Prohledat tento blog

středa 6. ledna 2016

Poučná pohádka pro pana presidenta, případně překrásnou Popelku



   Na popeleční středu vyrazil starý popelník s popelnicí a dvěma malými popelníčky na procházku do popelnicových polí. Byl krásný den, slunce popelavě svítilo, z nebe padal jemný popílek  a tak se popelníčci  radostně popelili v čerstvě napadaném popílku. Popelářské auto bylo prozatím v nedohlednu a od zpopelnělého lesa doléhalo vrkání holuba popelavého.



   Náhle se objevili popeláři. Popelníku zpopelavěla tvář a než stačil říct popel, byl i s popelnicí a popelníčky vysypán do dosud prázdného vozu. Popelářského.













Není to ale nakonec ostatním jedno?  Putna?

Ráčejí prominout, ale musel jsem si trochu ulevit. Těch "vážných věcí" je tu občas moc. 
Takže jsem si zablbnul a zase to bude dobré.

44 komentářů:

  1. Je, nebo není nám to (P/p)utna? Těžko říct, protože o (P/p)opelníkovi, (P/p)pelnici a (P/p)opelníčcích a popelářském voze v podstatě prd víme. Můžeme jen ocenit positivně hezké slohové cvičení na slova s popelovým kořenem :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Však tak. Nic víc.
    Jenom mě při obědě napadlo, jestli je popelnice samička od popelníku. Aspoň vidíte, s jakým podivínem komunikujete...
    [;>)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však chválabohu! S naprosto normálníma řádnýma spořádanýma zcela čitelnýma propočítatelnýma lidma brzo nic není.
      O princi Popelákovi přece psal už dávno Josef L a d a !
      A Prach a Popel se přece jmenovali v jedné hře V + W...
      +Pokoj Popelníkovu popelu i popílku Popelníčků... A já za posledních pár dní taky očividně pozvolna popelnatím. Čím dál víc se mi před duševním zrakem vynořuje léto dvaašedesátého, kdy jsem uprostřed dubového lesa v Dolní Lužici kopal s archeologem postupimského Musea für Ur - u. Frühgeschichte pohřebiště lidu popelnicových polí... atd. bis ins Aschgraue = až do naprostého zešednutí, vyblednutí = až do omrzení.

      Vymazat
    2. My Fachidioti říkáme "do zuhelnatění" - což je téměř totéž.

      Vymazat
    3. Jakube, v podstatě není nad obyčejné a spořádané lidi, opatrně, dobře vím, o čem hovořím ;-) A svým způsobem není nad „nic není”, nebo nad obyčejnou nudu. Kdo má fantazii, dovede s tím něco podniknout ;-)

      Lid popelnicových polí, hmmm, to zní docela romanticky :-)

      Vymazat
    4. JO, manželka kata je katka a jejich děti kaťata.
      4P

      Vymazat
    5. K poznámce z poznámek.
      Dobrý den.
      Ti, kdož „zbaští kdejakou volovinu“ (buy into pseudo-profound bullsh*t) .................., poněkud vlevo od průměru populace.
      Já dodávám, bezlepkovou stravu, nízkoteplotní vaření, a různé úchylky začínající na VEG.. a BIO. Jen za můj krátký život kolem prošlo oteplování s ochlazováním, škodlivé za ruku s hodným tukem, jedovatý cukr, střeví bakterky, lepek, předpotopní pšenice světe div se bez lepku, bio potraviny, sůl a jiné kraviny. Jen selské myšlení jsem potkal málokdy !
      Deepak Chopra je ten pravej, kam se na něj hrabou místní "zbloudilé BIOmatky (od slova TATRAMATKY) a vysušené vegajedky mající na kolenou jejich max. jedno promodralé dítě, nebo jako náhradu psa či kočku". (bez kolotoče)
      A co El Halík ? Ten Vás nes...e ? Upřímně, mne jako ANO.
      4P

      Vymazat
    6. Halík? Jistě EK.
      Ale nemám dost dlouhou ruku. Ani trpělivost ho poslouchat / číst, abych mohl "zjevit národu" jeho vnitřnosti. Tedy jeho zámysly.
      Jsem už tady příliš dlouho, abych se dokázal denně pohoršovat. Nemá smysl opakovat, že voda je mokrá a blbec nebezpečný zepředu i zezadu.

      Jenom: Víra v idiotiny není vlastností levičáků. Naopak, levičáci jsou právě pro tuto "fachidiocii" levičáky. Jinak by se nezařadili vlevo. Ale ani vpravo.
      Echt pravičák (ne tedy ani "nácek") je totiž stejný marný idealista, jako levičák. Vychází z toho, že lidi jsou nějací a vždy se budou chovat podle nějakého schémátka. Jsou ale různí a vzorce jejich chování jsou daleko hlubší. Vycházejí z naší opičí podstaty.
      K samostudiu primitivní pravicovosti doporučuji weblog D-Fens.
      A to jsem opravdu přístupný spíše liberální ideologii. Tedy pravicové. (Podle mého mínění. Ale mohu se ve slovíčkách plést.)

      Vymazat
    7. Pár poznámek, dost relevantních, k pojmům levice - pravice:
      L e v i c e an sich sotva existuje, resp. sotva ji definujete. Vždycky je to nalevo OD NĚČEHO. Analogicky p r a v i c e . A pak je tu vývoj - levicová hnutí, natož transformovaná ve státy, přirozeně (přiznaně, nepřiznaně) stárnou, v jednotlivých aspektech se různou rychlostí stávají konzervativnějšími až ustrnule konzervativními. Na druhé straně spektra obdobně. +- do minulého přelomu století vládlo celkem mínění, že levici a pravici poznáte jejich postojem ke společenskému p o k r o k u , jaksi snad sociologicky. Ale řekněte dnes, v posledních generacích, co je pokrok? A copak je pokrok (nechávám bokem zda reálný) na jednom poli provázen stejným trendem jinde - ? V postkom zemích vůbec užívám tohoto dělení značně nerad a s nedůvěrou.
      Brát se za ponižované, ty dole, slabé, lidičky na podstavě soc. pyramidy - to přece nečekalo na Marxe. Je to v Evropě pradávné tradiční pole etiky křesťanské (kat. i protest.) item aristokratů. A metody? Halasné masové protesty? Už dávno jich každou chvíli tzv. levice + odbory užívají k vymáhání státní ochrany pracovních míst a pod. Levičáci prvních generací by z toho dostali ujímání. Tož tak.
      Dnes jsem za značného utrpení pomalu zas sedl do kavárny ve městě, po osmi dnech. Čekání, čekání. Nevěda nač. Trpělivost. Přetíženost kvalitních známých specialistů. Za tři týdny se uvidí. Vydržať, Eržika, vydržať... Haj hou.

      Vymazat
    8. Hexenšus? Bolí to, ale neumírá se na to. Momentálně i mi "šusá do haxny" (snesitelně pod práškama) už tři měsíce. Doufám, že do jara budu fit. Inu, jak pravil Jindřich VIII., "Stáří je nepěkná vlastnost." A nepomáhá proti tomu ani šest žen.
      ===
      A jistě, nerad používám to pravolevé rozlišování. Ta definice se totiž ve svých krajních podobách dotýká a směřování (cíle i prostředky) jsou téměř nerozeznatelné.
      Taktéž liberalismus a anarchie.

      Mám na to kdesi v hlubinách mého počítače trojrozměrný graf.

      P.S.: Poslechl si rozhovor mladého Kafky s židovským hercem v zavřené hospodě?

      Vymazat
    9. Hoši, hoši, moje oblíbené úsloví zní: važ si toho, že tě už deset minut nic nebolelo. Na hexnšus - Lioton sto tisíc. Drahý gel, ale účinný. :-)

      Konec zdravotnických informací

      Vymazat
    10. Nikoliv, asi to není hexnšus... uvidíme.
      Ten graf jsem kdysi viděl, je logický a reálný. Jenom ta bezútěšnost těch nadšených předbojovníků jakéhokoliv hnutí - když časem zjistí, že se s tím obrovským úsilím a případně lidskými oběťmi ocitají / už ocitli zcela jinde, a třeba na druhé straně - !
      Na ten Hörspiel jsem si vyhradil čas a soustředěně jej poslouchal. Samozřejmě! Ale je tu někdo, kdo to slyšel taky a pro koho, příp. pro režiséra, bych si mohl dát práci s formulováním svého názoru na něj? Je asi jiný než kdo čeká. Totiž mám na něj dva názory, zhruba...
      A teď musím konečně dorazit převod článku z hebr. listu o jejich složitém a pomalém sbližování s katolíky. Každé páté slovo teologický termín, nutno ověřovat, večer eště to pošlu na seřvání/licet příteli monsignorovi... a bude. A to dělám, aby nebylo mýlky, za díky Bohu - pro Přátele Izraele (ale stejně všici dobře vědí, že hrabu a topím se v penězích - pravdu neutajíš, dělná třída ví svoje!).

      Vymazat
    11. Když už jsme tady s těmi trapnými lapáliemi: Můj někdejší kolega, mistr osvětlovačů, kdysi říkal: "Ráno se vzbudím - a bolí! Je to dobré - žiju!" Občas mu dávám za pravdu. Jeho ale už nic nebolí.
      A dost!

      Ten názor na tu rozhlasovou hru bych moc rád znal, Jakube. Možná z něho budu brzy zkoušen.

      Vymazat
    12. Dobře, brzo.
      Představa popelníčků popelících se v rozsáhlých neolitických popelnicových polích je třeskutá. Surreálná. Něco. To by se muselo hned zalíbit i Toyence, Štyrskému, Nezvalovi, Bretonovi, a co teprv Dalímu!

      Vymazat
    13. Musím se přiznat, že po neurčitém počtu sklenek dobrého, dostatečně dlouho odleželého, kvalitního tvrdého alkoholu, se ta svůdně srandovní představa líbí i mně :-)

      Vymazat
  3. EK, nejsou to úplné voloviny. Alergie či nepříznivé metabolické reakce se nemusí projevit akutně, ale po dlouhé době mohou vyvolat chorobné projevy, přičítané jiné příčině a léčené symtomaticky. Ovšem plošná doporučení co ano co ne jsou nesmysl. Individuální testování a podle jeho výsledku vybraná životospáva s tu a tam sváteční excesem, by mohly přinést vyšší kvalitu života i jeho aktivní prodloužení. Problém je v tom, že je to náročné a nákladné. A dosud nedokonalé. Proto je rozumná všeobecná střídmost na základě empirických zkušeností nastřídaných za tísíciletí. Ne mechanicky, ale kriticky, protože ne všechny zkušenosti jsou použitelné pro odlišné etnikum s odlišnými vlohami. Z osvědčeného je dobrá střídmost zpestřovaná posvíceními. Podle z empirické zkušenosti hesla Eimal Ist Keinmal. Ostatně nejlepší kuchař je nějaký Hlad. Po štípání dříví přijde chleba se škvarkovým sádlem a cibulí, zapíjený pivem jako hostina. Kdežto nehnutému, obtloustlému a permanentně sytému není nic dostaetčně dobré. Na ničem si nepochutná, přestože vyhledává a vymýšlí roztodivné lahůdky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. - Jez do polosyta, pij do polopita a živ budeš dlouhá léta.
      - Jíš, abys žil, nežiješ, abys jedl.
      - Pestrá strava základ zdraví.
      - Homo Sapiens je všežravec.

      Vymazat
    2. Hlasité a hýkavé projevy zastánců pavěd:

      Mám velké pochopení pro EK, kterého rozčilují manipulativní podvodníci, jako je třeba Deepak Chopra a jejich následovníci zde u nás, kteří oč více jsou rozumu mdlého, o to více jsou slyšet, potvrzujíc staré přísloví, že prázdný sud nejvíce duní. Mně zase třeba silně rozčilují idioti, kteří se bojí pár mW, která vyzáří čas od času mobilní telefon a podezírají ho, že jim poškodí mozek, který nikdy neměli. Oni tam místo něho v lepším případě mají piliny a v tom horším lejno. Také mi například rozčilují budovatelé cyklostezek pražským centrem. Ono když se někdo pohybuje na kole v exhalacemi exponovaném prostředí, měl by mít na paměti, že spotřebovává několikanásobně více vzduchu, než když jde pěšky, nebo ještě víc oproti tomu, kdy sedí v klidu, v autě, navíc za několikerými, mnohdy docela kvalitními a účinnými filtry. Zkrátka a dobře, jezdit na kole mezi auty je z mnoha dobrých důvodů velice sebezhoubný a ve své podstatě debilní nápad.

      Obuvník správně poukázal na to, že všechno se má dělat s přihlédnutím k tomu, pro koho se to dělá a z jakého důvodu. A také hezky poukázal na to, že je to všechno relativní a závisí to na okolnostech.

      Kocour to shrnul stručně a výstižně.

      Všeho s mírou a především s rozumem.

      Vymazat
    3. Rozum, jde to vystudovat?
      http://jdem.cz/bu79d2
      4P ofové

      Vymazat
    4. Rozum / EK:

      Odkaz nefunguje, ale našel jsem si tento článek. Předpokládám, že to podstatné jsem se dočetl tam.

      Osobně jsem toho názoru, že rozum aspoň v té základní podobě musí být vrozen a také je dobré, je-li rodiči, širší rodinou a vzdělávacími institucemi u dítěte rozeznán, pěstován a rozvíjen. Bez toho genetického předpokladu se ale obávám, že je vše marné, nicméně tupce lze aspoň vést ke skromnosti a držení kroku, místo k drzosti, pýše, vzpupnosti a aroganci. Jenže rozum velice vzácný a tak se nedivme.

      S obsahem článku souhlasím, nadprodukci diplomovaných blbů je třeba zastavit a zachovat jen ty obory, které opravdu k něčemu jsou. Japonci se projevili inteligentně, statečně a sebezáchovně zároveň, zatímco my se ještě pořád plnou parou řítíme do zkázy. Jenže čím později se do toho někdo obuje, tím těžší a nemožnější bude zastavit tu vzpouru blbů.

      Vymazat
    5. Jedna dobrá zpráva: Když se ujmou takoví vlády, neuživí se.
      Špatná zpráva: Umí oblbovat lidi řečmi. Vždy se najde někdo, kdo si takového exota / uála bude na vlastní náklady chovat. A to ten uál ani nemusí mít VŠ vzdělání. Musí umět obkecávat. Jsou to obchodníci s deštěm.
      A dobrá zpráva: Protože si instinktivně uvědomují, že jejich nadlimitní množství způsobuje inflaci, bijí se mezi sebou. Pomlouváním, podáváním žalob atd.
      Špatná: A přesto jich neubývá, naleznete je ve všech stranách, všech institucích.
      A nakonec dobrá: Pokud člověk pozorně poslouchá nebo čte, brzy takového prodavače vzduchu odhalí a vyřadí se svého slosování. Ale dá práci si ověřit kdo je kdo. A pro koho.

      Vymazat
  4. Povídka ve "vzkazech" je velice poučná, s autorem bych se dost ráda seznámila! Jeho humor je inteligentní. Kdyby to nebylo smutný, tak je to k smíchu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Astro máš pravdu, povídka je krásná a v podstatě optimistická. S autorem bys se možná seznámit mohla. na NP je e-mailový kontakt na Ondřeje Neffa. Když ho požádáš, poskytne kontakt na Tebe autorovi povídky a ten se Ti buď ozve, nebo ne. Nemožné to ale není a známost s někým takovým za pokus stojí.

      Já ho nahánět nechci, pocit spřízněné duše mi postačuje. Jen doufám, že nepřestane psát, nebo že k tomu nebude donucen, to v čem žijeme, totiž pomalu ale jistě přestává být k žití.

      Vymazat
    2. To, že bych se s ním chtěla seznámit,dračisko, to bylo jen takové povzdechnutí. Chtěla bych znát tolik lidí, že by se nevešli na Václavák. Beru ho taky jako spřízněnou duši.Třeba jako tebe, nebo kocoura nebo ostatní tady. To s tím Václavákem byl náhodou doocela dobrý příměr - představ si, že bychom se tam sešli všichni spříznění. To by určitě nebylo cinkání klíčema.A určitě by Václavák nestačil. V posunu let by to vypadalo dozajista jinak. Jak asi? Kdo to ví?

      Vymazat
    3. Ještě něco. Měla bych si asi začít shánět burku, protože nevím, jak mi bude slušet.Ale ta představa, že bych si nemusela mýt vlasy a uši a tělo je docela lákavá. Taková antihygnénie (říkával jeden člověk naprosto vážně) je úžasná úspora času a mýdla, A v čem vlastě ty dámy chodí doma? Nebo v čem spí? O čem sní? Ví to někdo?

      Vymazat
    4. O čem sní? Čert ví, nejspíš o tom, jak jí ten její zarostlej opičák obstará bílé otrokyně?

      Vymazat
    5. Nemýt si uši, vlasy, tělo, ... jak dlouho? Den, dva, týden? Jako vtip OK, ale domyšleno do praktična ... Po nějaké době začne svěditt, zavánět, ... a vzhledemk tomu že v tom pytli se potí spíše více než bez něj, vyžaduje asi hygienickou údržbu spíše častější nebo důkladnější

      Vymazat
  5. Draku nebrblej. Buď rád, že jsi pravý nulák nebo dokonce záporák.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. SCHU, s dovolením se ptám, neznalá pánské hantýrky - kdo je pravý nulák a nebo dokonce záporák. Nedělám si legraci, fakt to nevím.Souvisí to nějak se čtyřprocentními?

      Jinak dík tobě i kocourovi za objasnění situací

      Vymazat
    2. Ač mám spolu s Drakem odpovídající "zdělání", dokonce podložené státními zkouškami, ani já nevím, co je pravý nulák. Možná, že to znamená, že Schu. popisuje klasickou elektrickou zásuvku podle ESČ, kde je nulák vpravo (to je ten drát, co obvykle nekope a fáze vlevo - ta kope.
      Ale záporák - to je prosím zase postava ve filmu nebo v dramatu. Záporák není ani vlevo, ani vpravo, ba ani v zásuvce. Ale hraje se líp, než klaďas, což je pochopitelně opak záporáka. Zápor záporáka.

      Vymazat
    3. Veselá kopo, je to legrační, ale není to odpověď na moji otázku.

      Vymazat
  6. Astro, nošení burky, čádoru či něčeho jen s průzorem pro oči není kvůli zanedbané hygieně. Není to ani symbol ujařemení ženy. Tam to tak nechápou. To je jen zdejší představa. Podobně by jako ujařmení mohli jinde posuzovat, že někteří se tu vozí v černých autech se začerněnými skly. Chápu aktuální bezpečnostní požadavky vyžadující identfikovatelnost. Jenže za tím se, například za bojem proti šátkům skrývá pokrytectví. Tak jako proti zahalování s poukazem, že našinci jsou jinde nuceni dodržovat tamní pravidla. Ostatně šátky a jiné pokrývky hlavy...ještě naše babičky, a v lepší společnosti dáma bez klobouku...a co jeptišky...
    Představ si, že někam přicestuješ a podle tamních pravidel budeš nucena nahoře bez. Třeba na základě odůvodnění že z bezpečnostního důvodu biometrie... Navíc všude není tabuizováno zahalování, ale naopak nahota v různé míře. Tak i u nás. Požadavek odhalování je kapric dílem skrývaný za požadavkem bezpečnostním. Na druhou stranu nesmyslné výjimky pro žákyně při tělocviku a činnostech vyžadujících důvodně zvláštní režim. V bazénu, ve zdravotnictví a podobně. Hloupost a omezenost na obou stranách.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Račej odpustit, že se vměšuji,
      ale ctít místní zvyky je třeba. Naprosto není nutné v nich hledat racionalitu. Není většinou žádná nebo aspoň není pochopitelná protistranou. Nicméně: V Kuvajtu nebo jiných muslimských zemích není dovoleno chodit v oděvu podle evropského módu. Tedy mimo rezervace pro turisty. A do mešity naboso bez ohledu na možnost chycení meziprstní plísně. Do synagogy zase jen s pokrývkou hlavy. Mezi Pygmeje jen bez kalhot.
      Kdesi dostanete jako host k použití jednu místní ženu a pokud nedokážete věrohodně odmítnout, jste považován za impotenta nebo homosexuála a je takto s vámi zacházeno.
      Kdo se nechce nebo neumí přizpůsobit, ať tam nebo onde prostě neleze.

      Jsou v tom opravdu jen zvyky - moje babička neopustila zahrádku bez šátku na hlavě. (Měla krásné, husté vlasy!) Když se šlo "do města", byl to klobouček a drdol. Nemělo to nic společného s vírou. Jen místní zvyk. Bez šátku se necítila dobře, byť se v parném létě pod šátkem potila.

      Něco "jinačího" prostě projde, něco narazí. Jsem-li host, musím respektovat místní zvyky, ne vynucovat si svá pravidla. U nekuřáků návštěvy prostě nekouří, neškemrají o výjimku, natož aby si ji vynucovali. Přijde-li do kuřácké domácnosti nekuřák, neohrnuje nos, neotvírá okna, významně nepokašlává a nedrží ostatním přednášku o škodlivosti kouření. Prostě tam nechodí. Nebo tu hodinku hrdinně přetrpí. Má možnost si zvolit.
      Pokud kavárník zakáže vstup dětem do deseti let, tak se maminka s batoletem bude muset scházet se stejně postiženými kamarádkami v jiné kavárně. Pokud tvořily většinu klientely, kavárník zkrachuje.
      Ale ať matky nepíšou do novin, že to je "diskriminace". Jistěže je. Diskriminace je jen rozlišování, nic špatného. To, že chlapi nesmí na dámské záchody je přece taky diskriminace. I opačně. To jenom politkorektní novořeč slovu diskriminace přiřkla hanlivý význam.

      Vymazat
  7. Astro,
    jak v které zemi a podle společenského postavení. Já jsem aspoň pákrát četla, že doma ty Arabky chodí velmi nalíčené a krásně oblečené. (I tady se dají potkat sice zahalené, ale jsou jim vidět hodně nalíčené oči.)Pokud pořádají dámské setkání, mají na sobě moderní šaty, běžně s dekolty.
    Jiné zase chodí po venku ve velice ušmudlaných hábitech - kolem úst...

    Upozorňuju tě, že už jsi pustila do "veřejného prostoru" fotku s nezahalenou částí svého těla, dokonce sem, mezi muže. Nedobře se ti jednou povede! To jsi nedomyslela!!!

    Stella

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To, že muslimky doma chodí nalíčené je možná pravda. Nevím, nebyl jsem nikdy u muslima na návštěvě. (Stejně se prý člověk nedostane do ženské části domu.)
      Na druhé straně je žena, podle místních kulturních zvyklostí výlučným majetkem muže. Možná proto jim nechtějí dovolit předvádět svou krásu na veřejnosti. Aby se neokoukala.

      Takže musulmani jsou vlastně hrozně skromní - nechtějí se ani pochlubit svými krásnými ženami a chtějí si je nechat jen pro sebe.

      Vymazat
    2. No když myslíš, Stello, tak si to ucho uříznu, když můžou jiní, já taky. Vlasy si prostě přes "to" přehodím a bude vymalováno. Malovat je snadné!

      Kocoure, tak to to mají ošklivky docela praktický. Nokdo nic nevidí, může předstírat krasavici. To je něco jako hábitový internet.

      Vymazat
    3. To jsi, Astro, napsala ten závěr pěkně! I internetu. I o malování.
      Nejspíš výtvarný talent k uříznutému uchu patří - nebo naopak.

      Já vycházím ze vzpomínek jedné tam provdané Američanky - taky hodně složitě utíkala donů.
      Že je tam žena majetkem muže, je jasné, k všemu ještě ne nijak hodnotným. Ale zase ji on musí živit. Už vidím ty zástupy muslímek, jak v Evropě jezdí ráno do fabrik...Toto někdo nedomyslel.
      Stella

      Vymazat
  8. Kocoure....podle místních kulturních zvyklostí...Ano. Místní kulturní zvyklosti a islám nejsou totéž, byť mnozí je považují za totéž.

    Ostatně nynější a budoucí situace je důsledkem politiky demokraticky zvolených vlád. Považuji za logiceké, že jejich voliči si to logicky odserou. A ti, kteří je nevolili? Řekněme, že jsou ...zmozknější. Poradí si. Ostatně jako vždy. Třebaže za cenu vyšších transakčních nákladů.

    OdpovědětVymazat
  9. Připadá mi humorné, že demokratičtí voliči považující se za suveréna, tedy nositele moci, považují za logické, že nepřítel by své útoky měl omezit na jimi vydržované žoldnéře. Ta představa je pozůstatek toho když válčili panovníci, a poddaní do toho neměli co kecat a navíc byli válečnou kořistí tak jako ostatní. Kdo by obdělával dobyté území a platil daně?
    Jenže občané v "demokratických" zemích jsou suverénem. Třebaže papírovým. Jenže každý politik tvrdí, že reálným. Je-li tomu tak, jako že je, nemíním vyvracet jejich představu o reálnosti demokracie, pak v souladu s principem "Ber všechno nebo nic", jestliže stát vede válku, je to jejich stát, kdo vede válku a jsou to oni kteří vedou válku. Ne politici či najatí žoldnéři. Proto je logické, že cílem útoků jsou oni, kteří jsou suverénem vedoucím válku, ne jen jejich nástroje jak si představují podle svých umělých konstrukcí popisovaných v rozličných listinách. Proč? Protože je to logické.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je dokonalá obuvnická logika. Amen! [;>))
      Platí ale i na druhou stranu: Pokud je nějaká ideologie prapůvodcem násilí a nedokáže se od něj odříznout jinak, než nejistými projevy jejich představitelů (mluvčích), nechápu, proč ten "sluneční křik" při "házení muslimům a teroristů do jednoho pytle". [;>)

      Má to stejného boha jako teroristé, vyznává to stejný světonázor jako teroristé, často to i vypadá stejně jako terorista - a že by to neměl být terorista - aspoň potenciální? Proč ne?

      Vymazat
  10. Kocoure, tu mě naučil jeden Vulkánec. On to tedy byl jen poloviční Vulkánec. Ale pořád dost logickej.

    OdpovědětVymazat
  11. Má to stejného boha jako křižáci, vyznává to stejný světonázor jako křižáci, často to vypadá stejně jako křižák - a že by to neměl být křižák - alespoň potenciální? Proč ne?

    Tenhle vzorec je univerzální. Stačí dosadit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jistě. Je to z nějaké učebnice logiky. Myslím, že se tomu říká empirie. Ovšem je pravda, že nefunguje vždy. Ovšem hada v trávě nebo vykopaný ruční granát bych ale spíše posuzoval podle ní.
      Proti empirii vnějších znaků se v přírodě i jinde nasazují mimikry. Vypadat jako něco jiného, páchnout jako něco jiného, syčet jako něco jiného. Tohle se dnes taky často používá.
      Polovulkánec to potvrdí!

      Vymazat
    2. Ještě k tomu Vulkánci: Že on byl mušketýr?
      "Jeden za všechny, všichni za jednoho!"

      Vymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)