Prohledat tento blog

pondělí 19. ledna 2015

Když pomalu stoupá hladina...

(Přípodotek filosofa)


foto StK    







   Organizace, jejíž zkratka se vyslovuje Sí Aj Ej, v jedné své neveřejné práci v roce 2007 podává souhrnnou hutnou věcnou charakteristiku států podle podílu muslimů:



Od 1 do 2 procent: menšinka, nikoho neohrožující a neupozorňující na sebe, takže v médiích bývá prezentována jako zajímavá, unikátní (USA, Austrálie, Kanada, ČLR, Itálie, Norsko).

2 - 3 procenta: začíná obracení na víru - etnických a jiných nespokojených komunit, a hlavně (spolu)vězňů a členů gangů (Dánsko, SRN, UK, Španělsko, Thajsko).

5 - 10 procent: vliv vyšší než odpovídá procentu. Začíná prosazování halál a tlak na obchody, aby tuto stravu vedly, jinak vyhrožování. První tlak na vlády o právo řídit se mezi sebou šaríjou (Francie, Filipíny, Švédsko, Švýcarsko, Nizozemí, Trinidad a Tobago).

10 - 20 procent: vzroste upozorňování na jejich požadavky, resp. nároky, nezákonně - pálení aut ap. Když jakkoli malou část muslimů něco urazí, revolty, vraždy, nejvyšší vyhrůžky (Indie, Guayana, Izrael, Keňa, Rusko).

20 - 40 procent: stálé napětí, každou chvíli nepokoje, organizování stoupenců džihádu v milicích, vypalování synagog,  vraždy židů a křesťanů (Etiopie).

40 - 60 procent: časté masakry, neustálé teroristické útoky, situace přerůstá do miliční války (Bosna a Hercegovina, Čad, Libanon).

60 - 80 procent: pronásledování jiných věřících i bezvěrců probíhá průběžně, občas přeroste místně v etnickou čistku - genocidu, zavádění daně nevěřících a šaríje (Albánie, Malajsie, Katar, Súdán).

80 - 100 procent: etnické čistky organizuje stát (Bangladéš, Egypt, Gaza, Indonésie, Írán, Irák, Jordánsko, Maroko, Pákistán, Palestina, Sýrie, Tádžikistán, Turecko, Spojené emiráty).

100 procent: dosažen Dům  míru - Dár al-salám; muslimové se začnou vybíjet navzájem (Afghánistán, Saudská Arábie, Somálsko, Jemen).

Ale na nic bližšího se mne nyní už neptejte! Vždyť, při Proroku, "Alláh vám zakazuje klást příliš mnoho otázek"! Sám Prorok, ano, buď jeho jméno pochváleno, to pravil dokonce dvakrát, ó věřící...



Jakub Sinderhauf



Kocouří mňouknutí:

Já jim celkem věřím. I když "promořenost" se mi zdá procentuálně jiná, než je v textu. Tetička Wiki mi taky říká cosi jiného. Ale - nakonec na tom, kde  je jaké procento tak moc nezáleží.

Allahu akbar!  

55 komentářů:

  1. Je to prosté. Kdo nechce dopadnout blbě, musí ta procenta dostat na nulu, tedy na zmíněný Dům míru - 100% a pak to jednou provždy zmrazit v tomto stavu. Teď jak na to?

    OdpovědětVymazat
  2. Při těch rozpočtech, který ty tajné služby mají, by bylo trapné, aby nic nevěděly a nemohly tudíž ty politické šašky správně informovat.

    Ještě trapnější ale je, jak ti šašci se těmi informacemi (ne)nakládají a dokonce dokáží jít proti vlastním lidem a neuvědomují si, že v relativně blízkém časovém horizontu mohou neblahé následky jejich krátkozrakých činů zasáhnout je samotné spolu s jejich blízkými. Položí-li totiž to jejich nečinění civilisaci jak jí známe a vydá to její území napospas islámské anticivilisaci, nebude kam odjet a kde se schovat.

    Na webu cia.gov jsou docela zajímavé i některé zveřejněné materiály, jen se v tom nesnadno hledá.

    OdpovědětVymazat
  3. JE TO SKUTEČNĚ PROSTÉ?
    jeden německý (1944) kulometník s obsluhou (4) střílel z MG42 na OMAHU 10 hodin, vystřílel 28000 nábojů, opotřeboval osm hlavní, obsluha byla postupně zabita (4),a s ní i asi 500 amíků, pak se vzdal nemaje náboje a jsa unaven. Jdu páskovat. ČINTE SE!
    4P

    OdpovědětVymazat
  4. Vystřílet Američany? Tak o to jde?! Jak prosté.
    Ale muslimů je jeden a půl miliardy. Nebude lepší vystřílet "ty ostatní"?
    [;>)
    (A "byv", ne "jsa".)

    OdpovědětVymazat
  5. Kulometník na Omaze / EK:

    Ta statistika je děsná, to tak blbě mířil? Střílel slepými?

    OdpovědětVymazat
  6. To není tak zlé, Draku.
    Každým padesátým šestým zabil. Ztráty na německé straně 1:125 - to je taky perfektní. Jenže to vůbec nic nevyřešilo. Jenom 504 nových hrobů. Němci ve výsledku tu válku stejně prohráli.

    Neumíme třeba "zastavit" nebo zakázat déšť. Ale umíme postavit střechu a tak zůstat v suchu.

    OdpovědětVymazat
  7. Kocoure to foceno tou tisícovkou? Pěkné.

    K tématu : jak vidno, mírový ráj na zemi nenastal a nenastane, protože byl by div aby dějiny pokračovaly jinak než doposud. Lze jen bránit nejhoršímu.

    OdpovědětVymazat
  8. EKO PÁSY ...pak se vzdal...
    Ach ano, ty konvence... Jak tuze rádi by se vzdaly ty miliony civilistů aby nebyly vyhubeny...
    Jsem toho názoru, konvence nekonvence, zákony nezákony, jde o krk, proto zajatce nebrat. Ostatně, v poli si s tím nikdo neláme hlavu a vítěze, to znamená přeživšího, nikdo nesoudí. Podstatou konvencí o zajatcích nebyl ani tak humanismus jako starost vrchnosti aby ve vzájemných půtkách tak moc nepřicházela o poddané. ovšem to jí nebránilo v tom aby posílala miliony těch, kteří navzájem necítili nepřátelství, aby se pobíjeli pro "vyšší zájmy". A v pozdější době je ideologicky zpracovávala aby ono nepřátelství cítili a o to snaživěji vraždili ty druhé.

    V jednom paragrafu zdejšího trestního zákoníku (produktu "nedělního oběda"), se praví, že příprava útočné války je trestná.
    Ovšem kdo rozhoduje o tom jestli válka je obranná či útočná? Po vítězné válce bude rozhodovat soud a přibere znalce z oboru války? A po prohrané válce, no to už nebude naše starost...

    Když na to přijde, všechny naše útočné války jsou obranné...

    OdpovědětVymazat
  9. StK, neumíme, to je pravda. Ale na druhou stranu, takovým šamanstvím se dá slušně uživit.

    OdpovědětVymazat
  10. EKO PÁSY, StK,
    to znamená 84 miliard nábojů a 15503876 hlavní. A to není málo!

    OdpovědětVymazat
  11. ...abych řekl Obuvníku:
    Dělejme, co umíme, co má smysl. Zaříkávačů se i tak najde dost.

    MM: Ne, list v sudu na vodu je zrcadlovka CANON D7 (half frame). Momentální nápad, takové "podzimní symbolično".

    OdpovědětVymazat
  12. Dvě zprávy, jedna špatná a druhá dobrá:
    x Ten portrét listu, neboť to JE portrét té dočasné pomíjivé podzimní krásy mírného pásu, její statisíciny - je dokonalý. Nechválím svoje - připojeno chefredacteurem tohoto listu.
    x Muslimové žel nebudou muset vést o dominanci žádnou válku. Útočnou ani obrannou. C´est ca simplement, mes amis. C´est tout.

    OdpovědětVymazat
  13. Fotka listu:

    Fotka je taková pěkná, zádumčivá náladovka. Fotky tohoto druhu mám rád, sám někdy takové dělávám. Tahle se ale Kocourovi vyloženě povedla.

    Muslimové a válka:

    No, to dost závisí na tom, jak a co definujeme. Já a někteří další to vidíme tak, že muslimáci válčí od toho 6. či 7. století s více či méně krátkými přestávkami nepřetržitě, rozličnými metodami. Poslední dobou přešli na evropské půdě od konvečních metod války na válku biologicko-politickou. Blbé jenom je, že se naši hlavouni tváří, jako by se nic nedělo a idioti si odmítají uvědomit, že jim jde o krk a existenci zrovna tak, jako tomu poslednímu prasečímu rypákovi. Protože až tahle chátra ty Quislingy nebude potřebovat, co s nimi asi tak udělá? To samé, co viděli nedávno ve zprávách v přímém přenosu. Zkrátka řekl bych, že Evropa jako kontinent je v té válce už od starověku a naivně se domnívá, že ona už ta válka skončila, jenomže opak je pravdou, ona jen změnila metody jakými je vedena. metody se změnily ze zjevných konvenčních na skryté. Teď se ti padouši zase pokoušejí o tu samou dominanci co dřív, jen zbraně jsou u toho biologicko-množivé, korupční, nátlakové a řvavé. To ale nic nemění na tom, co se stane, když se to těm padouchům povede. Nějaký čas s tím něco udělat ještě je, ale ubývá dost rychle.

    OdpovědětVymazat
  14. Teď se mi vybavila krásná árie z něčeho, co asi na Severu nebylo nikdy ozvučováno - Únosu ze seriálu, é serailu (libreto G. Stephanie ml.); ve 3. dějství ji Pedrillo počíná takto rozmarně: Im Mohrenland gefangen war / ein Mädchen hübsch und fein... U Maurů jato bylo kdys / děvčátko milé, krásné...(př. já) Jaký rozdíl proti dnešku. Co tam čeká zajatá (?) děvčátka - ?
    A co tam lezou?!
    Četli jste o té pitooomé Zlíňačce (22), co si dobrovolně vzala po 3 dnech osobní známosti Lybijce z UK, poté, co se sama od sebe rozhodla být muslimkou? Jeden by řval. Viděli jste fotky toho primitiva? Šťastného, že má bílou husu? Pokud žije ještě tu, zkusím ji nějak kontaktovat (studuje, on tam údajně taky). Někdo ovšem inzeruje svůj IQ a soudnost pouhými svými činy. Kdo chce kam...

    OdpovědětVymazat
  15. W.A.Mozart: Únos ze serailu
    Měl v Ostravě 5 premiér:
    8/5/1934
    8/6/1943 !
    21/1/1956 !
    13/10/1973
    15/2/1997
    Poslední dvě inscenace se (kupodivu, je to klasika) ozvučovaly. Tedy ne zpěv, ale dodávali jsme tak "žertovné efekty". Tehdy v r. 1973 byl populární malý mechanický gramofon s nahraným chechotem - tzv. "směšný pytlík". A protože byl na celé hlediště jeho zvuk slabý, dával se z reproduktorů zesílený - jako součást (Mozartem neautorizované) scénky muslimského potentáta během předehry.

    OdpovědětVymazat
  16. Únos ze serailu jsem nikdy neviděl, ale já únosy obecně dost nerad :-) Ale díky, teď aspoň vím, že něco takového bylo napsáno a hráno.

    22-letá se provdá po 3-denní známosti / Jakubovi S.:

    Na Tvém místě bych se do toho nemontoval, tahle osoba by spíš než sňatek potřebovala zbavit svéprávnosti a ustanovit kurátora. Vzhledem k žalostnému stavu jejího mozku, případně jeho naprosté absenci a náhradě slámou nevím s čím bys si chtěl povídat a co bys vlastně chtěl přesvědčovat. Dva autonomní neurony obsluhující uši? Tohle prostě nemá šanci na úspěch, tohle hovoří samo za sebe a to velice žalostně. Nebyla ožralá nebo v rauši? To by ještě mohlo být vysvětlení, jinak je na místě ta absence mozku. Jestli přežije tuhle avantýru, tak nejspíš stejně dřív či později nevyhnutelně vyhraje Darwinovu cenu.

    OdpovědětVymazat
  17. Páni!
    Ale Formanovu frackovi Wolfimu by se to nejspíš líbilo - ?
    WAM se ovšem asi nedá zabít ničím, nijak, nikdy.
    A proč by mělo udivovat uvedení ve třiačtyrycátém? Byl to Komponist z Ostmarky, Árijec, einwandfrei... no co? Nebo že českojazyčné (?) divadlo in Mährisch Ostrau dávalo německojazyčnou operu - nále dyž už museli něco říšského, tak co nezávadnějšího než Wolfiho?
    A ten film se měl spravedlivě nazývat Salieri. TO byla hlavní persona.

    OdpovědětVymazat
  18. Hormony, pane, hormony.
    Jak ten motýlek kůrovce, který letí do feromonového lapače. Nevypadá to jako samice, je to plechové, obrovské, ale feromon zapnul předprogramované chování (instinkt) - a je po samečkovi.
    U nás v kraji se tomu říká, že se někdy holce "splaší vdávadlo". Instinkt. Špatný instinkt. Ale ta vůně a vzhled - u lidí to sice není až tak moc patrné, ale podle vědeckých výzkumů nám ženu určí často náš nos. Prostě nám žena voní - a s voňavkami to nemá vůbec nic společného. U žen to asi bude podobné.
    ===
    Bojovat s instinktem je dost těžké. Někdy instinkt vypne pár facek.
    Je to hrozné - ale takhle moje matinka před mnoha lety "vypnula instinkt" mojí sestře, která si nutně chtěla vzít tenťáka* od cirkusu. Hned! Za půl roku se tomu smály obě.

    */ tenťák - staví stan, připravuje rekvizity atd. Kulisák v cirkuse.

    OdpovědětVymazat
  19. Hormony:

    Hormony sice sehrály svého času v mém životě nějakou tu roli, ne že ne, ale kraviny jsem kvůli tomu neprováděl a takovéhle už vůbec ne.

    Vůně partnera:

    Proběhl vědecký experiment se studenty a studentkami. Pánové a dámy se asi tak týden nemyli a odevzdali prádlo k očichání. Tedy pánové dámám a naopak. Při tom očichávání zaznamenávali, co ji vonělo a naopak smrdělo podle stupnice a byly jim odebrány vzorky DNA. Čím více si partneři voněli navzájem, tím lepší šanci vzhledem více byla jejich DNA odlišná a tudíž tu byla lepší šance na zdravé potomstvo a naopak. Takže ty vůně či smrady partnera mohou hrát roli a není od věci se tím řídit.

    Protihysterických pár facek:

    Ano, hrmony asi mohou člověka vychýlit z rovnováhy víc, než by se mohlo zdát, ale od toho přece máme šedou kůru mozkovou, aby tyhle věci dovedla korigovat. Ale i když kůra nekoriguje, nefunguje, nebo vůbec není, tak stejně by těch pár facek měl uštědřit rodič, nebo aspoň strýc, teta, děd či babička, kmotr, kmotra, ale úplně cizí člověk nejspíš nemá šanci uspět, nebo aspoň tu nejmenší ze všech. Já si ale myslím, že dobrovolně konvertovat na islám rozumný a inteligentní tvor prostě nemůže, to je protimluv. Islám z lidí blbce či neodmlouvající hovada dělá, nebo je nějak přitahuje.

    OdpovědětVymazat
  20. Ale může.
    Např. když dominantní ctužádostivec chce mít svou velkou podřízenou masu. Nebo když si myslím (většinou ženy), že právě já vše varovné zvládnu levou nohou. Když v jiných ohledech vykazuje vtip, soudnost, inteligenci, je ceněna - a vztáhne to i na tohle. Extrapolace extra fines. To jsem právě vymyslel, vymyslelo se mi to samo - e. mimo, nad hranice, meze.
    A jedu nach Kremsier zkoušet v jedné firmě uchazečky o německojazyčnou korespondentku - překladatelku - telefonistku. Jsou čtyry, mám každou písemně i ústně probrat. Každá umí samozřejmě PERFEKTNĚ. Ach jo. Návrat před večerem. Tří z těch mladých dam je mi líto. Nevím jenom, kterých.
    Anebo zjistím, že to vesměs jsou namyšlené nuly... a pak budu litovat podnikatele, který tu sílu urgentně potřebuje, sám nežbleptne (ani anglicky, jakkoli to měl ve škole, je to dost pole neorané), gramatiku a syntaxi neovládá ani v češtině. Je to takové hanácké sebevědomí, no... Aby ale bylo jasno: jedny mé kořeny jsou z hanáckého statku, kde nad stájí je vytesáno 1864!

    OdpovědětVymazat
  21. Jakube, vnímám to odlišně. Karel Čapek napsal (jestli se nepletu):
    "S první rozkvetlou sněženkou začíná podzim."
    Pro mě s prvním spadlým zažloutlým listem začíná jaro.
    Snažím se, aby má z poloviny prázdná láhev byla z poloviny plná....

    OdpovědětVymazat
  22. Ale může:

    No, jenomže ani dominantní ctižádostivec, ani pocit, že: "já zvládnu vše levou zadní", nejsou v pořádku, nebo řekněme, že ani zdaleka nejsou optimální pro přežití v pořádku a bez nežádoucích následků. Oba si každý svým způsobem říkají o přes hubu a pokoušejí čerta. Ta slečna si zahrává s kdečím, s psychickým zdravím počínaje a holým přežitím konče a taky tím, že časem přivede na svět děti, prozře až poté, jí se třeba zázrakem zmizet povede, ale bez dětí a osobní tragédie je na světě. Také jí po tom prozření mohou psychicky a fyzicky terorizovat, když to nepomůže, tak ukamenovat, nebo jinak alláhu-libě zabít, oni o ty prozřelé totiž moc nestojí. Zahrává si s něčím, co z jejího postavení a její mizivou silou prostě nejde ani ustát, ani vyhrát, buď se zní stane poslušná služtička, povolná kurvička a autokláv na parchanty, tedy jí to semele psychicky, nebo nestane a pak jí to semele i fyzicky. V lepším případě se jí povede zdrhnout, nejspíš bez dětí a bude psychicky poznamenaná na celý život. no na takového cvoka opravdu škoda času a slov.

    Kroměříž:

    Držím palce, abys mezi těmi čtyřmi slečnami našel aspoň jednu, která tím jazykem bude vládnout aspoň na přiměřené úrovni. Dej pak vědět, jak to proběhlo :-)

    OdpovědětVymazat
  23. Draku, pozoruju, že ti, kteří ještě včera horovali za multikulti, dnes vyhlašují válku islámu. Ovšem aby za ně chcípali jiní. Jako vždy.
    Jenže já mám ve všem zpoždění a tak v důsledku té jejich dlouhodobé intenzívní masáže jsem multikulti a nahlížím, že islám není až tak špatný. A samozřejmě, že dojde-li na lámání chleba a na řešení jestli ten či onen něčí radikální výrok na adresu islámu, jeho cizích vyznavačů, ale i muslimských spoluobčanů naplňuje znaky hanobení, bude mi zvráceným potěšením konstatovat, že naplňuje a budu mít pocit velkého uspokojení, když ho oběsím na té oprátce kterou si sám upletl.
    Ano jsem hnusný, ale není to má vina.

    OdpovědětVymazat
  24. Hanobení...
    To je nádherný důvod ke stíhání. Jakákoliv (pochopitelně nepřiměřená!) kritika je hanobení. A co je přiměřenén se určí podle potřeby. Člověka, který tohle vymyslel by měli poctít nějakou právnickou Nobelkou. Jeden z nejgumovitějších výrazů. Zákon vhodný pro každý režim.
    Místo toho "hanobení" by se možná měla trestat každá "úmyslná lež", desinformace. O čemkoliv. Jenže nemáme dost věznic.
    Reklamní agentury, politici, žurnalisté, blogeři... Všichni za katrem.
    To byl překrásný nový (nudný) svět!

    OdpovědětVymazat
  25. Multikulti a islám:

    Nic proti multikulti, je-li to bezpečné, tedy v případě, že spolu vedle sebe soužijí neagresivní, nedominantní a slučitelné kultury a jejich nositelé. Jenomže nic se nemá přehánět a provozování multikulti bez ohledu na následky toho, že jedna z kultur je agresivní a dominantní může přivést k totálnímu kolapsu kultury původní a opanování země agresivní antikulturou a to včetně násilné konverze k ní, nebo vybití původních obyvatel. Tento hazardérský druh multikulti mi vadil od začátku. Nic se nemá provozovat bez ohledu na následky, které to může mít, natož na ty, které to reálně už má. Podívejte se, kolik zůstalo Srbů v Bosně či Kosovu a stejně tak Cikánů. Chcete je snad následovat? I to je možnost.

    Jinak řečeno, je lepší přijít k rozumu pozdě, než nikdy.

    Domnívat se, že tihle drzí uřvaní tupouni, co to všechno spískali, vlezou do vlastního minového pole a nechají se jím zabít, je sice úsměvný druh švejkování, ale je to dost naivní. Švejkování je sice hezký a milý národní koníček, jenže bohužel, tentokrát je to vážné, začíná jít o holé přežití a šanci na další existenci. Není to prostě moc na místě.

    OdpovědětVymazat
  26. StK, zajisté. A není to žádní sranda:

    § 355 : Hanobení národa, rasy, etnické nebo jiné skupiny osob (l) Kdo veřejně hanobí a) některý národ, jeho jazyk, některou rasu nebo etnickou skupinu, nebo b) skupinu osob pro jejich skutečnou nebo domnělou rasu, příslušnost k etnické skupině, národnost, politické přesvědčení, vyznání nebo proto, že jsou skutečně nebo domněle bez vyznaní, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta. (2) Odnětím svobody až na tři léta bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci l a) nejméně se dvěma osobami, nebo b) tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně pří- e) z slupnou počítačovou sítí nebo jiným obdobně účinným způsobem.

    § 356 : Podněcování k nenávistí vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod (1) Kdo veřejně podněcuje k nenávisti k některému národu, rase, etnické skupině, náboženstvi, třídě nebo jiné skupině osob nebo k omezování práv a svobod jejich příslušníků, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta. (2) Stejně bude potrestán, kdo se spolčí nebo srotí k spáchání činu uvedeného v odstavci 1. (3) Odnětím svobody na šest měsíců až tři léta bude pachatel potrestán a) spáchá-li čin uvedený v odstavci l tiskem, filme, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným obdobně účinným hr způsobem, nebo b)účastní-li se aktivně takovým činem činnosti ' skupiny, organizace nebo sdružení, které hlásá diskriminaci, násilí nebo rasovou, etnickou, třídní, náboženskou nebo jinou nenávist.

    Případné děkovné dopisy z vězení adresujte svým voleným zástupcům v Parlamentu České republiky.

    I když, jako vždy a všude, není-li žalobce, není soudce, k postihu musí být politická vůle a jak pravila Zoja Kosmoděmjanská: "Vsjech nas razvěšáť něvazmóžetě."


    Můžeme si zazpívat :
    Teď už máme co jsme chtěli, svobodně jsme si zvolili, meč Damoklův nám visí nad hlavami, srazí nám je za chvíli.

    OdpovědětVymazat
  27. draku, sami tam nevlezou, ale jsem ochotný je tam postrčit. Co bych neudělal pro blaho bližního svého.

    Co se týče muslimů, mé doporučení je jasné. Vystříhat se vůči nim všeho co je v rozporu s jejich vírou. Nesvádět je z cesty jediné správné víry a nepřipustit aby hřešili prostřednictvím mně samého. Nepodáš věřícímu opojného nápoje, neoslovíš manželku či sestru jeho, ani se k ní nepřiblížíš. Nedotkneš se ani jeho samého, abys ho neposkvrnil, neboť jsi nečistý. Tak a i jinak se zachováš, jak jen Ti zákonná pravidla umožňují, abys nedošel úhony. Neboť nedopřává Bůh ve své neskonalé moudrosti a dobrotě každému dopřává radostí vrchovatě podle víry jeho? A jestliže dopřává, není těžkým, ba i smrtelným hříchem mu v tom bránit? Tak se zachováš i vůči dalším jinověrcům. Neboť já jsem Tvůj Bůh, žárlivě milující a kdo mne neposlechne, tomu zarostou trubky a pivo zkysne a zteplá.

    Ale nepočítejte s tím, že se s nákladem šutrů na hřbetě budu škrábat na Říp, tam se budu hmoždit s majzlíkem a pemzlíkem a pak to zas potáhnu dolů.

    OdpovědětVymazat
  28. Obuvníkovi:

    To je takové trochu halíkovské a to zase ne. Pro nejbližších pár let dobré, ale z dlohodobého nejspíš vražedné pro nás. Nebudu konflikty vyhledávat, ale přijdou-li, což časem nevyhnutelně přijdou, bude to zhruba takto:

    Já jsem tady doma, takže, kdokoliv si řekne například o pivo, víno či kořalku a já zrovna budu číšník a dotyčnému bude 18 a víc a nebude namol, tak dostane oč žádá bez ohledu na rasu víru a cokoliv dalšího. Bude muset zaplatit. Bude-li mu to souvěrec mít za zlé a napadne ho, zavolám čerty ať řeší omezování osobní svobody a napadení. Začne-li souvěrec veřejně vřískat nějaké bláboly, zase zavolám čerty a požádám je o přiměřené uplatňování 355, 356 a případně také nabádání k trestnému činu, atd, atp, tady platí naše pravidla a je třeba je vymáhat, důsledně. Začne-li zarostlý opičák zpochybňovat veřejně holokaust, pošlu na něj čerty stejně tak. Ze stejného důvodu, platí především naše pravidla, jejich jen pro ně a jen na nad rámec a dobrovolně a nejsou-li v kolizi s našimi, když jsou, platí naše. Není třeba nic jiného, než důslednost a důkladnost a všem stejně.

    OdpovědětVymazat
  29. A to mi asi nebudete věřit mě - šariista mě buzeroval jen jednou v životě. Přežil jsem to bez celoživotního psychického postižení. Jsem prostě šťastný člověk.

    Kocoure, to byl vas komentar na D-Fensovi? Jestli jo, tak jste to pekne schytal: http://www.dfens-cz.com/komentare.php?akce=fullview&cisloclanku=2015012001&lstkom=591248#kom591294

    OdpovědětVymazat
  30. draku, to jo, ale hrát si můžu. Mě tyhle úvahy baví. Samozřejmě, že v praxi každý jedná ekonomicky a rozumný rozumně a zbytečně si nekomplikuje život. Jen upozorňuju na to, že naše pozornost je odváděna od skutečných praktických záležitostí a že nášlapné miny si instalujeme sami pro sebe. Viz ty paragrafy trestního zákoníku. Nehledě na to, že celá ta islámská záležitost pro nás je naprosto marginální oproti našemu legislativnímu sajrajtu a dalšímu všemu co nám ztrpčuje život. Kdyby problémem byl jen ten zdejší islamismus, byla by to pohoda. Jenže každá možnost od odvrácení pozornosti je pro někoho dobrá. Přitom ještě nedávno islamismus tu nebyl vnímám jako vážný problém a najednou Paříž a poprask na palubě. Přitom situace u nás se nezměnila. Jenže jsou toho plná média, kde kdo se cítí být ohrožený, pro někoho to patří k dobrému tónu. Před Paříží to byl Kyjev, před tím zas něco jiného, jiné nebezpečí, něco čeho se máme bát. Antraxoví teroristé trousící za sebou bílý prášek, ptačí chřipka, prasečí chřipka, ebola, globální oteplování... Nepodceňuju islamismus, ale nepřijímám onu kampaňovitost. Je to dlouhodobá záležitost mající dlouhodobé příčiny, na kterou je zapotřebí tak pohlížet. I řešení je dlouhodobé a musí být systematické. Problém je, že zdejší populace má problém sama se sebou, se svojí kulturní identitou. Imunitně oslabený organismus je živnou půdou pro infekce. Slabá kultura je nahrazena jinou. proto primární nebezpeční není vnější, ale vnitřní. Lidé potřebují pevný bod, jistotu, něco co je spojuje, společné rituály. Jestliže toto nemají, hledají je a ve své vyhládlosti jsou ochotni přijmout za své lecos. Pro pocit bezpečí jsou ochotni vzdát se svobody. Co je v tom případě žádoucí aby tak činili? Vyvolat v nich pocit nebezpečí. Třebaže situace není jiná než před měsícem. Tak se vzdají zas dalšího kousku svobody a budou platit víc. A příště víc až to dojde do té míry, že na jedné straně budou naprosto bezbranní poddaní a na druhé straně skuteční vlastníci státu disponující veškerou mocí.
    Co se za léta změnilok lepšímu ve všednodenní bezpečnosti? Nic. Stát požaduje další peníze pro boj s terorismem (neboť nyní jsme členy jiné svaté aliance), ovšem nepříklad barák, aby Ti ho zločinec neprodal pod zadelí, aby sis hlídal sám, protože zápis do katastru je naprosto nechráněný. Také jsme se dověděli, že auto a chata není trezor, že proti zločinci nemáš zasahovat sám, neboť je to nebezpečné, že od toho je stát, a že když zasáhneš, přežiješ a ublížíš mu, budeš mít sám problém. Kolik takových trápení je z různých předpisů, judikátů, implementovaných směrnic, ani den by nestačil jen na přečtení. Ale co je to proti té Paříži... Potkají se dva soudruzi "Proč máš deštník, vžyť ani mráček..." "To jo, ale v Moskvě prší..." Inu, pořád stejné.

    OdpovědětVymazat
  31. draku, proč jen holocaust, zákon zní obecně. Proč ne i genocidu Arménů? A dále do minulosti, přes Slavníkovce a až do biblických dob? Zákon nestanoví časovou hranici. Chápu, něco je živé skrze pamětníky či jejich potomky, něco už je dávnou minulostí. Jak říkával dědeček, je to tak dávno, že už to není ani pravda. V tom případě však není měřeno všem stejně, někteří jsou jako oběti privilegovaní.
    A co když k tomu poznamenám "No a co, mně je to jedno." Může to být pociťováno někým jako méně bolavé než tamto? Ovšem, není to v rozporu se zákonem. Leč taková jsme si dali pravidla. To nám nebrání abychom se neušklíbali na kdesi nějakými primitivními domorodci a jejich tabu.
    Ale ach ano, jak pošetilé a naivní požadovat ve všem logiku. Lidský svět je takový. Byl a bude.

    OdpovědětVymazat
  32. "...kdokoliv si řekne například o pivo, víno či kořalku a já zrovna budu číšník a dotyčnému bude 18 a víc a nebude namol, tak dostane oč žádá bez ohledu na rasu víru a cokoliv dalšího..."

    To zní téměř jako slova klasikova. Palivec byl taky opatrnej...

    OdpovědětVymazat
  33. Kocoure, kouknul na testovací fotky v dpreview, 7D i dnes podává dobrý výkon přinejmenším srovnatelný s kategorií o kterou se zajímám. Bohužel, fotografický plugin pro dvojitou šroubovici dosud není k mání. Budu muset sám.

    OdpovědětVymazat
  34. Obuvníkovi:

    A v tom je ten podstatný rozdíl, je známo, že v Británii se poměrně často stane, že nějaká zahalená nindža či zarostlý opičák v supermarketu, odmítnou obsloužit na pokladně Brita či cizince, pakliže má v košíku alkohol, nebo vepřové. Dejme tomu, že až sem je to jejich věc a jejich osobní rozhodnutí. Průšvih ale začne v okamžik, když si dotyčný stěžuje, a orgány následně nekonají, majitel se bojí nindžu či opičáka vyrazit, tak jak je v takových případech důsledně třeba. Jinými slovy, oni si tu poroučí a oni si tu vynucují jejich pravidla hry a zákonodárci a exekutiva se tváří, že se nic nestalo a kolikrát přitvrdí, otočí to naruby a na vině jsou domácí, nemají prý takhle hrubě urážet jejich city a náboženství. Toho bych se dočkal nerad, jenže přesně tohle hrozí a budou-li tu počty těchto dárků narůstat, bude ještě hůř, přesně podle toho, jak ty počty a spolu s nimi drzost porostou. Děkuju nechci, ono stačí podívat se kolem Jindřišské a Václaváku.

    OdpovědětVymazat
  35. Zdeněk Žíkovecký21. ledna 2015 v 18:49:00 SEČ

    Tak nevím, v tomhle se jaksi už nevyznám. Je to ironie? To je dnes těžké odhadovat, nikdy si nedokážete vymyslet nic tak absurdního, aby se nenašel někdo, kdo něco podobného vážně nezastává. Může mi někdo prosím vysvětlit, jestli je ten Schumacher pro hanobení nebo proti? A chystá se věšet muslimy nebo nás domorodce?

    OdpovědětVymazat
  36. ZŽ:

    Vznikalo to postupně 2 dny a prošlo to určitým vývojem, tak se nedivte, že není snadné se v tom zorientovat. Obuvník ironizuje a hraje si se slovy i slovíčky a někdy si vyložena s radostí a chutí prostě tropí šašky. Každý se nějak něčím baví. Žijeme v zemi Járy da Cimrmana, no tak se nedivme. I tyto druhy selským rozumem těžko uchopitelných hrátek k tomu patří.

    OdpovědětVymazat
  37. To Maartinus:
    Reakce byla přesně taková, jakou jsem očekával. Nic se tam nezměnilo. Hodil jsem kost a psi začali poslušně řvát. Nenávist místo rozumu. Je tam fakt hodně "zamrzlých pubescentů" a jiné už to tam nejspíš nebude. Občas podobné typy potkávám i na silnici. Oni a jejich vůz!
    Uhněte všichni, teď jedu JÁ!
    [;>)

    OdpovědětVymazat
  38. To STK: At jsou jaci chcou, casto maji pravdu. A to rikam i kdyz autem nejezdim.

    Takto rozsirovat pravomoci policie je cesta do pekel. To ze jste s nima zatim nemate problemy je v tomto kontextu jedno. Staci kdyz se spatne vyspi nebo se stanete "nepohodlnym" a je to. Ja taky nemel nikdy problem s muslimy (jednu provokaci ignorujme) a presto v nich vidim nebezpeci.

    OdpovědětVymazat
  39. To Maaartinus:
    Jistěže mají taky pravdu. To ale není reakce jen na všemocnou policii. To je taky reakce na bezohledné, nezvladatelné spoluobčany. Když vám někdo to auto vykrade nebo ukradne, najednou jsou nám policajti dobří. "Na co si je platíme!"

    Jakákoliv (úřední) moc je schopná se zvrhnout. Zákonodárci si určují své nemalé platy, soudci si zase své platy vysoudí... A "prostý lid" musí držet hubu nebo si "upustit páru" v hospodě nebo na blogu. O tom to je, příteli. Nejen o "zlých policajtech". Doktor, který udělá chybu je často chráněn lékařskou komorou, protože se taková věc (chyba) může zítra přihodit i členovi té komory.
    ===
    Nejvíc se mi líbí, jak stejný člověk hodnotí sebe a jiné "účastníky provozu". "Policajty na ně, když mi překážejí v letu!" Jen já se chovám správně. Já si přece platím daně, mohu si tedy dělat co chci - pokud někoho nezabij nebo nezmrzačím.
    O téhle zásadní neupřímnosti to je.

    OdpovědětVymazat
  40. Kocoure,
    na silnici je to občas opravdu o strach.
    A, ruku na srdce, KAŽDÝ, vč. mě i Vás, některé předpisy dodržuje občas jen ""tak nějak v tendenci"".

    OdpovědětVymazat
  41. No přece o tom píšu, Kapitáne!
    Kolem D-F se shromáždila skupina lidí, kteří apriori nenávidí policisty a vůbec státní úředníky. Z principu. Prý jsou libertariáni. Přičemž vím, že se najde fůra úředníků, kteří občany buzerují, vyvyšuji se nad nimi "bo maju raytko" atd. S tím nepolemizuji.
    Ale také znám (naštěstí jenom z D-F) sortu řidičů, kteří si hodlají sami určovat pravidla (třeba silničního provozu) tak, jak jim to vyhovuje a "do toho jim žádný policajt nebude kafrat".

    Je to směšné. Dcera mé známé mi popsala, jak se odbývá kontrola na silnici třeba v USA, jak si za "držkování" nakonec musela pod namířenou zbraní lehnout na zem a pak strávila několik dní ve vězení s obrovskou lesbickou černoškou, které se bohužel líbila. Tohle je zvůle skutečná policistů!
    Ti naši internetoví "gerojové" by asi už v USA byli po smrti - nebo spíše by měli zahnědlé slipy.

    Všichni jme lidi, máme jen jedny nervy: Když unavený policajt zastaví auto, protože je nějaká prověrka čehosi, nějaká "Akce Kryštof" a šofér na něj hned vyjede nebo začne mrckovat a "dělat fóry", tak si policajt, (často už přes hranice svých pravomocí) takového "mistra volantu" užije. Prostě mu to ten "vyvolený" nahrál. A ten to pak napíše na D-F, protože na nic jiného se nezmůže.
    Zase - většinou. Nedávno vyhrál spor s policistou chlápek, který si všechno točil na miniaturní kameru. Dobře učinil. Nežvanil, stěžoval si a žaloval. A vyhrál.

    Takže moje intruze na D-F byla učiněna s předpokladem, že to ty "Božské Fiti(paldie)" rozlítí, což se také stalo. Toť vše. Vlastně ani nečekám, že by o věci chvíli přemýšleli. Ne. Tihle to zásadně nedělají.

    Být "nas... rozhněnavý mladý? muž" je asi IN.

    OdpovědětVymazat
  42. Pohyb na silnici (1):

    Pohyb na silnici se dá klasifikovat asi tak, že když si s tím bordelem něco začnete, jste jednou nohou na krchově a tou druhou v kriminále. Je to velmi rizikové počínání. Projevuje se to riziko různě, typicky několik bodů:

    * Absolutní a totální nedodržování bezpečného rozestupu mezi vozidly. Průměrný debil s řidičákem se vám pověsí 2-3 metry za kufr (ve obci, mimo obec 5-6), takže v momentě, kdy budete potřebovat náhle a rychle zabrzdit v místě a z důvodu, kde to ten idiot nemůže předpokládat, tak se vám do toho kufru "podívá". Auta jsou jakž takž stavěna na to, že do něčeho vrazíte předkem, ale proti úderu zezadu příliš účinně nechrání. Ono stačí, když potřebujete odbočovat, tak kvůli těmhle vypatlánkům na to musíte jít jen velmi opatrně a zlehka, protože sice by bodle blikače mohli dojít k závěru, že si před zatáčkou přibrzdíte, ale opak je obvykle pravdou.

    * Jízda středem silnice a projíždění zatáček zásadně protisměrem, je čím dál tím rozšířenější chování. A také čím dál tím blbější a nebezpečnější. Střední čára dělící je pro mnohé střední čára vodící a to dost bez ohledu na to, zda je jednoduchá či dvojitá a zda je například do zatáčky vidět, nebo ne. Dnešní průměrný debil s řidičákem na to kašle, takže průjezd některými místy, je takový nový druh ruské rulety. Debílci odmítají přizpůsobit situaci jak polohu jejich vozidla vůči středu vozovky, tak rychlost. Ve zprávách se občas dozvíte, že "z neznámých důvodů přejel do protisměru..." a následně to dopadlo špatně. No to není z neznámých důvodů, to je ze známých důvodů, to je prostě debil, který dostal řidičák i přes to, že se s bídou udrží na celé vozovce, ale v jednom jízdním pruhu ani náhodou. Zkrátka a dobře, některé zkušební komisaře, ne-li většinu, by měli veřejně oběsit, za to co pouštějí do provozu. Proč myslíte, že hned za rakouskou hranicí je na silnicích dopravní značení s nápisy: "Jezdí se vpravo"? Německy, anglicky, slovinsky, holandsky ani jinak to tam není.

    OdpovědětVymazat
  43. Pohyb na silnici (2):

    * Otáčení se na světelně řízených křižovatkách je cosi co se posledních několik let nebývale rozmohlo. Narazit na mamlase, který kupříkladu odmítá vystát si frontu na odbočení doleva a odjede o světlem řízenou křižovatku dál, kde se na světlech otočí, je poměrně častou taškařicí. Když ten mamlas aspoň není úplně blbý a agresivní, tak budiž, vy si projedete rovně, či odbočíte vpravo a on mezitím počká a otočí se až potom, tak sice to není zrovna podle litery předpisu, ale pakliže zbytečně neblokuje ty za sebou, zase se tak moc nestalo. Jenže tenhle průběh platí tak pro jednoho ze tří, ti další dva ze tří usoudí, že mají při otáčení se na světlech přednost a zkusí si jí vynutit, tedy někoho natvrdo nabourat.

    * Bezdůvodná jízda ve středním či levém pruhu je děsivý fenomén, který se rozmohl a neustupuje. V kombinaci s nedostatečným rozestupem vozidel a vzájemně nepřejícným a nekooperativním přístupem řidičů, je to docela vražedný koktejl. Někteří jakoby optimalizovali svou jízdu tak, aby po cestě naštvali nebo rovnou ohrozili co nejvíc lidí.

    * Pohyb při sjíždění z rychlostních komunikací a vjíždění na ně, je čím dál dobrodružnější, protože představte si situaci, že jedno vozidlo vjíždí na rychlostní komunikaci a druhé z ní sjíždí, nebo někam odbočuje a řešeno je to tak že začátek pruhu slouží k připojení se, tedy k vjíždění a ten konec zase k sjíždění z ní, nebo k odbočení. Potkají se tam slovy dva, jeden sjíždí, druhý vjíždí. První potřebuje spíš brzdit, aby bezpečně zvládl zatáčky, druhý zase potřebuje zrychlovat, aby se zařadil do provozu na té rychlostní komunikaci. Dopadne to samozřejmě tak, že dement co sjíždí, se nesmyslně nacpe 2 metry před vůz tomu, co vjíždí a začne mu tam brzdit. Přitom z přirozené logiky a správně by bylo, aby sjíždějící přibrzdil, vjíždějícího nechal ať se rozjíždí a zmizí v dáli a sám pak ať si následně sjede třeba ke všem čertům. No ale jezdit bez zbytečného adrenalinu? Kde jste to viděli? No, viděli jsme to všude možně, ale pravda, východně od rakouských a německých hranic zase až v Jižní Koreji a Japonsku.

    Dalo by se dlouho pokračovat, ale shrnu to už jen tak, že náš bodový systém je spolu s celou slavnou dopravní policií na dvě věci, první je na nic a o druhé se mluví často na Hradě. Klesají-li u nás počty zraněných a zabitých, tak jen a pouze proto, že výrobci každé 3-4 roky významně zlepší pasivní bezpečnost vozidel. Klesají-li počty nehod, tak jen proto, že mnohé už ani nejsou hlášeny a viník od nich zpravidla ujede a najdou ho jen málokdy. Při tom, co denně vidím kolem sebe, kdy mi například na trase 9 km, zkusí různí trotli různě debilními způsoby 8 x zabít, nabourat či ohrozit, tak se divím, že těch smrťáků, mrzáků a obyčejných bouraček není mnohem víc. Tato příznivá výchylka pravděpodobnosti ale nemusí trvat věčně.

    OdpovědětVymazat
  44. D-FENS:

    Já bych se zdržel jednostranných a unáhlených komentářů. Ta skupina lidí kolem toho serveru má mnohdy v mnohém pravdu. To, co se kupříkladu děje na radnicích a jejich odborech dopravy, mnohdy nejvíc ze všeho připomíná optimalizaci, jak dostat co nejvíc dopravních prostředků na jedno místo a pod co nejdebilnější záminkou je tam co nejdéle zdržet. Pakliže nadávají na toto, mají pravdu. Tohoto jevu si nejde nevšimnout.

    Na druhou stranu, nejde si nevšimnout, že je tam k vidění i jev, kdy se lidé s nadbytkem sebevědomí, kteří poněkud přeceňují své schopnosti a k tomu trpí nedostatkem kázně, vzájemně utvrzují ve své výjimečnosti a dokonalosti, což je může posunout blíž k situaci, že se v budoucnu osobně zúčastní nějakého průšvihu, zbytečně.

    Průšvihy se například stávají, když dva najednou nedávají pozor a zrovna se přiblíží tak blízko, že už se to nemůže obejít bez následků. To je ten starý, dobrý tradiční a léty osvědčený úplně obyčejný přírodní způsob, jak dojde k nehodě. Žádný mozek neudrží soustředění po celou dobu a někdy se to blbě sejde a potká. Jenže průšvihy se čím dál tím víc poslední dobou stávají proto, že se potká naprosto nedostatečný výcvik s naprosto nepřiměřeným až nekritickým sebevědomím a spolu s arogancí a nekázní to udělá svoje. Pro mnohé mlaďochy na silnicích, je chování, při kterém poruší co nejvíc předpisů jedním vrzem, naprosto běžnou a poměrně vyhledávanou kratochvílí. Dopraváci chodí do práce dřepět a čučet do blba, místo aby něco dělali, takže neblahým jevům nestojí nic v cestě, takže blbne se čím dál tím víc a čím dál tím častěji.

    OdpovědětVymazat
  45. Ale o tom přece Draku nepíšu!
    Nehodnotím vůbec radnici a její dopravní plány - zvláště pak v Praze bych takové plány opravdu nechtěl dělat. O tom vím kulový. Já jen hodil udičku těm chlapcům, kteří jsou tak děsně v právu, že to až tříská dveřmi. S libertariány už nediskutuji vůbec - jsem příliš dlouho na světě, abych takové diskuze považoval za rozumné. Ultraliberalismus - to stejná utopie jako komunismus. Lidé tak prostě nefungují. Ne dnešní lidé.

    Navíc - nepíšu přece o D-F. Kdyby mi celý D-F "lezl na nervy", tak bych tam prostě nechodil a nebyl bych mezi autory. Jenom pozvolna integruji případy různých "rychlojezdců", kterým je ŘP ponechán - a oni dříve, než vůbec zaplatí první pokutu provedou několik dalších přestupků. (Že to dokážou i bez ŘP je taky pravda.) Odebrání průkazu na tyhle sebevědomé hochy neplatí.
    Ono - když to tak vezmeme - jsou stejní jako ti muslimáci. Hodlají si vynutit svá práva bez ohledu na ostatní.
    Vím o čem píšu - jezdím celé léto na motokole - a bez zpětného zrcátka bych už byl několikrát ve škarpě. Pokud je někde úzká silnice, tak obrovský TIR se klidně táhne i kilometr za mnou, než najdu místo, abych ho pustil před sebe. Ovšem neurotici ve svých drahých vozech klidně riskují své pravé zrcátko, když se ho pokoušejí urazit o mé levé stehno. (Nejde to, zrcátka jsou většinou sklapovací. Ale bolí to i tak.) Protože strašně spěchají - třeba na chatu.
    ===
    A k policajtům: Když mě zastaví, klidně jim odpovím i na hloupé otázky a usměju se. Pak na 99% jedu dál - odbaven mnohem rychleji než ti "diskutéři" a potížisté. Inu každému, co jeho jest. Mají, co chtějí. Ale píšou pak tom na blogu.

    Co s tím ale mají dělat dopraváci? Mají ty neurotiky vytahovat z auta a nechat je jít dál pěšky? To nejde, máme zákony. Tak raději sedí v kanclu a čumí do blba. Protože když někoho zastaví, hned je oheň na střeše. Nechtěl bych dělat policajta.

    OdpovědětVymazat
  46. Doprava v Praze by především potřebovala dostavět okruhy kolem Prahy, vyprojektované už před válkou, a v jejich rámci i některé mosty v některých klíčových místech, vlastně ani netřeba vymýšlet nic moc nového, vše bylo vyprojektováno už před válkou. Jenomže přišli bolševici a místo toho postavili severo-jižní magistrálu kolem Václaváku a musea, škoda slov... A dodnes nejsou ty předválečné okruhy a mosty dokončené. Zato máme na x let dopředu vytunelované finace, protunelované do Blanky, takže okruhy se nedostaví a k čemu bude Blanka se teprve uvidí. Nic moc od toho nečekám. Jak tam tak pozoruji některé utažené či utahující se zatáčky na vjezdech a výjezdech, bude to s těmi idioty ignorujícími fyzikální zákony docela o život.

    Chaos na silnicích je výsledkem celkové nečinnosti státu v této oblasti. Nečinnost dopravní policie je jen jednou součástí z mnoha toho všeho. Jak už víme z výchovy dětí, tak k tomu, aby něco dopadlo blbě, stačí nekonat a dát tomu jen volný průběh. Výsledkem toho nečinění jsou pak taková hovada, jaké třeba zabilo na Smíchově Bavorákem tu studentku na stanici autobusu. Hovado se vracelo z narkomanského tahu, zatímco ta nešťastnice jela do práce. Hovado také mělo několikanásobný zákaz řízení. Tady by ale měli zastřelit nekonající soudce, jakmile se mu dostane před rypák zmetek, co má zákaz řízení a řídí zase, má ho automaticky poslat aspoň na 2 roky nepodmíněně a bez možnosti zkrácení. Zákon na to je, jen se nevyužívá. Proč? Sabotáž?

    Asi by to rozsahem na článek, třeba se k tomu někdy dokopu.

    OdpovědětVymazat
  47. Draku, je to tím, že jsem, no třeba jak Shrek číká oslovi : "We Ogers are like onion..."

    I tak vrstevnatý je můj pohled na svět. Není to svět jediného tónu.

    Co se týče fóra DFENS, tam se to komplexy hemží. Především když jde o auta a zbraně. Je mi líto nešťastníků, kteří jsou obětí neustálých útoků psů a lidí a neustále jsou buzerování fízly (též benga), nemající pochopení pro jejich svižnou jízdu, když jejich kchár stojí na fleku a oni jsou skvělými řidiči bez ohledu na nějaký to pivko, nebo nějaký debil nedá přednost jejich hustodvoukolce když mimo dálnici jedou kilopade, voe. Toho by hned vodstřelili krochnou co nosejí v podpaží, tak jako psa jen co se na ně podívá. Pozoruhodní lidé.
    Co se týče chaosu na silnicích není to totéž co nebezpečí. To co popisuješ má hlubší příčinu než nečinnost policie a justice. Je to projev zdejší všeobecné kultury. Co se týče mírnosti trestních postihů ve zmíněných věcech, je to záležitost celého systému. Nicméně co mě se týče, Tvůj nářek nebude oslyšen. Vox populi, vox Dei.

    Zdeňku, jestli jsem pro hanobení nebo proti? Spíš proti. Je to pohodlnější. Hanobení vyžaduje nějakou námahu a čas. Ovšem když už hanobit, tak důsledně. Bez privilejí, ne že něco ano a jiné ne. A samozřejmě jak kdo dává má i přijímat...
    Jestliže se mám vyslovit vážně a srozumitelně, jak požaduješ, spíš jsem proti trestnímu postihu a pro odpovědnost podle práva občanského. Bez privilejí pro toho či onoho adresáta, světonázor či podobně.
    Velmi se mi líbí někdejší možnost postihu spočívající v označení za bezectného. Takový bezectný nebyl způsobilý k půhonu čili žalobě na jiného. Velmi účinné, škoda, že od toho bylo upuštěno. Ovšem to ještě dozníval středověk. Temný a nepokrokový.
    Primární korektiv má být společenský.

    Kocoure, ano, někoho kvalitně nasrat má své kouzlo. Někteří si to zaslouží. Sám toho užívám velmi zřídka.

    Co se týče srandiček, nemusí být mé vyjadřování být na úrovni vojenských příruček pro německé důstojníky.

    OdpovědětVymazat
  48. - Schumacher to ve dvou monolozích řekl dobře!! (draku, atd....)

    - Když vyletí hormon, nastane zatmění! Totální! Už jste zapomněli? A taková olivová pleť, jasné oči, tušení exotiky, to, chlapci, sotva můžete pochopit. Odpůrci vašeho cítění se změní v nepřátele! Doporučuji zopakovat.
    Ale nevím dodnes, jaký druh hormonů kdysi vedl VŠ studentku k tomu, aby se provdala za nevzhledného ruského vojáčka, toho času na Moravě, a odjela s ním za jeho matičkou do sibiřské vesničky. Pak nějak rychle chtěla vrátit domů. Nešlo to, nevím, jak(kam) dopadla.
    - Já vím, Kocoure, že se usmíváte nad přechodníky jako takovými, ale zlozvyk mi nedá: oba by byly správně...
    Jo, a G u sousedů k vám mňouká v Poklábosení - zajímavě.
    ST.

    OdpovědětVymazat
  49. Obuvníkovi:
    Z hlediska diskuze je nuda, když spolu více lidí souhlasí. Ale co mám dělat, když někdo uvažuje stejně jako já?

    DEFENS - jsou mi ti lidičkové (zdaleka ne všichni, ale "tvrdé jádro") tak nějak k pousmání. Ne zrovna k smíchu (když se smějete člověku, který je po okraj naplněn testosteronem a podobnými chamikáliemi, můžete taky dostat přes hubu, pokud je chlapec o dost větší). Chodím tam jenom zřídka, vždycky, když mám pocit, že tady blábolím. Potěší mě, když zjistím, že jsou i daleko kvalitnější "bláboliči" než já. Kdysi jsem se pokoušel přivést tamní "libertariány" čili ultraliberály k pochopení, proč je jejich svět vysněný, nerealizovatelný, že každá skupina se nakonec začne samovolně organizovat a vytvářet vertikální struktury. Ale nepochopili to, literární ani historické odkazy nebrali a moje osobní zkušenosti prohlásili za zcela netypické. Tož jsem toho nechal.
    Do silniční tématiky jen občas šťouchnu domnění, že se někdo zamyslí. Obávám se , že to materiálně není možné - není čím.

    K "hanobení" - pokud bude jeden soukromník žalovat druhého pro "urážku na cti" jak se tomu říkávalo, je to v pořádku. Sice to zbytečně zaměstnává soudce, ale jsou nakonec za to "šalamounování" placeni - a ne špatně. Průšvih je, když se do toho začínají zatahovat velké organizace - strany / církve nebo dokonce stát. Když vidím někoho "hajlovat", tak si pomyslím něco o idiotech, nic víc, ale nevěřím, že by tohle mohlo změnit svět. Ruka nahoře není nic, co by dokázalo kohokoliv přesvědčit k něčemu jinému, než k přečtení, co vlastně ti nacisté byli zač. Hákový kříž čili staroindická svastika je totéž. Vrcholem bylo napadení nějakého amerického úřadu (snad pro námořní plavbu), který má budovy, vypadající z družicových snímků jaka svastika. Tak přemýšlím, co by takoví ANTIFA dělali, kdyby náhodou některé naše pohoří mělo z vesmíru onen zapovězený tvar. Asi by navrhli ty hory zbourat nebo aspoň zakrýt plachtou.
    Antifašismus je stejně nebezpečný jako fašismus. Je to militantní záležitost. Stejně jako ta organizace cyklistů AUTOMAT v Praze. A je pochopitelné, že budí podobné, tedy opačné reakce na DF.

    A poťouchlost nakonec: Je snad tuhý komunismus méně nebezpečný než provařený nacismus a fašismus? No a my máme KSČM v parlamentu. Je snad militantní islám (nemilitamntní islám neznám, jenom takový, který se nemilitantně po jistou dobu účelově tváří) méně nebezpečný než fašismus? A žádáme pro něj privilegia na úkor majority. A vytrvale prosazovaný "pochod pýchy" gayů? Kdyby něco takového prováděli heterosexuálové, tak je snad zatknou pro veřejné pohoršování.
    [;>)
    To všechno jsou odchylky, deviace. Taková rakovina společnosti. Lze bojovat buď chemicky nebo ozařováním, v nejhorším vyříznout. To by doporučil každý dobrý lékař. Když už je toho moc, tak jedině krvavá operace. Není-li proveditelná, protože rakovina zchvátila životně důležitý orgán, tak organismus bohužel umírá a jeho místo v ekosystému obsadí někdo jiný.

    Jak praví A. P. Čechov ve Třech sestrách: "Musí se žít!"

    OdpovědětVymazat
  50. Boj s jakoukoliv společenskou "rakovinou" obnáší:

    Chemoterapie = pevný právní řád, dodržování práva bez jakékoliv diskriminace

    Ozařování = pravdivé a široké informace o daném problému bez přikrašlování, zamlčování nebo nějakých preferencí

    Odoperování = čistý, ale razantní způsob zacházení s takovými lidmi. Nevpuštění nikoho, kdo neumí řeč, neumí se uživit a nesouhlasí se zdejším právním řádem a kulturními zvyklostmi.

    OdpovědětVymazat
  51. Obuvníkovi / D-FENS:

    Nic není ani bílé ani černé. Poukazují-li tam na to, že by měla být povýšena ochrana a nedotknutelnost bydlení a v rámci toho umožněno úspěšně použít i zbraně a smrtelné pasti a to bez dalšího postihu vůči tomu, kdo je použil, jsem s nimi zajedno. Situace, kdy chátra se vám směje v případě přistižení do očí, není nadále únosná. To samé bych aplikoval i na automobily, auto sice není trezor, ale s patřičným vybavením dovede klidně i usmrtit toho, kdo tam leze ničit a krást. A to samé i na areály, kde je co ukrást a stejně tam drze lezou a lezou a smějí se nám do očí. Takže je-li tam napadána státní ochrana grázlů státem, je napadána správně. Vidíte snad na tomhle něco testosteronově špatného? Zejména když ty, jak Cikáni s oblibou říkají benga, sedí na nečinností tloustnoucích zadnicích a odmítají činit. Prý jsou zákony k ničemu. No to v mnohém jsou, taky mají svůj díl pravdy, ale i v rámci těch platných a nedokonalých platí, že kdyby něco dělali a kdyby při podávání žalob používali víc mozek než to na čem sedí, vypadalo by to tu určitě jinak.

    Doprava / Obuvníkovi:

    To nebyl nářek, ale shrnutí odpozorovaných fakt. Daná neblahá situace není projevem kultury, ale v lepším případě jejím nedostatkem a v tom horším rovnou tím, že tu už žádná nezůstala. Mně osobně, je to fuk, zatím mám přiměřeně bytelná vozidla, abych v případě kolize odešel s pár škrábanci a držkou popálenou od airbagu po svých. Nicméně tak, jak stát nečiní a postupně přituhuje, začínám se rozhlížet po nějaké opancéřované limuzíně, fešném šikovném náklaďáku, či vyřazeném obrněném transportéru. Začínám usuzovat, že na některé debily, za určitých situací, by už ta ta moje současná vozidla nemusela být dost bytelná a já sám se sebou hazarduji nerad. Zdraví má jeden jenom jedno a na hnoji ho nenašel.

    Hormony / ST:

    Vím co jsou hormony a vím co dovedou. Nicméně kdykoliv mi vháněly do situací, kdy šlo o zdraví či o krk, nebo o oboje, zapracoval rozum a k ničemu život ohrožujícímu nakonec nedošlo. Ono totiž, když člověk podlehne hormonům a nedá si pozor, tak si může odnést i nějakou tu chorobu, nebo i jejich sbírku. Některé ty následky se dají dát do pořádku antibiotiky a na jiné zatím léky nejsou a konce těch lidí bývají i dost nehezké. Já myslím, že je dobré mít v určité okamžiky před očima velmi ošklivý obrázek někoho, kdo takhle blbě dopadl. A v jiné okamžiky je zase velmi k věci mít před očima obrázek nějaké ukamenované nešťastnice. Kamarád si takhle jednou vydělal na kopec ostudy a nepříjemnost léčenou poměrně účinnými antibiotiky.

    Vždy a za všech okolností je třeba vědět, že po hormonech ne, že může přijít, ale ve statisticky významném počtu případů i přichází více, či méně studená sprcha v podobě menšího, většího, či rovnou fatálního průšvihu. Nemá každý tu kliku, aby vlastní blbost přečkal bez úhony.

    OdpovědětVymazat
  52. Draku,
    problém s vzetím zákona do vlastních rukou je ten, že jednak "ten druhý" to udělá taky a je tu náhle lokální válka - viz poslední hromadná bitka v Ostravě a jednak si ten, kdo chce chránit svůj majetek nemusí uvědomit potřebnou míru té ochrany. Pokud chci ochránit své třešně a pustím do plotu 230V/50Hz a zabije to sousedovic kluka, který ta
    mk poleze, tak nejsem člověk, který se dokáže postarat sám o sebe, ale zákeřný vrah. Bez ohledu na ty třešně. Je vždy třeba (ba i ve spravedlivém hněvu) vážit míru způsobené škody a případných následků pro zloděje. A to bez ohledu na zákony, jen tak, selským rozumem.
    Zabít někoho pro kilo třešní se mi zdá být neadekvátní.

    OdpovědětVymazat
  53. http://tn.nova.cz/clanek/nove-zabery-z-krvave-rvacky-z-ostravy-ctyri-lidem-hrozi-vezeni.html

    Rvačka v Ostravě

    OdpovědětVymazat
  54. Přiměřenost a podobně / STK:

    Na to se dá odvětit i tak, že to dítko má obvykle rodiče, kteří když už si ho pořídili, tak si ho mají hledět a vychovávat ho, třeba zrovna k tomu, aby si lezlo na vlastní třešně a ne na ty sousedovy. Jednou jedinkrát za život, jsem se pokusil vlézt někam na cizí ovoce. Když jsem uviděl, co se na mě řítí za psisko, překonal jsem asi v ten okamžik světový rekord ve zdolávání vysokých svislých překážek a byl rád, že mi ta bestie neurafla zadnici i s hlavou najednou. Že by dotyčného následně strčili za katr, by mi už moc nepomohlo. Jsem tedy rád, že jsem ten blbý nápad tam lézt přežil ve zdraví a od té doby nikam nelezu, když nemusím. Dělám vše proto, abych ani nemusel.

    Takže, co se třešní, či čehokoliv jiného týče, je-li vše dostatečně kvalitně oploceno a srozumitelně označeno, nevidím v tom problém. Jeden vyhraje Darwinovu cenu, rozkřikne se to a zbytek si dá pozor.

    Mimochodem toto relativizování a polemizování o přiměřenosti obrany velmi napomáhá tomu, že všeliká verbež a ludráci nabývají dojmu, že si mohou dovolit úplně vše a že jim vše projde a jich se dotknout nikdo nesmí a že to má oporou v zákoně. No není to tak úplně pravda.

    Když už jsme u záběrů z herny. Já osobně do takových pajzlů zásadně nelezu. Myslím si o nich, že jak jejich majitelé, tak i ti, co jejich provoz povolují, by si zasluhovali dostat mezi oči tím popelníkem, které tam tak velkoryse házel po ochrance ten agresivní, ožralý, olysalý orangutan. A mimochodem, kdyby ta ochranka ustřelila tomu agresivnímu orangutanovi palici v momentě, kdy měl ten popelník v pazouře a chystal se ho hodit, bylo by to legální i podle naší legislativy, která jinak agresivním olysalým orangutanům skoro v ničem nebrání a většinou jim dává za pravdu.

    Zkrátka a dobře příliš mnoho pocitu svobody, ochrany a bez povinností následkem všelikoho relativizování, polemizování a hlavně nečinění, se už začíná projevovat ve zvyšujících se počtech všelijakých excesů a průšvihů. Za stávajícího trendu bude mnohem hůř.

    Válka s ludráky už tu de facto je, ukradnou si a zničí si, co se jim zamane a nic se jim za to reálně neděje. No tak si dovolují častěji a víc, to dá rozum. Teď už začínají mlátit kohokoliv, kdo se je snaží umravnit. Kdyby jednoho dva rozstříleli na mraky, třetí by si to nedovolil, to si pište. Měli by aspoň schytat pořádný flastr a bez možnosti předčasného propuštění a ti co se blbě motali kolem a dělali dav, dostat zákaz návštěv heren a restauračních zařízení, a to na hodně dlouho.

    Začíná to ale všechno zdánlivě nevinnými kravinkami v poměrně útlém věku, třeba tím lezením někam přes plot pro něco. No a když ještě někdo odmalička poslouchá pohádky o chytrých Cikánech a bílých blbcích, které tito chytráci beztrestně okrádají, no může to dopadnout nakonec dobře?

    A já nechci brát zákon do vlasních rukou, já jen chci mít možnost si vlastní obydlí a majetek chránit před těmi drzými ludráky drsněji a účinněji, než mi ta naše současná, bezzubá, legislativní ubohost umožňuje. Proč napodobujeme Spokojené státy v kdejaké dementální kravině a tomuto se vyhýbáme jak čert kříži? Protože by to pomohlo? Asi ano, protože by pak nějaký zarudlý zezelenalý politický hajzl nemohl plundrovat ještě víc z veřejných peněz na to či ono opatření jinak úplně k ničemu.

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)