Prohledat tento blog

úterý 25. března 2014

Jak z chlupaté deky...


Julia je daleko hezčí než byl Adolf Hitler. To se nedá srovnávat.
"Leze to z tebe jak z chlupaté deky" říkávala moje babička, když jsem se přiznával k nějaké klukovině, která měla zůstat raději zapomenuta
A pomalu lezou "jak z chlupaté deky" i nové informace o tom, kdo co kdy komu a při jaké příležitosti řekl, co udělal. Nedá se to dobře zařadit do oficiální (respektive do jedné z oficiálních)  ideologií, kterými jsme obklopeni. 




Chtěl jsem původně jen setřídit pořadí, jak se to všechno na Ukrajině semlelo, kdo s čím začal a co se stalo pak. Nějak zakončit tu kauzu, která ale ještě neskončila, živena marnou snahou prezidenta USA a vedení EU zvrátit cosi tak špatně zvratitelného - anexi Krymu.  Špatně proto, protože se velmi špatně hledá uvěřitelný důvod, proč zrovínka Krym nemá právo na "sebeurčení", když to právo přiznáváme (my - Západ) třeba  Kosovu. Nebo podporujeme náboženské "revoluce" (čti "boj o moc") v Libyi, Egyptě, Sýrii. Vlastně celé "balkánské" i "arabské" jaro. A to nezmiňuji třeba Afghánistán nebo Irák, kde to dopadlo (hlavně pro místní obyvatelstvo)  vlastně daleko hůř, než před  vývozem "západního modelu demokracie".   
Protože to je vlastně důvod, proč existuje tenhle blog - ozřejmit, jak "dobře" a jak "pravdivě" jsme o tom informováni. Ale někteří  návštěvníci Útulny to berou jako mé "rusofilství". Pokud je tohle rusofilství, tak tedy rusofil jsem. Též ovšem germanofil, semitofil atd. Snažím se na dění kolem sebe dívat pokud možno nestranně, přesto že kolem zuří ideologická válka. Je to teď trochu složitější než před "sametkou" - ideologií je více a je tedy třeba odolávat více vymývačům mozků - často antagonisticky zaměřených. Tím, že prohlédnu jeden systém polopravd, zamlčených faktů a lží  se stávám citlivým k opaku toho, co jsem "opustil" . A to je taky špatně. 

   Někteří starší lidé už nejsou schopni neideologické úvahy - jejich postoj je pevný a blíží se víře. A veškerý svůj intelektuální aparát využívají k obhajobě toho svého rigidního postoje. Znám i velmi vzdělané komunisty - kteří přesto v komunismus upřímně věří. Nebo naopak v "demokracii západního střhu". Většinou za to nemohou - jsou už třeba dlouho v zahraničí a už ztratili ten (snad) zdravý despekt, apriorní nedůvěru k informacím, kterými jsou obklopeni.  Ztratili ten "reflex divokého zvířátka" a jsou snadnější kořistí ideologů - přes své vzdělání a osobní životní zkušenosti. 

Snažím se nezapadnout do žádné tůně - ani vlevo, ani vpravo. Ani antisemita, ani antikomunista, ani homofob, ani rusofob.  Nejsem ateista - jsem jenom nevěřící. MOžná mě v tom přesvědčení utvrzuje povolání: Kouzlit se zvukem, hudbou a slovy tak, abych jiným způsobil určité, předpokládané hnutí mysli. Ať je to divadlení představení nebo reklamní spot, ať je to videofilm nebo fotografie.  Každá z těch věcí nějak ovlivňuje své diváky a posluchače.  A "odzadu", ze zákulisí vidíte, jakými postupy (triky) se dosahuje kýženého účinku.  Opakování, eskalace, popření zjevné i skryté, nápověda, zámlka. Analogie, falešná logika, nezvyklý úhel. 

Několik věcí, kterém postupně "lezou" z informačních zdrojů.   


Julia Tymošenko, zvaná překrásná hovořila telefonem s kamarádem. A někdo ji přitom odposlouchával.
   Ruská televize RT přisoudila odposlech ukrajinské tajné službě. "Mohlo to tak být, nedělám si iluze o tom, jak nové vedení v Kyjevě má pod kontrolou bezpečnostní složky, říká bývalý šéf vojenské rozvědky ČR Andor Šándor. A "někdo" to dal na YouTube.

Na taková fakta reagují i čtenáři:

Sledujme západní styl myšlení dnešní doby. Nejprve velké pozdvižení, že západ a NSA všechno a všechny prý sleduje a odposlouchává. Byla přijata opatření, aby se tak nemohlo konat, různí politici si stěžovali a nadávali na Amíky. Teď je průšvih a skoro titíž politici i lidé nadávají, že NSA nevěděla víc.
(Jana Burjánková)



  Takže postoj, že kdyby Tymošenková měla na Ukrajině věci v rukou, chtěla by 8 milionů Rusů majících ukrajinské občanství vystřílet (atomovkama) a pak by to hnala do Haagu - její vlastní slova - jsou podle iDnes jen "nevybíravá slova"?

...
Nebo si představme, že by lídr DSSS řekl, že by chtěl všechny Romy v ČR postřílet... také jen "nevybíravá slova na jejich"?... ne, spustil by se hon na čarodějnice a mediální vražda, a následoval by mnoho trestních oznámení od různých lidskoprávních aktivistů.

Kdyby nějaký ruský představitel řekl, že by chtěl postřílet pár milionů Ukrajinců na Ukrajině, tak totéž - mediální hon, trestní oznámení různých lidskoprávních aktivistů atd.
Ale pokud Tymošenková chce provést genocidu etnických Rusů na Ukrajině, je to podle iDnes v pořádku.
tím je řečeno vše o údajném nestraném zpravodajství iDnes.

(Jan Pěkník)

   Nebo:  Jeden z "hrdinů" Ukrajinského odboje, Olexander Muzyčko, zvaný Saška Bilyj byl zabit na Volyni. Hrdina revoluce, představitel nové, svobodné Ukrajiny. A teď babo raď. Ale pokud se podíváte na dolní video v odkazu, zjistíte, že EU i USA podporovaly kromě spousty naivních "užitečných idiotů", kteří se shlédli v našem způsobu života i takovéto představitele. Že o tom nevěděli? Tak nač mají výzvědné služby. Slavná NSA nebyla schopna ani odposlechnout komunikaci ruské armády, která na Krym dopravila spoustu ruských vojáků, kteří spolu s tamními ruskými obyvateli vlastně (na vojáky poměrně nenásilně) blokovali ukrajinské posádky v jejich kasárnách a tím zabránili náhodnému krveprolití z nervozity. Pokud je tato informace pravdivá, z 18 800 ukrajinských vojáků jich 4 300 odchází sloužit na Ukrajinu a 14 500 převléká uniformu a budou z nich teď vojáci RF. Ministr obrany Ukrajiny odstoupil. Měli by mu velmi srdečně poděkovat, že zabránil zbytečnému zabíjení. Možná i mezi Ukrajinci samotnými. 
   A "svět", tedy alespoň USA a EU stále "neuznává" ukrajinské referendum o odtržení. Teď se k nim prý přidala i Čína. Té se hodí jakékoliv oslabení Ruska, protože se s RF konkurují v třetím světě. Ale předpokládám, že Čína své stanovisko nakonec "zpřesní".  
   Takže "Západ" v současnosti  eskaluje své vyhrůžky v domnění, že se mu podaří zvrátit anexi Krymu. Něco takového je ale pro Putina nepředstavitelné, celé Rusko by to chápalo jako zradu ruských zájmů a tudíž je to vyhrožování někomu, kdo nemá kam ustoupit. Jen harašení zbraněmi. (MMJ: Jak se teď bude provádět transport posádek na mezinárodní orbitální stanici ISS, kterou do dneška zajišťovali Rusové? Necháme tam stávající posádku až do její smrti?)
Ovšem na druhé straně ani Putin ve svém projevu nemluvil jen pravdu. Na webu Demagog.cz je rozebrán Putinův projev a je ohodnocena jeho pravdivost. Jak - to si přečtěte sami
   Někdy je nimrání se v podrobnostech dobré (např. množství lží, vyslovených našimi  politiky je velmi zajímavé čtení) - a někdy z toho vyplyne i nechtěná podpora ruského postoje. Fuj, Demagog taky podporuje Rusko! Ukrajinců je totiž na Krymu více, než uvedl car Putin ve svém projevu - ale výsledky voleb (true) ukazují, že pro připojení k Rusku muselo být i nemalé množství Ukrajinců. Ajajaj...
   
   Ale myslím, že pro tento okamžik by bylo dobré naši diskuzi o Ukrajině, Rusku EU a USA trochu pozastavit.  Počkat, co vše ještě z té chlupaté deky vyleze a co se bude dít dál. 

   Domnívám se, že Putin další anexi území Ukrajiny neplánuje. Že nechá tamní Rusy "trpět pod ukrajinskou knutou" a bude zprávy o potlačování proruských demonstrací v Podněstří a okolí raději předestírat světu a krčit přitom rameny, že nemůže zasáhnout, protože by vyvolal ozbrojený konflikt. Jenže to vše opět demagogicky přetaví v "ohrožení ruských zájmů" (to zvládá perfektně) a využije toho k rozmístění dalších vojenských základen u Severního moře. Dále patrně "zdreální" ceny plynu a nafty - on se ten břidlicový plyn nebude moci dovážet v potřebném množství, náklady na něj vlivem lodní dopravy porostou, ale hlavně, zásobování Evropy plynem z USA není otázkou několika měsíců, ale řady let. A další zimu tu máme už za 8 měsíců. Nejspíše  ale nebude tak teplá, jako byla ta letošní. 

  Barrack Hussein Obama si může dále zkoušet, jak mu péruje triko, protože už nemůže být znova zvolen a "po něm potopa" - v čím nestabilnějším stavu předá USA pravici, tím více s tím pak pravice bude mít potíží. 
(Navíc bude zajímavé sledovat, co vše vyleze na světlo poté, kdy z B. H. Obamy bude jen "bývalý president". Jaká fakta se mu dařilo utajovat, pokud na to měl celý aparát.)  

  Postoje Brusele - tak těm nerozumím. Připadá mi to, jakoby se něčeho stále báli. Inu - mít před sebou možnost vlastního rozpadu (pravice, hlavně ta radikální v členských zemích (kromě Česka) posiluje a jakési odstředivé tendence mají všechny státy, které nejsou katastrofálně zadlužené. (Ale někdy i ty.) Chce to pochopitelně poslouchat hlasy z oněch zemí a ne blábolení bruselské věrchušky. Tenhle odstředivý trend dělá hluboké vrásky současné reprezentaci EU - protože co by pak bylo s nimi, nepotřebnými politiky a úředníky? Kdo by je chtěl? Kdo by jim dal tak fantastické platy? 

Inu - uvidíme.


A z téhle "informace" jsem se málem po...  
Rusové mají taky smysl pro humor! 

Putinova milenka Alina Kabajeva


24 komentářů:

  1. Al.arm!
    Že bude zima je jasné, ač měniči oteplení říkají co chtějí. Bude pro nás horká, plyn nebude a když rtak neúměrně podraží, s ropou to samé. My se pos...hřejeme v dotační smršti z EU násobené slibotechnou prorudé propagandy mediálních kouzelníků. Penězotisk EUr běží na plno. Jen už se vůbec nepodivuji manipulativnosti němců, jen trochu, zezelenají, jen trochu,zarudnou, jen trochu a budou zase do ......(doplň dle potřeby). A MY? Hanba blit, blbost mas roste geomet. řadou, Gausova křivka pro IQ snad již neplatí.Nemusíte souhlaasit, stačí začít myslet mozkem, snad ho ještě poznáte.
    Přeji solární den,a 4P

    OdpovědětVymazat
  2. Přinejmenším pochopit se ta animozita dá. V první polovině 80.let stážoval kolega na Lomonosově univerzitě a zachytil rozhovor mezi dvěma spolužáky: "U vás doma mluvíte ukrajinsky? Já myslel, že je tvůj tatínek státní zaměstnanec!"
    Já sám zase zařil na stáži v Alma Atě, když mě vytáhli na hru dramatika Auezova "Abajova cesta" (Abaj byl kazašský národní buditel, který např. přeložil do kazašštiny Evžena Oněgina a tahle hra o něm je pro Kazachy asi to, co pro nás třeba Prodaná nevěsta, nebo Lucerna). Většina přítomných podle vzhledu a oděvů Kazachů hru sledovala ve sluchátkách, kde běžel ruský překlad. (Tj. jako kdyby se u nás naplnil Hitlerův a spol. ideál a Češi dnes sledovali Prodanku v originálním znění s promítanými německými titulky.)

    OdpovědětVymazat
  3. To Pergill:
    Rusalku i Prodanku s anglickými titulky dáváme běžně. Je-li či není-li v sále nějaký "angličan" neřešíme.
    A jsme "světoví". [;>)

    OdpovědětVymazat
  4. EK ovare,
    Jedno slovíčko a platí. Pokud neplatí rozložení normální, plattí levostranné

    Kocoure,
    to Krymské referendumbyla mimo jiné i (dez)informační šarvátka resp. hra. Nejméně v jednom zpravodajském šotu jsem si všiml, že urna byla průhledná. Zda byla hlasovací místnost bez plenty, lístky se vhazovaly bez obálek a pod dozorem samopalníků (jak jsem zaslechl) posoudit neumím. Stejně tak neumím posoudit zda ten šot byl autentický či ne.

    Jak mohu výše uvedené informace kvalitně vyhodnotit? Nemohu. Buď si hodím kostkou či mincí anebo se zachovám podle toho jak jsem přednaprogramován (svými názory, zkušenostmi a výchovou).

    A ruku na srdce, podle tohoto "algoritmu" se rozhodujeme při všech volbách, protože kandidáty neznáme. Ostatně, do detailu často neznáme ani své nejbližší

    OdpovědětVymazat
  5. Myslím Kapitáne,
    že na Krymu nebyl nikdo z nás. Volební lístky se ale vhazovaly složené - zda při vyplňování hlasujícímu přes rameno nahlížel samopalník nevím - ale pochybuji, toho by se ihned propagandisticky využilo "pro naši věc". Mobil s kamerou už má skoro každý.
    ===
    Ale pořád - já přece neobhajuji Putina. Jenom vidím (a cítím - tenhle "cit pro šméčko" mi zůstal ze socialismu) že zprávy z Krymu byly "našimi" vybírány, potlačovány a upravovány účelově. Stranicky. O Majdanu ani nemluvím. Tam jsem právě dost zpozorněl a přestal jednoznačně fandit Janukovyčovým protivníkům - zavinily to všeliké fotografie a přímý TV přenos. Přes ty dva kanály prošly i věci, které naši žurnalisté jaksi "nepřiznávali". Ostatně - podobný pocit jako já má třeba i blogerka Laďka Špidlová, se kterou nemám společného nic - až na ten pesimismus, pro který je uvedena v oblíbených.
    Jistěže Putin využil těžké váhavosti a "špatného svědomí" EU a USA, Na druhé straně - kdyby EU šla do sporu (a byla to ona, která si "omočila" první) s otevřeným hledím, Putin by byl bezmocný. Možná by i tak zabral Ukrajinu - ale rozhodně ne tak snadno. Celá ta kauza je plná lží z obou stran. Raději ani nečtu ruské servery, protože jsem nazlobený na "naše", kteří nás krmí nikoliv informacemi, ale propagandou. (A být přesvědčeným eurohujeremm je ne tak daleko od toho být přesvědčeným komunistou nebo nacistou.)
    Zádrhel je ve slově "přesvědčený". Vždy si nechávám alespoň malou pochybnost - zcela přesvědčen může být člověk snad o fyzikálních zákonech - ale někdy ani u nich to vždý neplatí.
    Informace, které patrně EU miluje víc než svou rodinu se mě dokonce snažila přesvědčit všemi prostředky, abych se přidal k "eurohujerům". Ne, po tom, co proniklo z Majdanu a okolí a co jsem se dozvěděl od Ukrajinců, kteří nají v Kyjevě své příbuzné. Nemohu se postavit plně ani na jednu stranu. A druhá věc - to je střízlivé zhodnocení šancí. Dost si (EU) fandíme i Obama si fandí víc, než je zdrávo.

    Ale po pravdě řečeno, už nemám moc chuť obhajovat svůj názor. Až toho nátlaku bude opravdu hodně, zastavím možnost komentování jako to před časem udělal Šaman a rozhostí se tu ticho. Pokud to bud někomu vadit a přestane blog číst a bude-li takových hodně, tak prostě blog smažu. Vznikne mi dost volného času navíc. Přece nemnám zapotřebí abych byl podezříván, že někomu potajmu mažu příspěvky.

    To, co si myslím, to si myslím - tak to bylo, je a bude. Nemusím s tím přece chodit na trh.

    P.S.: Ano, apriorně ovšem nejsem eurohujer. EU taky podvádí, lže a bahne po moci. Jak ten Putin nebo černoušek Obama.)

    A teď jdu spát. Usínám už nad klávesnicí.

    OdpovědětVymazat
  6. Sice opsané, ale sedi to ukrutně!!

    Co nedokázalo španělské loďstvo ani Göringova Luftwaffe, se bruselské byrokracii daří jako po másle. Nejprve Británii připravila o svrchované vody a tím o 80 % rybolovu. Pak ji donutila zničit tisíce hektarů sadů, aby jí mohla prodat přebytek jablek francouzských. Nařídila masakr milionů hovězího dobytka, z něhož se britské farmářství už nikdy nezotavilo. Miliardy liber spolknou úkony spojené s dodržováním regulací EU. Německé automobilky skoupily a zavřely britský automobilový průmysl. Francouzské energetické a vodárenské podniky vykoupily britské inženýrské sítě a ždímají z britských obyvatel každoročně rostoucí poplatky, až se v letošní zimě předpovídají tisíce úmrtí důchodců mrznoucích ve svých domovech s vypnutou elektřinou a plynem. A teď se Brusel chystal vyrabovat poslední efektivně fungující ekonomický sektor – londýnskou bankovní City, jejíž příspěvek do britské státní pokladny tvoří 12 procent všech daní. Okrást banky a rozdat peníze lidu by bylo jistě populární, nebýt toho, že oním lidem nakonec vždy budou hlavně bruselští byrokraté, kteří nám to právě v této krizové chvíli potvrdili tím, že si za 38 milionů eur přikoupili tři nové budovy pro svoje kanceláře.

    Zaměnit slovo Británii za Česko není problém, že?? Až na ten rybolov.

    4P

    OdpovědětVymazat
  7. Starý kocour řekl(a)...
    Myslím Kapitáne,
    že na Krymu nebyl nikdo z nás.....

    Taky tak MYSLÍM.....v první chvilce jsem SKUTEČNĚ myslel, že jsem to napal já večer a do rána zapomenul, však prozřel jsem, nemohu vkládat obrázek kocoura(c).
    Manipulativnost EUrohujerů přerůstá pomalu k rudo-hnědu, podle mého jim schází již jen vynalezení vhodného "POZDRAVU" a jeho tělesné formy. Dovolujin si navrnout zapažení natažené levé ruky se současným výkřikem EŮŮ.
    Docela to ladí, i když to může vzdáleně "něco" připomínat, ale kdo si to ještě pamatuje, že? Ehm, ehm, ehm.
    Solárněte se 4P
    Jo,v sobotu jedu do ocelového srdce mé vlasti.

    OdpovědětVymazat
  8. StK, nezapomínej, že je jen jedna strana, na kterou se ve svém zájmu máš přidat. Tvá vlastní. Ty sám.

    Tyhle diskuse beru jako jiní fotbal. Ovšem ne jako skalní fanda hotov se za svou "pravdu" bít. Sleduji jako z oběžné dráhy a krom toho se nenechám zahlcovat. Nejzajímavější a alespoň trochu užitečné jsou sekundární informace. Ne o tom co se děja tam na východě, ale jak kteří reagují. Jak se vybarvují. Jako když zkoumané buněčné kultuře předhodíž označkované živiny a pozoruješ. Ne Ukrajina a Rusko, ale naše vláda, média, politici naši, evropští a jiní. Jak se odkopávají. Stačí sledovat jen letmo, neztrácet tím životní čas.

    Když se chci vztekat, najdu si lepší důvod. Koupil čtečku, vztekal nad zobrazením pédéefek až pochopil, kterak že nastavit aby písmenka měla čitelnou velikost a dalo se listovat. Teď nechápu jak jsem mohl existovat bez čtečky. Mohl, ale se čtečkou je příjemnější a efektivnější i práce.

    Koupil přehrávač (nejen) MP3. Při instalaci Rockboxu jsem intuitivně a iniciativně zkurvil (to je jedna zmých nedobrých vlastností) původní firmware a nechodilo nic. Vztekání a studování na netu. Pokusničení. Vyslovoval neslušná slova a málem jsem to rozšlapal. Když už vše selhalo, přečetl návod. Teď chodí všechno. Žasnu nad sebou a slavím triumf vítězství. S očekáváním, co se posere.

    Víc, když se tu někdo ozve, že má zájem, napíšu do technického koutku. Abych necintal jen tak do luftu.

    OdpovědětVymazat
  9. Abych nezapoměl, k článku - obligátní souhlas.

    OdpovědětVymazat
  10. Kocoure, nikde nepíši, že byste obhajoval Putina. Zřejmě jsem k Putinovi a ruským mocným daleko kritičtější než Vy. To je myslím OK v rámci odlišných názorů. V lecčems se myslím shodneme (např.díky surovinám a energii větší závislosti EU na Rusku než opačně tedy její slabost ve hře o Ukrajinu), v něčem třeba ne.
    A EU taky "nemusím".
    A asi jsme každý citlivý na jiné náznaky a narážky.
    Ano, na Krymu jsem nebyl. Proto píši v šotu jsem viděl..., slyšel jsem, neumím posoudit. Ale zatím, že Krym je i dezinformažní hra si stojím. Hra více hráčů.

    OdpovědětVymazat
  11. Myslím, že snad zítra tu ještě přičiním malinký článeček. Zase o primitivní nenávisti. Té nejprimitivnější - tam bych nejraději obnovil fyzické tresty. Třeba veřejné bičování. Ale - asi ani to by nepomohlo. Někteří tu nenávist mají hluboko v duši. V duši? Mají něco takového? Nebo je to jen velmi částečně zcivilizovaný chumel instinktů a vášní?
    ===
    Jistě, každý má plné právo na svůj názor a je to dobře. Jenomže právě (z sloupku nad dvorkem nebo z vysoké oběžné dráhy) vidím, že spousta i hodně vzdělaných lidí se chová jako železné piliny mezi póly magnetu - nutně je to táhne na tu nebo na onu stranu. Filosemita - antisemita, Sudeťák - vyhnanec, komunista - nacionalista, liberál - ovčan, atd. atp. "Nemohu jinak!". Ztrácejí schopnost se svobodně rozhlížet po "operačním poli" a prostě se na jednu stranu přilepí. A pak už všechno posuzují jen z pohledu "sever" nebo "jih". Pohled na "magnetické siločáry" vytrasované z železných pilin je bohužel až příliš známý už z učebnic základní školy a proto nudný.
    Zpráva pro ty, kteří momentálně protestně mlčí: Nejsem železná pilina. Jsem zcela nemagnetický. Mohu zaujmout kterékoliv místo mezi póly silného magnetu a dokonce to místo mohu svobodně měnit. Trvalo mi dost dlouho, než jsem toho stavu mysli dosáhl a nehodlám ho ztratit.
    ===
    Krym - samozřejmě to je politicko - zpravodajská hra. Z obou - respektive ze všech(!) - stran. Všímám si třeba měnících se postojů Tatarů. Cítí se být "jazýčkem na vahách" a hodlají si na tom vybudovat lepší pozici, než mají. Něco jako Cikáni u nás. Vyhrožují odchodem - a pokud si je Ukrajina "vezme", provede jen další hloupost. Momentálně sice získá bod, který se jim ale po nedlouhé době vymstí - několikanásobně.
    ===
    Ale na tom všem mě tohle nezlobí - s tím musí člověk s normálním IQ nutně prostě počítat. Zlobí mě ten hloupý způsob propagandy. Nic chytrého - většinou jen (ne)ověřitelné lži. Opisování a servilní poslušnost věrchušce. Koho chleba jíš, toho píseň...
    Poněkud mě uráží, když mě někdo považuje za takového pitomce.

    OdpovědětVymazat
  12. StK, i Ty až z oběžné dráhy? Nelze nesouhlasit.
    Co se týče za pitomce, s lidmi jako Ty se nepočítá. Seš nevýznamná menšina na propagandistickém trhu. Menšinový zákazník. Jo a všimni si, že konformě konzumní lidé jsou i ideově konformní. Proto ta konzumeristická péče o konformitu v konzumu. Jistěže to neřeknou přímo, ale lidé konzummně nekonformní bývají obecně nekonformní a proto podezřelí a vládci neoblíbení. Jsou tuze špatným kanonenfutrem.

    OdpovědětVymazat
  13. Ten sloupek nad dvorkem mi bohatě stačí. Hlavně: vidím celý dvorek jak na dlani, dokonce i dvorky sousední a psi na mě nemůžou.
    Oběžná dráha - to je pro lepší lidi. Odtmatud někdy není vidět menší detaily. [;>)

    OdpovědětVymazat
  14. Schumacher řekl(a)...
    ...StK, i Ty až z oběžné dráhy? Nelze nesouhlasit.
    EK:
    Na to bych mnoho nesázel, není nad dobře vedený pozemní boj. Na oběžné dráze tě vždy doběhne gravitace, zničíš a nejpozději za jediný oběh čelíš důsledkům vlastního útoku. Fyziku zatím neoblafneš. Lze namítat jediné, tady tě zase doběhne "deformovaná informace" pokud jejímu lkaní uvěříš. A proto společně s F. E. D. polským šlechticem, jehož jméno v originálu znělo asi "Feliks Dzierżyński", říkám: Důvěřuj, ale prověřuj !
    Zase bude solárně, 4P

    OdpovědětVymazat
  15. ČTEČKA: ? v KOTEKU ! ANO.
    Schumacher řekl(a)... Víc, když se tu někdo ozve, že má zájem, napíšu do technického koutku
    Opravdu návod, kdo se v něm má vyznat? A jakou koupit? A dlouho uvažuji. A poráde nic.
    EK říkám 4P

    OdpovědětVymazat
  16. StK, zajisté, že z oběžné dráhy nejsou vidět menší detaily. Právě proto. Nerozptylují.

    OdpovědětVymazat
  17. Stk řekl(a)...
    Zase o primitivní nenávisti. Té nejprimitivnější.....

    A tady její destilát:
    http://jdem.cz/baf7n2

    NOOO, čest práci.... a ty komentáře!

    OdpovědětVymazat
  18. To Schumacher:
    KOTEK dychtivě čeká na zkušenosti Ševce s čtečkou. Kocour musel měnit v ženině čtečce akumulátor, tak může ještě k tomu něco dodat. Ale otvírat ji, aby to "voprásknul" už nebude.

    Kocourův mail je nahoře vpravo - text nemá cenu jakkoliv formnátovat - stejně to musím přeformátovávat.

    OdpovědětVymazat
  19. StK vyrážim do terénu, pak napíšu do diskuse na KOTEK, mohlo by to zajímat i ostatní.

    OdpovědětVymazat
  20. všem!!!
    Senzace!
    Po více než devadesáti rocích byl u nás proveden politický atentát, nad to přímo na hlavu státu. Byl odstraněn prezident. Ku podivu se to stalo přímo na stranickém sjezdu. Strana práv občanů bez skrupulí vyhlásila jeho odstranění. Zajímavé na tom navíc je, že nepadla ani informace z IKS. Co dodat, jen dál!!
    4P.

    OdpovědětVymazat
  21. On ten pan Veleba, bývalý hlavní zemědělec - agrárník Kotlinky taky není moc terno. Já mám raději Karla Velebného.
    Když už mi, starému kocourovi, připadá tahle strana jako sestava dědků a předčasných důchodců...
    No nic, není povinné ji volit.
    ===
    A Fico dostal na Slovensku na prdel. Prý ať napřed splní ty předvolební sliby, co dal voličům kdyžho volili.
    "Tož to su zvědavé..."
    I když Kiska je takový slovenský Babiš. Rozšiřuje své podnikání a potřebuje k tomu celé Slovensko.

    OdpovědětVymazat
  22. Re: výsledek slovenských presidentských voleb

    Neffiditelný pes píše: "... To je výsledek podivuhodný ... Slovenští voliči se zachovali inteligentněji než Češi ..."

    To je ovšem naprostý nesmysl. Zachovali se zcela stejně, to jest zcela zákonitě dali přednost kandidátovi, který nekandidoval za parlamentární stranu. Dalo se očekávat, že ve druhém kole Kiska zvítězí, ježto proti jeho rivalovi budou volit nejen ti, pro něž jsou politické strany jedna pakáž napříč politickým spektrem, ale i příznivci konkurenčních politických stran.

    OdpovědětVymazat
  23. Problém je v tom, že Slováci se asi zalekli přílišného hromadění moci ve Ficových rukou - i když by nedělal "prime ministra" a presidenta najednou - pořád by zůstal šéfem Smeru. Takže volili proti koncentraci. Byla-li to horší nebo lepší volba se uvidí. Pokud to odsud bude vůbec poznatelné. Na novináře už opravdu spoléhat nelze - viz několikatýdenní masáž o mejdanu na Majdanu a pak srdcervoucí reportáže o (připos*aných) ukrajinských vojácích na Krymu. Chvála bohu, že se tam nenašel nějaký ukrajinský Matrosov. Nebyli by dva mrtví (prý omylem), ale dva tisíce mrtvých. Na ukrajinské straně.
    ===
    Myslím, že až přejde v Rusku všeobecné okouzlení z rozšiřování IMPÉRIA (okouzlení jsou i Rusové žijící u nás a to i ti, kteří se nechtějí nikdy vrátit!), zatím co u Ukrajinců zase pozoruji jakousi kocovinu (...stejně to nemělo smysl) dojde k uklidnění situace. On už i Barack O. už hledá slova, jak z toho vyhrožování Putinovi se ctí ustoupit, Merkelová už taky zklidnila hormony. A ve Fracouzsku se chystá změna garnitury.
    Takže nakonec zbude štěkající Zaorálek, který, až zjistí, že už štěká na medvěda sám se asi strašně lekne. [;>)

    OdpovědětVymazat
  24. Krásný den,
    už se po nekonečné prodlevě v čemkoli kromě základních funkcí bytí (i ty chvilku nebyly jisté) + trochy navíc začnu zase zapojovat do kontaktu se světem, ovšem tedy především tady.
    Na Zvířetníku Neffova Psa (léta jsem k nim patřil) si můžete přečíst můj výlev nad odchodem mého přítele (86).
    Odpoledne vše pročtu. Ale krásný článeček nahoře jsem už přelítl - radost. Dík.

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)