Prohledat tento blog

pondělí 24. listopadu 2014

Štangle salámu aneb albertovský apendix

   Při protestech lidí 17. listopadu 2014 na Albertově padaly na presidenty čtyř zemí a Česka různé poživatiny. Prý kromě vajíček i obložené chlebíčky a dokonce štangle salámu. Nevím, jestli to je pravda - ale mohlo by být. Jsme poměrně dosti bohatá země, takže můžeme po politicích házet celé štangle salámu... 


   Papír prý snese všechno a obrazovka počítače ještě víc. Navíc - když pisatel zjistí, že narazil příliš, většinou může inkriminovaný článek smazat. Zamést stopu a nechat ty ostatní, kteří se ozvali, viset na diskuzním fóru jako pitomce. Já to ale neudělám.



Pro pořádek: 
   Opakuji, že jsem presidenta Zemana nevolil, nelíbí se mi mnohé z toho, co říká a jak to říká a mnohdy  s ním velmi hrubě nesouhlasím. 

Ale na druhé straně: 
   Odmítám se účastnit mediální štvanice na (řádně zvoleného) presidenta. A ta stále pokračuje v TV, v ČRo, na internetu i v papírových médiích. Prý "napište Miloši Zemanovi vzkaz!"*  Vypadá to (bez toho, že bych snad trpěl nějakým stihomanem), že to celé dění je součástí nějaké větší akce, ovšem na konce špagátků odsud dohlédnout nelze. Čas možná ukáže, "komu ku prospěchu" to vlastně bylo. Nebo taky neukáže.

   Protože dnes je všude inflace slov, zkusil jsem se podívat na dvě fotografie z demonstrace. Vybrané jsou víceméně náhodou. Jedna je z nějakého článku, druhá mi došla mailem s upozorněním, že v pozadí akce "červených klaret" je nějaká slečna Kadlecová, pracující prý pro velvyslanectví USA. Tohle je ovšem nepodstatné a těžko ověřitelné.Pomiňme to. 




 Podstatné je, že věc byla předem připravená, že ji někdo financoval a organizoval: na fotce je krabice s červenými papírky - kartami, ze které si je lidé berou. Mezi lidmi je i jedna tvář, které vypadá jako bezdomovec. Byl tam náhodou nebo mu někdo něco slíbil za účast? Pokud jsem já poznal bezďáky, takovým sešlostem se vyhýbají. Jednak z toho většinou nic nekápne, jednak je lepší sedět v závětří za hypermarketem a sosat víno zvané "krabicák". Možná, že tam čekal na tu náhodně upadlou štangli lovečáku.  Zvláštní...





    Na druhé fotce je jásající a zřetelně se dobře bavící dav lidí. Povětšinou velmi mladých,. Tak mladých, že možná ještě ani nemají volební právo. Nikdo jim ale nebere právo proti presidentovi protestovat. Jen si při pohledu do těch tváří jaksi nemohu zvyknout na to, že vědí, proti čemu vlastně protestují.   Zdá se, že  kromě paní s velkoplošným výtiskem portrétu V.H. (cena několik desítek až set Kč) s nápisem v cizí řeči "Thank You"  to nevědí žádní "protestanti". Ale to celé je přece "príma vodvaz".  Happening, voe! 





Nějak příliš mi to evokuje tváře nadšených pionýrů a svazáků na prvomájovém průvodu. 
Ale možná jsem jen zapšklý škarohlíd. 

==================================

*/ Vzkazy jsou, jak poctivě píší redaktoři,  redigované. Propustí to, co uznají jako nezávadné - a identitu pisatelů "není v jejich silách ověřovat". Takže celkové vyznění "vzkazů"je možno plynule regulovat potřebným směrem. Jako kdysi. Fitrovaný hlas lidu. Máme to pod kontrolou! Kdo?




P.S:. Náš k & h., Ing. M. Zeman, president ČR  nicméně mnohým politikům asi šlape na kuří očka. Jinak si nedovedu vysvětlit tu vlnu až patologické nenávisti. 

P.S.2: A po mě ještě nikdy nikdo žádnou štangli salámu nehodil. Natož lovečáku, který má rád!

(k & h - křupan a hulvát)




13 komentářů:

  1. Dokonalá investigativní práce, Holmesi! Jak vás to napadlo, jít po těch podezřeních takhle? - Jak prosté, doktore. Malé šedé buňky. Stačí se dívat a usuzovat. - Teď už ano...
    Jo, manipulace s mladými lidmi je velmi jednoduchá - a velmi sviňská.
    A já jsem se pozvolna teprve dostal z šoku a následné povodně poznání, když jsem v pátek na památníku obětí železné opony pod Mikulovem uviděl jméno bratrance své maminky, + 1950 ve třiadvaceti - a pak se o tom dozvídal detaily. A byl jedináček, bez potomků, celá tato větev rodu už 40 let není, voda se zavřela.
    A tak kdo, když ne já, kdy, když ne teď?
    Prosím. Jeden z důvodů, proč jezdím, a rád a s úctou a pomáhaje, na akce KPV. Zatím tolik.

    OdpovědětVymazat
  2. Fotky lžou méně, než slova. I když umí taky pěkně podvádět.

    OdpovědětVymazat
  3. Nevím, čí je to rčení, ale platí stoprocentně:
    Nevěř ničemu z toho co slyšíš a jen polovině toho co vidíš.

    OdpovědětVymazat
  4. Ale, St, Kocoure, pořád za něčím někdo musí být? Jakápak štvanice? Kdo sije vítr, sklidí bouři! Že Lidovky jsou poněkud jednostranné, je fakt, ale to platí pro jiné listy právě tak, takže můžeme sáhnout po jakýchkoli jiných!
    Není nic špatného na tom, když za demonstraci někdo odpovídá nebo se prohlásí za jejího iniciátora - což se v pražském případě stalo.
    Že byl prezident demokraticky zvolen, neznamená, že se stal nekritizovatelnou modlou - mluvím o jeho zahraniční politice. Kromě názoru na islám prohlašuje a dělá v zahraniční politice věci nepřijatelné. A pokud jde o hospodářské smlouvy, to může klidně nechat na ministrech atd.. A chlapec své občany vskutku nešetří! Sama jsem hodně podcenila jeho hroší kůži.
    ST.

    OdpovědětVymazat
  5. To zní moudře. Přijďte častěji!

    OdpovědětVymazat
  6. Ne, St.,

    opravdu není nic protiprávního na tom, že za každou demonstraci někdo odpovídá, že ji někdo svolal. Zákon to dokonce vyžaduje.

    Asi jsem to nějak špatně napsal. Nelíbilo se mi to, že byla médií vydávána za "spontánní". Tak spontánní to nebyla ani náhodou.
    To bychom už mohli prohlásit i někdejší "existenční pochody", tedy průvody na 1. máje za "spontánní a všelidové".

    A ještě něco: halasnými protesty proti presidentovi (že jsou zcela na místě nepopírám) dáváme světu zřetelně najevo, že si neumíme vybrat presidenta. Ostatně na ruských webech se tahle myšlenka už zachytila. Dokonce tam padl i návrh, že nám presidenta vyberou Rusové sami. Tož - "teď už máme, co jsme chtěli". (Je to v jedné budovatelské písni. Vzpomínáte?)

    A Mirek Kalousek (který má údajně mozek alkoholem prý ještě nenarušený) koupí obraz, ěílenou protestní mazanici za 40 000.- Kč - na protest proti presidentovi. Ale darovat mu se to neodváží se slovy, že by ho "Zeman zlikvidoval". (Jak?)
    Ocenil bych, kdyby "nejlepší ministr financí na světě" Kalousek aspoň za polovinu té částky nakoupil trvanlivé potraviny a daroval je do potravinové banky pro chudé a potřebné jako spousta jiných bezejmenných občanů. To by aspoň bylo gesto. I když - nebylo by v téhle kategorii jediné. Něco podobného už udělala jedna důchodkyně(!) snad z Prahy.
    Takhle je to jen Kalouskovo sebezviditelnění na jeden den. Asi má peněz dost.

    Mimo jiné - opravdu si St. myslíte, že tady jde hlavně o sprosťárny našeho opileckého krále Ubu - Zemana?? Masivnost a trvanlivost kampaně tomu opravdu neodpovídá. To by kampaň musela běžet stále a být zaměřena na spoustu politiků a jiných veřejných lidiček. Sprosťáků je... Skoro tolik, jako zlodějů.
    Zeman - ten se jen hloupě zaťal - zatvrdil. Česká ostuda bude o to větší.

    OdpovědětVymazat
  7. Kocoure,
    dnešní demonstrace, na rozdíl od těch předplyšákových prvních májů a podobných, jsou spontánní v tom, kolik lidí se rozhodne přijít. V zavedeném podniku a ve škole, pokud jste se rozhodl nejít, měl jste problém. Teď je to jen a jen vaše věc.

    Draku,k národní hrdosti:
    máme tu už od raných Přemyslovců tradici v případě sporů o nástupnictví utíkat se pro podporu k němcům.

    a na závěr jeden starý a zřejmě notoricky známý vtip:
    Jak vznikl český člověk?
    Zkřížením včely a prasete
    ????
    Pracovitý, ale velká svině

    OdpovědětVymazat
  8. Ten vtip je dost pravdivý.

    Co se hrdosti týče, tak ti samí Přemyslovci a později i Lucemburkové pomáhali zase rozhodovat nejeden německý dynastický či jiný spor. Bylo to tou dobou poměrně běžné. Na tom bych zase nic až tak zvláštního či ponižujícího neviděl.

    Zeman je křupan a hulvát, ale vehemence s jakou se na něj poslední dobou vrhli, je poněkud větší, než by se za normálních okolností dalo čekat. Zkrátka a dobře nedá se přehlédnout, že byl předurčen k mediálnímu odstřelu, nebo že se aspoň odehrává pokus v tom smyslu.

    OdpovědětVymazat
  9. Podle mě to Zeman prostě přehnal a tak mu to oponenti spolu s médii dávají sežrat. Jejich pohár trpělivosti či jakéhos takéhos tolerování přetekl a teď se na něj vrhli jak bulvár na hvězdičku šoubyznisu.
    Když to vezmeme bez emocí:
    Zeman se chová většinou jako slon v porcelánu a odvolává se na silný mandát přímo zvoleného presidenta
    zároveň je to takový Brouk Pytlík, který všechno ví nejlépe
    k tomu má potřebu vše glosovat "vtipnými" poznámkami
    je to takový (s)prostonárodní vypravěč
    ...,
    Tak je teď zpětně jasné že se dříve nebo později Něco muselo stát. Nikdo se nenechá beztrestne do nekonečna urážet a peskovat.

    Sice se říká "novinářské hyeny", ale vhodnější by asi bylo přirovnat je k piraním. Jakmile ucítí krev, vrhnou se na kořist a nechají jen čistě ohlodané kosti

    OdpovědětVymazat
  10. Možná bych raději zůstal u těch hyen. Piraně se vrhají na živé tvory (dobytek) zatíém co hyeny raději hodují na mrtvolách a jsou schopny rozkousat i ty kosti...

    Třeba taková mrtvola Berlusconiho.

    OdpovědětVymazat
  11. Zeman sice ještě mrtvola (politická) není, ale to neznamená že ho něco podobného nemůže potkat až ve funkci nebude. Ledaže by nedožil konce funkčního období (případně druhého, nedělám si žádné iluze o zvolení někoho lepšího, pokud bude znovu kandidovat, i já znám několik lidí co ho volili a své volby nelitují).
    Jistě znáte úsloví že na každého (na každou ...) se někde vaří voda.

    OdpovědětVymazat
  12. Naši novináři jsou piraně i hyeny zároveň. Nejdřív když zavětří krev, hbitě z dotyčné oběti vyrobí mrtvolu a pak bez prodlení sežerou i ty kosti. Nezbyde ani mastný flek.

    Je to něco podobného jako když se v kvantové fyzice hovoří o dualitě částic a vlnění. Naši novináři jsou většinou také dvojjediní.

    OdpovědětVymazat
  13. Na Berlusconiho se vrhají zatím ještě piraně, ale v tomto případě justiční a to na objednávku těch politických. To je opravdu těžké přehlédnout. Asi smutným, ale faktem je, že co se daní týče, obávám se, že v Itálii by při zevrubnějšímu zkoumání obstál asi jen málokdo. Krátit nebo vůbec neplatit daně je tam národní sport a mezi lidem se to ani nepovažuje za zločin. Když někoho načapou, bere se to, že měl prostě smůlu, ale není považován za zločince. Je tedy vidět, že když už neměli jak na něj, tak podobně jako u Al Capona sáhli aspoň k daním. Co se Rubygate týče, jen těžko mu přesvědčivě a jednoznačně prokážou, že tak činil s plným vědomím, že se jedná o nezletilou. Jestli někdo takový verdikt vynese, bude to nejspíš podjatost a politická zvůle. Doufejme, že u Nejvyššího soudu něco takového neprojde, protože tím by padly jakékoliv iluze o jeho nestrannosti a nepodjatosti. Nicméně nelze nevidět, že Sylvio má v justici některé "přátele" až za hrob a ti se štítí opravdu jen máločeho.

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)