbývat se tím, neb je to naprosto mimo jakýkoliv můj zájem. Možná si o tom přečtu někdy něco ve Vesmíru, když zrovna nebudu mít nic lepšího na práci :-)

      Vymazat
  3. TISCALI:

    Co se úrovně služeb u Tiscali týče, nevím, neznám, nemohu sloužit nikdy jsem žádnou jejich službu ani placenou, ani zdarma poskytovanou nevyužil.

    Co se příběhu s diskusí týče, diskusi na Tiscali neznám, ale jak jsem zběžně okoukl diskuse jinde, předpokládám, že Tiscali bude mít u příspěvků i „bonzovací“ klikátko. Někdo z „postpuberťáčků“, třeba zrovna Bijec Blbečků ho použil na Tvůj příspěvek a došlo k „zabanování“, pravděpodobně automaticky, kdo by se s tím dřel ručně ne? No a když Jsi se ozval, tak další „postpuberťáček“, tentokrát ten, co to tam administruje, Tě milostivě, tentokrát „ručně“ odblokoval a to ho natolik vysílilo, že na omluvu mu už nezbyla síla...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Draku,
      pokud vím, tak tam nic takového jako "bonztlačítko" není. Fligna je v tom, že jsem tam už asi rok nic neopsal (nebylo chuti se "zapojit" - navíc zpravodajství je tam mizerné) a BAM mi to dalo, ANIŽ jsem příspěvek odeslal.
      Jedině, že by mi někdo ukradl IP adresu ale nevím, proč by s tím pak zacházel takhle - ani nevím, jestli to vůbec jde.

      P.S.: Když se podíváš na naši servisní stránku na návštěvy zjistíš, že někdo kdo se vydává za USA tady ve víceméně pravidelných intervalech nalítává. Ještě jsem se díval, co tu hledá - a "čte" všechny články v časovém pořadí. Připadá mi to na nějakého BB, který hledá "zakázaná slova" či tak něco.

      Vymazat
    2. Kocoure, poskytovatelé připojení by rádi a tuze ochotně vyrazili v podstatě bezdůvodně z každého, kdo je připojen, dalších cca 100,- Kč měsíčně ze pevnou IP adresu. Ochotných to platit je ale tuze málo, to udělá jen někdo, kdo k tomu má dobrý důvod, jako třeba já, takže poskytovatel jednou za několik měsíců donutí DHCP servery, aby přidělili jinou IP adresu, než která se tam po dobu několika měsíců nemění, typický je půlrok. Jinými slovy řečeno, klidně mohl mít na základě IP adresy „utrum“ někdo jiný, než Ty a Ty Jsi ho spolu s jeho původní IP adresou „podědil“, protože zrovna náhodou teď, po nedávné změně připadla, zrovna Tobě.

      Vymazat
    3. A BB může jenom být Blbý bot, který prohledává jeden web za druhým a jednu stránku po druhé a může hledat pro něj zajímavá slova. Ta zajímavá slova bývají většinou e-mailové adresy, na které by se dal posílat SPAM.

      Vymazat
    4. us19f IP:209.95.56......je open servr, no, je to tak.
      4P

      Vymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)