Prohledat tento blog

pátek 23. prosince 2016

Vánoce a Nový rok 2017

   

   Vážení pánové, milí chlapci, dost nedávno jsem tady hledala v kurzu kreslení perspektivu a dalo mi to dost práce. A když jsem nakonec dostala od pana učitele (Filip, student posledního ročníku AVU) výjimku a možnost nakreslit si to, co sama chci, vznikl tento obrázek, který vám jako něžný dáreček posílám k Vánocům, neboť jste mě zkraje hezky provázeli svým zájmem, což mě ještě víc podnítilo k tvorbě.

   Ta dívka ztělesňuje lípu, která mi roste před okny, takže srdíčka jsou její listy, nikoliv zamilované ikony, kromě toho, co je na čele, což je pro vás můj bonus. Každá žena by se měla umět proměňovat, tak i Lípa to dokáže. Vy si to bohužel vyzkoušet nemůžete, ale podložím-li pod kresbu barevnou čtvrtku - vždycky je jiná, jinak svítí, září nebo hasne. Posílám zelenou variantu, je to barva naděje. Naděje je vzrušující. 



   Takže vám všem přeju krásné Vánoce - nádherné dárky, spokojenost - buďte šťastní.
A pošlete mi v duchu myšlenku, budu doma sama jen se vzpomínkami. Ne, že by mi to nějak zvlášť vadilo, jsem zvyklá, ale čas se v tu dobu nějak moc vleče. Asi tedy zase spáchám nějakou kresbu a možná opět objevím Ameriku. Netradičně se zabavím a čas poplyne rychleji.




               Mějte se všichni co nejlíp!
Astra    


I Drak se rozhodl něco podotknout:



No a já? Já si už udělám strejčka:


    


StK                 

              

19 komentářů:

  1. Technologické vyhodnocení genderově neustáleného identikitu.
    Ustanovení cíle: jednoznačně rozpoznat zájmovou osobu.
    Za použití identikitu.
    Identikit je pokus o sestavení portrétu hledané osoby na základě výpovědí svědků, používaný v kriminalistické praxi. Podoba obličeje se postupně skládá z jednotlivých segmentů (nos, oči apod.), které svědek vybírá z nabídky standardních vzorů, dokud celkový obraz neodpovídá tomu, jak si dotyčného zapamatoval. Původně se tvorbou identikitu zabývali kreslíři, později jej nahradily speciální počítačové programy.
    Technikou porovnání: Empiricky byly shledány čtyři hlavní mužské podtypy- atlet, úředník, podnikatel, macho a čtyři ženské podtypy- žena v domácnosti, kariéristka, sexy-žena a feministka, přičemž větší konsensus je shledán u ženských podtypů a také jejich obsah je mnohem jasnější.
    Výsledek: nejasný. Zhotovení: popsáno v doprovodném textu identikitu předstíraným autorem (kou).
    Skutečný autor ustanoven: Hugh C. McDonald. Za použití, http://www.kriminalistika.unas.cz/obory/vzhled.htm http://technet.idnes.cz/nakreslete-zlocince-a-poslete-ho-za-mrize-f14-/tec_technika.aspx?c=A080505_151953_tec_technika_kuz http://www.bezpecnykraj.cz/kriminalisticka-identifikace-osob-identikit.aspx
    Vše jednoznačně určeno a postoupeno BIŠ (Bradáčová-Ištván-Šlachta) k podání objííínění.
    4P
    S pozdravem NEBEZDUŘ,
    NEBE a.s.
    Cumulusnimbus 1
    v.z. INRI
    old manager at Lighting JEŽÍŠEK, k.k.
    v plné víře legatus summus in spatio.

    OdpovědětVymazat
  2. jooo a zdroj: http://jdem.cz/ctptv8
    4P

    OdpovědětVymazat
  3. To je stromová víla, Astro. To víš, že na Tebe vzpomenu.

    OdpovědětVymazat
  4. Astro, je to moc hezký obrázek. Ty malovat umíš, jen je to více po Tvém, nežli obecně „odborně“ uznávaném způsobu. No a? Možná ten kluk, co se Tě pokouší něco naučit, prostě neumí učit. Učit totiž ani zdaleka neumí každý a podle mě učit ani zdaleka nemůže každý, kdo si vzpomene. Aby jeden mohl učit, potřebuje se do toho učení nějak „dostat“ a ten Tvůj Filip se do toho učení podle mě teprve dostává. Až se do toho jednou dostane, bude všem líp, jemu i vám kolem něj :-) Vím o tom svoje, učil jsem svého času dámy pár let před důchodem používat počítadla, co jim z vůle boží a jejich vedení přistály na stole. Byla ta fuška, pro mě i pro ně. Nakonec jsem uspěl, ale nebylo to jednoduché a dalo to dost práce a dost zabrat oběma stranám. Tak Ti přeji, abys ty svátky prožila moc hezky a v pohodě. A ještě jedno děkuji, za ten hezký obrázek, ty moje svátky budou dík tomu obrázku také o trošku hezčí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jak na to koukám, je to "Muchovské" a šlo by to jako skleněná vitráž do secesního domu.

      Vymazat
    2. Ano, slušnou dávku Muchy a secese ten obrázek v sobě má. A docela by mi zajímalo, co by na tuto předlohu řekl někdo, kdo ty vitráže umí vyrobit. Jednoduché by to asi nebylo, ale zvládnutelné s pravděpodobně dobrým výsledkem nejspíš ano.

      Vymazat
    3. Je mi jasné, chlapci, že na nějakou něhu vás nikdo neutáhne, ale dělala jsem, co jsem mohla. A zmohla jsem se jen na tohle. Jste přátelská splečnost, to se cení. I zuby se na to cení! :-)

      Na vysvětlenou Dráčkovi, Filip-kluk je náhodou duše citlivá a vnímavá. Těmi prvotními perspektivami si nás otestoval a pochopil, kudy u koha koza jde. Když jsem poté odmítla kreslit lebku a pravila jsem, že si chci kreslit podle svého - nechal si vysvětlit můj nápad, uspořádal mi "soukromí" vedle v cimře, a zatímco ostatní drtili lebku,já jsem si jásavě malovala lístečky.

      Taky jsem se "učila" internetovat s vypětím všech sil, když si na to teď vzpomínám, tak se stydím, co jsem prováděla za blbiny.Je to - už nebo teprve - asi osm let.

      Takže - vzdušný políbek na čelíčko a dík všem!

      Vymazat
    4. Astro, i něhy je v životě zapotřebí a moc :-) Jenže něha podle mě mnohem víc patří do sféry krásného soukromí, nežli do veřejného kyberprostoru. V tom postačí jen obyčejná slušnost a vzájemná úcta.

      Vymazat
  5. Milí starokocouří připěvatelé a diskutéři.

    Astra je Astra, marná věc a marné snažení vedle ní!

    Přeji Vám všem tady na tomto přátelském, slušném a inteligentním blogu co nejpříjemnější svátky!
    Zase se sem někdy přijdu ohřát!

    Stella

    OdpovědětVymazat
  6. Zdraví všem, a hlavně aby byl mír, jak si říkáme doma.
    Zkusím psát i na jiná témata než v posledku. Leč má mysl je těkavá a neukázněná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stello, nápodobně a někdy se zase stavte :-)

      Vymazat
    2. Obuvníku, těkáníé mysli, když se člověk potřebuje pekelně soustředit na jednu jedinou věc, bývá v takový okamžik spíš k vzteku, nežli k užitku. Na druhou stranu, vykonává-li člověk nějakou spíš nudnou práci, na kterou není třeba se příliš soustředit, tak těkání mysli není na závadu a člověk při tom kolikrát napadnou naprosto úžasné věci.

      Vymazat
  7. Kocoure, chystáš se někam odjet, nebo budeš pracovat, nebo se do Tebe dala lenora, že si už děláš strejčka?

    OdpovědětVymazat
  8. Nejraději bych lenošil nebo někam odjel. Ale budu pracovat - což jsem netušil.
    Ovšem strejček, ten se hodí vždycky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Odjet někam do přírody, nebo aspoň k něčemu krásnému myslím z úhlu pohledu dobrého architekta, je asi nejlepší ze všeho. Ani ta práce není marná, jeden si přijde platný a jsou za to peníze, aspoň většinou ;-) Když tak nad tím uvažuji, ať už jsem v přírodě, nebo jen lenoším doma, stejně nelenoším tak úplně a na 100%. V přírodě i doma se mi honí hlavou myšlenky a nápady, na které při práci není kdy a v přírodě či někde venku stejně střílím okem, co by eventuálně stálo za fotku a to i když sebou foťák nemám, má to svá kila a rozměry, tak ho víc nenosím než nosím. Když už ho nesu, jdu s úmyslem ho použít a už většinou mám i aspoň trochu rozmyšleno na co a jak. No a když jsem doma, tak aspoň poklidím pracovní stůl, narvu do drtičky papíry, které by nebylo dobré dát do kontejneru jen tak, vyřídím korespondenci, zavítám na blogy a tak různě. Čas je vzácný statek a podle toho se s ním snažím nakládat :-)

      Vymazat
  9. JOOOO.... tohle
    http://echo24.cz/a/wZNbw/nemusime-mit-nepritele-za-hranici-udelame-si-ho-v-sobe
    , není špatné do začátku nového roku, nebo je ?? A není!
    4P

    OdpovědětVymazat
  10. Když ten těžký krám s sebou vezmeš, tak se všechno schová. Jednou necháš doma a.... Dobré mít něco přijatelně fotícího záludně v kapse.

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)