Prohledat tento blog

sobota 14. prosince 2019

Povinná elektromobilita

Když jsou ideje mimo realitu


   Plná elektromobilita při snaze omezit zdroje elektrické energie? Na jednu stranu zákaz žárovek, výkonných vysavačů a jiných spotřebičů, na druhou stranu tohle? A že uhelné elektrárny jsou neekologické, jaderné jsou neekologické a navíc velmi nebezpečné, viz například „Tschernobyl“, Fukušima… stačí, zemětřesení, tsunami, náraz letadla či jiný teroristický útok, meteorit…. Vodní narušují přirozené přírodní prostředí a mohou být nebezpečné, větrné produkují infrahluk, zabíjejí ptactvo a netopýry, jsou nebezpečné, mohla by se utrhnout námraza z lopatky, nebo i lopatka, jejich výroba a likvidace jsou neekologické, solární jsou neekologické při výrobě a likvidaci, geotermální mohou způsobit zemětřesení…

Co zbývá? 



   Rotopedy? Jenže co tím spojená spotřeba kyslíku a produkce CO2? A vůbec, že lidí je moc, hlavně tady v Evropě, spotřebovávají příliš zdrojů, a že pro planetu by nakonec bylo nejlepší kdyby vyhynuli. Tak jak nám předkládají a do toho se nás snaží dotlačit zelení šílenci. A jak žijí, jakou stopu za sebou zanechávají zelení guru? Ach ano, oni jsou vyvolení, nesou břemeno odpovědnosti…

Jaderné elektrárny? 

   Ano. Více menších. JE nemusí být velkým komplexem. Může ji mít každý okres, s propojením do sítě, pro případ poruchy nebo odstávky. Je bezpečná. To co ji činí nebezpečnou jsou zlí a hloupí lidé zabývající se tím jak ublížit jiným. Bohužel, dostupnost moderní technologie pro kdejaké hovado, je velkým nebezpečím. S tím jsou spojené vysoké náklady na zajištění bezpečnosti. Příkladem je IT.

Úleva pro životní prostředí? 

   Obrázek jako z developerského projektu. Moderní architektura v zeleni, procházející a sportující krásní mladí lidé, čisté elektrovehikly. Idyla. Jako ilustrace Verneova France-Ville. Jak by se líbilo Václavu Havlovi cestou z dejvické vily projíždějící bukolickou krajinou na chalupu na Hrádečku. Nehyzděnou „králíkárnami“ a průmyslovými halami. Jenže aby na to bylo, kdesi mimo záběr je Stahl Stadt. 

   Jiné prostředí, jiní lidé, jiný způsob života, jiný způsob vlády.... Herr Schultze. Se vším co s tím je spojené. To co ti z těch prospektů nevidí a nechtějí vidět. Tak jako z čeho pochází to co si kupují v supermarketu, v balíčcích v úseku maso. Jatka jsou mimo záběr.


To je problémem rozličných vizí. Co všechno je mimo záběr...

   Co když jde o to, aby samozničením euroamerické, přinejmenším zatím evropské civilizace několika set milionů lidí byl uvolněn prostor pro zbývajících ostatních téměř sedm miliard...
    Skutečnost je, že globálním ohrožením není zdejších několik set milionů, ale přemnožený zbytek, který se i v důsledku nikoli nezištně vneseného "osvícenství" a "pomoci", vymkl samoregulaci narušením přírodní rovnováhy. Člověk je živý organismus jako kterýkoli jiný, podléhající stejným zákonitostem. Bez výjimky, třebaže dočasně se to v konceptu nějakého náboženství či jiné ideologie tak nemusí jevit.

   Planetární zdroje nestačí pro přežití nyní již více než všech sedmi miliard na relativně špičkové úrovni několika set milionů, po které touží těch téměř sedm miliard hledících do výkladní skříně těch několika set milionů. Technologie, především telekomunikace - Internet a mobilní sítě, který je produktem elitní části euroamerické kultury, nejen zpřístupněný, ale i jak jinak, než za účelem zisku, bez představy následků, vnucený zbytku světa, pohled do výkladní skříně zdejšího ráje zprostředkovaly i do nejzapadlejší kulturně neslučitelné africké osady, jejíž obyvatelé nemají, ale ani neumějí mít představu, jaká kultura a jaké úsilí jsou za tím skryty. Jejich představa je podobná daleko mírnější někdejší představě mnohých o úžasném Západu, kde každý jezdí v Mercedesu, dělník přinejmenším ve Volkswagenu, a má mikrovlnnou troubu a fritovací hrnec. Jenže realita nebyla tak katalogově idylická, a navíc tehdejšímu vrcholu se vzdaluje.

    Představa magorů, šílenců a blbců je taková, že relativně zanedbatelným omezením zatím produkce CO2 a vyplýtváním zbývajících zdrojů na krmení zbytku světa, za současných šílených společenských, multikulti, gender experimentů šestadvaceti či kolika pohlaví, kterými požíráme sami sebe, spasíme už nejen lidstvo, ale především celou Zemi, v ideální představě fanatiků zeleného náboženství, očištěné od lidí.

   Proti tomu působí zpětná vazba. Základem onoho šílenství je relativní, v dějinách nebývalý blahobyt. S pokračujícím sebezničením, tak jak ubývá schopnosti produkce užitečných statků svázané s kulturou a současně kulturotvorné, svázané se užitečným vzděláním, spolu upadajícím, poměry se budou natolik zhoršovat, že ve všednodenním boji o přežití v podmínkách klimatických změn, když prostředky na adaptaci jsou nejen neužitečně ale i zhoubně odčerpávány, tak jak bude ubývat v nákupních košících, bude čím dál nižší ochota chudnoucí většiny strpět odebírání prostředků na tyto šílenosti.

   Tomu se majitelé jediných pravd a s nimi propojený byznys budou bránit. Mediálně, a případně i násilím za použití státní moci. Poměry směřují do totalitních poměrů, ve kterých někdejší nám známý pozdní "socialismus" osmdesátých let bude se jevit jako doba svobody. Jestliže tehdy jsme kroutili hlavou nad "komunisty" že "jak někdo může bejt tak blbej," dnes se přesvědčujeme, že snadno.


   Jaká budoucnost čeká ty, kteří se jí dožijí? 
Velmi zdrženlivě řečeno, abych se nedopustil šíření poplašné zprávy, nepokojná.


Napsal Schumacher
26. prosince 2019 doplnil Schumacher


27 komentářů:

  1. Aktivisté se neohlíží po realitě, jim jde o propagaci své politiky.
    Nesporně lze v této chvíli určit, kolik elektřiny v síti je z uhlí, z plynu nebo ropy, solárky a větrníky dodávají sice také už dost, ale ne vždy v době, kdy je potřebujeme. V Německu dospěli technici k překvapujícímu výsledku, že elektroauta vůbec nesníží emise CO2. Samozřejmě ten CO2 nejde z výfuku, ale z elektrárny pár set kilometrů dále.
    To může mít význam ve velkoměstě, ale pro klima rozhodně ne.
    Zatížení přírody těžbou lithia, kobaltu a výrobou akumulátorů se zatím raději tají, ale žádnou radost z té výroby sousedící obce mít nebudou.
    Nesporně je třeba na toto téma bádat, ale na velkoseriovou výrobu bude lépe vše řádně prověřit a nenechat se unášet aktivismem. Já osobně očekávám ještě dvě - tři desítky let spalovacích motorů s účinným čištěním emisí.
    Snížení spotřeby elektřiny a fosilních paliv lze daleko efektivněji realizovat ve stavebnictví. Na každé střeše tepelné kolektory pro teplou vodu, solárku pro ledničky a klimatizaci, snížit tak zatížení veřejné sítě, to jde už dnes.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. UŽ JSTE NAHLODÁN, UŽ HLEDÁTE ŘEŠENÍ,a "ONI" jsou rádi jak výplach mozků postupuje. Kdo si hraje..........
      4P

      Vymazat
    2. http://petr-kubac.blog.cz/1911/bludy-o-budoucnosti-civilizace

      Vymazat
    3. EKáčko, je třeba hledat řešení - ale nenechat se dotlačit k řešení špatnému.
      To platí jak o energii, tak o znečišťování. Nepopírám, že problémy jsou to vážné a rostou. Ale zběsilá řešení "proti vyhynutí" jsou dána větou, která se mi zalíbila stejně jako Drakovi: "...jaké děti zanecháváme svému světu". Část mladých je prostě nevychovaná a uzurpuje si práva, která nemá.
      Každé právo si člověk musí něčím zasloužit. To co mladá (levicová) mládež dnes dělá jsou jen takové vlny, které působí jen na "čacké žurnalisty" kteří nemají co psát, protože vážná témata jsou ve své podstatě nudná. Velké korporace na ně zvysoka kašlou - a vyrábějí a prodávají. Takže otravováni těmi "demonstracemi síly" jsou jen lidé, kteří s tím nemohou nic kloudného udělat. Až se těm "protivuhuýnutcům" podaří přesvědčit aspoň 30% lidí, aby opravdu nekupovali Coca Colu v plastu, vezme je i ta Cola na vědomí a cosi s tím udělá. Do té doby jsou jen otravní. Atd.

      Vymazat
    4. Omyl, korporace na ně nekašlou, korporace nechávají mladé ekobolševiky a jiné zrůdičky platit z veřejných peněz (Proč také plýtvat zbytečně svými že?) a využívají je jako beranidla tam, kde by hrozilo, že se úplatní terminti budou zdráhat nechat se koupit, protože i ti mají své meze a některých vyložené šíleností se bojí. Takto jsou k nim prostě a jednoduše dokopáni.

      Vymazat
    5. Slunečníky na střechách jsou zdánlivě hezká myšlenka, ale:
      - vyrábějí tak nějak náhodně (když svítí) a ne kdy je potřeba
      - denní a roční rozložení času kdy vyrábět mohou je v našich zeměpisných šířkách skoro v protifázi s tím, kdy by byl požadavek na odběr
      - přes všechno zlevňování jsou pořád bez dotací a deformace trhu povinným výkupem a dalšími nesmysly jsou ekonomicky nenávratné
      - kvůli svému charakteru dodávky potřebují buď prakticky 100% rezervu, něco v točivé záloze, něco v rychhle startujících zdrojích a zhoršují stabilitu sítě, to všechno se projeví v dalším zvyšování ceny elektřiny
      .....
      nevýhodami a průšvihovostí by šlo popsat několik stránek

      jenže když technické vzdělání je fuj a náročné na úsilí a čas a z dálky vypadá jako bezduché biflování - a to je přece v dnešní prohrsivní době fuj-, a navíc, ó ta hrůza, jeho základem je MATEMATIKA!!! ...
      Zatím co ekologicky úderná hesla jsou tak jasná a jednoduchá - jakto, že to ti techničtí šílenci nevidí??

      A hesla proti vyhynutí, no ta jsou ještě údernější
      Upečeme se!!!!
      Nebude co jíst!!! (ale že na polích se místo potravin pěstuje kukuřice pro bioplynky, řepka na bionaftu, obilí se přesměruje na bioilíh, to je OK, vždyť je to přece obnovitelné)

      zkrátka a dobře, blbneme (blbne se) z nudy a života v nadbytku a luxusu (jeden kolega to vyjadřuje jadrněji,ale to je před dámami a na místech kam by se mohly dostat nezkažené děti nepublikovatelné

      Vymazat
    6. Solární panely leda tak dobře pokryjí špičky vyvolávané odběrem klimatisací při vedrech. Jinak jsou spíše na obtíž.

      Vymazat
  2. Nejde o realitu. Reálně jde o hromady prachů. Probíhá mohutná mediální palebná příprava, předcházející další vlně zatím pořád ještě úspěšného pokusu o oškubávání občanů pomocí toho, že se uzákoní povinná podpora hromady naprostých nesmyslů, které by na volném trhu neuspěly ale díky protlačení jejich zákonné podpory na celoevropské úrovni se banda zmetků neuvěřitelně napakuje, zatímco mlčící většina zchudne, nezačne-li sa včas a účinně bránit.

    OdpovědětVymazat
  3. Pravda, Draku. Jenom zaboha nevím, co je to "účinně"... A zdá se, že "včas" už bylo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Momentálně můžeme tak akorát doufat v příznivé volební výsledky v budoucnu. Babiš je realista a za jádrem zdá se stojí, tak snad zabrání aspoň u nás nejhoršímu. Chce-li se dobrovolně hospodářsky zhuntovat Německo, těžko mu v tom zabráníme a zároveň s tím jen těžko můžeme doufat, že nás to citelně nezasáhne. Moc se o tom nemluví ale z Německa odjíždějí (opuštějí ho) například i směrem sem k nám lidé, kteří na rozdíl od rebelujících greténů dohlédnou za špičku nosu a nevypráví zrovna hezké věci. Není to tak masové jako kdysi Trabanty zavalená Praha, ale kdo má oči otevřené a naslouchá, tak si všimne.

      Narazil jsem na zajímavou větu v článku Zdeňka Zbořila:

      „Jak už jednou napsal jeden přispěvatel PL, že problém dnes není, jaký svět zanecháváme svým dětem, ale jaké děti zanecháváme svému světu.“

      Jinak řečeno, ovládnou-li naši kulturu nevychovaní, nevzdělaní a neznalí debilové a budžkničemové, nedopadne to s ní prostě dobře. Můžeme jen doufat, že už nám to tou dobou bude fuk.

      Vymazat
    2. Oprávněně pochybuji, že můžeme doufat v příznivé volební výsledky budoucna, pod kuratelou BRUSeLE se změnou jmen nic nemění. Babiš je v první řadě pragmatický hamižník s výlučným tahem za ziskem a jádro je mu u rekta , tak snad naslibuje všem všechno jako všude i u nás. Čínská technologie postupuje sice rychle, ale stejně nelze doufat v nové akumulátory na ukládání energie dříve než za deset let. Do té doby zničí gender-zelení v EUropě vše co půjde. Kde je ještě naděje? ..........GRETÉNI.
      4P

      Vymazat
    3. No tak třeba na vlastní oči uvidíme hospodářství totálně na huntě, ono totiž ignorovat realitu bez následků do nekonečna nejde a toto je jeden z možných následků, že bude mnohem a mnohem hůř.

      Vymazat
  4. EK, Babiš kdyby místo vstupu do vrcholné politiky se plně věnoval svému podnikání, měl by méně starostí. Vstup do politiky je pro něho hospodářsky ztrátový.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejspíše ne Obuvníku, když se toho danajského daru drží, jako lejno košile :-)

      Vymazat
    2. Podotek: AB za 24 let svého "podnikání" nahromadil majetek v hodnotě která je rovna najetku nahromaděnému za poslední čtyři roky jeho "vládnutí" (čti drancování ČR+EU)zdroj: justice.cz,czso.cz/csu/czso/ministerstvo-prumyslu-a-obchodu ročenka,jsem zvědav jak dlouho to tam bude.
      Takžetak, a jak napsala jedna kobliha: Kalousek taky kradl, ale Babiš dělá zadarmo a pro nás, tak co.
      4P

      Vymazat
    3. To jsou věci sice stěží ověřitelné, ale nejspíš pravdivé. Mám jenom takovou pochybnost - Tomáš Baťa, na kterého se vzpomíná na Zlínsku s láskou taky "odíral pracující". Proč k sakru ty dobré vzpomínky? Je "být úspěšný" něco špatného?
      Osobně mi vadí mnohem víc lidi hloupí než bohatí. "Bohatý hlupák. "Sám nevím, jestli bych chtěl být řádově bohatší - asi ale ne, o majetek se člověk musí starat, jinak k mu ho ostatní rozkradou. A vždy se najde někdo, kdo bude tvrdit, že jsem zbohatl nepoctivým způsobem nebo na úkor někoho. Je snad výhra v loterii poctivý způsob zbohatnutí? Je možno bohatnout tak, aby to nebylo na něčí "úkor"?
      Jak se to dělá?
      Vždy je to koncentrace nějakých rozptýlených prostředků za účelem jejich lepšího využití. Schopnost nabídnout lidem (společnosti, davu na náměstí) něco " k prodeji", výměně za něco jiného.
      Pokud někdo bohatne způsobem lupičským, tak, že používá své síly, aby si vzal co mu nepatří násilím - pak ano, Je to zločinec a měli bychom se včas bránit, pokud to ještě jde.
      Pokud ovšem je společnost ochotna zaplatit miliony dolarů za nahnilý banán přilepený Gafou na zdi - je to debilita té společnosti, snobárna, kterou vyžívá člověk, který je onu potenciální snobárnu schopen rozeznat a o ty peníze si drze říct-
      A dostat je.
      A je to vlastně v pořádku - "umělec" tak odčerpává finance od jednotlivců, kteří je evidentně neumějí používat ku prospěchu.

      (Dtto herní automaty v kotlince. Nezakazovat - ale řádně zdanit. [;>))

      Vymazat
    4. Kocoure, prosadit si zákon, že všichni, co si lijí do „bandasky“ palivo, mi musí zaplatit za produkt, který by se bez toho zákona na trhu neprosadil, to je také způsob lupičský, sice sofistikovaně, ale v podstatě lupičský, sofistikované je to tím, že se to děje v rámci zákona. Je fuk, jestli jde o biolíh do benzínu nebo o solární barony a elektřinu nebo o tu srágoru, co se přidává do nafty a ničí motory. Další kolo něčeho podobného se chystá momentálně s uhlíkovou neutralitou a je otázkou, zda to tu ekonomiku už konečně nepoloží na lopatky. Těch tažných je málo a těch chovných je už tolika, že to ti tažní prostě dál neutáhnou. Rakovina metastázuje. Až to celé konečně padne na držku, a ono prostě jinak skončit nemůže, ledaže by přišel Pinochet, jsem na ta „netáhla“ upřímně zvědav.

      Vymazat
  5. Co když jde o to, aby samozničením euroamerické, přinejmenším zatím evropské civilizace několika set milionů lidí byl uvolněn prostor pro zbývajících ostatních téměř sedm miliard...

    Skutečnost je, že globálním ohrožením není zdejších několik set milionů, ale přemnožený zbytek, který se i v důsledku nikoli nezištně vneseného "osvicenství" a "pomoci", vymknul samoregulaci narušením přírodní rovnováhy. Člověk je živý organismus jako kterýkoli jiný, podléhající stejným zákonitostem. Bez výjimky, třebaže dočasně se to v konceptu nějakého náboženství či jiné ideologie tak nemusí jevit.

    Planetární zdroje nestačí pro přežití nyní již více než všech sedmi miliard na relativně špičkové úrovni několika set milionů, po které touží těch téměř sedm miliard hledících do výkladní skříně těch několikaset milionů. Technologie, především telekomunikace - Internet a mobilní sítě, který je produktem elitní čísti euroamerické kultury, nejen zpřístupněný, ale i jak jinak, než za účelem zisku, bez představy následků, vnucený zbytku světa, pohled do výkladní skříně zdejšího ráje zprostředkovaly i do nejzapadlejší kulturně neslučitelné africké osady, jejíž obyvatelé nemají, ale ani neumějí mít představu, jaká kultura a jaké úsilí jsou za tím skryty. Jejich představa je podobná daleko mírnější někdejší představě mnohých o úžasném Západu, kde každý jezdí v Mercedesu, dělník přinejmenším ve Volkwagenu, a má mikrovlnnou troubu a fritovací hrnec. Jenže realita nebyla tak katakogově idylická, a navíc tehdejšímu vrcholu se vzdaluje.

    Představa magorů, šílenců a blbců je taková, že relativně zanedbatelným omezením zatím produce CO2 a vyplýtváním zbývajících zdrojů na krmení zbytku světa, za současných šílených společeských multikulti gender experimentů šestadvaceti či kolika pohlaví, kterými požíráme semi sebe, spasíme už nejen lidstvo, ale především celou Zemi, v ideální představě fanatiků zeleného náboženství, očištěné od lidí.

    Proti tomu působí zpětná vazba. Základem onoho šílenství je relativní, v dějinách nebývalý blahobyt. S pokračujícím sebezničením, tak jak ubývá schopnosti produkce užitečných statků svázané s kulturou a současně kulturotvorné, svázané se užitečným vzděláním, spolu upadajícím, poměry se budou natolik zhoršovat, že ve všednodenním boji o přežití v podmínkách klimatických změn, když prostředky na adaptaci jsou nejen neužitečně ale i zhoubně odčerpávány, tak jak bude ubývat v nákupních košících, bude čím dál nižší ochota chudnoucí většiny strpět odebírání prostředků na tyto šílenosti.

    Tomu se majitelé jediných pravd a s nimi propojený byznys budou bránit. Mediálně, a případně i násilím za použití státní moci. Poměry směřují do totalitních poměrů, ve kterých někdejší nám známý pozdní "socialismus" osmdesátých let bude se jevit jako doba svobody. Jestliže tehdy jsme kroutili hlavou nad "komunisty" že "jak někdo může bejt tek blbej," dnes se přesvědčujeme, že snadno.

    Jaká budoucnost čeká ty, kteří se jí dožijí? Velmi zdrženlivě řečeno, abych se nedopustil šíření poplašné zprávy, nepokojná.

    OdpovědětVymazat
  6. Uvědomování si souvislostí je vlastně nemoc, Schumi. Myslím, že se dá vyřešit až v kremační peci. [;>))

    OdpovědětVymazat
  7. Draku, v boji proti "uhlíku" je velká rezerva.
    Zahájit tažení proti pivu, vínu, a všem syceným nápojům. Bojkotovat, zdanit, zakázat.
    "Nepij pivo, zachráníš ledního medvěda."
    "Nepij colu, zachráníš africké dítě od smrti hladem a žízní" (připojeno náležité průvodní foto).
    "Přesvědč dědka aby nešel do hospody, schovej mu peníze a zuby, zachráníš Zemi od záhuby"
    "Litr vody denně stačí, neotravuj Zemi močí."

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obuvníku, a nechtěli by si propagátoři podobných debilit rovnou střelit kulku do palice? Bylo by to od nich tak milé, vstřícné, pozorné a obětavé ;-)

      Vymazat
    2. Draku, bezolovnatou.
      Ovšem na druhou stranu, než strpět pomalé vaření žáby, možná že bylo účinnější všechny ty debility podpořit a prosadit další, aby co nejrychleji došlo k nasrání co největšího počtu lidí, a především vlivných obchodníků. Pomoci aktivistům a nevoleným komisařům získat mocného nepřítele. Pivo, víno, sycené nápoje jsou velkým světovým byznysem. Jak se sáhne na spoustu miliard, přestává sranda. Na tohle kdyby Gréta skočila, tak z ní sofort udělají minulost.

      Ovšem z jiného pohledu, obchodní příležitost. Ekopivo! Se sníženým obsahem CO2. Nechat pivo trochu zvětrat, opentlit náležitou legendou, nasadit vyšší cenu, uvědomělej si za chcíplou vodu rád připlatí. Jako blondýna za "jogurt" s nula procentem tuku.

      Vymazat
    3. Podobnost s dětskými křížovými výpravami středověku očekávajícího apokalypsu mi připadá ne náhodná.

      Vymazat
    4. Dětské křížácké výpravy? Ale ano, analogie tu je. Prazáklad pověsti o krysaři z Hammeln je prý právě tam, vznikla při náboru chudinského dorostu do křižáckých výprav.

      K chilialistům: Bylo by dobré prosadit, že ti, co propagují ony výše a i jinde zmíněné ptákoviny by měli jít v každém případě příkladem. Gréta - to je málo, divadýlko bylo brzy prokouknuto. Ne - vzdát se veškerého svého(!) majetku (pro začátek by stačily i-phpony a luxusní hadříky, odít se do lněných rouch a vyjít na hory a kopce, postit se a očekávat konec světa. A raději hned, nečekat těch dvanáct let, aby ten konec nakonec neprosr... nezmeškali.

      P.S.: Mě by neexistence pitelného piva a Coca-Coly nijak nevzrušila. Nepiji ani jedno. Ale jsou jiné věci, které mě otravují. Třeba výzva k "nedělání dětí." Zaklínajíce se přírodou vyzývají k porušování jednoho ze základních přírodních zákonů - zákon zachování rodu. Kdyby se podle té výzvy bývali byli řídili už jejich rodiče, mohlo tu být méně dětských "křižáků".

      K těm křižákům: Velmi málo jich dorazilo do Svaté země (podvýživa, nemoci, prodej do otroctví) a není historicky doloženo, že by se byl některý z nich vrátil do svého rodného místa. Ptám se tedy oprávněně - kde k sakru je ta jejich Svatá země, kterou mají dobýt?
      Krysař byl taky mnich. Je zobrazován v mnišském, s kapucí. Možná ale byl už dostudovaný.

      Vymazat
  8. Koukám, že ideologem se může stát každý! Ti, co to nemyslí vážně, jsou vážně nejlepší!
    [;>D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ideologové, co to myslí vážně, jsou nebezpeční, těch je žádoucí zbavit se dřív, než budou mít na svědomí hromady mrtvol.

      Vymazat
    2. Na tohle bych reagoval Pirátským "Pusťte nás na ně!" - a nechat je, ať si tu drzou držku natlučou sami. V což doufám. Nemám rád pseudo-naboby staré - natož mladé, kteří ctí heslo "Lepší drzé čelo nežli poplužní dvůr."

      Vymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)