Prohledat tento blog

neděle 16. května 2021

Drak Šmak a Hejkal

 




   Kdysi dávno v minulém tisíciletí požívali mladí mužové takový trik na "lovení koček". Po příchodu na rande do restaurace nebo vinárny ležérně pohodili na stůl klíče od auta. Docela to pro začátek fungovalo - jen si nesměli zapomenout sundat klipsu z pravé nohavice, která zabraňovala zašpinění kalhot od řetězu bicyklu. 


   Ke kauze Vrbětice se už vyjádřili snad všichni. Tendenčně, hloupě, chytře, různě. Výborná konstrukce, vycházející z informací z veřejných zdrojů je na Vidlákovi a z jiné stránky se na věc podíval hradní Kocour.  

Jedním  nejkratších a nejlepších poznámek má psychiatr Ivan David. Nic nerozebírá, jen říká  - nemůžeme operovat s něčím, co není nebo nesmí být vidět. 

   Ukažte své důkazy. Povídání o "důvodných podezřeních" je podobné, jako tvrdit, že celý problém způsobil Hejkal nebo že to zapálil kolem letící drak Šmak. "Máme důkazy, ale nemůžeme je ukázat." Jsou-li to důkazy tak závažné, musí se přece zveřejnit. Vypovědět všechny pohádkové bytosti z Kotlinky přece nemůžeme jen na základě "jedna paní povídala" mi když ta paní zastává funkci ředitele BIS. A taky není dobré provokovat draka Šmaka, i když neexistuje.

   BIS musí chránit své kroky v době, kdy něco vyšetřuje. Musí chránit své tajné agenty. Ale v okamžiku, kdy vyjde s takovým obviněním cizí velmoci, jako je kauza Vrbětice, která vede k mezinárodní roztržce s vypovídáním  diplomatů, přece nemůže čekat, že to veřejnost (ta myslící část) přijme jen na základě nějakého tvrzení. Ostatně - není to tak dávno, kdy do Kotlinky "přijel ruský agent s kufříkem a v něm měl Novičok".  Uveřejnili jsme tohle podezření dřív, než bylo jakkoliv prokázáno a BIS se tímto dokonale ztrapnila. (Že je utajování informací z BIS a podobných institucí je iluzorní je známá věc.)  

   Případ Vrbětice je podobného rázu, jen následky jsou mnohem horší. Máme poměrně paralyzované velvyslanectví v Moskvě, budou následovat hospodářská omezení (uvolněná místa na trhu rádi rychle  obsadí naši spojenci v EU a USA) a a jsme na oficiální listině "Nepřátel Ruska" na druhém místě - hned po USA.  (Ani to první místo jsme neobhájili...) 

   Když jsem si jako kluci ledacos vymýšleli abychom si mezi ostatními dodali důležitost byl konec vychloubání většinou rychlý. 

Dokaž! 
Nevymlouvej se, že teď k té 
pistoli, co máš doma, nemůžeš!  
Dones a ukaž, jinak kecáš!



Tenhle dětský způsob prověřování skutečnosti by byl tím nejlepším 
( a jediným možným), jakým tu kauzu vyřešit.  

2 komentáře:

  1. Bez ohledu na to, proč stodola shořela, po sedmi letech reakce na to, že shořela, byla blbá.

    OdpovědětVymazat
  2. Hasenkopf výborný. Jako obvykle.

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)