Prohledat tento blog

čtvrtek 18. února 2021

Strach českých furiantů



Trestat blby?  Kdy ano a kdy ne? A kdo to zaplatí? 


   Trestat blbce je v podstatě nemožné. Někdo je "intelektuálně alternativní" od přírody, někdo sice blbec podle testu IQ není, ale díky svému furiantství se za blbce rád převlékne. A nakonec jsou tu i lidé s "rourovitým " pohledem na svět. Vidí sice ostře, ale jen kousek světa.  A taky - kdo by je měl trestat, když na vedoucích funkcích sedí ten samý vzorek populace, lišící se snad jen tím že byli do funkce zvoleni. Zvoleni těmi samými občany.


   Řidič, předjíždějící kolonu aut na nepřehledném místě, klidně i přes dvojitou čáru v tom momentě věří, že to stihne a že v cíli bude o několik desítek sekund dříve. Když se tam objeví auto v protisměru, záleží na tom, jak je velké. Pokud jede v osobním autě  rodinka, která se vrací z chaty, tak prostě má smůlu. I když se přitiskne ke krajnici a ubrzdí, kolik se dá, klidně může skončit v márnici. Protože ten předjíždějící si myslel, že když ještě trochu přidá, tak kolonu předjede a stihne se zařadit. To že jeho drůbky skončí na stole patologa stejně jako ta rodinka její pozůstalé nijak nepotěší. 

   Pokud ale v protisměru sviští velký náklaďák naložený štěrkem pak bude situace "spravedlivější". Osobák vysoký 40 cm není vozidlo vhodné k přežití. Jenom ta rakev může být nižší než obvykle.

   Pokud ten případ skončí jen zraněními, budou ošetřováni všichni stejně. Jak viník, tak ostatní, nevinní. Stejně tak bude ošetřen opilec, který si poláme hnáty nebo mladík,  který se předvádí kamarádům, že ta trolej s 6 kV není tak nebezpečná, jak se říká, cukrovkář, který nedodržuje dietu, předávkovaný feťák nebo přisleplá a nahluchlá babka, přebíhající přes trať před přijíždějícím rychlíkem atd. A všichni na státní útraty. Tedy za peníze vybrané od nás všech, protože stát, to jsme my, my všichni. Stát žádné jiné peníze nemá.

   Stejně tak budou ošetřováni lidé, kteří se nakazí koronáčem, protože / přestože na něho nevěří nebo už prostě mají dost té "vládní buzerace" a chtějí jenom "normálně žít". Někteří si svoji revoltu pěstují soukromě svůj postoj presentují jen v diskuzích na webu, jiní i veřejně jako Václav Klaus senior. Velmi pochybuji, že kdyby se bývalý resident nakazil, tak by hrdě odmítl lékařskou péči a zkoušel, nakolik se jeho organismus dokáže vyrovnat s infekcí sám. 

   Jenže jsou na tom jako ten řidič v protisměru. Svým konáním mohou nakazit i lidi, kteří o covid 19 vůbec nestojí. Argument, že se má každý starat o sebe a ostatní  "nechat žít" je z výše uvedených důvodů hodně slabý, prozrazující jen egoismus nebo dokonce hlupáctví svého nositele. Ostatní ať se zavřou hermeticky doma? Proč? 

   Vezměme si dvě příhody z nedávna. V Chebu se konaly vánoční trhy s programem. Na protiepidemická opatření se moc nehledělo. Po uplynutí nějakého času, než se "podomácku" nakazilo více lidí se ukázalo, že zdaleka ne bez následků. Nemocných je tolik, že nestačí intenzívní lůžka. A začínají tvrdé požadavky na stát. Nevím, jak to přesně s Německem domluveno, ale myslím si, že taková přeshraniční péče je hrazená ze zdravotního pojištění. Tedy opět ze společných peněz. A vzhledem k cenovým hladinám v Německu asi o dost dražší.



Strachy furiantů

Jak vyplývá z aktuálního průzkumu Slavia pojišťovny, kterou připravila agentura NMS Market Research Češi se budoucnosti docela bojí. Jenže ty výsledky ukazují, že úplně něčeho jiného, než by se dalo čekat. Nejvíce zdražování potravin, nejméně zhoršení svého zdravotního stavu. Tedy že by si nemohli dopřát své delikatesy či drahá vína. Tom že by mohli onemocnět, přijít o příjem, o svůj dobrý zdravotní stav - covid 19 má často delší zdravotní následky - nebo o své příbuzné je děsí nejméně. Docela zajímavá varianta situace, popsané jako "pracka v láhvi". Prostě pořadí životních priorit je pro mě dost nepochopitelné. Ale já jsem asi divný a české krve mám jenom čtvrtinu.

================================

Myšlenky pana Zdeňka Vondráčka, poslance za KSČM


  • Pan Okamura je borec,* jediný skutečný rváč za zrušení nouzového stavu a všichni ostatní mu házejí klacky pod nohy.
  • Vláda zná jediné řešení, a tím je omezování mobility. Už první čísla za 3 dny ukazují**, že žádná čísla se nemění. 
  • Všichni víme, že na každé krizi nejvíce zbohatli právě ti bohatí. Vláda by proto měla co nejvíce chránit ty chudé a nízkopříjmové.*** Bohužel, dělá pravý opak. Nadnárodní korporace mlaskají a bohatnou a obyčejní čeští živnostníci krachují. Pak se nedivte, že na tomto se KSČM odmítá podílet.
  • Kde se ti nakažení, kteří dělají ta čísla v okr. Trutnov, nakazili? Máme přece trasování, tak snad jsme schopni to dohledat. Pokud se u nás v Krkonoších nakazili turisté, tak se ptám, kde bydlí a kde se ta jejich čísla vykazují? Jsem přesvědčen, že v okr. Trutnov ne. U nás na Trutnovsku je ten přenos v průmyslu, následně rodinách a samozřejmě nemocničních a pobytových zařízeních sociálních služeb. Ta by měla vláda kontrolovat, pomáhat při testování, ale hlavně najít způsob, jak toho dosáhnout.****

   Způsob, jak se sebe udělat "Neználka" je panu doktorovi práv evidentně znám.  Vezměme to tedy po pořádku:


*/ Pan Okamura potřebuje ještě vylepšit svou image. Dělá tedy vlny, jde proti všem. Ale v podstatě je neškodný, To, co navrhuje se může stihnout jedině po termínu, kdy už bude "po všem".


**/ Čekat, že se za tři dny nějakým zázrakem sníží nemocnost je naprosto nesmyslné, Nemoc má nějakou inkubační dobu, nějakou doby trvání i dobu dokdy může odeznít.


***/ Majitel pražské hospody, horského hotelu nebo vleku rozhodně není chudá čili nízkopříjmová osoba. Stačí se podívat na jeho auto. Je to osoba, které se snížil příjem. Je spousta jiných, kteří jeho příjmu (kompenzace) nedosahují ani dneska.


****/ Pan poslanec by měl navrhnout i systém, jak těch kontrol dosáhnou v prostředí, kde se kdokoliv soudí i kvůli menším věcem, než je šťourání do nosu. Opozice nastavila takovou nedůvěru vůči vládě, že lidé odmítají trasování v domnění, že nějak omezuje jejich svobodu. Neuvědomují si, že nakupováním na internetu, vlastnictvím mobilu a platební karty o sobě prozrazují dalo více. O sociálních sítích ani nemluvě.


===========================================

JUDr. Vondráček, plagiátor

   JUDr. PhDr. Zdeněk Ondráček, Ph.D. ve své práci nazvané Násilí jako sociálně patologický jev v rodině hojně cituje odborné publikace a analýzy, přebírané pasáže označuje uvozovkami a zvýrazňuje kurzívou. Mezi citovanými pasážemi si však vypomáhá celými odstavci doslovně opsanými z jiných studentských prací, případně jen tu a tam lehce pozmění slovosled, vymění či přidá slovo.

   Software, počítačový program Theses.cz, najde všechny shodné pasáže textů, tedy i ty, které autor správně cituje a zdrojuje. Je tudíž na vedoucím diplomové a bakalářské práce, nebo vedoucím katedry v případě disertačních prací, aby posoudil, jestli jde o zcizené věty, jež dotyčný vydává za své.

   Ondráček nepřiznává, že je vytvořil někdo jiný, vydává je za své. Nejde přitom o odborné statě, ale o běžné věty studentů.

   Opravdu nemám žádnou tendenci se pana Ondráčka zastávat, jeho názory jsou mi velmi vzdálené, ale musím. Použít stejnou větu nebo několik vět je naprosto běžné v životě. Nelze bez nějaké krkolomnosti vyjádřit stejnou věc  jinak, jinými slovy. Kdyby se daný program spustil na články novinářů,. kteří tak horují pro odsouzení plagiátorství patrně by se zjistilo, že i oni používají stejných slov, stejných vět a dokonce souvětí. A nemusí se jednat o úmyslné opisování. Může být podvědomé nebo dokonce náhodné. Snaha o originalitu za každou ceny by vedla k nesrozumitelnosti, protože vše již bylo řečeno tolikrát, že prakticky není možné se shodným formulacím vyhnout. 

   V hudbě je to +/- stejné*****, o fotografiích raději ani nemluvit. Těch prakticky identických snímků jedné scény z jednoho místa shodným způsobem jsem viděl opravdu spoustu. Mezi amatéry stejně jako mezi profesionály. Mnozí by mezi takovými snímky asi nepoznali ani ten svůj. 
Žánr?  Od krajiny až po glamour. 

  Takže celý hon na "plagiátora Ondráčka" je nejspíš veden postojem ke komunistům. Jistě, někdo prostě komunisty nemusí. Patřím mezi ně. Ale schovávat svou nenávist za plagiátorství je stejná zbabělost, jako podobné podpásovky. Způsob, jak odrovnat, poškodit politického protivníka. A atak může klidně přijít odjinud - když bude snaha někoho poškodit.

   A do hlavy se vtírá pochopitelná myšlenka - nejsou ti ostatní na tom nakonec stejně, jenom neprošli oním programem? Nenosí někteří vzdělanci své akademické tituly neprávem?



*****/ Ty čtyři, respektive osm shodných taktů bez ohledů na tóninu už jsou zapomenuty, dnes to řeší hudební vědci a hlavně právníci, protože jde o nemalé peníze.



============================
===============

Aktualitka:  

   Ještě není rozhodnuto o spuštění běžné výuky ve školách a není ani stanoveno, jakými testy a jakým způsobem  se bude provádět testování, ale už dnes dostávají ředitelé škol výhrůžné maily od rodičů, že to u svých dětí prostě nepřipustí, že nošení roušek je omezování osobní svobody a že už teď připravují žaloby na školy. 

Bojovníci za svou osobní svobodu... 

   Ty maily nebyly "pochopitelně" podepsány. A ředitelé škol? Ti požadují po ministerstvu školství přesný návod, jak se má testování provádět, Nikdo nemá odvahu to udělat bez ministerského posvěcení. Ministerstvo mlčí - pochopitelně, ještě není nic rozhodnuo. 

Ale "skuteční borci" už dělají vlny. 



7 komentářů:

  1. Opozice, (nene vláda=stát), nastavila takovou nedůvěru vůči vládě, že lidé odmítají trasování v domnění(čti jistotě), že nějak omezuje jejich svobodu. Neuvědomují (ale uvědomují) si, že nakupováním na internetu, vlastnictvím mobilu a platební karty o sobě prozrazují daleko více (při používání). O sociálních sítích ani nemluvě (při používání).

    DOBŘE, DOBŘE, nejsem tlusťoch, diabetik z profese, zdravotní stav odpovídá věku+/---, mám pohyb mimo hlediště i jeviště, žiju i živím se střídmě. Dovolím "státu" aby mne vytrasoval i s X zaměstnanci kteří jsou existenčne napojeni, co dál? "Stát" nic. Já zničím a to doslova život kontaktům tím že nechám firmu padnout během X karantén a falešných nákaz vytestovaných falešným testem , žádný příjem = žádné peníze na státní daně, pojištění, pseudo daně,splátky úveru, insolvence, bankrot, exekuce. Tak a to je pro všechny zúčastněné otázka života a někdy i přežití o nervech nemluvě. A stát, NIC, to jsme MY.
    NECHCETE dát systému více informací než musíme? Ideálně jej dál ignorovat a hledět si svého.
    4P

    OdpovědětVymazat
  2. Takže dobře.
    Necháme to tak. Pokud to jak-takž projde, měli jsme pravdu. Když bude řádově víc mrtvých budeme řvát, co dělal stát. Budeme požadovat přísné potrestání věrchušky, což se asi nepovede. To pokrytectví už dosáhlo opravdu dosáhlo vysoké hladiny. Skoro jako v Severní Koreji. Já bych fakt nechtěl být premiérem!

    P.S.: Prymula byl na fotbale. Spolu s ním Alexander Vondra, kancléř Minář s manželkou i ředitel televize atd. Oficiální povolená akce. Čím se jejich papaláštví liší od papaláštví Prymulova? Jen tím, že neříkali do TV nic o lock-downu.

    OdpovědětVymazat
  3. EKonikomusetamnechce19. února 2021 v 9:03:00 SEČ

    Není nutné souhlasit ani nesouhlasit, tak to bylo,je, bude.
    http://www.macekvbotach.cz/patecni-glosy-18-2-2021/
    4p

    OdpovědětVymazat
  4. "Čím se jejich papaláštví liší od papaláštví Prymulova? Jen tím, že neříkali do TV nic o lock-downu."
    To je podobné jako s tím dupáním obra Koloděje. Když někdo neví, že není králík, tak není divu, když dupe. Ale on to ví!

    OdpovědětVymazat
  5. "Těch prakticky identických snímků jedné scény z jednoho místa shodným způsobem jsem viděl opravdu spoustu. Mnozí by mezi takovými snímky asi nepoznali ani ten svůj."
    Ale ty skoro identické snímky nikdy nebudou zcela identické. I kdybych nějakou krajinu fotil ze zcela totožného místa a ve stejnou denní i roční dobu, tak tam bude něco jinak, třeba mraky, nějaký pták, a tak podobně.
    Ani tentýž autor nenapíše dvakrát přesně totéž. Kdybyste si tento článek omylem smazal a chtěl ho napsat znovu, byl by nerozlišitelný od kopie původního textu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to tak jak píšete. Lišil by se mraky nebo ptákem. Ale ani obsahově ani esteticky nic podstatného nepřináší. Stejně jako spousta textů. Jak občas zjišťuji - i mých. Proto ta poznámka pod názvem. [;>))

      Vymazat
  6. Covid nerozlišuje mezi povoleným a nepovoleným. Kdyby to tak nebylo, stačilo by ho zakázat.

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)